Aanstaande regeerders Suriname leggen rookgordijn

56

PARAMARIBO, 15 jun – Een rookgordijn. Zo noemt minister Ricardo van Ravenswaay de bewering van Mega Combinatie, MC, dat de schatkist leeg staat. Er is geen sprake van. Het heeft er veel van dat er naar excuses wordt gezocht.

Als het straks eventueel fout gaat, kan altijd naar het verleden worden gegrepen. “Het is spijkers op laag water zoeken. Wij hebben een nog slechter situatie aangetroffen. We hebben vanuit een failliete boel een welvarende economie opgebouwd”, zegt Van Ravenswaay tegenover Radio 10. MC doet er goed aan zich te bewijzen. Tijdens de verkiezingscampagne is flink wat beloofd.

Nu beweert MC-leider Desi Bouterse dat Suriname met een schuld zit van ruim een miljard dollar. Het lijkt er dus op dat er een scenario wordt opgezet. “Hij moet bewijzen waar de schuld van een miljard vandaan komt. Men moet niet alvast komen met een rookgordijn voor als het slecht gaat en dan zeggen dat de situatie al slecht was. We staan er nu een stuk rianter voor”, aldus Van Ravenswaay.


56 REACTIES

 1. Rick,
  Had je een andere reactie van Joran van der Sloot Sr. verwacht? De man wordt president, de rechterlyke macht wordt hervormd zodat zyn zaak wordt geseponeerd, Ramon Abrahams wordt de nieuwe minister van defensie zodat ons (goed opgebouwd en deskundig leger) weer prive eigendom wordt, en we gaan wederom naar een periode van schaarste en pakkettenhandel met het land dat ons 300 jaar heeft uitgebuit. That’s all.


  Maak melding

 2. Afschaffing slavernij vier je niet als je die niet hebt bevochten, maar in de schoot hebt geworpen. Dan zou viering van bijvoorbeeld het herkrijgen van een onafhankelijke status gepaster zijn. Een beschaafd volk werkt aan verheffing en daar heeft zo’n viering niet mee van doen.


  Maak melding

 3. Wat ik weet is dat Su…haast geen stuiver verdient maar wel behoorlijk geld uitgeeft.
  Dat staat vast ::::: haast niks verdienen …………maar wel flink uitgeven.


  Maak melding

 4. “Nu beweert MC-leider Desi Bouterse dat Suriname met een schuld zit van ruim een miljard dollar. Het lijkt er dus op dat er een scenario wordt opgezet. “Hij moet bewijzen waar de schuld van een miljard vandaan komt. ”

  Bouterse heeft duidelijk gesteld dat er een begrotingstekort is van ruim 1 miljard dollar. Dit klopt want dat is de begroting die front heeft ingediend, dit zou van Ravenwaaij moeten weten. Dit bedrag komt niet van de heer Bouterse maar van de huidige front regering. Ravenswaaij is gewoon bezig het volk weer te misleiden zoals het een goede fronter betaamd.

  Ik snap dus niet dat een goede journalist hem dan niet verwijst naar de begroting zoals die is ingediend. Ook dan had hij waarshijnlijk een begrotingstekort zou zijn,, het zou een komma fout zijn geweest, er is economische stabiliteit dan kan je toch geen begrotingstekort hebben, de journalist zou dus een heel domme vraag gesteld hebben.

  Feit is en blijft dat niemand precies weet hoeveel de monetaire reserve precies is, hoe zat het weer met die ontbrekende jaarverslagen. Publiceer ze nou maar zodat iedereen kan zien hoeveel schuld en reserve precies heeft, voor de rest basta.


  Maak melding

 5. Moro Lei e Doro
  meneer ricardo van ravenswaay,
  gaat uw huiswerk beter maken.heeft u geluisterd naar het gesprek op radio apintie met meneer telting en hildenberg.het is echt geen rookgordijn werpen maar de keiharde realiteit.

  dat geld dat bij de centrale bank ligt,komt van de dollars rekening van particulieren.
  maar het land zelf heeft geen moer.


  Maak melding

 6. het is al lang bekend dat bouterse en zijn mega-boeven geen respect hebben voor suriname en zijn bevolking ze bedriegen, liegen ondrukt ze toch geloven ze in die leugens die massamoordenaar , bouterse dek zich nu al in want hij weet dat hij die gemaakte beloften nooit waar gaat kunnen maken, het enige wat nog rest is dat bouterse die stomme ezels stront geeft om te eten.


  Maak melding

 7. The ‘governer’ de heer TELTING, de zo erg bewierookte directeur van de Centrale Bank,heeft zelfs gezegd dat de situatie in Suriname precair is.Men kon nauwelijks de LONEN van AMBTENAREN uit betalen.

  Het Nieuw Front heeft in aanloop naar de verkiezingen grote sommen geld uitgegeven om de kiezers te binden.Daarnaast hebben ze op krediet grote concracten met Dahlian afgesloten voor asfalteringswerkzaamheden.

  Van Ravenswaay is bezig met eem grote propaganda offensief om het Nieuw Front een veilige aftocht te garanderen.De heren van het Nieuw Front zijn misdadig bezig geweest met de financiele huishouding vanhet land. Nu willen ze een andere de schuld geven.

  Er moet openheid komen m.b.t. de financiele situatie van het land op dit moment.Om alle twijfel weg te halen zal het Nieuw Front met keiharde cijfers/bewijzen voor de dag moeten komen.GEEN DISCUSSIE MOGELIJK.


  Maak melding

 8. Van Raavenswaay moet zijn grote bek houden. Die faillite economie waarvan hij de mond vol heeft heeft front NOOIT kunnen aantonen! Wijdenbosch heeft ze nog uitgedaagd om te bewijzen dat de staatskas leeg was..NOOIT hebben zij ook maar iets kunnen aantonen. Alleen maar het wintje geroep van ze!

  Nu heeft Wirth aangetoond dat ze met een schuld zitten, het staat zwart op wit en nog prtobeert deze over het paard getilde fronter te beweren dat het niet waar is!

  Zijn partij heeft over de ruggen van anderen een zetel en juist deze free riders hebben de grootste mond!

  Als er geen sprake van is, laat hij het aantonen. Waar zijn zijn accountant rapporten en financiele verslagen van de rekenkamer, waar zijn de bankafschriften??!! Daar kan hij niet mee op de proppen komen. Laat hij die maar eerst laten zien!


  Maak melding

 9. Van Ravenswaay heeft gelijk. Wie stelt moet bovendien bewijzen. Bouterse heeft in het recente verleden wel vaker dingen geroepen die achteraf niet waar bleken te zijn. Daarentegen hebben andere partijen de vele malversaties van Bouterse c.s. aantoonbaar blootgelegd. Helaas hebben zijn aanhangers hier geen oor naar. Zij horen alleen wat zij willen horen. Ze laten zich maar al te graag bedonderen. Feiten schijnen bij deze groep kennelijk niet belangrijk te zijn. Loze kreten worden door hen voor waarheid aangenomen.


  Maak melding

 10. De beweringen van de aanstaande regeerders rieken inderdaad naar het opwerpen van een rookgordijn of zich bij voorbaat indekken voor het geval het fout gaat of men van plan is te PLUNDEREN.

  Laat de bevolkingg zich dan bewust zijn van hoe de situatie NU is, en hoe het er over 5 jaar voor staat.

  Als men weet dat het nu leeg is en zelf niet denkt bij machte te zijn het beter voor elkaar te krijgen of zelfs nu al vreest dat het slechter zal worden onder hun bewind, BEGIN ER DAN NIET AAN en geeft de oprdracht dan maar aan anderen.

  Eerst een grote mond opzetten, en nu het waar gemaakt moet worden met zulke ongein op de proppen komen is heel erg ZWAK en DOORZICHTIG.

  Het is niettoppie, maar men staat er momenteel mopnetair stabieler en beter voor dan in het jaar 2000. Wie durft dat te ontkennen?

  Let wel … Ik ben geen aanhanger van welke politieke groepering dan ook. Ik observeer enkel wat men doet of denkt te kunnen doen en tracht daar een objectief oordeel over te vellen.

  *** GOD ZIJ MET SURINAME ***


  Maak melding

 11. Wij hebben een nog slechter situatie aangetroffen. We hebben vanuit een failliete boel een welvarende economie opgebouwd”, zegt Van Ravenswaay tegenover Radio 10.Meneer Van Ravenswaay, als dhr.Hoefdraad (een onafhankelijk expert)straks de kas (boekhouding) v.d. Centrale Bank heeft opgemaakt komt het volk achter de waarheid wie een rookgordijn voor het VOLK had opgeworpen.Ik denk niet dat dhr.Telting v. jullie kamp zomaar iets uit zijn mouw schud over de salaris uitbetalingen elke maand weer, van Ambtenaren.Dan zal het VOLK zien, als jij tot de “RAVEN” van het NF behoort die het VOLK liep te belazeren.Jullie zijn bezig jezelf met “WORTEL EN TAK” uit te roeien.Vooral gezien de uitspraken gisteren van de z.g.President dat Suriname is overgenomen door de Duivel.Zelfs NPS-ers hebben gereageerd en gezegd nooitmeer op deze partij te zullen stemmem gezien de uitspraken van een “drs” (gekochte diploma /titel schijnbaar).Al is de leugen nog zo snel…….de WAARHEID achterhaalt hem wel……..GOD ZIJ MET DE SURINAMERS EN HUN LEIDERS.
  Ps.Wanneer verlaten de RATTEN nou eindelijk het zinkend schip…..Emigreren jullie naar Nederland, Wilders wacht op jullie voor SAMENWERKING….hahaha


  Maak melding

 12. Bouta is er zeker nu pas achter gekomen dat de schatkist niet genoeg gevuld is om alle beloften waar te maken die voor de verkiezingen zijn gedaan. Hij moet zijn eigen financieel beleid voeren en op eigen kracht zorgen dat er voldoende geld is voor opbouw. De financiële paragraaf uit het verkiezingsprogramma van de NDP geeft hiervoor weinig hoop. Het grootste gedeelte moet hierbij komen uit vage “Eigen nationale besparingen”. En genoemde buitenlandse investeringen en leningen zijn maar zeer de vraag.


  Maak melding

 13. Als het volk periodiek inzage of informatie krijgt van een door accountant goedgekeurde jaarverslag, dan kan deze discussie achterwege gelaten worden.Het NF is debet aan ontstane situatie. Met modder gooien is zinloos. Het NF moet weten dat het Surinaamsvolk met het verstrijken van de tijd zich ook beter gaat ontwikkelen. De weinig onderbouwde beschuldigingen richting tegenstanders hebben weinig tot helemaal geen invloed meer op het volk. Wat ik eigenlijk jammer vind, is dat de heer Bouterse niet een ander rol wilt vervullen. Als hij naar de achtergrond treedt, is de weg vrij voor de VHP om zich los te rukken van het NF en zich aansluiten bij huidige MC en AC samenwerking. In belang van Suriname is een stabiele formatie nodig. Ook met Bouterse in een andere rol is dit mogelijk. Ook een parlementaire functie is onmogelijk zolang het onderzoek naar de decembermoorden niet afgerond is. Dit moet ook gelden voor alle NDP-ers die tijdens het militairbewind een vooraanstaande rol vervulden.


  Maak melding

 14. We moeten niet jokken.
  Toen Front kwam in 2000 was de koers 1 op 1000.
  Toen Front weg ging 25 mei was de koers 1 op 3.
  Dus laten we ons niet belachelijk maken.
  Het klinkt niet geloofwaardig wat Bouta zegt.
  We willen daarom een frisse eerlijke NDP-er.
  Jong bloed met kennis die opbouw doet.
  Oproep om niet te kope is geen beleid.
  Alleen de economie gaat kapot zo.
  We willen een jonge frisse NDP leider.
  In dienst van het volk.
  En om groei van NDP te garanderen.
  As Bouta nu de koers weer kapot maak gaat NDP naam kapot.


  Maak melding

 15. V.Ravenswaay,je zegt het goed,je had een faillete boel aangetroffen en daar hebben jullie nog steeds niet zo veel aan gedaan.
  van 2000 tot 2005 was het NF aan de macht,NPS/VHP en PL en van 2005 tot 2010 is het nog steeds een faillite boel,ik snap niet dat je na de uitspraken van Telting nog durft te beweren dat er een stabiele economie is in Suriname.
  Het moet niet gekker worden met die losers van het NF , de NPS en VHP ,doen niets anders dan de winnaar van de verkiezingen in een slecht dagplaatsen.Zo kan men merken dat het gewone volk ze nooit iets kon schelen zo lang ze hun zakken maar konden vullen.
  Als het volk het zo goed had gehad,waren jullie nooit zo genadeloos afgestraft,vooral de NPS 3 zetels, wil toch heel veel zeggen over hun beleid.


  Maak melding

 16. Stel een onafhankelijk onderzoeks commissie in die de stand van zaken mbt de monetaire reserve moet weer geven .
  Met de uitslag van zo’n commissie zal iedereen het moeten doen. Het welles en nietes spel moet dan afgelopen zijn.


