Economische situatie Suriname vereist vooral rust

1

PARAMARIBO, 23 jun – De economische situatie van het moment vereist vooral rust. Dit stelt hoogleraar economie Anthony Karam. Uitspraken in het wild zijn slechts olie op het vuur. De stilte bij de monetaire autoriteiten is dan ook te begrijpen.

De kritiek is dus niet terecht. “Elke uitspraak van wie dan ook kan de situatie verder vertroebelen”, zegt Karam tegenover Dagblad Suriname. Het gaat dan vooral om de onrust om de valutamarkt. Zelfs de minste speculatie over de oorzaak van wisselkoersschommelingen kan fout uitpakken. Juist dat is wel gebeurd de afgelopen tijd. Vooral de dollarkoers blijkt vatbaar.

Die steeg met ruim tien punten tot een tegenwaarde van wel vier Surinaamse dollar. Dat is ongeveer gelijk aan de lokale eurokoers. De effecten bleven niet uit. Consumptieprijzen namen een ruime vlucht. Verklaringen variëren van politieke onzekerheid tot pure hebzucht bij sommige zakenlui. De schijnbare afzijdigheid van de autoriteiten is volgens Karam begrijpelijk. Die zou vooral “bijdragen aan herstel.”


1 REACTIE

 1. Hr. Karam, bespaart u de moeite. De verlichte denkers van de moordenaars partij begrijpen het eenvoudigweg niet. Hebben ze nooit gedaan, zullen ze ook nooit kunnen begrijpen.

  Eerst vragen ze zich hardop af wat de zittende regering voor het land gedaan heeft.
  Voor de goede orde, de huidige regering heeft stabiliteit aan het monetaire front gebracht.
  Kiezen de verlichte denkers mensen die een puinhoop aan het monetaire front hebben aangericht.
  Vervolgens zijn deze verlichte denkers op hun beurt verbaast dat de mensen met geld zichzelf gaan beschermen (vlucht in USD) tegen het leegroven van de staatskas.
  Met als uiteindelijk resultaat devaluatie van de SRD.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.