Bouterse als president Suriname nogal gewaagd

57

PARAMARIBO, 21 jun – Desi Bouterse’s streven naar het presidentschap is een nogal gewaagde onderneming. Dit stelt universiteitsdocent bestuurskunde August Boldewijn. Bouterse mag dan standvastig lijken, zijn pad is nog lang niet geplaveid. Het strafproces rond de Decembermoorden kan nogal wat perikelen opleveren.

“De oppositie kan bij de eerste, de beste gelegenheid met een motie komen”, zegt Boldewijn tegenover de Ware Tijd. In de motie kan Bouterse in staat van beschuldiging worden gesteld. Er moet dan wel eerst een meerderheid worden gevonden. Het maakt de invulling van het vicepresidentschap alleen maar nog spannender. De vraag is wie in aanmerking komt.

De grondwet schrijft namelijk voor dat deze functionaris waarneemt in geval van een strafproces tegen het staatshoofd. Is de vicepresident lid van een politieke partij buiten de Mega Combinatie dan kan het nog spannen. De kans bestaat altijd dat die partij zo een motie ondersteunt. “Er zijn heel wat haviken die er alles aan zullen doen de nieuwe regering binnen de kortste keren naar huis te sturen”, aldus Boldewijn.


57 REACTIES

 1. Boldewijn zijn buik zit vol…Hij begint op Opa Ronald Vniksaan te lijken een typisch blakaman probleem…vernietig de ander met wortel en tak kijk precies bij wie het steeds vandaan komt…..daarom blakaman no habi geen moer.
  Weer een domoor erbij….e waka djompo tik taki lik law man e leg e leg uit liki law man.
  Ga je inzetten voor een betere Su…domoor….wat een intelligentsia…daarom komen wij niet verder dan gelul.
  Prey na bigi boi..maar don no kaka.


  Maak melding

 2. het straf proces tegen bouterse is gewoon een opgezette ding,precies hoe nederland haar toneelstuk in elkaar heeft gezet tegen deze man,zo hebben de handlangers in suriname dit ook gedaan.

  niet van horen zeggen,maar met keiharde bewijzen komen.hoelang loopt het proces al en tot heden kan men nog steeds niet met bewijzen naar voren komen.advocaat spong en de arts/schrijver doest in nederland hebben hun mond vol van hoe het moet.laat deze heren de nodige bewijzen op tafel leggen en niet met allerlei theorieën prediken.zo krijgt je iemand niet in de gevangenis.

  un sabi soema bin de na driktoro fu kolera
  niemand minder dan vader spong,de man die doedel in samenwerking met de kolonialistische heersers jaren achter slot en grendel in de psychiatrische inrichting heeft opgesloten.

  is weer bewezen hoe mijn landgenoten om een verblijfsvergunning in staat zijn,verraad te plegen.de slechte mentaliteit vindt men veelal bij personen in de gedaante van half mens half vis.maakt dat de mens in staat zijn om de meest bizarre handelingen te plegen.

  de advocaat des de duivel komt terug op zijn eerder gedane uitspraak en beweerd dat hij nog steeds adviseur is van de rechtelijke macht(advocaat kruisland)in suriname.
  of is deze opzettelijk bezig de rechtelijk macht in suriname te diskwalificeren.

  doedel heeft alleen z`n zwaarte billen aan de gouverneur laten zien en is toen gek verklaard en hoe te beginnen met de psychisch gestoorde gerard.kutai zoek aansluiting bij boots en woortman want daar hoort hij thuis.

  laat mij duidelijk zijn,de schuld ligt niet bij bouterse of in suriname maar bij de nederlandse regeringen en de media aldaar,
  met de vele verdraaiing van feiten.

  wij surinamers hebben een ding met elkaar gemeend om ons te verdedigen tegen boze tongen uit nederland.we hebben heel wat slechte ervaringen met die hollanders.
  waar is the golden hand-shake gebleven met de drie miljard nederlandse gulden van toen.

  wij surinamers hebben geen moer van kunnen merken.alles is terug gevloeid in de zakken van de nederlandse schurken.


  Maak melding

 3. De grootste deel van de surinamers met verstand weten dat het niet normaal is dat iemand als bouterse president van suriname word alleen een stelletje koeien denk daar anders over.


  Maak melding

 4. Eert de overheid
  1.Ieder mens moet zich onderwerpen aan de overheden, die boven hem staan. Want er is geen andere overheid dan door God en die er zijn, zijn door God ingsteld. 2.Wie zich dus tegen de overheid verzet, wederstaat de instelling Gods, en wie dit doen, zullen een oordeel over zich brengen.

  Romeinen 13


  Maak melding

 5. Aan u op dit forum he volgende.
  Suriname doet mee met een miss verkiezing. dwt het beste, intelligentste,knapste zetten wij in, om Suriname te vertegenwoordigen.
  Nou is er een vergadering VN verband alle toppers zijn er. Ook Suriname mkrijgt een uitnodiging Wie sturen daarheen.
  er zijn maar twee smaken
  de kandidaten: R. venetiaan:
  Venetiaan volgde de Mulo en van 1952 tot 1955 de Algemene Middelbare School. Daarna vertrok hij naar Nederland. Venetiaan studeerde wiskunde en natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden, waar hij in 1964 zijn doctoraalexamen behaalde. Vervolgens keerde hij terug naar Suriname, waar hij werkzaam was als leraar wis- en natuurkunde. Vanaf 1969 was hij directeur van de Algemene Middelbare School.

  In 1973 werd hij voor de Nationale Partij Suriname minister van Onderwijs en Volksontwikkeling in de regering van Henck Arron. In 1980 kwam door de Sergeantencoup onder leiding van Desi Bouterse een eind aan het kabinet-Arron. Venetiaan werd docent aan de technische faculteit van de Anton de Kom Universiteit.

  en de tweede kandidaat:
  Désiré Delano (Desi) Bouterse (Domburg (Suriname), 13 oktober 1945) is een Surinaams voormalig militair sportinstructeur, couppleger, legerleider, ex-regeringsleider, partijleider en politicus voor de Nationale Democratische Partij (NDP). Hij kan betiteld worden als de meest omstreden figuur uit de Surinaamse geschiedenis sinds de onafhankelijkheid (1975). Bouterse geldt als hoofdverdachte van de Decembermoorden en de Moiwana-moorden. Bouterse vertoont zich niet in het buitenland vanwege een Europol arrestatie bevel.
  Wie kiest U.
  Ik weet het antwoord u mischien ook.


  Maak melding

 6. Je moet toch echt zwakbegaafd en tevens ZWAKBESCHAAFD (zelfverzonnen woord)zijn indien je baasje Poppendokter de Moordenaar als president van je land wil benoemen.

  De tijd zal het leren, maar ik neem alvast een voorschot;

  -Geen respect voor de gerechtelijke macht

  Voor baasje Poppendokter de Moordenaar, dit is de derde Macht uit de driemachtenleer. Ik schrijf dit, voor dat je als semi-analfabeet onze kinderen en je ZWAKBESCHAAFDE aanhang weer op een verkeerd been zet.

  -Niet instaat een discussie te voeren.

  Discussiëren zal baasje Poppendokter de Moordenaar moeten kunnen wanneer de eerste Macht hem ter verantwoording roept.
  Speciaal voor baasje, ter lering en vermaak.
  De eerste Macht uit de driemachtenleer, is het parlement.

  -Leugenachtig gedrag.

  -Zeer, zeer, zeer onbetrouwbaar.

  -Heeft bij falen sterk de neiging anderen de schuld te geven.

  -etc. etc. etc.

  Kortom NIET geschikt!
  Gewogen en te licht bevonden!


  Maak melding

 7. De Geschidenis herhaalt zich, Bouterse als president. ik heb niets tegen die man, maar tegen de NDP achterban die die man naar voren hebben geschoven om press te worden.Om het beschaafd te houden zal ik niet zeggen dat ze dombo zijn.. Maar Ze denken anders..Er Is een Koe in Bagdad, je weet toch wel wat een koe is.. die is erger dan een boerikie. en als je die koe van Bagdad zou vragen van Bouterse als president is het goed voor de emago van het land.. zou die koe uit BAGDAD zijn hoofd schudden.. van sari torie a no kang.


  Maak melding

 8. Wie nog niet doorheeft dat de voorzienigheid alles te maken heeft met datgene wat zich thans aan het firmament aftekent in Suriname zal daar blijkbaar ook nooit achter komen.

  Op zijn weg is Bouterse een tig aantal obstakels tegengekomen, die op de een of andere wijze slagzij hebben gemaakt en anderszins.

  De Amerika’s of zo u wilt, het Zuid-/Midden-Amerikaans kontinent is bezig zich te zuiveren-/herstellen.

  In navolging Ncaragua, Venuseula en Bolivia zal ook in Suriname een nakomeling van de oorspronkelijke bewoners de scepter zwaaien.

  This is no joke!

  Alle pogingen om dat proces te frustreren zullen tevergeefs zijn. Die trein is allang in beweging.

  Wait and see!!!


  Maak melding

 9. Wie zegt dat Bouta dom is?? neen hoor!!

  Hij heeft heel veel verstand van MOORDEN en handelen in COCA!!! Hij moet even durven het land uit te gaan!!

  De buitenlanders zullen dan de hoogste boom voor hem uitzoeken. BRUNSIE IDEM DITO!!

  ZE ZULLEN WEL IN HUN BROEK DOEN HOOR!!!

  De man from the MULO-school gaat een land regeren en sterker nog met een klote achtergrond!!! Ik heb buikpijn van het lachen. Bouta doe mij dit svp niet aan! Maar wat kun je ook anders??

  Zwervers hebben altijd droom van Paleizen!! Ik neem je niet kwalijk!!

  Welke kip zegt dat zijn hok stinkt???


  Maak melding

 10. @ nummer 5 pinto,
  wat voor onzin vertel jij weer ai mi gado pinto waneer stop jij nou eens keer op met jou dom gelul.zie de bevestiging op nummer 5 dat de de aanhangers van bouterse zwakbegaafd zijn.
  pinto yu na wan bigi kaw,om maar te zwijgen over brantimaka.


  Maak melding

 11. @toff,
  Pas op want straks valt de super intellectuele NDP-aanhang nog over het feit dat Bouterse niet (meer) op de opsporingslijst van Europol staat (of was het Interpol?) en dan verklaren ze vervolgens je hele opsomming als een grote leugen. 1 foutje en je wordt gelynched hier op dit forum.
  Anyway, het plegen van een coup was natuurlijk een zeer democratische actie van deze leider van de Nationaal DEMOCRATISCHE Partij. Decembermoorden? Nee man die 15 personen zijn gewoon een natuurlijke dood gestorven. Drugstransporten? Hoe kom je erbij? Bouterse heeft heel zuinig geleefd van zijn sergeantensalaris om zijn rijkdommen bij elkaar te sparen.
  Hij heeft zijn zoon Dino ook altijd het goede voorbeeld gegeven door hard en eerlijk te werken.
  En last but not least: Onder zijn (democratische) bewind was Suriname natuurlijk heeeeeel welvarend. Een sterkere economie had Suriname nooit gekend.


  Maak melding

 12. toff
  …wil jij meer papier begin in het toilet te halen…dan kan jij je hoofd schoon vegen(of kijk of er een fles water staat dan kan jij daarmee ook troep uit je hoofd halen)…die Ronald Vniksaan van jouw is de grootste domkop die ik ooit meegemaakt hebt…jij zit een hoop poeptroep uitteleggen als een geboren als EZEL.


  Maak melding

 13. “Eert de overheid
  1.Ieder mens moet zich onderwerpen aan de overheden, die boven hem staan. Want er is geen andere overheid dan door God en die er zijn, zijn door God ingsteld. 2.Wie zich dus tegen de overheid verzet, wederstaat de instelling Gods, en wie dit doen, zullen een oordeel over zich brengen.

  Romeinen 13
  Pinto”

  Weet je baasje de Moordenaar bovenstaand!?
  Hij verschijnt nooit in Boxtel.


  Maak melding

 14. Deze Surinamers zijn voor een dubbeltje geboren!!! Kwartje kunnen Zij nooit maken!!

  Voordat zij de 11e cent naderen gebeuren er hele nare dingen zoals deze nieuws van Monday, June 21st, 2010.

  Stik dan maar in je eigen stront!!!!
  Veel plezier!!!

  Mulo-diploma mang gaat een land regeren. Ha, ha, haaa!!! ik heb buikpijn.


  Maak melding

 15. Blijkbaar gaat het bij de waarachtige Surinamers om de ontwikkeling van het land. Vandaar dat de heer Bouterse de meeste stemmen heeft gekregen. Dat ding heet democratie, en niet die demo-crazy van de fronters die we nu zien.

  De enige echte Volksleider gaat persoonlijk de kar trekken, al die slimmerikken van front hebben bewezen totaal niets van te bakken, hun enigste politiek was het uitroeien van politieke tegenstanders. Aan zwartkijkers heeft Suriname nooit iets gehad, Suriname zal het redden met of zonder jullie.


  Maak melding

 16. ” Dhr. Bouterse ten onrechte door OM- A’dam (nederlandse) vervolg.”Dat stelde procureur-generaal TH. ten kate in zijn advies aan de Hoge Raad.
  Bovendien had het hof volgens de pg ten onrechte DOODSLAG EN MOORD OPGEVAT ALS VORMEN VAN FOLTERING. ( VN-folteringsverdrag?)

  Begrijpen jullie waarom het in Paramaribo niet opschiet?!


  Maak melding

 17. “Eert de overheid
  1.Ieder mens moet zich onderwerpen aan de overheden, die boven hem staan. Want er is geen andere overheid dan door God en die er zijn, zijn door God ingsteld. 2.Wie zich dus tegen de overheid verzet, wederstaat de instelling Gods, en wie dit doen, zullen een oordeel over zich brengen.

  Romeinen 13
  Pinto”

  Weet je baasje de Moordenaar bovenstaand!?
  Hij verschijnt nooit in Boxtel.

  En! Kijkend in de zeer belangrijke achteruitkijkspiegel, heeft de schoft met behulp van een Buitenlander een coup tegen een gekozen regering gepleegd.


  Maak melding

 18. Waarom altijd Nederland???? Wie de schoenen koopt…koopt ook de sokken erbij….dus lul niet over Nederland! Wens het allerbeste toe! Maar geen gelul over Nederland! Het is een schitterd land!!


  Maak melding

 19. Er kunnen 3 dingen gebeuren bij een strijd; verliezen, winnen of gelijk spelen. Ik denk dat bij elke strijd geofferd moet worden of je win verlies of gelijk speel. De offers die je breng hangt van het soort spel af. Bij een oorlogs strijd gelden er andere offers als bij een schaakspel bijvoorbeeld. En als je verloren, gewonnen of gelijk heb gespeeld moet je het altijd accepteren, analyseren om de volgende keer beter tot perfekt te zijn.
  Suriname telt nog geen half miljoen inwoners, dat is bijvoorbeeld kleiner dan een multienationaal bedrijf die winstgevend is.
  In het verleden werd vedeel en heerst politiek (voorbeelden; dorpsgemeenten, aziatische huwelijkswetgeving enz.) toegepast om te kunnen heersen door de kolonisator bijvoorbeeld.
  Vanaf 1975, 1980, 1982, 1985, 1990, 1995, 2005, 2010.
  De heer Bouterse proberen ze al minimaal 30 jaar op te sluiten….. maar lukt maar niet…..oh god laat die man met rust, ik denk dat het een rede heeft waarom die man daar is.
  Ik denk ook dat het tijd is, dat wij surinamers, moeten begrijpen dat we surinamers zijn, en geen hindoestaan, javaan, neger, indiaan enz. we zijn surinamers, en als we dat daadwerkelijk begrijpen dan kunnen we samen suriname gaan opbouwen tot een van de machtigste landen ter wereld, het is een jong en potentieel land.
  Wij surinamers moeten niet leven in het verleden (1980) bijvoorbeeld, we moeten leven in het nu en de toekomst. Saamhorigheid, jaar nul, het verleden vaarwel zeggen (anders kunnen we niet verder) waardoor we schoon (mentaal) verder kunnen.
  Er is een oude gezegde, als ik niets ben en val een machtige man aan, dan wordt ik populair en ook machtig, en er zijn nogsteeds mensen die, die tactiek gebruiken, en als wij dat door hebben moeten we die mensen geen aandacht geven dan broeden ze dood. En iedereen die ons herinneren aan een slechte ervaring in het verleden is slecht voor ons in het heden. Laat dat niet toe.
  Het is tijd dat wij surinamers gezamelijk ons suriname opbouwen tot een van de machtigste landen ter wereld. Als europa geen bondgenoot wil zijn dan gaan we naar Afrika, Azie, Amerika enz. We hebben genoeg te bieden we gaan altijd welkom zijn door het buitenland, alleen moeten we onze natuurlijke hulpbronnen en land beter managen.
  In het verleden kwam een bepaalde ras met kralen en spiegels, stamleden omkopen om hun broeders en zusters te verkopen aan ze, tegenwoordig gebruiken ze papier met ink gedrukd die dollar of euro heet om staatsleden om te kopen om hun broeders, zusters en land aan ze te verkopen, op grond van die analyse zijn wij zwaar achteruit gegaan of niet??

  Amoida Peter


  Maak melding

 20. De President van Suriname in spé komt bij Petrus en krijgt te horen dat hij terug moet naar Aarde. Mijn zoon, je hebt je opdracht nog niet volledig uitgevoerd. Jij moet Suriname en een groot deel van de Surinaamse Intellectuelen kapot maken. De hersenlozen en randdebielen moet je koesteren. Mijn zoon, onthoud je opdracht, ga terug en voer het uit.

  Grieken 13


  Maak melding

 21. Er is een koe in Bagdad, de hoofdstad van IRAK
  je weet toch wat een koe is,die is erger dan een burikie, en als je die zou vragen van als het goed voor de imago van suriname is als een figuur als Bouterse President word. zou die koe zijn hoofd schudden van NA,a no kang.. sari torie. ik heb niets tegen die man, maar ik heb het tegen de NDP achterban, die de heer Bouterse naar voren hebben geschoven om Press te worden. Ik wil hetbeschaaf houden, ik zich niet dat die DOMBO zijn.. nee dat niet maar ze denken anders.

  w. Limburg


  Maak melding

 22. Geachte redactie,

  De politieke invalshoek welke bestuurskundige dhr. August Boldewijn schets t.a.v. het presidentschap van kandidaat president Desire Delano Bouterse, is juist waar niet alleen wij maar voornamelijk ook elke hoogopgeleide en niet hoogopgeleide burger lang naar uitkijkt had.

  Omdat dat ook de reden is, de aangename spanning vooral, waarom velen van ons het leven de moeite waard vinden. Dan die dooie boel waar wij te lang mee opgescheept zaten. Velen lezen naar ons idee toch liever een spannend boek, dan een cliché verhaal?

  Daarom zal de presidentskandidatuur van Desi Bouterse vooral ‘politiek intellectueel’ nieuw leven scheppen in het denken van menigeen. Het brein van velen zal geheractiveerd worden, (enigszins) losgekoppeld worden van neokoloniale hebi’s. Bestuurskundigen zullen mentaal aan het werk gezet worden. Jongeren zullen gevraagd als ongevraagd op een hoger niveau worden getild en hun licht kunnen werpen op het fenomeen dat ‘Politiek’ heet. Meer dan wat voorheen het geval was.

  Doch bovenal zal de MEGA-Combinatie zich nog meer in haar element gaan voelen. Dat zich uiteindelijk een ‘interessante’ situatie voor mag doen, welke relateert aan het ‘niveau’ van haar kader en haar organisatie in het algemeen. Maar laten wij vooral dit NIET uit het oog verliezen, dat het ‘Bewustwordingsproces’ het meest hierbij gediend zal zijn. Vanwege de ‘intellectuele voeding’ welke in het belang van velen door deze interessante situatie, uiteindelijk vrij zal komen.

  Bestuurskundige dhr. Boldewijn geeft aan dat Desi Bouterse’s streven naar het presidentschap van Suriname een nogal ‘gewaagde’ onderneming is.

  Elke presidentschap van elk land hoort een ‘gewaagde onderneming’ te zijn. En daar moet elke presidentskandidaat van welk land dan ook zich vooraf voldoende van bewust zijn. Pas dan hoor je ervoor te willen gaan. Dan te denken dat deze zo belangrijke functie slechts voor het ‘even’ is.

  Het zijn de ‘Uitverkoren der Naties’ die zich hiervoor geroepen horen te voelen deze functie te mogen bekleden. En NIET die figuren die menen deze functie slechts te ambitieren, om hun ‘minderwaardigheidscomplex’ mee te kunnen camoufleren. Een oorzaak die maakte dat de huidige president Ronald Venetiaan als een ‘middelmatige’ president zonder enige politieke inhoudelijkheid gekwalificeerd kan worden.

  En zoals Johan Adolf Pengel dat eens ook verwoordde door te stellen, dat er altijd enkelen zullen zijn, die zich als ‘leiders’ zullen opwerpen.

  Verder zegt de heer Boldewijn, dat Bouterse dan ‘standvastig’ mag ‘lijken’, zijn pad is nog lang niet geplaveid.

  Geheel realistisch dat de heer Boldewijn als bestuurskundige dat zo stelt. Echter is NIET slechts het pad van Bouterse hier ‘essentieel’ om geplaveid te worden, maar dat van de Surinaamse Natie in het bijzonder. Jezus van Nazareth had ook geen geplaveid pad, doch zijn roeping lag daar. En dat is nou precies de ‘uitdaging’ die ‘ook’ deze functie van President van Suriname met zich meedraagt. In feite ongeacht welk land of presidentskandidaat ter discussie staat.

  Zelfs is dat de ‘Universele Opdracht’ waar elke burger vanaf zijn of haar geboorte voor staat. Om de ‘Weg van zijn of haar Levensloop’ zelf of met medewerking van derden te plaveien. Op zoek naar persoonlijk geluk, in het bijzonder ten behoeve van het nageslacht. En deze uitdaging is beslist NIET slechts weggelegd voor een president in functie.

  Onze weg plaveien hoort tot een van onze belangrijkste dagelijkse bezigheden. En voor Desire Delano Bouterse zal het Universum beslist GEEN uitzondering maken. Echter draagt het Universum zorg voor, dat een ieder de last krijgt welke hij of zij dragen kan.

  En dat er heel wat ‘haviken’ zijn die er alles aan zullen doen, om de nieuwe regering binnen de kortste keren naar huis te sturen, is een ‘normaal’ gegeven binnen elke politieke arena van welk land dan ook. Zelfs een belangrijk doel van de ‘democratische oppositie’. Vandaar ook dat de ‘keuze’ om in de politiek te gaan GEEN eenvoudige mag lijken. Vooral als je je niet voor geroepen voelt. En onze jongeren vooral behoren zich dat ook heel goed te realiseren.

  Vandaar dat wij van de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya juist in deze presidentskandidaat Desire Delano Bouterse, een prima en bovenal uniek voorbeeld zien, voor in het bijzonder onze jongeren. Hoe een ‘bijzonder mens’ nota bene van Surinaamse afkomst, zich met zijn organisatie en trouwe volgelingen, door ‘doorzettingsvermogen, strijd en ‘Geloof In Eigen Kunnen’, rechtstreeks alsof ongestoord voortstevent naar zijn doel. Slechts ter verheffing van de Onafhankelijke Natie de Republiek Suriname geheten.

  Vandaar dat hij NIET standvastig ‘lijkt’,

  maar standvastig is.

  http://www.youtube.com/watch?v=rKGv5Cj7MhY&feature=related


  Maak melding

 23. Mijn zoon (zie @23), @17 Na Mi komt uit Afrika heeft kroeshaar en is zwart. Hij wil wit kijken en heeft het over zwartkijken. Verlos hem van zijn complexen en maak hem wit zodat hij in de toekomst niet meer zwart hoeft te kijken.
  Mijn zoon @3 Brantimaka heeft het steeds over Nederlandse schurken en zit gevangen in zijn slaventijd. Verlos hem van zijn coca hallucinatie en vertel hem dat Nederland een schitterend land. De GROTE lijders (leiders) zoals Somo en Ramdien Sardjoe (toch wel de echte Surinamers) hebben hun gezin (vrouw en kinderen) al vast in Nederland gedropt. Hoe zo Nederland, maka? Branti wil je deze lijst aanvullen met jouw familie en politieke aanhangsel, ik bedoel aanhang?


  Maak melding

 24. Wat men de man ook mag toedichten, het is het volk van Suriname dat de man heeft verordineerd om dit land voor de komende 5-jaren te leiden.

  Het voetvolk van Suriname heeft daar geen problemen mee, wie bent met uw veelal vreemd paspoort om daar wat op tegen te hebben?

  Begint u zich alvast te buigen over die a.s. bokkesprongen van Wilders.


  Maak melding

 25. beter vermoord je 15 mensen (dc). dan verkoop je heel suriname (vene rosebel) als vene zoveel heeft gestudeert laat hem eens zijn kop dan gebruiken


  Maak melding

 26. Dhr boldewijn kan wel gelijk hebben,maar wacht eerst op het oordeel.Kan heel spannend en verrassend zijn.
  Moge het oordeel rechtvaardig zijn opdat de waarheid ook bekend worde voor de samenleving.Maar als God Bouterse vergeven heeft en hem gunt om ons geliefd land Suriname te besturen dan geschiede het zo. Dat is wat wij 35 jaren lang om gesmeekt hebben.De schepper bepaalt.HIJ doet regeringen opstaan en HIJ doet regeringen vallen.
  Wij Surinamers zijn een gelovig volk en geen tijd om pesimistisch te zijn wanner wij opzien naar onze schepper.
  God zij met ons Suriname,lang leve Suriname tot ere en glorie van onze schepper die ons zijn heil heeft bewezen in Christus onze heiland.


  Maak melding

 27. De Surinamers klagen dat ze niet als volwaardige burgers worden bejegend op Schiphol.Ze hebben op alles commentaar, maar als ik lees dat ze Bouterse op de hoogste functie van het land zetten, moeten ze niet klagen dat er steeds minder respect voor hun is. Voor heel veel mensen is het onbegrijpelijk dat de Surinamers uitgerekend aan zo een persoon hun lot toevertrouwen.


  Maak melding

 28. Beste aanhangers van MC,

  Hebben jullie ook nog wat inhoudelijk te melden?
  Ik weet niet wat schelden en anderen ongefundeerd uitmaken voor leugenaar toevoegt aan een discussie.


  Maak melding

 29. pardesi ’26

  MC is een nationale partij waarin alle rassen in vertegenwoordigd zijn. Ik ga dus niet mee in jou racistische denktrend. Ook voor racistische zwijnen als jou zullen we hardwerken om het land te ontwikkelen.


  Maak melding

 30. Bouterse is NOOIT klaar voor deze job. Redenen: ten eerste heeft Bouterse geen enkele ervaring als lid van de uitvoerende macht (minister of departementsdirecteur). Ten tweede heeft Bouterse ook geen ervaring als parlementslid. Dit laatste is aan hem zelf te wijten. Ten derde is het ontwikkelingsniveau van Bouterse beperkt tot de MULO. meer niet. Ten 4e is Bouterse niet van onbesproken gedrag. Tegen hem loopt een rechtszaak en is hij eerder veroordeeld voor overtreding van de Opiumwet


  Maak melding

 31. GINO,

  Op leugens en onzin kan je niet inhoudelijk reageren, had ik je al gezegd, ie ede tranga. Nogmaals je bent een bewezen geschiedvervalser en leugenaar.

  Fronters als jou hebben NOOIT iets goeds gedaan voor Suriname, jullie hebben geen vaderlandsliefde, jullie respecteren de democratie of rechtsstaat niet eens, jullie politiek is om de tegenstander met wortel en tak uit te roien.

  Gaan jullie maar lekker verder mee, MC 23, front 14.

  MC is als die kankantrie boom in Suriname, hoe meer vuil je tegen gooit, hoe groter en sterker het wordt. Ook deze stormvloed aan negativiteit zullen ze overleven en reken maar dat ze sterker en groter worden, mark my word.


  Maak melding

 32. Ach Diana6 #30

  Het komt door front dat we niet als volwaardig worden gezien hoor, wie heeft nou respect voor een stelletje bedelaars.

  Misschien dat je nu begrijpt waarom waarachtige en trotse Surinamers een verandering willen.

  Die bedelcultuur en koloniaal misvormde houding en gedrag van de fronters heeft de Surinamer alle respect en trots ontnomen.

  Kijk maar naar de reacties van de fronters hier op dit forum, een onderdanig soort mens bestaat er volgens mij niet. Gelukkig maar dat de meeste geen Surinamer meer zijn.

  Door de discriminatie in Nederland hebben de meeste hun waardigheid verloren, ze leven met een complex en denken dat ze door hun zgn superieur gebral de echte Surinamer de les kunnen lezen.

  De woorden Surinamers zijn dom, MC’ers zijn dom en achterlijk zouden hun superioriteitgevoel moeten aangeven, nl ik ben slim, wij weten het beter, jullie weten niets enz.

  Ook in jou reactie probeer je dezelfde superioriteit aan te geven.

  Letterlijk zeg je dit.
  “Voor heel veel mensen is het onbegrijpelijk dat de Surinamers uitgerekend aan zo een persoon hun lot toevertrouwen.”

  Is het ooit in je opgekoemen dat de Surinamers hun lot in eigen handen hebben genomen met deze keus. Nee dat snap jij niet, want jij weet het beter, jij bent Nederlander.


  Maak melding

 33. DD Bouterse wordt president van suriname.
  De tegenstaanders kunnen het proces niet meer stoppen. Verder kan het buitenland niet bepalen wie president van suriname wordt, dat bepaald het surinaamse volk.

  Bovendien moet de nieuwe regering er zorg voor dragen dat er nieuwe rechters worden benoemd, om te voorkomen dat de huidige machthebbers nog steeds macht kunnen uitoefennen via de rechtelijke macht in suriname. Zie de benoeming op het laatse moment van de twee leden van het hof van justitie.

  De Megaprojecten die worden opgestart zullen de economie van suriname drastisch veranderen. De mini economie van het front zullen niet meer van invloed zijn op de ontwikkeling van suriname. De zogenaamde bom die zij hebben gelegd voor de nieuwe regering is niets anders dan een pinda bom. totaal niet van invloed op de nieuwe beleids voornemen van de nieuwe regeerploeg.


  Maak melding

 34. Beste Surinamers (waar ook ter wereld!) Heeft U bovenstaande commentaren gelezen ?? Als het om D.D. Bouterse gaat…oeiii…ze zijn niet van de lucht! Nederland krijgt er van langs….ex-onder-officier/dictator/moordenaar/etc.etc….maar een groot deel van het Surinaamse Volk heeft zijn partij tot de grootste gemaakt!! Wat mekkert U – Surinamers !! Volgens goed ingelichte bronnen, heeft (+)Hans van Mierlo in 1998 Bouta van de Interpol-lijst gehaald! Dési kon rustig op Trinidad gaan golfen !! Wordt Dési, Delano echt vervolgd voor moorden ?? Waar is Mr. Spong…dé adviseur mbt moord-zaken(dinges..op z*n Surinaams)Dhr. Bouterse wordt niet (meer) veroordeeld voor de moorden die gepleegd zijn ! De koni-koni (konijn…de slimste)…Bouta is slimmer dan U denkt…met al Uw commentaren!! We benne benieuwd..zei een Bekende Surinamer (helaas ook al (+) !


  Maak melding

 35. Toff(Y),
  Met al die intellectuele vaardigheden is jou toffe idool niet in staat gebleken om het Surinaamse volk te leren kennen. Al die bullen hebben in die vijftien jaren er niet toe geleid dat er stappen vooruit zijn gezet.

  De N.P.S. is er ook niet groter op geworden, integendeel.

  Al die titels hebben voor de republiek Suriname in de achter ons liggende decennia ook geen wijsheid gebracht.

  Geef mij dan toch maar die stratiman, die er niet voor schroomt om met het voetvolk op te trekken.!

  Forward ever, backward never!


  Maak melding

 36. @Na mi, dit is de laatste keer dat ik op jouw onzinnige postings reageer.

  1. Ik laat me door een lowlife als jou de mond niet snoeren. Als jij iets tegen mij zegt dan zal ik echt niet in mijn schulp kruipen. Dat is nooit iemand gelukt en dat zal nooit iemand lukken.
  2. Wie is hier een leugenaar en geschiedvervalser? Je hebt het over democratie. Wie heeft in 1982 (en in 1990) de democratie om zeep geholpen met een coup? En dan kom jij me vertellen dat wij de democratie niet respecteren?
  3. Wie neemt niet de moeite om aanwezig te zijn op strafzittingen waar hij zelf hoofdverdachte is? Wie heeft daarmee geen respect voor de rechtsstaat?

  Democratie heeft ook z’n grenzen. In ieder zichzelf respecteren democratisch land wordt iemand die bewezen drugsdelicten heeft gepleegd en verdachte is van meervoudige moord, het passieve kiesrecht ontnomen.

  Hoe stond Suriname er economisch voor ten tijde van het bewind van Bouterse en later Wijdenbosch? Was alles te krijgen in de winkels? Stonden er geen rijen voor eerste levenbehoeften? Hoe zat het met de wisselkoers? Was de toenmalige surinaamse gulden zo sterk als de srd nu?
  SURINAME WAS EEN GROTE PUINHOOP!!!
  NF heeft die puinhoop eerst moeten opruimen voordat ze ook maar iets konden doen voor het volk.

  Ik hoop van harte dat onze nationale crimineel Desire Delano Bouterse zijn mogenlijkheden om president te worden van Suriname ontnomen zullen worden door de rechter en dat later de strafrechter hem levenslang zullen opsluiten. Ik Santo Boma hoort hij thuis, niet in het paleis!

  ja ik heb respect voor de democratie en voor de rechtsstaat. Daarnaast heb ik ook heel veel respect voor de nabestaanden van de decembermoorden die al 28 jaar lang wachten op gerechtigheid.

  Ga jij maar je afgod Bouterse aanbidden met zijn stoere taal. Ik heb van huis uit relativeringsvermogen en beschaving meegekregen, twee dingen die bij jou ontbreken.

  Je bent gewoon een heel zielig mannetje die misschien wel al zijn hoop heeft gevestigd op zijn “grote leider” omdat je zelf niet in staat bent om vooruit te komen.


  Maak melding

 37. Toen Bouterse eerder aan de macht was heb ik ook veel mooie verhalen gehoord van personen die net als nu erg blij waren omdat ze Suriname eindelijk zouden opbouwen zonder inmenging van buiten. De situatie was echter in rap tempo uitzichtloos geworden. Mijn man en ik hebben op verzoek van vrienden en familie in Suriname regelmatig moeten bijspringen door het versturen van levensmiddelen, medicijnen en onderdelen voor auto’s. Ook kregen wij regelmatig verzoeken om financiele ondersteuning. Nu de Surinaamse bevolking zelf voor Bouterse gekozen heeft mogen ze wat ons betreft straks niet klagen als het weer slecht gaat.


  Maak melding

 38. @ pinto en rest van de kudde wij kunnen niet helpen dat jullie de ogen sluiten voor de echte feiten en realiteit.
  voor 1980 was suriname welvarend en redelijk ontwikkeld na die mislukte revolutie heeft guyana ons ingehaald een beter bewijs kan ik jou niet geven wij hadden een strerke munt een goede economie en een jonge democratie wat is er van dit alles terecht gekomen pinto?? die zogenaamde revo heeft suriname achteruit gezet inplaats van vooruit, een koe blijft een koe.


  Maak melding

 39. Ach Gino,

  Je hoefde niet te reageren hoor, want ook nu weer blijkt dat je totaal niets snapt. Wat weet je van democratie en rechtstaat. Sinds wanneer is Suriname onder front of nps een democratie en een rechtstaat geweest?

  In een echte democratie steelt een partij geen verkiezingenoverwinning, nps heeft altijd een monopolie daarop gehad.

  Een president die op de valreep direkt na een verkiezing gewoon twee rechters benoemd.

  Ach weet je wat, je bent gewoon een nutteloze rat, die een een patent blijkt te hebben op leugenachtige, onzinnige en inhoudloze postings en dan heb je nog de durf om te mekkeren en smeken om inhoudelijke reacties, die je nooit zal krijgen, je bent gewoon veels te dom om dit te snappen.

  DU vind je postings goed, hij gaat daar inhoudelijk op reageren, daar zal je het mee moeten doen, de twee ezels bijelkaar.


  Maak melding

 40. Correcties:
  – “1982” moet zijn: “1980”
  – “respecteren” moet zijn: “respecterend”
  – “Ik Santo Boma” moet zijn: “In Santo Boma”


  Maak melding

 41. jullie allemaal schrijven maar over bouterse kijk eens naar het land het leeft in armoede als iemand iets kan doen dan is hij het wel of kennen jullie deze tekst niet ALS ALLE MENSEN MET HUN GEBREKEN ZICH ZELF BEKEKEN DAN ZOUDEN ZE HET PRATEN OVER ANDERE WEL LATEN. GROETJES UIT BELGIE


  Maak melding

 42. De slavernij is de schuld van de Afrikanen zelf geweest. Zij hebben het toegelaten en ook aan meegewerkt, door hun eigen soort te verkopen aan de blanken. Toen de blanken merkten hoe respectloos de Afrikanen onderling met elkaar omgingen, hebben ze daarvan misbruik gemaakt. Daarom kunnen wij hun alleen maar de misdaad tegen de mensheid verwijten, vanwege de gruwelijkheden die zij onze voorouders hebben aangedaan. Dus mijn geliefde zwarte broeders en zusters, de schuld van de zwarte slavernij ligt niet alleen bij de blanken, maar vooral ook bij onze Afrikaanse voorouders die zelf de handel in eigen mensen begonnen. Dat is één van de reden geweest waarom de blanken neerkijken op Afrikanen, en iedereen die daarvan afstamt. De blanken konden het zelf niet geloven toen ze merkten dat er tussen de Afrikanen onderling, helemaal geen eenheid bestond, en dat ze elkaar helemaal niet respecteerden. En doordat de blanken reeds met allerlei duivelse, misdadige en barbaarse gedachten de wereld rond zwierven om te roven, plunderen en te moorden, zagen zij de Afrikanen als een hele makkelijke prooi. Dus zolang er onderling geen respect is en er geen eenheid bestaat tussen Afrikaanse mensen of mensen van Afrikaanse afkomst, zullen de blanken ons altijd een stapje eerder zijn en altijd op ons neerkijken. Kijk maar naar Amerika waar de negers elkaar uit moorden in de achter buurten, en Afrika waar ze elkaar onderling als beesten afslachten. Dus eigenlijk kunnen wij de blanken niet de schuld geven voor iets dat wij aan onszelf en onze voorouders te danken hebben. Als wij geen respect voor onszelf en voor onze eigen mensen hebben, zullen anderen ons ook nooit respecteren. Respect is niet iets dat je krijgt, maar iets dat je moet verdienen. Respect kun je ook op een positieve mannier afdwingen. Daarom moeten wij allereerst bij onszelf beginnen. Laten wij beginnen met elkaar onderling te respecteren en een eenheid vormen, zodat wij ook door anderen gerespecteerd worden. Laten wij meer naar elkaar gaan luisteren, zodat wij onze ideeën en wijsheid met elkaar kunnen delen. Laten wij elkaar informeren over onze mogelijkheden en kansen in de maatschappij. Laten wij bij kansen en mogelijkheden in de maatschappij elkaar voorttrekken, zoals elk ander ras dat doet met z’n soortgenoten. Alleen op zo’n mannier kunnen wij respect afdwingen en de negatieve gedachten over ons doorbreken (die wij eigenlijk aan onze voorouders te danken hebben). Dan kunnen wij misschien ook de blanken vergeven die geprofiteerd hebben van de vouten van onze voorouders. Hiermee bedoel ik absoluut niet te zeggen dat het onrecht en de misdaden door de blanken gepleegd tegen onze voorouders , moeten worden vergeten. De blanken zijn nog steeds nummer één op planneet aarde wat betreft, misdaad tegen de mensheid. Ze hebben elk ander ras op deze aarde onrecht aangedaan. Het blanke ras is op onverklaarbare wijze bezig met uitsterven. In dit proces zien wij dat moeder natuur er ook een steentje aan bijdraagt. Dit was na een berekening door wetenschappers af te lezen op een grafiek, waarbij men duidelijk kon zien dat het sterfte cijfer van het blanke ras met drie punten hoger staat ten opzichte van het geboorte cijfer (below zero population). Dat wil zeggen, dat bij het overlijden van drie blanken, er dan pas eentje geboren wordt. Er is ook voorspeld dat kort voor de 21ste eeuw, het blanke ras zal zijn uitgestorven (dus word vervangen door halfbloeden).


  Maak melding

 43. Piet Heyn, was een Hollandse zeepiraat en één van de gruwelijkste criminelen die ooit over de Atlantische oceaan gevaren hebben; Maar door de Hollanders word hij als een held geeerd.
  Johannes Kielstra, was één van de gruwelijkste en meedogenlooste Dictators die Suriname ooit gekend heeft; Maar word door de Hollanders geeerd als een held. Kielstra beging zijn gruwelijk heden tegen het Surinaamse volk in naar der koningin, om zo zijn barbaarse aktivietijten tegen het Surinaamse volk te rechtvaardigen.

  En het zijn die zelfde Hollanders die onze leiders internationaal in een kwaad daglicht willen zetten. Het zijn die zelfde Hollanders die onze leider steeds het leven moeilijk gemaakt hebben.(Anton De Kom), (Doedel), (Bonie), (Baron), (Kwakoe). En nu ook onze revolutionaire leider Desie Delano Bouterse die door de meerderheid van het Surinaamse volk gekozen is. Terwijl hun leiders die ze eren de grootste criminelen zijn geweest, en meer dan de helft van het Surinaams volk op gruwelijke wijze hebben uitgemoord.

  Eer je leiders,,niemand is perfect, iedereen maakt vouten. Ik zou féné niet haten of de dood in wensen omdat hij het de laatste jaren niet echt goed heeft kunnen doen. Féne heeft zijn best gedaan, maar het is hem niet gelukt klaar. Nu is het dan weer tijd om een ander de gelegenheid te geven zijn kunnen te bewijzen. Als Bouta het niet goed doet, gaat hij na vier jaar ook weggestemd worden.We gaan Féné niet weg duwen omdat hij de verkiezingen verloren heeft..nee, verkiezingen zijn verkiezingen, maar wanneer het gaat over de opbouw en ontwikkeling van Suriname, moeten wij als Surinamers weer één kunnen zijn. We kunnen niemand missen tijdens dat proces..Féné ook niet..Kijk maar naar Amerika, na de verkiezingen is iedereen weer gereed om verder te gaan met de opbouw van zijn land. We moeten nu voor eens en voor altijd gaan ophouden met het gezeur over de 8 december moorden. Het was een revolutie die Suriname echt nodig had, om het vertrouwen in eigen waarde van elke Surinamer weer naar boven te halen. Die 15 waren een deel van een gesloten elite kring die Nederland na de onafhankelijkheid van Suriname gebruikte om Suriname uit te melken, terwijl het overgrote deel van het volk in ernstige armoede leefde. Je kreeg toen ondanks alle moeite die je deed als burger van Suriname niet eens de gelegenheid om al was het maar een hapje van die koek in die kring te proeven. Maar dank zij Bouterse (de revolutie) kon die nest uitgeroeid worden. En dat kon op geen enkele andere manier, dan met de harde hand. En tijdens een dergelijk revolutionair proces kunnen er slachtoffers vallen, zoals de vijftien op 8 december die het met hun leven moesten bekopen vanwege het verstoren van het proces. En dat moeten de familieleden van de vijftien koppige formatie uiteindelijk in gaan zien, en los laten (hoe hard het dan ook klinkt). Het leven gaat door, zo ook de opbouw en het ontwikkelings proces van Suriname.
  Groeten, Kunta Kénté…


  Maak melding

 44. Als je vandaag de dag om je heen kijkt en ziet wat er allemaal veranderd is in het land en hoe trots het Surinaamse volk is over zijn land, dan kan ik je zeggen dat het de verworvenheden zijn van de revolutie. Suriname had de revolutie echt heel erg hard nodig voor een drastische verandering. En je kunt zien dat het volk het vertrouwen in eigen waarde en kunnen terug heeft. Laten wij maar hopen dat wij als Surinamer nooit meer met elkaar in oorlog gaan en dat er voor altijd vrede zal zijn in Suriname. En daarom ben ik heel blij dat Bouta en Brunsie nu in vrede met elkaar leven. Als Brunswijk Bouterse kan vergeven en Bouterse Brunswijk, dan rest het nu aan ons hun te vergeven. En dan denk ik niet dat het een probleem is onze broeders te vergeven. Nederland heeft ergere misdrijven tegen het Surinaamse volk begaan. Hun zal ik het leed en verdriet die zij onze voorouders hebben aangedaan nooit en te nimmer vergeten. En dan zou je kunnen zeggen'” hé, dat was toen'” de tegenwoordige generatie Hollanders heeft daar allemaal niets mee te maken”” Dan kan ik jou zeggen dat ze er wel alles mee te maken hebben. Omdat hun voorouders de criminele daden (roof, moord, slavernij enz..) voor hun gedaan hebben. Waar denk je dat het goud in de kluizen van de Nederlandse centrale bank, die de economie van Nederland dekt vandaan komt? Nederland heeft helemaal geen goud in de bodem. Nederland heeft ons van onze rijkdommen beroofd en een koninkrijk opgericht in Europa om zo het gestolen goed te kunnen bewaken. En als we even heel eerlijk zijn, kunnen wij zeggen dat de generatie Nederlanders van nu nog steeds daarvan profiteren, ondanks er bloed van onze voorouders aan kleeft.
  Tang Boeng Mie Brada..Power to the Surinam people..GADO NA OE FESIE MANG


  Maak melding

 45. “Forward ever, backward never!
  Pinto”

  Wilt u forward, kies dan voor mensen met knowhow!

  Wilt u backward, kies dan voor ndp en haar moorddadige leider.

  Stel u spaart bij een bank, door wanbeleid gaat de bank failliet. Gaat u de volgende keer weer bij de zelfde bank sparen?
  U hoeft niet te antwoorden, dat doe ik wel voor u. Kijkend in uw achteruitkijkspiegel gaat u nooit meer bij deze bank sparen.

  Telkens wanneer u in bovenstaand bank leest, vervang dit met ndp-regering.


  Maak melding

 46. @ gino,
  ik voel dat jou reaktie op nummer 40 recht uit jou hart komt prima verwoord niets om aan toe te voegen.@ na mi heb jij wel eens gehoord van kamikaze piloten ?? je kan niet recht praten wat krom is na mi je maakt jou zelf belachelijk.maar ik heb ze door die mc aanhangers waneer het te heet word onder hun poten veranderen ze hun nickname maar hun verstand er reaktie blijft het zelfde daarom vallen ze door de mand, je kan de man uit de goot halen maar je kan de goot niet uit de man halen, dit geld voor de hele mc aanhang.


  Maak melding

 47. Des for pres is niet alleen gewaagd maar ook nog onvermijdelijk.
  Neks no fout!

  Het kan verkeren, van sportinstructeur-/basketballer bij Alcides-Meppel tot President van de Republiek Suriname. A sa di wan dei.


  Maak melding

 48. “.@ na mi heb jij wel eens gehoord van kamikaze piloten ”

  Nee hoor, wel van kamikaze idioten.

  Een kamikaze idioot is typische iemand die zich stevig vasthoud aan zijn eigen domheid en achterlijkheid en die het nog probeerd te verdedigen.

  du jij bent dus een typische voorbeeld van zo’n kamikaze idioot.
  Persoonlijk zou ik denken dat je gewoon een randdebiel bent.


  Maak melding

 49. “voor 1980 was suriname welvarend en redelijk ontwikkeld ” DU zat toen ws al in Nedederland. Of hij/zij heeft de periode “75-“80 niet bewust meegemaakt. Daarom heeft de Surinamer toen de militairen met open armen verwelkomd. Het is de zg elite met hun voetvolk van toen, die nog steeds probeert de feiten van toen te verdoezelen en te verdraaien.
  ROBBIE:
  “Waarom altijd Nederland???? Wie de schoenen koopt…koopt ook de sokken erbij….dus lul niet over Nederland! Wens het allerbeste toe! Maar geen gelul over Nederland! Het is een schitterd land!!” ….hmm, ach ja de Nederlandse doctrine heeft duidelijk zijn sporen nagelaten. Sommigen van ons zijn niet meer te redden. Dus no kosi hem baya, a no man yepi! En zo zijn er nog velen op dit forum. Triest!!

  DU: “De grootste deel van de surinamers met verstand weten dat het niet normaal is dat iemand als bouterse president van suriname word alleen een stelletje koeien denk daar anders over.” HET GROOTSTE DEEL en niet DE! Over intellect gesproken, ook al niet de moeite waard. Jammer van het venijn in je reacties, volgens mij heb je erge hartezeer waar je je niet van los kan maken. En by the way, Surinamers zijn verstandige mensen.

  Tot zover voor nu.


  Maak melding

 50. je moet bouterse als de mesias zien redder van suriname bouterse is een man die geen vriendtjes politiek speeld recht door zee dat hebben we nodig laat god hem wijsheid geven om het land te besturen, net als koning salomon.en pengel was ook een man van mulo maar toch beter dan dombo fene (boko)


  Maak melding

 51. Ik vraag mij af hoe serieus je sommigen hier moet nemen echtwaar ik pik er eentje uit na mi, die man weet niet meer wat hij zegt hij klets alleen maar onzin hij weet niet wat het veschil is van de democratie en een dictatuur dat laat zien hoe onwetend sommige hier zijn ze hebben een nieuwe middel ingezet ze letten nou op spel en schrijffouten. de ndp-ers lijden aan het stolholm-syndroom , hahahaha ai mi gado wat zijn jullie van de mc zielig echtwaar , ja het klopt dat een deel van de surinamers de militairen met open arme hebben ontvangen sterker nog ik zag met mij eigen ogen hoe voedsel drinken eten werd bezorgd door burgers nog geen twee jaren daarna werden deze zelfde mensen door hun eigen jongens onderdrukt vernederd vermoord door bouterse en zijn bende. en wat zeggen die ezels van de ndp het is de schuld van het buitenland bouterse is nooit schuldig in hun ogen bouterse is heilig verklaard iedereen liegt behalve de man die op televisie met drogen ogen zegt dat er mensen op de vlucht zijn doodgeschoten, klopt dat een deel van de surinamers verstandig zijn maar een ander deel is stommer dan de achterkant van een varken hier op dit net zijn er ook heel veel .maar de toekomst zal suriname wederom laten zien dat de keuze voor bouterse een zeer onverstandige is .wat mij opvalt bij de mc stemmers of aanhangers als je ze vraag waarom bouterse ze geen van allen een doordacht of verstandige antwoord kunnen geven een paar antwoorden komen steeds naar voren geeft die man een kans of er moet andere wind waaien en als je ze confronteert me het verleden van bouterse zeggen ze allemaal in koor ja maar die blanken hebben ook misdaden gepleegd het lijkt alsof ze hun antwoord hebben ingestudeerd.


  Maak melding

 52. Kennelijk hoort dit bij SU. Ht volk krijgt de leiders die ze verdient. Een moordenaar en veroordeelde drugsbaron. Een land dat door een criminele regering wordt leeggeplukt . Subeconomie, waarbij de drugsvrienden van Bouta hun winsten kunnen witwassen.kan een arbeider nog een huis kopen ? Een puntbroodje die al duurder is dan in NL. Rijken die alleen maar hun zakken vullen . Belastinggelden gaan toch op aan Bouta cs. Dus waarom zou je betalen. Wat een deprie verhaal. Toch hoop ik op beter.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.