maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameAkkoord posities moet rust in Suriname garanderen

Akkoord posities moet rust in Suriname garanderen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 jun – Het akkoord tussen Nieuw Front, Volks Alliantie en A Combinatie moet een zekere rust uitstralen. Hier waren de leiders het over eens na de ondertekening in VHP-centrum De Olifant. Alle twijfel over afzeggingen te elfder ure en heroverwegingen lijken weggenomen. Stokerij ten spijt.

Acties van zogenaamde jongeren van A Combinatie zijn afgeblazen. Een groep kondigde de acties nog enkele uren voor de ondertekening aan. Volgens de leiders moest A Combinatie weer onderhandelen met Mega Combinatie. Met het akkoord is de deur definitief gesloten voor de combinatie van Desi Bouterse. De verwachting is dat het akkoord uitgevoerd wordt zodra het parlement start.

Op de eerste vergadering vindt de verkiezing plaats van de voorzitter. Volgens het akkoord is die plaats ingeruimd voor het blok van A Combinatie en Volks Alliantie. De laatste heeft de plek al opgeëist. A Combinatie mag het vicepresidentschap hebben. De kandidatuur voor het presidentschap mag Nieuw Front invullen. Ook het ondervoorzitterschap van het parlement gaat naar deze combinatie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

30 REACTIES
 1. “DOE: ontwikkelingen ‘Chaotisch en verwarrend’
  Paramaribo – DOE-voorzitter Carl Breeveld vindt de politieke ontwikkelingen, zoals die zich het afgelopen weekend ontvouwden, niet positief voor Suriname: “Het is chaotisch en verwarrend wat er allemaal gebeurde. Ik denk dat de mensen op straat veel meer helderheid hadden verwacht dan nu tentoon is gespreid.” Impliciet doelt Breeveld op de beweging van alle grote blokken om Mega Combinatie buitenspel te zetten.De DOE-parlementariër, die woensdag zijn eerste dag in De Nationale Assemblee (DNA) zal meemaken, had gehoopt dat een regeringsformatie over de inhoud zou gaan, in plaats van over de machtsverdeling.”

  ——————————————
  Het zijn mensen als bijv Carl en zijn partij die Suriname ooit zal moeten redden uit de klauwen van de bloederige front hyena’s.


  Maak melding
 2. “Akkoord posities moet rust in Suriname garanderen”

  Rust in Suriname, deze gasten leven volgens mij ergens op de maan, De Surinamer was voor de verkiezingen al een verdeeld volk, na jullie diestal en duidelijke vertrapping van de democratie en alles wat er bij hoort, is het een ramp van je welste. De verdeeldheid is alleen maar groter geworden het kan elk moment tot een uitbarsting komen.


  Maak melding
 3. Dweil!

  De groep jongeren van de ACombinatie die in opstand is gekomen voelt zich gesterkt door het feit dan bij hun 1 stem voor 7,1 stemmen telt.
  Dat zo een kleine groep een hele natie in de greep kan houden is iets dat nooit meer mag gebeuren. Alleen daarom moet het kiesstelsel worden herzien, het liefst binnen vier jaar.
  Met de dweil erover!

  Deze eerste vergadering moet de parlementsvoorzitter opleveren. Laat het asjeblieft geen Somo zijn. Het belonen van complotten en bloedseed is middeleeuws en geeft aan hoe fragiel onze samenleving is.
  Een samenleving die de grote poppenkast nog goed keurt ook. Wat een slappelingen!
  Geen Bouta, geen Brunsi, geen Somo! Deze drie moeten uitgesloten worden om aan politieke activiteiten deel te nemen, puur vanwege hun gedrag. Om over hun kennis maar te zwijgen. Met de dweil erover.

  In het bedrijfsleven allang gepensioneerden maken een groot deel van de dienst uit in onze politiek. Ze staan jongeren in de weg, zuiver en alleen maar omdat ze geen andere hobby willen kiezen. Die zijn te vermoeiend.
  Weg met de 65plussers, de dweil erover.


  Maak melding
 4. Deze rust is gecreeerd met geld uit Nederland. Als ze echt rust wilden in de samenleving, hadden ze in die 10 jaar dat ze er zaten meer werkgelegenheid kunnen creeeren, de infrastructuur opbouwen, betere deals sluiten met het buitenland en iets doen met de onvrede over het grote aantal chinezen dat het land binnenkomt. Hadden ze Somo zelf niet weggestuurd? Creeer je rust door hem weer terug te nemen? Creeer je rust door nog 5 jaar lang Brunswijk politieke rugdekking te laten geven aan roofovervallers?


  Maak melding
 5. #1/2.

  1. Uw verhaal zwijgt over de het profiel van de president. DOE heeft daar een uitgesproken mening over, daar zijn ze keer op keer mee naar buiten gekomen. De Moordenaar voldoet niet aan het profiel.

  Ergo conclusio, doe heeft Suriname gered van Poppendokter de Moordenaar.

  2. U heeft geen awara van democratie gegeten. 27 zetels zijn nog altijd meer dan 23 zetels. Goed wij zullen de democratie respecteren, ga dan regeren met 23 van de 51 zetels! Jullie komen geen stap verder.

  Voor de goede orde, Suriname moet verlost worden van de MOORDENAARS uit 1982.
  Dus zo snel als mogelijk achter slot en grendel!


  Maak melding
 6. Hoewel mijn reactie op onverklaarbare wijze niet wordt toegelaten tot dit forum blijf ik het proberen.
  Het lijkt erop dat de MC net als de PVV niet zal gaan regeren.
  Maar wat hebben de mensen van MC niet goed gedaan. Waar hebben zij het uit hun handen laten glippen. Hoe hebben zij zich zo kunnen laten aftroeven. Jammer dat men in Suriname bang is om te evalueren en liever een ander de schuld geeft dan de kijken naar het eigen falen. Ik heb veel berichten op verschillende sites en kranten gelezen en ik heb de indruk dat men bij de MC al heel snel vergeten is dan men in een onderhandelingsfase is en dat je je onderhandelingspartners niet proberen te schofferen.
  Daarnaast heb ik al een week of twee gezegd dat de campagne over is en dat de onderhandelingen niet goed doet dat MC maar sneren en scheldkannonades richting hun oppenenten blijft bezigen.
  Ik heb het idee dat geen van de politici op dit moment het landsbelang voor ogen heeft en dat het slechts eigen belang is dat prevaleert.
  Vene kan geen Pres meer worden want hij kan het gewoon niet meer/ geen leiderschap en hij is de grote verliezer.
  Bouta kan geen Pres worden omdat er zelfs in zijn eigen partij veel lieden zijn die dit ook niet zien zitten maar hij blijft zijn wil doordrukken.
  Somo nog Brunsie is geschikt en maakt kans.
  Kortom het de formatie in Nederland is stukken simpeler dan de formatie in Suriname


  Maak melding
 7. dit lijkt op een ‘cordonne sanitaire’ rond ddb/mc = desnoods alle rotzooi bij elkaar brengen, als daarmee maar iemand/zijn groep weerhouden kan worden.
  zowel in belgie (en nu in nederland), wordt hiermee een haters-club geweerd.
  maar in sme (= zwaar multi-culti, ‘little united nations’, etc.), wordt hiermee de keuze van het sme-volk genegeerd.


  Maak melding
 8. Zal er door de NPSers al Ruth Wijdenbosch worden gestemd voor Somohardjo als parlementsvoorzitter of zullen zij de waardering die zij nu nog hebben in de samenleving voor een bordje linzen te grabbel gooien? We benne benieuwd! Het Surinaamse volk kijkt toe en zal dan weten wie betrouwbaar is en wie niet.


