Suriname’s vicepresident: voor mij stond een militair

72

PARAMARIBO, 28 jun – De besprekingen tussen de VHP en Mega Combinatie waren al ten einde nog voor ze goed en al waren begonnen. Volgens vicepresident en VHP-leider Ramdien Sardjoe lag het aan de houding van de andere partij. Het standpunt van Desi Bouterse dat het presidentschap niet bespreekbaar was, sprak boekdelen.

“Het moment dat hij dit stelde, was duidelijk dat voor mij niet een politicus stond, maar een militair. Dit is een militaire uitspraak”, zei Sardjoe tijdens een partijbijeenkomst. “Als hij dat zegt, wordt een cultuur, een karakter uitgedrukt.” Het dood spoor was dus al snel bereikt. De VHP kan zich niet terugvinden in deze manier van onderhandelen. Met het mes op de keel als het ware.

Wat de deur helemaal dichtdeed was Bouterse’s kandidatuur voor het presidentschap. Sardjoe reageerde gelijk afwijzend. Hij adviseerde Bouterse zelfs er van af te zien. “Ik zei: laten we een president zoeken die gedragen wordt in de samenleving. Laten we iemand aanstellen met voldoende politiek en maatschappelijk draagvlak.” Bouterse bleef erbij dat het presidentschap niet bespreekbaar was.


72 REACTIES

 1. En als hij voor Brunswijk staat,dan staat hij voor een Bankrover,ordinaire schopper en bedreiger op voetbal veld en als hij voor Somo staat,dan staat hij voor een vrouwen aanrander ,chanteur…..
  Het is een goedkope spel van de VP.Het zijn deze mensen die telkens het woord democratie in hun fossiele mond nemen
  Hij moet nu gaan denken hoe hij de inflatie moet gaan beteugelen na de invoering van Fiso 2 en zijn uit de hand gelopen koers weer naar de oude nivo van SRD 2,80.Toen was de oorzaak omdat de MC de verkiezing gewonnen had ,was een van zijn mening van de koersstijging.Wel nu gaat het NF4+ weer een regering vormen.Toon je fossiele ballen en laat de koers weer zakken en alles weer goedkoper maken,anders ben je de grootste loser,wat je altijd hebt getoond met je goedkope uitspraken.
  Als iemand 18322 voorkeursstemmen haalt en op de eerste plaats staat wat voorkeursstemmen betreft,is die persoon dan niet breed gedragen door het volk?Santokhi heeft 14416 voorkeurs stemmen gehaald en hoeveel heeft Winston Jesserun gehaald???….415.Ja lees het goed,alleen maar 415 en het zijn deze mensen die over voldoende politiek en maatschappelijk draagvlak praten….hahahaha no mek mie lafoe yere.AC heeft landelijk 9900 stemmen behaald en 7 zetels kunnen bemachtigen (de oneerljke kiesstelsels heeft hun voordeel bezorgd).Bouterse alleen heeft 2 maal dan de totale AC stemmen landelijk gehaald.Nu mag je zelf gaan concluderen wie breed gedragen wordt,wat die opa ons wil laten blijken
  ahahaha.Lafoe torie


  Maak melding

 2. Sardjoe verkoopt poep lucht…hoeveel stemmen heeft Sardjoe…waar wordt Sardjoe maatschappelijk of politiek gedragen om ons te komen vertellen dat hij dat heeft.

  Sardjoe is een grote idioot, ik kan hem nu al zeggen niemand wil welke schurk van de VHP daar aan de macht.

  VHP is een bolwerk van zeer zware schurken op dit moment.
  Denkt Sardjoe dat hij als schurk maatschappelijk of politiek gedragen wordt.
  Begin met bewijs te komen als men op jou gestemd heeft….begin daarmee te komen.
  Jou vertelling is goed om als poep opgeruimd te worden.
  Jij wil al in VVV gaan roven dan hoe wil jij mij iets over politiek maatschappelijk komen vertellen…JIJ BENT GEWOON EEN ZEER ZWARE CRIMINEEL EEN GEVAAR VOOR DEMOCRATIE.


  Maak melding

 3. Hahaha…Sardjoe denkt dat hij al ‘warmpjes’ zit nadat hij Ronnie en Pae een omkoopsom heeft betaald!
  Sardjoe hou toch liever je klep…je maakt je onsterfelijk belachelijk met die flauwekul verhaaltjes over Bouterse!


  Maak melding

 4. De wijze waarop de NDP zich sinds de verkiezing heeft gemanifesteerd laat zien dat er geen democratie is binnen deze partij. De partij heeft heel veel goede mensen, maar die durven blijkbaar niet tegen Bouterse te zeggen dat hij in het belang van Suriname beter geen president kan worden. Een groot deel van de Surinaamse samenleving lijkt voorstander te zijn van een coalitie van NDP-NF. Dit zou zorgen voor rust en stabiliteit in het land. Als de NDP niet op tijd met een andere presidentskandidaat komt zullen de mensen die deze keer voor verandering hebben gekozen hun vertrouwen in de politiek verliezen. De gekozen NDPers zullen de geschiedenis ingaan als lafaarts.Want waarom hebben ze niet geprotesteerd tegen de kandidatuur van Bouterse als presidentskandidaat.


  Maak melding

 5. sardjoe jij verachtelijke corrupte despoot, zelfs binnen je eigen vhp krijg je geen respect. Geen enkele rechtgeaarde Surinamer zou enig respect voor jou moeten hebben.

  Als mens deug je gewoon niet.


  Maak melding

 6. dan flikkert hij dan toch weer naar de oppositie, met as eeuwige excuus

  dan heeft het nf het gedaan,
  dan heeft nederland het gedaan,
  dan zit de cia erachter…..

  verras ons met je compexe toelichting…


  Maak melding

 7. Trouwens iedereen die woorden uit de mond van deze corrupte en beroepsleugenaars wil geloven, is rijp voor LPI.

  Want waarom verteld hij niet dat hij zijn docter als VP wilde, dit stelde hij gelijk bij het eerste gesprek. als je bovenstaande leest zou je denken dat er maar een gesprek geweest is, niets van waar. De eertse gesprekken waren onder leiding van een commissie de vervolggesprekken waren inderdaad met Bouterse en anderen.

  MC heeft toen duidelijk aangegeven dat men nog niet over posities wenst te praten want eerst moeten de programma’s besproken worden, deze oude politici snappen dat niet, bij hun eerst de posities en pas daarna misschien de programma’s.

  Kijk maar naar hun overeenkomst, ze hebben de posities besproken en als dat geregeld is tekenen ze een overeenkomst.

  Niets programma’s, dat hoeft ook niet want de meest van deze etnische partijene hebben niet eens een programma. Programma hebben ze ook niet nodig want men krijgt toch zowiezo stemmen van hun etnische groep.


  Maak melding

 8. De deur was al dicht nog voor de uitnodiging zelfs omdat de VP en consorten naar nu blijkt andere bedoelingen had met deze volksuitspraak.

  Een militair wordt niet alleen opgeleid, maar ook gevormd.

  En die houding zal hij, wellicht zij tot aan het graf behouden. Dat is nou eenmaal risico van het militair-bedrijf.

  Wat had Sardjoe anders verwacht, dat hij met een poppenblazer te doen zou krijgen?

  De houding van de VP doet op z’n zachts huichelachtig aan.

  Suriname evolueert en we zullen zien wat de resultante zal worden van dit vuil politiekspel.


  Maak melding

 9. Wat is dat nou voor bull…..! wat een vreemde uitspraak van Sardjoe???
  : Voor mij stond een militair, geen politicus”,
  Baja, Nee Sardjoe, jij wordt OOk geen president… is dat wat je boos en teleurgesteld maakt??? het volk van su. zal met jou ok slecht af zijn, allemaal Kinne-Sinne daar!
  W`man


  Maak melding

 10. Over de politieke situatie in Suriname het volgende; We weten met z’n allen dat de MC de meeste zetels heeft behaald. Vervolgens krijgt de MC het mandaat om een regering te vormen. Maar voordat de coalitie-besprekingen goed en wel zijn begonnen, maakt de MC duidelijk dat bepaalde posten onbespreekbaar zijn. Dat is dus geen onderhandelen meer. Het is dicteren. Met andere woorden: “Wij maken uit wat goed voor je is” Ik had geen ander gedrag verwacht van Desi Bouterse. Bij Bouterse zit veel oud zeer en wil daarom zijn “tegenstanders” kleineren. Maar zijn “tegenstanders” zitten ook niet te slapen. Het is tijd voor een “revolutie” binnen de MC, met als voornaamste doel de afzetting van Desi Bouterse als voorzitter. Hij brengt de partij grote schade toe.


  Maak melding

 11. Wat wil Sardjoe een terrorist.

  Deze man loopt al enkele jaren de DEMOCRATIE in het land te terroriseren met behulp van groot Bril Ronald Vniksaan en die dief SOMO.
  Een schurk is altijd bang voor orde.
  Dus die zal een politie als die tenminste echt zijn werk doet haten.

  En voor orde moet Sardjoe het leger in dan kan hij discipline leren, omdat hij een mens is die zwaar loopt te liegen en te belazeren als een liegbeest…een zeer slecht mens is hij…die Sardjoe… alleen corruptie zit in zijn mars.
  Laat hij zijn mond maar dicht houden en die hele VVV maar opkopen voor zich zelf.
  Wat denkt hij dat hij mensen kan maken tot slaaf door ze dom te houden anno 2010.

  Laat dit spook die een hoop jorka supu genuttigd heeft snel uit landsbestuur verdwijnen hij is een gevaar voor de DEMOCRATIE en duidelijk voor het land.
  Land en volk probeert hij op dit moment in gevaar te brengen…..HIJ MOET WETEN HOE DE BEVOLKING OP DIT MOMENT KWAAD IS.(vooral de handelingen van FRONT)


  Maak melding

 12. Wat de deur helemaal dichtdeed was Bouterse’s kandidatuur voor het presidentschap. Sardjoe reageerde gelijk afwijzend. Hij adviseerde Bouterse zelfs er van af te zien. “Ik zei: laten we een president zoeken die gedragen wordt in de samenleving. Laten we iemand aanstellen met voldoende politiek en maatschappelijk draagvlak.” Bouterse blleef erbij dat het presidentschap niet bespreekbaar was.

  http://www.youtube.com/watch?v=-k9a70INoQk&feature=related

  Hopelijk is Suriname nu eindelijk eens wakker geschud en dat het moment daar is
  om het Land te regeren in het belang van Land en Volk.

  In de Achteruitkijk spiegel kijken kan geen kwaad maar een regering die daar alleen maar gebruik van maakt en daar zelfs een politieke Hoofd Thema van maakt in plaats van Vooruit te kijken en de belangen van de Bevolking en het Land te behartigen.

  Suriname heeft een ongekende potentieel om vooruit te komen gezien de enorme hoeveelheid Natuurlijke Hulpbronnen die het land Rijk is op een populatie van nog geen 500.000 inwoners.

  Dat buitenlandse Multinationals willen Investeren in het land daar is niets mis mee maar het kan niet zo zijn dat deze ongeschineerd met de Natuurlijke Hulpbronnen van door gaan en de Surinaamse Overheid met lege handen achterlaat.

  Bij een ongewijzigd beleid van deze oude politieke partijen de komende 5 jaar hoop ik dat de kiezers deze partijen zwaarder zullen afstraffen en dat andere partijen ook eens de kans krijgen om Suriname te mogen regeren met of geen militair verleden.


  Maak melding

 13. En juist daar begon het al want een partij met 8 zetels kan geen eisen stellen aan een partij met 3X zoveel zetels.Dus met andere woorden wordt er al aangegeven dat sardjoe niet naar de democratisch gekozen president zal luisteren en dus ook niet naar het volk want die heeft 3 keer zoveel regeermacht gegeven aan de MC- (lees:Bouterse).Raar maar waar……………ook in Suriname


  Maak melding

 14. Die militair heeft Brunswijk wakker gemaakt dat hij niet in de val moet trappen die voor hem is gezet om de voorzitterschap van de DNA aan SOMO te geven. Omdat het kan gebeuren dat Brunsie met niets eindigt na de VVV.

  DUS is het beter voor de AC om met de MC verder te gaan, Dan hebben zij zekerheid dat zij in de regering komen. Maar met de VA/NF heeft de AC geen enkele zekerheid. Het is ook wel duidelijk dat de AC eerst moet denken voor te handelen, want op deze manier maken zij ook het potje van met de jojo standpunten.


  Maak melding

 15. Sardjoe bevestigt hiermee de dictatoriale houding van DDB. Bouterse heeft geen ervaring met onderhandelen. Hij is en blijft een manipulator van het eerste uur.


  Maak melding

 16. Wie momenteel iets gelooft van deze verachtelijke en leugenachtige fronters, mag direkt een psychiater raadplegen.

  “Het standpunt van Desi Bouterse dat het presidentschap niet bespreekbaar was, sprak boekdelen.
  “Het moment dat hij dit stelde, was duidelijk dat voor mij niet een politicus stond, maar een militair.”

  Tuurlijk geeft MC aan dat het presidentschap niet bespreekbaar is, dat behoort de grootste partij toe, de winnaar punt uit.

  Waarom heb je als onderhandelaar niet aangegeven, dat je dan wel de vice-presidentschap en DNA voorzitterschap bespreekbaar wil maken. Tuurlijk niet, jullie intenties waren bekend, deze ezel is nooit een democraat geweest zal hij ook nooit worden, een tweede Lachman zal je nooit kunnen zijn, het is hopelijk afgelopen met jou.

  “Hij adviseerde Bouterse zelfs er van af te zien. “Ik zei: laten we een president zoeken die gedragen wordt in de samenleving. Laten we iemand aanstellen met voldoende politiek en maatschappelijk draagvlak.””

  Dit is echt leuk sardjoe die adviseerd, had vene maatschappelijke draagvlak, deze tot op het bot etnische man, is vergeten dat de hindustanen massaal tegen vene hadden gestemd in de vvv, deze sardjoe heeft meer stemmen behaald dan vene in de vvv.

  Nu ben ik benieuwd als jullie toekomstige presidentskandidaat ook draagvlak heeft in Suriname, ik kan je nu al verzekeren dat hij die niet heeft en nooit zal krijgen.


  Maak melding

 17. @ nummer 5 ,
  voor bouterse wel???
  jij moet het anders zeggen iedere rechtgeaarde surinamer moet afstand nemen van een moordenaar drugsveroordeeelde en dictator.


  Maak melding

 18. De drie genoemde personen hebben een besmet verleden.Waarom worden ze nog gekoezen door de( domme) massa?De wet van demacratie is niet altijd heilig,Adolf Hitler werd ook door de massa in handen gedragen….Volk van Suriname is niet achterlijk(deels)Kies president met uw verstand en er zijn genoeg capable/academisch geschoolde mannen en vrouwen en bovenal met fatsoen…
  Bismillah… Meneer Sardjoe heeft gelijk..!


  Maak melding

 19. Is er niemand binnen de NDP die de heer Bouterse op andere gedachten kan brengen? De heer Bouterse is koppig, en dan heb ik mij heel mild uitgedruk. Het is een schande dat de achterban van de NDP zwijgt. Waar is Wijdenbosch, Parmessar of Jenny Simons? Iedere weldenkend Surinamer moet zich van bewust zijn dat de heer Bouterse absoluut geen belangrijke politieke functie kan bekleden? Hij is hoofdverdachte in de decembermoorden. Wij kunnen en mogen niet aan voorbij gaan dat het onderzoek nog in vollegang is. Ik dacht altijd dat de heer Bouterse slimmer was, maar hij is nu bezig met het einde van zijn carriere in de politiek. En nu ook een grotere kans om in de gevangenis terecht tekomen of Suriname gaat terug naar af.


  Maak melding

 20. En wie stond voor je Sardjoe?Een jungle-commando en een Vos/rioolrat.
  Door deze uitspraken van Sardjoe,zal Bouterse en MC steeds meer zetels winnen.
  Sardjoe verzint graag ter plekke iets wat hem uitkomt.Die arme drommel gaat graag in zee met een Somo die echt niet te vertrouwen is,halverwege de regeerperiode stapt hij weer uit de NF om te verkondigen dat hij nu echt voor het presidentsschap gaat of hij komt met een ander wurgende eis.
  De nieuwe regering is uitsluitend in handen van VA en AC.God behoede Suriname en de Surinamers.


  Maak melding

 21. DU, is het nu goed dat Somo en Brunswijk,die 2 die je ook als criminelen en moordenaars zag laatst leden tijdens de onderhandelingen met MC,daar deze 2 rioolratten weer gaan samenwerken met je geboefte sluit je je ogen voor ze,een teken dat jij DU met 2 maten meet,de ene keer verfoei je Somo en Brunswijk en als ze dan Front weer gaan domineren klap je in je handjes.
  Als Brunswijk vooral mag meedoen aan een regring,waarom Bouterse dan niet?Ik ben geen voorstander van Bouterse,en zeker niet van Brunswijk,ik zie die 2 liever het politieke toneel verlaten omdat ze geen van beiden zonder zonden zijn.Het is echt frappant dan Sardjoe en ook de rest van het Front niets tegen Brunswijk hebben,maar wel tegen Bouterse,dit is zuiver wat men noemt eigen belang en niet Volks/Landsbelang.


  Maak melding

 22. In 1996 was de post van president ook onbespreekbaar. Vene moest en zou voor de 2e keer president worden terwijl het de beurt van de VHP was. Niemand had het toen over de houding van Vene en de NPS, ondanks dat Sardjoe’s eigen partij bijna uiteenviel. Het is waar dat hij van Bouterse eiste dan zijn dochter vp werd. Dit heb ik uit goede bron. Ik hoop dat Bouta met een stevig antwoord komt en deze man zijn koro voor hem wast. Als hij principes belangrijker vindt dan posten, waarom vielen de onderhandelingen dan daarover?


  Maak melding

 23. Berm!

  Partijleden in de top van MC hebben dit moeten zien aankomen. Alles werd vanaf de Berm gedicteerd en opgedragen. Het was altijd een bevel in plaats van voorstel. Wie dit gedrag als partijtopper niet ziet als zijnde eigenzinnige opdrachtgever, heeft niets in de democrtische politiek te zoeken.

  “Daar staat de koek en daar staat de sopie en aan die kant staat de scratjie-band”.
  Klinkt net niet als een bevel, maar heeft er heel veel van. Een militair bevel!


  Maak melding

 24. bouterse gokt altijd op de verkeerde paard ga zijn geschiedenis maar na .

  Du

  Nu gokt AC.en Somo gaat als paartje paardje rijden op AC…..erop.. maar ook achter.

  Omdat deze constructie nooit gaat werken dus Somo pakt de boel….dus wedden wie gokt.


  Maak melding

 25. de ndp kan je vergelijken met de LPF die is ok in rook opgegaan.als je vast zit aan doctrine is heel moeilijk op van los te komen lees stuk voor stuk de reaktie van volgers van de ndp ze geven iedereen en alles schuld behalve de persoon waar alles op draait figuren zoals na mi pinto hebben hun ziel verkocht aan bouterse die beest kan niets fout doen in hun ogen alles is de schuld van front nederland amerika noem maar op ik begin echt medelijden met deze gasten te krijgen.


  Maak melding

 26. Ik heb geen verstand van politiek, maar 1 ding wil ik wel duidelijk stellen als het land maar niet in de isolement raakt. Het maak niet uit wie er komt te zitten het zijn toch boevenbende. Iedereen zit voor zich zelf. Graaien graaien en maar graaien. In Suriname zouden ze moeten leren wat maatschaplijk verantwoord ondernemen is.
  Over 10 tot 15 jaar zal een natuurramp niet ondenkbaar zijn denk daar maar overna.


  Maak melding

 27. DU, liever aan hem dan aan je ……….!

  Jij zal tzt verkommeren in een Hollandse bejaardenhuis.

  Waarom zit je hier ellenlang uit je nek te zeuren als je toch niet van plan bent om hier te komen wonen.

  DU, jij bent een zieke geest!


  Maak melding

 28. Ik hoop dat die domme zwarte massa in Su nu eens eindelijk wakker wordt en voor een militair kiezen i.p.v. de poepstampers.
  Sardjoe wil Santhokie beschermen.Santhokie weet waar de drugs naar toe is gegaan/verkocht.90 kilogram cocaine verdwenen uit het depot van het A-team.
  Vroeger toen hij nog bij de politie zat(dus nog geen minister was) deed hij ook aan rare praktijken en wel met die zelfde Castelen die nu als judas tussen dat uitschot zit.
  Laat Castelen verklaren van die drugsvliegtuigen die daar landde op no mir mie kondre enz enz.
  Santhokie weet er alles van en heeft vaker meegedaan.
  Nu heeft hij bescherming nodig en is men bang voor de militair.
  Er is orde in zicht dang we frede.

  Hup Bouta


  Maak melding

 29. @ nummer 22.
  je kan bouterse ook met idi amin mugabe pol pot of hitler vergelijken. eerlijk gezegt vind ik dat er een zo breed mogelijk kabinet moet komen ook met ndp-ers maar zonder bouterse over somo en brunswijk ben met iedereen een dat deze twee depoot een stapje terug moeten doen en integere en deskundige mensen naar voren moeten schuiven. er mag niet tenkoste van alles een regering komen die niet door brede lagen van de bevolkingen word gedragen ego en persoonlijke belangen moeten opzij gezet worden voor het landsbelang er moet media stilte komen vooral somo en brunswijk moet nu even hun grote waffel dicht doen.


  Maak melding

 30. Laten we eerlijk wezen.Het Nieuw Front bestaat uit partijen die elkaar helemaal niet vertrouwen.In feite is het gezichtsverlies voor Somohardjo en de A-combinatie van Brunswijk.Met de staart tussen de poten zijn ze teruggegaan naar hun oude politieke vrienden.Dit neemt niet weg dat de nieuwe regering van het Nieuw Front een nog grotere puinhoop gaat maken.De staatskas hebben ze bijna leeggemaakt.Suriname hebben ze opgescheept met een nog grotere buitenlandse en binnenlandse schuld dan onder de regering Wijdenbosch.Kortom er gaan zeer zware tijden aanbreken voor Suriname.Ik wil zien hoe deze regering van het Nieuw Front het gaat redden zonder de Nederlandse ontwikkelingsgelden die op zijn.Zware tijden breken aan.


  Maak melding

 31. dit heet ‘spelen op de man’ > ram begrijpt blijkbaar niet dat dit JUIST democratie is : 1).ddb/mc heeft meer zetels dan de vhp/nf >> de meerderheid cq grotere groep bepaalt. 2).ddb wordt gedragen door een groot deel vd surinamers, getuige het grotere aantal zetels van diens partij >>> de meerderheid bepaalt (weer).
  3).usa heeft geen moeite met des als pres >>>> de hele wereld ZAL weldra volgen, dus ram : ‘djaago sonewale, …’


  Maak melding

 32. Ha ha ha, ik stond voor een militair,is het argument van deze oude vos,i tja lafu Sardjoe,maar vergeet dat ene niet!!!!!
  Ach, kom wij gaan naar de VVV, daar zal de verrassing zich blootgeven en niet die koffer uit Nederland,je weet toch die koffer die goed is beveiligd tijdens je terugreis,maar Somohardjo, heeft hetzelfde gekregen want de ene kan meer drukken dan de ander,wai baja, soso lafu
  Alvast woensdag voorbij laten gaan en eigenlijk moeten er gewoon nieuwe verkiezingen komen, dan kijken wie draagvlak heeft.
  De zon mi boi is echt zijn wijzers aan het hergroeperen van 23 naar 15226813,wwes voorzichtig in je eigen partij Sardjoe,luku bun.


  Maak melding

 33. Zo te lezen vermaken de ndp scribenten zich weer enorm. Het schuim staat hen op de mond.

  Jammer voor baasje Poppendokter de Moordenaar dat de gesprekken niet in het Fort Zeelandia gehouden werden. Had hij een thuiswedstrijd gespeeld, wel had de tegenstander met vijftien man moeten komen opdagen.
  Die wedstrijd heeft hij namelijk reeds eerder gespeeld, alleen kunnen hij en zijn medespelers zich daar niets meer van herinneren.

  Volgens mij moet jullie Poppendokter de Moordenaar nog onder het bloed zitten, zoveel bloed van oprechte en ware Surinamers als dat daar vergoten is.

  En jullie durven de vinger naar de heer Sardjoe te wijzen!
  Zeker lang geleden dat jullie door de Bisschop van de D(esie)uivel, toegesproken zijn.


  Maak melding

 34. Diana6
  Ze kunnen en durven niet te praten. Ze verdwynen van de aardbodum of sterven by “vluchtpoging.” Ik ben ook een grote voorstander van een MC/NF-regering wat de enige oplossing is voor produktie, landurige rust, veiligheid, en vrede in Suriname. Helaas wil Baas niet opschuiven, want dit is de enige manier om het strafproces te ontlopen. Suriname is gebaat by een goede en stabile MC/Front-regering zonder Baas. Jammer, want niemand by MC durft te praten. Jammer.


  Maak melding

 35. @Priet Pangie, Aboi, Na Mi, Pinto, Wakaman, Ahi-Boi, isri, Theo en watcher
  Als jullie niets van politiek begijpen en de tekst niet begijpen kunnen jullie beter niet reageren.

  Het enigste dat Sardjoe zegt is in jip en janneke taal: “Als julllie met ons SAMEN wilen werken dan moeten we SAMEN bepalen wat we gaan doen”

  Te veduidelijking. Iemand die paat over nationalisme en het beste voor SME bereikt dit UITSLUITEND door SAMEN met andere het beleid te bepalen. Zeker als je die SAMENwerking nodig hebt omdat je alleen SAMEN ove genoeg stemmen beschikt. En ja als je SAMENwerkt dan kun je nooit overal je zin in krijgen. Dat beseft iedereen die in zijn geestelijke ontwikkleing de kleuterjaren achter zich heeft gelaten.

  Maa ja voo sommige zal het altijd onmogelijk zijn om SAMEN iets te doen, die hebben alleen oog voo zichzelf. Je vindt die figuren onder aanduidingen als egoist, egocentrisch en narcistisch. Soms kun je onmiskenbaa alle die de etiketten op iemand plakken.


  Maak melding

 36. @Priet Pangie, Aboi, Na Mi, Pinto, Wakaman, Ahi-Boi, isri, Theo en watcher. Neem rustig de tijd om je verdriet te verwerken en niet alleen de anders denkenden ongefundeerd te beschuldigen. Na Mi houdt ook ervan om te bedreigen en hij zal ons pakken. Nu niet meer Na Mi, de bange Surinamer is nu ook Normloos, Fatsoenloos en Waardeloos. Hij is ook even rot, gemeen en corrupt als de rest van Suriname.
  Mijn voorkeur is nog steeds een regering van MC en VHP (alleen) en/of MC en NF (VHP+NPS).
  Nu even een mop om de spanningsboog te laten verslappen.
  Het borstbeeld op Fort Zeelandia van Simon Bolivar (Zuid Amerikaans vrijheidsstrijder) vraagt aan het volk van Suriname om een PAARD. Hij wil op een paard zitten met zijn zwaard. Het volk van Suriname zegt tegen Simon Bolivar, dat het te regelen valt en zij zullen hun politieke leiders sturen op dit probleem op te lossen. Venetiaan, Sardjoe, Somo, Brunsie en Bouterse arriveren op Fort Zeelandia.
  Zegt Simon Bolivar tegen het Volk:”Ik heb een PAARD gevraagd en jullie sturen 5 EZELS”.


  Maak melding

 37. Pardesi troost je maar> dat hele ding is van de middag weer gebost. Die pa i dacht Ronnie slim af te zijn. Wij zijn met RB in onderhandeling. Die soep wordt immers niet zo heet gegeten als het wordt opgediend.


  Maak melding

 38. wel nu waarom heeft sardjoe niet aan gewerkt dat de grondwet zodanig werd gewijzigd dat wij, (het volk) rechtsteeks onze maatschappelijke draagvlak President kunnen kiezen vanuit de politieke voordrachten? bha achterlijke democraten die onze 1987 smeekte om bij referendum de grondwet alvast aan te nemen ter wille van democratie.dus deze rommol ??? in de achteruit kijk spiegel zie ik niet dat deze maatschappelijke democraten ene bal aan hebben gedaan.
  weg met dit stemvee achtig systeem !!!!!


  Maak melding

 39. Ik vind het echt triest dat de oude politici steeds bij hoog en laag beweren het volksbelang te willen dienen. Maar hiermee bedoelen ze gewoon “eigen achterban”. Je bent voor of tegen. Er is geen middenweg. Hoe betrouwbaar is de samenwerking NAV. Somo zegt dat hij $ 1 mio aangeboden heeft gekregen en niet geaccepteerd. Hoeveel heeft NF hem geboden voor zijn ” woord”? Gaat hij zich eraan houden als hij de Pres. kan worden in ruil voor zijn “woord”.? Slachtoffer: Surinaamse bevolking. Triest.


  Maak melding

 40. Pardesie,
  Jullie Fronters mogen andersdenkenden de huidvol schelden en die andersdenkenden mogen niets terug typen?
  Ter jouwer informatie wij leven in een vrije wereld ieder is gerechtigd zijn/haar mening te geven.Waarom geef je niet af op Whome,neus,DU ea?Die proberen telkenmale hun mening aan ons op te dringen ze gaan ,DU en neus vooral,zover om anderen voor dom,ezels enz.enz. uit te maken.Toen het duidelijk was dat de MC de verkiezingen grandioos had gewonnen,werden deze anders denkenden de huid vol uitgescholden,door hun verdriet dat het zg Front werd afgestraft,ik heb je niet gelezen dat je ze tot de orde riep.
  Tenslotte,laat ieder in zijn waarden,we leven trouwens in een democratie zoals jullie dat heel graag typen.

  ps,is het normaal ,dat een samenwerkings overeenkomst om 1.30 `s nachts wordt getekend,door VA,CA en het peitlullige front?
  Kort nadat Somo uit Nederland terug was?
  God behoede Suriname en de Surinamers.


  Maak melding

 41. Neus @38

  June 28th, 2010 at 8:28 pm
  @Priet Pangie, Aboi, Na Mi, Pinto, Wakaman, Ahi-Boi, isri, Theo en watcher

  Pardesi @40

  June 29th, 2010 at 12:47 am
  @Priet Pangie, Aboi, Na Mi, Pinto, Wakaman, Ahi-Boi, isri, Theo en watcher.

  ———————–
  Schizofrenie/gespleten geest is een geestelijke aandoening die verholpen kan worden, zoek hulp.


  Maak melding

 42. laten wij ons niet voor de gek laten houden door die paarse ezels die dogmatisch denken en reageren , bouterse is en blijft de zelfde monster van jaren geleden niets veranderd ik kan mij nog herinneren dat er tijden de verkiezings en bericht stond op de site van de ndp dat de pers vrijheid anders ingericht zou worden als de ndp de verkiezing zou winnen niemand van de ndp heeft afstand van dat bericht genomen terwijl iedereen weet wat er met de vrije pers is gebeurd in de jaren 80 dat zegt genoeg hoe bouterse zijn partij leid kundige mensen kan je niet met pk besturen je moet ook IQ hebben en dat heeft bouterse niet hij is een onbeschofte domme ezel die aanbid word door nog dommere ezels .


  Maak melding

 43. “Het enigste dat Sardjoe zegt is in jip en janneke taal: “Als julllie met ons SAMEN wilen werken dan moeten we SAMEN bepalen wat we gaan doen”

  Dit is inderdaad het jip en janneke verhaal die de ezelachtige fronters begrijpen uit het verhaal van deze primitieve fronters.

  “Samen bepalen”, ik zie het gesprek al voor mij tussen sardjoe en Bouterse.

  Sam – Ai desi lang niet gezien, ie ati ne brong tok nanga deng sani sa dong dong vene beng taki, a mang dong mang ie no sjie 4 zetels, gefeliciteerd met je overwinning. desi Thanks Sam.

  Sam – Ai un mus taki, ma no spang un kan kon uit.
  yere no mi ne spang suma o trong president maar mijn dochter moet VP worden.

  Desi – no, no dati no kang sam.

  Sam – fa je bedoel, we moeten samen bepalen toch, dang e mus prati deng post eerlijk.

  Desi – ja ja ja, dat mi e begrijp, maar hoezo je dochter? ik heb het volk beloofd, ik heb een contract met het volk, the right man on the right place.

  Enne iedereen let op me, dus ik wil het dit keer goed doen, regering is geen piki piki pley.

  En sam, ie tjari yu programma, want MC wang taki about programma fosi, dang un o luku somo kan vul den post, ie sabi tok.

  Sam – programma??? en in zichzelf denkend ‘sang mang disi e aksi, unu na programma, front no e wroko nanga programma, un na post we verdeel dang a sang e seti. Ala mang abi eng egi ministerie enz.

  Sam – no spang dang wo meki wang tra afspraak dang mi o tjari mi programma.

  Sam in zichzelf denkend ‘deng mang fu MC na weri ede, deng mang no wang do business’ deng mang e suku programma, sang un no abi’. Programma fu du sang.

  Wie bovenstaande werkwijze in twijfel trekt moet maar naar de overeenkomst van front ++++++++ kijken gesloten om 2 uur in de ochtend, een A4tje was nodig, de posten werden verdeeld en hupsakee, we hebben een coalitie. De verliezers hebben samen bepaald, wat hebben ze samen bepaald, hoe het land verder te ontwikkelen of hoe de posten te verdelen.

  Dit is democratie a la front, de meeste Surinamers hebben aangegven nooit meer te gaan stemmen, waarom zouden ze, als de verliezers van de verkiezing gewoon weer aan de macht kunnen komen om met alles en iedereen een duivelsverbond te sluiten om zodoende weer een meerderheid te hebben.

  vene verwoorde het als volgt “het leek also we hadden verloren”.

  Zoals ik al eerder zei, voor de oude politiek is regeermacht de overwinning, ook al zou nps 1 zetel krijgen maar ze zouden aan de macht kunnen blijven door leugen en bedrog, dan noch zouden ze het vieren als een overwinning.

  jip en janneke van de oude politiek.


  Maak melding

 44. Had die militair hem maar een flink pak rammel gegeven, dan waren we gelijk verlost van deze demagoog. Meer woorden wil ik niet kwijt aan deze klucht.


  Maak melding

 45. watcher maak je niet druk met pardesie het is gewoon die schizofrene neus.

  Bij fronters zit die hypocrisie in de genen het zijn geboren leugenaars stuk voor stuk, deze mensen hebben een heel slechte inborst.

  Aan het schrijven en denken merk je direkt wie een fronter is, ze zullen allemaal ontkennen dat ze fronters zijn. Ik heb nog nooit een fronter ontmoet die daar trots op is en met volle borst zegt ik ben een fronter. Deze gasten opereren allemaal in een duister schemerwereld van achterklap, leugen, bedrog, diefstal en zelfs moord als het ze goed uitkomt. Vergis je niet de echte fronter is door en door slecht, voorbeelden van zo’n fronter zijn neus, whome en nog een paar.

  Let maar gewoon hier op dit forum, maar kijk ook gewoon naar de handelingen van hun leiders, zelfde rode lijn kan je doortrekken, de fronter zit over het algemeen in een negatief spiraal, ze zijn geestelijk labiel en over het algemeen een emotionele wrak, du is bijv. zo’n typische fronter.


  Maak melding

 46. De reakatie`s van de Fronters geven precies aan hoe Front in elkaar zit.
  Deze randdebielen,die enkel en alleen maar aan hun partijbelangen denken en niet aan de behoeftes van het Surinaamse volk.
  Ik zit te wachten op een enorme demonstratie in Suriname,men moet duidelijk hun grieven over deze schijnheilige samenwerking laten blijken.Men moet op hameren dat het deze Somo was die het Front de rug had toegekeerd en bezworen had nooit meer met ze te gaan samen werken.Waarom nu wel zo plotsklaps?
  Ook AC,had ze de rug toegekeerd,ik ben geen fan van Brunswijk,maar als je de de foto kijkt,hoe deze stoere bink veranderd is in een zielig mannetje,naast Somo en Allendy,breekt je hart.Het is over duidelijk dat Brunswijk niet goed in zijn vel zit en het absoluut oneens is met deze gedwongen ,door Allendy,samenwerking.Een goede verstaander heeft weinig woorden nodig om, tot zo een conclussie te komen,als je die foto goed bekijkt.Ik denk eerder dat die arme drommel,Brunswijk,als domme kracht misbruikt wordt door Allendy en Somo en ook de overgebleven pietlullige Front.Als men Het gezicht van Somo bekijkt,het slijm druipt van zijn gezicht af.


  Maak melding

 47. @ na mi
  als jij het wil weten ik ben voorstander van suriname en tegenstander van iedere vorm van repressie onderdruking vernedering dictatuur ik kies duidelijk voor democratie. na mi en ben geen aanbidder van een massamoordenaar drugsdealer ik hoop dat ik nu duidelijk ben .geestelijk labiele mensen zijn mensen die tenkoste van alles een massamoordenaar president wil maken in suriname. geestelijk labiele mensen kan je in grote getallen tegen komen in ocer .na mi ga slapen yu kaw yu


  Maak melding

 48. Bouterse kan internationale rechtsorde niet bevorderen, hij doet er alles aan op zijn berechting te voorkomen bouterse is de domste politicus die ik ooit in suriname hebt meegemaakt hij reageert impulsief hij denk niet na wat de gevolgen kunnen zijn van zij optreden één van de grootste blunders van bouterse is op de televisie verklaren dat er mensen op de vlucht zijn doodgeschoten zelf een kleinking geloofd niet in die onzin, een andere grote fout is daal publieke bedreigen en dagen daar na zijn vonnis voltrekken,bouterse zegt vandaag A en morgen beweerd hij stellig dat het B was je kan tegenwoordige veel uitspraken van bouterse op het internet vinden dan kan je zien hoe tegenstrijdig deze beest is .ik kan mij nog herinneren dat stvs een opname van bouterse had waar hij stom dronken en onder invloed van drugs op de podium stond hij heeft toen zijn militairen opdracht gegeven om die opname op te halen uit de studio zo brutaal is deze megalomane psychopaat, ik denk dat sommige mensen half niet weten hoe deze didibri is tekeer gegaan in suriname.ik kan mij uitspraken van deze beest bouterse herinneren waar hij zich zeer laatdunkend uit over mijn volk hij vond het surinaamse volk dom omdat het volk zijn mislukte revo niet begreep daarom doet het mij pijn om te zien dat mijn volk nog steeds blind achter deze massamoordenaar aanloopt bouterse is in mijn ogen de slechtste suriname die ik ken hij misbruikt mijn volk als hij met vrienden aan de borrel tafel zit verteld hij hoe hij mijn volk inpakt.het zal niet lang duren of deze beest zal van zijn voetstuk pluren alla nicolai Ceausescu.


  Maak melding

 49. Hallo Na Mi. Ik ken en ben neus niet. Ik ben een Surinamer en heb een politieke voorkeur, net als jij. Als je goed hebt opgelet, is mijn stijl niet om te schelden, maar oogschelpjes van mijn opponenten eraf proberen te halen. Jij maakt mij voor Fronter uit en alle daarbij horende verwensingen. Ik zit wel op een hoger fatsoensniveau om schelden en vloeken te voorkomen. Maak je niet druk. Bij elk spel hoort winnen en verliezen. Proficiat aan de winnaars en troost voor de verliezers. Aan jou nu om uit te maken wie de winnaars zijn en wie de verliezers. Ik wens je alle goeds toe om je verdriet te dragen.


  Maak melding

 50. Jagernath Lachmon heeft het land naat de kl.te geholpen en Sardjoe zet het voort en dat alles om Dhr. Bouterse te dwarsbomen. En waarom??
  Maar wel samenwerken met de grootste aanrander (Somohardjo) van Suriname en de grootste gangster (Ronnie Brunswijk).
  Suriname is echt de omgekeerde wereld geworden. Ze schuilen allemaal achter de naam “DEMOCRATIE”


  Maak melding

 51. #56.
  En je vriend de Moordenaar!? Zeker niets mis mee! Hebben jullie wel een opvoeding genoten met ouders die aangaven wat wel en wat niet toelaatbaar is in het leven?


  Maak melding

 52. @pardesie

  “maar oogschelpjes van mijn opponenten eraf proberen te halen.”

  Zou je niet eerst jou eigen oogschelpjes eraf moeten halen, hou zou je dat bij jou opponenten kunnen doen als je zelf niet kan zien. Is dit geen zelfoverschatting.

  ” Ik zit wel op een hoger fatsoensniveau om schelden en vloeken te voorkomen”

  Ja noh, jou hogerniveau, heb je duidelijk laten blijken met je latente racistische reacties hier, zoals het een goede fronter betaamd.

  Alleen de verliezers zijn momenteel duidelijk zichtbaar nl het Surinaamse volk er zijn geen winnaars mi boi.


  Maak melding

 53. @ 56
  lachmon was een ras echte democraat dat kan je niet van bouterse zeggen als suriname naar lachmon had geluisterd waren wij niet zo goedkoop en makelijk onafhangkelijk geworden lachmon was één van de enige politicus die voor de onafhankelijkheid waarschuwde voor een militaire overname in suriname hij stelde voor om het leger om te vormen tot een politie macht, lachmon zag wat er afrika en in zuidamerika gebeurde. de man die suriname naar de klote heeft geholpen is de man die jullie heilig hebben verklaard in suriname massamoordenaar desi bouterse.


  Maak melding

 54. DU,wat is een massa-moordenaar?
  Het volk heeft Nederland vergeven voor de massamoorden in Indonesie.
  Het volk heeft de VS vegeven voor de massamoorden overal ter wereld.
  Het volk heeft Australie vergeven voor de massamoorden op de Aboriginals.
  Het volk heeft de New-Zeelanders vergeven voor de massamoorden op de Maori`s.
  Het volk heeft Emgeland vergeven voor de massamoorden op de Indiers.
  Kortom de wereld vergeeft.
  Alleen jij zit nog te liegen over het woord massamoordenaar.Ik heb nog nooit ergens gelezen dat een Surinamer massamoorden heeft gepleegd.Men./mevr. DU laat je niet meeslepen door je haat,dat knelt je op den duur.
  Wees gewoon blij voor je schijnheilge regering,wees blij dat je idolen Somo en Brunswijk,weer in het front zitten,die ze,vooral Somo schaamteloos de rug hadden toegekeerd.
  Alhoewel,ik heb ontzettend meelij met Brunswijk,al is hij ook niet een heilige,hij is en dat weet hij genadeloos in de maling genomen door die gladjanus Somo.
  En jij DU en anderen zijn daar blij om,jullie geven geen sikkepit om het Surinaamse volk die weer door boeven zullen worden geregeerd.
  God zij met Suriname en de Surinamers.


  Maak melding

 55. En nog iets DU,was het niet jij en een paar anderen die Brunswijk ook tot een moordenaar bombadeerden en Somo ook alle slechts toebedeelden?
  Wat kunnen sommige mensen in 1 klap van gedachten veranderen,maar ja zo kan men zien waar ze vandaan komen,ie ja uit de verrotte NPS en VHP kampen.

  Ik snap het niet DU,dat jij opeens Brunswijk en Somo omarmt,kom leg me dat eens uit,als je lef hebt.


  Maak melding

 56. De test voor Suriname is vandaag, 10.00-uur plaatselijke tijd. Dan zullen we zien wat ratio is in dit land!

  Dat afgodisch gespuis zal het moeten afleggen tegen redelijk- en billijkheid.

  Als dat niet gebeurt dan weten we ook hoelaat is in Suriname.

  We hebben niet langer een voorzitter nodig die zich wereldwijd niet fatsoenlijk verstaanbaar kan- of weet te maken. Het is een onbenul van het zuiverste soort!


  Maak melding

 57. Elk volk krijgt de Regering waar zij democratisch voor gekozen hebben,ook als het een mogelijke moordenaar en internationaal op de opsporingslijst staande drugdealer is.
  Veel sterkte met uw keuze!!!!!!


  Maak melding

 58. @ watcher
  jullie van de ndp zijn met recht ezels klaar uit lees a.u.b reaktie 62 en 64. ze willen mee discusieren maar hun algemene ontwikkeling is nihli sorry omdat piet heeft gemoord in het verleden dan mag kobie dat nu ook. ezel op numer 64 leeft nog steeds in de jaren 80 maar hij zal van een hele koude kermis tuis komen dit zijn aanhangers van die beesten die mijn land willen besturen laat mij niet lachen.


  Maak melding

 59. “Dat afgodisch gespuis zal het moeten afleggen tegen redelijk- en billijkheid.”

  Ik begin er toch meer en meer van overtuigd te raken dat u de beste leerling van de ndp indoctrinatie cursus was.

  Nu gaat u beweren dat de 15 echte Surinamers (en de rest) in het Fort Zeelandia redelijk en billijk gemarteld en vermoord zijn.


  Maak melding

 60. pinto
  hoe is jou test verlopen ??
  en dit nog pinto veel sterkte met jou keuze !!! ik hoop dat je mijn snapt want de ndp-ers zijn meester in het bewust verkeerd intrepreteren van alles. @ watcher of purie of wie ben je moet niet proberen mij woorden te verdraaien ik gaf juist aan hoe jullie van de ndp zijn nu brunswijk en sommo zich hadden aangesloten bij de ndp zij ze ineens geen verkrachter en moodenaars meer in de ogen van geestelijk gestoorde aanhangers van bouterse. de aanhangers van bouterse hebben brunswijk en somo voor alles en nog wat uitgemaakt hier op dit net brunsie is domme dyuka die niet geschoold is somo is een aanrander en wat doen jullie nu brunsie word als een held verwelkomt in ocer anderen gaan nog verder ze noemen de samemnwerking goddelijk watcher ik word moe van tegenstrijdigheid van jullie ik vind een discussie leuk maar niet op de manier hoe jullie het willen voeren met leugens en bedrog daar doe ik niet aan mee het mag pittig zijn maakt allemaal niet uit maar liegen bedriegen vind ik te ver gaan sorry .


  Maak melding

 61. DU,ik vroeg als je nu Somo en Brunswijk,die in jouw eerdere reakties niet deugden,ze waren criminelen in je ogen,maar daar geef je geen reaktie op.Kom vertel als je je mening hebt veranderd door deze duivelse pact.
  Idd Whome typt precies hoe AC/VA en Nf in elkaar zit whawhawhaa woeiiiiiiiiii afgodisch gespruis,hij/zij vergeet erbij te typen duivelsgebroed.
  Trek jij volle zalen met je zg intellegentie DU?

  Ieder is gerechtigd mee te discuseren,we leven in een democratie.Of mag dat niet DU, o ja neen je hebt je eigen democratie nl de DU-democratie.Als een ander je mening niet deelt,wordt hij/zij uitgemaakt voor ezels ,dom koe enz..Ja we moeten gauw naar DU zijn democratie,whawhawhawha blijkbaar is dat de enige democratie die telt.
  Kom op DU,vertel als je nu opeens Somo en Brunswijk weer in je armen hebt gesloten en waarom.


  Maak melding

 62. ach ja mensen die een massamoordenaar aanbidden praten over democratie vreemd vindt ik dit allemaal iemand die de democratie in jou land met derden heeft weggeschoten adoreren en mij vragen over welke democratie ik het het hebt nou dit is echt de omgekeerde wereld waarin de bedriegers van bouterse leven het is het één of het andere je kan niet twee goden dienen zoals jullie dat hier doen ik ben voor de democratie en tegen de dictatuur laat dat nu eens voor altijd duidelijk zijn in mij beleving en in mijn wereld is er geen enkele plaats voor hond als bouterse.@ nummer 49 hypocriet of huichelarij is het voorwenden van geloof,gevoelens, moraal of deugden zonder daar volledig achter te staan of de daaraan verbonden normen en waarden in praktijk te brengen, in het bijzonder bij het het bekritiseren van anderen. na mi was het niet bouterse die beweerde dat hij nooit met brunswijk samen zou werken weet je dat nog en met wie word de glas geheven wie word als een held in ocer ontvangen, wie verteld op de tv dat er mensen op de vlucht zijn neergeschoten om vervolgens te zeggen het waren zij of wij, wie zegt tegen de surinamers zolang ik leeft komt er geen democratie is suriname om vervolgens nu de grote democraat uit te hangen, na mi jij aanbid een huichelaar en jij bent ook zo grote huichelaar je hebt grote waffel over de democratie terwijl jij de man aanbid die de democratie in jou land naar huis heeft geschoten met de door hem zo gehaten nederlanders na mi jij en desi zijn FARIZEEERS ik laat mij niet in de maling nemen door onbeschofte en ongeschoolde klootzak als bouterse en zijn aanhangers . dit mij antwoord op jou tirade en dom geklets van jou na mi


  Maak melding

 63. Had Sardjoe een padvinder verwacht .
  Grap van de maand .

  ME_neer du-bieltje
  Jij lijdt aan de-sociatieve stoornissen en de tijd is rijp voor ambulante assistentie
  No spang , wij gaan je helpen
  Als je zover bent , geeft ons een gil
  En wij zullen je op een verantwoordt manier
  naar de juiste instantie door verwijzen .

  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  SRANAN SA WINI
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.