Regie eerste vergadering Surinaams parlement strak

23

PARAMARIBO, 30 jun – De regie rond de eerste vergadering van het nieuwe parlement verloopt strak en vlot. Dit zegt interim-voorzitter Charles Pahlad. Logistiek en interne organisatie zijn op schema. Ook buiten het parlementsgebouw worden maatregelen getroffen.

De directe omgeving rond het gebouw wordt afgesloten voor alle verkeer. “De veiligheid is gegarandeerd”, zegt Pahlad. Het betreft een voorzorgsmaatregel. Intussen roept de Nationale Democratische Partij leden en sympathisanten op zich te melden op het Onafhankelijkheidsplein. “Wij willen geen eigen belang, ook geen ons belang. maar Landsbelang”, aldus een oproep op de NDP-website.

Ook oud-militairen hebben een demonstratie aangekondigd. De oudgedienden zijn ontevreden over de nazorg. Er worden vijftig leden toegelaten. President Ronald Venetiaan wordt pas toegelaten na zijn aftreden. De ministers Chandrikapersad Santokhi en Ganeshkoemar Kandhai mogen wel toetreden. Zij mogen de twee functies hooguit drie maanden lang combineren.

De nieuwe coalitie van Nieuw Front, A Combinatie en Volks Alliantie heeft de administratieve meerderheid. Samen zijn de drie goed voor zeven en twintig parlementszetels. Hun kandidaat, Paul Somohardjo, zal het opnemen tegen Jennifer Geerlings-Simons van Mega Combinatie. Naar alle waarschijnlijkheid is Somohardjo nog eens parlementsvoorzitter de komende vijf jaar.


23 REACTIES

 1. Het is een absolute schande van politici in su .als je ook nog moet horen dat willy soemita by ram sardjoe wordt opgehaald terwyl hy een toespraak moet houden. Alleem maar zucht naar macht . We worden geleverd voor de klauwen van nfplus.alemaal ta danken aan brunsy en bouta


  Maak melding

 2. “Intussen roept de Nationale Democratische Partij leden en sympathisanten op zich te melden op het Onafhankelijkheidsplein. “Wij willen geen eigen belang, ook geen ons belang. maar Landsbelang”, aldus een oproep op de NDP-website.”

  Worden deze mensen dan ook ingezworen?
  Of is het ouderwetse intimidatie?

  27 leden vertegenwoordigen in het parlement een meerderheid, 23 + 1 vertegenwoordigen een minderheid.

  Vroeger was het anders, een groep crimineel ingestelde onderofficieren speelden toen voor landverrader, er was een revolte en het kwam hen goed uit om het revolutie te noemen. Maar dat was het niet en dat is het ook nooit geworden. De heren hebben zich als criminelen gedragen. En nu wil een van de boeven nogmaals zijn wil aan het volk (27 zetels en niet 23 + 1 zetels) opleggen, door rotzooi te gaan trappen, klinkklare intimidatie dus.

  En die oud-militairen, dat zijn toch onze ex onderdrukkers, moeten wij die nu ook nog te eten geven? Wij het volk van Suriname zijn onderdrukt geweest door een stel criminelen en die blijven ons maar keer op keer lastig vallen.


  Maak melding

 3. Dat heel ding daar is rotzooi…wie gelooft in DEMOCRATIE…en dat dit eerlijk en wijs moet gebeuren is gek.
  En dat het vrede en gezag in het land moet brengen is nog gekker.
  De bek vol democratie de bek vol recht en wet.
  Maar men blijft bij corruptie(dieven /rovers)…en komt anderen vertellen slim of sluw te zijn.
  Front bestaat uit een bende….een bende even gevaarlijk als een bende criminelen.
  Nu kunnen wij de bevolking vertellen heel duidelijk vertellen waar de schurken zitten….echt niet in de gevangenis…de echte schurken zitten in DNA…die hele club FRONT brengt het land in gevaar….want men gelooft niet meer in democratie…..recht en wet is poep.
  Men weet vanaf nu dat het land de afgelopen tijd een bende schurken heeft aan de macht en wij ermee en blijven zitten.
  KTPI gaat met MC een samenwerking aan dit behoort een ieder te respecteren …want men zou kunnen stellen dankzij samenwerken met de NDP is men gaan stemmen op KTPI.
  Wat doet VHP op dit moment….KTPI weg kopen bij NDP…..noemt men dit DEMOCRATIE noemt men dit recht en wet…hebben zij die gestemd hebben na het stemmen geen enkele recht meer…ik weet niet waarmee men in Su bezig is maar dit gaat nu wel een stap te ver.
  En wanneer het fout gaat…. u weet het….dan zitten wij met zijn allen te schreeuwen.
  Maar kijk wie de gemeenschap zit te manipuleren en te ontwrichten…..MEN (FRONT) ZET KWAAD BLOED….en niemand weet hoe het zal eindigen….GOD ZIJ MET SURINAME


  Maak melding

 4. MEGA COMBINATIE in de persoon van D.D.B en consorten. Shame on you all. Slechte verliezers zijn jullie dat jullie het nu proberen te destabiliseren door EX-militarien te misbruiken om tegen SOMO te protesteren. Laat een ding duidelijk zijn. Jullie “karma”zal tegen jullie werken.

  Ik had nog sympathie voor de NDP, maar nu de zelfde middelen worden gebruikt en daarmee aantonen dat jullie ondemocratische pressiemiddelen gebruiken dan heb ik nu mijn twijfels over de integreteit van D.D.B. En dan wil hij als president gekozen worden. Dat zou dan een op legale wijze aan de macht helpen van een dictator die geen tegenspraak duldt.

  Het volk moet volgens D.D.B. naar de toekomst kijken en niet naar wat gebeurt is, maar als iets hem niet zint grijpt hij de aloude gebruikte pressiemiddelen door te dreigen. SHAME ON YOU D.D.B. EN consorten.

  LET OP MIJN WOORDEN: HIJ (d.d.b) ZAL ALLE MIDDELEN GEBRUIKEN OM TE LATEN ZIEN DAT HIJ EEN SLECHTE VERLIEZER IS!!!!!!!

  SOMO: JE HEBT 30.000 MENSEN DIE OP JOU HEBBEN GESTEMD. IK HEB HET VOLSTE VERTROUWEN DAT JIJ DIE NIET ZAL BESCHAMEN. ONDANKS JOU GEBREKEN HEB JE DE AFGELOPEN TIJD GETOOND DAT JE DAADKRACHTIGE LEIDER KAN ZIJN. Natuurlijk zullen mensen worden misbruikt (zoals nu het geval is met de zg. ex-militairen) om tegen jou te demonstrenen.


  Maak melding

 5. De nieuwe coalitie van Nieuw Front, A Combinatie en Volks Alliantie heeft de administratieve meerderheid. Samen zijn de drie goed voor zeven en twintig parlementszetels. Hun kandidaat, Paul Somohardjo, zal het opnemen tegen Jennifer Geerlings-Simons van Mega Combinatie. Naar alle waarschijnlijkheid is Somohardjo nog eens parlementsvoorzitter de komende vijf jaar.

  http://www.youtube.com/watch?v=sjBDxVlAoSw

  Het is duidelijk dat het NF onder leiding van Ronald Venitiaan het toch weer klaar gespeeld heeft om de nieuwe regering van Suriname te formeren en MC zal de komende regeerperiode van 5 jaar toch weer de oppostie bankjes moeten bekleeden. Echter is de MC van Desi Bouterse met zijn grote aantal zetels die zij gekregen hebben bij de laatste verkiezingen een geduchte tegenstander waar rekening meegehouden zal moeten worden de komende regeer periode van het NF.

  Het wachten is nu op de officiele uitslag van de nieuw gekozen President en Vice President van de Republiek Suriname. De nieuwe Voorzitter van het NA (VVV)en ondervoorzitter Van het NA (VVV)


  Maak melding

 6. We will see at the end of the day, inhoeverre er daawerkelijke rechtvaardigheid is in dit land. Die blote voeter zal het moeten afleggen tegenover een met kop en schouders boven hem uitstekend en onbevlekte dochter van Suriname.

  Als het anders loopt kunnen wij echt het licht uit doen.


  Maak melding

 7. De club, die het woord “strak” in zijn banieren voert is al over zijn culminatiepunt heen. Eerst waren dat 13, toen 8 en nu 4.

  U gaat strak achteruit ja!


  Maak melding

 8. Strak!

  Strakke organisatie hoort niet alleen bij de eerste, maar bij alle vergaderingen in het parlement.

  Binnen strak, buiten ook strak. We willen toch geen Thaise toestanden nu de NDP voor demonstraties heeft gekozen?

  Het zou het parlement sieren als ze haar stem voor het voorzitterschap op Jennifer Simons-Geerlings uitbrengt. Dan weten we zeker dat alle vergaderingen strak en zakelijk geleid worden. Somo mag dan vicevoorzitter worden als het niet anders kan. Dat is ‘s-landsbelang en niet dat geetter met bloedseed. Dat is persoonlijk belang.


  Maak melding

 9. Splitsing

  Ben benieuwd of het intellect van MC zal participeren bij de mega -demo.(zie berichtje starnieuws.)
  In principe is het dit onderdeel van MC(ex-mil), dat de boel heeft geëscaleerd middels hun rancuneuze onderhandelingspoging.
  Alsook de stille kracht achter de MC, wat nu, dilemma…
  Wel opmerkelijk dat Somo djaries heeft beloofd en niet hun baas?

  we benne benieuwd!


  Maak melding

 10. Vieze poorshitter is hij sowiso al!

  De ratio zal de overhand nemen, dat is een wetmatigheid, tenzij wij weer tegen de stroom op willen gaan fietsen.

  Dat deze wetenschapper het 5-jaar geleden heeft moeten afleggen tegen deze diplomaloze man gaat anno 2010 nog het vertand te boven van velen.

  Suruname voorwaarts!!!


  Maak melding

 11. @ nummer 7
  volgens mij is bouterse over zijn hoogte punt heen . het mooie van een democratie is dat zelf een dictator die een vakbondsleider heeft gedood omdat hij een tegen demostatie had georganiseerd voor de terugkeer van de democratie in suriname. bouterse heeft in de jaren 80 alle demonstratie verboden hij was in de jaren 80 een tegenstander van de democratie en nu maakt hij gebruikt en ook misbruik van de zelfde democratie die hij met wapen geweld naar hij heeft geschoten. pinto mooi he om in democratie te mogen leven.


  Maak melding

 12. Onbegrijpelijk dat er een overeenkomst in het holst van de nacht wordt getekend.De Surneds die graag alles in Suriname naar Nederlands model willen,moeten als ze eerlijk zijn deze smerige deal veroordelen.De grootste partij en winnaar van de verkiezingen,moet zelf kunnen bepalen dat ze er niet uitkomen ,dan pas moest er met partijen onderhandeld worden op een keurige manier,hoe nu verder.
  Dit wat er nu gebeurt,moet door het volk flink worden afgekeud,door middel van demonstraties.
  Niet de MegaC heeft de ex-militairen opgeroepen om te demeonstreren,maar dat doen en deden ze ruim voor de verkiezingen.Weer een vuile leugen van de aanhangers van de boeven.
  Arm Suriname en vooral de arme bevolking,zitten weer met aasgieren die alleen aan hun eigen en familiebelang denken.


  Maak melding

 13. Hoe kan het dat je eerst KTPI tien jaar lang uitscheldt voor verraders en nu weer probeert om te kopen om terug te komen? Dan ben je toch niet consequent? Als ik Soemita was zou ik Ram zeggen om naar zijn *** te lopen. Waarom wast Bouta hun koro niet voor ze op het podium? Mega is de winnaar van de verkiezingen. Baas ie tron slap jongoe.


  Maak melding

 14. De vraag is niet wie je bent maar wat je voor land en volk kan doen. Somo heeft wel ruim 30.000 kiezers achter zich en dus meer dan Simons.


  Maak melding

 15. Beste mensen,
  Tot nog toe zijn de reacties allemaal gericht tegen NF+ of MC. De reacties komen volgens mij uit Nederland. De twee machten kunnen op hun eigen wijze manier aan de gang gaan omdat er mensen zijn die op hen gestemd hebben. De kiezer had duidelijker moeten zijn. Ook zij kiezen niet voor land en volk maar voor eigen belang. Ieder individuele Surinamer hoopt kontakt te krijgen met één van de gekozenen, zodat zij/hij voor eigen balang kan gaan. Het gaat niet om wie belang, maar om mi belang. Daarom krijgt ook dit volk wat zij/hij verdient. Hun leiders hebben geen enkel respekt voor hen. Dat kunnen zij maken omdat het volk geen enkel respekt afdwingt. Ze stelt geen eisen, zij zijn blij als ze een knuffel krijgen. Hun leiders hoeven niets te doen. Zij lijken op Wilders. Ze schreeuwen alleen maar en geven de ander schuld. Allen willen ze op die stoel terecht komen en graaien wat er te graaien valt. De afgelopen regering heeft heel veel nagelaten. Ga de geschiedenis van de regeerperiode van NDP na en je zult heel veel oneffenheden vinden. Mensen heb aandacht voor je geschiedenis en praat daarvan uit. Ga niet uit van onderbuikgevoelens die ons aangepraat worden. Wilders haalt van alles naar voren om niet te hoeven regeren. Mega vindt het niet OK wat Front+ doet, maar zij doen niet anders. Wat mij opvalt is dat als men van iemand houdt, diegene kan maken en breken. Wilders heeft in Nederland veel stemmen gehaald omdat men het zat was van de Balkenende regering. Onvrede dus. Zou dat ook het geval zijn voor Suriname? Wat mij opvalt is dat men al haar/zijn principe laat varen en een keuze maakt voor iemand waarvan men niet weet of die het beter zal gaan doen. Men hoopt het en waar die hoop op gebasseed is? Who knows!!!!!!
  Beste mensen, hebben jullie hier in Nederland gestemd? Je houdt je bezig met Suriname, terwijl er hier van alles aan de hand is. Weten jullie wat er allemaal op komst is? Je woont hier in Nederland en je zal ook moeten nadenken over je toekomst hier, daar velen weliswaar zich actief bezig houden met de Sur. politiek, zie ik velen niet teruggaan. Het is daarom makkelijk om vanuit Nederlan kritiek te leveren. Ga er heen en lever je bijdrage of doe iets van hieruit om een bijdrage te leveren.


  Maak melding

 16. Ach, iedereen met een gezond verstand, weet dat dit een zwarte dag is in de parlementaire democratie van Suriname.

  Als het echt tegenzit, krijgen we weer 5 jaar Somo als voorzitter. Een voorzitter die de president van Suriname als een schoolkind buiten heeft laten staan.

  De enigste Assembleelid die hier wat van heeft gezegd, was Wijdenbosch (MC). De fractie van de President (nps), heeft niet eens de durf of lef gehad om een schorsing te eisen.

  Presidentje komt onaangekondigd in de assemblee.

  Een voorzitter die gewoon en zelf bepaald dat er vanaf february 2010 niet meer vergaderd wordt, 4 maanden hebben dna leden dus bezoldiging ontvangen zonder daar iets tegenover gesteld te hebben.

  Het zal blijken als dit het type assemblee is, die front voorstaat, mocht somo worden gekozen als voorzitter dan weten we hoe laat het is.

  De arme nps’ers met vene die in de dna gaat zitten en geen fractievoorzitter kan zijn met zijn 4 zetels.

  Zie je het al voor je, Vene voorzitter van de nps, tevens ex-president van Suriname, in de dna banken, een grotere vernedering die deze man zal ondergaan kan ik mij niet bedenken.

  Dit krijg je wanneer je geen enkel zelfrespect hebt en aan een minderwaardigheidscomplex lijd.

  Mensen niet vergeten, deze vene heeft twee negroide ministers ontslagen of laten vertrekken (Gilds en Amofo)toen ze nog ministers waren.

  Bij Tjon Tjien fa had hij een emmer die maar niet vol liep.

  ragoebarsing LVV werd direkt in een doofpot gestopt. Enz. enz.

