maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname overlegt met buren over veiligheid

Suriname overlegt met buren over veiligheid

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 jun – Suriname, Brazilië, Guyana en Frans Guyana overleggen in Paramaribo over veiligheidssamenwerking. “Dat moet, willen we de gemeenschappelijke dreigingen het hoofd bieden”, zegt minister Ivan Fernald van Defensie. Het gaat dan niet om natuurlijke dreigingen alleen.

De grensoverschrijdende misdaad komt ook om het hoekje kijken. “Ook transnationale dreigingen spelen”, zegt Fernald. Vandaar initiatieven om de samenwerking op te voeren. Alleen wil het niet tot vaste vormen komen. Het overleg tussen leger- en politiefunctionarissen moet daar verandering in brengen. De focus is op een gemeenschappelijke aanpak van rampen.

Een netwerk behoort tot de mogelijkheden. Een basis is er al. “Alle vier landen beseffen dat gezamenlijk aanpakken meer effect oplevert. We werken al met Brazilië. Met Guyana hebben we wat minder contact, vanwege de gevoeligheden”, aldus Fernald. Onder meer het grensgeschil speelt. De Fransen tonen al geruime tijd interesse in betere controle langs de gemeenschappelijke grens.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Het gaat dan niet om natuurlijke dreigingen alleen.
  en wat nog meer.
  De grensoverschrijdende misdaad komt ook om het hoekje kijken.

  Met Guyana hebben we wat minder contact, vanwege de gevoeligheden.onder meer het grensgeschil.

  suriname heeft geen enkele grensverschil met guyana,dit is juist omgekeerd.de guyanezen moeten gewoon van onze grondgebied opdonderen.

  laat de kapitein(indo euro)lapre van de defpol ons komen vertellen wat de handelingen van nederland bij deze is geweest.

  en dan komt een andere landverrader ons vertellen,dat wij niet hebberig moeten zijn.wat voor comedy is dit alweer.


  Maak melding
 2. Ja Toch het liefst een goede buur dan een verre vriend.
  Maar die Ferknald maakte weer een grote fout en let wel op anno 2010.…in deze moderne tijd hoeft men zich niet druk te maken met een taal als jij niet mee geboren bent…….er zijn genoeg vertaal mogelijk heden…dus de aanwezige gasten konden dit alles reeds op papier hebben…e waka forceer yu srefi voor niks….zou hij het in het CHINEES willen proberen….gebruiken door God gegeven bovenkamer mi boi.


  Maak melding
 3. Zo kort voor de overgave overname, lijken dergelijke overeenkomsten mij op z’n zachts prematuur.

  Komen jullie geen boobytraps leggen voor het a.s. beleid.


  Maak melding
 4. McChrystal teruggeroepen naar Witte Huis na kritiek

  Gepubliceerd: 22 juni 2010 13:43 |

  Rotterdam, 22 juni. Wie zijn de échte vijanden van de Amerikaanse generaal McChrystal, de bevelhebber van alle buitenlandse troepen in Afghanistan? Niet de Talibaan of Al-Qaeda, maar „de slappelingen in het Witte Huis”.


  Maak melding
 5. Gevraagd hoe hij denkt over de strategie die vice-president Joe Biden vorig jaar vergeefs bepleitte (minder troepen, meer aanvallen met onbemande vliegtuigjes), zegt de generaal: „Biden? Wie is dat?” In Barack Obama zou hij teleurgesteld zijn.


  Maak melding
 6. Anonieme medewerkers van de generaal spuien veel onvrede over hoge functionarissen. Veiligheidsadviseur Jones wordt „een clown” genoemd, Afghanistan-gezant Holbrooke „een gewond dier” – en Holbrooke stuurt zoveel e-mails dat de generaal ze niet eens meer wil lezen. De Amerikaanse ambassadeur in Kabul zou vooral bezig te zijn met zijn eigen reputatie.


  Maak melding
 7. Tigri is ons gebied? Dan mogen we toch gewoon onze dingen doen zoals de gezamelijke jungletrainig met nederland. Daar zal geen sprake zijn van bezetting toch? Gewoon gaan oefenen. Is dat zo moeilijk? Langs de grens en stationeren om en rond Tigri. En een basis openen op Tigri zelf.En een gevangenis bouwen voor zware gevallen.


  Maak melding
 8. Petition calls for whaling moratorium to remain.

  De wrede walvisjacht laat duizenden dieren per jaar onnodig lijden…
  Al het beschikbare bewijs zegt ons dat er geen enkele manier bestaat om op walvissen op zee te jagen en te doden zonder ernstig lijden te veroorzaken.

  De commerciële walvisjacht is al meer dan twintig jaar verboden. Maar sommige landen, zoals Noorwegen en Japan, gaan door met het jagen op walvissen. Dat betekent dat er nog steeds elk jaar 2.500 walvissen worden gedood tijdens wrede en onnodige jachtpartijen. Walvissen lijden soms wel een uur voor ze bezwijken onder de harpoenen en geweren van de jagers. WSPA wil dat het lijden van deze dieren stopt! Uw hulp is daar nu bij nodig!

  Wat doet WSPA
  – WSPA is voorzitter van het Whalewatch netwerk wat zorgt voor een groter bewustzijn van de wrede walvisjacht
  – WSPA voert een actieve lobby om het welzijn van walvissen hoger op de agenda van de International Whaling Comittee te krijgen.

  Stop de walvisjacht!
  Help ons dit dierenleed te stoppen! Word nu donateur van WSPA. Uw structurele bijdrage is essentieel om walvissen en miljoenen andere dieren wereldwijd te helpen. U helpt al met een relatief kleine bijdrage vanaf € 3 per maand.

  Geef walvissen een toekomst!


  Maak melding
 9. die schoften van de ndp weten het weer beter.ik vraag mij af of sommige zwakbegaafden weten wat landverrader inhoud of mss hebben zij een eigen NDP uitleg daarvoor. zover ik weet ben je een landverrader als met behulp van het buitenland de democratie in jou land naar huis schiet dat is hoogverraad.


  Maak melding
 10. DU, denkt aan je nieren,eet ze niet op want je hebt er maar twee als het goed is.

  Wij zitten hier lekker te genieten van die eclatante overwinning op jou.

  Als wij daarom koeien wees welkom! Voor zo’n Surinaams Hollandse koe is genoeg gras.


  Maak melding
 11. De IWC vergadert elk jaar achter gesloten deuren over de walvisvaart. Sinds 1986 geldt er een ‘moratorium’ (feitelijk een verbod) op de commerciële walvisvaart, maar Japan, Noorwegen en IJsland onttrekken zich daaraan om verschillende redenen.

  Het voorstel van IWC-voorzitter Christián Maquieira was dat de walvisvarende landen Japan, Noorwegen en IJsland zich zouden committeren aan de IWC. In ruil daarvoor zouden zij de komende tien jaar beperkt commercieel op walvissen kunnen jagen, waarbij de IWC de quota vaststelt. Het moratorium zou gehandhaafd blijven. Over het voorstel was meer dan twee jaar gediscussieerd.

  Vanmiddag maakten aanwezigen bekend dat het voorstel is gestrand. Waarnemend IWC-voorzitter Anthony Liverpool zei dat „de fundamentele posities erg ver van elkaar verwijderd blijven”. De vergadering in de Marokkaanse plaats Agadir gaat wel door. Deze week gaat het nog wel over andere onderwerpen, maar over het moratorium zal volgens deelnemers een jaar lang niet meer gepraat worden.

  Totnogtoe vangt Japan walvissen naar eigen zeggen alleen voor wetenschappelijk onderzoek; Noorwegen en IJsland hebben het moratorium nooit gevolgd. Daarnaast hebben enkele volken (zoals de Inuit) het recht om walvissen te vangen.

  Zowel voor- als tegenstanders van de walvisvaart vinden dat de discussie de afgelopen jaren in een impasse is geraakt. Tegenstanders van de vangsten wijzen erop dat er tienduizenden walvissen zijn gevangen sinds het moratorium bestaat, en dat die aantallen de afgelopen twintig jaar zijn toegenomen. Zij pleitten voor meer bescherming; Japan probeerde juist meermalen het moratorium op te heffen.

  Omdat elke wijziging van het beleid met driekwart van de stemmen moest worden aangenomen, bleef de praktijk hetzelfde.


  Maak melding
 12. ME_neer@du-bieltje
  Leest je eigen bijdragen/reactie op dit forum en gaarne zou ik jou willen vragen om alle gebruikers te motiveren wat jij onder “NORM-BESEF en MORAAL” bedoelt , dat in de ruimste zin des woords .
  Analyseert je zgn.reactie’s en onderzoekt of deze correstponderen met de omschrijvingen/betekenissen van de woorden ” NORM-BESEF en MORAAL ” ?
  Mag ik er van uitgaan dat ik hier te maken heb met een eerlijk,objectief en integer personage ?
  Zo ja ,gaarne trek jou eigen conclusie’s .
  O ja ,”ZELF-CORRECTIE” hoort ook bij “NORM-BESEF en MORAAL” .
  Ik ben niet boos op jou , enkel stemt mij dat verdrietig en dat betreur ik ten zeerste

  ALLEEN DE ONWETENDE WORDT BOOS
  DE WIJZE BEGRIJPT

  OPO KONDREMAN UN OPO
  MEKI WI SETI KONDRE BUN
  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS RICHTING HET GELUK/OVERWINNING
  HET VADERLAND OF DE DOOD

  De Timing van het overleg met onze buurlanden omtrent de veiligheid roepen vraagtekens op en bovendien is de huidige minister demissionair .
  Rest mij nog de vraag ;Valt dit ook onder de scenario van NPS-NF of is het door jouw Olland georkestreerd ???


  Maak melding
 13. @ sempa.
  verteld jij mij of het normaal is dat een moordenaar drugsdealer menserechtenschender genocide pleger president kan worden van een land vertel mij wat dat,bouterse mag nooit voorbeeld zijn voor de jongeren dat noem ik moreel verval iemand die met de wapen in de hand zijn wil heeft opgelecht aan mij volk ik zie hem nog met zijn uzi onder zijn arm is dat jou voorbeeld sempa ??? dan mag ik in jullie ogen geen kritiek hebben op een monster als bouterse iedereen die voorstander is van bouterse heeft naar mijn mening geen moraal. de misdaden die bouterse heeft begaan in suriname gaat tegen iedere normen en waarden in, en ook tegen alle maatschapelijke waarden. iemand die dood leuk op de televisie komt vertellen dat er mensen op de vlucht zijn doodgeschoten terwijl hij zelf er bij was is een monster. sempa luister naar het intervieuw van tonvanroyen met bouterse dan zal zien wat voor duivel bouterse is bouterse is een laffe hond.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES