zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenNatuurStemgedrag Suriname in Walviscommissie onder vuur

Stemgedrag Suriname in Walviscommissie onder vuur

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 15 jun – Het verzet tegen Suriname’s stemgedrag in de Internationale Walvis Commissie neemt toe. Onder meer het Wereld Natuur Fonds en Conservation International zijn fel tegen. Het betekent nog niet dat Suriname ook afziet van het jarenoude standpunt.

Steevast wordt Japan ondersteund in het streven naar behoud van de walvisvangst. “Wij hebben altijd achter een duurzame oplossing gestaan. Maar vergeet niet dat ook walvissen een natuurlijke hulpbron zijn”, zegt Jaswant Sahtoe, topfunctionaris op het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, tegenover de Ware Tijd. De groene organisaties willen een eind aan die dubbelhartigheid.

Je bent of voor of tegen behoud van de natuur. Suriname wil zich juist verkopen als groen land. Bescherming van het natuurlijke milieu, inclusief dieren, staat hoog. Het is als heet ware het nationale visitekaartje. Het Wereld Natuur Fonds en Conservation International zijn al jaren partners in dit streven. Daarom ook sporen ze Suriname aan de steun aan Japan op te geven.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

19 REACTIES
 1. S.V.P. U ook zo hard maken voor het behoud van de natuur in SME en vooral de wijze van goudwinning waarbij steeds meer Surinaamse wateren met KWIK vervuild worden.

  Een ieder weet welk wetenschappelijk onderzoek die JAPPEN doen.

  ZIJ VRETEN de WALVISSEN op en bestuderen immer de smaak daarvan.

  Dat SME(overheid) de Jappen steunt heeft uiteraard te maken met economische motieven zoals het overal in de wereld werkt en zijn prijs heeft.

  Wij leven nou eenmaal in een zeer hypocriete wereld.


  Maak melding
 2. Steevast wordt Japan ondersteund in het streven naar behoud van de walvisvangst. “Wij hebben altijd achter een duurzame oplossing gestaan. Maar vergeet niet dat ook walvissen een natuurlijke hulpbron zijn”, zegt Jaswant Sahtoe, topfunctionaris op het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, tegenover de Ware Tijd. De groene organisaties willen een eind aan die dubbelhartigheid.

  http://www.youtube.com/watch?v=mMR_73nXI5Q&feature=related


  Maak melding
 3. Ik luisterde vandaag naar http://www.RadioMart.nl in Amsterdam.In de uitzending was de Surinaamse atleet Monsels die ook een actie tegen de jacht op walvissen is begonnen.Suriname steunt Japan om economische redenen en Japan betaalt ook het lidmaatschap van Suriname bij een organisatie die gaat over het beheer van de wereldzeeen.Het lidmaatschap van deze organisatie kost 15000,- US dollars per jaar.Japan betaalt de contributie voor Suriname.


  Maak melding
 4. GEWOON JAPAN STEUNEN, een land die een belangrijke handelspartner is. Suriname is een onderontwikkeldland, dus alle economische hulp is welkom. Suriname is groen genoeg en dat is voldoende voor alle Surinamers. In Nederland wordt je toch als buitenlanders gezien, waarom dan ondersteuning. Geheel Europa heeft gekozen voor industrie en landbouw waardoor het groene is verdwenen. Waarom moet Suriname dan aan die regels houden.


  Maak melding
 5. Die “Natuurlijke”hulpbronnen zijn natuurlijk gewoon de zakken van de Sur. bestuurders, dit is toch nooit anders geweest!

  Groet : Linksom.


  Maak melding
 6. Als we moeten stemmen zoals anderen dat willen…waarom moet er dan gestemd worden? Laat BP en de amerikanen eerst de rotzooi in de Golf van mexico opruimen. Waarom horen we niets van Greenpeace hierover en al die andere milieu orgas?


  Maak melding
 7. Wat een onzin en verspilling van tijd en energie door Suriname.
  Suriname heeft 0% invloed over gang van zakken in het mondiaal gebeuren.
  Het wereld weet niet eens waar Suriname ligt en ik zou adviseren ga het houtknap verbannen.

  roy


  Maak melding
 8. Obama laat BP betalen voor olieschade

  Gepubliceerd: 16 juni 2010 08:08 |
  Door onze correspondent
  Washington, 16 juni. President Barack Obama heeft aangekondigd BP te laten betalen voor de schade veroorzaakt door een olielek in de Golf van Mexico.


  Maak melding
 9. Neeeee heeeee Suriname ‘moet’ geen steun verlenen aan Japan in deze !!! Waarom zullen ze een goed doel niet steunen ? Slaat nergens op ! Suriname ‘moet’ de walvisvangst ook boycotten……

  (ja ze ‘moeten’ niks natuurlijk maar hopelijk…)


  Maak melding
 10. Dit is nu weer typiche Su: zeggen dat je staat voor groene duurzame energeie en oplossingen maar ondertussen wel achter japan staan met de walvisvaart. Su moet japan gewoon lekker laten varen en zich hard maken tegen de walvis vangst. we hebben toch niks aan die japanners.


  Maak melding
 11. Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen, aldus de definitie van de VN-commissie Brundtland uit 1987.

  Duurzaamheid gaat over de schaarste van de hulpbronnen waarmee welvaart wordt voortgebracht, zowel nu als in de toekomst. De oppervlakte van de aarde is eindig; grondstoffen kunnen op raken; en de opnamecapaciteit van de atmosfeer en onze natuurlijke omgeving kent haar grenzen.

  De termen duurzaamheid en duurzaam gebruik komen van oorsprong uit de bosbouw. Later zijn ze ook in de visserijbiologie gebruikt. In beide gevallen was de betekenis verwant met begrippen uit de ecologie. Het ging er om de natuur zodanig te beheren dat de natuurlijke structuren en processen niet principieel werden aangetast. Concreet: aan visgronden en bossen mocht niet méér vis of hout worden onttrokken dan er door natuurlijke aanwas vanzelf weer bij zou komen. Het respecteren van deze ‘gebruiksruimte’ betekent dat ook toekomstige generaties er gebruik van kunnen blijven maken.

  Bij duurzame ontwikkeling is dus sprake van een ideaal evenwicht tussen ecologische, economische en sociale belangen. Alle ontwikkelingen die op technologisch, economisch, ecologisch, politiek of sociaal vlak bijdragen aan een gezonde aarde met welvarende bewoners en goed functionerende ecosystemen zijn duurzaam.


  Maak melding
 12. Ik heb de materie bestudeerd en ben tot de volgende conclusie gekomen:
  Ik vind het goed dat de Surinaamse overheid is voor de duurzame vangst van walvissen voor consumptie en verder onderzoek.
  Wij kunnen omgekeerd ook rekenen op de hulp van Japan als het gaat om onderzoek op het gebied van visserij. Zo krijgen wij inkomsten en know how binnen.
  Voor wat hoort wat. Ik ben een zakenman en zo werkt de zaken en politieke wereld. Niemand doet iets gratis. En als Sur er profijt van kan hebben waarom niet.

  Ik zou mij inderdaad meer zorgen gaan maken om de conseqeunties van de olie lekkage en andere belangrijkere zaken.


  Maak melding
 13. Europees verzet tegen overdracht bankgegevens aan VS

  Straatsburg, 16 juni. Een nieuw akkoord tussen de EU en de VS over het verstrekken van Europese bankgegevens stuit in het Europees Parlement op grote kritiek. Europarlementariërs dreigden gisteren tegen de overeenkomst te stemmen omdat daarmee de bulkoverdracht van informatie over banktransacties mogelijk blijft


  Maak melding
 14. Afrika wil een groene muur optrekken
  Gepubliceerd: 18 juni 2010 15:46 | Gewijzigd: 18 juni 2010 15:46
  AFP, BBC
  N’Djamena, 18 juni. Een groene grens van 7.775 kilometer lengte en 15 kilometer breedte. Een natuurlijke verdedigingslinie van kust tot kust, van Senegal aan de Atlantische Oceaan tot Djibouti aan de Golf van Aden. Met dat ambitieuze plan willen elf Afrikaanse landen een mogelijke opmars van de Sahara stuiten.
  Leiders van de elf landen kwamen deze week bijeen in N’Djamena, de hoofdstad van Tsjaad, om de praten over de ‘Grote Groene Muur’. Het initiatief werd vijf jaar geleden al bedacht maar is nooit van start gegaan, mede door geldgebrek. Het milieufonds van de Wereldbank zegde gisteren in N’Djamena 119 miljoen dollar (96 miljoen euro) toe voor het project.

  Afrikaanse landen vrezen een oprukkende Sahara. De woestijndroogte zou langzaam richting zuiden kruipen, en ten koste gaan van de vruchtbaarder Sahelgronden. Hulporganisaties slaan momenteel alarm over een dreigende hongersnood in @#!*% en Tsjaad. Net als in 2005, toen de ‘Grote Groene Muur’ bedacht werd.

  De te planten bomen moeten bodemerosie vertragen, windsnelheden doen afnemen en regenwater de grond insturen om verwoestijning tegen te gaan.

  De Senegalese president Abdoulaye Wade schuwde in N’Djamena geen grote woorden. „Wij gaan het grootste menselijke project van onze tijd beginnen”, zei Wade. De president, die zich graag presenteert als pan-Afrikaans leider, vergeleek de woestijn met „een gezwel dat groeit”.

  „Het is daarom dat wij hebben besloten om samen dit titanische gevecht aan te gaan”, aldus Wade. Zijn gastheer, president Idriss Déby van Tsjaad gebruikte neutraler bewoordingen. Déby omschreef het groene project als „een bijdrage van Afrika aan de strijd tegen klimaatverandering”.

  Waarnemers houden er evenwel rekening mee dat de ‘Grote Groene Muur’ ook na de bijeenkomst van deze week nog op zich zal laten wachten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES