Geerlings-Simons voorzitter Surinaams parlement

46

PARAMARIBO, 30 jun – Jennifer Geerlings-Simons van de Mega Combinatie is de voorzitter van het nieuwe parlement. Geerlings-Simons werd met krappe meerderheid (26 tegen 24) verkozen boven Paul Somohardjo. Een opmerkelijk verloop. Het Nieuw Front met partners A Combinatie en Volks Alliantie, heeft immers formeel de meerderheid.

De teleurstelling was dan ook groot. “We hadden gedacht dat we het zouden halen”, zei Nieuw Front-parlementariër Chandrikapersad Santokhi. De Mega Combinatie beweerde nog vooraf zelfverzekerd dat hun kandidaat voorzitter zou worden. Het stemmen zelf was binnen ongeveer twintig minuten voltooid. Vijftig leden brachten hun stemmen uit. Ronnie Brunswijk van A Combinatie toonde demonstratief zijn ingevuld stembriefje. Hij had op Somohardjo gestemd. Kennelijk wilde Brunswijk afrekenen met het gerucht dat hij zou overstappen.


46 REACTIES

 1. Strak!

  Jubilleeeee!
  Vanaf nu hebben we strakke parlements vergaderingen. Het is gelukt! Geen Somo meer die deze hamer in handen neemt. Wat hem nu na deze telleurstelling rest is zijn zegeningen tellen.
  Er moeten echte Fronters op Jenny gestemd hebben om Somo dwars te zitten. Zo kan het dus ook! Goed gedaan, Fronters.

  Jenny proficiat!


  Maak melding

 2. Dit is het beste nieuws dat ik in tijden heb gehoord uit Paramaribo. Proficiat Jenny Simons als de nieuwe voorzitter van DNA. Kwaliteit en integriteit hebben gewonnen van vriendenpolitiek.


  Maak melding

 3. Het volk moet toch weten wat de parlementariërs doen.
  Het volk is de baas.
  Hoe kan deze verkiezing geheim zijn.
  Dit moet in openheid gebeuren.
  Het volk heeft de parlementariërs daar gezet.
  Dus moet er volledige openheid zijn van elke parlementariër.


  Maak melding

 4. Goed zo Jenny. Nu nog ervoor zorgen dat er behalve Somo, ook geen Brunsi en zeker geen Bouta op belangrijke posten komen. Dan wordt het toch een “zaken” kabinet. Maar of dat kan werken in Suriname is wat anders. Ik zie zelf Santhoki, Simons als een regering zonder smet en met mogelijkheden om Suriname verder te krijgen.


  Maak melding

 5. Wanneer binnen een combinatie zulke onbetrouwbare figuren zitten ,dan is zo’n combinatie gedoemd te mislukken.Het heeft geen zin op deze wijze door te gaan.Als ze mans genoeg zijn zullen de overlopers in het openbaar hun handelen moeten verklaren.


  Maak melding

 6. God heeft duidelijk Suriname de rug nog niet gekeerd.

  Middels deze wil ik alle MC’ers, sympathisanten en degenen die Suriname een warm hart toedragen feliciteren met deze mijlpaal.

  Ook wil ik de opponenten van MC bij deze feliciteren met de winst van Jenny, eindelijk een voorzitter van onze DNA waarvoor je je niet hoeft te schamen.

  Dit is de eerste stap. Nu naar de vvv en hopelijk kan MC zijn beleid en contract met het volk ten volle uitvoeren zonder een front partner, nl the right man on the right place.

  MC zal kundige mensen als ministers moeten aanwijzen ook al zijn het ministers die binnen front een functie hadden, denk aan van Ravenswaaij en Waterberg, ook mensen die tot geen enkele partij behoren.

  Stree de fu stree, wi no sa frede, gado de wi fesi mang.

  Suriname is van ons allen en samen zullen wij het moeten ontwikkelen en tot bloei moeten brengen.


  Maak melding

 7. Twee leden van ABOP en één van DOE gestemd op mevr. Simons. Alleen één lid van ABOP (Ronny Brunswijk)had op Somo gestemd. ABOP heeft verraad gepleegd naar VA toe.


  Maak melding

 8. De slang Somo heeft zo gekronkeld dat hij nu in een onontwarbare knoop is geraakt. Het is overigens verbazingwekkend dat promenente NF-politici het jammer vinden dat Somo geen parlementsvoorzitter is geworden. Een slechter alternatief is nauwelijks denkbaar. Mevr. Simons, ik wens u veel wijsheid en kracht toe. En draag schoenen met naaldhakken. Misschien heeft u ze nog eens nodig!


  Maak melding

 9. ja ik ben opgelucht want nog 5 jaar somohardjo zou een toestant zyn in het mooi suriname van nu ben ik verzeker van een goede voor zitter he he in amerika hier zyn we allemaal blij love you mooi suriname kom zeker terug


  Maak melding

 10. Geachte redactie,

  Hierbij willen wij de Surinaamse gemeenschap in haar geheel feliciteren met de geboorte van ons kindje.

  Het werd geboren in Paramaribo in de Republiek Suriname op woensdag 30 juni 2010.

  Het is een meisje geworden.

  Haar Afrikaanse naam: Akuba (Geboren op woensdag).

  http://www.korps-politie-suriname.com/nieuws/nieuwsbronnen%20nationaal/archief%20nieuwsbronnen%20nationaal/2005/2005-08-nieuwsbronnen/In%20kwestie%20.JPG

  De Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya wenst van deze gelegenheid gebruik te maken, om vooral ook de MEGA-Combinatie onder leiding van Desire Delano Bouterse te feliciteren met zijn geborene.

  En wenst hem heel veel kracht, wijsheid en succes toe. Opdat dit kind haar missie succesvol zal mogen voltooien, in het belang van land en volk.

  http://www.youtube.com/watch?v=AuGdgZ844d4


  Maak melding

 11. Zo,zo, beste mensen, zou de Surinaamse politiek dan toch eindelijk op weg zijn naar volwassenheid,en tonen de DNA leden aan dat men m.i.v. heden niet klakkeloos stemt op de kandidaat die tot het eigen kamp behoort, maar op een kandidaat die men beter in staat acht de functie te vervullen dan de kandidaat uit de eigen club?

  If so, dan mogen wij juichen, want laat ons eerlijk zijn..mevrouw Simons staat toch mijlen ver van de heer Somohardjo als het gaat om
  fatsoenlijk en degelijk leiding geven aan zo’n instituut.

  Wij zullen mevrouw Simons in elk geval nooit treffen in een rol scheldend en schoppend tegen een DNA lid zoals Somo en Brunswijk samen tegen dhr. Doekhie hebben gedaan.

  Als men straks ook nog in staat blijkt te zijn als oppositie mee te stemmen met goede plannen/ideeën van de coalitie,en de coalitie omgekeerd op goede plannen/ideeën van de oppositie dan zijn wij al een heel eind op de goede weg, en handelt men dan in LANDSBELANG.

  Laat ons duimen voor Suriname (dus de Surinamers) dat wij eerder dat pad kunnen in slaan in ons mooi tropisch land.

  **GOD BLESS(AND BE WITH)SURINAME**


  Maak melding

 12. Het volk van Suriname heeft gewonnen. Met de stem van de heer Breeveld van DOE was het totaal aantal stemmen voor mevrouw Geerlings/ Simons 24. Er zijn dus 2 parlementsleden van het Front/VA/AC combinatie die tegen hun eigen kandidaat gestemd hebben. Deze 2 integere leden hebben gestemd in het belang van Suriname. Het parlement is immers geen circus zoals aangetoond de afgelopen 5 jaren, maar een volksvertegenwoordiging. Dat hebben deze 2 echte Surinamers goed begrepen en hiermee een statement gemaakt naar de rest toe. Hopelijk is deze actie het begin van iets moois waar het volk van Suriname baat bij heeft. Suriname is trots op jullie 2. Hopelijk is deze daad het begin van 5 positieve parlementsjaren. God zij met Suriname.


  Maak melding

 13. En nee meneer Somohardjo, je bent ook niet welkom meer bij Megacombinatie. Die hebben al een Javaanse partij. Op het laatste moment rent hij in het holst van de nacht naar Olifant om een mooie positie te bemachtigen en eindstand is hij geen president, geen vice-president en ook geen assembleevoorzitter. Een gepaste straf voor zijn dagoe-gedrag. Wees getroost meneer Somohardjo, er is een leven buiten de politiek. U kunt altijd nog bokslessen gaan geven in de private sector.


  Maak melding

 14. Kroektoe Bros Somo en Sardjoe doen vannacht geen oog dicht!!
  De bedriegers bedrogen!!
  Nu naar elkaar kijken wie zijn de mollen?!

  Ja mister shanti ding bos joe banti!!
  Maak u niet druk heer Sardjoe u krijgt genoeg tijd nu u er ook niet bijzit in het parlement om uit te rusten van de vermoeiende reis naar Nederland en de vele uren die u heeft moeten maken om uw mislukte politieke coup gestalte te geven!
  Hopenlijk kunt u de gemaakte uren declareren bij de mensen van wie u dit zonodig moest doen!

  Nu is het tijd om het boek dicht te klappen het is mooi geweest!
  Lekker in de schommel en doksa ghose eten en verder tjoep rhaw!


  Maak melding

 15. Somo ik heb net bericht gekregen dat je baan bij Farzand Ali nog beschikbaar is, of anders gauw weer naar Baas B. anders kan je de komende vijf jaar niets betekenen voor de mensen die op jou lijken, en ze zijn net zo betrouwbaar als jou.
  Voor hun geldt uit het oog uit het hart!!
  Grond ga je niet meer kunnen uitdelen, maar minvermogende kaarten zal nog wel lukken!

  Ik vind het alleen jammer dat ik jou gezicht niet kan zien en de javaanse krachttermen niet kan horen als je met je andere goblok gabbers bent!


  Maak melding

 16. Proficiat Mw. Simons. Ik hoop dat u taalgebruik, slaan, schoppen en ongewenst gedrag in ons Nationaal Instituut genaamd DNA niet zult toestaan. 1 van de 5 EZELS is vervangen. Nu nog 4.


  Maak melding

 17. zoals ik vel gekant ben tegen kandidatuur van bouterse zo was ik ook niet bepaald gelukkig met somo als kandidaat.
  Carel breeveld kan ik wel begrijpen van doe.
  Ik hoop dat Bouterse zich terug trekt.
  Want dat is niet goed voor het aanzien van Suriname.


  Maak melding

 18. God heeft mijn/onze gebeden gehoord.
  Somo is op zijn plaatst gezet hallelujaaaaaaaaaaaaa.
  Gefeliciteerd Jenny Simons,eindelijk een krachtdadige vrouw op een belangrijke positie.
  De 2 “stemmen” van de abob-leden zie ik niet als verraad,maar als een teken dat ze het niet eens zijn met het duivelse-pact van Somo en Allendy/brunswijk,ze verdienen een kei van een pluim.


  Maak melding

 19. Ik feliciteerd het surinaamse volk met de geweldige keuze, om Geerlings Simons tot DNA voorzitter van suriname te kiezen. In het kamp van de MC wordt hard aan de weg gewerkt om suriname echt vooruit te helpen door megaprojecten te plannen die binnen vijf jaren moeten aanvangen. Daarbij dient iedere surinamer in-gezet te worden om het doel te bereiken. Dus wij moeten samen komen om het voor onze kinderen dragelijk te maken om hier in dit mooie land suriname, gelukkig te kunnen leven.

  Vanzelfsprekend is politiek het hebben van de macht, maar als dat niet lukt dan hoef men zich niet te schamen om in de oppositie te gaan. De oppositie kan goed werk verrichten door de coalitie te controleren op hun daden en het wereldkundig maken als het bvb de verkeerde kant op gaat met het beleid. Bovendien kan men in de oppositie corrigerend op treden, door met eigen beleids voorstellen te komen.

  Verder feliciteer ik ook dhr. DD Bouterse als MC voorzitter met het behaalde resultaat in deze. Men dacht dat de MC in slaap was, maar het moet gezegd worden dat de MC nooit slaap.


  Maak melding

 20. Now, what does all of this mean in this great period of history? It means that we’ve got to stay together. We’ve got to stay together and maintain unity. You know, whenever Pharaoh wanted to prolong the period of slavery in Egypt, he had a favorite, favorite formula for doing it. What was that? He kept the slaves fighting among themselves. But whenever the slaves get together, something happens in Pharaoh’s court, and he cannot hold the slaves in slavery. When the slaves get together, that’s the beginning of getting out of slavery. Now let us maintain unity.


  Maak melding

 21. The masses of people are rising up. And wherever they are assembled today, whether they are in Johannesburg, South Africa; Nairobi, Kenya: Accra, Ghana; New York City; Atlanta, Georgia; Jackson, Mississippi; or paramaribo suriname–the cry is always the same–“We want to be free.”


  Maak melding

 22. Bij het aanhoren van de uitslag was Somo zijn gezicht helemaal wit weggetrokken.

  Kadho sit men. Mi las ing poorshitter.

  Wan dei fu sabaku, wan dei fu tjontjon!


  Maak melding

 23. Beste Humphry (reactie #9),

  Hou toch op met uw ‘speculaties’. De stemming was ‘geheim’ bedoeld, zoals dat traditioneel ook het geval moest zijn. Slechts de A.B.O.P./A.C.-leider Ronny Brunswijk wenste deze traditie te doorbreken. Kennelijk vanwege onzekerheid van z’n zijde, slechts ter voorkoming van speculaties omtrent verraad.

  Maar dit is geen merkwaardige houding bij ‘kleine’ en ‘vooral’ jonge onervaren politieke partijen. Dan kan je alles van verwachten. Vooral waar deze AC-leider eerder een ‘historische blamage’ beging, door recentelijk in zee te gaan met de Nieuw Front-combinatie, terwijl het inkt op de ‘Intentie Verklaring’ met deze grootste volkspartij van Suriname nauwelijks droog was.

  Brunswijk heeft zich te elfder ure laten misleiden door zijn eigen combinatie partners. Dit i.s.m. de Volks Alliantie en de Nieuw Front-combinatie.

  Echter een houding die je ook zag tijdens de stemming van de vice-voorzitter van het Parlement mevrouw Ruth Wijdenbosch. Waarbij parlementsleden van de Nieuw Front-combinatie ‘tegen de democratische principes in’, van hun leiding hun stembiljet ‘publiekelijk’ moesten tonen op wie zij zouden stemmen. Om misselijk van te worden. Terwijl de slavernij reeds afgeschaft is.

  http://www.youtube.com/watch?v=H_A2o8ICcIQ&feature=related

  En alsof dat niet voldoende was, gaat de nieuwe vice-voorzitter van het Parlement mevr. Ruth Wijdenbosch, op ‘onfatsoenlijke’ wijze publiekelijk in het parlement ook nog een beklag doen. Dat de Voorzitter van het Parlement mevr. Jenny Geerlings-Simons ‘verzuimd’ heeft, om haar Wijdenbosch te feliciteren met haar benoeming als vice-voorzitter. En dat doet een vice-voorzitter (N.P.S/N.F-combinatie) nota bene bij haar eerste optreden.

  Vandaar ook ons boek advies: ‘Niet Morgen, Maar Nu’ van Dr. Wayne W. Dayer. Een wereldbestseller.

  Wat hier aantoont waar deze combinatie, impliciet N.P.S./V.H.P., na meer dan vijftig jaar deel te hebben uitgemaakt van de Surinaamse politiek, mentaal en historisch is blijven vaststeken.

  Maar dat merk je ook aan haar resultaat tijdens de verkiezingen van 25 mei 2010 jl. En dit is nou precies wat wij bedoelen met ‘vernegering’. De naweeën van de Afrikaanse Holocaust oftewel Slavernij. Waarom ze in het Surinaams zeggen: “Leri no e puru don”.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Jacobus_Capitein

  Van A.B.O.P –leider Ronny Brunswijk kun je zeggen dat deze politiek zeer onervaren, kneedbaar en dus ook manipuleerbaar is. Dat hebben zijn handelingen ons bewezen.

  En als anderen in je directe omgeving dat ook merken en ook oppakken, loop je kans een makkelijk prooi te worden. En dat is ook de rede waarom B.E.P.-leider Caprino Allendy voormalig ondervoorzitter van het parlement en partner binnen de A-Combinatie, politiek daar goed gebruik van weet te maken. Waardoor Brunswijk zonder zich daar van bewust te zijn, ook vele ontwikkelingskansen in het belang van zijn achterban politiek onnodig verspeelt.

  Want door Allendy te doen, ging ook de afspraak met de MEGA-Combinatie o.l.v. Desire Delano Bouterse met de A-Combinatie niet meer door. Om niet te spreken over de AC-gebeurtenissen tijdens de verkiezingen van 25 mei 2010 jl. Maar kennelijk heeft de A.B.O.P. leider Ronny Brunswijk een lange adem jegens Allendy.

  http://www.bing.com/images/search?q=Ronny+Brunswijk&FORM=BIFD#focal=34e8cf2cb0fb43f7a305088fcaf7056c&furl=http%3A%2F%2Fwww.starnieuws.com%2Findex.php%2Fbeyond_files%2Fget_image%2Fe127f795043f2a0bce7ffb9cd3e95bce.jpg

  Maar ook deze houding van Allendy is herkenbaar binnen het proces van Vernegering. In Afrika zeer herkenbaar zelfs. Vooral wanneer een lid van een familie terug is uit Europa met een gevoel van ‘valse superioriteit’ jegens de eigen soortgenoot thuis. Allendy is daar een school voorbeeld van.

  Vandaar ook dat wij van mening zijn, dat het ‘Ontnegeringsproces’ heel veel tijd gaat vergen.

  http://www.youtube.com/watch?v=e5KTBRMRsTg


  Maak melding

 24. Ik feliciteer het surinaamse volk met haar nieuwe DNA voorzitter Mevr. Simons! Op Apintie heb ik de verkiezing life kunnen volgen en ik was diep onder de indruk van de wijze waarop alles verliep. Alleen Brunswijk toonde zijn ware aard.

  Ik was in Suriname toen er die vechtpartij was in de DNA. Verschrikkelijk was dat, maar nu is er gerechtigheid!


  Maak melding

 25. De toon is alweer gezet door Wijdenbosch. Terwijl Jenny het in haar maiden speech heeft over veranderingen, samenwerking en andere positieve zaken ter ontwikkeling van Land en Volk.

  Laat Wijdenbosch haar Prasi oso maniri zien, de typische negatieve front mentaliteit.

  In haar maiden speech heeft ze het over geen felicitaties ontvangen van Jenny of Bouterse.

  Je verkiezings met alle uitgenodigde gasten inclusief je familie en buitenlandse gasten, iemand die een beetje goedgemanierd is zou dat achterwege laten.

  Komt nog dat NPS of Front of de President van Suriname MC nooit gefeliciteerd met de verkiezingsoverwinning, ergo ze hebben het volk niet eens bedankt voor het op z’m minst rustig verlopen van de verkiezing op 25 mei.

  Maar no spang, ook het heropvoeden van de fronters zal MC als ze een regring hebben mogen kunnen vormen, zullen ze in het pakket moeten opnemen.


  Maak melding

 26. hahahha ik moet wel lachen om de reaktie van de ndp-ers ze snappen de realiteit niet wat je hier uit kan afleiden is dat men in suriname niets meer moet hebben van die zogenaamde leiders met een besmet verleden en daar wil mijn land en volk mee feliciteren.ik hoop dat suriname figuren als bouterse brunswijk en somo afstraffen voor hun gedrag dan denk ik dat het wel goed komt met mijn land we hebben geen gangster moordenaars en aanranders nodig om dit land op te bouwen.aan de ndp-ers wil ik dit kwijt als morgen blijkt dat deze zelfde democratie jullie baas afwijst hoop ik dat jullie sportief blijven want dat is groot tekort bij de aanhangers van bouterse, het leven is geen eenrichtingsverkeer.


  Maak melding

 27. Een hele goede ontwikkeling heeft zich voorgedaan in het parlement. Gezien het feit dat NF-plus een meerderheid heeft in het parlement, is toch niet gekozen voor Somohardjo. Dat betekent dat hoe dan ook NF-plus leden gekozen hebben voor Jenny Simons. Ik denk zelf dat dit een hele moeilijke keuze gedaan is. Het s’landsbelang laten profileren boven het partijbelang lijkt mij in ons land een hele moeilijke keuze. En laten wij deze parlementsleden geen verraders noemen. Bij hun keuze heeft het verleden meegespeeld. En het verleden is niet voor herhaling vatbaar. Proficiat Suriname. Dit is geen afwijzing van NF-plus maar een persoonlijke afwijzing van de heer Somohardjo. Laat dat duidelijk zijn.


  Maak melding

 28. Eindelijk kan deze Somo met de hamer op zijn kop tikken en zich afvragen van hoe en waarom zover is gekomen!

  Ben wel blij dat hij opgehoepeld is! Mw. Simons proficiat!!! Eindelijk rust in de tent hopelijk. Laat deze Somo van de partij Papaya Rumoer niet meer terug komen.


  Maak melding

 29. DU,joe na two mofo gung.
  Je klapte in je handjes toen het addergebroed Somo AC zover heeft gekregen om een duivelse pact met VHP,lees NF te sluiten.
  Je vond het prachtig dat het geboefte weer samen kwam,ik heb je telkenmale gevraagd hoezo je die criminelen omarmde.
  Tot mijn verbijstering lees ik nu dat je ze nog criminelen noemt,maar je bent wat blij dat ze samen een regering wensen te vormen.
  Sciet mij maar af hoor,ik snap helemaal niets van je DU.


  Maak melding

 30. Zolang dhr Bouterse, dhr Brunswijk, dhr Somohardjo, en nog een paar anderen in de politiek zitten, heeft het volk nog niet gewonnen. Alleen Surinamers van een ander kaliber kunnen SME uit het slop halen en tot ontwikkeling brengen. Zolang de weg niet vrij wordt gemaakt voor deze mensen, blijft het bij roven, stelen, frauderen en vriendjes politiek. Let maar op! Wie dat nog niet begrijpt heeft een plaat voor zijn hoofd.


  Maak melding

 31. voor de mensen die nu in een hoera stemming verkeren wil ik dit zeggen op 25 mei waren jullie ook in hoera stemming, een paar dagen erna kreeg de hele wereld de schuld van het mislukken van bouterse zijn formatie dus een pas op de plaats zou nu wel verstandig zijn.


  Maak melding

 32. Hoewel we zeer blij zijn met de verkiezing van mw. drs. J. Geerlings-Simons tot vz. van DNA schrok ik me dood bij het zien van de beelden van de stemming.
  De Surinaamse wet schrijft voor dat de uitverkiezing moet plaatsvinden via een geheime stemming. Bij een geheime stemming weet niemand wie op welke kandidaat heeft gestemd. Dit is onontbeerlijk voor het maken van een keuze vrij van elke (sociale) druk. Het feit dat het lid de heer R. Brunswijk, zonder gecorrigeerd te worden, publiekelijk zijn stem heeft uitgebracht heeft ertoe geleid dat alle stemmers na hem mogelijk hebben bloot gestaan aan sociale druk; een overtreding van de letter en geest van de wet.
  Deze bewust verkiezing is derhalve ongeldig en kan met gemak bij de rechter worden aangevochten. Maar we vertellen dit aan niemand in Suriname (i.h.b. Somo) en gaan akkoord met het resultaat.

  Steven


  Maak melding

 33. Forumlid DU is netals Somohardjo.Die veranderd telkens van vorm en kleur.(cameleon)

  Op Starnieuws video moest je zien hoe die cameleon Somo van kleur veranderde(wit,bleek)toen hij de uitslag hoorde.
  De partij die nooit slaapt???Laat me niet lachen hoor!!


  Maak melding

 34. mensen gaan jullie niet in wat er allemmaal heeft afgespeelt in het parlement ,want jullie hoiuden je zelf voor de gek dit is duidelijk een proffesionele set basis van nps en vhp om somo af te straffen daarna volg bauta en brunsie


  Maak melding

 35. Ik FELICITEER mevrouw Simons van harte !
  Wat een opluchting, mij God echt waar.
  Geen Somo, wel mevrouw Simons.

  Wat mij overigens ook verbaast dat prominente NF politici het jammer vinden dat Somo het niet is geworden (?).


  Maak melding

 36. DUnoDU,
  Sommigen hebben een naar verleden en jij hebt problemen met jou heden.

  Wan dei fu sabaku, wan dei fu tjotjon;

  Wan dei fu Somo, wan dei fu Jenny!


  Maak melding

 37. DU, je snapt de realiteit niet meer.Eindelijk gaat er in het parlement op een productieve wijze leiding worden gegeven.In feite kan men ook zeggen dat de Mega Combinatie de meerderheid in het parlement kan krijgen als men op een constructieve manier gaat onderhandelen met de parlementariërs van andere politieke partijen in het parlement.Suriname snakt naar verandering in deze moeilijke tijden.


  Maak melding

 38. ach ja weer zulke onzinnige reaktie zoals altijd,over kameloen gesproken een kameleon past zijn kleur aan zijn omgeving, nou komt het een gruwlijke dictator die zich voor doet als een democraat noem ik een kameleon.
  iemand anders zegt dat het volk snakt naar verandering in deze moelijke tijden tegen deze meneer wil ik zeggen dat in 1980 het volk ook snakte naar verandering we weten allemaal wat het volk toen heeft gehad, niet iedere verandering is een verbetering rob dus mijn vraag aan jou is wie snapt de realiteit niet vooral als je weet dat de keuze voor iemand die in het verleden heeft bewezen dat hij geen ene malle moer weet hoe je een land vooruit kan brengen. rob vooruitgang berijk je niet met de mond en mooie woorden op de podium veruitgand berijk je met hard werken de juiste kennis en je hebt landen om je heen nodig om mee samen te werken dus die verandering die bouterse jullie beloofd heeft is een utopie en dat zal het ook blijven er zijn voorbeelden genoeg in de wereld van dit soort misleiders die lijden aan grootheidswaanzin.de realiteit is dat een arts de kant kiest van een massamoordenaar, de reraliteit is dat deze vrouw in een moelijk pakket komt te verkeren de voozitter van haar partij is een massamoordenaar een drugveroordeelde iemand de beschuldigd word van genocide en mensenrechten schending, ik vraag mij af of deze dame haar neutraliteit gaat kunnen bewaren. we benne benieuwd.


  Maak melding

 39. DU had je dat ook getypt toen Amofo ook haar vriendje Brunswijk steunde?Want ook hij is een moordenaar en een drugscrimineel.

  Strijk 1x over je hart,als je die tenminste hebt,en feliciteer J.Geerlings dat ze het DNA op democratische wijze bevrijd heeft van Somo het addergebroed.Telkenmale laat je blijken dat je geen kaas gegeten hebt van het woord DEMOCRATIE.Al ben je een felle tegenstander van MC,want een echte democraat zou toch typen:Gefeliciteerd mevr.Geerlings met u op democratische wijzen verkregen succes.


  Maak melding

 40. @ watcher
  ik word moe van jou, iedere keer vergelijken jullie appels met peren. iedereen die bouterse aanbidden moeten hun grote waffel houden waneer het over democratie gaat dus ook jij watcher je kan niet twee goden aanbidden. ik zal nooit een voorstander van brunswijk zijn maar je mag lullen wat jij wil over hem maar dankzij hem en de 15 vrijheidstijders die zijn vermoord in fort zeelandia leef je nu in een democratie waar je om de 5 jaar naar de stembus mag gaan en waar er pers vrijheid en de mensenechten worden gerespecteert. bouterse is geen democraat hij doet zich alleen maar voor als een democraat om zijn huid te redden bouterse is alles waar hij voordeel mee kan hebben zo een vieze vuile rat is hij .ik hebt het al eerder gezegt dat de ndp-ers koeien zijn en dat geld voor jou ok watcher jullie komen met verschillende nickname om alleen maar onzin en leugens hier te verkondigen daar word echt moe van sorry. iemand die een massamoordenaar verafgod heeft geen recht van spreken.


  Maak melding

 41. Als jij ook een moordenaar verafgood,Brunswijk,en een potentiele bedrieger nl Somo mag dat wel DU,ja dat mag het is jouw keuze.
  Dus laat anderen ook in hun waarden om hun eigen keuzes te maken.
  BTW, dit artikel gaat niet over Bouterse.
  Maar over een democratische stemming voor het DNA-voorzittersschap.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.