Santokhi: meeste Surinamers niet achter Bouterse

85

PARAMARIBO, 17 jun – Het grootste deel van het electoraat staat niet achter Desi Bouterse. Dit zegt VHP-topper en minister van Justitie & Politie Chandrikapersad Santokhi. Het is dan ook onlogisch er vanuit te gaan dat Bouterse’s eventuele kandidatuur voor het presidentschap nationaal gedragen wordt.

“We moeten ermee oppassen te stellen dat Bouterse’s kandidatuur volkswil is. Een persoon kan electoraal de meerderheid hebben, maar geen maatschappelijk draagvlak genieten”, zegt Santokhi. Ruim zestig procent van de kiezers stemde op een andere partij dan de Mega Combinatie. Dus ook als die de meeste zetels bezit, is de volkswil niet in pacht. Alleen daarom al zijn er bezwaren.

En dan zijn er nog de juridische kanten. Bouterse is verdachte in het strafproces rond de Decembermoorden. “We hebben het niet over een persoon maar over een presidentskandidaat. Het standpunt van het Nieuw Front was steeds dat als iemand in aanraking komt met justitie, hij een stap terug doet. Goede voorbeelden zijn de ex-ministers Gilds en Belasar”, aldus Santokhi.


85 REACTIES

 1. Nergens ter wereld staat een ieder achter wie dan ook….zelfs achter Obama niet.
  Maar bij een democratie spel moeten schurken zo wie zo niet komen lullen…….FRONT is een complete boeven bende…wie kent ze niet….Tjander tjoep tjoep kakeri…tjoep…boef jij.


  Maak melding

 2. Heer Santokhi: Schoppen jullie hem dan eruit met juliie 60%!!! Waar wachten julie nog op?

  Voor de zoveelste keer heeft hij te horen gekregen dat julle heb wilde pakken!! Pak hem dan als je kan!

  Hindoestanen moeten over 5 jaren weer op deze groepen stemmen!!! dan wordt ik President!

  Breng de 60% bij elkaar en ga regeren!! of gaat Bouta met MULO diploma SME regeren??

  DADEN WILLEN DE SURINAMERS ZIEN!!!!!


  Maak melding

 3. Men kan zeggen wat men WIL maar Santokhi heeft EEN PUNT.

  MC 23 zetels de rest 28, dus kannooitgezegd wordendat een meerderheid van het VOLK de bewuste persoon als President wenst.

  Ik zou haast durven stellen dat
  zelfs binnen MC niet 100% v/d mensen het verstandig vindt dat de genoemde persoon de ideale Presidentskandidaat voor het land is.

  Time will tell what was SMART or NOT.


  Maak melding

 4. Bouterse als president, gaat suriname 15 jaar terug, mensen die het eens zijn met bouterse als president, hebben een verstandelijke beperking.

  W.limburg


  Maak melding

 5. Santokhi waar blijft de 90 kg cocaine uit de kluis van de A-Team. Bovendien wie heeft Seggebai laten vermoorden vlak voor de onthulling dat hij wellicht zaken met u deed. Gelet op de verkoop van onroerend aan uw toenmalige vriendin.

  Verder heeft u 14000 stemmen behaald tegen 18ooo van dhr DD Bouterse, wat de hoogste is van alle politici in suriname. Wie heeft dan meer recht om President van suriname te worden gezien ook de winst van de MegaCombinatie.

  Santokhi jou dagen als minister zijn geteld, bereid u maar vast op de oppositie die niets in te brengen zal hebben in deze.


  Maak melding

 6. Wel, zie ik het goed als ik zeg:

  Wie heeft de meeste stemmen landelijk gehad?

  Vene …..nee
  Santokh? ….nee
  Rusland?….nee
  Simmons?….nee

  Maar Desire Delano Bouterse…. Wel he?

  Meer dan een ieder.

  En de 60% die hem niet wilt
  aan hun wil ik zeggen ik luste Vene 5 jaar 10 jr geleden ook niet.

  Dus deal with it.
  Niet een ieder zal tevereden zijn.

  Een president met een breder maatschappelijk draagvlak?
  HHmmm Nog Santokh, Vene en als ik zo kijk Bouta ook niet nee. Maar Weet je wat het gaat toch gebeuren. Dus ik vind dit onzinnig. Laten we kijken wat die man kan doen. Notabene alleen hindustane die nog vreselijk ETNISCH denken hebben op VHP gestemd. VHP heeft voor mij geen draagvlak.

  Ef a no luk da gaan we weer naar de stembus toch.

  Of zie ik het verkeerd.


  Maak melding

 7. Santhoki blijf je aan de gang, of is het weer zo’n domme kreet van jou!!! Er zijn mensen in Suriname die achter Baas staan, en ook willen dat ie president wordt. Jij zal niet terugkomen als minister van Justitie
  om er weer een rotsooi van te maken.
  Hou je koest en loop niet zo zeiken!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 8. Ai baja,

  Waar komen ze vandaan.

  “Een persoon kan electoraal de meerderheid hebben, maar geen maatschappelijk draagvlak genieten”, zegt Santokhi. Ruim zestig procent van de kiezers stemde op een andere partij dan de Mega Combinatie. Dus ook als die de meeste zetels bezit, is de volkswil niet in pacht”

  In 2005 had meer dan 60% niet op front gestemd, en toch is vene president geworden, ergo in de VVV heeft Sardjoe als VP meer stemmen gehaald dan vene. Wat voor draagvlak was er dan.

  ” Het standpunt van het Nieuw Front was steeds dat als iemand in aanraking komt met justitie, hij een stap terug doet. Goede voorbeelden zijn de ex-ministers Gilds en Belasar”, ”

  Hoe zat het precies met de samenwerking tussen Pl (somo) en front.

  Hoe zou het zitten als Brunswijk en Somo nu zouden aangeven met front samen te willen werken. Zou er dan wel draagvlak zijn om jou totg president te maken, hoe zou het zitten met al die Surinamers die op andere partijen hebben gestemd.

  Dit soort argumenten geven eigenlijk het niveau aan, van onze politici, deze mensen zijn niet opgegroeid en niet opgevoed, het electoraat is veel verder, dus bespaar ons jou gezwets.


  Maak melding

 9. Santokhi moet niet zeuren! In ieder geval staat een groter deel van de bevolking niet achter Santokhi!

  Wat een geleuter allemaal, het volk heeft gekozen, de VHP heeft verloren, accepteer dat en zit niet te zeuren!


  Maak melding

 10. En ik heb vreselijk veel gehoord over die fraude op OW.

  Ik hoop dat dat naar buiten komt. Want wat die mensen van OW elkaar niet helpen? Mijngunst al die projecten??? Vriendjes politiek. Je lijkt op me.. maar je bent duurder. Ow wel toch krijg je het hoor. Aub wordt rijk over het volksrug mijn broeder.

  Laat het nu naar buiten komen alle fraude op de ministeries.


  Maak melding

 11. Goede voorbeelden zijn de ex-ministers Gilds en Belasar”, aldus Santokhi………..

  Dit noem ik GEEN GOEDE voorbeelden omdat deze twee heren waren veroordeeld door de Surinaamserechter maar Bouterse (nog) niet!!!De veroordeling van 11jaar door nederland wordt ,wijselijk,niet erbij genoemd dit keer omdat het ook nog een twijfelachtige zaak betreft…Santokhi moet geen precendenten scheppen om het volk zand in de ogen te strooien.Feit is dat het NF 14zetels heeft behaald en Megacombinatie 23zetels en daarmee moet men het maar mee doen,zou een rechterlijke uitspraak luiden!!!!


  Maak melding

 12. De NF-kliek (lees:VHP/NPS)zijn bang als Bouterse pres wordt want er gaan zeker een paar achter slot en grendel gezet worden door de nieuwe minister van justitie & politie inclusief santokhi.


  Maak melding

 13. Santokhi, Santokhi, no du no meki tori takki want er is toch een afspraak gemaakt fu libi na tori, je mocht zelf ook terug als minister van J&P, no du!!!
  Je krijgt een week om je gedeisd te houden, noso tori sa spiti en je weet toch dat het onomstotelijk is!!!!

  Doe de groeten aan je weet wel wie!!


  Maak melding

 14. Als de bevolking gekozen heeft voor Bouta dan moet Bouta voor het zeggen hebben! gaat het niet goed, dan hebben de bevolking aan hun zelf te danken. Verzuip dus dan in je eigen stront!!!! Bouta heeft zijn best gedaan! met zijn MULO diploma! of het niet gelukt is, is een andrere verhaal!!

  Ba Soekoe, ba Fenie, ba Tjarie!!! Koekje van je eigen deeg!!! lekker he, niet klagen en eet smakkelijk!!! Alle succes!!!


  Maak melding

 15. takiman a-no duman

  de fronters kunnen het nog steeds niet verwerken dat zij in de oppositiebanken plaats zullen moeten innemen.de ex minister van justitie en politie chandrikapersad santokhi en niet te vergeten de huidige president ronald venetiaan.ze schijten een buffel.

  de hypocrieten zijn bang,dat als bouterse wordt gekozen als president zij achter slot en grendel komen te zitten.de aankomende president moet ze allemaal laten vervolgen en opsluiten voor de vele misstanden dat zij het arme volk hebben misdaan.

  zelfs het advies van de pinocchio/freddie kruisland over geen quorum verlenen is bullshit.dit wil ik nog zien gebeuren,de klote fronters zijn erg verrast met de overwinning van de mega en kunnen niet gezond meer denken.hun allemaal zijn behoorlijk gefrustreerd.

  volgens velen is het niet uitgesloten dat president ronald venetiaan zich vanwege zijn hoge leeftijd zal terugtrekken en in huize ashiana gaan vestigen.


  Maak melding

 16. Paramaribo – “De Surinamer moet leren uit de ontwikkelingen in de wereld met betrekking tot samenwerken. Het volk heeft ons 23 zetels gegeven en we hebben een zware job. Nu al beginnen personen te zeggen dat mensen zullen staken. Wat is dat voor een situatie”, vroeg Bouterse zich vrijdag af tijdens een vergadering met zijn achterban. Hij vroeg zich ook af waarom wij geen …

  voorbeeld nemen aan de wereld. In de VS bijvoorbeeld hebben de twee politieke rivalen na de verkiezingen elkaar gefeliciteerd en afgesproken samen te werken aan de opbouw van het land. Hier is het zo dat als je hebt gewonnen er meteen stakingen worden voorbereid, zei hij.

  Dan wordt de mensen ook ‘isolatieangst’ aangejaagd. “Er wordt gesteld dat Nederland ons zal isoleren en dat de koningin niet naar Suriname zal komen. We hebben drie regeringen Venetiaan gehad en de koningin is hier nooit geweest.” Bouterse verwacht ook niet dat ze zal komen. “Dan komt Balkenende vertellen, dat als Bouterse wint de relatie tussen Suriname en Nederland onder druk zal komen te staan. Welnu”, zegt Bouterse, “God heeft hem gestraft, hij heeft niet gewonnen.”

  Bouterse vindt wel dat Balkenende een man van eer is, want hij heeft consequenties verbonden aan zijn verlies en is uit de politiek gestapt. “Anderen”, doelende op Venetiaan, “verliezen en je ziet ze niet eens”, zei hij. “Dan komt weer iemand op Aruba zeggen, dat ze Bouterse daar niet zullen ontvangen. Stel je eens voor”, zei Bouterse op hilarische toon. “Als zij maar konden weten hoeveel uitnodigingen er nu al uit Aruba zijn. Laten ze mij niet boos maken, anders stuur ik een boot naar het eiland om dit te trekken en te plaatsen naast de Goslar in de Surinamerivier.

  Hiermee maakte hij op komische wijze duidelijk dat een eiland zo klein als Aruba, niet veel kan betekenen voor Suriname. “Gelukkig heeft het volk zich niet laten leiden door deze loze uitspraken”, zegt Bouterse. “Geïsoleerd worden telt niet meer. Gelukkig zijn we ons ervan bewust dat we rijk zijn en weten we dat het isolatieverhaal niet meer opgaat.”

  Nee echt niet en het volk mag weten dat er buitenlandse partners staan te trappelen om zaken te doen!!


  Maak melding

 17. De tweede colonne laat nooit zijn broeders en zusters vallen en staan paraat, meer dan paraat zowaar ik RMD,senior ben, junior moet nog groeien en zich bewijzen vandaar dat hij als militair in mijn voetsporen is getreden.

  Kijk in de richting naast de zon en volg het waten en de sporen die uit het water komen om aan land de eieren te doen broeden zoals het zaad dat is gezaaid en nu wortel zal schieten,34128-2213

  Saluut


  Maak melding

 18. “Denkfouten Sardjoe en Bouterse

  Ondanks het feit dat de Mega Combinatie grandioos de verkiezingen heeft gewonnen, horen wij tot vervelens toe Sardjoe namens het Nieuw Front beweren dat Bouterse het maatschappelijk draagvlak mist om President van de Republiek Suriname te worden. De Á-Combinatie heeft al een intentieverklaring met de MC getekend, en de Volks Alliantie heeft bij monde van haar voorzitter toegezegd Bouterse in deze te zullen ondersteunen. Met andere woorden, de regeringsformatie kan rekenen op meer dan tweederde deel van De Nationale Assemblee, dus op meer dan wettelijk vereist is. Over welk maatschappelijk draagvlak praat het NF dan? Van de informele sector? Sardjoe maakt dus een grote denkfout als hij een andere interpretatie geeft aan maatschappelijk draagvlak, omdat die buiten de geldende regels van wet en recht vallen. Bovendien vereist elke democratische rechtsstaat dat coalitie en oppositie naast elkaar functioneren. In feite kan alleen op deze manier invulling worden gegeven aan de ware betekenis van democratie; de keerzijde is dictatuur. Dus als Bouterse herhaaldelijk beweert om welke motieven dan ook de deur open te houden voor een samenwerking met de VHP, maakt hij ook een soortgelijke denkfout als Sardjoe. Iedereen die deel zal uitmaken van de volgende regering, en van de volgende coalitie en oppositie werkt samen met Bouterse. En als je dat niet leuk vindt, houd de eer aan je zelf, en treed af! Coalitie en oppositie binnen een goed functionerende democratie bieden namelijk garanties voor dialectische ontwikkeling. In de afgelopen dertig jaar hebben wij steeds het verschijnsel gekend dat de coalitie zich als verlengstuk van de regering opstelde; hierdoor is nationale ontwikkeling uitgebleven en scheefgroei bevorderd. Van dit paradigma moet worden afgestapt, anders zullen wij ongeacht de te nemen maatregelen in een vicieuze cirkel blijven. De Volks Alliantie heeft hierin als zelfstandige fractie gelukkig al het initiatief genomen. Als nieuwe president dient Bouterse zich daarom mede te laten leiden door zinnige minderheidsstandpunten zoals het een groot leider betaamt.”

  Fronters zijn geen democraten, vandaar dat ze het volk op zo een goedkope manier proberen te misleiden. Als ze een coup zouden kunnen plegen hadden ze die al uitgevoerd.


  Maak melding

 19. Hihihi, leugenachtige fronters lees maar.

  “Bouterse al geruime tijd populairste presidentskandidaat bij bevolking
  Thursday 17 June
  PARAMARIBO – “ Ik geloof dat als we nu een opiniepeiling doen of Desi Bouterse, voldoende draagvlak heeft onder de bevolking om president van de republiek Suriname te worden, het resultaat niet erg veel zal verschillen met de Idos-peiling van januari 2010, waar hij op de eerste plaats stond”. Woorden van John Krishnadath van het Idos, aan wie GFC Nieuws de vraag stelt of hij denkt dat het niet weer tijd is om te peilen of presidentskandidaat Desi Bouterse hiervoor voldoende draagvlak heeft bij de bevolking. In de periode 10-17 januari vond de eerste Idos-opiniepeiling van 2010 plaats. In de districten Paramaribo, Wanica, Commewijne, Nickerie en Coronie werden 1400 kiesgerechtigden met behulp van een vragenlijst bestaande uit 48 vragen geïnterviewd. De foutenmarge was ± 2.5%. Desi Bouterse, Jenny Simons en Jules Wijdenbosch behoorden tot de top drie van de ruim honderd namen van presidentskandidaten die de kiezers toen noemden als hun presidentskandidaat. “Overigens waren de meeste van honderd namen die de kiezers noemden afkomstig van mensen die lid zijn van de Nationale Democratische Partij”, voegt Krishnadath eraan toe. De vraag die in januari 2010 gesteld werd was simpel, “ noem de naam van iemand die je heel graag ziet als de volgende president ziet, behalve je eigen naam”. De veertienhonderd ondervraagden leverden honderd namen, waarvan de naam van Bouterse met een ruime meerderheid op de eerste plaats stond, aldus Krishnadath. Volgens hem zal het nu niet heel veel verschillen.

  Reken maar dat Bouters meer draagvlak heeft dan enige andere politici afkomstig van racistische etnische partijen, dit soort leiders zullen alleen draagvlak hebben binnen hun eigen etnische groep, Bouterse daarentegen zal draagvlak hebben onder alle etnische groepen die Suriname rijk is. Bouterse is leider van de NDP, de NDP is een nationale partij.


  Maak melding

 20. Ik hoop niet dat deze posting wordt gedeleted.

  ……. Want Vewnetiaan had de meeste surinamers achter zich.

  Jongens laten we onze democratische afspraken nakomen. Respect voor het volk tonen. Ze hebben gekozen en de meerderheid bepaald. Darvoor zijn er democratische instrunemten als de instituties van volksVERTEGENWOORDIGERS. Santhoki neemt die niet serieus dus. Foei!


  Maak melding

 21. Wanneer stopt dit gezeur nou??? Is dit nou de Democratie??? wat Front predikt???? wel Santokhi er staan nog meer mensen achter Bouta dan jou. Je bent ook niet zuiver op de graat en je hebt nooit een stap terug gedaan tijdens de onderzoeken naar jou daden.


  Maak melding

 22. wat een gezeik allemaal weer
  Geef toch gewoon je verlies toe en ga even bezinnen
  Heb respect voor de keuze van het volk en ga niet allerlei iene miene mutten structuren bedenken om die machtskoorts te dienen.
  Gezeik zeg!


  Maak melding

 23. Santhokie,

  Een vraag en Ronny Brunswijk dan?
  Waarom zijn jullie de samenwerking met hem aangegaan?

  Bouterse is tenminste een Surinamer die geen verlengstuk is van Nederland.


  Maak melding

 24. Steevast wordt Japan ondersteund in het streven naar behoud van de walvisvangst.
  De groene organisaties willen een eind aan die dubbelhartigheid.
  Daarom ook sporen ze Suriname aan de steun aan Japan op te geven.


  Maak melding

 25. Het betekent nog niet dat Suriname ook afziet van het jarenoude standpunt.

  Wij hebben altijd achter een duurzame oplossing gestaan. Maar vergeet niet dat ook walvissen een natuurlijke hulpbron zijn”, zegt Jaswant Sahtoe, topfunctionaris op het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, tegenover de Ware Tijd.


  Maak melding

 26. NAVO-chef Rasmussen doet opnieuw beroep op Nederland
  Gepubliceerd: 17 juni 2010 14:41 | Gewijzigd: 17 juni 2010 16:36
  Door onze correspondent
  Brussel, 17 juni. Vier maanden na de val van het Nederlandse kabinet over Afghanistan herhaalt NAVO-chef Anders Fogh Rasmussen zijn verzoek aan Nederland om militair actief te blijven in dat land.


  Maak melding

 27. Home » Binnenland » Bouterse al geruime tijd populairste presidentskandidaat bij bevolking – GFC Nieuws 17 juni 2010

  Bouterse al geruime tijd populairste presidentskandidaat bij bevolking
  Thursday 17 June

  PARAMARIBO – “ Ik geloof dat als we nu een opiniepeiling doen of Desi Bouterse, voldoende draagvlak heeft onder de bevolking om president van de republiek Suriname te worden, het resultaat niet erg veel zal verschillen met de Idos-peiling van januari 2010, waar hij op de eerste plaats stond”. Woorden van John Krishnadath van het Idos, aan wie GFC Nieuws de vraag stelt of hij denkt dat het niet weer tijd is om te peilen of presidentskandidaat Desi Bouterse hiervoor voldoende draagvlak heeft bij de bevolking. In de periode 10-17 januari vond de eerste Idos-opiniepeiling van 2010 plaats. In de districten Paramaribo, Wanica, Commewijne, Nickerie en Coronie werden 1400 kiesgerechtigden met behulp van een vragenlijst bestaande uit 48 vragen geïnterviewd. De foutenmarge was ± 2.5%. Desi Bouterse, Jenny Simons en Jules Wijdenbosch behoorden tot de top drie van de ruim honderd namen van presidentskandidaten die de kiezers toen noemden als hun presidentskandidaat. “Overigens waren de meeste van honderd namen die de kiezers noemden afkomstig van mensen die lid zijn van de Nationale Democratische Partij”, voegt Krishnadath eraan toe. De vraag die in januari 2010 gesteld werd was simpel, “ noem de naam van iemand die je heel graag ziet als de volgende president ziet, behalve je eigen naam”. De veertienhonderd ondervraagden leverden honderd namen, waarvan de naam van Bouterse met een ruime meerderheid op de eerste plaats stond, aldus Krishnadath. Volgens hem zal het nu niet heel veel verschillen.


  Dus waar heeft Santo het over? Man geef op! Jullie hebben verloren, deal with it!


  Maak melding

 28. ik vind dat santokhi een hele grote PUNT heeft maar ja dat kan je niet aan het verstand brengen van kudde-denkers. het heeft geen zin om te reageren op die dom-gelul van de aanhangers van een massamoordenaar .


  Maak melding

 29. SAntoka hou nou eens een keer je GROTE BE e KA.
  jij wil press worden om je eigen hagje te redden .
  maar vrees niet er komt hues wel een onderzoek naar de verdwenen baby poeder ,en ook het samenhang van jou en segebai , hij is er niet meer maar jij zal voor alles opdraien schurk , wees gerust alles komt terecht .


  Maak melding

 30. Men moet duidelijk gaan begrijpen dat deze man behoorlijk laf is ook nog dom en behoorlijk ook..
  Zijn partij heeft 8 zetels…waar ga jij heen met 8. zetels.
  JIJ KRIJGT DAN ENKEL EN ALLEEN CHANTAGE POLITIEK…regelen van die en die en die tot Chinezen importeren aan toe.

  Je zal ook heel wat mensen moeten inkopen(omkopen)…maar anno 2010 maak jij niemand blij met snoep geld….je zal zeker met een 50.000 USD per persoon moeten komen.

  Maar let op mensen zij nemen het weer bij je weg desnoods sturen zij rovers, (het is bekend)(jij kunt hierbij zelfs het leven laten)daarom als jij neemt loop hard weg…….HIERVOOR KAN JIJ OOK NOG IN DE BAK BELANDEN WEGENS ZEER ZWARE CORRUPTIE…. let op…. zeg ik …wie kent deze schurken(vhp) niet.
  Als men gaat lekken kunt u na 20 jaar nog in de bak belanden…weet dit daarom no tikki.


  Maak melding

 31. even het woordenspel van ‘mr.law and order’wiskundig ontleden : “ruim 60%…niet…” > dus bijna 40% WEL !, en NOTA BENE op 1 ruim van te voren bekende combinatie/leider terwijl die 60% voor zoveel verschillende partijen kozen >> kortom : het grootste deel wil bouta, kleinere delen willen anderen, er is democratie, dus bouta moet het worden >>> mr.l&o klinkt alsof ie afgewezen is cq ‘een versmade vrouw is erger dan een helleveeg’.


  Maak melding

 32. Deze gasten hebben niet door dat het maar blijven doorzeveren over Bouterse averrechts werkt!!
  Net als hun achteruitkijkspiegel, waarin ze bleven kijken tot ze tegen MC zijn gebokst!!
  Ze hebben niet door dat de enige politicus met charisma Bouterse is, terwijl de rest van die hapsnurkers een charisma hebben van een boeriki!!


  Maak melding

 33. Het grootste deel van het electoraat staat niet achter Desi Bouterse, zegt minister Santokhi. Wat een merkwaardige opmerking. Zo is het nooit geweest in Suriname. Bovendien staat bijna nergens ter wereld een absolute meerderheid achter een politiek leider of kandidaat. De enige uitzondering is wellicht de communistische dictatuur Noord Korea, waar vermoedelijk 90 tot 100 procent van het kiezersvolk stemt voor de ‘grote leider’ Kim Jong-il. Maar dat voorbeeld zal Santhoki niet willen volgen, hoop ik. Of moet ik uit zijn opmerking opmaken dat hij geen idee heeft hoe je het spel speelt van politiek en macht?

  Er is op zich niets mis met zijn partijstandpunt dat iemand die in aanraking komt met justitie een stap terug moet doen. Maar, ook hierin is hij wat dat betreft niet erg consequent. Brunswijk en Somohardjo zijn veroordeeld voor respectievelijk een drugsdelict en een zedenmisdrijf, maar dat weerhield Santhoki en de VHP er niet van om samen met deze mannen een regering te vormen. Sterker nog, Somohardjo werd benoemd in de prominente positie van parlementsvoorzitter. Santhoki is zelf in het verleden in verband gebracht met drugshandel (kilo’s wit in de kofferbak van zijn auto) en connecties met een grote ‘drugsbaas’ (Segebai). Verder heeft Santhoki in zijn tijd als politieman onder dubieuze omstandigheden een Hindoestaanse jongeman doodgeschoten. Nee, Santhoki is nergens voor veroordeeld, maar in elk ander democratisch land zou een integere politicus die met zulke zaken in verband word gebracht, geen politieke functies meer hebben aanvaard. Hoort iemand Santhoki hierover? Nee, natuurlijk niet, want zo integer is hij niet. In doen alsof is hij onwaarschijnlijk goed en jammer genoeg trappen daar een heleboel mensen in.

  Ik kan niets met de argumenten van de VHP en Santhoki om Bouterse niet te benoemen in de functie van president. Het zijn emotionele argumenten (de waan van de dag), weinig consequent of zakelijk, zonder oog voor de politieke realiteit of een idee van macht. Bovendien gaat men uit van de foute veronderstelling dat sommige moordenaars, criminelen, zedendelinquenten, fraudeurs, drugshandelaars, etc. meer integer zijn dan andere. Maar, in integriteit bestaat geen gradatie. Je bent integer of je bent het niet. Kies je niet voor Bouterse, kies dan ook niet voor Brunswijk, Somohardjo of welke andere foute persoon er ook op je pad komt.


  Maak melding

 34. Wat erg voor onverstandige Mc keizers die ons land door een Moordenaar wil laten regeren.

  Santokhi is de juiste persoon voor presidentschap, alle boeven drugsdealers moeten opgeruimd worden.

  laffoemang


  Maak melding

 35. Wat erg voor onverstandige Mc kiezers die ons land door een Moordenaar wil laten regeren.

  Santokhi is de juiste persoon voor presidentschap, alle boeven drugsdealers moeten opgeruimd worden.

  laffoemang


  Maak melding

 36. Meneer Santoki, er is maar 1 vonk nodig om uw misinterpretatie van zaken te doen ontaarden.

  Uw partij heeft 8 zetels slechts!

  Houdt daar vooral rekening mee.

  Of ben je bang dat er zaken naar boven zullen opborrelen?


  Maak melding

 37. Ik had ook liever iemand met een onbevlekt verleden als presidentskandidaat. Maar grondwettelijk zal Bouterse waarschijnlijk wel worden gekozen. Verder mag Santhoki niet te luid schreeuwen, want 5 jaar geleden had het nw. Front ook 23 zetels. Dus 60% van het electrolaat had toen ook tegen het nw.Front gestemd!


  Maak melding

 38. Santhokie,

  Ik zal een tipje van de sluier lichten.
  Kan je je nog heugen dat jij inbeslaggenomen cocaine moest vernietigen,maar met een minister’s broertje een groot deel van dat spul(50 kg) hebt vervangen door zelfgemaakte blokken van 1 kg (nep).Je hebt dat laten verkopen en dat geld verdeeld met die gasten die je toen hebt gebruikt als z.g. gangstervriendjes.De zelfde ministervriend van had zijn vuistvuurwapen in een ziekenhuis gebruikt om de boel daar de stuipen ophet lijf te jagen.
  Er zijn bewijzen en er kan heelveelmeer bewezen worden.
  Nog even en er zalook duidelijkheid komen in de zaak van de cocaine die uit het depot van het A-team is verdwenen.Nog even en dat bewijs wordt geleverd.

  Je bent gewaarschuwd.
  Jammer dat de nabestaanden van August Adjoeba jou nog besparen,……..ze weten niet dat je aandeel hebt in de moord op deze “oude maat”van je.

  Tjander the informer


  Maak melding

 39. Hallo santo, de bevolking wil jou niet meer want in jouw periode heeft hij het geweld niet kunnen oplossen.
  Bouta komt precies in time om het geweld in tedampen, import chinzen terug sturen en het buitenlandse uitbuiting teverbannen.

  Meneer ik hoop dat jij eerste zal zijn dat suriname gaat bling bling time tegemoed.

  roy wang koelie


  Maak melding

 40. #2.
  Doet zijn pseudoniem eer aan!

  #6.
  Leent van iemand een achteruitkijkspiegel, komt hem goed uit, dan mag het!

  #7.
  Kent het verschil niet tussen nummer 1 op een kieslijst en voorkeurstemmen.

  Voorbeeld bij de ndp;
  Heel duidelijk voorkeurstemmen uitgebracht op Tante Jenny en Oom Jules en anderen.

  Maar hoe in hemelsnaam kun je bij baasje (Poppendokter) de Moordenaar, de voorkeurstemmen aanwijzen? Hij staat als lijsttrekker.

  Maar goed u bent een aanhanger van de ndp en die zijn doorgaans geen verlichte denkers.

  #9.
  Het niveau van Santokhi, (Politie academie in Nederland) staat mijlen boven dat van een onderofficier.
  baasje de moordenaar noemde in zijn laatste optreden vlak voor de verkiezingen de Media de Vierde Macht, terwijl de Media de Vijfde Macht is.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Vierde_macht

  Over NIVEAU gesproken.

  Hahahahaha, hihihihihi.


  Maak melding

 41. Ik word er toch zo moe van, het volk dit, het volk dat. Ineens weet iedereen wat het volk wil. 10 jaar lang heeft NF het volk genegeerd, althans een belangrijk deel van het volk. Die hebben nu op MC gestemd en de uitslag zal men hoe dan ook moeten respecteren. Iedereen heeft z’n mond er zo vol van dat SME een democratisch land is, laat men de verkiezingsuitslag dan ook respecteren want die liegt er niet om. Als wij het nou leuk vinden of niet, men heeft massaal op MC (DESI) gestemd.

  Santokhi doet zogenaamd alsof het hem om het volk gaat maar het gaat puur om eigenbelang.
  Maar hij is niet de enige. Het wordt tijd dat men het lands- en volksbelang voorop stelt.


  Maak melding

 42. De meeste reacties zeggen dat Santokhi niet moet zeuren. Als jullie hiermee bedoelen dat hij beter kan schieten en minimaal 15 Surinaamse Intellectuelen op de vlucht moet neerknallen, dan ben ik het met jullie eens. Mensen doodschieten heeft in Suriname heel veel status. Hoe diep kan een volk door de bodem zakken? @ theo wil 90 kilo coca hebben, kan zijn “baas” hem niet voorzien in zijn behoefte. In andere beschavingen spreekt men over “baas” als de rest honden zijn. Alleen honden hebben bazen. Hoe rotter en gemener Santokhi zich gaat gedragen hoe dichter hij komt bij de 40% van de SME-samenleving. Oplossing gaat langzamerhand naar het rokende machinepistool, want daar komt electoraal gewin vandaan. Santokhi, jij bent een icoon voor veel Surinamers. Veel moed en succes toegewenst bij het evenaren van het gedrag van de rolmodellen van SME namelijk de schurken en moordenaars. Dieven vang je met de mentaliteit van andere dieven. Normen, waarden en fatsoen is bij 40% in de huidige Surinaamse samenleving aan dove mans oren besteed.


  Maak melding

 43. Geachte redactie,

  Merken wij hier alsof er ‘ernstig’ sprake is van ‘paniekvoetbal’ bij de Nieuw Front-combinatie? Alsof de kiezer deze combinatie sinds 25 mei 2010 jl. in een ‘totale verwarring’ schijnt te hebben gebracht?

  Maar dat krijg je wanneer je als volksvertegenwoordiger meent, eenmaal NA verkiezingen het volk ‘straffeloos’ te kunnen bedriegen. Terwijl men waarschijnlijk nu nog moeite heeft, om de schuld bij zichzelf, hun partij of bij hun combinatie te zoeken. Dus zeggen wij “hou toch op met dat gezanik”!

  Want zegt deze vertrekkende minister van Justitie en Politie Chandrikapersad Santokhi namelijk:

  “Het ‘standpunt’ van het Nieuw Front WAS steeds dat als iemand die in aanraking komt met justitie, hij een stap terug doet. Goede voorbeelden zijn de ex-ministers Gilds en Belasar”, aldus Santokhi.”

  Nou, nou, hoe kunnen ex-minister Gilds van Justitie en Politie en ex-minister Belasar van Openbare Werken en Verkeer tijdens de Front Regering o.l.v. Rinaldo Venetiaan, door Santokhi als ‘goede voorbeelden’ ten toon gesteld worden.

  En buitendien slaat Santokhi’s standpunt omtrent ‘het in aanraking komen met Justitie en Politie’, kant noch wal. Omdat elk individu die met Justitie en Politie in aanraking komt of mocht komen, NIET ‘bij voorbaat’ schuldig hoeft te zijn.

  Want zegt de Grondwet dat je pas schuldig bent, indien de Onafhankelijke Rechterlijke Macht daar een ‘Uitspraak’ over gedaan heeft. En dan kan je nog in ‘Beroep’ gaan ook. En uw ex-Front minister Gilds en Belasar waren toch overduidelijk ‘schuldig’ bevonden door de rechter? Dus waar bent u nou mee bezig beste meneer?

  Trouwens, waarom gold ‘uw Nieuw Front-combinatie-standpunt’ toen NIET voor de vertrekkende Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo tijdens de formatie van de Front- regering II. in 2005? Maar daar naast; wat heeft de gemeenschap aan een ‘standpunt’. Dat houden wij toch allemaal verschillend op na? Buitendien hebben wij toch niet voor niets een Grondwet?

  En juist omdat wij allemaal diverse ‘standpunten’ op na houden, die veelvuldig van mekaar afwijken, heeft de ‘Democratie’ haar intrede gedaan. Opdat het ‘oordeel’ dan aan de meerderheid wordt overgelaten. Waarbij de ‘Grondwet’ de toezicht houdt op de ‘goede gang van zaken’ binnen een ‘democratische samenleving’ met haar diverse standpunten. Bruya no de!

  Want stelt Santokhi ook, dat ‘het grootste deel van het electoraat NIET achter Desire Delano Bouterse’ presidentskandidaat en leider van de MEGA-Combinatie staat. Maar dat hoeft volgens ons absoluut ook GEEN probleem te zijn. Want ook daar heeft de Grondwet een oplossing in voorzien, NA het houden van ‘Algemene en Geheime Verkiezingen’.

  Want mocht ‘meer dan Tweederde van het Parlement’ een presidentskandidatuur afwijzen, dan moet volgens dezelfde Grondwet de Verenigde Volks Vergadering (VVV) daar uitsluitsel in geven. Zo heeft de Grondwet het toch bepaald? Dus hoezo ‘uw’ standpunt.

  Uw standpunt of dan van de V.H.P., N.P.S. of van de Nieuw Front-Combinatie, is absoluut GEEN Wet. Maar als u als minister van Justitie en Politie er van uit gaat, dat uw ‘standpunt’ volgens u ook ‘Wet’ hoort te zijn, dan denken wij dat u ‘psychisch’ een ernstig probleem heeft meneer Santokhi. Juist vanwege de ‘valse’ interpretatie van zaken, die u hier schets in de positie van hoogwaardigheidsbekleder en democraat nemen wij aan.

  Dhr. Andre Telting vertrekkend President van de Centale Bank van Suriname, ging eerder op de zelfde wijze faliekant in de mist met zijn uitspraken over armoede en stabiliteit.

  Ons advies derhalve aan de heer Santokhi is: Gaat u netjes met dhr. Ronald Venetiaan met de MEGA-Combinatie om de tafel zitten en bespreek ‘daar’ uw bezwaren het liefs ‘intern’.

  Echter niet alvorens u en dhr. Venetiaan de Grondwet van de Republiek Suriname goed bestudeerd hebben. En mocht u er toch NIET uitgekomen zijn, dan kunt u zich altijd nog wenden tot de Onafhankelijke Rechterlijke Macht. Zo niet, dan rest u beiden niets anders op, dan te zwijgen.

  http://www.youtube.com/watch?v=JG_G1Ges1wU


  Maak melding

 44. De werkeloze aanhang van DDB heeft weer flink wat zwartgeld bijverdiend met hun emotionele domme opmerkingen.

  Altijd goed voor een vermakelijke avond die inhoudsloze reacties. 😆


  Maak melding

 45. AI boy…zo stonden er velen in de jaren 70..achter de onafhankelijkheid..waar zijn ze nu…holland….ik herhaal het steeds.een kapper kan niet als bakker functioneren..kleermaker.niet als metselaar.balkenende..lubbers..verhagen..brinkman..van aght..en ga zo maar door ..zijn allen hoogleraren gespecialiseerd in een bepaalde vak….


  Maak melding

 46. bijna 4 weken voorbij…..de sore losers smeden nog steeds een complot……….waar is het lands beland….wil van het volk….democratie

  soms moet je gewoon jouw wonden likken en het resultaat accepteren. Geen tijd voor klein denkerij ..let us move on…there is no time to waste

  LANDS BELANG VOOAAN!!!


  Maak melding

 47. Santokhi moet leren accepteren dat het meerderheid van het surinaamse volk besloten heeft dat hij nu SHERIF in ruste is .
  De meerderheid wil dat hij zijn STER nu moet inleveren en wel bij zijn zgn”HOOFDVERDACHTE”
  Is dat niet ironisch ?
  MEGA’S overwinning heeft een effect van een mokerslag, duidelijk is te merken dat er barstjes zijn bij de NF .
  Bij de NPS zijn er dissidenten die roepen om een nieuwe en jonge leidsman
  Deze groep accepteert de intriges van Venetiaan niet meer .
  Intern bij de VHP is er een tweespalt , Sardjoe v/s Santokhi .
  Bij de SPA (storm in een glas spa-water) werd Marica het predikaat “VERRADER” opgespeld
  Wat tevens duidelijk is dat de NF-lijders nu in paniek zijn geraakt, het enige wat zij kunnen is andere partijen de schuld geven van hun eigen debacel en taktieken te bedenken om de coalitie-vorming alsmaar te saboteren/destabileseren
  De NPS heeft vier(4)zetels behaald en de VHP acht(8)zetels , wat neer komt op een totaliteit van twaalf(12)zetels .
  SPA behaalde maar een luchtbel (O zetel)
  MEGA-COMBINATIE behaalde drieentwintig(23)zetels .
  Zelfs een blinde paard ziet het verschil en ik mag toch aannemen dat verschil overduidelijk is ?
  En toch hebben zij(NF) het gore lef om rond te bazuinen dat de leider van MEGA geen of niet genoeg maatschappelijk draagvlak geniet .
  Nog nooit is het in onze geschiedenis voorgekomen dat een politieke leider gekozen werd met een overweldigende voorkeurstemmen
  NF dient het volksuitspraak te respecteren
  HET SNIJDEN DOET GEEN PIJN
  HET GESNEDEN WORDEN
  Vene’s liaan is doorgesneden en idem dito geldt dat voor de lasso van sherif Santokhi

  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS RICHTING HET GELUK/OVERWINNING
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

 48. hai surinamers
  is het santoki of bouterse in elk geval het volk heeft uitgesproken.MC is de winnaar uit de bus jullie moeten het respecteren hoelang nog met deze kinderachtige spelletje.Als santoki president wil worden laat hij dan een party oprichten en dan na 5 jaren aan de verkiezing mee doen .Bouterse van nu is geen bouterse van 30 jaar geleden. In die 30 jaar heeft hij veel geleerd van de fronters,dus waarom mag hij geen president worden is hij geen mens.Wat hij 30 jaar geleden heeft gedaan wie was erbij om te zien wat was gebeurt.
  Iedereen praat en schrijft hij moet opgesloten ja mooi en waar , en waarom sluit jullie hem niet op als hij dat werkelijk zo is. Internationaal is hij geen gezochte persoon hij is vrije vogel alleen in suriname met het gel….. aub laat ze proberen om te regeren en na 5 jaren als het niet goed gaat dan komt MC niet terug zo simple.Surinaamers houden van om zijn eigen volk neer te halen kijken jullie ook naar je verleden. dank je wel


  Maak melding

 49. Santokhi heeft meer dan 14000 voorkeurstemmen gehaald. Geen andere VHPer heeft zoveel stemmen gehaald. Misschien tijd om de rol van Sardjoe over te nemen?
  Veel VHPers die deze keer op de Mega Combinatie hebben gestemd zien nu al dat Bouterse zijn eigen belang boven het Surinaams belang stelt. Nog geen week na de verkiezing probeert hij een deal te sluiten met Somohardjo, die hij tijdens de verkiezingsbijeenkomsten belachelijk maakte. Brunswijk heeft volgens Bouterse een hogere PK dan een IQ.Als iemand nu al zo een draai maakt beloofd het niet veel goeds. De VHP moet zich nu gaan voorbereiden op de volgende verkiezing, en liefst alleen de verkiezing ingaan. Het is geen geheim dat Castelen en W. Jesurun hun zetel mede te danken hebben aan de VHP en NPS. Santhokhi kan bij de volgende verkiezing een electorale verschuiving realiseren zoals Bharat Jagdeo in Guyana en Kamla Bissesur in Trinidad & Tobago.


  Maak melding

 50. Sanwanitiki met zijn etnische preek…de duivel zit in hem…kijkuit met dit soort boeven…top boeven… schurken van de bovenste plank mi boi.
  UNU LUKU BUN……Takru sorto boi.


  Maak melding

 51. Ik ben het eens wanneer men zegt dat velen op dit forum verstandelijk gehandicapt zijn.
  Waar het om gaat. Niemand hier op dit forum heeft op zijn CV staan” veroordeeld voor drugs en voor het moorden van 15 mensen.Probeer hier in nederland President te worden, sterker noch probeer directeur te worden van Roteb.Probeer met dit CV hier in Ned aan de bak te komen zelfs bij de Lidl lusten zij je niet. Dit kan alleen in Suriname. Mensen dit zijn de feiten dit kan niet. Als het bij jullie wel kan dan ben je ziek gek in je hoofd.
  Venentiaan mag slap zijn maar vertel mij wat voor criminele activiteit hij op zijn naam heeft staan.
  Wat Suriname nodig heeft is politieke rust.Economische groei is een kwestie van vertrouwen.


  Maak melding

 52. Suriname is een democratisch land en Santokhi is een politicus dus heeft hij ieder recht om zijn mening te geven .
  Wat hadden jullie MC aanhangers verwacht ? Moet hij zijn mond gewoon houden ? ? Moet iedereen nu zijn mond houden omdat Bouta gewonnen heeft ???? Begint nu al een beetje te lijken op jaren 80′

  Ik begin het beter en beter te begrijpen hier op waterkant een hoop van die MC aanhang woont niet eens in Suriname en het ander deel is totaal gestoord .
  Want na al dat geklets en gelul hebben ze nog niets positief laten zien alleen maar lullen .


  Maak melding

 53. Richard Kalloe: “De domme VHP-ers happen toe”
  Friday 18 June
  PARAMARIBO-”Venetiaan heeft nooit draagvlak gehad binnen de VHP. De Olifant liep leeg toen Henck Arron in 1991 bekendmaakte dat Venetiaan de presidentskandidaat zou zijn voor het Front. Nu alles kapot gemaakt is zegt Venetiaan aan VHP, je mag het presidentschap hebben en de domme VHP’ers happen toe”, zegt oud-politicus Richard Kalloe. Hij zei dit op Sky radio naar aanleiding van de uitlatingen van VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe als zou de kandidatuur van Desi Bouterse voor het presidentschap niet breed gedragen worden.”Indien men op zoek is naar maatschappelijk draagvlak, dan moet de grondwet gewijzigd worden waardoor de president rechtstreeks kan worden gekozen”. Kalloe hekelde het feit dat de VHP zich nu op de etnische toer begeeft. Hij is van mening dat sinds het vertrek van de eliten in 1996 uit de VHP, degenen die na hen kwamen er alleen maar op uit zijn zich te verrijken. Kalloe had geen goed woord over voor de VHP en de Pertjajah Luhur die zich volgens hem in grote mate en op oneigenlijke wijze staatsgronden hebben toegeëigend. Als voorbeeld haalde hij Rahemalbuiten aan en het gedrag van VHP-parlementariër Mahinder Jogi in Saramacca. Hij verweet de VHP niets te hebben gedaan voor de landbouwers. “De landbouwsector ligt op z’n gat”, weet de van huis uit econoom. Minister Chandrikapersad Santhoki van Justitie en Politie zou volgens hem de laatste moeten zijn om te praten over maatschappelijk gedrag. Onder zijn bewind zouden 700 ton padie en 90 kilo cocaine zijn verdwenen. Tot nu toe zijn ze niet terecht en niemand praat er meer over, stelde hij. Kalloe vroeg zich ook af welk een toekomst de VHP- en NPS- kinderen zullen hebben na de ravage die is achtergelaten na 10 jaar regeren van het Nieuw Front. Venetiaan zou alle ontwikkelingshulp hebben opgemaakt door zijn achterban te accommoderen, wetende dat de Suralco dadelijk uitgemijnd is en dat Billiton al is vertrokken.
  —————————————-

  Voor front is het na ons de zondvloed, deze 74 jarigen weten dat ze straks de pijp uit gaan dus who cares.

  Santhokie is bang, maar dat zou ik ook zijn als ik hem was. Bouterse heeft hem 2 jaar geleden luid en duidelijk gezegd, “hij moet uitkijken dat ik hem niet in het gevang zet.”

  Mensen dit was 2 jaar geleden. Bouterse wist toen al dat hij van front zou winnen, front wist alleen nog niet dat ze zouden verliezen.

  Bouterse als President, punt uit, die weet tenminste waar hij het over heeft.


  Maak melding

 54. Netals hoe santok zijn mening mag geven precies zo mogen wij er op reageren. Is dat niet zo mooi van Suriname. Ok weer tot de orde van de dag.

  W.Whome… Ben je in Suriname?
  Zo ja…. DDB zal OOK JOU president worden. If you like it or not.Dus blijf door zeiken


  Maak melding

 55. #45
  ik vind jou reaktie op nummer 45 veelzeggend het karakteriseer de aanhangers van een massamoordenaar.mensen zoals na mi , pinto, teo en akademiya zouden het goed moet lezen mss gaat dan hun ogen open.


  Maak melding

 56. meneer chandrikapersad santhoki kan jij ons vertellen wat met die 700 ton padie en de 90 kilo cocaïne is gebeurd.of ben je nog niet zover om ons(volk van dit land)tekst en uitleg te geven.

  de partij van castelen peetvader wijlen fred derby doen wat ze willen met venetiaan,laten wij duidelijk en eerlijk toegeven,dat venetiaan geen goeie onderhandelaar is en heeft de hulp van de spa nodig in het bijzonder de verschillende vakorganisatie.

  dit maakt dat venetiaan heel zwak staat tegenover deze mensen.in de politiek is venetiaan een verslaafde van macht en lijdt aan machtsblindheid.met zijn domme macht lust heeft hij de n p s steeds de grond ingeboord.wie blind is zal blind blijven.

  de n p s heeft nu vier zetels in het parlement.de overige partijen in het nieuw front combinatie hebben alleen maar respect voor venetiaan als oudste maar niet meer voor de grote partij van weleer.


  Maak melding

 57. Nr.57
  Jij hebt 1001% gelijk dat Republiek Suriname
  een democratisch land is,wat mijn persoon en vele van mijn kameraden ook toejuichen .
  Als Surinaamse Patriot ben ik ook vrij om mijn mening te ventileren .
  Jullie NF-aanhangers hebben een mond vol als het gaat over democratie .
  Conform het zelfde democratie is MEGA de overwinnaar geworden van de afgelopen verkiezingen .
  Heden mag ik constateren dat jullie, NF
  en aanhang ,de uitslag van de verkiezingen cq
  het volksuitspraak niet willen en kunnen accepteren en enkel in principe vertaald mag worden als “DISRESPECT” jegens het volk van onze geliefde Republiek Suriname .
  Het komt hier ook op neer dat NF-politici en politica de surinaamse democratie doelbewust aan het verkrachten zijn .
  Het is te begrijpen dat jullie nu helemaal van de kaart zijn en ik mag hopen dat jullie zowel mentaal als fysiek het verlies kan dragen en verwerken.
  Maar dat jullie geen houding weten te nemen/geven en absoluut geen respect tonen/hebben voor de wil van het surinaamse volk getuigd hoe machtwellustig , regeergeil ,ondemocratisch en immmoreel jullie zijn .
  Alle intriges ,sabotage’s , omkoperijen en destabilisatie pogingen zullen nooit en te nimmer effect hebben op de besluitvorming(en)van MEGA , cq het surinaamse volk .
  Waarachtige Surinaamse Patriotten laten niet door anderen/derden een dictaat opleggen en de rede daarvan is dat wij in democratie geloven en vrij zijn .
  Alle negatieve inspanningen van NF-lijders zijn gedoemd om te mislukken en het verspillen van tijd en energie .
  In dit geval is volkbelang bij NF ver te zoeken.
  NPS-Vene ,met zijn 4 kut zetels ,wil bepalen dat VHP-Santokhi,8 zetels, president mag/moet worden en mijn vraag is waarom nu en niet 5 jaar geleden .
  Is het omdat NPS-frambo door het volk gereduceerd is tot een brandende kaarsje en dat op klaarlichte dag(12.00 uur)
  Dat VHP in het verleden, presidenten uit hun gelederen kon laten benoemen ( los van chantage-politiek) hebben zij aan ” PATRIOT D.D.BOUTERSE” te danken .
  Vene ,Santokhi, Sardjoe en consorten ;” BOTRO SWETIE , MAAR BARI MU TAPOE
  LEKKER IS MAAR EEN VINGER LANG
  DUS , OPZOUTEN EN STOP MET DESTABILISATIE

  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS RICHTING HET GELUK/OVERWINNING
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

 58. @ EBU ,
  heb jij het over grondwet me boi, laat mij niet lachen hoor vertel de lezers wat bouterse in de jaren 80 met onze grondwet heeft gedaan waneer jij jou tirade kracht bij wil zetten EBU schroom jij niet om tot het jaar 1800 te gaan nu verwijs ik jou naar 25 feb 1980 ebu akademiya.


  Maak melding

 59. No.47,
  Ik vind jouw reaktie keigoed.
  Mensen als DU,neus,Whome en Pardesi,blijven maar huilen over hun naar huis gestuurde rovende Front.
  Santoki die is een gore loser,die arme man dacht dat het volk nog dom bleef en op zijn VHP zouden stemmen zodat hij het velbegeerde Presidentschap kon eisen,net alsof de NPS het zou toelaten dat een VHP-er President zou worden.


  Maak melding

 60. jos steeman heeft deze keer nog een grotere vrachtschip gekocht ,en wordt nu opgeknapt.
  surinaamse toko,s zijn nu bevoorraad met dozen in verschillende maten.

  lekker zaken doen

  jantje


  Maak melding

 61. @29 Patricia: 2,5% foutenmarche is altijd het geval bij een Normale verdeling en 2 keer de standaarddeviatie. Hoe kan je uit een steekproef van 1400 een selectie krijgen van circa 100 die bovendien lid zijn van NDP. Wat stelt dan deze statistische voorspelling nog voor? Een Surinaamse statisticus waadde zich in een trens van Paramaribo die gemiddeld 30 cm diep was en hij verdronk. Ben jij er ook zo’n eentje. Schoenmaker houd je bij je leest en ga je huiswerk overdoen en nu graag boven een MULO niveau. Wat voor opleiding heeft Krishnadath?
  @53 diana6: Cultureel, politiek en geografisch gezien lijken wij op Bharat Jagdeo in Guyana en Kamla Bissesur in Trinidad & Tobago en daarom zou het in de toekomst een United States of Carribean of te wel “El Dorado” kunnen ontstaan uit deze drie landen. Ben eens met je inzichten en analyse.
  @60 du: Jij begrijpt tenminste wat ik heb opgeschreven. De anderen die volgens jou het moeten lezen, kunnen het wel lezen, maar begrijpen daar heb ik mijn twijfels over. Normen, Waarden en Fatsoen horen bij de 60% van de SME samenleving. Helaas is 40% zeer diep gezonken tot beneden het absolute menselijke nulpunt en dat noemt zichzelf het volk. Bonobo’s hebben ook hun eigen territorium en dat verdedigen ze instinctief.


  Maak melding

 62. Even voor de debiel op #58, in een democratie is het niet de president die iemand in het gevang zet. Bent u werkelijk ZO achterlijk!?

  En deze Poppendokter, president de Moordenaar is zelf verwikkeld in een strafproces.

  Voor de goede orde in een democratie kan een president zich niet mengen in een strafproces.

  Misschien in een ndp prei prei democratie.
  Maar mocht hij dat wel willen doen, dan komt hij er snel genoeg achter.

  Mi ta internationaal zijn de tijden heel anders geworden. Een ondemocratische handeling, isolement mi ta!

  Nogmaals land en volk en de poppendokter krijgen het zeer moeilijk.

  De poppendokter, omdat het parlement het recht heeft om hem ter verantwoording te roepen. En dan komt het hem dun de broek uit lopen. De man kan eenvoudigweg niet discuteren met mensen die een hogere opleiding hebben. Alleen maar wanprestaties kan het volk van deze moordenaar verwachten.

  Weet u trouwens wanneer hij zijn eerste buitenlandse reis gaat maken? Dat wordt lachen, het wordt een dolle boel!


  Maak melding

 63. Wat de man bedoelt met “meeste Surinamers niet achter Bouterse” is het volgende: diegene die op NF stemmen en diegene van de VHP die uitsluitend etnisch stemmen en die kennen wij ook, het geboefte, dat zij niet achter Bouterse staan. Just because they know what`s coming next.


  Maak melding

 64. Ach ja, geen van ons houdt van “verliezen”. En vooral geen valse democraten als vhp en nps.Santhoki heeft een punt, maar graag wil ik z’n geheugen opfrissen :wie haalde in 1987 soemita uit de gevangenis om politieke functie te bekleden ? VHP/Jaggernath Lachmon. Verdachten moeten een stap terug doen, helemaal mee eens. Maar veroordeelden dan ?? brunswijk is veroordeelde !!! maar 5 jaren partner van VHP !! somo, veroordeeld voor zedenmisdrijf, maar met de zegen van de vhp mocht hij de hoogste positie bekleden in de hoogste volksvertegenwoordiging !!! Begrijp ik t goed ? Veroordeelden zijn welkom bij de vhp, verdachten niet. Tenzij je vhp’r bent ?? Sardjoe, Santhoki, ik begrijp jullie wel, verlies is te hard aangekomen. Sardjoe vertoont de laatste stuiptrekkingen, want na de komende regeerperiode kan hij nooit meer terug, dan is ie al overbejaard. Santhoki heeft z’n droom in duigen zien vallen. Het front heeft geoogst wat het gezaaid heeft, en nu smakelijk eten.


  Maak melding

 65. Het is nog nooit bewezen dat de revolutie( DD.Bouterse) vooruit gang heeft geboekt in Suriname.
  Bouta en zijn kornuitjes hebben Suriname naar de kloten gestuurd.
  Hoe krom of scheef, NF heeft heel wat vooruit gang geboekt in lands belang.
  MC met zijn overwinning zal het land ook niet wijzer worden..vooral wanneer een crimineel als president plaats neemt.
  Santokhie is nooit een crimineel geweest dus hij kan best wel president van Suriname worden en de rest mag naar de pomp lopen..


  Maak melding

 66. Bouterse & Brunswijk!? Lijkt wel Laurel & Hardy. Nu even lekker lachen en dan heb je weer niks. Al die domme Suri’s die op B&B gestemd hebben gaan weer huilen als hun zuur verdiende SRD niks meer waard is. Dan ga je weer klagen dat alles duurder is geworden.
  Maar ja een apenhand is snel gevuld. Morgen gaat weer een andere crimineel je toch verzorgen. Wordt een keer volwassen en verstandig en ga werken aan een stabiele Suriname.


  Maak melding

 67. @ titia,
  ga wat doen aan jou moraal dat is mijn advies aan jou.@ fefe het gaat jou geen moer aan waar ik woon ok. ik schaam mij dood voor de aanhangers van sekte leider bouterse het zijn (mensen) zonder enige normbesef.


  Maak melding

 68. @Mahavir

  Je posting zegt veel over jouw en absoluut niets over anderen.

  Jouw soort postings kan elke idioot verzinnen alleen achterbakse onopgevoede figuren posten ze.

  Walgelijk onzin verhaal bedoeld om mensen te beschadigen. Voel je je nu goed, nu je iemand met een walgelijk gelogen verhaal door het slijk heb gehaalt?

  Man ga wat doen aan je moraal en je minderwaardigheidscomplex. Je bent een schande voor SME.


  Maak melding

 69. DomboDU,
  In den beginne was het land Holland dat je zo na aan het hart ligt niets meer dan een barbaarse rovershol.

  Sla de nederlandse geschiedenis er maar eens op na.

  Neem een rondvaart door de Amsterdamse grachten en vraag je oprecht af waar het allemaal vandaan komt.

  Anno 2010 hang ik die stroming niet aan, maar ik bedoel maar, “look who’s talking”.


  Maak melding

 70. @78 en @79 pinto,
  Nederland is de nieuwe Vaderland van een grote groep ex-Surinamers. Net als Suriname dat nu jouw Vaderland is voor een ex-Ghanees/Afrikaan. Jij bent gehaald, geketend is het ruim van een slavenschip. De anderen hebben een luxe Boeing 747 genomen in alle vrijheid en naar Nederland vertrokken. Ken je geschiedenis voordat je weer in het Afrikaans iets uitkraait.


  Maak melding

 71. God weet alles, de bouterse aanhangers weten het beter.
  pinto jij weet van domheid niet meer wat jij moet zeggen mi boi je mag lullen wat jij wil over nederland en zijn bestuurders maar ze zijn velen malen integer dan die hoop stront van de mc laat dat duidelijk zijn, iemand met het verleden van bouterse of brunswijk zou nooit een publieke functie hier in dit land kunnen bekleden. pinto ik raad jullie van de mc aan iets aan jullie moraal te doen want die is ver beneden pijl. dit nog pinto zoek op het internet de naam van jean Bédél bokassa en die van idi amin en mobutu deze zogenaamde zwarte (leiders)waren ook bezeten van de macht ze hadden de zelfde hoeveelheid verstand als dat van bouterse de IQ van pindadop.


  Maak melding

 72. ME_neer@du-bieltje
  Dit zijn je eigen woorden:” ik ben in iedere geval niet zo dom als de (mensen)die achter een massmoordenaar,dictator aanlopen ZO simpel is dat mi boi”.
  In principe geeft jij het zelf toe dat “je dom bent”.
  Jij geeft toe dat jij in ieder geval dom bent , maar niet zo dom als…..
  Leest jouw eigen reactie/bedragen op dit forum en probeert het zo duidelijk mogelijk de gebruikers van dit forum te motiveren wat jij eigenlijk bedoelt met “NORMBESEF EN MORAAL”,dat in het ruimste zin des woords .
  Gaarne trek je eigen conclusie’s
  Zelf-correctie hoort ook bij normbesef
  Ik ben niet boos op jou , enkel het stemt mij verdrietig,maar wij hebben geduld .
  Wij kennen onze beperkingen,dus perfectie moet jij niet bij ons komen zoeken .
  INI WAN ANU , ALA FINGA NO DE A WAN
  Het is best mogelijk dat het bij jou anders is hoor ,je weet maar nooit
  ALLEEN DE ONWETENDE WORDT BOOS
  DE WIJZE BEGRIJPT

  OPO KONDREMAN UN OPO
  MEKI WI SETI KONDRE BUN
  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS RICHTING HET GELUK/OVERWINNING
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

 73. Ach ja sempa moet ik jou dat uitleggen als jij dat niet weet lijkt het mij verstandig om de tent maar sluiten. ouder moeten een voobeeld zijn voor hun linderen een staatshoofd moet een voorbeeld zijn voor zijn landgenoten hij moet van onbesproken gedrag zijn sempa, hij moet zich houden aan de democratie en recpect hebben voor de rechterlijke macht normen en waarden heet dat sempa. sempa ik heb gelukkig nooit in een dictatuur gewoond gelukkig zeg ik nogmaals ik ken mij zelf ik weet dat ik het niet zou overleven omdat ik een velle tegenstander ben van iedere vorm van onderdrukking. dictatuur brengen niet alleen economische en politieke schade aan, ze tasten ook de moraal aan ze vernietigen maatschapelijke waarden,het vertrouwen in de democratische instituties. het heeft een corrumperende effect op het bewustzijn en de ethiek. dat is op de lange termijn misschien zelf het ergste.sempa verzin jij zelf maar een woord voor mensen die hun ondrukker aanbidden heb jij wel eens van het stokholm-syndroom gehoord.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.