NF klaar voor voortzetting presidentschap Suriname

43

PARAMARIBO, 26 jun – Het Nieuw Front, NF, kreeg het weer mooi voor elkaar. De ‘grootste’ verliezer van de laatste verkiezingen mag weer de kandidaat naar voren schuiven voor de hoogste positie. Die kandidaat is naar alle waarschijnlijkheid Chandrikapersad Santokhi. De overeenkomst met A Combinatie en Volks Alliantie verzekert de verrijzenis. En de Mega Combinatie zwijgt als het graf.

Het is stil in Bouterse’s kamp sinds de twee voormalige onderhandelingspartners zich verenigden. Het samengaan met het Nieuw Front is de finale zet voor de start van het parlement. Het grote spel kan dan beginnen. Duidelijk is dat de nieuwe alliantie zich opmaakt voor de Verenigde Volks Vergadering. De posities die binnen de kortste keren werden verdeeld, duiden daarop.

In tegenstelling tot Mega Combinatie was NF vlotter met het laten en bieden. Binnen amper vijf uur waren partijen er doorheen. A Combinatie krijgt het vicepresidentschap. Het meest opvallend is de positie voor de Volks Alliantie. Dit ondanks alle kritiek op Paul Somohardjo, die nu nog de voorzitter is van het parlement. Volks Alliantie krijgt weer het parlementaire voorzitterschap.

Somohardjo krijgt de meest zekere positie. De strijd voor verkiezing van de president en de vicepresident moet nog beginnen. De voorzitter van het parlement wordt al bij de eerstkomende vergadering gekozen. Met de toegezegde steun van de partners, is Somohardjo verzekerd van zijn buit. Wie ook de verkiezingen in de Verenigde Volksvergadering wint.


43 REACTIES

 1. Dan heeft Somo NPS met wortel en tak vernietigd.
  Opa Ronald Vniksaan hoeft nu naar geen enkele tak te springen.
  Hij is behoorlijk gevallen.
  Nu de NPS vijfde wiel aan een wagen mi boi.
  Ik vroeg de NPS te rennen naar MC…maar de domme bigi boi spelen en nu weer schurken aan de macht….waarheen met Su.
  MAAR LET OP ER IS EEN VERRASSING.
  WANT MET SCHURKEN ALS SOMO….SARDJOE SANTHOKI GEEN VAN ALLEN TE VERTROUWEN.


  Maak melding

 2. VHP kan toch niet zonder de boslandcreolen en javanen. Er komt meer ellende bij kijken door deze mensen als Brunswijk, Alleny en die Paie PL de macht toe tegeven. Allen hebben bewezen hoe makkelijk ze het land kapot kunnen maken. Somo was niet waard voor vp positie. Zo probeert hij op een domme manier wraak te nemen. Maar lang gaat deze regering zeker niet mee. Het gaat Suriname enorm veel geld kosten om op zeer korte termijn weer verkiezingen uit te schrijven.


  Maak melding

 3. Het grootste deel van het electrolaat heeft tegen het nw. Front 14 zetels(VHP,NPS,SPA en DA 91) gestemd. En nu blijkt, dat zij toch nog in de gelegenheid zullen kunnen komen om regeermacht te krijgen. In SU. is alles mogelijk. Maar als het ook goed zal zijn voor de democratische belevenis en ontwikkeling van het land, dat zal de tijd ons leren.


  Maak melding

 4. Ik sta 100 procent achter de benoeming van santokie als president. ik beoordeel die man niet op zijn achtergrond. maar op zijn daadkracht.. zijn uitstraling, intilligentie en duidelijke vizie. ik hoop dat hij bruggen zal bouwen naar de bevolkings groepen toe, en ik hoop dat hij een president zal zijn voor alle surinamers, dus geen kleur zien.

  Go Johnny GO. Bouta hebt dit aan zich zelf te danken, hij onderhandelde puur van uit een militaire instink, en dat werk niet natuurlijk


  Maak melding

 5. Chandrikapersad Santokhi een zeer goede keus voor Suriname. Zowel nationaal als internationaal. Deze man is de man voor de job van President van Suriname niet zo’n veroordeel drugscrimineel alsmede hoofdverdachte van het 8 december proces.


  Maak melding

 6. ” De ‘grootste’ verliezer van de laatste verkiezingen mag weer de kandidaat naar voren schuiven voor de hoogste positie.”

