Weinig tijd over voor vormen coalitie Suriname

23

PARAMARIBO, 25 jun – Er is nog maar weinig tijd beschikbaar voor het vormen van een nieuwe regeercoalitie. Dit zegt Winston Lackin, woordvoerder van de Mega Combinatie, MC. Het nieuwe parlement moet binnenkort bijeen. Dat wordt intern ook goed beseft. Dat het nog niet wil vlotten, ligt meer in de details. De hoogste bestuurlijke posities blijven onaanraakbaar.

Het betreft de posten van president, vicepresident en parlementsvoorzitter. MC blijft erbij dat die niet bespreekbaar zijn. Het is ook de reden voor de knik in de besprekingen met A Combinatie. “De zaak is niet verloren”, zegt Lackin. Ook Ronnie Brunswijk, voorzitter van A Combinatie gelooft dat. Maar dan zal MC wel uit een ander vaatje moeten tappen. Dat betekent ten minste één van de posities afstaan.

Een andere uitweg is er niet. “We moeten samen besturen straks. A Combinatie heeft geen enkele zekerheid”, zegt Brunswijk tegenover Sky Radio. Die aanklacht klinkt bekend. Eerder vond ook Paul Somohardjo, leider van de Volks Alliantie, MC te weinig toegeeflijk. Ministersposten zonder minstens het vicepresidentschap was ondoenlijk. “Je moet gelijkwaardig behandeld worden”, vindt Brunswijk. Dat mankeert te zeer.


23 REACTIES

 1. De oude politiek zit op de achtergrond maar te stoken, hopen en bidden dat het Bouta niet lukt om een coalitie te vormen, maar ding kori ding krabjassi.


  Maak melding

 2. Ik denk dat de MC en AC dezelfde fouten maken, als het nw Front+. Het is voor het land niet belangrijk uit welke partij de mensen zullen komen, die bestuursverantwoordelijkheid zullen dragen. Belangrijk is, dat die mensen de competenties hebben om een goede job te kunnen doen. En als we kijken naar de afgelopen 5 jaar, dan is het bekend dat de AC ministers muv Waterberg die competenties wel misten.


  Maak melding

 3. AC gaat schreeuwen want VA grijpt alles.
  En vergeet VHP niet hoor….dus u kunt zien die Rambo is echt niet zo slim…………8000 stemmen maar een hoop eisen zuma law…a no mi.
  Dan ga anderen erbij halen die eigenlijk meer recht op hebben VA heeft zeker 30000 stemmen.
  Su moet heel snel van deze rotzooi af.
  Dan maar een minderheidskabinet….zowel AC incl. VA zijn domweg hebzuchtig.
  Want allen afkomstig uit FRONT…met deze gasten moet men uitkijken.


  Maak melding

 4. @ nummer 1
  waneer gaan jullie inzien dat bouterse een sta in de weg is voor de verdere ontwikkeling van suriname hij heeft nog de zelfde dictatoriale inborst als vroeger hij gaat dat nooit meer afleren niemand vertrouwd deze beest binnen de mc zijn grote problemen met bouterse maar niemand durf zijn smoel open te doen zo democratisch is zijn partij, bouterse heeft jullie misbruikt. zijn karakter pas niet in een democratie.


  Maak melding

 5. deze politieke patstelling had doorbroken kunnen worden wanneer binnen MC ratio het overneemt. Wat wij nu krijgen zijn blok vormingen . Dit maakt het knap lastig om een goede coaltitie te vormen.MC is aan zet en schuif naar hun oordeel het beste wat zij in huis hebben doen zij dan niet dan vind ik het jammer , maar dan denk ik dat het front en middenblok wordt front(nps ,vhp)
  middenblok(va , ac).
  suri sterkte


  Maak melding

 6. @Pinto,
  Natuurlijk ligt het ook nu weer aan “de oude politiek”! AC heeft interne problemen en komen er niet uit met MC en binnen MC is er maar 1 persoon die de macht heeft en dat is DDB.
  Hoe haal je het dan in je hoofd om “de oude politiek” de schuld te geven?

  Met andere woorden, bij alles wat er fout gaat is het de schuld van NF? Geef me een brik!


  Maak melding

 7. HOEZO is er nog maar weinig tijd beschikbaar voor het vormen van een nieuwe regeercoalitie.

  SME doe maar rustig aan hoor, want jullie hebben toch alle tijd van de wereld. Tin jaren plan?? Succes, hoop dat jullie toekomtals jullie dat verdienen!! Ik heb mijn sterke twijfes!!


  Maak melding

 8. een samenwerking tussen de mc en nf.(zonder venetiaan)zou het beste voor dit land kunnen betekenen.maar de domme hebzuchtige leiders bij het nf zijn niet te vinden voor het algemeen belang.

  ik kan mij nog steeds niet indenken dat venetiaan zich niet kan terug trekken uit de politiek en plaats maakt voor anderen.als de domme n p s-ers dit nog steeds niet door hebt,wat gaande is in politiek suriname,dan ben ik bang dat wij nog harder gaan schreeuwen.
  wie niet horen wil zal voelen.

  door de domme wijsheid van venetiaan gaan wij nog meer en meer achteruit.
  Skrifi san mi etagi un.

  wij moeten de racisten niet de kans geven om dit mooi land nog verder te splitsen.
  suma bari na eng firi

  als het in de toekomst verkeerd gaat,dan kunnen wij met een gerust hard zeggen.dat het de schuld is van venetiaan en niemand anders.deze zal de geschiedenis ingaan als de grootse dommekracht aller tijden.

  eerlijkheidshalve vind deze man een sta in de weg voor een betere suriname.


  Maak melding

 9. hahahahaa die na mi ziet ze vliegen bouterse heeft een slechte reputatie erken dat nou eens keer jonge niemand wil met die man samenwerken hij is dom en ongeschoold hij bezit meer pk dan IQ.


  Maak melding

 10. Gino,hoe smaakt het?Jij bent het toch die het MegaC,alles de schuld geeft wat tijdens NF fout is gegaan?Je kwam zelf met een door elkaar gehusselde lijst,met dingen die zg in 80er jaren gebeurd zijn?Nu ga je een ander aanspreken over schuld.Jij DU,neus,Whome zijn exact hetzelfde,jullie eigenen je het recht om over MegaC zeuren,maar o wee als iemand over NF wat zegt,staan jullie op je achterste poten.
  DU je spreekt over jezelf ,jij bent contineu bezig dictoriale trekken te vertonen.Niemand mag op dit forum zijn eigen mening hebben over MegaC,of je springt gelijk achter je pc om hun de mond/vingers te snoeren,man man man get a life jereh.


  Maak melding

 11. Kappa
  Ja maar natuurlijk is het weer de schuld van anderen.

  De NDP doet tog nooit iets.

  Kan me niet voor stellen dat deze combi aan de macht komt.
  Ze liegen en bedriegen en de dome massa maar ja DDB. Jij doet niets fout.

  Niet voor niets hebben ze latijd al ge zegt. Nix NO FOUT…


  Maak melding

 12. @ Datra Koso op nummer 8.
  van jou moet vene uit de politiek verdwijnen maar die moordenaar niet die veroordeelde drugscrimineel die mag in jou ogen jou land internationaal presenteren, NA MI kan jij zelf niet inzien dat jou redenering niet klopt niet door bouterse hebben landen als amerika nederland alle betrekkingen verbroken met suriname door bouterse was suriname in een isolatie terecht gekomen NA MI jij spoort niet.


  Maak melding

 13. @titia,
  Ik geef MC alleen de schuld van wat er tijdens het bewind van Bouterse en/of Wijdenbosch fout is gegaan en dus niet in de periode van NF. Dat blijkt toch duidelijk uit die lijst?
  Ik ga met niet zo’n niveau verlagen door een ander de schuld te geven van eigen falen.


  Maak melding

 14. @titia,

  No spang nanga a lijst, die is allang naar de rommelbak verwezen.

  ‘Het staat toch duidelijk’ in de lijst dat MC en/of Wijdenbosch Brijnzeel wilde verkopen en dat allemaal in de 80er jaren. Hoe ziek moet je niet zijn om zo’n lijst te verdedigen.

  Moreel corrupt en hypokriete inborst is een front eigenschap.

  Momenteel vertrapt de President van Suriname vene de grondwet, he geen vuiltje in de lucht, dat mag en moet kunnen. Wedden dat over een paar jaar ook dat op een lijst komt te staan van een MC verworvenheid.


  Maak melding

 15. Ja Gino een leugenaar gaat nooit zeggen dat ie een leugenaar is.
  Als jij het over de jaren 80 hebt en ze de schuld daaraan geeft,waarom ga je niet de schuldigen noemen wat er heden ten dage fout gaat in Suriname?
  Jij leeft nog in de jaren 80,maar de dgenen om wie het gaat nl de Surinaamse bevolking leven in het heden,zij weten als geen ander wat hen is aangedaan door 10 jaar NF,daarom hebben ze hun afgstraft,nu moeten ze door schijnheilgheid weer aan de macht komen,je NPS en VHP zijn overgeleverd aan AC en VA,je NPS en VHP,Front,worden de marionetten van vooral Somo.Wens je het Surinaamse volk dit toe?


  Maak melding

 16. Iemand zei where my MC’ers at?

  Wel ze zijn nog hier. Een ieder praat over die onderhandelingsmethoden van MC misschien was het niet de beste, maar wat front gedaan heeft? binnen 12 minuten een regering samenharken? Dat is echt onderhandelen hoor.

  Het gaat om een land boi. Dat zelfde beleid zal door gaan en het zal erger worden. Want VA en AC hebben de rest bij de ballen. Mocht er iets goed fout gaan zal de VHP president toch niet optreden omdat hij niet terug in de oppositie wilt. De 20% zal blijven genieten van die stabiliteit. En ik open binnenkort een carwash of BBQ stand naast die 4 anderen in me straat. Dus ja we zullen het maken.

  ja Betrouwbare regering voor de mensen die droge koeie crap aan hun ogen hadden de afgelope 10 jr. Ik zie dit geen stand houden.

  Mcers niet teleurgesteld zijn we hebben niet verloren hoor. We zijn allemaal surinamers met andere politieke zienswijze.Maar we houden van elkaar. En dat is zo mooi van dit land. En misschien zijn niet onze gekozenen in de coalitie maar ze zullen de regering zeer kritisch volgen,trouwens wij zullen niet de naam dragen van lege staatskas en fiso 2 kan niet geimplemeteerd worden etc. Ik hoop niet dat het zo erg wordt dat zelfs onze vrienden Du Neus Gino etc Paars zullen worden van irritatie en ergernis. Ik ben benieuwd naar de komende tijd.

  En Du ik geloof dat het Het paard moet zijn. Een fout is menselijk.


  Maak melding

 17. @titia

  Ja en een incompetente, dictatoriale, moordende leugenaar gaat altijd beween dat hij de beste man is en zo onschuldig als een pas geboren lam.

  Gelukkig weet heel SME, ook de jeugd, inmiddels beter. Laat de volgende vekiezingen en de uitslag van het proces maar komen.


  Maak melding

 18. @ fefe
  ik zal nooit van mijn leven stemmem op een partij die bloeddorstige voorzitter heeft, dus lid worden van partij waar bouterse de voorzitter is helemaal niet deze didibri heeft teveel met mij volk gedaan om hen zomaar te vergeven . fefe ik kijk om mij heen en ik zie dat ieder land die een brute dictatuur achter de rug heeft het best moeilijk is om alls weer op pootjes te zetten de schade die bouterse met zijn klote revo heeft aangericht aan mijn land zal jaren duren voor dat alles weer het oude word kijk maar naar landen in midden en zuid-amerika ze zijn nog steeds bezig de schade te repareren, uit moreeel ethische overweging zal ik nooit bouterse kunnen vergeven wat hij mij volk en mijn land heeft aangedaan ik noem er paar moi wana ford zelandia, media gebouwen in brand laten schieten journalisten vermoorden , fefe zo iemand moet jij veroordelen en niet adoreren. het gaat jou goed fefe ik hoop dat er een dag komt dat jullie die bouterse heilig hebben verklaard tot inkeer komen .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.