Geerlings-Simons: parlement moet Suriname dienen

18

PARAMARIBO, 30 jun – “Het parlement moet een actieve rol gaan vervullen in Suriname’s ontwikkeling.” Dit zegt nieuwbakken parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Meer dan ooit zal gefocust worden op de noden van de gemeenschap. Geerlings-Simons is weliswaar blij met de omslag bij parlementariërs. Behalve haar Mega Combinatie, MC, stemden ook anderen voor.

Dat moet omdat MC het alleen niet kon klaren. De meerderheid van zes en twintig is gehaald, dankzij de steun van drie andere parlementariërs. “Het is een stap naar een nieuwe politiekvoering. Ik weet dat we in een achterstand zaten (MC heeft drie en twintig zetels, red.). Het is dus mogelijk geweest voor bepaalde leden om voorbij de partijdiscipline te gaan”, zegt Geerlings-Simons.

Die discipline leek het te winnen in de aanloop. “Het is een eenvoudig sommetje. Je telt alles bij elkaar en we hebben de meerderheid”, zei tegenstrever Paul Somohardjo nog vooraf. Geerlings-Simons ziet bepaalde politici meer principes durven tonen. De kritiek van de laatste jaren op Somohardjo was dus meer dan lippendienst. “Als we zien dat mensen zeggen dat iemand niet goed functioneerde en ze laten dat blijken ook, dan doet het je goed.”


18 REACTIES

 1. Go for it Jenny.
  Het is wel belangrijk om te weten wie aan je kant is.
  Met toevalligheden kan niet regeren.
  Je moet zekerheid afdwingen.
  Je bent nu voorzitter.
  Dat is de eerste stap.


  Maak melding

 2. Het allerbeste lobi sisa .moge de here jou de kracht wijsheid en bescherming geven ,om je werk te doen.veel sterkte Jenny wij staan achter jou.

  sandra


  Maak melding

 3. met de laaste zinnnen van haar reaktie ben ik het helemaal mee eens, geen mooie woorden en geweldige praatje op de podium maar jou daden jou cv en jou geschiedenis maken uit of jou job goed doet of hebt gedaan het enige probleem wat ik met deze dame hebt is haar steun aan een massamoordenaar terwijl zij een arts is maar zij krijgt van mij het voordeel van de twijfel ik zal zeggen zet hem op.


  Maak melding

 4. Whome,waarom nu afgeven op Jenny?Typte je ook zo over Amofo,de vriendin van je moordenaar Brunswijk?
  Gun je als NF-er niets aan de winnaar van de verkiezingen?Als Whome een eerlijke Surinamer/Surinaamse zou zijn,moet hij/zij zich gaan afvragen hoe het precies zit,waarom hebben 2 of 3 tegenpartijleden toch voor J.Geerlins-Simons gekozen?
  Kap er nou een keer mee je haat hier te verkondigen a noh eh tja moesje go na parijs.

  Go for it Jenny,maak van het parlement waarvoor het is,nl Suriname en het volk dienen.


  Maak melding

 5. Ook Suriname evolueert!

  De mensen hebben eindelijk hun verstand laten spreken en niet zo zeer hun hart.

  Somo is een batterij aantal keren naar buitenlandse missies vertrokken, zonder dat hij het verstand had-/heeft om bij terugkeer de gemeenschap voor te houden wat die beraadslagingen hebben ingehouden.

  Fala nada!

  Het is nu afgelopen met deze comedianten in de Surinaamse politiek.

  Het voelt hyper trots aan dat onze hoogste college van staat nu wordt geleid door een doorgewinterde arts- en een jurist.


  Maak melding

 6. Gefeliciteerd Mevr.Simons al zijn we niet van de zelfde partij geef ik u het voordeel van de twijfel.Somo nog een periode geven is net als Desi is een schande voor ons land.Waneer het echt op aankomt zie ik dat het gezond verstand toch prevaleert boven vriendjes politiek.


  Maak melding

 7. Bediende!

  “Parlement moet Suriname dienen”.

  Letterlijk wil Jenny zeggen dat het parlement in dienst is van het Surinaamse volk. Een soort bediende, toch?
  Jenny doet er goed aan dit persoonlijk aan elk parlementslid duidelijk te maken want men begrijpt het nog steeds niet. Men denkt dat men daar voor zichzelf zit om moi boy of moi meid te spelen en daar nog goed geld voor te ontvangen ook.

  Niet de politiek moet veranderen, maar de denkwijze en de hersenen van de politici in Suriname moeten veranderen of worden vervangen. Ze denken het volk een genoegen te doen door plaats te nemen in het parlement, terwijl ze het volk moeten dienen.
  En ons volk pikt dat ook nog?

  Maak er een onbetaalde baan van dan wil ik zien wie er over blijft.

  Jenny, je bent gekozen, nu moet jij het ze vertellen.


  Maak melding

 8. Suriname evolueert?

  Leuk dat Jenny voorzitter is geworden, maar omdat 3 personen een onvoorspelbare stem hebben uitgebracht, betekend niet dat Suri “evolueert”!
  Maar als jij, je toekomst in handen legt van 1 persoon, dan kan ik me wel voorstellen dat je concludeert, dat Suri evolueert.

  Op zich een betere keuze dan Somo, maar in hoeverre is deze dame eigenzinnig genoeg om zich door niemand, ongeacht politieke kleur, de les te laten lezen?
  Een wajang -pop in wording, of een zelfstandige tante die haar mannetje kan staan! De tijd zal het uitwijzen.
  Wat zeker is, een voortreffelijk kopietje van het eerste liefje!!


  Maak melding

 9. #9.
  Haat is tentoongespreid in de moord orgie aangericht door je liefdevolle leider. Capice?

  Brunswijk, ex bodyguard van je baasje de Moordenaar, is niet uitgesproken mijn vriend. Maar wees maar gerust, baasje moet vandaag of morgen de uitspraak van de krijgsraad in ontvangst nemen. Hopelijk neemt hij die liefdevol in ontvangst!

  Zo’n bloeddorstig regiem en dan nog over liefde praten.

  Een aanval van haat heeft uw baasje Poppendokter de Moordenaar gehad in 1982.

  Dat u dat maar goed tot u neemt.

  En ga nu maar snel schijnheilig doen in de kerk van de Bisschop van D(esi)uivel.


  Maak melding

 10. Neen Whome,jij moet gauw naar je duivelse kerk van Somo,Sardjoe en Vene.
  Je brengt steeds de jaren 80 ter sprake.Maar wat jouw duivelse cameraden nu in 2010 met het arme volk van Suriname doen,verzwijg je voor het gemak.
  Je hebt liever een a-sociale geboren schurk als voorzitter van DNA ,dat zegt veel over je mentaliteit(schurken),ik heb liever een capabele en integere vrouw,CAPICE.


  Maak melding

 11. #15.
  En een Moordenaar als president.

  Ik weet niet wanneer u geboren bent en waar u momenteel woont. Maar het volk is er altijd slechter aan toe met de amateurs van de Moordenaar.

  Het moment dat de hamer van de voorzitter van krijgsraad gevallen is, sluiten wij het boek van de bloedige onderdrukking van het volk van Suriname.

  U bid toch vaak en graag, bid dan voor uw baasje dat hij berouw toont ten aanzien van zijn daden tegen de menselijkheid.

  U kunt steeds om de werkelijkheid draaien, maar de geschiedenis kunt u niet vervalsen.
  In een recht staat moet een ieder die gemoord heeft voor het gerecht. Alleen uw baasje de Moordenaar is zo laf dat hij boven de wet wil staan.

  Uw “president” heeft bloed van onschuldige mensen aan zijn hand.
  En dat kan niet over Somo geschreven worden.


  Maak melding

 12. wat ik goed vind is dat het surinaamse volk weet wat vergeven is,en dat is ook een van de grootste stap. en ik vind dat suriname niet niet te veel naar het verleden moet kijken maar leren uit het verleden. het goede uit hallen. ik ben zo blij met mevr simons.mijn vraag is wanneer we een vrouwe precident krijgen. surinaame heeft een moeder nodig. wat men niet weet is dat een mens kan veranderen en leren uit zijn fouten .niet te veel kletsen mensen. surinaame heeft dat niet nodig. surinaame heeft hoop vertrouwen en alles wat goed is nodig.lobie sranang


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.