  Dit is de oude politiek in Suriname mi boi, Democratie in Suriname. Zoals ik al eerder heb gesteld onder nps en front heben wij nooit een democratie gekend in Suriname er werd weliswaar om de 4 jaar gestemd, voor 1980 werdt er gewoon openlijk gefraudeerd, na de revo periode werden verkiezingen gestolen.

  “In tegenstelling tot Mega Combinatie was NF vlotter met het laten en bieden. Binnen amper vijf uur waren partijen er doorheen.”

  Vlotter tsjaa, het primitief politiek voeren van front heeft MC genekt, meer niet. MC wilde het netjes doen, alle partijen spreken, commissies instellen, partijprogramma’s bespreken, beleidsprogramma creeren en dan de poppetjes aanwijzen, eigenlijk zoals het hoort.

  De fossielen van front, verdelen de posities en dat kan inderdaad binnen een paar uur, programatisch of wat dan ook komt niet aan de orde, dat wordt wel adhoc gedaan als we eenmaal aan de macht zijn.

  De grote verliezer is de democratie in Suriname en natuurlijk de Surinamers zelf.

  Reken maar dat de politieke polarisatie en verdeeldheid alleen maar kan toenemen, hoe zou Suriname ontwikkeld kunnen worden onder deze omstandigheden.

  Somo is gewoon weer voorgedragen als voorie, hij heeft inmiddels vene omhelst.

  Vene omhelst? stel je eens voor, deze vene is de meest waardeloze man die Suriname ooit heeft gekend, geen enkel zelfrespect, geen ruggegraat, niets. Nog geen week geleden waren zijn woorden, vertrouwen enz. enz.

  Daarom had somo hem als president in de wachtkamer geplaats.

  In ieder geval weten we nu dat die beerput van front dicht moet blijven, vandaar dat ze alles uit de kast hebben gehaald om aan de macht te blijven.

  Blijven jullie het volk maar tarten, die nemen straks het heft in eigen handen, 8 dec. zal dan een picknick blijken te zijn.


  Maak melding

 7. Doorgaans is het credo, eerst zien dan geloven.
  Toch wil ik een voorschot nemen.

  De advocaat van de hoofdverdachte in het proces omtrent de gepleegde moorden in december 1982, zal aan de voorzitter van de krijgsraad mededelen; mijn cliënt is verhinder, hij zit uit te huilen.


  Maak melding

 8. Somo pas op je rug.
  Je kan mensen niet zo bedriegen.
  Je weet niet met wie je begint.
  Het is niet voor het eerst dat mense op de vlucht worden neergehaald.
  Brunsie moet ook niet denken dat hij hiermee klaar is.
  Dit zijn twee laage mensen.
  Laat Front ze maar nemen.
  Ze zullen Front kapot chanteren.


  Maak melding

 9. Maak berekening is geen ontvangst. De VVV van 5 jaren geleden is niet het zelfde als van nu, de omstandigheden zijn gewijzigd. Er zal nu organisatie op de 506 eigen leden moeten worden los-gelaten om te zorgen dat zij voor de MC blijven kiezen. Maar ook andere dr en rr leden van andere partijen is interessant.


  Maak melding

 10. Dit is het bewijs hoe smerig politiek inelkaar zit!
  De uitvoerder achter dit spel is Ramdien Sardjoe.
  Het bewijs is dat hij na consultatie in Nederland bij terugkomst in Suriname als eerste gelijk een kroetoe hield met zijn vorige partners om deze samenzwering op touw te zetten!!

  Somo heeft tijdens zijn verblijf in Nederland als instructie meegekregen om Brunswijk overtehalen mee te doen.
  Vene is buitenbeeld gehouden, omdat Somo pissig is op hem vanwege zijn houding naar hem toe tijdens de onderhandelingen van het voorzetten van het oude NF.

  Het bewijs dat dit plan in Nederland is bekokstooft is, dat na de komst van Sardjoe en Somo naar Nederland het bij terugkomst in Suriname van deze “heren” het op de proppen is gekomen.

  Waarom is Ramdien Sardjoe die al tientallen jaren meeloopt in de Surinaamse politiek niet eerder met deze benadering gekomen??!!
  Ik zie dit als onervarenheid met de politieke trucendoos!
  Wat dat betreft hebben ze niet alleen een voorsprong op technologisch gebied in de Westerse Wereld, maar ook in politieke draaikonterij!
  Het analytische denkvermogen van Surinaamse politici ligt nog op Derde Wereld niveau!
  In Nederland is momenteel ook zo’n spel aan de gang om die l.l van een Wilders buiten de regering te houden!

  Er wordt openlijk gesproken om DR/RR leden omtekopen met valuta om hun doel te bereiken!
  Als dat niet zo zou zijn zouden ze het niet in hun hoofd halen, omdat MC de meerderheid heeft qua leden in de VVV.
  Als Bouterse hier een stokje voor wilt steken hoeft hij alleen Parmessar als presidents-kandidaat, en Simons als vice- president naar voren te schuiven!
  Of hij dat aandurft is nog maar de vraag?!
  Somo heeft toch al beslag gelegd op de voorzittershamer dus zijn kostje is al gekocht!Hij heeft al een voet tussen de deur.
  Somo is de meest lepe politicus van Suriname!
  Sardjoe en Vene kunnen daar een punt aan zuigen.

  Als men dhr. Telting en Hildenderg goed heeft gevolgd en ook snapt wat ze laten doorschemeren in hun betoog staat Suriname ongeacht een regering van NF of MC zware tijden te wachten wat betreft financieringstekort en inflatie!

  De ecomonische elite, waarvan we weten wie dat zijn zal Ramdien Sardjoe niet in dank afnemen dat ze middels belastingverhogingen hiervoor moeten opdraaien! Dus daar staat hem wat te wachten!
  Misschien gaan ze ervan uit dat de SurNeds dit gat gaan opvullen, daar de ontwikkelingshulppot zijn bodem heeft bereikt!

  In dat geval moet ik ze teleurstellen, want Nederland staat aan de vooravond van fikse bezuinigingen en de Soekroeboe’s SurNeds zullen ook veel minder te verteren hebben!

  Mijn conclusie is dat Suriname zware tijden te wachten staat die zal uitmonden in politieke chaos en verdere desintegratie van de samenleving.
  Of nieuwe verkiezingen op korte termijn hier verandering zullen brengen is maar de vraag.
  Waarschijnlijk moet het stemvee door een crissis gaan om bij een volgende verkiezing duidelijkere keuzes te maken, zodat ze niet met dit gehannes zitten!!
  Dit lijkt meer op twee beren broodjes smeren en het stemvee zit erbij en kijkt ernaar!!


  Maak melding

 11. “NF klaar voor voortzetting presidentschap Suriname”

  Jaja dat zal wel, maar door minachting van het volk en jullie onoprechtheid, zal ook deze president, niet de president zijn van alle Surinamers. Het volk is verdeeld en zullen ook deze president niet respecteren.

  Maar goed liever een presidentschap dan een volk als eenheid zal front denken. De enge eigenbelang van de fronters heeft totnutoe voor gezorgd dat Suriname te boek staat als een bedelaarsland die niet zelf in hun eigen ontwikkeling kan voorzien.

  Maar goed, elk volk krijgt de leiders die het verdient, noh.
  Wel Het Surinaamse volk verdient deze leiders niet, het is ze iedere keer opgedrongen door list en bedrog, het volk zal nu verward en radeloos zijn.


  Maak melding

 12. de mega combinatie mag men niet met nieuw front vergelijken.daar onderhandelt men over de toekomst van land en volk,en niet over personen en plaatsen.

  binnen enkele minuten was alles geregeld met het nieuw front.is weer bewezen hoe deze mensen op basis van persoonlijkheid onderhandelt en niet in het belang van het volk.machtswellustelingen zijn deze idioten.daarom kan dit land nooit vooruit komen.

  ik zou graag willen weten wie de kapitaalkrachtigen zijn dat ruim één miljoen US$ aan somohardjo werd aangeboden,dit is te wazig en komt met namen als je een bal hebt.

  de indoctrinatie of de beïnvloeding van angst begin zijn vruchten af te werpen.somo is bang geworden dat er overlopers binnen zijn eigen gelederen te vinden zijn.dit moet gezien worden als bindmiddel op de a.combinatie en niks anders.

  wie deze man geloofd is even dom als de tjekre tjekre koning.een ding weet ik zeker,dat de heer jong tjien fa slaapt of doet net of hij blind is.caprino alendy wordt steeds achtervolgt door zijn aartsvijand binnen de abob.ik zegt u er zijn dingen opkomst binnen de gelederen bij deze blok.


  Maak melding

 13. Mi Gado mang,

  Mevrouw the First Lady is in de probelem geraakt.
  Haar man heeft haar gezegt dat ze het moet afleren om snel te lopen. Want een First Lady mag niet snel lopen.
  Ze heeft haar man lief gelooft en heeft het snel lopen en rennen afgeleert.
  Opeens hoorde ze dat haar man lief geen Pres. meer wordt.
  Strelong Grote.
  En aangezien ze het snellopen en rennen heeft moeten verleren van haar man lief.

  A Grote inie ing broekkoe.


  Maak melding

 14. In een democratie heeft iedere partij het recht om gesprekken te voeren over een eventueel te vormen coalitie. Dat recht is niet louter voorbehouden aan de partij/combinatie die na de verkiezingen als grootste uit de bus is gekomen. Er is geen enkele wet die dit regelt.
  Natuurlijk ligt het – gelet op de haalbaarheid – voor de hand dat de grootste partij het initiatief hiertoe neemt maar daamee is nog niet gezegd dat zij dan ook automatisch het recht op regeringsdeelname hebben.
  MC had in eerste instantie een mondelinge overeenkomst met VA. Ongeacht hoe je over VA (en in het bijzonder Somo) denkt, verdiende het geen schoonheidsprijs (op z’n zachts uitgedrukt) dat MC tijdens de “bedenktijd” (tijd voor VA om de achterban te raadplegen) met BEP (en later AC) in zee ging om vervolgens VA te laten vallen.
  Bij de onderhandelingen met AC schijnt MC weinig “onderhandelingsruimte” te hebben gelaten en zich dictatoriaal te hebben opgesteld.
  Bij dit alles opgeteld is er nog het feit dat Bouterse als presidentskandidaat zelfs niet breed gedragen wordt binnen MC. Kort samengevat komt het erop neer dat de wil van Bouterse wet is en dat alleen hij de bepalende factor is. Ook daar waar het gaat om zomaar eerder gemaakte afspraken te schenden.

  Nu is gebleken dat AC, noch VA verdere samenwerking met MC zagen zitten, ligt het voor de hand dat overige partijen aan de slag gaan met de kabinetsformatie.

  MC heeft haar kansen gehad maar t.g.v. hun eigen opstelling haar eigen graf gegraven. Bouterse had gedacht dat anderen naar zijn pijpen zouden dansen en is van de koude kermis thuisgekomen. Het hebben van 23 zetels betekent niet dat je anderen zomaar je wil kunt opleggen, zeker niet als er nog andere opties zijn.

  Een voorstel voor een breed gedragen presidentskanditaat: Ricardo van Ravenswaaij!
  Eens?


  Maak melding

 15. Zwak middenveld!

  Als je de bal op het middenveld verliest, bestaat de kans dat de tegenstander ermee vandoor gaat en scoort.
  Zo is de situatie nu in politiek Suriname.
  Het NDP middenveld was te zwak om Desi van repliek te dienen of een corrigerende schop te verkopen. Nu gaan de verliezers er met de bal vandoor.

  Als het Front haar verstand gebruikt maakt men Santhoki nooit president. Never!
  Wie moet dan de boeven gaan vangen? Reken erop dat er na deze politieke wanorde drie keer zo veel meer boeven, drugsdealers en corruptelingen zullen komen. Wie moet ze dan gaan vangen? Santhoki moet bij Justitie blijven. Schuif de zeer jonge VHP politicus Sharman naar voren voor president. Hij kan de jongeren die voor MC gestemd hebben aan zijn kant krijgen. Hij is zelf zeer jong en denkt universeel. Sharman for president!

  En omdat Front weer samen werkt met Somo en Brunsi ben ik nog niet gerust gesteld. Want boeven horen achter tralies, hoe je het ook draait of keert.

  Ik zou, in ieder geval, een belangrijke funktie toevertrouwen aan Jenny Geerlings, desnoods die van Somo. Hij kan er niets van!
  Ze zal het eerst moeten willen natuurlijk.


  Maak melding

 16. NDP waarom hebben jullie dit laten gebeuren. Het was een goed begin om eerst over beleidsprogramma te praten, maar jullie weten bliksemsgoed dat het uiteindelijk weer om de poppetjes gaat. De invulling van posities is (helaas) nog steeds dezelfde gebleven. HEEL JAMMER DAT DDB NOG STEEDS IN COMMANDOTERMEN ONDERHANDELT. Alibux en Wijdenbosch terzijde geschoven omdat zij toen niet loyaal aan hem waren. AC en VA uitspelen om macht te kunnen uitoefenen. Gelukkig heeft hij wel de jongeren de gelegenheid geboden zich te profileren. Maar ja de droom van DDB om PRES te worden lijkt niet meer werkelijk te worden.
  OPPASSEN VOLK VAN SU: WANT WIE DWARSBOOMT MAG VERWACHTEN DAT HIJ/ZIJ GEPAKT WORDT. HOOP GEEN HERHALING VAN 82.


  Maak melding

 17. nieuwe verkiezing uitschrijven dat is democratie. want dit alles is onder een hoed gespeeld ik vertrouwde de verkiezings uitslag niet en het is nu uitgebleken. mensen kom op voor jullie stem gedracht.


  Maak melding

 18. Beste mensen SME vormt geen uitzondering als het gaat om de verdeling van macht na een eerlijke democratische verkiezing. MC (grootste winnaar) had de gelegenheid om regeermacht te verwerven via coalitievorming. Helaas hebben ze hun kansen niet gegrepen en nu is het de beurt van NF. MC moet zich geen slechte verliezer tonen want “it is all in the game”.


  Maak melding

 19. Beste Surinamers Alles is nog niet verloren
  zoals somo een paar weken geleden Na het certificeren van de verkiezings uitslag stelde
  “het spel gaat nu beginnen”.
  Netzoals het MC problemen heeft met het Chantage van Va en Ac zullen de andere Frontpartners het ook aan de lijve ondervinden.


  Maak melding

 20. Ik heb de afgelopen maanden veel geleerd over de Surinaamse verkiezing en de Surinaamse politiek. Heel bijzonder. De manier hoe men met de grondwet en het kiesstelsel omgaat maar in het bijzonder de manier waarop de “heren” politici met elkaar omgaan. Suriname heeft een schijn democratie.

  Ik begrijp nu ook waarom dezelfde partijen steeds weer regeren. Het zit ‘m met name in het aantal ambtenaren, de vriendendiensten en de tjoekoes.

  Ik heb er geen woorden voor hoe deze samenwerking tot stand is gekomen.

  Ik denk dat SME nog niet ready is voor veranderingen. Dat zal bij de volgende verkiezing wel het geval zijn en dat zal zeker geen 5 jaren duren.

  Eerst moet het 8 december proces worden afgerond. Dan pas zal er een nieuw tijdperk inluiden voor SME.


  Maak melding

 21. Beste vrienden,

  Aangezien niemand wilt samenwerken met
  de democratisch gekozen overwinnaarpartij:
  Mega Combinatie,
  zal het Surinaamse volk OPNIEUW
  Democratisch moeten Stemmen op
  – 1. De Presidentskandidaat en
  – 2. De Partijencombinatie,
  die het nieuwe kabinet moeten vormen!

  De democratisch gekozen president stelt
  zijn kabinet samen door middel van
  de democratisch gekozen partijencombinatie!

  De partijen moeten het Stembesluit van
  het Surinaamse volk respecteren,
  anders zijn deze partijen
  op grond van de Surinaamse wet
  GEEN VOLKSPARTIJEN !

  Groeten,
  Jurgen R. Brul


  Maak melding

 22. Er is nog hoop voor de 23 zetels.
  Samenwerking NDP-VHP, met dien verstande:verdeling posten/machtsposities.
  VHP-Presidentschap
  NDP-vice
  NDP-Amnestie voor de….
  VHP: defensie en pollitie
  VHP: binnenl.zaken+justitie
  VHP: LVV+ROGB
  NDP:Governor CBvS
  NDP;Financien
  NDP:OW+PLOS
  NDP:Onderwijs+Sport&Jeugdzaken
  etc.

  Succes voor mensen met verstand.

  Intentieverklaring,samenwerkingscontract etc.
  Neks no fout, moro ai doro


  Maak melding

 23. Ja,dieven zijn ook sneller in stelen.
  Als je dezelfde chantage politiek,zweef tekie,schop mentaliteit en Vene als president die alsmaar bleef zwijgen en wil voortzetten,valt dan ook niks te onderhandelen..

  @ Gino,
  Ricardo Van Ravenswaai?? breed gedragen en als president???
  Wie heeft jou dat rotzooi verteld?
  Laat de DA’91 een keertje zelf aan de verkiezing deel nemen,dan zullen we zien wat de sterkte van DA’91 is.Ze stellen niks voor binnen het NF.Ze fungeren als koeparies die op de rug van het NF naar binnen liften.Zelfde geldt voor S.P.A.


  Maak melding

 24. Las net dat sardjoe aangaf geen presidentskandidaat te zijn, van tokkie is het ook nog niet zeker.

  Suriname mag eigenlijk opgelucht ademhalen en in ieder geval hopen dat tokkie ook geen kandidaat is, geen van beide heren deugen voor geen cent, ze zijn beide corrupt en onbetrouwbaar, etnisch tot op het bot en zullen geen van beide President kunnen en willen zijn voor het gehele Surinaamse volk.

  Nu wordt het lachen natuurlijk. De reden waarom tokkie mogelijk geen presidentskandidaat gaat zijn, komt omdat hij een zetel heeft in Wanica die aan vhp toebhoort, mocht hij president worden, gaat die ene zetel naar nps Morengo en dus komt nps op 5 zetels en vhp op 7 zetels. Nu zou je denken dat het allemaal niet uitmaakt ze behoren tot dezelfde combinatie en stellen beide het landsbelang voorop als je nou 5 hebt of 7.

  Bovenstaande simpele gegeven geeft al aan hoe primitief deze gasten denken, ze gunnen elkaar niets, ze vertrouwen elkaar niet, het is en blijft enge eigen en groepsbelang die ze voorop stellen.


  Maak melding

 25. @Priet Pangie, ik heb het over de persoon Rick van Ravenswaaij en niet over de DA’91 man Rick van Ravenswaaij.
  Als minister van PLOS heeft hij zeer goed gepresteerd en is hij heel besluitvaardig geweest. Hij schuwde het zelfs niet om – ondanks de mindere positie binnnen het NF van DA’91 – de VHP-minister van OW te overrulen. Een man met ballen dus.

  Is het overigens niet zo dat de meeste (kleinere) partijen hun heil hebben gezocht bij een combinatie?

  Ik vind het nummerieke aantal zetels niet van belang bij de keuze van een presidentskandidaat. Veel belangrijker is het vertrouwen die een persoon geniet. Zelfs bij veel MC-ers valt Van Ravenswaaij goed.


  Maak melding

 26. De ontwikkelingen in Suriname leggen de ware opportunistische aard van de politiek daar bloot. Macht, prestige, partij- en eigen belang lijken daarbij de sleutelwoorden te zijn.
  Machtsblokken worden niet op basis van ideologische uitgangspunten en/of beleid gevormd, maar op basis van de vraag welke combinatie de beste posities, en dus de meeste macht, oplevert. En zo kan het gebeuren dat intentieverklaringen voor samenwerking worden opgezegd nog voordat de inkt van de handtekeningen is opgedroogd, alleen omdat de gewenste posities niet worden verkregen.
  In het spel dat er nu wordt gespeeld is er met geen woord gesproken over inhoudelijke programma’s die het welzijn van de bevolking en de ontwikkeling van het land voor de komende jaren moeten garanderen. Het gaat er alleen maar om wie op welke stoel mag gaan zitten.
  En de bevolking?? Tja, die wacht weer geduldig tot de aanloop van de volgende verkiezingen wanneer de politici weer op pad gaan om met giften en beloftes te strooien.
  En intussen blijven velen verstoken van de noodzakelijke gezondheidszorg, zakt het niveau van het onderwijs steeds verder weg, leven nog meer mensen in armoede en neemt het openbaar bestuur bedenkelijker vormen aan….

  In de aanloop van de verkiezing heb ik verschillende politici horen roepen dat het tijd is voor verandering. Ja, het is hoogtijd voor verandering. Het wordt namelijk tijd dat het volk van hun leiders gaat eisen dat ze zich daadwerkelijk gaan inzetten om het land de bloei te schenken die het verdient! En anders wordt het tijd voor een nieuwe lichting politici die niet het eigen belang, maar het landsbelang voorop stelt.


  Maak melding

 27. VENITIAAN JE BENT NIET VERKOZEN, GA NAAR HUIS.
  Het is toch belachelijk dat de partijen die niet verkozen zijn door het volk een presidentskandidaat naar voren kunnen schuiven. Dit is duidelijk aan je laars lappen wat het volk wilt en verkozen heeft. Het is weer eens duidelijk dat het bij deze ouwe garde alleen maar gaat om macht, op die stoel blijven zitten om nogmaals zichzelf te bevoordelen en te blijven stelen en het volk verder laten kreperen. Ik denk dat het toch tijd wordt dat het volk een keer in opstand komt tegen het miskennen van de verkiezingsuitslag. Er is totaal geen respect voor het uitbrengen van hun stem.


  Maak melding

 28. Op speciaal verzoek voor #36.

  51-23-1=27

  Waar heeft het volk voor gekozen?
  Voor de 23 zetels!? Hoe zit het dan met het volk van de 27 zetels!? Die hebben volgens uw beredenering dus niet gekozen.

  Met 23 zetels heb je nog steeds een minderheid. Dus blijf maar herhalen dat het volk gekozen heeft.


  Maak melding

 29. ALs wie dan ook de geschiedenis van bouterse gaat bestuderen zal die tot een opmerkelijke conclussie komen, wat opvalt bij deze didibri bouterse is dat hij nooit wat afmaakt en dat het altijd de schuld van een anders is dat zijn duistere plannen mislukken.


  Maak melding

 30. Roman (35),

  Duidelijk en inspirerend. De juiste weergave van de situatie waarin ons land zich bevindt.
  Erbarmelijk, met een kiezersvolk dat zich op tijd laat zwichten voor valse beloftes.

  Zo komen we niet verder, in geen vijftig jaar. Partijprogrammas waarin het landsbelang en de vooruitgang van het volk worden gedragen zie je nergens. En als die er zouden zijn, dan nog had het kiezersvolk geen interresse voor. Waarom zouden ze?
  Slechte kiezers hebben recht op slechte leiders.


  Maak melding

 31. Misschien was het voorstellen van Bouterse als president niet zo een goede zet, maar nu maakt Front+ een kardinale fout door Somo voor te stellen als voorzitter van DNA. Simons zal glansrijk winnen. Van Ravenswaay is geen nationale presidentskandidaat. Hij is lid van DA91 en dus van Front, de verliezer van deze verkiezingen. Verder is DA91 een betekenisloze splinterpartij die blij mag zijn dat ze nog meedoen. DA91 is voorbij hun vervaldatum. Hadden ze maar niet mee moeten doen met Front. Anderen worden rancuneus veroordeeld tot de politieke woestijn ondanks topprestaties. Waarom zou dat plots niet moeten gelden voor DA? Ze hebben 10 jaar lang meegeprofiteerd, onderga nu de gevolgen.


  Maak melding

 32. als men nu al vecht voor posittie betekent dat deze smeerlappen aan hun eigen belangen denkenniet van het surinaams volk .ik vind somo en ronny moet opgehangen worden .er was ooit beloof dat rabien parmessar als president en jenny simons als voorzitter van de assamblee waar zijn deze gouden beloften dit keer maak het surinaams volk geen fout en het verzoek is met mc werk samen met vhp en geef hun vicepresident en wat ministerposten en ruim al die smeerlappen van ac en va op


  Maak melding

 33. DU,1 vraagje, vind je alles wat er nu gebeurt billijk?Of denk je,liever een kabinet door list en bedrog tot standgekomen ,zonder een druppel respect voor het volk,dan Bouterse?Als je dat beaamt,heb je geen klein beetje medelijden met het arme volk.Als ik je reaktie`s zo lees, heb je liever een rioolrat als Somo aan de macht,een onbetrouwbare scharminkel,hij heeft keer op keer laten blijken dat hij een vies vuil spelletje speelt.Maar goed ik veroordeel je niet ,laat dat duidelijk zijn,after all is het jouw mening.


  Maak melding

 34. @ 42,
  de bedrieger is bedrogen.
  weet jij hoe regering bosje totstand is gekomen mi boi.
  ik draai jou stelling om een volk dat kiest voor een massamoordenaar verdiend geen respect mensen die een dictator massamoordenaar aanbidden verdienen in mijn ogen geen respect ik hoop dat ik nu duidelijk ben watcher.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.