  Balesar was geen minister meer.

  Deze rancueneuze en slechte man, heeft nooit en nogmaals nooit iets voor zijn eigen ras of achterban gedaan, hij heeft ze integendeel achtergesteld vergeleken met alle andere etnische leiders in het land.


  Maak melding

 17. Niet te geloven,het zij zo.de naam bananen republiek.kreeg ik al op de lagere school te horen.wie kent de achtergrond van meneer pahlad,van somohardjo.Stop nu ermee,en geef de jongeren een kans,geef hen de kans die er-verstand van hebben.In de jaren 60,70,80,90,enz…alleen maar mensen in de politiek die voor hun eigen belang,vrienden en partij genoten opkwamen.jongens..jongens hoe in god,s naam kan een land bestuurd worden door mensen die nauwelijks de nederlandse taal,engels,enz…beheersen.


  Maak melding

 18. “Als het anders loopt kunnen wij echt het licht uit doen.”

  Niemand doet het licht uit. Te gevaarlijk met je baasje de Moordenaar around. Die moet eerst achter slot en grendel!


  Maak melding

 19. Dan weet jij wat MC moet doen…MC moet ook maar een njang patu coaltie vormen.
  Het liefst zonder VA….DUS AC incl KTPI ..PALU/NS …EN DEZE MENSEN COMPLEET ACCOMMODEREN.
  GEWOON HET AANTAL MINISTERIES ZO LATEN EN overal waar SOMO zijn partij zit geven aan AC./KTPI/PALU/NS
  MC MOET VIES GAAN SPELEN DAN IS HET HEEL SPELLETJE VAN FRONT UIT.

  Dan kunnen zij mathematicus rood lip groot bril erbij halen dan ziet hij nu welke berekening hij gemaakt heeft…………….Broko bana time.
  Niet alleen schurken in FRONT ………..MC moet ook schurk worden zo alleen kan men aan rivaliteit preventie doen.
  Tien schone vingers speelde vies..nu zit hij met zijn stinkende hand en vingers op 4 zetels omdat schurk Somo veels te onbetrouwbaar is.
  Dus vies spelen met betrouwbare mensen….gewoon ook viesti wielly worden.SPEEL HET SPEL VIES MC.


  Maak melding

 20. Pinto.
  iedere beschaafd mens met normen en waarden moet stelling nemen tegen iedere vorm van menserechten schending en genocide je kan niet de kant kiezen van iemand die jou volk heeft onderdrukt en vermoord.
  pinto jij denkt primitief en achterlijk we leven niet in de middeleeuwen. je hebt wel grote waffel waneer gaat over herdenking van de slavernij maar jij aanbid wel iemand die zijn eigen volk heeft onderdrukt en vermoord denk maar aan moi wana en fort zeelandia onmens dat je bent .


  Maak melding

 21. Hoosje,
  Jou van repliek dienen is als water naar zee dragen in een houten trechter nog wel.

  Met jou is geen zinnige discussie mogelijk.

  Hoe vindt je het om als stoorzender te fungeren. Iedereen heeft al meer dan eens op jou overgegeven en nog snap je het niet.

  Vanwege jou dalaskotu taken bij de Nederlandse BVD kun je haast niet anders.


  Maak melding

 22. hahaahaha die pinto heeft het over zinnige discussie jou potsing zitten dagelijks met een grote porsie leugens en bedrog daar worden mensen met een normaal stel hersen misselijk van pinto. ik weet dat het hard is voor de ndp-ers om de waarheid en feiten te moeten horen, maak je borst maar nat pinto ik heb een groot hoeveelheid zout gehaald om in jullie wonden te strooien. een zinnige discussie voer je waneer je eerlijk en oprecht ben en dat zijn de ndp-ers niet ze liegen alsof het gedrukt staat.ik weet dat de ndp-ers mijn bloed wel kunnen drinken maar dat zal mij niet tegenhouden om de waarheid te verkondigen we mogen de slavernij niet vergeten dat ben ik met iedereen eens , maar we mogen de moorden die zijn gepleegd door jou baasje bouterse ook niet vergeten pinto knoop dat goed in jou waterhoofd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.