  Maak melding

 17. De Megacombinatie schijnt een probleem te hebben met de achteruitkijkspiegel van het Nieuw Front. En niet zonder redenen want een blik in deze spiegel levert ons onder andere het volgende op. Lees en huiver.

  – Het drukken van geld met als gevolg: ontwaarding van de Surinaamse Gulden.
  – invoering van omzetbelasting om de tekorten in de schatkist aan te vullen.
  – De houtbedrijven MUSA, BERJAYA en SURI-ATLANTIC kregen elk 150.000 ha voor houtexploitatie
  terwijl wij Bruynzeel hadden.
  – Nieuw Koffiekamp moest verhuizen ten gunste van de goudonderneming Goldenstar.
  – De vereniging van inheemse dorpshoofden vroeg de regering een aantal keren tevergeefs om geen
  concessies te verlenen op hun grondgebied. Denk aan Kwamalasamutu, Kawemhakan en Nana
  Resources .
  – President Wijdenbosch woonde met een 11-leden tellende delegatie een internationaal
  gebedsontbijt bij. Kosten van deze reis ruim 50.000 dollar.
  – Een delegatie van vier leden onderleiding van DNA-voorzitter Marijke Djawalapersad, ging naar
  India om een bijeenkomst bij te wonen over de maatschappelijke “positieverbetering van de
  vrouw”. Kosten ongeveer 50.000 dollar.
  – De president besloot dat ministers een nieuwe auto mochten aanschaffen. Hiervoor kregen ze
  ieder een bedrag van 35.000 dollar.
  – De president had een speciale rekening bij de Centrale Bank van Suriname, waarop 100 miljoen
  (?!) Surinaamse gulden gestort werd voor “representatieve uitgaven”.
  – Para-Industries ging over de kop. Alle bedrijven voor de productie van glas, tegels en stenen
  werden gesloten en het personeel ontving geen salaris meer terwijl de overheid miljoenen uitgaf
  aan reizen en aan zakenman Dilip Sardjoe. Hij kreeg van de regering (de regering Venetiaan
  weigerde het eerder) 100 miljoen gulden als vergoeding voor kosten van opslag van producten
  van de overheid.
  – Uit de staatskas is in totaal 73 miljoen Surinaamse gulden uitgegeven voor de reizen die president
  Jules Wijdenbosch in 1 maand (februari 1997) maakte. Bijwoning van een gebedsontbijt in
  Washington 20 miljoen, werkbezoek aan Brazilie 22 miljoen, de CARICOM-conferentie op Antigua
  14,5 miljoen, staatbezoek aan, Venezuela 17 miljoen.
  – Alle reizen van de president werden voorbreid door een team van ambtenaren, waarvoor de
  kosten ook in de miljoenen liepen.
  – Een minister werd veroordeeld voor een relatie met een minderjarige.
  – Een diplomaat werd veroordeeld voor verkrachting.
  – De veroordeling van Alibux.
  – Verkoop van een grote hoeveelheid padie aan Manglie, ver beneden de kostprijs. Resultaat
  $400.000 winst.
  – Dezelfde Manglie krijgt stalweide, afgenomen van veehouders.
  – Afgifte van duizenden hectaren aan politieke vrienden.
  – Het willen verkopen van staatsolie aan Dilip Sardjoe voor $60.000.000.
  – Een ophol geslagen valutakoers.
  – De tarieven van dienstverlening door de overheid gingen fors omhoog. De kosten voor o.a.
  identiteitsbewijzen, naturalisatie, rijexamens en grondhuur stijgen met percentages
  tussen de 100 en 10.000. Een bewijs van de hoge de inflatie.
  – Achterstallige betaling van ruim 1 miljard gulden aan medische specialisten.
  – Schulden aan de ziekenhuizen liepen in de honderden miljoenen.
  – Rekenkamervoorzitter Hans Prade werd ontslagen omdat hij onthulde dat Wijdenbosch de
  begroting belastte met de viering van zijn verjaardag. Het feest, dat op 2 mei 1997 werd gevierd,
  had meer dan 26 miljoen gulden Surinaams gekost, omgerekend bijna 130.000 NF (€ 65.000).
  Amafo is maar een kleintje vergeleken met hem. Prade maakte ook melding van een geheime
  presidentiële rekening bij de Centrale Bank van Suriname, waarop in 1997 SF 200 miljoen werd
  gestort.
  – Directeur en Hoofd van de STVS-nieuwsdienst werd de laan uitgestuurd omdat hij teveel zendtijd
  in het nieuws besteedde aan politicus en vakbondsleider Fred Derby.
  – De kinderen van Desi Bouterse werden tewerkgesteld op ambassades van Suriname. Dino in
  Brasilia en Peggy in Brussel. We weten ondertussen allemaal dat Dino veroordeeld is.
  – Tariefsverhogingen voor onder meer elektriciteit en telefoon.
  – Bij de goudmaatschappij Golden Star Resources vloeien 70 werknemers af. Was dit de
  werkgelegenheid die de NDP had beloofd?
  – Er is geen geld om de lonen en andere uitkeringen van arbeiders bij staatsmijnbouwmaatschappij
  Grassalco uit te betalen.
  – Nederland deed beroep op INTERPOL tot arrestatie van Bouterse i.v.m. zijn veroordeling voor het
  drugstransport te Stellendam.
  – De regering ontruimde 60 in aanbouw zijnde volkswoningen, die waren gekraakt door mensen die
  voornamelijk uit het binnenland afkomstig waren.
  – De afvloeiing van werknemers werd ingrijpender, steeds meer bedrijven stuurden mensen naar
  huis omdat ze anders niet langer het hoofd boven water konden houden.
  – President Wijdenbosch vertrekt naar Indonesië voor een staatsbezoek. Het gezelschap bestaat uit
  ongeveer 30 (?!) personen. Er werden geen mededelingen gedaan over het doel van dit
  staatsbezoek.
  – De forse autotoelagen van de regering werden verdubbeld. President Wijdenbosch zou dagelijks
  28.000 gulden hebben ontvangen voor het gebruik van zijn eigen auto, de vice-president 24.500,
  de ministers 14.000 en de onderministers 10.000 gulden.
  – De aankoop van een stuk grond te Tout Lui Faut. Er zou 7 miljoen Nederlandse gulden ervoor zijn
  betaald, maar de verkoper zou slechts de helft ervan hebben ontvangen.
  – Ontvoering en mishandeling van journalisten.
  – Een Minister trok een pistool en dreigde een DNA lid neer te knallen. Omstanders hebben de
  minister die in beschonken toestand zou verkeren, weggeleid.
  – Er was geen geld om de lonen en achterstallige lonen van de arbeiders van de Stichting Machinale
  Landbouw (SML) te betalen.
  – Een stuk concessieterrein aan de rand van Paramaribo voor een houtzagerij wordt onteigend ten
  gunste van een relatie van minister Errol Alibux.
  – Partij-politieke programma’s op de radio worden verboden.
  – Ruim 35000 overheidsdienaren gingen in staking om de regering te dwingen tegemoet te komen
  aan een looneis van 130 procent.
  – 22 actievoerende RGD-artsen werden geschorst en 38 collega’s mochten de locaties van de RGD
  ook niet meer betreden.
  – Bouterse wil de SML verkopen aan twee of drie grote rijstmagnaten.
  – Ballast Nedam betaalde smeergelden om de opdracht tot de bouw van bruggen in Suriname te
  krijgen. Het ging om een bedrag van NF 21 miljoen. Hierdoor viel een ander Nederlands bedrijf af
  dat voor een beduidend lager bedrag (circa de helft) had ingeschreven.
  – De president ging met een delegatie van 25 man op stap, terwijl de vicepresident een reisverbod
  uitvaardigde voor ministers, ambtenaren en medewerkers van parastatale instellingen. Dit hield
  verband met de ‘niet erg ruime deviezenreserve’.
  – Parlementsvoorzitter Marijke Djwalapersad ging ook op reis. De delegatie onderneemt deze reis
  zonder instemming van de nationale assemblée.
  – Georganiseerde corruptie bij de uitgifte van gronden aan toppers van één van de coalitiepartijen.
  De echtgenote van OPDA-voorzitter Jagendre Ramkelawan en de Minister van Volksgezondheid,
  Theo Vishnudatt, behoorden tot de personen die gronden hebben gekregen die in 1986 door de
  overheid werden gekocht en nu ruim 1 miljard gulden waard zijn. Minister Errol Alibux van
  Natuurlijke Hulpbronnen zou de gronden hebben toegewezen.
  – De Staatstelevisie kreeg een verbod om beelden van protestmanifestaties te vertonen.
  – Zakenman Dilep Sardjoe kreeg van de regering een vergunning om elektriciteit op te wekken en te
  verkopen aan de EBS. Sardjoe kreeg van de regering een concessie om een elektriciteitscentrale te
  bouwen, een terrein langs de Suriname rivier plus een bedrag van 4 miljoen dollar, dat via de
  levering van stroom zou worden afgelost.
  – De assemblee keurde met 26 stemmen een voorstel van de regeringscoalitie goed om voortaan te
  mogen vergaderen zonder quorum. Er hoeven niet meer minstens 26 leden aanwezig te zijn om te
  kunnen vergaderen.
  – Paramaribo en omstreken hebben te kampen met stroomonderbrekingen. EBS haalde bij
  toerbeurt wijken uit het voorzieningssysteem, vanwege een tekort aan stroom.
  – Het begrotingstekort is volgens de officiële cijfers opgelopen van Sf 4,3 miljard tot Sf 11.8 miljard –
  ongeveer Nf 60 miljoen.
  – De rijstsector in Nickerie is aan de grond, de meeste boeren zijn failliet. Ze eisen een dollarprijs
  voor hun product.
  – De ziekenhuizen vragen aan verzekerden bij het Staatsziekenfonds en aan on- en minvermogenden
  een eigen bijdrage van 35.000 gulden per ligdag.
  – Protesten tegen de verdubbeling van salarissen van regeringsfunctionarissen en
  departementsdirecteuren. President Wijdenbosch verdient jaarlijks ongeveer Nf. 180.000,-
  – voor het eerst geeft een minister (minister van Volksgezondheid, Theo Vishnudatt) toe dat de
  staatskas totaal leeg is. Patiënten die bij het Staats Zieken Fonds(SZF) verzekerd zijn, moeten
  contant geld op tafel leggen voor hun behandelende arts.
  – De koers van de Amerikaanse dollar heeft zijn record in het Surinaamse geldcircuit verbroken.
  Hierdoor gingen vele bedrijven ertoe over hun goederen in dollars te prijzen.
  – De dienst voor jeugdtandverzorging sluit 23 van haar 29 poliklinieken. In de poli’s die openblijven,
  worden alleen betalende patiånten behandeld. Dit besluit kwam omdat de overheid een schuld
  van 167 miljoen gulden niet kon voldoen. De salarissen van de werknemers konden niet worden
  betaald.
  – het Diaconessenhuis laat beslag leggen op de tegoeden van vier bedrijven (Bruynzeel, Staatsolie,
  Suralco en Billiton) die gelden aan de staat moeten overmaken. De staat moet het ziekenhuis een
  bedrag van bijna 290 miljoen gulden Surinaams betalen.
  – Electriciteit, brandstof, gas, en openbaar vervoer worden duurder.
  – De British American Tobacco Company in Suriname (Batsur) zet de lokale productie van sigaretten
  stop. Achtenvijftig personeelsleden krijgen ontslag.
  – De stroomlevering aan Nickerie, Coronie, Commewijne en Marowijne wordt 2 weken van 7 uur ’s
  avonds tot 10 uur ’s morgens onderbroken. De EBS moest de voorziening onderbreken als gevolg
  van een gebrek aan geld voor de aanschaf van brandstof.
  – De inflatie voor 1999 ten opzichte van dezelfde periode in 1998 komt op 206,8 procent.
  – Commerciële banken verhogen hun rentetarieven tot 30 procent als gevolg van de toegenomen
  inflatie.
  – Een coalitie parlementariër was met zijn zoon, die tevens zijn lijfwacht is, betrokken geraakt bij
  een schietincident.
  – De directeur van Telesur werd ontslagen.
  – Bij het Algemeen Bureau voor de Statistiek hing directeur Iwan Sno dreiging van ontslag boven het
  hoofd. De regering zou het niet eens zijn met cijfers die het ABS publiceert en die niet in het belang
  van haar beleid waren.
  – Auto’s, vrachtwagens, bussen en motorfietsen die ouder zijn dan drie jaar mochten niet meer
  geïmporteerd worden.
  – de ambassadeur van Suriname in Brazilië, en Dino bouterse werden ervan beschuldigd betrokken
  te zijn geweest bij drugshandel. Opgepakte Colombianen hadden het telefoonnummer bij zich van
  de zoon van Desi Bouterse die op de ambassade werkte.
  – Henk Herrenberg heeft van het diplomatieke korps in China afscheid genomen als ambassadeur
  van Suriname. Er deden zich geruchten de ronde over paspoortenzwendel waaraan hij zich
  schuldig zou hebben gemaakt.
  – President Wijdenbosch gaat in mei 1999 met een delegatie van 13 personen naar een Afrikaans-
  Amerikaanse conferentie in Ghana. Het is zijn achtentwintigste reis sinds hij in september 1996
  aantrad). De reis naar Ghana (alleen aan vliegtickets in de business class ) kost 140 duizend
  Nederlandse guldens. Niet duidelijk is hoeveel er aan handgeld wordt uitgegeven. Op schema
  staan nog Cartagena in Colombia, Zuid-Afrika, Brazilië.
  – Duizenden betogers trokken door de straten uit woede over de fors gestegen prijzen voor eerste
  levensbehoeften. Agenten schieten na enkele waarschuwingsschoten met scherp. Daarbij viel een
  onbekend aantal gewonden. Aanleiding van de protesten is de dramatische stijging van de
  wisselkoers. Inmiddels hield men de koers al niet meer bij want de prijzen van de noodzakelijke
  levensmiddelen stegen met de dag en worden soms zelfs verdubbeld. Er gingen 70.000 mensen de
  straat op om het vertrek van president Wijdenbosch en vice-president Radhakishun te eisen.
  – President Jules Wijdenbosch kreeg in 1999 30 miljoen gulden Surinaams op zijn bankrekening. De
  ministers kregen de helft van dat bedrag. Het was een salariscorrectie met terugwerkende kracht
  tot januari 1998. Die aanpassing gold ook voor directeuren en onderdirecteuren van ministeries.
  Niet iedereen uit deze groep kreeg echter dit extraatje; alleen degene die loyaal waren aan de
  regering.
  – de officiële verkiezingsdatum wordt met precies een jaar vervroegd. De regering heeft onder druk van massa protestdemonstraties deze concessie moeten doen.
  – De rechtbank in Den Haag veroordeelde drie verdachten die terechtstonden in de zogenaamde CoPa-zaak. De verdachte Bouterse kreeg in totaal 16 jaar plus Nf 5.666.667,00 gulden boete opgelegd wegens deelneming aan een criminele organisatie en cocaïnehandel.
  – Personeel van Surinaamse ambassades wordt maanden niet uitbetaald. Er is geen geld.
  – de medische zorg die bijna 50 poliklinieken van de Medische Zending (MZ) aan ongeveer 50.000 bewoners van het binnenland verlenen, dreigen volledig weg te vallen. De MZ, de enige instelling voor gezondheidszorg in het binnenland, heeft al maanden geen subsidie ontvangen van de overheid.
  – Het SZF is op sterven na dood. Patiënten, die nota bene zijn verzekerd, zijn ‘kind van de rekening’. Ze moeten elk consult contant betalen bij huisartsen en specialisten. Als ze in een ziekenhuis terechtkomen, kijken ze aan tegen een meer dan verdubbeld tarief per ligdag.
  – Minister Gobardhan van financiën stelt geen geld meer beschikbaar om minimale kosten voor het houden van DNA vergaderingen te betalen.
  – De regering wil Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij verkopen. Door aandelen van dit bedrijf te verkopen, zou de regering aan financiële middelen kunnen komen.
  – De regering heeft buitenlandse deskundigen aangetrokken om drie staatsbanken te fuseren, om ze later te verkopen. Het zijn de VCB Bank, de Post Spaarbank en de Landbouwbank. Maar de regering gaat verder, want ze verkoopt ook haar meerderheidsbelang in de Hakrinbank en het minderheidsbelang in De Surinaamsche Bank.
  – Inschrijfgelden voor scholieren en studenten zijn met ruim 100 procent verhoogd. Dit is een extra klap voor ouders met schoolgaande of studerende kinderen.
  – DSB, De Surinaamsche Bank, de grootste commerciële bank, heeft het verstrekken van nieuwe leningen aan cliënten tijdelijk stopgezet. Dit is het gevolg van een ernstig tekort aan geld voor kredietverlening. De inflatie ligt vele malen hoger dan de rente die spaarders krijgen, waardoor de spaarzin sterk is afgenomen.
  – een minister vergreep zich aan tienermeisjes uit de dorpen Apura en Washabo in het westen van Suriname. De bewindsman zou voor de verderfelijke praktijken ondergeschikten opgedragen hebben om met transportmiddelen van de overheid meisjes op te halen en naar zijn logeeradres in Nieuw Nickerie te brengen.
  – Justitiële informatie uit Brazilië heeft bij de politie in Paramaribo het vermoeden versterkt dat er sprake is van een grootscheepse handel in Chinezen via Surinaams grondgebied.
  – opnieuw bevoordeeld de regering rijstmagnaat Imro Manglie door hem dure grond tegen een weggeefprijs in de schoot te werpen. Daarnaast heeft hij met voorkennis een grote partij rijst kunnen inslaan, waardoor hij zonder al te veel moeite met twee transacties een winst heeft gemaakt van 6 miljoen Nederlandse courant.
  – de diplomaat Laurens Neede wordt door de politie aangehouden in een seksschandaal.
  – Badresein Sital die in 1997 en 1998 de SML geleid heeft, totdat tussen hem en Desi Bouterse ruzie ontstond, onthulde op een persconferentie dat Manglie in feite het hele rijstbedrijf heeft opgekocht. Het gaat om 1800 hectare voor een prijs van 175 dollar per hectare. Wat hij hiervoor krijgt is 1314 hectare van het zogenoemde ‘zee-areaal’ en 500 hectare aan omliggend terrein. Dit bestaat, volgens Sital, uit 48 hectare waarop een citrusaanplant staat, het volledig dorp Wageningen, een varkensfokkerij en de fabrieksterreinen met alle opstallen van de SML.
  – Vice-president Pretaap Radhakishun zei dat jonge meisjes in de inheemse cultuur al vroeg seksueel actief zijn, wat bedoeld zou zijn als vergoelijking voor de aantijging aan het adres van minister Ramon Dwarka Panday over seksueel misdrijf.
  – De ministers Gobardhan van Financiën en Dragman van Handel en Industrie ontlopen hun verantwoordingsplicht tegenover het parlement, door documenten waar om gevraagd is, niet ter beschikking te stellen. Het gaat bij Financiën om documenten over de besteding van 17 miljoen dollar die de Interamerikaanse Ontwikkelingsbank, de IDB, ter beschikking heeft gesteld voor de agrarische sector en de hervorming van de handelssector. Van minister Dragman willen parlementsleden importvergunningen, omdat er aanwijzingen zijn dat er geknoeid en geld achterover gedrukt is.
  – Er zijn in een paar maanden tijd in totaal zeker 235 Chinezen via een vermeend netwerk van mensensmokkel uit Suriname vertrokken. Er wordt een medewerker van de Centrale Inlichtingen Dienst (CID) aangehouden. Ze zijn Suriname binnen gekomen met visa, waarvoor ze in Beijing tussen de tweeduizend en drieduizend Amerikaanse dollar hebben betaald. De ambtenaar van de Surinaamse ambassade in China, die de visa verstrekte, is door de autoriteiten naar Paramaribo ontboden voor verhoor.
  – een schandaal waarbij miljoenen dollars uit rijstexporten verdwenen zijn. Dragman zou de rekening hebben geplunderd.
  – het hele kabinet wordt ontslagen en president Wijdenbosch wenst voort te gaan met acht van de ministers, dus met een afgeslankt kabinet.
  – Sardjoe kreeg enkele malen toestemming van Gobardhan om materieel te importeren voor officieel niet geregistreerde bedrijven. De machines werden vrij van omzetbelasting, invoerrechten en andere heffingen ingevoerd. Ze zouden door Sardjoe, die bekend staat als de rijkste man van Suriname, gewoon zijn doorverkocht. Sital beschikt over kopieën van de beschikkingen.
  – De Belastingdienst legt beslag op de rekeningen van het SZF. Het SZF heeft een achterstallige schuld van bijna twee miljard gulden.


  Maak melding

 18. die kudde wil nu een onafhankelijk onderzoek laat mij niet lachen, wat zijn jullie van de ndp een stelletje leeghoofden echtwaar ik zal niet terug gaan naar de jaren 80 toen bouterse en bosje en koetie een puinhoop van hebben gemaakt onze hele goudvoorraad is toen voor een appel en ei weggegeven gelukkig hebben een aantal waardige surinamers hun poot stijf weten te houden anders was staatsolie ook in de verkoop gezet.ik word kots misselijk van al die leugens en bedrog van de ndp.


  Maak melding

 19. van raveswaai ten eerste moet je ontwaken uit je droom .
  daarna je baas op het mattje roepen die ook in dromenland vertoeft,neem ook santoekie op de korrel ,vraag hem als zaken doen met segebai nodig was .
  verdiende hij niet genoeg ,ontvreemde hij niet genoeg .

  mensen ophouden met het Baviaanen gedrag ,denk niet dat het volk ook in dromenland is ,het is zo ver jullie hebben al kleur bekend …maar ons land Suriname heeft die kleur niet nodig dus weg ermee op naar het volgende station en blijfen jullie maar lekker dromen slaap zacht en wel te rusten .


  Maak melding

 20. ai eindelijk de tijd om paketten te sturen
  komt eindelijk aan de mensen in su gaan weer de tijd meemaken om goederen in de rij te kopen want de dollar koers gaat toevalig omhoog de leider die iedereen wil die gaat het waarmaken dus spaar alvast wat geld en bereid je voor het is geen grap
  maar het gaat echt gebeuren


  Maak melding

 21. Soh! Stop dat maar alvast in je Uzi!
  Er volgt nog meer hor! In het parlement debatteren wij, op de Berm dicteer jij!

  Jonge poppendokter je gaat hoofdpijn krijgen, na jaren gaan mensen je weer van weerwoord bedienen. De laatste keer dat dat gebeurde werd je zo kwaad dat ze hun bebloede wisselgeld mochten houden.


  Maak melding

 22. Mooie manier van verzoening, leugens verspreiden. Volgens mij werden de mensen naar het Fort Zeelandia gebracht voor verzoening, maar dan wel baasje stijl.


  Maak melding

 23. Helaas heb ik ook het vermoeden dat DESI twee gezichten heeft. Aan de ene kant wil hij laten zien dat hij transparant is en open staat voor iedere samenwerking met andere partijen en aan de andere kant gooit hij inderdaad met modder.

  Als er goedgekeurde accountantsverklaringen en jaarverslagen ontbreken vraag ik mij af waar DESI de beschuldigingen aan NF op baseert. Ik ben er niet rouwig om dat VENE heeft afgedaan als MP maar ik ben nog steeds niet overtuigd van DESI’s goede bedoelingen. Al helemaal niet omdat hij koste wat het kost MP wil worden.

  Mijn gevoel zegt dat het volk voor de zoveelste keer wordt bedonderd.

  De tijd zal het leren!


  Maak melding

 24. we kunnen jaren zeg wel eeuwen hiermee doorgaan elkaar de zwarte piet toe schuiven. Nogmaal ik zeg U leg voor dat de ambsttermijn van een minister of president start, zijn vermogen vast publiceer dat en doe dat opnieuw nadat hij/zij uitdienst treed.
  zo makkelijk zijn deze discussie te verhelpen. Dit doe je ook met het nationale
  vermogen van het land. Neem dit op in het wetboek van het land. Want aan praatjes hebben wij niets.
  Succes Olrac


  Maak melding

 25. Ach hou toch op te ravenzwaaie, u bent niet eens gekozen en DA-91 heeft zeggen en schrijven landelijk iets meer dan 200-stemmen.

  Keep quaiet!


  Maak melding

 26. #7./23.
  Kunt u lezen?! Lees dan de posting van #20.

  En stel die vraag nogmaals, maar dan aan uw mensen in de ndp.

  “zijn jullie wel Surinamers?”
  “of willen jullie het land gewoon naar een afgrond helpen.”

  Want als de daden die daar op een rij staan niet vernietigend voor het land zijn, vraag ik mij af of uw verstand reeds vernietigd is.

  Overigens wisten wij dit reeds.
  Complimenten voor de scribent dat hij/zij de tijd genomen heeft om het keurig op een rij te plaatsen.


  Maak melding

 27. Misschien dat van Ravenswaaij eerst Hildenberg moest raadplegen alvorens met zijn stom geklets hier op de proppen kwam, kijk maar hoe hij sommige Surinamers met zijn misleiding op het verkeerde been heeft gezet, de daadwerkelijke problemen worden uit het oog verloren.

  Ik vraag mij in gemoede af wat er precies in de ministerraad wordt besproken.

  Wat dit betreft is Hildenberg wel integer, jammer dat hij zich niet voor de verkiezingen heeft uitgelaten, waarschijnlijk was het hem verboden.

  Misschien zijn de leugens van front de reden waarom hildenberg geen minister meer wilde zijn in 2005, de nieuwe minister bedankte netjes nadat hij de functie al had aangenomen. De front frommels zou hem waarschijnlijk teveel zijn, leugens op leugens je zou het moeten kunnen.

  Wat leugens betreft Gino je spant de kroon, of je hebt een heel grote dikke duim waaruit je makkelijk verzinsels kan toveren.
  Trouwens dit heb je van front geleerd of niet?


  Maak melding

 28. @Du, door de jaren heen vergaard en ook veel gegoogled. Het is eigenlijk een reminder voor heb die vergeten zijn wat zich o.a. in de jaren ’80 allemaal heeft afgespeeld, alsook voor jongeren die de jaren ’80 niet of nauwelijks hebben meegemaakt. De lijst is eigenlijk nog lang niet compleet.


  Maak melding

 29. Goh,no.20 en jij zit nog hier in Nederland?Snel heel snel naar Suriname je kennis doorgeven aan de rechters.
  Als EBU.met zijn lijst komt van NPS/

  VHP ,wordt er schamper over gedaan,of als iemand met een lijst komt van de wanddaden van de Nederlanders wordt het naar het rijk der fabelen verwezen.
  En de haatdragers Whome en DU,zijn er als de kippen bij om je bijval te geven over meten met velen maten gesproken.
  En ja de jongeren weten tot vervelends toe wat er allemaal is gebeurd in de jaren 80,maar ook weten ze wat de Nederlanders op deze aardkloot hebben geflikt en ook over de boeven van VHP en NPS,ze hebben geleerd dat sinds mensenheugenis deze 2 partijen Suriname hebben geregeerd en zien niets en dan ook helemaal niets dat er enige verbetering is getreden.Daarom hebben ze massaal voor MegaCombinatie gekozen met in hun achterhoofd:The last of 3 evils.
  En ja de jongeren en de meeste stemmers vinden de wanddaden van de Nederlanders(vooral ten op zichte van L.Doedel en A.de Kom)veel erger dan de daden van Bouterse en concorten.Ze zijn de bemoeienis van de ex-kolonisator meer dan beu.
  En nu Gino,als je een vent bent ga je snel een waslijst van je kolonisator samenstelen,wat ze je eigen mensen hebben misdaan door de jaren heen.En vergeet niet erbij te vetellen dat Surinamers door de VVD,CD in de vluchtperiode ,70-75 werden weggeken,want ze werden bestempeld als,boeven,messentrekkers,pooiers,drugsdealers en steuntrekkers zo in het openbaar.
  Wat ik wil typen is,wie zonder zonden is werpe de eerste steen.
  Bouterse is een tjingboi vergeleken met de moordenaars(Nederlanders) die genocide hebben uitgevonden.

  99% van je waslijst lijkt sprekend op wat Front heeft uitgespookt,volgens mij ben je zo verward dat je dingens door elkaar gaat halen.Maar goed gelukkig hebben niet wij gesproken maar het verwaarloosde (door Front)volk die als geen ander weten wat Front ze allemaal heeft aangedaan in 10 jaar.Kunnen jullie losers van Front niet nadenken voordat je wat komt typen,waarom o waarom heeft het volk niet massaal voor Front gekozen in het byzonder voor VHP en NPS??????Als je naar de verkiezings uitslag kijkt kan je zeker tot de conclussie komen van !Eindelijk eindelijk heeft het volk gekozen voor een ander,misschien heel misschien worden ze er beter van,want met Front(VHP/NPS) is het dweilen met de kraan open.


  Maak melding

 30. #32. Kampioen geschiedvervalsing.
  U gaat hier toch niet beweren dat dit uit iemands duim gezogen is. Allemaal vastgelegd in de annalen van de pers.


  Maak melding

 31. Baasje als president is een schande!
  Hoe moet je deze moordenaar als voorbeeld voor je kinderen en kleinkinderen stellen?

  Afgezien daarvan krijgt het land en deze man het zeer moeilijk.

  Waarom stel ik dit! Het parlement heeft het recht om de president van het land ter verantwoording te roepen. De president, in dit geval de poppendokter moet dan naar de “poppenkast” om uitleg te geven.

  Het moment dat de poppendokter zijn schuim opent, is hij reeds in gevaar. Hij doet dit namelijk niet op de Berm, waar niemand een tegengeluid durft te produceren. De man kan eenvoudig weg niet met mensen van een hoger niveau van gedachten wisselen.

  Een voorbeeld;
  In zijn slot campagne had hij het over de pers als Vierde Macht, echter zie onderstaand URL voor de juiste interpretatie:

  http://www.utnieuws.utwente.nl/new/?artikel_id=43101

  De Media is de Vijfde Macht, zie onderstaand URL:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Schaduwmacht

  Het zijn de intellectuele uitbarstingen van de Poppendokter die hemzelf EN het land zo laag bij de grond zullen neerzetten.

  Lang leve de republiek, lang leve de achterlijkheid.


  Maak melding

 32. @ gino,
  prima informatie bedankt.
  weet je gino ik herinner mij een vergelijking van en zeer gewaardeerd bezoeker van deze site hij zij al worden de bouterse aanhangers verpletterd door een olifant toch ontkennen ze het, zo moet je ook hun reaktie zien op jou reaktie ze zijn zo dom en achterlijk dat ze niets meer geloven.


  Maak melding

 33. Allemaal vastgelegd in de annalen van de pers maar uit de koker van de leugenachtige, zwartgallige en achterlijke front verraders.

  Je leeft een leugen whome. Front heeft de verkiezingen verloren op 25 mei, leugens heeft ze niet aan een overwinning geholpen.

  Die import stabiliteit ballon is hard in hun gezicht geknakt.


  Maak melding

 34. Kampioen geschiedvervalsing is die gore leugenaar Gino.

  Kijk wat die geschiedvervalser schrijft in reactie #33, naar aanleiding van een compliment die hij van gekke du kreeg.

  “Het is eigenlijk een reminder voor heb die vergeten zijn wat zich o.a. in de jaren ‘80 allemaal heeft afgespeeld, alsook voor jongeren die de jaren ‘80 niet of nauwelijks hebben meegemaakt”

  In zijn rommellijstje verwijst hij doodleuk naar President Wijdenbosch, Vice-president Radhakisun enz. enz

  Maar ook dat de regering bijv. Bruynzeel wilde verkopen.

  Alsook het invoeren van Omzetbelasting

  Die leugenaar zweert gewoon dat een rechtbank in Nederland Bouterse de volgende straf heeft opgelegd nl. 16 jaar plus Nf 5.666.667,00 gulden boete.