  Maak melding
 9. Op de eerste vergadering vindt de verkiezing plaats van de voorzitter. Volgens het akkoord is die plaats ingeruimd voor het blok van A Combinatie en Volks Alliantie. De laatste heeft de plek al opgeëist. A Combinatie mag het vicepresidentschap hebben. De kandidatuur voor het presidentschap mag Nieuw Front invullen. Ook het ondervoorzitterschap van het parlement gaat naar deze combinatie.

  http://www.youtube.com/watch?v=rnPGUEzax40

  Ben echt benieuwd wie uit de bus gerold komt uit de vergadering in het NA voor de verkiezingen van Voorzitter van het NA . onder Voorzitter NA , President van de Republiek Suriname en Vice President van de Republiek Suriname.


  Maak melding
 10. Mijn voorspelling is dat Ram sardjoe voor eigen gunst gaat en hij zich kandidaat stelt voor het presidentschap. Wordt Santokhi president, dan zal hij iedereen overtroeven, inclusief de voorzitter van zijn partij. Daar is Ram zeker bang voor.


  Maak melding
 11. Beste Na Mi (reactie #2),

  U hoeft het niet eens aan een moeder te vragen, dat elke zwangerschapgeboorte anders is. Maar ‘pijn’ zal hierbij nimmer ontbreken. En haast altijd sta je daar als buitenstander machteloos tegenover.

  Graag zou je willen trachten de pijn te helpen verzachten, maar het Universum heeft het bij elke geboorte nou eenmaal zo geregeld. En in haast de zelfde situatie, verkeert de Republiek Suriname zich momenteel wederom.

  http://www.youtube.com/watch?v=2lCKc8tURtc

  De politieke organisatie MEGA-Combinatie Suriname o.l.v. Desire Delano Bouterse en grote delen van de Surinaamse gemeenschap, hebben heel lang op dit kind gewacht. Maar waarschijnlijk hadden velen nimmer kunnen verwachten, dat ook deze geboorte met zoveel pijn gepaard zou gaan. Wel, het is nou eenmaal zo.

  En niet dat de weeën ons gevoelsmatig niets doen, maar ook bij de geboorte van het eerste kind op 25 februari 1980 waren wij erbij. En ook die geboorte was niet eenvoudig te noemen.

  Maar wat velen bij deze geboorte van 2010 veel zorgen baart, is hoe sommige kwaadwilligen in ons midden alles in het werk stellen, om dit kind te laten aborteren. En geloof ons maar en ook volgens wetenschappelijk onderzoek, dat zo’n ongeboren kind zulks een intentie zelf ook merkt.

  En dit gegeven zal naar ons idee ook de reden kunnen zijn, waarom dit ongeboren kind zich zo woelig gedraagt. Vanwege de agressieve houding van haar belagers tegen haar geboorte. Wat kennelijk z’n oorzaak vindt in de ’toekomstige missie’, waarvoor dit kind zich geroepen voelt.

  http://www.youtube.com/watch?v=9gANfiqjayc

  En hou er vooral rekening mee, dat niet een ieder met elke nieuwe geboorte blij hoeft te zijn. Hierbij willen wij u herinneren aan de gebeurtenissen na de aankondiging van de geboorte van het eerste kindje van de Bijbelse Jozef en Maria.

  En vanuit deze plaats uit willen wij namens de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya allen alvast heel veel kracht, gezondheid en wijsheid toewensen.

  En zien ook wij tenslotte vol verwachting uit naar een goede afloop van dit natuurlijk proces.

  Een bevalling in het belang van de totale Surinaamse gemeenschap.

  Sranan Sa Wini!

  http://www.youtube.com/watch?v=Jx3MZHla3GA


  Maak melding
 12. Stokerij????Wie was de grootste stokebrander tijdens de onderhandelingen van MC/AC/VA?????
  Deze rioolratten proberen het volk rust te garanderen?Ze weten bliksems goed dat dit niet de wil van het Volk is.Maar maken jullie je borst maar nat,er komt volgens mij enorme tegenstand,deze samenwerking is met bedrog tot stand gekomen en zal flink afgestraft worden,houden jullie je ogen wagewijd open.


  Maak melding
 13. De politicus met principe?

  De MC heeft lol gehad aan de verkiezing. Het volk zegende MC met 23 zetels en absoluut reden tot feest viering. Maar is feest vieren nou van korte duur net als de cultuur van sommigen in het land en daarna zien we wel verder. Is deze cultuur eigenschap door gevoerd in de politiek van de MC? De MC kon het feest vieren dus niet lang vast houden. Ze zijn blij gemaakt en hebben hun lol gehad en gaan weer terug in de oppositie waar ze nu wel voor het leven zullen zitten tenzij er een leider komt die geen principes heeft. Om het laatste gaat het. Heeft Bouterse principes? Ja, en daarom is hij geen politicus. De politiek is vuil zegt men vaak en dat is het ook. Het spel moet vuil worden gespeeld en Bouterse kan dat niet. Hij heeft onderhandeld met AC maar omdat hij zich eigen heeft gemaakt dat de partij met de meeste zetels maar moet bepalen wat de partner krijgt en in theorie is dit correct en principieel. De partner mag de topposities niet innemen gelet op de bijdrage van de 6 zetels van de AC. Maar dit is geen politiek voering. Je moet kunnen gunnen en je moet niet letten op het getal 6 van de AC maar door de 6 had je kunnen regeren als de VA ook zou doen wat ze hebben beloofd.

  Maar goed, Bouterse was machtsdronken en wilde het rijk voor zich zelf houden. In de politiek moet je principes over boord gooien soms en vooral elkaar kunnen gunnen. Een te belangrijke AC heeft hij niet willen gunnen en dat is afgestraft. Wetende dat een partij als AC dezelfde stuurman heeft als de MC dan had je niet moeten onderschatten en minachten maar geven als zijnde fictief wat aan de MC gegeven zou worden. En hier is de inschattings fout gemaakt. MC heeft gegeven maar had moeten weten dat AC het niet zou pikken omdat als Bouterse in de plaats van Brunswijk was dan was die ook weggelopen. Karakter overeenkomst is over het hoofd gezien. Misschien moest het ook zo lopen omdat 2 kemphanen met een historie van vijandschap en wantrouwen die het altijd voor het zeggen willen elkaar niet zouden vertrouwen en elkaar altijd zouden bespioneren en dat zou haaks lopen. Liever nu aan het begin.

  De intentieverklaring van de AC met de MC dus linea recta de prullenmand in. Nu de oude partijen elkaar weer hebben gevonden na een hevige interne ruzie verklaart wel politiek voering. Hier telt geen principes. De AC en de VA samen met het front hebben alle principes over boord gegooid en gaan samen de boot in. Somohardjo laat zijn harde eis vallen van presidentschap en is tevreden met een lagere positie ondanks zijn heilige 7 zetels waar niemand zonder kan. Hij laat zijn principe varen en hoeft geen president te worden en kiest voor zekerheid. Ja voorzitter worden is spelen op zekerheid denkt hij en zo is dat. Zijn buit is al binnen en later pakt hij de combinatie wel op een aantal ministersposten en andere posten anders bost hij de boel weer af. Nu kan regeren beginnen want deze combinatie komt nu op 27 zetels in het parlement maar niet genoeg voor de president verkiezing in de Assemblee .

  Binnen de VVV zal wel de president en de VP gekozen moeten worden en daar is de kans groot dat Santokhi en Allendy binnen komen. De MC mag wel 500 DR en RR hebben en dus ongeveer 45 meer dan de oppositie maar ze hebben te lang gewacht. Ze houden van informeren ipv formeren. Dat is hun noodlottig geworden bij de coalitie vorming en nu zal dat ook gebeuren in de VVV. De Surinaamse politiek houdt er van om te gooien met geld, dus omkopen en waarom zal dit niet al gebeurd zijn in de VVV. Daar zijn ook doodgewone arme burgers die al een tijdje wachten op goede deals en 45 van ze zijn al aan het kijken van wie en welke buit binnenkomt om hun neus die kant te laten wijzen. Het maakt hun niet uit wie er president of VP wordt want na installatie zijn die leden hun ook vergeten en moeten ze maar met wat zakcenten thuis zitten. Als er nu wat room binnenkomt dan zijn de zakcenten goed gedekt willen ze denken…Principes tellen ook hier niet en het Front heeft een maand de tijd gehad om te dealen en zeer zeker is deze tijd goed benut geweest want de volgende buit zit in de VVV!.

