Wijdenbosch ondervoorzitter parlement Suriname

25

PARAMARIBO, 30 jun – Ruth Wijdenbosch is de nieuwe ondervoorzitter van het parlement. Wijdenbosch werd gekozen met een nipte meerderheid (25 tegen 24). Ze was kandidaat van het Nieuw Front en partners. Haar verkiezing levert een interessante ontwikkeling op.

De leiding van het parlement is nu in handen van de beide grote politieke kampen. Jennifer Geerlings-Simons (Mega Combinatie) is voorzitter.


25 REACTIES

 1. Ik weet zeker dat de dames in ieder geval niet met elkaar op de vuist zullen gaan in de assemblee, ook al zitten ze in verschillende kampen.


  Maak melding

 2. Het gaat nog goedkomen! Ruth Wijdenbosch is een zeer kundige kandidaat en zij en Jenny Simons kunnen het goed met elkaar vinden. Een overwinning voor technocraten en Suriname. Twee zeer kundige vrouwen op belangrijke posities. En nu hopen we natuurlijk dat ook de vice-president en de president voor Suriname geen blamage gaan vormen. Dus geen Bouta, maar een ontwikkelde, fatsoenlijke, niet-criminele en goed geschoolde vice-president en president.


  Maak melding

 3. Met deze twee vrouwen is het parlement in goede handen!
  Dit is alvast een goed begin!!
  Er moet alleen nog een koffiedame gekozen worden, waarvoor Somo de enige genomineerde is!


  Maak melding

 4. RUTH WIJDENBOSCH GEFELICITEERD,wij komen eraan! op de vvv neem je het over want NF gaat de president en vice president kiezen, mc maakt een GROTE FOUT, assemble voorzitter heeft over 50 leden de leiding zonder POWER! MAAR DE PRESIDENT MAAKT EN BREEKT NF HEEFT OK NOG 27LEDEN IN HUN FRACTIE EN mc 23 LEDEN, DUS WAAR HEBBEN DIE GASTEN HET OVER.


  Maak melding

 5. Beide dames mw. Wijdenbosch en Simons gefeliciteerd. Alles wijst erop dat een regering van MC en VHP(alleen) en/of MC en NF(VHP+NPS) de meest voor de hand liggende en gewenste combinatie is. Venetiaan, Sardjoe, Somohardjo, Brunswijk en Bouterse moeten andere bezigheden gaan zoeken en/of gaan genieten van hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.


  Maak melding

 6. Ik wil deze twee dames alvast feliciteren
  Ik hoop alleen niet dat ze het macho machtsvertoon van hun mannelijke collegas gaan overnemen.
  Verder hoop ik nog een vrouw te hebben als president dan zit Suriname voor de volgende vijf jaren goed.


  Maak melding

 7. Ruth moet die domme NPS achterlijk gedrag achter zich laten.
  En gaan begrijpen dat het nu twee vrouwen zijn die de kar moeten trekken.
  En niet als blaffende hond rond moet blijven lopen als gek.
  Alles moet zijn belang land en volk…iets dat de NPS ontbeert


  Maak melding

 8. Beste Randy,

  Je bent een echte fronter! Je gunt Mw. Simons het niet. Dat is echt front. Altijd maar aan zichzelf denken en niet aan wat de massa wil. Nou, alvorens te denken dat jullie de winst binnenhalen, moet je eerst de verraders binnen jullie eigen monstercombinatie ( NF4+) gaan zoeken, anders gaat het in de VVV ook zeker mis!

  Gordon
  Maar blijf vooral zoeken naar de verraders….

  Dino


  Maak melding

 9. Alleen maar een teken dat wij het samen moeten doen. De waardigheid van onze parlement is in de komende 5 jaar gewaarborgd. Als de heer Bouterse bereid is een stap op de plaats te maken, gaan wij een goede periode tegemoet. M.i. is het niet slim van de heer Bouterse om voor het hoogste te gaan. Hij heeft nog de tijd (weliswaar weinig) om zich te beraden.


  Maak melding

 10. Ladies time!

  Het gaat goed zo. Een van de kwalijke zaken in Suriname is getackeld. De funktie die altijd door een man bekleed werd kent nu niet 1 maar 2 vrouwen. Proficiat!

  Als deze twee er voor zorgen dat zaken zoals voorstellen en ideeen van welke partij danook zeer transparant behandeld worden dan kan het goed komen met Suriname.
  Laat zien dat de vrouw meer mans is dan de meeste mannen hoopten te zijn.


  Maak melding

 11. Randy C.,
  Ook in de vvv staan jou rake klappen te wachten, let maar op. Ruth zou de NDP ook met wordtel en tak uitroeien…voorlopig!


  Maak melding

 12. Verraad is de meest achterlijke vorm van bedriegen. NPS zal rekenschap moeten geven met de twee verraders binnen hun gelederen. Ruth en de dhr. Venetiaan (integere personen)zullen dat aan de rest moeten uitleggen hoe zij de twee mollen binnen de partij zullen elimineren (figuurlijk).


  Maak melding

 13. Reactie op nr 4
  Ik vind het een goeie, echt wel, alleen moet Salem zich laten ombouwen, schortje ervoor
  dat is ‘m helemaal, en schenken maar!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 14. Mevrouw Wijdenbosch werd pissig om felicitaties, die zij niet kreeg van de voorzitter wiens politieke-organisatie, -lees N.D.P./MC- zij en haar voorzitter de nu zittende president met wortel en tak wenste, althans wenst uit te roeien.

  Is dat niet een beetje hypokriet?


  Maak melding

 15. Het komt er op neer dat de nps de kanidatuur van Simons heeft gesteund en mega van Wijdenbosch.Familie blijft familie he Wijdenbosh.Jullie hebben Somo het nakijken gegeven.In elk geval alles is beter dan Somo.O,ja er moeten meer vrouwen aan de macht komen.


  Maak melding

 16. Somo krijgt gewoon een koek van eigen deeg.
  Hij waait met elke wind die iets voor hem kan betekenen mee, dus waarom mag een ander zijn gedrag niet kopieren.
  Hij zou dat ook gedaan hebben. En nu wil hij mollen zoeken.
  Somo, goed zoeken, ze zitten bij jou op schoot.
  Neemt niet weg dat a sanie o span!!. How gaan we verder?????


  Maak melding

 17. #4. Je baasje de Moordenaar is qua profiel uitermate geschikt voor de door u geopperde positie. Hij heeft een min punt, niet te vertrouwen. Men is dan bang om een kop koffie van hem aan te pakken, er kan gif in zitten. Per slot eens een Moordenaar altijd een Moordenaar!


  Maak melding

 18. Mijn hartelijke Felicitaties aan Jenny, Ruth en aan de Democratie in Suriname! De nieuwbakken DNA leden hebben geen verraad gepleegd, maar naar eer en geweten gestemd, zoals het in een democratie hoort! Geen afspraken, geen deals! Het belang van het land gaat voor! Nu dames, maar ook de heren: aan het werk! Er moeten nieuwe wetten worden gemaakt en aangenomen! Ons land is heel ver, maar moet nog verder!
  Gezien de bijzondere uitslag van deze geheime verkiezing van de voorzitter en de vice voorzitter van de DNA, zou een poging om binnen de DNA, een President en een vice President te kiezen, de moeite waard zijn! Dan hopen dat de partijen met de goede presidentskandidaten op de proppen komen, en dat de DNA leden even verstandig zullen stemmen!
  Ouwe


  Maak melding

 19. Gezien de bijzondere uitslag van deze geheime verkiezing van de voorzitter en de vice voorzitter van de DNA, zou een poging om binnen de DNA, een President en een vice President te kiezen, de moeite waard zijn! Dan hopen dat de partijen met de goede presidentskandidaten op de proppen komen, en dat de DNA leden even verstandig zullen stemmen!
  Ouwe


  Maak melding

 20. Er zijn maar weinig personen binnen Surinaamse politieke partijen die integer genoemd kunnen worden. Wijdenbosch en Venetiaan zijn net als Bouta,Brunsie, Somo en Sardjoe totaal niet integer. Indien zij daadwerkelijk zo integer waren zou volksbelang boven eigen machtslust gaan.

  Immers, een weldenkend mens zou het niet in zijn hoofd halen om voor een incapabele Somo te stemmen als DNA-voorzitter. De ‘volksvertegenwoordigers’ van NPS die wel op Somo hebben gestemd, hebben zich vooral naar hun achterban toe zeer ondemocratisch, onbetrouwbaar, verraders en derhalve niet integer,getoond.

  Was het niet de NPS die (ook recentelijk nog) het felst anti-Somo was of was dit slechts een toneelstuk naar de achterban toe?


  Maak melding

 21. Zij hebben Somo juist met twee de twee voeten uit zijn lijf weggetrokken…Hij schopt nooit meer.
  En heeft geen schoen meer nodig….dag berekening Opa Ronald Vniksaan.
  Daarom wordt het niks met Su…veels te veel domoren aan de macht…zagen zij dit niet aankomen.
  Verraad nee nee nee nee !!!! Somo’s eigen daad in DNA.


  Maak melding

 22. Nena, dat is het `m juist,Somo heeft ze in de tang,ze konden niet anders.
  Vooral Venetiaan laat zich chanteren door het addergebroed Somo en Wijdenbosch en anderen moeten aan zijn leiband lopen.
  Dit was een perfecte moment om Somo af te straffen ,omdat hij vlak voor de verkiezingen NF schaamteloos de rug had toegekeerd en dat hebben de 2 tegenstemmers wel gedaan.
  NPS en VHP zijn nu de marionetten van Somo en ook het AC met Alendy voorop.
  Whahahaaa mijn oude oom van 81 jaar, heeft het mooi verwoord:Vene eh likie Somo gogo teh ing lip ow hanga ning foetoe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.