Keti Koti Festival in Oosterpark Amsterdam

10

Keti Koti, de viering en herdenking van de afschaffing van de slavernij in de voormalige Nederlandse koloniën, wordt op 1 juli weer groots gevierd in het Oosterpark in Amsterdam. Met optredens van o.a Maikal X & The Evolution Band (voormalig lid van Postmen), de Antilliaanse topformatie Q-Sign, en Rootsryders ft Aswin Jaydee, zal het Keti Koti Festival wederom bijdragen aan de verbreding van de viering en herdenking van de afschaffing van de slavernij.

Na het daverende succes van vorig jaar is de verwachting dat er meer dan 20.000 mensen op het festival zullen afkomen. Het Keti Koti Festival start met een groots opgezette optocht, De Bigi Spikri, van looporkesten en brassbands.

De stoet begint om 12.00u vanaf de Stopera en trekt via de plantagebuurt naar het Oosterpark waar aansluitend de nationale herdenking plaatsvindt bij het Nationaal Monument Slavernijverleden in aanwezigheid van demissionair minister André Rouvoet, de gevolmachtigde ministers van de Nederlandse Antillen en Aruba, de ambassadeurs van Suriname, Ghana en Zuid-Afrika en de burgemeester van Amsterdam.

Lees verder op www.goodtimes.org.


10 REACTIES

 1. Ik vraag mij af welke Ambassadeur van Suriname aanwezig zal zijn in het Oosterpark tijdens de viering van Keti Koti op 1 juli a.s.,want momenteel heeft Suriname geen Ambassadeur in Nederland.
  Misschien zal de demisionaire markt-wijf Lilian Truideman Suriname vertegenwoordige….schande als dit gebeurt!


  Maak melding

 2. Kondre mang met name een mooie dag toegewenst
  en hou het netjes ie sabie toch, want als eea scheef gaat hoor je weer!!!! zie je wel
  het zijn weer!!! no baja no doe.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 3. Ketie kotie, wat voor werie ede bandjes op zo,n dag? op die dag moet je echt die apintie drong , en kaseko muziek horen.
  zeker weer een bounty die dit mag organiseren.


  Maak melding

 4. Zie hier het bewijs hoe versnipperd de creoolse groep in Nederland is. Ik kreeg uit Amsterdam een uitnodiging voor de 01juli-viering en kreeg ook een nette uitnodigingsbrief van een andere surinaamse organisatie uit Rotterdam, voor een 01 juli viering in Rotterdam.

  Wanneer zullen alle Surineds in Nederland die saamhorigheid kunnen opbrengen in belang van de groep en zeker in belang van onze kinderen?

  Surineds en zeker de creoolse groep: “De toekomst hier in Nederland hebben wij alleen maar geleend van onze kinderen. Die toekomst moeten wij ze eens terug geven. En dat kan zeker niet als wij zo versnipperd in dit land acteren”.
  Srika


  Maak melding

 5. Ik denk dat iedere stad recht heeft op zijn keti-koti viering. Het is echt niet te doen en veel te duur om alle Sur’s en antillianen op een plek bijeeen te brengen. het gaat om de herdenking!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. Hoe kan het dat wij de afschaffing van onze slavernij vieren met onze slavenmeesters??? Onze voorouders die zo geleden hebben, draaien zich om in hun graf en vervloeken ons!!! Laten wij loyaal zijn aan onze voorouders en de afschaffing met winti pre vieren!!! and last but not least: De werkelijke datum va afschaffing is 01-07-1893 en beslist niet op 01-07-1863. Onze voorouders zijn 30!! jaren langer gemarteld, en onderdrukt en uitgebuit en vernederd en vermoord!


  Maak melding

 7. De viering van de afschaffing van de slavernij moet naar mijnsinziens elk jaar gevierd worden.-De blanken vieren eveneens elk jaar de dag dat zij onder de druk van de Duitsers verlost werden door de buitenlandse troepen.-Dokwerker 01 mei viering doen zij ook.-Kranslegging door de koninging,ook elk jaar gevierd.-Joden herdenking(waarbij Duitsers deze mensen zonder enige grondige redenen flink hebben vergast)


  Maak melding

 8. Keti-koti viering in elke stad vind ik geweldig. Niet iedereen kan het zich veroorloven om helemaal naar amsterdam te gaan. En of het nu centraal op 1 plek gevierd wordt of in kleine groepen over de hele wereld, het gaat erom dat onze voorouders herdacht worden. Eigenlijk vind ik wel dat het nationaal gevierd moet worden, zoals de herdenkingen van nederland zelf. Meer publiciteit en aandacht ervoor, als excuses van de nederlanders die onze voor ouders onderdrukt en vernederd hebben. En mede surinamers, ga nou niet op dit soort gelegenheden ruzies lopen maken. One love! We zijn allemaal broeders en zusters van elkaar. Mocht een andere broeder naar je vrouwtje kijken, wees er dan trots op dat jij naast haar loopt en niet die broeder en laat hem kijken. Feest met elkaar, naast elkaar. Be one love! Peace….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.