  Het Front heeft dus een meesterlijk spel gespeeld. Achteraf gezien mag worden gesteld dat de eerste aanzet van Sardjoe een meesterlijke was hoewel dat op dat moment niet zo snel in te zien was. Hij heeft inderdaad snel de positie van president ter discussie gegooid wetende dat er tal van scenarios zouden volgen omdat het machtsdronken centrum hun zou afstoten. Met de duur van de scnenarios had het front dus een zee aan tijd om alle scenarios te volgen en de positie van de MC zou moeten gaan wankelen omdat alles te lang duurt. De MC is afgehouden van formeren door deze meesterlijke zet. Sardjoe zal door deze verdienste ergens beloond moeten worden maar de interne krachten snappen zijn historische winstgevende stap niet en kiezen voor Santokhi of misschien toch wel…

  Deze zet heeft de MC de das omgedaan en dat hadden zij geenzins door want precies hetzelfde heeft de VA gedaan en om het minder opvallend te laten lijken heeft AC het langer uitgehouden voor ze het vuur letterlijk doofden gelet op de tijd want het parlement moet bijeen en de VVV ook. Bijna bij de finish dus en de MC kan geen kant meer uit. Het front heeft direct ingegrepen en heeft direct alle partners bijeen geroepen en ze gaan niet informeren maar gelijk formeren, vandaar de directe verklaring van coalitie vorming. Dit is Meisterschap, dit is ervaring hebben in de politiek. De knapkoppen van de Palu en de NDP zullen nu weer een dure politieke les hebben geleerd en zullen van deze trauma moeten gaan herstellen in de oppositiebanken.

  Wie zal wie de schuld geven binnen de MC maar toegeven dat het Front politiek zeer geschoold en ervaren is zal een ieder van blaam ontlasten. Een ieder die zich afvroeg waarom Venetiaan zweeg zal nu weten waarom. Kunde om met weinig zetels en als verliezer van de verkiezing toch de macht te hebben in het land en zich als overwinnaar noemend resteert er maar enkel de voor de MC om snel de handschoen in de ring te gooien en excuses aan te bieden aan hun achterban. De achterban heeft hun geholpen maar weet nu ook dat ze niet geschikt zijn en dat er eerst veel reorganisatie moet plaatsvinden binnen de MC, misschoen moet in deze combinatie bepaalde partijen zich definitief uitblazen in de surinaamse politiek want ze hebben allemaal de meesterlijke vertraging tactiek van het front niet door gehad.

  De achterban van de MC wacht op informeren…en de politicus met principes is geen politicus!
  Drs. Hein Taus


  Maak melding
 14. Dit is de werkelijkheid binnen de Surinaamse politiek. Het gaat om het verkrijgen van persoonlijke machtsposities en niet om het algemene en inhoudelijke belang van Suriname.

  De handelingen van Brunswijk(lees:AC)zullen op de lange termijn een historische en politieke blunder voor de ontwikkeling van het binnenland blijken te zijn. Het binnenland heeft zich nooit m.b.v. een Front-regering kunnen ontwikkelen. Het is alleen maar uitbuiting, armoede en domhouden geweest.

  Het politiek gedrag van AC wijst mijns inziens naar politieke onrijpheid, gebaseerd op eigen persoonlijk gewin.Hierdoor denk ik, dat de Surinaamse politiek en uiteindelijk de Surinaamse sociale en economische ontwikkeling alweer in een politieke ‘dans-macabre’ is belandt.

  Er komt misschien een regering, maar die zal om eigen belang van het vijf jaar zitten blijven toestaan dat leden binnen haar eigen regering ongestraft corrupt kunnen zijn en het nationaal belang niet voor ogen heeft. De regering Venetiaan heeft dit al vaker bewezen.

  En in het zwoele proces van die ‘dans macabre’ worden de burgers in Suriuname alweer met het verleden gespeend en wordt tegerlijkertijd de natuurlijke hulpbronnen van Suriname door het buitenland leeg geroofd. Jammer, jammer en nogmaals jammer.

  Mensen maak je niet bewust, ze worden eens wel zelf bewust.

  Maar ik vrees dat dit bewustwordingsproces voor een groot deel van de burgers in Suriname nog heel lang zal duren. En dit geldt zeker ook voor een grote groep Surineds, hier in Nederland.
  Srika


  Maak melding
 15. De MC heeft genoeg middelen om de gekozen kandidaten die het misschien niet zo breed hebben volledig te onderstuenen, zo dat zij niet in de verleiding komen om over te stappen.

  Door de samenwerking met de PL en Brunswijk zal ook een deel van de DR en RR leden overstappen naar de MC. Dat uit onvrede van wat in het recente verleden is voorgevallen op bestuurlijk-vlak.

  DE trend van verlies van het front zal ook in de vvv voortzetten. Dit zijn de laatste stuiptrekkingen van het front voor dat DD Bouterse President van suriname wordt. DE organisatie zal op volle toeren draaien om dat voor elkaar te krijgen, gemotiveerder dan ooit om deze missie te laten slagen.


  Maak melding
 16. Deze oude zakken denken nog met een dom volk te doen te hebben. Zoals de zaken nu voorstaan zal er GEEN rust zijn op het politiek landschap!!


  Maak melding
 17. Dat heel ding daar is rotzooi…wie gelooft in DEMOCRATIE…en dat dit eerlijk en wijs moet gebeuren is gek.
  En dat het vrede en gezag in het land moet brengen is nog gekker.
  De bek vol democratie de bek vol recht en wet.
  Maar men blijft bij corruptie(dieven /rovers)…en komt anderen vertellen slim of sluw te zijn.
  Front bestaat uit een bende….een bende even gevaarlijk als een bende criminelen.
  Nu kunnen wij de bevolking vertellen heel duidelijk vertellen waar de schurken zitten….echt niet in de gevangenis…de echte schurken zitten in DNA…die hele club FRONT brengt het land in gevaar….want men gelooft niet meer in democratie…..recht en wet is poep.
  Men weet vanaf nu dat het land de afgelopen tijd een bende schurken heeft aan de macht en wij ermee en blijven zitten.
  KTPI gaat met MC een samenwerking aan dit behoort een ieder te respecteren …want men zou kunnen stellen dankzij samenwerken met de NDP is men gaan stemmen op KTPI.
  Wat doet VHP op dit moment….KTPI weg kopen bij NDP…..noemt men dit DEMOCRATIE noemt men dit recht en wet…hebben zij die gestemd hebben na het stemmen geen enkele recht meer…ik weet niet waarmee men in Su bezig is maar dit gaat nu wel een stap te ver.
  En wanneer het fout gaat…. u weet het….dan zitten wij met zijn allen te schreeuwen.
  Maar kijk wie de gemeenschap zit te manipuleren en te ontwrichten…..MEN (FRONT) ZET KWAAD BLOED….en niemand weet hoe het zal eindigen….GOD ZIJ MET SURINAME.


  Maak melding
 18. @ nummer 12.
  het is een dood geboren kind vertel dat ook tegen NA MI.EBU groen is doorlopen orangje is uitkijken en rood is stoppen, wat jij hier
  doet EBU is dit om willen draien naar jou eigenwijze manier van denken alleen koeien geloven in die onzin van jou. in afrika hebben velen misleiders het geprobeerd die dachten de wereld te kunnen veranderen zo werkt het niet EBU ,bouterse denkt nog steeds dat hij suriname met woorden zal kunnen veranderen.


  Maak melding
 19. Aub geen vergelijkingen met de verkiezingen van Nederland.
  Hier moet/mag de grootste partij een regering proberen te vormen al duurt het maanden.Het ligt aan de grootste partij om de handdoek in de ring te gooien,dan volgt de op 1 na grootste partij.Maar in Suriname gaat het zo:Even snel naar Nederland,met geld van de al beroofde en bedrogen bevolking,dan snel advies inwinnen van hun meesters,terug naar Suriname gaan de kleinste partijen om 1.30 `s nachts een duivelse pact sluiten en zie daar een regering kan gevormd worden.
  Al met al,in Suriname hebben de politici letterlijk schijt aan elkaar,want er is niemand die daar de regie in handen heeft wat betreft het eerlijk onderhandelen,met elke partij die daarvoor geinteresserd is want ment gaat voor het belang van Nederland en zijn bevolking,dat kan men absoluut niet zeggen van deze zg samenwerking wat nu tot stand is gekomen in Suriname,het VOLK staat in hun ogen op de allerlaatste plaats,hun eigen en partijbelangen zijn prioriteit no1.
  De VVD heeft tot het laatst het recht te regeren met wie hij capabel acht.Maar dat is de MegaC niet gegund en dat ze passief dit hebben toegelaten kan er bij en het merendeels van de Surinamers niet in.
  God zij met Suriname en de Surinamers.


  Maak melding
 20. Hiermee heeft bouterse bewezen een slechte tacticus te zijn. Met zo iemand win je geen oorlog. Weinig realiteit zin. Hiermee is bewezen, dat bouterse een slechtere politicus is dan tot nu toe wordt aangenomen. Hoe zou zo iemand Suriname op een goede manier tot bloei kunnen brengen, als die niet eens weet hoe met de nodige tact een regering te formeren. Bouterse heeft gefaald. Hij zou net als Venetiaan moeten aftreden.


  Maak melding
 21. Hiermee heeft bouterse bewezen een slechte tacticus te zijn. Met zo iemand win je geen oorlog. Weinig realiteit zin. Hiermee is bewezen, dat bouterse een slechtere politicus is dan tot nu toe wordt aangenomen. Hoe zou zo iemand Suriname op een goede manier tot bloei kunnen brengen, als die niet eens weet hoe met de nodige tact een regering te formeren. Bouterse heeft gefaald. Net als als Venetiaan zou hij moeten moeten aftreden.


  Maak melding
 22. Had bouterse het zelfde viesspelletje gespeeld als Somo,dan waren de rapen gaar,hiero.
  MegaC had reeds een compromis met het AC,Somo is stiekem naar Nederland gekomen om ,zeker weten wat euro`s en valse advies te collecteren.binnen no time zat hij weer in Suriname,samen met die huichelaar Sardjoe heeft hij het AC zover gekregen om mee te doen.Arme Ronnie Brunswijk die zit erbij en denkt waar ben ik aan begonnen met deze 2 vuillakken.


  Maak melding
 23. Geachte heer Taus (reactie #14),

  Altijd leuk als hoogopgeleide om ‘achteraf’ een analyse te poneren, terwijl u eerder op deze site schitterde van afwezigheid.

  Zulks een houding merken wij al te vaak ook bij onze zogenoemde hoogopgeleiden, die slechts in de voorste linie durven lopen pas als de kust geheel en al veilig is gemaakt en de rookgordijn haast verdwenen is.

  Zulke karakteristieken kunt je ook vaak waarnemen op benefit avonden. Waar deze personages gaarne rondlopen in driedelig pak met een half gevulde champagne glas is de hand, smeken om enige indruk vanuit het publiek te kunnen scoren.

  Maar op het moment dat er ergens stelling tegen genomen moet worden, dan geven zij geen thuis. Of doen zij dat pas op het moment als de stilte is terug gekeerd. Om tenslotte uit hun hol te kruipen en de indruk te wekken, alsof zij al die tijd ‘ook’ in het midden van de hitte van de strijd aanwezig waren; “ik wist dat dit of dat zo zou gebeuren en waarom”. En zo komt ook uw reactie op ons over.

  Maar om een lang verhaal kort te maken: De MEGA-Combinatie o.l.v. Desire Delano Bouterse heeft nogmaals voor de duidelijkheid, ‘slechts’ haar ‘kwantitatieve’ en NIET haar ‘kwalitatieve’ zetelwinst in de strijd gegooid. Om te komen tot een meerderheidsregering, dat beantwoord aan de ‘wil’ van de kiezer. En daar zou u eens ‘goed’ over moeten gaan nadenken.

  Vervolgens willen wij u nogmaals verwijzen naar het Bijbelse verhaal van Jozef, zoon van Jacob. En inderdaad hadden zijn broers na lang beraad ‘schijnbaar’ gewonnen, toen zij hem Jozef in het geheim uiteindelijk aan kooplieden verkochten. Dit tot verdriet van hun vader (Lees de Geschiedenis van Jozef in Genesis 30-50).

  En u beweert dat het Front een ‘meesterlijke’ zet heeft gespeeld. Wat ons de indruk geeft, dat u niet echt een (goede) ‘schaker’ lijkt te zijn. Meer iemand van ‘Mens Erger Je Niet’. Want ‘politiek’ is ‘langer termijn denken’.

  Maar weet wat wij in het Surinaams zeggen, namelijk:

  “Yu sabi san yu bay, ma mi sabi san mi seri”.

  http://www.youtube.com/watch?v=Xs3SfNANtig


  Maak melding
 24. “Yu sabi san yu bay, ma mi sabi san mi seri”. Zuiver.

  Ai mi boi, in MC zitten volgens mij de beste strategen van Suriname.

  Eindelijk na jaren zal de rust wederkeren in Suriname. Nog een hobbel te nemen.

  Hopelijk zullen we op de lange termijn eindelijk verlost zijn van de etnische front partijen die Suriname en de Surinamers lange tijd hebben weerhouden van daadwerkelijke ontwikkeling.


  Maak melding
 25. @ ebu akademiya der dwazen.
  waar was jij met jou demagogische waffel bij de afwezigheid van bouterse in het parlement van suriname jij hebt dat hier met alle soorten drog redenen verdedigd al jou reaktie hier zijn achteraf geleuter waneer jij de hele wereld geschiedenis erbij haald om jou retoriek hier te verkondigen dan mag dat allemaal EBU akademiya is een arrogante kwal he he dat ben ik kwijt en het lucht op ook . nu komt hij met de bijbel wat is hij zielig die ebu akademiya der dwazen.


  Maak melding
 26. DUnoDU,
  Uit jou domme koker is werkelijk niets goeds te verwachten. Wat is feitelijk jou missie, want visie heb je al niet. Zo te zien misschien wel de snoekbaars of karpers.

  In Suriname bepalen wij Surinamers het en geen gefrustreerde steuntrekkers!


  Maak melding
 27. hahahahaha pinto jij durf mij te vragen wat mijn missie is jongen laat mij niet lachen hoor, iemand die een massamoordenaar aanbid zich voordoet als een democraat is een leugenaar pinto. mijn vraag aan jullie van de ndp is waar staan jullie voor vertel mij en lezers dat, waar staat de mc en zijn volgers voor want ik snap jullie niet meer.ik sta voor democratie vrijheids van menings uiting pervrijheid het recht om te demonsteren in mijn wereld moet iedereen die zich schuldig maakt aan moord genocide berecht worden iedereen moet respect hebben voor de rechtsstaat , voor de democratie en zijn wetten en regels. pinto en de aanhangers van bouterse geloven in de wetten van massamoordenaar bouterse en zijn wapens het recht van de de sterkste.kortzichtig dom mannetje dat je bent pinto no joke .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES