Akkoord AC, MC sprong in Surinaams duister

21

PARAMARIBO, 18 jun – De samenwerking die de Mega Combinatie en A Combinatie nu brouwen is feitelijk gebaseerd op goed vertrouwen. Vertrouwen dat het goed zit en komt met het aantal parlementszetels waar beide op kunnen bogen. Dertig moeten het zijn, zo met de natte vinger geteld. Maar het met zekerheid zeggen en ook nog hardop, dat durft niemand. Er is iemand die bepaald in staat is roet te gooien in het gemeenschappelijke brouwsel.

Dat is niemand minder dan Jennifer van Dijk-Silos. De voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau, OKB, zwaaide in feite al met de rode kaart. Rood voor A Combinatie dan. In het district Sipaliwini is oneerlijk gehandeld. A Combinatie kreeg meer tijd dan de concurrenten om de papierwinkel op orde te krijgen. Van Dijk-Silos zinspeelde met zoveel woorden op het onbindend verklaren van de verkiezingen in Sipaliwini.

Voor A Combinatie zou het zwaar averij betekenen. Drie van de vier zetels kwijt van het ene moment op het andere. Daarmee komt ook de samenwerking met Mega Combinatie op de tocht. Er zijn concurrenten met meer zetels dan die AC in dat geval resten. Realistisch bekeken blijven de drie van AC. Ook als er plaatselijk nieuwe verkiezingen komen. Maar de verloren tijd zou wel eens fataal kunnen blijken. Verlossend of fataal, het woord is maar aan één persoon. Jennifer van Dijk-Silos is voor één historisch moment de belangrijkste figuur in Suriname.


21 REACTIES

 1. Dat is niemand minder dan Jennifer van Dijk-Silos. De voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau, OKB, zwaaide in feite al met de rode kaart. Rood voor A Combinatie dan. In het district Sipaliwini is oneerlijk gehandeld. A Combinatie kreeg meer tijd dan de concurrenten om de papierwinkel op orde te krijgen. Van Dijk-Silos zinspeelde met zoveel woorden op het onbindend verklaren van de verkiezingen in Sipaliwini.

  http://www.youtube.com/watch?v=mMR_73nXI5Q


  Maak melding

 2. Laat ons nu S.V.P. geen onzin zaken gaan aanhalen.

  Dan had dit SIPALAWINI issue voor de verkiezing reeds moeten worden aangepakt en niet weken na de verkiezingen.

  Als mevrouw Silos dit nu zou doen, dan ga ik twijfelen aan haar onpartijdigheid in de functie die zij bekleedt binnen het OKB.

  Don’t let the country waist to much time anymore.


  Maak melding

 3. Het is de zoveelste stunt van NF-kamp
  Is mevr.J.van Dijk-Silos geen prominent lid van NPS ?
  Dit is een tastbaar bewijs van destabilisatie
  om de coalitie-vorming te elimineren
  met het doel om de verkiezingen ongeldig te laten verklaren .
  TE YU NAKI KAPPALASI
  YU SA JERE BORIMAN TONGO

  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS RICHTING HET GELUK/OVERWINNING
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

 4. Er kunnen 3 dingen gebeuren bij een strijd, verliezen, winnen of gelijk spelen. Ik denk dat bij elke strijd geofferd moet worden of je win verlies of gelijk speel. Elk soort strijd heeft zijn regels. En als je verloren, gewonnen of gelijk hebt gespeeld moet je het altijd accepteren, analyseren om de volgende keer beter tot perfekt te zijn.

  Suriname telt nog geen half miljoen inwoners, dat is bijvoorbeeld kleiner dan een multienationaal bedrijf die winstgevend is.
  In het verleden werd vedeel en heerst politiek (voorbeelden; dorpsgemeenten, aziatische huwelijkswetgeving enz.) toegepast om te kunnen heersen door de kolonisator bijvoorbeeld.
  Vanaf 1975, 1980, 1982, 1985, 1990, 1995, 2005, 2010.
  De heer Bouterse hebben ze al 30 jaar niets kunnen doen (willen opsluiten enz)… maar lukt niet…..oh god laat die man met rust, ik denk dat het een rede heeft waarom die man daar is.
  Ik denk ook dat het tijd is, dat wij surinamers, moeten begrijpen dat we surinamers zijn, en geen hindoestaan, javaan, neger, indiaan enz. we zijn surinamers, en als we dat daadwerkelijk begrijpen dan kunnen we samen suriname gaan opbouwen tot een van de machtigste landen ter wereld, het is een jong en potentieel land.

  Wij surinamers moeten niet leven in het verleden (1980), we moeten leven in het nu en de toekomst, saamhorigheid, jaar nul het verleden vaarwel zeggen (anders kunnen we niet verder) waardoor we schoon (mentaal) verder kunnen.
  Er is een oude gezegde, als ik niets ben en val een machtige man aan, dan wordt ik populair en ook machtig, en er zijn nogsteeds mensen die, die tactiek gebruiken, en als wij dat door hebben moeten we die mensen geen aandacht geven dan broeden ze dood. En iedereen die ons herinneren aan een slechte ervaring in het verleden is slecht voor ons in het heden. Laat dat niet toe.
  Het is tijd dat wij surinamers gezamelijk ons suriname opbouwen tot een van de machtigste landen ter wereld. Als europa geen bondgenoot wil zijn dan gaan we naar Afrika, Azie, Amerika enz. We hebben genoeg te bieden we gaan altijd welkom zijn door het buitenland, alleen moeten we onze natuurlijke hulpbronnen beter managen.
  Pete Amoida


  Maak melding

 5. Na de verkiezing van 25 mei 2010 heeft 40% van de kiesgerechtigde Surinaamse samenleving gekozen voor een combinatie van politieke partijen, die minimaal gerelateerd zijn aan criminaliteit, drugshandel en moord. Ik pleit hier voor een eerlijke voorlichtingscampagne naar de Surinaamse Nederlanders die naar Suriname met vakantie willen. Straks ben je er niet zeker van wie, waar, hoeveel en welke drugs in je koffer wordt gestopt. Op Schiphol onderga je de terechte vernederende 100% douane controle. De kans is ook heel groot dat zowel ouderen, kinderen en andere vakantiegangers in de cel belanden, vanwege drugs in hun koffers. Deze groep NL-ers is goed geïntegreerd en is in staat hun wel verdiende vakantie in Europa door te brengen. Ook moeten wij af van het geromantiseerd beeld dat het Surinaams binnenland een prima plaats is om je vakantie door te brengen. Slechts drugshandel, malaria muskieten en wapenopslag van het Junglecommando is binnenkort daar te vinden. Voor een groot deel van de vakantiegangers is India dichterbij en veel goedkoper dan Suriname. Een ticket naar Suriname kost veel meer dan een rondreis door de rest van de wereld.
  Je bent je leven als vakantieganger en je hebben en houwen straks in Suriname niet meer veilig. Geen Jos Steenman pakket dozen naar Suriname. Geen investering in onroerend goed en huizenbouw in Suriname. Trek al je investeringen terug uit Suriname. En bouw een leven en toekomst op in Nederland. Net als India is Suriname passé. De echte Surinamers willen niks met Nederland en Nederlanders te maken hebben. Waarom zullen de SuriNeds dan pogingen ondernemen om dit waanbeeld bij de real Suri’s weg te nemen. Suriname is een eiland en de Surinamers zijn eilandbewoners. De rest van de wereld gaat gewoon door met de Global Village. 40% van het volk in Suriname is qua Waarden, Normen en Fatsoen diep onder het absolute menselijke nulpunt gezakt. Het volk is SME heeft gekozen en de SuriNeds gaan dat ook doen. Moorden en drugshandel hebben een zeer hoge status bij 40% van het volk. Ik schaam mij er diep voor.


  Maak melding

 6. Wat een rare situatie; nu ontstaat door de draaikonterij en trage reactie van mevrouw Jennifer van Dijk-Silos mogelij spanningen in de politieke arena en daarbuiten; In een vroeg stadium had ze veel eerder met een doortastend optreden, kunnen laten blijken instaat zijn geweest de rol van OKB-voorzitter beheerst en verantwoordelijk inhoudelijke invulling te geven. Met verantwoordelijk en doortastend optreden had ze de ontstane rumoerigheid kunnen voorkomen.


  Maak melding

 7. Weet je, ik snap niet waarom het altijd zolang in suriname duurt.

  Silos is ook een corupte vrouw denk ik.
  Ze laat zich manupulren door andere vrienden.
  Is zij werkelijk zo onafhankelijk. Neem maar een voorbeeld in nederland. Ze is er toch vaak hier en heeft ook hier gestudeerd.

  Ik word er zoooooooooooooo moe van…….


  Maak melding

 8. De kogel is door de kerk, A- en MC gaan voor de komende vijf jaren het beleid uitmaken voor dit mooie tropenland. Alles onder 1 dak.

  Geen gedoe met allerlei etnische entiteitjes meer.

  Einde van al die eenkennige ministeries. Suriname voorwaarts nu!


  Maak melding

 9. @ pinto,
  ik ben met iedereen eens dat alles in suriname de weerspiegeling van de samenleving moet zijn dus ook de ministeries,maar eerlijkheid gebied mij te zeggen dat bouterse in de jaren 80 op de zelfde voet is doorgegaan zie hoe hij nu parmessar heeft misbruikt om bepaalde stemmen te halen pinto waneer ga de echte realiteit onder ogen zien jij leeft in droomwereld jongen.


  Maak melding

 10. Nr 12 waaheden!! wees blij dat de hindoestanen er zijn! en vooral in SME, anders was het Ethopie of mali.

  Ga jij je mond eerst spoelen!!en achterbakse ideen een goed weg laten bewandelen. Heb je wel eens van Bieb gehoord?? Succes!! Hoop dat je goede mensen tegen komt welke jou tot een goed verstand kan brengen of ga naar Bieb.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.