Private sector bezorgd om gedrag overheid Suriname

17

PARAMARIBO, 22 jun – Het bedrijfsleven maakt zich zorgen om de opstelling van de regering Venetiaan. Voorzitter Rashied Doekhie van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten, Asfa, spreekt van onverantwoord handelen. “Wij hadden het helemaal niet verwacht van deze regering”, aldus Doekhie.

Zorgpunt is de vaart waarmee de tweede beloningsronde voor ambtenaren wordt doorgedrukt. De gevolgen voor de economie zijn nog niet eens goed helder. En dat voor een regering die prat ging op haar economische prestaties. “Alles wat ze hebben opgebouwd, vernietigen ze. Het is alsof ze hun ware aard laten zien. Ze laten ons dan achter met de gebakken peren”, zegt Doekhie tegenover de Ware Tijd.

Gierende inflatie en massaontslagen bij het bedrijfsleven worden nu al voorzien. Het bedrijfsleven zal de overheidslonen niet kunnen bijhouden. Dat betekent dat de beste krachten weg zullen trekken. Ook de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB, vreest het ergste. “Er zullen gevolgen zijn en als we er niet voorzichtig mee omgaan, zullen er problemen ontstaan die wij niet kunnen bestrijden”, zegt VSB-voorzitter Marcel Meyer.


17 REACTIES

 1. En dat voor een regering die prat ging op haar economische prestaties.

  “Alles wat ze hebben opgebouwd, vernietigen ze. Het is alsof ze hun ware aard laten zien. Ze laten ons dan achter met de gebakken peren”, zegt Doekhie tegenover de Ware Tijd.


  Maak melding

 2. Voor je ambtenarenapparaat moet je de beste mensen uit het land selecteren. Die mensen moeten het beleid van de regering adequaat kunnen uitvoeren met de beschikbare middelen. Daarom moet streng geselecteerd worden wie ambtenaar kan zijn en wie niet. Diegene die geselecteerd worden moeten prima beloond worden want op hun schouders komt een enorme verantwoording te rusten. Het aantal ambtenaren moet zo klein mogelijk. Dus wie niet door de strenge selectie komt moet naar huis gestuurd worden. De effiënte knappe bollen die overblijven dien je goed te belonen anders lopen die weg.


  Maak melding

 3. Tuurlijk laten de fronters hun ware aard zien wie het nog niet doorhad weet het nu, ik heb dit altijd al gezegd, landsbelang is hun wereldvreemd, bij hen gaat het allemaal om de macht. Volk van Suriname zie nu wie de land verraders zijn.

  Zelfs het Racistische spookbeeld hebben ze uit de kast gehaald, deze mensen zouden zelfs een volksopstand willen creeeren, als MC maar niet kan regeren.

  Het is gewoon een criminele bende.

  En zo gaan de scenarios door.
  Lees hieronder, meneer Menckeberg misschien dat u nu begrijpt waarom het 8 december een politiek proces is, waar geen enkele waarachtige Surinamer waarde aan hecht.

  “Nieuw Front werkt aan scenario tegen Bouterse
  Tuesday 22 June
  PARAMARIBO – Zeer goed geïnformeerde bronnen delen GFC Nieuws mee, dat delen binnen het Nieuw Front (NF) er alles aan doen om het 8 december strafproces te versnellen en af te ronden voordat Bouterse eventueel gekozen wordt tot president. Een Surinaamse burger met een vonnis mag geen presidentskandidaat worden en nog minder gekozen worden. Volgens de Grondwet mag de presidentskandidaat, volgens artikel 92, geen handelingen hebben verricht die strijdig zijn met de Grondwet. Ook de door ons geconsulteerde politieke analisten zien ontwikkeling die erop wijzen dat het NF achter de schermen druk doende is met het uitwerken van een scenario. Een van de strategieën is, volgens hen, dat president Ronald Venetiaan op de valreep de president (Ewald Ombre) en vicepresident (Cynthia Valstein-Montnor) bij het Hof van Justitie heeft beëdigd. Zij waren al een hele tijd waarnemend in die functies. Opmerkelijk is dat mevrouw Valstein-Montnor ook president van de Krijgsraad is die momenteel het 8 december proces, waarin Bouterse hoofd verdachte is, behandeld. Mocht Bouterse echter, voordat dit proces afgerond is, tot president worden gekozen kan hij als president zichzelf geen amnestie verlenen bij een eventuele veroordeling. De vicepresident heeft de competentie om dat wel te doen.”


  Maak melding

 4. Typisch het nw Front, afbreken om de tegenstanders een hak te zetten. Ik vraag me af wanneer bepaalde politici nu eens eindelijk volwassen zullen worden!


  Maak melding

 5. ” En dat voor een regering die prat ging op haar economische prestaties. “Alles wat ze hebben opgebouwd, vernietigen ze. Het is alsof ze hun ware aard laten zien. Ze laten ons dan achter met de gebakken peren”,”

  Wanneer is onze leugenachtige gino, met zijn knip en plak onzin.

  Democratie a la front, na ons de zondvloed.


  Maak melding

 6. Trouwens onderstaand is letterlijk gecopieerd van DWT

  “Bedrijfsleven vreest groei armoede
  ‘Het is bijna crimineel wat er nu gebeurt’
  Paramaribo – Dezelfde perikelen van de periode 1996-2000 staan Suriname te wachten de komende vijf jaren. Inflatie met heel hoge prijzen, bedrijven over de kop en verloren arbeidsplaatsen, verlamde ontwikkeling en armoedegroei. De oorzaak hiervan is de “verdachte wijze” waarop de uittredende regering Fiso II in rap tempo doordrukt, “terwijl het overduidelijk is wat de gevolgen zullen zijn voor de economie van Suriname” , zegt de voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabriekanten (Asfa), Rahied Dhoekie.”


  Maak melding

 7. Personeelskosten overheid naar recordhoogte

  door Eric Mahabier

  22/06/2010

  Bron DWT

  DEN HAAG – Per april 2010 kent het overheidsapparaat, inclusief alle parttimers, 45.205 personeelsleden. Een groei van 10.739 personeelsleden in tien jaar. In juni 2000 kende het overheidsapparaat nog 34.466 personeelsleden. In december 2005 was het aantal gegroeid naar 41.304.Siegfried Tjitrotaroeno, hoofd van het Centraal Bureau Mechanische Administratie (Cebuma) van het ministerie van Financiën bevestigt desgevraagd bovengenoemde cijfers tegenover dWT.

  Hij bevestigt ook dat in juli een recordbedrag van SRD 130 miljoen aan personeelskosten uitbetaald moeten worden. Naast de bezoldigingen zitten in dat bedrag ook verwerkt de periodieken en de eerste fase van Fiso II (Functie Informatie Systeem van de Overheid) waarmee de regering per 1 juli een aanvang maakt. Volgens Tjitrotaroeno zullen de kosten van Fiso II, als geheel, boven de SRD 10 miljoen uitkomen. De berekeningen van Cebuma geven aan dat de eerste fase van Fiso II alvast een kostenplaatje heeft van SRD 4,9 miljoen. Hierin zijn 35.822 ambtenaren ingepast en het resterende deel moet nog volgen.

  De regering heeft het besluit genomen om de tweede fase van Fiso II per 1 januari 2010 in werking te laten treden. “De kosten voor juli zijn beraamd op SRD 130 miljoen. We hebben alvast een calculatie gemaakt en de regering moet nog haar besluit nemen of de vakantieuitkering en de periodieken allemaal in een keer uitbetaald zullen worden.” Deze maand krijgen de ambtenaren naast de Fiso I – bezoldiging ook de vakantieuitkering over 2008. Aanvankelijk waren de kosten voor de brutobezoldiging ongeveer SRD 60 miljoen. Intussen zijn nog meer ambtenaren in de nieuwe bezoldigingsreeks ingepast. De overheid geeft deze maand nu bruto SRD 85 miljoen uit aan personeelskosten, inclusief haar aandeel van pensioenen en de kosten voor het Staatsziekenfonds.

  Bestuurskundige August Boldewijn bekijkt de cijfers alsvolgt: “Het is overduidelijk dat de groei van het overheidsapparaat niets met efficiency te maken heeft, maar zeker met politieke redenen. Want we merken niets van die effectiviteit.” Boldewijn is een deskundige als het gaat om het overheidsapparaat. Volgens hem hebben opeenvolgende regeringen, “ook in de militaire periode” de personeelsstop van 1970 terzijde gelegd en mensen in dienst genomen. “De mensen worden in dienst genomen niet omdat de opeenvolgende regeringen het apparaat gezond en efficiënt willen maken, maar om politieke motieven.” Volgens Boldewijn is een groei van het personeelsbestand bij de overheid meestal kort voor en na de verkiezingen te merken. Dan worden heel wat mensen in dienst genomen al dan niet op basis van een arbeidsovereenkomst. “Intussen hebben we een groot log overheidsapparaat waar efficiency zoek is”.

  Ook Boldewijn maakt zich zorgen om de uitgaven voor de personeelskosten. Volgens hem heeft de regering haast met de uitvoering van Fiso, omdat daarmee ook haar eigen salarissen automatisch omhoog gaan. Hij houdt echter zijn hart vast dat de uitbetaling van de SRD 85 miljoen deze maand en de SRD 130 miljoen de volgende maand, voor enorme inflatie zal zorgen. “Er komt een extra bedrag in omloop en we kennen de waarschuwingen van de monetaire autoriteiten nog.” Die hadden aangegeven dat een eventuele inflatie niet alleen effect zal hebben op de ambtenaren, maar ook op de totale samenleving. Vorige maand bedroegen de personeelskosten, inclusief salarissen, pensioenen en het SZF-aandeel van de overheid, ongeveer SRD 78 miljoen.

  ———————————-

  Rarara wie had weer een leugenachtige lapje tekst van minister hassankhan hier geplaats zonder bronvermelding.

  “Volgens hem heeft de regering haast met de uitvoering van Fiso, omdat daarmee ook haar eigen salarissen automatisch omhoog gaan.”

  Hildenberg die aangaf dat de overheid vanaf 2000 moeite had met het uitbetalen van ambtenaren salarissen, economische stabiliteit a la front so bun.


  Maak melding

 8. het zou doekhie zieren als hij zich zorgen maakt om de persoon die straks het roer gaat over nemen in het land, iemand die bewezen heeft dat hij geen moer weet hoe een land bestuurd moet worden iedereen kan zich nog herinneren wat bouterse met de economie van suriname heeft gedaan iedereen kan zich nog herinneren wat er met onze sterke munt is gebeurd daar moet doekhie zich zorgen om maken.lees a.u.b hoe iemand die een crimineel aanbid reageerd op nummer 3 wat een figuur zeg hij geloofd in zijn eigen leugens hij is malende aan het worden. na mi weet nu precies te vertellen hoe de grond wet werkt en ook hoe het recht werkt maar als deze zelfde recht toepast word op bouterse dan is hij de eerste die het over een complottheorie heeft, na mi jij maakt jou zelf gigantisch belachelijk hier op dit net bouterse heeft zich nooit gehouden aan onze grondwet laat hij daar maar eens mee beginnen waneer gaat hij naar boxel na mi jij verdedig onrecht en het kwaad en dat is zeer kwalijk van jou het recht zal hoe dan ook zegevieren. waneer bouterse zijn vieze vuile spelletje speeld noemen jullie dat goddelijk en waneer de wet word toegepast is het een scenario wat een achterlijk volk zijn die aanhangers van bouterse, kumakoisi mentaliteit heet dat .


  Maak melding

 9. Mocht blijken dat de rechters zicht schuldig maken aan vriendtjes politiek en handelen op instructies van Venetiaan, Dan zal de toekomstige regering een proces moeten beginnen tegen deze lieden wegens corruptie en samenzwering en oneigenlijk gebruik van de staatsmacht ter manupilatie van de rechterlijke macht, voor de beinvloeden van een starfproces in de door hun gewenste richting.

  Er kan snel-recht toegepast worden en deze lieden gewoon in boxtel op laten sluiten. Willen zij oorlog dan is het simpel, dan krijgen zij oorlog.

  Het moet duidelijk zijn dat grote delen van de maatschappij niet wil dat DD Bouterse in de gevangenis beland. Verder is na zo een lang proces nog steeds geen enkele bewijs geleverd dat hij inderdaad betrokken is geweest bij het dood schieten van bedoelde personen. Na zolang van procesvoering zal toch reeds duidelijk moeten zijn of er bewijs is of niet. Maar uit de persvoorlichting wordt geen enkel bewijs aan de gemeenschap voor gehouden of toegelicht, dus nergens uit blijkt dat DD Bouterse aanwezig was in het fort in de nacht van 8 dec 1982.

  Deze nieuwe regeer ploeg wil suriname echt gaan opbouwen , maar daar hoort ook bij dat de regeer team niet met zich moet laten sollen en hun tanden moeten laten zien, zodat de misleiders weten dat er niets te manupileren valt. Anders gaan zij dan maar door met rotzooi trappen.


  Maak melding

 10. MC is nogal voorbarig met het trekken van conclusies. Lees het onderstaande maar. Er is MC alles aan gelegen om de huidige regering zwart te maken zichzelf in een underdogpositie te plaatsen om alvast een voorschot te kunnen nemen op hun eigen falen de komende jaren.

  “Minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken, zegt dat de uitbetaling van de tweede fase van het Functie Informatie Systeem van de Overheid (Fiso) geen extra belasting is voor de staatskas. Het bedrag is volgens hem in de begroting opgenomen. Dit is besloten in augustus 2009 tijdens de begrotingsbehandeling in het parlement.

  “Ik wil heel duidelijk aan u zeggen dat het de staatskas maandelijks maar SRD 6,5 miljoen kost. Daarin zijn alle extra kosten opgenomen. Dit bedrag is gelijk aan de uitbetaling van de twk die we betalen van Fiso 1”, zegt Hassankhan aan Starnieuws. Hassankhan vindt dat mensen ‘misleidend’ bezig zijn, die stellen dat de uitbetaling van Fiso 2 een extra belasting is voor de staatskas.

  Hassankhan legt uit dat de regering, juist om niet onverantwoord geld in omloop te brengen en om inflatie te voorkomen, besloten heeft Fiso 2 op te splitsen en gefaseerd uit te betalen. De meerkosten waarover wordt gesproken, zijn die van de vakantie-uitkering in juli en een late uitbetaling van periodieken. “De vakantiegelden zijn een normale 100 procent van de maandelijkse uitgaven en de periodieken worden laat uitbetaald omdat gewacht is geworden op de nieuwe Fiso schalen”, zegt de minister. Beide worden in juli samen met de start van Fiso 2 uitbetaald.

  De Biza-minister zegt dat de regering harde afspraken heeft gemaakt met de vakbonden over de uitbetaling van Fiso. Om de betaling verantwoord te laten plaatsvinden heeft de regering dan ook besloten andere grote uitgaven niet goed te keuren. “Het zal pas een extra belasting worden voor de staatskas, wanneer de toekomstige regering, de algemene oudedags voorziening (aov) naar SRD 500 wil brengen, kinderbijslag wordt verhoogd en op korte termijn een Algemene Ziektekosten Verzekering (AZV) wordt ingevoerd”, zegt Hassankhan.

  Volgens de bewindsman is de huidige regering niet tegen een verhoging van deze posten. “Maar je moet verantwoord beleid uitvoeren. Wij zijn niet tegen een AZV en hebben dat ook in ons regeringsprogramma opgenomen, maar het kost geld”, betoogt de minister. Hij ergert zich over de verschillende bedragen die door verschillende personen worden genoemd. “Of ze hebben er niets van begrepen of ze zijn misleidend bezig”, zegt Hassankhan”.

  V.w.b. het versnellen van het 8-decemberproces kan ik kort zijn:
  De huidige regering heeft geen enkele invloed op de inhoud van het proces. Suriname kent immers een strikte machtenscheiding, de zgn. trias politicas.


  Maak melding

 11. ik heb al eerder verklaard. dat als je stem uitbrengt voor een politiek kleur; je daarvoor een betrekking wordt aangeboden. op papier is bijna alle surinamers een overheids ambtenaar die een salaris ontvangen, enkel niet zichbaar maar als spook aanwezig. 130 miljoen srd : 4 = 30,3 miljoen euro,s… dat is toch een hoop geld uit de ontwikkelings hulp pot. geen wonder dat het geld verdwijn in een bodemloze put.


  Maak melding

 12. Rashied Doekhie een heel bekende naam, met zegt met recht zo dom als de volgers van de mc.om de zoveel jaren hebben ze een anderen naam ndp,mellenium nu is mc ik ben benieuwd hoe die zooitje over een paar maanden gaat heten .


  Maak melding

 13. “Telting vreest geldontwaarding na uitvoering Fiso 2
  Wednesday 23 June
  PARAMARIBO – Als het van de governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Andre Telting, afhangt gaat Fiso 2 niet door. Telting waarschuwt voor problemen zoals geldontwaarding bij uitvoering van de tweede fase van de nieuwe beloningreeks van de overheid. Voor aanvang van de Raad van Ministersvergadering vanmorgen hoorde minister Maurits Hassankhan de kritiek van journalisten allemaal schouderophalend aan. “Dit hebben we al eerder gehoord, sinds vorig jaar”, zegt hij. “De regering heeft er kennis van genomen. We hebben voldoende vertrouwen uitgesproken in de minister van Financiën en andere monetaire autoriteiten, om op gepaste wijze de problemen op te lossen. We zeggen niet dat er geen problemen zijn, maar als we ze op een kundige wijze aanpakken dan zal het wel lukken”, klinkt het uit de mond van Hassankhan.”

  ————————————-
  Zo, nu heeft dus na Hildenberg ook Telting aangegeven dat er problemen zijn met de invoering van FISO 2. ASFA voorziet ook problemen, hij typeert het gedrag van de regering als crimineel. Hassankhan weet ook dat er problemen zullen zijn, alleen zegt hij als die kundig worden aangepakt zal de invoering van fiso lukken.

  Iedereen probeerd de huidige regering zwart te maken zelfs Hildenberg en Telting (de financiele autoriteiten).

  neusje, neusje het is geen “Voorzitter Rashied Doekhie ” maar “Voorzitter Rahied Doekhie” .

  Aangezien jou kennis beperkt is en je je zelf maar een simpele doel heb gesteld nl om alles wat front krom is recht te praten.

  “Wie is de ASFA?
  De ASFA bestaat uit meer dan honderd leden die collectief de productie sector van Suriname vertegenwoordigen en als zodanig, collectief, de randvoorwaarden voor betere productie samen met de overheid bepalen.

  Het bestuur van de ASFA bestaat uit maximaal 7 leden. De voorzitter van het huidige bestuur is dhr. Rahid Doekhie. In het bestuur hebben leden uit de diverse sectoren zitting waardoor het expertise en kennis nivo wordt verhoogd. Het bestuur vertegenwoordigt haar leden bij besprekingen in het belang van de gehele productie sector. Het bestuur heeft in haar beleidsplan 2009—2011 belangrijke doelstellingen gesteld. Binnen dit kader wordt de organisatie bestuurd.”

  Jongens,ik kan het niet laten.
  ” Suriname kent immers een strikte machtenscheiding, de zgn. trias politicas.”

  Zoveel onwetendheid in een simpele kop.


  Maak melding

 14. Hieronder gewoon twee berichten van vandaag.

  “Hooghart: Fiso moet doorgaan
  Thursday 24 June

  PARAMARIBO – Voor de voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Ronald Hooghart, komt Fiso II er hoe dan ook. Hij wil niet zover gaan om het Functie Informatie Systeem Overheid (Fiso) te bestempelen als een fiasco. “Het is maar uit welke hoek het bekeken wordt”, zegt hij aan GFC Nieuws. Het was ten eerste niet de CLO die de nieuwe beloningsreeks heeft doorgedrukt, brengt hij in herinnering. Hooghart vindt dat ‘anderen’ – die hij niet bij name noemt – nu niet moeten proberen hun wil door te drukken. De CLO-voorman geeft de scheidende governor van de Centrale Bank van Suriname Andre Telting geen ongelijk wanneer die waarschuwt tegen de implementatie van Fiso II. “Het is wel zo dat gedane beloften schuld maken en het is de regering geraden zich aan haar woord en haar verantwoordelijkheden te houden”, aldus Hooghart.”

  “CLO wil geen Fiso II-pauze
  Thursday 24 June

  PARAMARIBO – “We zijn geen voorstander van een Fiso II-pauze, we hebben al genoeg offers gebracht, we willen geld zien, maar we zijn wel bereid met de nieuwe regering te praten over het op een hoger tempo wegwerken van de ontevredenheid in de samenleving”. Dit zegt Michael Miskin, penningmeester van de Centrale van Landsdienaren Organisatiesn (CLO), desgevraagd aan GFC Nieuws. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de governor van de Centrale Bank, Andre Telting, en een door de overheid ingehuurde consultant hebben Fiso II afgeraden. Er zou een te zware druk worden gelegd op de economische stabiliteit van het land en bovendien zou uitvoering daarvan inflatie in de hand kunnen werken. Winston Lackin, woordvoerder van de Mega Combinatie (MC), heeft recentelijk verklaard dat de komende regering een pauze wil in de uitvoering van Fiso II. Miskin zegt hierover: “We willen in ieder geval praten over Fiso (het Functie Informatie Systeem Overheid) in zijn totaliteit. Het probleem is begonnen met Fiso I en is er dus al. We willen niet stoppen of pauzeren, maar op een hoger tempo de problemen aanpakken”. Hij gaat verder: “Wij zijn geen voorstander geweest van Fiso, maar nu het er is, willen we een goede loonverhouding en maar één loonreeks. Niet iets aparts voor allerlei groepen”. Miskin zegt dat de CLO, vanwege ‘tal’ van grote en kleine problemen met het Fiso, graag met de komende regering om de tafel wil om alle problemen op te lossen.”

  Dus die fronters die ons willen komen moe maken met wat Hassankahn zegt is gewoon rijp voor de LPI, Hassankhan een minister van binnenlandse zaken die niet eens weet hoeveel ambtenaren er precies zijn, tjsa.

  “Het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de governor van de Centrale Bank, Andre Telting, en een door de overheid ingehuurde consultant hebben Fiso II afgeraden. Er zou een te zware druk worden gelegd op de economische stabiliteit van het land en bovendien zou uitvoering daarvan inflatie in de hand kunnen werken.

  Hooghart zegt het was niet de CLO die fiso heeft doorgedrukt.”

  Nu moet je afvragen waarom Fiso is doorgedrukt, als dat de zgn. economische stabiliteit in gevaar kon brengen.

  Ligt het doordrukken in het feit dat ministers en DNA leden er goed bij gingen varen?

  Front verantwoord politiek, en dit is nog maar het begin.

  Het Surinaamse electoraat blijkt toch niet zo dom te zijn, de onbekwame front kwakzalvers en leugenaars moesten gewoon uit het machtscentrum verdwijnen, nu hopen dat ze er nooit meer in komen.


  Maak melding

 15. Waar is mijn grote leugenachtige vriend.

  Zie maar hoe front te werk gaat, hun eigen leugens komen nu naar buiten, het mooie is dat ze de ene week iets vertellen en de volgende week iets anders.

  Feit is en blijft dat Bouterse iedere keer weer gelijk heeft.

  Er is een overschot aan ambtenaren maar front neemt nu nogsteeds mensen in dienst wel niet zoveel als in 2005. Ai mi boi, reken maar hoeveelmensen ze in dienst zullen nemen aangezien ze geen regeermacht hebben.

  Eerst opdracht van MC zalmoeten zijn al die mensen die front vanaf 2005 heeft aangenomen per direct ontslaan.

  “Hervorming ambtenarij mislukt’
  Fiso was politiek besluit

  door Eliézer Pross

  24/06/2010

  Paramaribo – Herstructurering van de beloning van de ambtenaren, is slechts een onderdeel van wat nodig is om de overheid efficiënt en effectief te laten functioneren. “In politieke en andere opzichten hebben wij gefaald om het aantal ambtenaren terug te brengen. Politiek waren wij nog niet zo ver. Ook zijn de juiste condities zoals het scheppen van werkgelegenheid in de private sector niet voldoende gelukt om het mogelijk te maken om ambtenaren de overstap te laten doen. Slechts Fiso is gelukt.

  In dat opzicht hebben wij wel gefaald in de afgelopen tien jaren ja”, zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken (Biza). Cijfers van het Centraal Bureau Mechanische Administratie (Cebuma) geven aan aan dat de overheid thans ruim 45.000 mensen in dienst heeft, 11.000 meer dan tien jaar geleden. Op weg naar machtsoverdracht aan de komende regering, bekent zowel Hassankhan als vicepresident Ramdien Sardjoe dat nog meer mensen in dienst worden genomen. “Het is wel niet zo dat het op grote schaal geschiedt. Hier en daar worden mensen die nodig zijn in dienst genomen. Helemaal niemand aannemen is ook niet goed”, zei Sardjoe gisteren in gesprek met de krant.

  Ook Hassankhan meent dat het niet gaat om grote massa’s zoals het het geval was kort voor de verkiezingen van 2005 toen honderden in dienst zijn genomen op het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO). Een kwestie die veel kritiek oogstte uit alle lagen van de samenleving toen het aan het licht kwam. “Het is wel een normaal verschijnsel dat mensen in dienst worden genomen kort voor en na de verkiezingen. De nieuwe regering gaat dat ook doen. In dit geval gaat het om mensen die al lang in beeld zijn, of geruime tijd hebben gesolliciteerd maar nu pas worden aangesteld”, legt de Biza-minister verder uit.

  Zowel Hassankhan als Sardjoe zegt aan de krant op de hoogte te zijn van de kritiek van financiële deskundigen als de Centrale Bank van Suriname en de minister van Financiën, alsook het bedrijfsleven. “Maar de regering heeft een verantwoordelijkheid om ordening te brengen in haar salarisstructuur. Dat besluit is door de regering genomen,” zegt Sardjoe. “Er is altijd geklaagd. Maar het is niet zo dat wij de adviezen hebben genegeerd. Het besluit is politiek genomen om Fiso toch uit te voeren. Wij doen dat wel zodanig dat de effecten op de samenleving zo min mogelijk blijven”, aldus Hassankhan.-“”

  Suriname waarheen????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.