Nieuw kabinet Suriname moet zuiniger aan doen

27

PARAMARIBO, 21 jun – Het nieuwe kabinet zal het zuiniger aan moeten doen. Dit zegt Mega Combinatie-leider Desi Bouterse. Het moet zelfs aanmerkelijk zuiniger. Als het even kan, zullen de bewindslieden zich moeten inhouden. Bouterse wil bij zichzelf beginnen als hij straks president is.

Zo gauw het zover is komen er maatregelen. “Ik zal zelf het voorbeeld geven en afstand doen van de torenhoge honorariaverdiensten”, zei Bouterse tegenover Sky Radio. De president alleen vangt ruim veertigduizend Surinaamse dollar (ongeveer tienduizend euro) per maand. Dat is salaris met emolumenten. Ook andere leden van het aanstaande kabinet zouden klaar staan voor de kniptoer.

Niet dat politici niet goed mogen verdienen. “Maar er mag niet overdreven nagestreefd worden groot geld te maken”, aldus Bouterse. Als president wil hij ook afstand doen van het voorzitterschap van de Nationale Democratische Partij. De twee posities gaan niet goed samen. Zelf heeft hij altijd kritiek geleverd op president Ronald Venetiaan’s gelijktijdig voorzitterschap van de Nationale Partij Suriname.


27 REACTIES

 1. Schijnbaar een mooi gebaar, maar wat de ene hand doet,verteld die andere niet. Let wel, de sluwe vos verliest zijn haren maar niet zijn streken.


  Maak melding

 2. Dit is nou verantwoord poliek voeren.

  Front daarentegen zou vanaf 2000 moeite hebben met het betalen van ambtenaren salarissen maar verhogen gewoon de DNA, minister en presidents salaris, ze implementeren gewoon fiso terwijl er niet aangegeven is hoe het te kunnen betalen. Ze nemen gewoon extra ambtenaren in dienst en richten gewoon een extra ministerie in om te kunnen accomoderen.


  Maak melding

 3. “Desi Bouterse doet afstand van deel presidentieel honorarium
  Sunday 20 June – GFC Nieuws

  PARAMARIBO – Presidentskandidaat Desi Bouterse zal zelf het voorbeeld geven en afstand doen van de ‘torenhoge honoraria verdiensten’, die hij zal ontvangen als toekomstige president van Suriname. De president van Suriname ontvangt maandelijks een bedrag van in totaal ruim vijfenveertig duizend Surinaamse dollars honorarium, verschillende toelagen en extra vergoedingen (zogenaamde emolumenten). Bouterse deed deze belofte zaterdagmiddag in het programma ‘Baka’na Tori’ van de locale Surinaamse radiozender ‘Skyradio’. Hij zegt ook te willen dat de andere leden van het komende nieuwe regeringsteam en het parlement zijn voorbeeld opvolgen. “Een ieder in de regering en het parlement heeft het recht om goed te verdienen, maar er mag niet overdreven nagestreefd worden om ‘groot’ geld te maken”, is zijn mening.

  Bouterse hekelde het feit dat er politici zijn die ontzettend veel verdienen als ze aan de macht zijn en toch niet fulltime werken voor het volk. Daarnaast blijven ze ook voor veel geld hun baan behouden, terwijl ze daarenboven nog allerlei extra inkomsten najagen. In dit verband zal Bouterse ook nagaan hoe zo effectief en efficiënt mogelijk verschillende diplomatieke vertegenwoordigingen in het buitenland op na te houden.”

  ————————————–
  Zo had je onder front al die beleidsadviseurs die ook dna lid waren. Gilds en Balesar die als minsters waren afgetreden vanwege criminele activiteiten, maar gewoon doodleuk als beleidsadviseurs werden aangenomen.


  Maak melding

 4. En toch blijven ze je verketteren mi brada, ma no spang dus laat de tijden aankomen waarbij je ze verstelt zal doen staan van je kunnen, je streven en je beloften.
  Edoch moet ik met stelligheid opmerken dat ik niet zal schromen kritiek te uiten als het nodig is en, dati ju sabi fa mi tan mi brada.

  Saluut


  Maak melding

 5. Luid en duidelijk.
  En laat dan nooit meer schurken aan de macht komen FRONT was te hebzuchtig bezig en nog steeds probeert FRONT de bevolking dom te houden…..wij moeten alle hibi’s van FRONT achter ons laten en werken aan de toekomst…omdat FRONT niks en ook niks achter gelaten heeft….dan Stabiel onze bekende Fragiele Rand Debiel…SRD.


  Maak melding

 6. De heer Bouterse geeft mij weer een goed gevoel. Daarvoor had ik geen hoop meer. Verder hoop ik, dat hij zijn woorden opzet in daden.

  Ik zou het graag willen zien, hoe de ambtsketting van Venitiaan, aan Bouterse wordt overgedragen.

  Als Venitiaan iets met het volk kon doen, had hij het gedaan. Die man zit vol woede.
  Zijn daden zijn erger dan die van 08 december 1982. Hij heeft de hele Surinaamse natie teleurgesteld met zijn 10 schone vingers.


  Maak melding

 7. Een staatsgreep plegen, jezelf tot luitenant-kolonel benoemen met dito salaris. Maar dan weet je ineens van luitenant-kolonel je zelf tot grootgrondbezitter en vermogensbezitter te maken. Vragen op welke manier e.e.a tot stand is gekomen, is eigenlijk vragen om de bekende weg.
  En nu in 2010 een “kijk mij eens begaan zijn met het volk” verhaal op hangen, opdat het suffe deel van de natie in mij blijft geloven.

  Afzien van het presidentschap… Een grotere dienst kan hij land en volk niet bewijzen.


  Maak melding

 8. Go So Doro Brada

  goed geluid,dit geeft hoop op een betere toekomst voor de minstbedeelden in ons land.

  Stuart menckeberg,
  weet u niet dat het christelijke en alle overige de een en hetzelfde zijn.wij moeten een keertje de handelingen van alle geloofsovertuiging beter gaan leren begrijpen.geloof is niks anders dan de mensheid zoet houden.

  doet er niet toe aan welke zijde van de cirkel jij je bevindt.de verweven drie eenheid is soms moeilijk te begrijpen als je geen ingewijden bent.
  waarschijnlijk wilt deze meneer mee willen praten over de dingen dat hem is aangeleerd.

  de opperwezen van de huidige tijd is een andere dan bij het begin van de jaartelling de wereld veranderd,zo ook de mens.het aangeleerde is moeilijk los te laten of je zelfbeheersing niet kunt controleren.

  wie niet werkt zal ook niet eten,de tijd van manna uit de hemel komen vallen bestaat niet meer.het sociale kant van de opperwezen tegenover de zwakkeren is allang komen te vervallen.dus bid en werk.

  geloof in eigen kunnen en maak van jou persoonlijkheid een innerlijke stabiele persoon.vergeet niet dat de gelovigen in het vaticaans bewust de meest slechte dingen met kinderen hebben uitgespookt.

  laten wij surinamers gezond gaan denken om dit mooi land voor onze nakomeling beter en leefbaar te maken.wie niet deugt moet weg,
  als deze ook niet deugen zal hij ook het veld moeten ruimen voor anderen.

  als de mens zich begint oud te voelen of in noot verkeerd zoekt deze de ingang van de brede deur.de angst en vrees zal altijd blijven bestaan,dus maak jij je geen zorgen wat anderen denken.

  aan de beïnvloeding komt toch een einde.
  zoals de dag van heden plaats moet maken voor de dag van morgen.de ene mens zal altijd plaats moeten maken voor de andere dat ons zal moeten opvolgen.

  de ene wil soms coûte que coûte zijn of haar wil doordrukken,en dit kan gewoon weer niet.
  elke hond heeft zijn dag/every dogs has his day


  Maak melding

 9. Laat één ding duidelijk zijn:

  Het salaris heeft DDB helemaal niet nodig. De persoon zit allang op een financiële WOLK, dus moet ik uit zijn gebaar afleiden dat hij dus een groot weldoener is en een GROOT LEIDER?

  Mwah,leuk als hij dit doet, maar niks spectaculairs.

  Misschien een idee om dan het maandsalaris te gebruiken om diverse kindertehuizen te voorzien van voeding of wat anders.

  Er valt nog genoeg te ondersteunen door hen die mega verdienen in Suriname.

  *** SURINAME VOORWAARTS ***


  Maak melding

 10. hahaha verantwoord politiek, laat mij niet lachen de mc denkt dat iedereen zo dom is als zijn aanhangers bouterse is bezig heel veel zand in de ogen van zijn kiezers te strooien hij weet hoe dom ze zijn dus hij roept maar wat ze geloven hem toch ze kunnen niet meer terug omdat ze bang zijn voor gezichtsverlies.de beloftes die bouters maakt zijn waardeloos , was het niet deze zelfde bouterse die had beloofd dat hij nooit met brunswijk zou samenwerken en ook niet met somo, sky radio laat zich misbruiken door bouterse limbo is kontlikker van bouterse hij heeft kritiek op alles en iedereen behalve op bouterse en dat neem ik sky radio en limbo heel erg kwalijk daarom heb ik besloten op niet meer naar dit station te luisteren.


  Maak melding

 11. Van vrouw tot vrouw!

  Ik ben benieuwd of (I) deze zuinigheid ook goedkeurt!
  Hoe je het draait of keert, ze zal staatsbezoekjes moeten afleggen en een nieuwe garderobe moeten aanschaffen, maar misschien ook niet!

  Beste (I) ik kan me voorstellen dat het “spannend” lijkt om presidentsvrouwe te worden,
  maar, denk goed na, voordat je deze stap neemt!
  Je zult Desi zelden zien, vanwege zijn werkzaamheden. Er zijn zelfs tantas van overzee
  die Suri hebben bezocht, om alles (of hem) in de gaten te houden, niet echt concurrentie, maar je weet maar nooit!
  Zou het niet verstandig zijn, om de laatste jaren alleen maar te focussen op elkaar, en te genieten van elkaars gezelschap, hij is geen adonis meer.
  Desi heeft de verkiezingen gewonnen, wereldnieuws, aan hem de eer, maar, hij zou een groot man zijn, om afstand te nemen van het Presidentschap. Anderzijds bestaat de kans, dat hij roemloos ten onder gaat als er ook maar een ding, verkeerd dreigt te gaan.
  Er van uitgaande, dat het brein achter een succesvolle man, zijn vrouw is, hoop ik dat je hem tot grotere inzichten weet te brengen.


  Maak melding

 12. Het volk zand in de ogen strooien, dat is wat Bouterse wederom aan het doen is.

  Onderstaand geweldig goed artikel van Stuart Menckeberg, oud-hoofdredacteur weekblad PIPEL, in Starnieuws over die zelfbenoemde zgn bisschop van bouta, Steve Meye.

  Artikel in Starnieuws van Stuart Menckeberg
  Oud-hoofdredacteur weekblad PIPEL:

  Kent bisschop Meye de christelijke traditie wel?

  De bisschop van de Volle Evangelie Gemeente dr. S. Meye heeft de ongebruikelijke stap gezet om commentaar op het politiek gebeuren te leveren. Hierbij was hij bovendien uitermate partijdig en openlijk propagandistisch voor de Mega Combinatie en diens voorzitter, de heer D. Bouterse.
  De tekst van zijn boodschap is onthutsend, zeker voor een christen die beter zou moeten weten.

  De kern van de boodschap van de bisschop draait om het woord ‘vergeving’. In meerdere zinnen van zijn tekst komt dit woord voor, bijvoorbeeld in de alinea waarin hij zegt:
  “Ik wil het volk van Suriname feliciteren met de keuze die het heeft gemaakt om een verworpen leider te vergeven en weder een kans te geven om goed te maken wat eventueel verkeerd is gegaan in het verleden”.
  ‘Wat eventueel verkeerd gegaan is in het verleden’ is wel een erg zacht eufemisme voor de misdrijven waarvoor de heer Bouterse zich nu voor de rechter moet verdedigen.

  Kan dat vergeven zo gemakkelijk gaan als de bisschop doet voorkomen ?
  In de christelijke traditie is voor vergiffenis een centrale plaats ingeruimd. Maar het gaat niet zomaar gratis en voor niets, dat moet een kerkelijk leider als dr. Meye, die ervoor doorgeleerd heeft, beter weten. Juist nu zou hij het publiek moeten informeren over hoe het wel zit en het zich laten bezinnen over zijn daden en keuzen.

  Volgens de christelijke traditie moet voor vergiffenis aan drie zaken worden voldaan:
  1. belijdenis van schuld
  2. berouw
  3. boetedoening

  Dit is een ieder die een christelijke opvoeding heeft gehad met de paplepel ingegoten en zal zeker ook de heer Bouterse, die in het internaat bij de fraters van Tilburg heeft gezeten, bekend zijn.
  In hoeverre voldoet nu de ‘verworpen leider, die goed kan maken wat in het verleden is fout gegaan’ aan deze drie toetsen?

  Van schuldbelijdenis is geen sprake, integendeel met liegen, spotten en om de zaken heen draaien heeft de heer Bouterse getoond geen enkele neiging tot zelfonderzoek, laat staan tot erkenning van enige misstap te hebben.
  Berouw dan misschien? Wie dat heeft waargenomen mag het zeggen. Niet het minste greintje wat erop lijkt. Niet eens ongemeende formele verontschuldigingen, integendeel worden slachtoffers voorgesteld als eigenlijke veroorzakers of zelfs agressors.

  Boetedoening dan? Hier draait het kennelijk om.
  In vervlogen tijden deden koningen en keizers hun dure mantels af en kleedden zich in grauwe pijen, strooiden as op hun hoofd en gingen blootsvoets op bedevaart. Deze gebruiken zijn in onbruik geraakt en tegenwoordig moet men zich voor de rechter verantwoorden voor zijn daden, waarna er eventueel straf moet worden uitgezeten. Ook hier tracht de heer Bouterse onderuit te komen, de minachting voor het proces waarin hij nu hoofdverdachte is druipt er van af. Wat een pracht uitweg zou zijn eventuele verkiezing tot president met de bijbehorende vermeende immuniteit niet zijn.
  Dit is kennelijk door een deel van het kiezerspubliek niet doorzien, of men heeft er lak aan.

  Juist een christelijk leider als de hooggeleerde bisschop Meye zou hier de mensen het rechte, maar smalle en moeilijke pad moeten aanwijzen. Op zijn minst zou hij de heer Bouterse als lid van zijn gemeente moeten corrigeren en erop wijzen dat zijn houding blijk geeft van hoogmoed, terwijl wat hem past nederigheid, berouw en boetedoening zou zijn. Pas daarna zou over vergiffenis gesproken kunnen worden.
  Dat hij in zijn preek het tegenovergestelde deed moet het ergste doen vrezen voor zijn moreel gehalte.

  Stuart Menckeberg
  Oud-hoofdredacteur weekblad PIPEL


  Maak melding

 13. @ gino ,
  heb ik gelezen , de waretijd mooie artikel.
  het doet mij goed om te zien dat er nog surinamers zijn met moraal dat geeft hoop gino ik zou zeggen blijf jou ding doen geld ook voor stuart-menckenberg jullie laten zien dat wij misdaad moord onderdrukking vernedering niet met de mantel der liefde bedekken. het is toch grote schande dat een Christen zich zo schandalig laat misbruiken, een moordenaar word heilig verklaard ai mi gado wat is er met mijn land aan de hand .lees de reaktie van die hufter op nummer 8 wat een onmens zeg .


  Maak melding

 14. Ik ben persoonlijk hardstikke blij met dit soort berichten, het is menens. Dit soort berichten zijn natuurlijk het tegenovergestelde van wat front liet horen of zien, daar werden DNA leden, ministers en president salarissen gewoon verhoogd, terwijl financien al vanaf 2000 moeite had om salarissen uit te betalen, in 2005 werd er doodleuk een nieuwe ministerie uit de grond gestampt alleen om te accomoderen.

  De zwartgalligen mogen lekker hun hart vreten, MC gaat gewoon door met het ontwikkelen van Suriname.


  Maak melding

 15. Lijkt spreken op de DNA situatie. Ook toen deed hij afstand van zijn geld om vervolgens nooit aanwezig te zijn. !!??

  En blijkbaar heeft hij genoeg andere middelen:
  -1- de gelden die in het verleden zijn ge..
  -2- de gelden die straks worden ge…


  Maak melding

 16. Als je al die negatieve reacties van sommige forumleden leest of de reacties van Surinamers zoals die Menckeberg, dan mag je je afvragen wat ze hiermee precies willen of hopen te bereiken.

  Zo vraagt die Menckeberg zich het volgende af

  “Wat een pracht uitweg zou zijn eventuele verkiezing tot president met de bijbehorende vermeende immuniteit niet zijn.
  Dit is kennelijk door een deel van het kiezerspubliek niet doorzien, of men heeft er lak aan.

  Kan dat vergeven zo gemakkelijk gaan als de bisschop doet voorkomen ?”

  Meneer Menckeberg een deel van het kiezerspubliek heeft andere prioriteiten dan zich steeds blijven bezighouden met 8 december, heeft u dat dan niet door.

  De vraag die ik jou graag zou willen stellen, heeft dat deel van het kiezerspubliek recht op het stellen van zijn eigen prioriteit, nl ontwikkeling van Suriname. of probeerd u ze dat recht te ontzeggen.

  Enne blijkbaar kan dat vergeven zo makkelijk gaan, ja, ook hier komt u met zaken die niet terzake doen.

  23 zetels de grootste politie combinatie en de heer Bouterse heeft de meeste stemmen behaald in Suriname ondanks het feit dat hij duidelijk had aangegeven dat hij President wil worden om het land eindelijk tot ontwikkeling te brengen.


  Maak melding

 17. Larry,
  Thanks for your commentary. Ik hoop dat Leider jouw commentaar ook leest, want, ik wil dit forum best weer bezoeken 6 maanden na heden. AOV wordt opgetrokken, er komt een Ministerie van Sport, de kinderen van de volksbuurten zullen nu met een volle maag de scholen bezoeken, de Nederlandse ambassade wordt naar huis teruggestuurd, en ons goed opgebouwd leger wordt weer prive eigendom. En, wie commentaar levert, hmm, je weet toch, december 1982?


  Maak melding

 18. Veel mensen denken naar de kerk te gaan etc.. maar snappen de Bijbel toaal niet.

  Lees het aub Mr Du En Mr Gino. Dan zullen jullie zien wat er ECHT in staat en dat Bishop Meye naar het woord gehadeld heeft.

  MC achterban is dom he. Ja maar ook achterlijke en domme mensen hebben recht op een redelijk bestaan. In mijn gemeente ken ik genoeg jeugdigen die moeten werken om jongere siblings te onderhouden, waardoor ze zichzewlf niet kunnen ontwikkelen. En dat doet mij het meest pijn want er is niets daaraan te doen. Kleine jongens lopen stage op ROGB en krijgen binnen 3 dagen 2 percelen naast elkaar. Ik heb familie leden die na 10 jr aanvragen toch horen dat hun stukken verloren zijn en er nieteens een copy daarvan was. We hebben een president nodig die minister opdonderd .Geen lintjesknipper. We gaan dom blijven in ieder geval is er een verandering op gang. Ik ben bijna klaar met mijn studie ik rond volgend jaar af ik zoek al 3 jr werk in me branche tevergeefs. Dus ja. Kom jij in de schoenen van dit dom ezelachtig volk staan dan gaan we weer praten.


  Maak melding

 19. @ na mi,
  hitler had ook een grote aanhang , idi amin ook geert wilders heeft ook een vlinke winst behaald bij de verkiezing, er zullen altijd ezels zijn die dit soort demagogen geloven. na mi het gaat niet alleen om 8 dec maar om alles wat deze beest bouterse in 15 jaren tijd met mijn land heeft gedaan en om toch voor zo iemand te kiezen is voor mensen met verstand onbegrijpelijk. om iemand als bouterse hier te verdedigen na mi is voor mij ook onbegrijpelijk.na mi jij verdedigd het kwaad ik verdedigd het recht daarom zullen wij altijd lijnrecht tegenover elkaar staan.het recht beschermd iedereen, maar onrecht niet.


  Maak melding

 20. @fefe,
  Je hebt deels gelijk als je zegt dat de huidige regering meer voor het volk had moeten doen. Je hebt ook gelijk als je het hebt over corruptie bij ROGB. Daaraan zou ik nog willen toevoegen dat de huidige regering meer had moeten doen aan communicatie. Men had de lijnen met het volk korter moeten houden en moeten uitleggen waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt. Ook de concessieverleningen verdienen geen schoonheidsprijs maar zeg nu zelf? Hoe stond Suriname ervoor toen de concessies werden verleend? En dat wisten de multinationals ook.

  Maar……stemmen op MC in het algemeen en Bouterse in het bijzonder is niet het antwoord!

  Bouterse is de leider van de Nationaal DEMOCRATISCHE Partij. Maar je bent het toch wel met mij eens dat een echte democraat (al dan niet met steun van NL) geen coup pleegt?
  Waarom had hij eind jaren ’70 niet gewoon een partij opgericht om via de geëigende democratische weg aan de macht te komen?
  Dat is democratie, niet het plegen van een coup!

  En dan zal ik het maar niet hebben over de decembermoorden, drugsdelicten en gebrek aan respect voor de rechtelijke macht.

  Dat er ook onder het huidige bewind corruptie was is duidelijk. NF was destijds om tot een coalitie te komen afhankelijk van – relatief kleine – boeven als Somo en Brunswijk. Hiermee kon men de grote crimineel Bouterse c.s. buiten de regeermacht houden. Dit heeft NF echter in een zeer kwetsbare positie geplaatst, immers men werd te veel afhankelijk van de kleinere partijen AC en PL. En hier heeft met name PL dankbaar gebruik van gemaakt. Corruptieve handelingen van Somo c.s. werden oogluikend toegestaan, want anders zou de coalitie uit elkaar dreigen te vallen. Vergeet echter niet dat Bouterse zich in zijn tijd evengoed schuldig heeft gemaakt aan fraude met domeingronden.

  Feit is dat de huidige regering een enorme economische puinhoop heeft aangetroffen en deze heeft teruggedrongen tot acceptabele proporties. Je begrijpt ook wel dat je in zo’n periode dan niet veel kunt doen voor het volk.

  De schatkist was leeg en de infrastuctuur was bijna volledig verwoest. Er moesten nu eenmaal prioriteiten worden gesteld.
  Langzaamaan is Suriname er weer bovenop gekomen. Ik houd nu mijn hart vast voor de komende jaren.

  Als Venetiaan beter had gecommuniceerd met het volk, dan zou hij veel meer begrip hebben gekregen voor de keuzes die hij heeft gemaakt en ik weet zeker dat NF het er bij de verkiezingen dan veel beter vanaf zou hebben gebracht.


  Maak melding

 21. Mijn geven jongu doenoDU,
  Dit is geen vergissing meer, je bent gewoon dom!

  “ook Geert Wilders heeft een vlinke aanhang”.

  Eeeeeee, geef me een grote brik no. Het inhoudelijke is voor wat mij betreft niet eens zo relevant. Coronie-/Paraman dong?

  DU e repareer dong!


  Maak melding

 22. @ fefe ,
  ik zal jou een andere voorbeeld geven mijn viendenkring in suriname bestaat uit alle lagen van de bevolking, als met vakantie ga valt mij één ding op die creoolse vrinden van mij zijn stil blijven staan maar die javaan hindustaan zijn allemaal vooruitgegaan andere zijn leraan geworden anderen hebben hun eigen zaak noem maar op negre lesi ze willen niet werken voor een hongerige loon maar ze vallen jou wel lastig snap je wat ik bedoel,nog een mooi voorbeeld als je vroeg smorgens langs de centrale mark komt dan zie iets opmerkelijk je ziet bijna geen enkkele negers, fefe ieder mens heeft recht op goed bestaan maar je moet er ook iets voor doen je kan mijn voor van alles uitmaken maar je zal het met mij eens moeten zijn dat bouterse mijn volk tientallen jaren achteruit heeft gezet ?? en juist de mensen die hebben geleden onder zijn regime kiezen weer voor zo iemand en de kerk leen zich ook om deze onderukker van mij volk heilig te verklaren.


  Maak melding

 23. Minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken, zegt dat de uitbetaling van de tweede fase van het Functie Informatie Systeem van de Overheid (Fiso) geen extra belasting is voor de staatskas. Het bedrag is volgens hem in de begroting opgenomen. Dit is besloten in augustus 2009 tijdens de begrotingsbehandeling in het parlement.

  “Ik wil heel duidelijk aan u zeggen dat het de staatskas maandelijks maar SRD 6,5 miljoen kost. Daarin zijn alle extra kosten opgenomen. Dit bedrag is gelijk aan de uitbetaling van de twk die we betalen van Fiso 1”, zegt Hassankhan aan Starnieuws. Hassankhan vindt dat mensen ‘misleidend’ bezig zijn, die stellen dat de uitbetaling van Fiso 2 een extra belasting is voor de staatskas.

  Hassankhan legt uit dat de regering, juist om niet onverantwoord geld in omloop te brengen en om inflatie te voorkomen, besloten heeft Fiso 2 op te splitsen en gefaseerd uit te betalen. De meerkosten waarover wordt gesproken, zijn die van de vakantie-uitkering in juli en een late uitbetaling van periodieken. “De vakantiegelden zijn een normale 100 procent van de maandelijkse uitgaven en de periodieken worden laat uitbetaald omdat gewacht is geworden op de nieuwe Fiso schalen”, zegt de minister. Beide worden in juli samen met de start van Fiso 2 uitbetaald.

  De Biza-minister zegt dat de regering harde afspraken heeft gemaakt met de vakbonden over de uitbetaling van Fiso. Om de betaling verantwoord te laten plaatsvinden heeft de regering dan ook besloten andere grote uitgaven niet goed te keuren. “Het zal pas een extra belasting worden voor de staatskas, wanneer de toekomstige regering, de algemene oudedags voorziening (aov) naar SRD 500 wil brengen, kinderbijslag wordt verhoogd en op korte termijn een Algemene Ziektekosten Verzekering (AZV) wordt ingevoerd”, zegt Hassankhan.

  Volgens de bewindsman is de huidige regering niet tegen een verhoging van deze posten. “Maar je moet verantwoord beleid uitvoeren. Wij zijn niet tegen een AZV en hebben dat ook in ons regeringsprogramma opgenomen, maar het kost geld”, betoogt de minister. Hij ergert zich over de verschillende bedragen die door verschillende personen worden genoemd. “Of ze hebben er niets van begrepen of ze zijn misleidend bezig”, zegt Hassankhan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.