Amsterdam Zuidoost krijgt eigen betaalmiddel

0

Onder het motto: ‘Een Bijlmer Euro is meer waard dan een gewone euro want hij is geladen met vertrouwen in de buurt’, introduceert Amsterdam Zuidoost op vrijdag 8 juli een eigen lokaal betaalmiddel, de Bijlmer Euro. Dit betaalmiddel, dat nu reeds de bijnaam heeft meegekregen van de ‘BEURO’, is t/m oktober 2010 geldig in minstens zeventien winkels in Amsterdam Zuidoost. Het afrekenen met de ‘BEURO’ geeft tevens recht op korting of extra’s.

De Bijlmer Euro moet als lokaal betaalmiddel appelleren aan het vertrouwen in de eigen buurt en lokale economie en moet netwerken bevorderen. Een Bijlmer Euro is een regulier vijf- of tien eurobiljet met daarop een herbruikbare en schadeloos afneembare sticker met een RFID-tag. Deze z.g. ‘BEURO’ kan ook als wisselgeld door de deelnemende winkeliers worden aangeboden. Voor de introductie van dit unieke betaalmiddel komt de mobiele Bijlmer Euro Bank op 8, 9 en 10 juli in respectievelijk de winkelcentra Amsterdamse Poort, Kraaiennest en Ganzenhoef te staan. Bij de mobiele bank kan iedereen zijn eigen Bijlmer Euro scannen en zien welke weg het biljet al heeft afgelegd door de buurt.

Bijlmer Euro is een project van Christian Nold en Imagine IC, in samenwerking met Waag Society. Bijlmer Euro is bij Imagine IC onderdeel van het programma ‘Out of the Cube. Podium voor Intercultureel Experiment’ en mede mogelijk gemaakt door de deelnemende winkeliers, de Mondriaanstichting en Stichting Doen. (via: www.royristie.punt.nl)


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.