maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRotterdamse training officiers van dienst Suriname

Rotterdamse training officiers van dienst Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 jun – Het brandweerkorps Rotterdam Rijnmond heeft Surinaamse Officiers van Dienst, OvD, getraind. De bijgebrachte vaardigheden moeten het Korps Brandweer Suriname versterken. De officiers van dienst zullen effectief worden ingezet.

Met name bij de aanpak van calamiteiten is hun kwaliteit hard nodig. “De training is op maat gegeven. De omstandigheden zijn hier nu eenmaal anders dan in Nederland”, zegt Michael Lenzen van Rotterdam Rijnmond. De trainingen moeten uitkomst bieden onder Surinaamse omstandigheden. “Het heeft geen zin Nederlandse zaken hier bij te brengen”, aldus Lenzen.

De twee brandweerkorpsen werken al een aantal jaren samen. Trainingen maken een wezenlijk deel uit van het aanbod uit Nederland. De Officier van Dienst is degene die bij reguliere incidentbestrijding eindverantwoordelijk is. Hulpverleningsinstanties als brandweer en politie behoren eigen OvD’s te hebben. Bij brandweerwerk geeft de OvD leiding aan eenheden die bij de bestrijding betrokken zijn.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES