maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse politicus Ramkhelawan overleden

Surinaamse politicus Ramkhelawan overleden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 jun – Ex-parlementariër Shridhar Djagendra Ramkhelawan is vrij plotseling overleden op vier en zestigjarige leeftijd. Volgens de STVS stierf Ramkhelawan aan een hartaanval. Hij werd dood aangetroffen in een hotelkamer even buiten Paramaribo.

Djagendra Ramkhelawan was tot zijn dood voorzitter van het Djanta Ki Awaaz, DA. De partij nam deel in de coalitie van Jules Wijdenbosch in de jaren negentig. “Mensen die deelgenoot worden van de regering moeten goede voorbeeldfiguren voor de hele natie zijn”, stelde Ramkhelawan ooit. Personen die zich schuldig hebben gemaakt aan een misdrijf of strafbaar feit zouden geen lid mogen worden van het parlement.

Ook zouden ze niet mogen opteren voor het president- en vicepresidentschap. Hij was ook fervent voorstander van de doodstraf. Roofmoordenaars zouden geëxecuteerd moeten worden. “Deze criminelen kosten de staat handenvol geld, die opgehoest wordt door hun slachtoffers: de brave belastingbetalers.” Hoe ook over zijn standpunten gedacht mocht worden, Djagendra Ramkhelawan tekende ze uit met verve.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. jammer dat zijn wens niet in vervullig is gegaan, hoe zou suriname er nu uitzien als de wens van deze man was ingegaan.
  VOORBEELDFIGUREN mooi woord en toepasselijk in deze tijd van moreel verval in suriname en in de politiek.


  Maak melding
 2. Wat zal zijn pupil Theo Visnudatt nu doen zonder hem? Nog harder slijmen bij Bouta.

  Ooit riep overledene dat Bouta ook in de gevangenis moet, terwijl hij onlangs zijn pupil liet overlopen naar Bouta. In de politiek is overledene onbetrouwbaarder dan Somo geweest.
  De historie is keihard in deze stelling.

  Maar zijn redevoeringen in DNA waren van dien aard, dat hij zaken wel bespreekbaar maakte, waar anderen hun vingers niet aan durfden te branden.

  Wat het ook moge zijn, de nabestaanden wens ik alle sterkte toe.


  Maak melding
 3. Relatie uit Nederland,

  Geachte redactie,

  Uiteraard zeer triest en jammer dat hij zijn politieke doel niet heeft kunnen realiseren.
  Maar wat mij betreft was deze man bepaald niet onomstreden,hij had prive zijn minder leuke kanten. Zo heeft hij ooit in mijn bijzijn als klein kind mijn moeder vreselijk geintimideerd nadat zij gescheiden was van mijn vader en heeft verklaard dat hij als neef en oom geen contact meer wenste met mijn moeder en haar gezin. U moet zich maar voorstellen dat een alleenstaande Hindoestaanse vrouw die tracht haar best te doen om haar kinderen de optimale zorg en opvoeding te geven, door een familielid die naar je mag aannemen verstandig is en een “invloedrijke positie” inneemt in de samenleving en naar buiten toe democratie en braafheid verkondigt, zich richting een kwetsbare familielid zo onsympathiek, egoistisch en zelfs schadelijk heeft gedragen in plaats van de nodige ondersteunening te bieden !! Hij was een felle tegenstander van de mogelijkheid dat Hindoestaanse vrouwen die onderdrukt werden in hun huwelijk, zich konden bevrijden door zich te laten scheiden van hun echtgenoot om in vrijheid en blijheid te kunnen leven. Als hij nog geleefd had dan had ik nog een zure appeltje met hem te schillen gehad. Wat moest hij trouwens in dat Hotel in Livorno, genieten in vrijheid en blijheid ?

  Inge


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES