Politiek Suriname gist naar wortel van ‘verraad’

78

PARAMARIBO, 2 jul – Politici gissen bij het leven naar de oorzaak van het “verraad’ in het parlement. Met name de tot dan gedoodverfde winnaar van de voorzittersverkiezing, Paul Somohardjo, heeft er geen ander woord voor. “Verraad en verraders”, noemt Somohardjo de verrassende uitslag én de hoofdrolspelers. De laatsten blijven nog gehuld in een waas van mystiek.

Het is raden en gissen in politieke kringen en in de media. Er wordt van alles losgelaten op de arme parlementariërs van Nieuw Front, Volks Alliantie en A Combinatie. Het enige dat vaststaat is dat de extra steun voor de kandidaat van Mega Combinatie verstrekt is vanuit één of meer van deze drie. Somohardjo was er als de kippen bij te beweren dat zijn parlementariërs buiten verdenking staan.

Alle zes waren immers verplicht met hun mobieltje een foto te maken van hun ingevuld stembiljet. Ook bij A Combinatie heet een soortgelijke tactiek te zijn toegepast. Dus wordt vanuit beide kampen het vingertje gestrekt richting Nieuw Front. Maar Dagblad Suriname meldt er het volgende van: “Politieke bronnen melden echter dat het leden van A Combinatie zijn geweest die Simons ondersteunden.”

A Combinatie-leider Brunswijk toonde tijdens de stemming wel zijn stembriefje. Kennelijk moest het zijn loyaliteit onderschrijven. “De handelingen van Ronnie Brunswijk om de wereld openlijk te tonen dat hij voor Somohardjo stemde, was een afleidingsmanoeuvre. Op die manier wast hij zijn handen in onschuld”, stelt Dagblad Suriname nu. Het blijft dus cirkeltjes draaien.


78 REACTIES

 1. Fotos van stembiljetten? Het was toch een geheimestemming? Of in opdracht? Stemmen met je geweten was het! Sorry! Somo. Te vroeg overmoedig!


  Maak melding

 2. Als het goed is staat de voorzitter van de DNA boven de partijen en zal zij zich ook zodanig moeten gedragen.In de politiek is niks zeker en dat moet dhr. Somo weten daar loopt hij lang genoeg voor mee. Persoonlijke belangen mogen nimmer boven partij belang gaan en soms is deze scheiding moeilijk te maken in de Surinaamse politiek.
  Het is zeker de vraag waard of persoonlijk belang heeft geprevaleerd t.a.v. de afwijkende partij stem.


  Maak melding

 3. ANderzijds heeft dhr Brunswijk of beter gezegd A Combinatie ook geen enkele reden om SOmo te kunnen vertrouwen.
  Dat heeft hij in het heden en verleden genoeg bewezen

  Koekje van eigen deeg zou ik zeggen!


  Maak melding

 4. Ach..flauwekul alsof ze niets beters te doen hebben. Het zijn de politici van front die de MC een hak wilden zetetn die zich bezighouden met dit soort kleinzielige dingen.
  Laat Somo nu maar echt voor het volk gaan werken, hij heeft iets goed te maken!


  Maak melding

 5. Het is raden en gissen in politieke kringen en in de media. Er wordt van alles losgelaten op de arme parlementariërs van Nieuw Front, Volks Alliantie en A Combinatie. Het enige dat vaststaat is dat de extra steun voor de kandidaat van Mega Combinatie verstrekt is vanuit één of meer van deze drie. Somohardjo was er als de kippen bij te beweren dat zijn parlementariërs buiten verdenking staan.

  Paul Somohardjo, heeft er geen ander woord voor. “Verraad en verraders”, noemt Somohardjo de verrassende uitslag én de hoofdrolspelers. De laatsten blijven nog gehuld in een waas van mystiek.

  Het Parlement van Suriname heeft gekozen voor Geerlings-Simons van MC, dat Somohardjo dat niet is geworden en het daarom als verraad beschouwt is niet terecht. Waarom zouden parlementariers niet onafhankelijk mogen stemmen wat voor hun de beste keuze is.
  Het moet duidelijk zijn voor Somohardjo dat de Volksvertegenwoordigers de kiezers vertegenwoordigen in het NA (VVV) en dat daar helaas weinig ruimte is voor vriendjes politiek.


  Maak melding

 6. Wat zijn die gasten toch weer lekker bezig
  in het parlement in Sranang Kondre, jongens jongens hou toch op, ik voorzie flink gedoe bij komende vergaderingen, waarbij mensen weglopen, en ja, daar komt ie, mekaar flink op de bek zullen meppen, we gaan wat meemaken de komende jaren.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 7. Dit zou kunnen verklaren waarom de geplande ‘sweri’ (bloedseed) niet doorging. Een ondertekend verdrag stop je in de versnipperaar en je bent het kwijt. Met een sweri is het blijkbaar een ander verhaal. Zeker als je de vrijheid wilt hebben om de dingen te doen zoals dat jou op een bepaald moment het best uitkomt.
  Je zou haast denken dat het verraad werd verwacht en dat sommigen zich indekten om daar niet van te worden beschuldigd.
  Het zegt voldoende over het onderlinge vertrouwen als de DNA-leden uit het VA-kamp verplicht een foto van hun stembiljet moesten maken.

  De ’tegenstemmende’ DNA-leden zou je van verraad kunnen beschuldigen als ze uit persoonlijk gewin tot hun daad zijn gekomen (we kennen allemaal het verhaal van Judas). Somohardjo toont zich een slechte verliezer als hij bij voorbaat uitgaat van deze optie.
  Het kan ook zijn dat de tegenstemmende DNA-leden simpelweg hun hoofd en hart hebben gevolgd. In dat geval zou je ze moeten roemen om hun getoonde politieke lef.
  Het is de vraag of ze daar zelf voor durven uit te komen…….

  Al met al moet ik zeggen dat de recente ontwikkelingen in de Surinaamse politiek mij (en ik denk ook vele anderen) een onthullende blik hebben bezorgd op de wijze waarop het spel daar wordt gespeeld. En ik moet toegeven dat het er op een vermakelijke manier aan toe gaat. Ik val van de ene verbazing in de andere!
  Dit smaakt naar meer. Ik kijk daarom vol verwachting uit naar de verkiezing van de President en de Vice-President van Suriname…..


  Maak melding

 8. De oorzaak ? ehhmm, ligt dat niet bij het fronterig gedoe zélf ? Respect hebben voor de kiezer mensen !!!!! De MC heeft de verkiezing grandioos gewonnen, of wij dat nou leuk vinden of niet !! Feit is feit. Ik kan nog steeds niet geloven dat Somo weer als voorzitter naar voren werd geschoven. Wat zegt dat eigenlijk over het moraal, over ethische normen bij sardjoe/vene(tja, met kleinletter, want t zijn te kleingeestige zielen). Immoraliteit en gebrek aan ethische normen en waarden, ernstig gebrek aan respect voor het volk is afgestraft !!! Nieuwe verkiezingen graag, zo snel mogelijk. Dan bestaat de nps niet meer, en ligt vhp in coma. DOE zal verrassen. Hopelijk lukt het mw. Simons met spoed een fatsoenlijke kieswet in te voeren, i.p.v. de racistische (nps)kieswet die we nu hebben. Alvast vaarwel vene, sardjoe, jullie die veroordeelde criminelen hebben 0mhelsd alleen maar om de macht. Macht corrumpeerd, dat zien we nu weer. By the way ; sardjoe vertrekt binnen enkele dagen ná de verkiezing naar Nederland, en meteen na aankomst probeert hij met relatief succes de verkiezingsuitslag gewoon te negeren en een coup te plegen. Hoeveel euro’s kost het de nederlandse belastingbetalers ?? Hoeveel euro’s krijgen ram, lonnie en somo ? Krijgt lonnie nu gratie of vernietiging van het vonnis ???


  Maak melding

 9. Somo kan uit zijn vel springen van woede!
  Dreigen met nieuwe verkiezingen zal indien hij dit samen met Ram doorzet zorgen voor backfire!
  Het Surinaamse volk zal jullie ook een rekening presenteren na jullie geldverslindende wraak!
  Zetten jullie allebei een zak ijs op jullie hoofd, dat lijkt mij beter na jullie debacle!!


  Maak melding

 10. De verrader is verraden. Denkt u aan het verhaal van Oom Laban, Jacob, Lea, en Rachel. Wat had Jacob zyn eigen vader jaren geleden aangedaan? Met respect en eerbied toegevoegd.


  Maak melding

 11. Somo heeft heel wat mensen lopen bedonderen…een keer kom hij zich zelve tegen.
  Men moet zich niet druk maken met Somo en gewoon een weg volgen dat het lekker werken is in Su. vooral in DNA.


  Maak melding

 12. Kan het niet tot Somo`s botte hersenen doordringen,dat bij een stemming je niemand kan verplichten zijn/haar stem te fotograferen om je loyalitiet te bewijzen.Elke stemming is strikt prive,nog effe en hij wil dat in stemhokjes voor de verkiezingen camera`s worden geplaatst.
  En dit schorem wil Suriname regeren?
  Is er in Suriname geen waakhond die deze onderkruipsel tot de orde kan roepen?


  Maak melding

 13. Suriname verrast mij elke keer.
  Eerst zitten we te kletsen over Desi en ondemocratisch handelen. Nu is hij 100% democratisch gekozen en nu zijn de partijen die hun mond vol hadden van democratie 100% ondemocratisch bezig. Gewoon tegen het volk. Hoe is dit mogelijk??? Of je nu wel of geen voorstander bent van de MC, je moet het resultaat van een stemming respecteren. En omdat je verliest is er verraad!!!! Wow dit is wel een nieuwe vorm van democratie die is geintroduceerd. Dus maar een coupe plegen. Desi heeft toch 5 jaar geleden ook geen coupe gepleegd?? En wat mooier nu wordt is dat er door de politieke partijen gewoon afspraken worden gemaakt. Nog sterker bij Brunswijk moesten de stemmers een foto maken…what the f..k is this?? Moeten deze mensen het land weer reageren? Laat maar. Dan maar MC die hun 5 jaar hebben gewerkt, contact onderhouden en hebben gewonnen.
  Waar komen de vieze streken nu vandaan? Bij de mensen die alleen maar belangenspelletjes spelen en geen rekening houden met het volk. Hebben jullie ooit de VP of de Pres gezien op de markt of bij het volk? Nee ze rijden met hun zwarte limos hard door de straten, sirenes aan en doen mij denken aan Papa Doc in Haiti of andere staatshoofden in Afrika die zich te veel voelen voor het volk.
  Desi, ik ben geen voorstander van jouw maar je toont tenminste dat je een resultaat respecteert. Dat is ok!


  Maak melding

 14. Somo en Jenny is het verschil tussen de ADEK en de derde klas van een willekeurige MULO-school, neem bijv. MULO-Kerklaan.

  Vindt je het gek dat zo’n onbenul het verliest van absolute deskundigheid?

  Somo was 5-lange jaren lang een regelrechte aanfluiting voor de natie.

  De man is nu precies daar waar hij thuis hoort!


  Maak melding

 15. Watvoor nut heeft het dan een geheime verkiezing te houden als er foto’s gemaakt moet worden???Dat is strafbaar.
  Overigens praat Somo nu niet over landsbelang nu hij niet gekozen is als voorzitter van DNA.Het zou pas landsbelang zijn als hij wel tot voorzitter van DNA gekozen was.
  Somo,je laat me echt lachen….SosoMofo(Somo) joe abie!!


  Maak melding

 16. Somo is een geslepen rat , wacht maar af mensen hij komt met plan C, hij heeft overal een draaiboek klaar liggen.

  Deze man is totaal gestoord, liegen bedriegen manupileren dat is zijn hobby en tevens zijn werk.

  De grote verrader is hij zelf , hij is totaal onbetrouwbaar

  Hij heeft nu een koekje van eigen deeg gehad
  en daar kan hij niet tegen, hij is op wraak uit en dat wordt zijn ondergang.De grootste vijand van de mens ,is de mens zelf.

  wordt vervolg, MOEDER AARDE DIE SLAAPT NIET!!!!!!!!!


  Maak melding

 17. Ik zit me nog steeds af te vragen wanneer Surinaamse politici nu eens volwassen zullen worden. Als een politicus het niet eens is met een kandidaat, dan heeft die het recht niet voor die kandidaat te stemmen. Niet voor niets ging het om een geheime stemming!


  Maak melding

 18. boontje kom om zijn loontje .hij zelf is een verrader. hij heeft het hele surinaamse verrader en belaser. hij moet het veld nu ruimen.een dictator.


  Maak melding

 19. Ik vind het echt ongelooflijk wat er gebeurt. Het zijn deze mensen van nieuwfrontplus die de mond vol hebben over democratie. En steeds in de het volk bang maakt met het zogenaamde verleden. Nu gebeurt echt hetzelfde. zij gedragen zich nu als de dictators. Je wordt verplicht jouw stembriefje te fotograferen. En de leden mogen absuluut geen eigen zienswijze hebben, maar moeten domweg de partijleiders volgen.


  Maak melding

 20. Gezond verstand, landsbelang, zelfrespect en eigenwaarde hebben geprefaleerd bij de mensen die op Jenny hebben gestemd meer niet, geen enkele verraad.

  Wie stemt nou voor de twee keer op zo’n man als somo.

  Als de partijleiders als een dief in de nacht de functies gaan verdelen zonder met iemand binnen hun partij te overleggen, dan krijg je dit, de parlementariërs zijn daar gezet door hun achterban en die willen somo niet, niemand met een gezond verstand wilde somo als voorzitter, kom op.

  Deze twee mensen verdienen een standbeeld, ze hebben Suriname behoed voor de zoveelste afgang.


  Maak melding

 21. Na vene gie a door slag ing stem tap simons
  omdat ai kensie bha god slaap niet,,, Desie for press. let op mijn worden …
  wordt vervolgd!!!!!!!!


  Maak melding

 22. IK zweer trouw aan de grondwet van de republiek Suriname, en ik zal werken voor suriname en surinamers dwars door alle partijen dat is de enige en fundamentele opdracht van een volksvertegenwoordiger


  Maak melding

 23. Ik durf te wedden dat bij de verkiezing van mevrouw Simons, de twee helden zitten bij de VHP. waarom? Vanaf het begin al waren er mensen binnen de VHP die graag met MC de regering wilde vormen. Maar Sardjoe en Santoki hielden dat tegen. Dus krijg jij de situatie dat de leden nu de kans hebben gekregen om een duidelijk signiaal af te geven. immers de leden zijn gebonden aan handen en voeten, omdat volgens mij er een wet is, dat een partij een een combinatie mag stappen, maar individuele leden niet meer uit een partij mogen stappen. Dus dit is mijn analyse!


  Maak melding

 24. salam,para pengkhianat zal de overige verraders niet elders moeten zoeken.maar binnen zijn eigen gelederen.

  wie zich bezig houdt met de verhaaltjes van de tjekre tjekre koning loop de kans om voor goed misleid te worden.de verrader is somohardjo zelf.ik zou graag willen weten of somo met zijn crew ook foto kopie van hun stembiljet hebben gemaakt.

  PARAMARIBO – Arnold Kruisland,voormalig DNA-lid van de NPS,had liever gezien dat zijn partij uit het machtscentrum was gebleven. In gesprek met GFC Nieuws zegt hij: “De verkiezingen hebben duidelijk erop gewezen dat wij,de structuren van de NPS,tekort hebben geschoten.Met slechts vier zetels moesten wij nu meer aandacht aan de partij schenken en haar weder opbouwen.

  naar zich laat aanzien wordt er nu eindelijk ingezien dat men bij de nps iets moet gaan doen.of zit men te wachten op de genade slag.alles wat venetiaan binnen de politieke arena heeft bereikt komt door cadeaus,hij heeft nooit van z`n leven voor gevochten.

  deze man is een zeer domme bruggen bouwer en denkt alleen aan zijn domme persoonlijke macht positie.hij heeft zijn tijd gehad en moet nu gewoon verdwijnen uit de politiek.

  nogmaals de overigen hebben alleen maar respect voor de bejaarde venetiaan en niks anders.zijn politieke ideologie is allang achterhaald.het volk lust deze man niet.


  Maak melding

 25. volk van suriname ,somo en bruns domme wijk willen saboteren ,hoe dan .
  eerst een eed afleggen en daarna de bijbel verscheuren ,hebben deze jongens wel een geweten houden ze rekening met het volk ?
  ze mogen proberen wat ze willen het volk heeft al gesproken en als ze nog deel willen uitmaken van het surinaams volk moeten ze zich rustig houden andersssssssss vul het zelf in somo en bruns domme wijk.


  Maak melding

 26. ooit waren deze twee boezemmatties bezig hun parlementaire collega van de oppositie broederlijk te mishandelen d.m.v. het uitdelen van trappen.

  en vandaag de dag is hij veranderd in een potentiele verrader.


  Maak melding

 27. NU hoor Je V.H .P niet ,ze laten die dommies voor ze werken ,want dan hebben zij het niet gedaan …… die vossen .

  maar v.h.p jullie hebben het glad mis jongens.

  geen macht vertoon meer uit jullie kamp , het is over te dja no moro vara .


  Maak melding

 28. “Politiek Suriname gist naar wortel van ‘verraad’, Politiek Suriname moet zich afvragen waar de gordijntjes van de stemhokken voor dienden. Het volk van Suriname is dank verschuldigd aan deze 2 stemmers, Dit zijn de HELDEN, die naar Eer en Geweten de Grondwet, de Republiek Suriname en haar volk hebben gerespecteerd.


  Maak melding

 29. Wie gaat Somo zijn karavaan voorttrekken.
  De honden blaffen niet meer ze zijn aan het de bijten.

  Een goeie hond blaft eerst dan bijten..bij trage reactie…jij moest weg rennen SOMO….nu lig jij te bloeden.

  Somo het ligt aan jou….je hebt veels te veel mensen de afgelopen tijd pijn gedaan.


  Maak melding

 30. Beste Marjon (reactie #4),

  Inderdaad flauwekul. Wie waren het die de Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname op 25 november 1975 ook verraden hadden.

  En nu vervolgens doen alsof het de normaalste zaak van de wereld was. En nog merkwaardig van durven opkijken, als blijkt dat anderen in hun midden vandaag de dag hun ‘nationaal verraad’ van toen aan het copieren zijn. Elk vogeltje piept inderdaad zoals het gebekt is.

  Want, het moest op 30 juni 2010 jongslede een ‘geheime’ stemming worden. Maar zie nu wie er allemaal met mobieltjes in het stemlokaal van nota bene het Parlementgebouw fotografeerden. En met hun stembiljetten naar hun partijgenoten en partijleiding zwaaiden, met de woorden van; “luku, a no mi”, sommigen; “zie, is nie ik”.

  Een ‘ongrondwettelijke’ handeling nota bene in opdracht van juist diegene, die hun mond vol hebben over dictatuur. Maar nu zelf de Democratie de nek om proberen doen. Schandelijk!

  Zelf hekelen zij de ‘dictatuur’, echter zolang zij zelf NIET de dupe van worden. Maar als de Democratie zich aan hun presenteert opgrond van hun persoonlijke verlangen op de koop toe, weten zij zelf ook niet anders mee om te gaan, dan de zaak te publiekelijk te corrumperen.

  En de huidige President Ronald Venetiaan van de Nieuw Front-combinatie neemt daar zelf het voortouw in ook.

  En als je ze radicaal wegschiet, vanwege hun disrespect voor de Democratie en hun minachting voor de wil van het volk, zoals dat eerder in 1980 ook gebeurde, dan heet dat alsof het de ‘dictatuur’ is geweest die de Democratie vertrapt heeft. Terwijl het tegendeel waar is.

  Het is de ‘schijn’ van Democratie in de vorm van een ‘verkapte’ dictatuur t.b.v. het buitenlandsbelang, welke op 25 februari 1980 onherroepelijk weggeschoten werd.

  En zie hun beschamend gedrag momenteel, na hun verkiezingsnederlaag van 25 mei 2010 en 30 juni 2010 jongslede. Hoe de Revolutie van 25 februari 1980 haar gelijk nu publiekelijk aantoont. En er staat het volk van de Republiek Suriname nog veel meer te wachten. Als teken van de ‘ware aard’ van deze oude politieke partijen onder supervisie van het buitenland (Nederland).

  http://www.kennisaanval.nl/revolutie.html

  Ook het feit dat de recentelijk tot parlementslid gekozen Ronald Venetiaan zich later laat beëdigen, is ongrondwettelijk. En je hoort ook geen kip zich daarvoor uitspreken. Al die spraakzame zogenaamde ‘grondwetsdeskundigen’, die zogenoemde ‘rechtsgeleerden’ en bestuurskundigen van de Republiek Suriname, zwijgen allen momenteel als het graf. Daar het nu om hun partijgenoot Venetiaan gaat.

  Vindt je het dan raar dat sommige politici uit deze oude politieke partijen, er absoluut GEEN moeite meer voor wensen te doen, om het ‘Partij Belang’ boven het Nationaal te stellen. Zelfs hun partij leiding NIET meer serieus wensen te nemen. Ondanks wat hun partijleiding hun opdraagt te doen. En het gaat nog erger worden, omdat “wat gij zaait, gij ook zult oogsten”.

  Deze oude politieke partijen vooral met name de N.P.S. en de V.H.P. zijn absoluut GEEN democratische partijen. Geloof dat maar. Ze kunnen niet eens hun verkiezingsnederlaag fatsoenlijk accepteren. Ze wekken slechts de indruk democratisch te zijn.

  En deze zelfde houding zagen wij ook bij de Cubaanse ballingen in Miami/USA. Die President Fidel Castro van Cuba een dictator vonden. Maar zelf een Cubaans jongetje Elian Gonzalez maanden gijzelden. Die met zijn vader om gezondheidsredenen naar de Verenigde Staten van Amerika gereisd was.

  En toen dit jongetje na behandeling naar zijn geboorte land moest vertrekken, weigerden deze Cubaanse ballingen eraan mee te werken. Dit tot verbazing van de vader. Uiteindelijk moest dat jongetje met groot politie geweld bevrijd worden. Om vervolgens met zijn vader hun weg terug naar Cuba voor te kunnen zetten.

  http://www.youtube.com/watch?v=AgaacrxsS4c&NR=1

  Wat wij hiermee willen aantonen m.b.t. de huidige situatie in de Republiek Suriname t.a.v. het gedrag van de oude politieke partij, is dat het argument niet opgaat als zou de “jonge Surinaamse Democratie” daar de oorzaak van zijn. Zoals de heer Hans Breeveld docent op de Anton de Kom Universiteit van Suriname dat goed probeerde te praten.

  Maar dat de verouderde politieke partijen inclusief de N.P.S. waar hij deel van uitmaakt, met hun dictatoriale cultuur en hun etnisch geaardheid, in de Republiek Suriname nauwelijks meer toekomst hebben. Wat eveneens ook geldt voor de V.H.P. onder leiding van dhr. Ramdien Sardjoe en de P.L. van dhr. Paul Somohardjo. Wij hopen dat de A-Combinatie daar NIET te laat achterkomt.

  In principe zijn deze verouderde etnische politieke partijen zonder enige ontwikkelingsvisie voor de Republiek Suriname, door de tijd achterhaald geworden. In feite opgrond van het hierboven vermelde tot elkaar gedoemd miniem te blijven (zie de toestand bij de N.P.S. momenteel).

  Om uiteindelijk aan een langzame dood te sterven.

  http://www.youtube.com/watch?v=5KMj_sFumOY


  Maak melding

 31. Somo is rijp voor een Psychiatrische inrichting. Hij is zwaar depressief en paranoïde. Hij lijdt bovendien aan pedofilie waarvoor hij reeds is veroordeeld. Hij ziet overal verraders en verraad. Voordat hij deze Aardbol verlaat, zal hij zijn straf moeten uitzitten. Vernedering, ontrouw, hersenloos en dementie zijn op komst. Somo is synoniem voor schaamteloos. Dat andere partijen hem omarmen gaat boven al mijn stoutse fantasiën.


  Maak melding

 32. Na alle Keti-Koti vieringen krijgen we in Ned. te lezen over dingen die voorbij zijn. Geheime stemmingen gehouden en keuzes zijn gemaakt. Wie het niet eens is hiermee, schreeuwt verraad en dreigt met sancties. Ai Sranang mi moi switi Kondre !

  Wordt er nu alleen geroepen om te voorkomen dat men overgaat tot de taak waarvoor men gekozen is? Somo ga aan het werk en laat zien dat het niet uitmaakt je zit, op welke stoel je zit, maar dat je daar zit om het volk te dienen. De Sur. belasting betaler verliest alleen maar door dit gekrakeel.

  Wat ben ik blij dat Breeveld er zit om voor het volk op te komen. Carl het werk is begonnen, mijn zegen heb je.

  Bid Sur. vrede toe!


  Maak melding

 33. Het verraad komt van de nps, anders was wijdenbosh geen vieze voorzitter geworden.venetiaan kan het niet verwerken dat hij niets meer te zeggen heeft.


  Maak melding

 34. Waarom worden de stemmen van de personen die hun keuze bekend hebben gemaakt niet ongeldig verklaard? Om het minste en geringste worden stemmen ongeldig verklaard, waarom niet om zo’n ondemocratische handeling? Het zou er juist om moeten gaan dat een volksvertegenwoordiger naar eer en geweten zijn stem uitbrengt op de persoon die hij het geschiktst acht voor de job. Hopelijk neemt men straks massaal een voorbeeld aan Carl Breeveld en stemt men de meest waardeloze/moorddadige/onbetrouwbare persoon (als je niet weet wie ik bedoel dan is er iets goed mis met je) binnen de Surinaamse politieke arena die anderen openlijk in de microfoon ‘garbage’ durft te noemen ook weg.


  Maak melding

 35. Dat felisi aan geeft dat hij voor somo heeft gestemd vindt ik belachelijk.Ik snap niet dat die mensen kleppen op hebben.Het zijn macht wellustige gasten die niets geven om het volk maar aan hun zelf denken.waar gaan we naar toe in suriname.Het hele politiek gebeuren in suriname bevind zich onder de maat .willen deze mensen op de zelfde voet door gaan of willen zij nu serieus genomen worden door andere landen.De politici´s in su zijn blijven roesten in het verleden .Ik denk dat zij de zelfde kant op gaan als africa een wild west geen beleid geen orde geen fatsoen geen democratie.Over grote deel denkt aan eigen belang .Mensen moeten praten hoe ze veel geld hebben grootte huizen bezitten dure auto´s rijden .Het gaat hier om pure matrialisme niet om lands belang.Maar voor hoe lang zal het zo door gaan?Ze vergeten een ding als ze dood gaan kunnen zij niets mee nemen.Dan kan je liever als een held de geschiedenis in gaan dan dat men je verfoeid.


  Maak melding

 36. Deze twee personen zijn geen verraders, integendeel zijn ze helden…

  Het was gewoon een GENANTE vertoning op tv om te zien hoe nieuwbakken DNA leden, die nadat ze gestemd hadden, hun stembiljetten aan de buitenwereld tentoon stelden om te laten zien op wie ze gestemd hadden.

  Deze personen hadden slechts partijbelang voor ogen, i.p.v. ‘S LANDSBELANG’.
  Voor zulke mensen heb ik helaas geen greintje respect, want ze nemen het niet nauw met de grondwet.
  Hadden ze niet door dat het om geheime verkiezingen ging???…


  Maak melding

 37. Mensen dwingen om hun keuze publiekelijk bekend te maken lijkt op Nazi praktijken.

  Ik vind wel dat het opvallend stil is in het VHP kamp.


  Maak melding

 38. Ik heb Mw. Jenny Geerlings-Simons gefeliciteerd met haar overwinning en ben positief over het stemgedrag van de 3 DNA-leden uit de andere politieke kamp, omdat de tegenkandidaat Somo compleet verrot en corrupt is. Somo deugt niet.
  Ik hoop dat MC-leden en MC-DNA leden ook zullen overlopen als Bouterse zich kandidaat stelt voor het Presidentschap omdat Bouterse de politieke verantwoordelijkheid van de december moorden op zich heeft genomen, is nog steeds verdachte in deze zaak en is veroordeeld voor handel in Drugs. Een dergelijk besmette persoon mag geen President van Suriname worden. Ik zal mij ook diep schamen als Suriname te maken krijgt met collectieve VOLKSSCHAAMTE.
  Ik hoop dat de toejuichers van nu ook mee zullen juichen als Bouterse geen President wordt. MC-RR, MC-VVV en MC-DNA leden loop massaal over als het zover komt en laat zien dat bij MC geen kadaver discipline heerst. Wees een keer een vrij mens.


  Maak melding

 39. GIS NIET is het advies.

  Weet gewoon dat een ieder zijn/haar prijs heeft en de twee die op Jenny gestemd hebben zijn inmiddels allang tevreden met de ontvangen bonus.

  Zij stappen nu lachend door het leven en weten dat zij hun “tjauwtjap” binnen hebben.

  Onstemde zakenlieden aan de zijde van het FRONT die PL meteen adviseren eruit te stappen.

  Feit blijft dat het inmiddels gezaaide wantrouwen binnen FRONT/VA/AC een feit is, en dat dit voorlopig sowieso niet goed meer komt.

  Indien men verder weet dat men geen quorum gaat verlenen, en men beweert het verder te menen met het land en volk, dan zou het verstandigste zijn zo gauw mogelijk te streven naar nieuwe verkiezingen.

  Dus GIS NIET langer.

  Gegroet GISNIET


  Maak melding

 40. Een verrader is iemand die afspreekt om te verraden dus is hij geen verrader maar degene die hem aanzet om te verraden.
  Maar is het verraad als je niet eens bent met het belazeren van land en volk, nee toch??>!!
  Een omtrekkende beweging is niets anders dan je eigen mensen en de tegenstander te slim af zijn.
  De achterhoede weet nooit wat de voorhoede doet omdat de voorhoede zich kan verraden,de verrader in oorlogstijd die krijgt een ………….


  Maak melding

 41. Wij het volk van Suriname, dat jullie daar heeft neergezet is reuze blij met wat jullie noemen, “het verraad”.

  Leven wij soms in de omgekeerde wereld?

  Jennifer ever Somo never. Nooitmeer zal Suriname een leek als parlementsvoorzitter kiezen.

  Wij hebben ons vijf lange jaren lang onstervelijk belachelijk gemaakt met tjekre op die stoel.


  Maak melding

 42. Rozendoorn, voor de goede orde, het volk spreekt voor 51 zetels. Niet voor 23 zetels.

  Volgens veel Moordenaar vrienden is het volk alleen de gewetenloze mensen die op de combinatie (23 zetels) gestemd hebben waarin de Moordenaar en zijn vrienden zich schuilhouden voor de krijgsraad te Boxtel.

  Wat geeft u aan, met het volk dit, het volk zus en het volk zo? Een duidelijke minderheid van het volk wenst mensen met bebloede handen als hun voorgangers.
  De rest van het volk, een meerderheid wenst geen Moordenaar als haar leider.


  Maak melding

 43. als het omgekeerde was gebeurd dan waren de reaktie van de ndp-ers niet mals geweest de hele wereld zo dan de schuld krijgen nu
  de ndp voordeelig uit de bus is gekomen hoor je niets over corruptie en omkoping zo achterbaks zij die koeien van de ndp, één van de grootste misbaksels op dit forum heeft over het verschil tussen adek en mulo school maar hij is vergeten dat de man die hij als president van suriname wil hebben alleen maar een mulo school opleiding heeft en militaire opleiding die betaald is door de nederlanders de man die heeft bewezen geen moor van politiek te weten hij verzameld geschoolde ja-knikkers om hem heen en staat interresant op de podium te doen terwijl bouterse één van de domste in suriname is, pinto waar blijf je met jou goddelijke samenwerking inconsequent misbaksel dat je bent achterlijkheid zal het nooit winnen beschaafheid.


  Maak melding

 44. Somo heeft zich zelve verraden…door te denken slim te zijn….en begon een spel smerig vieze spel.
  SOMO WILDE ALS EERST NAAR BINNEN en als een bekroonde prins anderen buiten laten…SOMO IS NIET DOM MAAR zeer en erg BEHOORLIJK ACHTERLIJK.
  Dus dan is…………. Bordeaux………. de man van de wedstrijd….live en op de landelijke TV stations gezien….dan hadden zij in Olifant moet begrijpen wij spelen met vuur.

  http://www.youtube.com/watch?v=Wo1tvtQM6jg

  http://www.youtube.com/watch?v=PMlyr8waCG8&feature=related


  Maak melding

 45. Als een zwarte man in de fout gaat wordt hij onherroepelijk gestraft zie Amafo zie Gilds…dan waarom Somo en zijn handlangers niet…vertel mij waarom…waarmee is Ronald Vniksaan mee bezig laat deze man ophoepelen.
  Een gevaar voor de zwarte man.
  Nu heeft Opa Ronald zijn emmer duidelijk een gat en een heel groot gat……dat ding is voor niks en niks meer te gebruiken.


  Maak melding

 46. Het wordt nu een cultuur dat Surinaamse politici niet doen wat ze zeggen. Bouterse zei vlak voor de verkiezing dat hij geen samenwerking met Brunswijk en Somohardjo zou gaan aangaan. Een ieder heeft kunnen zien hoe Bouterse zijn best deed om beide personen aan zijn zijde te krijgen. NPS vond Somohardjo een onbetrouwbare partner. Nu werkt dezelfde NPS weer samen met Somohardjo. Als Surinaamse politici op deze wijze politiek blijven bedrijven krijgt de jeugd en de bevolking van Suriname geen goede voorbeelden en zal moreel verval toenemen en ethisch besef niet tot ontwikkeling komen.Het is hetzelfde als ouders liegen, maar tegen hun kinderen zeggen dat ze nooit mogen liegen.


  Maak melding

 47. DU-50,
  Ga voor deskundige hulp. Jou psyche is aan een grondige revisie toe.

  Na so law e beging!

  DU vertoont duidelijke tekenen van het P.T.S.Syndroom.


  Maak melding

 48. Starnieuws verneemt dat Castelen de mensen die niet disciplinair gestemd hebben, heeft kunnen ontmaskeren. Hij maakte deel uit van de verkiezingscommissie. Deze kwestie is besproken op de vergadering van de voorzitters. Brunswijk protesteerde aanvankelijk tegen de verdachtmakingen. Maar aangezien de bewijzen hard waren, beloofde Brunswijk om met Bee en Bonjaski te praten om uit te zoeken hoe hun stemgedrag was.

  kunnen wij nog praten over geheime verkiezing,als zelf een lid van de verkiezingscommissie zich hieraan schuldig maakt.jong geleerd oud gedaan,dit is een cultuur gewoonte bij de spa.verraders zijn ze allemaal.

  Bee en Bonjaski moeten gewoon naar de rechter toestappen en een klacht indienen tegen het lid guno castelen van de verkiezingscommissie.dit is een zeer zware belediging aan het adres van deze twee heren.

  is de heer castelen bevoegd om zo een handeling te plegen buiten de overige leden van de verkiezingscommissie om.wat castelen gedaan heeft is tegen democratische rechten van geheimhouding.

  abop kan gewoon bij de rechter toestappen om castelen de vrijpostigheid af te leren.en doet dit nooit meer.


  Maak melding

 49. Parlementaire en democratische dieptepunt in Suriname.

  Castelen denkt de mensen die op MC hebben gestemd ontmaskerd te hebben, deze man die in de stemcommissie zat, heeft dus waarschijnlijk kunnen waarnemen wie op wie heeft gestemd en verteld dit gewoon door.

  Geheime stemming en DNA leden die hun stembriefjes laten zien of foto’s van hebben gemaakt.

  De fronters vertrouwen elkaar niet, ze zijn zo hypocriet. Wanneer het ze uitkomt dan zijn ze democraten, maar in werkelijkheid heerst er een kleine Bokasa’s.

  En dit allemaal om somo weer voorzitter van onze gerespecteerde DNA te laten worden.

  Deze fronters zijn zo ziek en machtsgeil.

  Volk van Suriname neem waar en weet nu wie de Surinaamse landverraders zijn, deze mensen zijn geen democraten en hebben nooit in landsbelang gedacht, zorg ervoor dat ze NOOIT meer aan de macht komen.


  Maak melding

 50. Kastelen heeft 1(één) zetel, die nergens op is gebaseerd, -SPA no habi akterban-. Dat offer is door minimni NPS opgeofferd.

  de man moet toch wat doen om belangrijk over te komen.


  Maak melding

 51. @ pinto,
  laten wij ophouden om over spysche van een andere te praten. ik zal jou paar voorbeelden geven lees de reaktie op nummer 37 hij heeft het over verraad maar hij aanbid de man die mijn land en mijn volk heeft verraden bouterse heeft hoogverraad gepleegd tegen het volk van suriname hij heeft zelf toegegeven dat zonder de medewerking van kolonel valk de staatgreep niet was gelukt . pinto jij hebt over gekozen worden door het volk bouterse heeft jarenlang geld ontvangen zonder één poot te hebben uitgestoken sterker nog toen hij uit het parlement is getrapt zijn jullie ezels helemaal naar afrika afgereis om in het ongelijke gesteld te worden daar ging onze belasting centen, ik zal mij blijven verzetten tegen deze laffe hond bouterse en zijn aanhangers stelletje NSB-ERS. pinto mensen die hun onderdrukker aanbidden of van hun dader gaan houden lijden aan het stokholm-syndroom.


  Maak melding

 52. DU en Whome,waarom reageren jullie niet inhoudelijk op het artikel?
  Jullie hebben het maar steeds over 1 moordenaar,in mijn beleving zijn het er 2 nl,Brunswijk hoort daar ook bij.Maar jullie geven steeds af op Bouterse als het jullie uitkomt is Brunswijk vrij van schuld.Toen er gesprekken waren tussen MC en AC hebben jullie Brunswijk plotsklaps tot een moordenaar en crimineel bestempeld,maar nu daar hij weer gaat samenspannen met Somo en het NF is hij weer jullie lieverdje geworden.
  DU die heeft steeds zijn snater vol van democratie,wat heb jij nu te vertellen over de uitlatingen van Somo?Dit addergebroed heeft zijn partijleden verplicht om foto`s te maken van hun stemgedrag,mag dat allemaal in jouw democratie DU?
  Als democraat verwachtte ik dat je deze bombarie over de stemming in het DNA zou veroordelen,dan pas zou je laten zien/lezen dat je een ras-echte democraat bent.


  Maak melding

 53. Oprechtheid!

  Ik ga mee met Pardesi (45) en ook ik heb Jenny gefeliciteerd. De juiste persoon op de juiste plaats. 10 klassen beter dan Somo.

  Maar Pardesi schrijft ook dat de oprechte beslissing om voor een waardige, onbevlekte, respectvolle president te kiezen ook bij MC leden moet doorwerken. Dat is de dank die ze moeten schenken aan de drie DNA leden die voor Jenny gestemd hebben en niet voor Somo.
  Uit principe!

  Bouterse als president vernietigt de waarde die Jenny als parlemenstvoorzitter meebrengt.
  Dat zal ook Jenny vinden als ze tenminste van vlekkeloze huize is en komt. Ook uit principe!

  Want als we Somo wegwerken, Brunsi wegwerken, Venitiaan en Sardjoe wegstemmen
  dan kunnen we niet en nooit met Bouterse voor de dag komen. Dan heeft de overwinning van Jenny geen enkele waarde. En hebben de MCers niet begrepen waar het hier om gaat.
  Goed gezien Perdesi.


  Maak melding

 54. All Emotions, frustraties,
  verdachtmakingen, ongenuanceerde uitingen en zinloze prietpraat.
  No facts …which we won’t get at all.

  Ach, dit zal wel een uitlaatklep moeten wezen.


  Maak melding

 55. In suriname is er altijd verraad geweest in de politiek.Maar het is ook goed dat bouterse geen president wordt van het land.Het zou een ramp zijn.Deze man wilt alleen maar macht hebben en ze zakken vullen en weer weggaan.Deze man heeft geen visie om een land te besturen.


  Maak melding

 56. Op zich vind ik het niet onbegrijpelijk dat Somohardjo in zee ging met Front. Het was even knarsetanden voor mij omdat ik liever had gezien dat hij een regering had gevormd met MC, maar in principe is PL een emancipatiepartij en hij gaat waar hij het beste kan krijgen voor zijn mensen. In de haast lijkt het samenwerkingsverband echter niet goed overlegd met de respectieve achterban vd betrokken partijen. Zijn manier van doen in de afgelopen regeerperiode zorgt er tot besluit voor dat weinigen medeleven met hem hebben op dit moment… Als het front+ nu bost, krijgt mega er misschien 8 zetels bij…


  Maak melding

 57. Wij moeten elkaar dom blijven houden in deze.
  Niemand heeft het gedaan…niemand en al als iemand het gedaan heeft weet de gene het zelf ook niet eens.
  Daarom laten wij het houden op….de hand van GOD.
  Su. had dit echt nodig want met FRONT weet de bevolking geen raad meer.


  Maak melding

 58. @ DIE KORZICTIGE op nummer 59 ik word moe van jou dom geklets iedere keer en verder maak zelf uit waar ik op reageer ja als jij de man die verandwoordelijk voor alle ellende in suriname wil aabidden moet jij weten ik aanbid geen enkel mens van vlees en bloed en helemaal geen massamoordenaar jullie doen alsof je leven van bouterse afhang niemand mag wat over deze laffe hond zeggen of jullie gaan op jullie achterste poot staan, joh laat je nakijken misbaksel dat je ben. ik vind verwerpelijk en immoreel als iemand als bouterse president van suriname word dat geld voor brunswijk en ook voor somo, wat voor opleiding hebben deze drie misbaksels genoten vertel mij dat. het is een ilussie dat bouterse suriname naar grote hoogte gaat brengen hij heeft het toen niet gedaan en nu gaat het zelfde gebeuren mooie woorden op de podium voor die ezels die in zijn kletskoek verhaal geloven.


  Maak melding

 59. IK heb geen recht om in su te stemmen en dat bewust niet ik hebt dit mooi land verlaten alleen al omdat ik weigerde te leven in een land dat ge lijd (ge lijd) wordt door vene ik vind dit ding een schande voor het su volk en ik weet dat als wij het volk zelf een pres. mochten kiezen dan was hij dat nooit geweest hij is een figuur als een zekere DU op dit forum als je niet met ze eens bent dan ben je dom een ezel een koe en noem maar op zeer negatieve inborst hebben deze twee dingen ja ik zeg dingen want een mens met een hart die de leiding van een land op zich wil nemen weet dat hij dat niet voor een deel van het volk moet doen


  Maak melding

 60. SPA heeft maar 1 zetel. Tijd om af te rekenen met splinterpartijen die te lang een brik hebben gehad. Tijd om SLM op te ruimen. Een partij met maar 1 zetel kan niet een hele vliegmaatschappij bemensen. Dit geldt ih algemeen voor alle bedrijven en instanties waar de Front-mensen de dienst uitmaken. Niets is eeuwig. Opschonen medisch establishment, rechterlijke macht, ministeries, ambassades, staatsbanken, al die rancuneuze partijloyalisten. Wat dachten jullie, dat jullie geplakt waren aan die stoelen? Dat die jullie erfrecht waren? Dat alleen Front kader heeft? Donderen jullie toch gvd op, HET VOLK HEEFT JULLIE MANDAAT RUIMSCHOOTS ONTNOMEN!!!! DE BEZEM DOOR AL DIE AANGETASTE INSTANTIES. Megacombinatie heeft genoeg kader in huis dat ook een keer leiding mag geven, daar is gvd voor gestemd!! Rot op en voelen jullie maar 10 jaar hoe het is om op straf gezet te zijn. Partijen met 1 zetel of 4 zetels of interne machtsstrijden horen niet zo een grote bek op te zetten. Bouta tap den man dies den bek now no en neem gewoon over, desnoods zonder driekwart meerderheid. De anderen komen vanzelf wel over als je maar laat zien wie de Baas is en wel aangewezen door het volk, in ieder geval door het merendeel van de voormalige achterban van zinkend schip Front. Hoe kan Sardjoe zo een grote bek over Bouterse opzetten terwijl hij nota bene met Brunswijk in zee moet om te overleven? Je had moeite met de voorwaarden van Bouta? Kijk wat Brunswijk nu met je heeft gemaakt!!! Al jullie mannetjes op al die posten en in al die functies moeten zo dadelijk allemaal opdonderen en zo hoort het!!!!


  Maak melding

 61. Een goed verstaander heeft een half woord nodig. De verkiezingen zijn gewonnen door? Ja, zeg het maar. Alle mogelijke samenwerkingsformules zijn geprojecteerd, uitgetest en tenslotte werd de ‘Nieuwe Optie” -voor mij met grote argwaan- gepresenteerd.

  Nu zijn de rapen gaar ! Gekwetste EGO’s die niet verder willen en dus voor boycotten gaan zorgen. Ondertussen mag het volk wachten, kniezen en lijden. Het is duidelijk dat wij een representatieve president willen. Kunnen we zo krijgen, alleen, als de kleuterklas zich zo blijft gedragen, moet Juf Jenny niet vreemd opkijken als optie 1 weer de meeste stemmen krijgt en Suriname opgescheept wordt met de grote Boze Wolf.

  Voorstel: alle EGO’s terug in de kast en kijken naar wat het volk hebben wil. Of, volk van Suriname, ga nogmaals naar de stembus, wie weet wat de uitslag dan zal zijn.


  Maak melding

 62. Somo laat zijn mensen zich zelf fotograferen. Hij vertrouwt ze dus niet. En zijn mannetjes voeren de actie ook uit omdat ze zich laten manipuleren en derhalve geen waardige zelfstandige vertegenwoordiger zijn van het land maar van een eenling. Tijd van de Almachtige om in te grijpen in dit land. Wie met spelletjes bezig zal ook bespeeld worden.


  Maak melding

 63. @ nummer 66
  het is toch voor de hand liggend dat iedere normaal denkend mens met normen en waarde tegen een persoon is als bouterse. de grootste schande voor suriname is dat en idioten in suriname rondlopen die hun stem hebben gegeven aan de man die persoonlijk verantwoordelijk is voor alle ellende wat suriname nu mee maakt. de surinamers van vandaag vinden het schande dat vene president is, maar ze vinden het de normaalste zaak van de wereld dat een drugs veroordeelde en massamoorden president van suriname mag worden waar is jullie moraal gebleven.


  Maak melding

 64. Deze hele soap is typisch het verhaal van vrouwtje Ulebuut en mannetje Tinterlanteen, uit onze kinderjaren. Weg grote terreinwagens, weg bigi libi, weg op kosten van de staat op en vliegen om even op- en neer te gaan.
  Somo is evenals manneke Tinterlanteen, weer aangewezen op zijn aardenpot.


  Maak melding

 65. @watcher #59

  Leg jij eens uit hoe je inhoudenlijk kunt reageren op de onbeschofte en inhoudsloze reacties van je NDP matie!
  Hoe je een discussie aankunt gaan met mensen die zelfs de meest elementaire feiten ontkennen, mensen die in alle opzichten elk niveau menselijk missen.

  De enigste reden dat DDB niet terecht staat voor al deze zaken is dat ze verjaard zijn. Het zelfde geld voor de misdaden die Bruns begaan heeft. En die wil ik beslist niet goed praten. Sterker nog ik vind het een schande dat SME die nooit op de rol heeft geplaatst. Maar we weten allemaal waarom dat niet gebeurt is Immers.

  Als Bruns vervolgt zou worden voor zijn misdaden dat zou zeker ook DDB vervolgt moeten worden wan de misdaden van Bruns vallen in het niet bij die van DDB. Pure angst voor DDB en zijn militaire vriendjes was de reden dat er nooit een proces is gevoerd op die zaken. En had weinig gescheeld of ook de 8 dec moorden waren verjaard.
  O ja. Voor Moi Wana is DDB impliciet wel veroordeeld door de OAS. Alleen zoals gewoonlijk moest het volk weer bloeden voor de afgrijselijke wandaden van DDB.

  Dus hoepel toch op met je onzin, met je schoonpraterij. Je posting is te onbeschoft voor woorden en getuigd vn een leugenachtig karakter. Geschiedvervalser.
  Overigens telt SME slechts één massamoordenaar, slechts één moordenaar die 15 ongewapende burgers zwaar mishandelde, standrechtelijk executeerde en vervolgens met een l.l verhaal over op de vlucht kwam, slechts één man waarbij vele van zijn kameraden na een afwijkende mening op vreemde wijze zijn overleden, slechts één man die hoofdverandwoordelijke was voor de vele verdwijningen, zonnesteken en andere statisties onwaarschijnlijke doodsoorzaken.


  Maak melding

 66. GFC nieuws “Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur en oud-DNA voorzitter, deelde op de structurenvergadering van zijn partij, zondagmorgen, mee, dat zijn diensttelefoon nu al is afgesloten en hij ook niet meer op kosten van de overheid benzine mag tanken. Hij is bezig voorbereidingen te treffen om de dienstauto waarin hij vijf jaren heeft mogen rijden over te kopen van de Staat, zo verneemt GFC Nieuws van Surindre Mungra, lid van de politieke partij Pertjajah Luhur.

  Punt is ,deze schurk is nu buiten spel gezet .Er volgen nog een paar .Heb geduld Suriname !!!


  Maak melding

 67. neus, heb je het over jezelf soms?Jij typt hier een hoop leugens ,waar je steeds op wordt betrapt.
  Jouw reaktie op mij,laat duidelijk blijken dat je geen ene sikkepit verstand hebt wat het woord inhoudelijk betekend.
  Ik lees je niet deze poeha over de democratische stemming en de gevolgen daarvan typen,jij keurt het allemaal goed he?
  Ik geef mijn mening over dit artikel.
  Jij niet ,dus wat kom je hier uitleggen over inhoudelijk reageren?
  Heb je ooit ergens gelezen op internet of waar ook ,dat Suriname een massamoordenaar heeft voort gebracht?Dat hebben jij,DU ,Whome en sommige Fronters, bedacht.
  Jij hebt het over moi wana en wat about poki gron waar Brunswijk moord en verderf heeft gezaaid?Neus je ziet graag alleen wat Bouterse geflikt heeft,jij bent bewust doof en blind voor wat Brunswijk jouw idool geflikt heeft.Typische Front gedrag.
  Ga maar lekker door met je haatzaaierij des te groter wordt het MC,zoals een andere poster zo mooi typte.
  Want jouw geboefte Front heeft het uit den treure geroepen voor de verkiezingen,het belangrijkste is,dat degenen om wie het daadwerkelijk gaat ,nl het Surinaamse Volk, jouw geboefte grandioos afgestraft.
  Have fun met je geraaskal, whawhawhaa ik lees steeds meer hoe jij en de rest van je kliek,psychisch er onder door gaan,hahahaha kan men lezen hoe meer er voorstanders van MC bij komen hoe meer jullie verward raken hihihihihi.


  Maak melding

 68. Wie met pek (NPS) omgaat wordt er mee besmeurd en Somo kreeg ook veren mee als bonus .
  Evolutie of is het Reincarnatie , Back and Neck in da town .

  SRANAN-LOBI NA SOSO-LOBI
  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  SRANAN SA WINI
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

 69. Geen enkel weldenkend mens kan problemen hebben wanneer een aardschanteur bedrogen wordt. Somo heeft een record aantal malen het nieuws in negatieve zin gehaald. Grote delen van het Surinaamse volk zijn deze meneer meer dan beu!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.