Dertigste druk ‘koningin van Paramaribo’

0

Het boek ‘De koningin van Paramaribo’ van de Surinaamse schrijver Clark Accord beleeft momenteel de dertigste druk bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar. Het boek gaat over Maxi Linder, een van de beroemdste prostituees van haar tijd. Accord beschrijft in deze veelzijdige en kleurrijke roman niet alleen op overtuigende wijze het veelbewogen vrouwenleven van Maxi Linder, hij weeft ook diverse historische gebeurtenissen door het verhaal, die van blijvende invloed zijn geweest op de geschiedenis van Suriname.

Clark Accord is geboren op 6 maart 1961 te Paramaribo, Suriname. Op zijn 17e vertrok hij naar Nederland, waar hij achtereenvolgens opgeleid werd tot verpleegkundige en visagist. In 1999 verscheen Accords debuutroman De koningin van Paramaribo, dat is uitgegeven in Duitsland, Spanje, Latijns-Amerika en Finland. In januari 2005 verscheen zijn tweede roman, Tussen Apoera en Oreala. In februari 2007 verscheen Bingo!.

Naast boeken schrijft Accord columns en artikelen voor tijdschriften en kranten, waaronder Man, Elle, Marie-Claire, Jackie, Linda., Elsevier, DIF, Strand en Het Parool. Hij is een veelgevraagde gast op verschillende literaire podia, en trad de afgelopen jaren o.a. op tijdens het Crossing Border Festival, Literaire Salon (Uitmarkt Amsterdam), Winternachten, Festival Mundial, het Lezersfeest en Breathing Bijlmermeer.

De koningin van Paramaribo
ISBN 978 90 388 9340 2
Aantal pagina’s: 320
Uitvoering: Pocket
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
NUR: 301
Prijs: € 10,00


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.