  Met het volgende maakt deze clown het echt te bont.

  – het hele kabinet wordt ontslagen en president Wijdenbosch wenst voort te gaan met acht van de ministers, dus met een afgeslankt kabinet.

  Dat de fronters geboren leugenaars zijn wisten we al, maar dit kan alleen iemand die hallucineert verzinnen.

  Gino we huiveren allemaal hoor, maar niet om je lijstje, gewoon om je domheid.

  Wat een zool.


  Maak melding

 35. Gino,
  prachtig opgesomt.
  alleen ben ik bang dat de jongeren tot en met 30 jaar geen moer weten.
  ik zie dat alles nog voor me.
  je heb alleen niet genoemd dat er 3 keer nieuwe geld is geintroduceerd.

  bakken vol nieuw bedrukte geld ging naar deheren “gratis” en de zuur verdiende geld van onze ouders die het land hadden helpen opbouwen, hun pensioen moesten ze in de rij gaan staan om te wisselen.

  er werd 200 miljoen surinaams gedrukt en naar de surinamers in nederland gebracht alsof ze nog niet genoeg hadden gedaan met het sturen van pakketten.
  nadat deze 200 miljoen was ingeruild voor de nederlandse gulden werd in het weekend de geruild geld ongeldig verklaart.

  iedereen die met geld op zanderij aankwam moest met lede ogen zien. of je geld werd in beslag genomen of je moest je eigen surinaams oud geld inruilen voor 1 op 4 met het nieuw surinaams geld.

  ze werden dubbel en dwars gepakt.

  en dat soort trucjes gaan de jongeren straks meemaken en inzien hoe sluw ze allemaal zijn.

  dit was mijn bijdrage
  Papo


  Maak melding

 36. Moet ik nog reageren op de postings van sommige aanhangers van Bouterse? De agressie druipt er vanaf. Dat geeft al aan met wie we te maken hebben. Inhoudelijk hebben ze vaak niets te brengen. Veel wol, weinig stof!


  Maak melding

 37. Gino,

  Jou reacties kan je toch ook moeilijk als inhoudelijk classificeren.

  Neem je lijstje bijv. die je bij elkaar heb gegoogled. Je hebt geen flauw idee wat zich eigenlijk in Suriname heeft afgespeeld. Je verward de jaren 80 met de jaren 90.

  Je IMF copietje spreekt nergens van Monetaire reserve maar van Monetaire Policy, toen ik je erop wees verwees je naar een wereldbank bericht, met de vraag dat ze toch niet hebben geschreven dat er geen reserve is.

  Jou berichten will ik dan bij deze als inhoudloos typeren, veel stof/copy dat wel, maar weinig inhoud.

  Reageer aub niet want die domheid druipt er vanaf.


  Maak melding

 38. Natuurlijk maakt Bouta en zijn zijnen bekend dat het leeg is!!! Hebben de Suri’s het nog niet door?

  Was de regering niet eerder op de hoogte van de schatkist!! Hoe regeerden jullie het land dan?
  De kloe is dat de ene boef samen met de andere boef met de hele buit er van door gaat!!

  De ene domme wijst de andere de juiste weg!!


  Maak melding

 39. Na mi,
  jij moet echt de laaste zijn die het over inhoudelijk moet hebben, jij word iedere dag met feiten om jou oor geslagen toch ontken jij alles wat wil jij nog meer ?? wil jij dat wij ook in jou leugens en bedrog gaan geloven.


  Maak melding

 40. DU, thanks voor de bijval.
  Ik reageer al niet meer op postings van mensen die op de persoon willen spelen in de plaats van op inhoud. Bij sommige mensen komt het woord “beschaving” niet voor in hun woordenboek. En laat dat net bij diegenen zijn die ook achter een leider aanlopen die zelf iedere vorm van beschaving mist.
  Het gaat er bij mij niet in dat iemand die twee keren met een coup (1 met geweld en 1 telefoon-coup) de democratie om zeep helpt en vervolgens een Nationaal DEMOCRATISCHE partij opricht, democratisch bezig is, laat staan beschaaft.
  En dan heb ik het nog niet eens over alle vervolg-activiteiten van de persoon in kwestie. Het spijt me maar achter zo iemand kan ik niet staan.


  Maak melding

 41. Ze leggen niet alleen een rookgordijn ze zullen in de toekomst ook in ROOK op gaan die sekte leider en zijn volgers de surinaamse jim jones.


  Maak melding

 42. Du en Gino, zelden zulke domme en negatieve reacties gehoord of gelezen dan die door jullie gebezigd.
  Jullie hebben niks met Suriname. Iemand steekt zijn nek uit (in dit geval Bouterse), geeft aan wat hij wil en kan doen.Wat doen jullie, alleen negatieve kritiek (in het geval du, alleen domme kritiek). Wat je ook kan zeggen van Bouta, “De man heeft ballen”, jullie ook? Ik denk het niet!Jullie zijn niets anders dan een stel negatieve mietjes.


  Maak melding

 43. Gino,
  Suriname evolueert weet je?

  Eerst de machtsovername middels kanonnen, vervolgens door effe te bellen en op 25 mei 2010 via de alom geprezen democratische-/geheime verkiezing. U ziet het, we zijn van alle markten thuis.

  Is dat niet kewerdik jo hé?


  Maak melding

 44. Maar DU,die reageert NOOIT op de inhoud van een artikel,maar reageert alleen op anderen hun posting,simpel weg,omdat hij geen kaas gegeten heeft van wat er bedoeld wordt,zie maar het artikel Handreiking van I.Brave,DU had de gore moed om de jaren 80 te berde te brengen hoe OERDOM kan hij zijn.
  Maar Gino,jij speelt DU prima in de kaart die arme ziel leest jouw posting echt niet begrijpend,anders kon hij lezen dat jij alles verward,jij somt de misstanden van Front ongemerkt op, maar DU leest alleen Wijdenbosch en dan wordt hij al paranoia.
  Als jij eerlijk bent Gino,maak ook een lijst van 10 jaar Front,ik garandeer je dat je eindelijk gaat inzien waarom het volk Front(NPS-VHP) het bos heeft ingestuurd.
  Ik lees nergens dat iemand agressief overkomt,dat maak jij er van,zooooooo blind van haat,zoooo blind van je teleurstelling over de uitslag van de verkiezing.Houd je koest Gino,jij en je Front aanhang kunnen er niets meer tegen doen,al kom je met een reeks van fouten van jaren geleden,het volk heeft/had daar geen boodschap aan,ze kozen er voor om eindelijk van het liegen en bedriegen van Front af te komen,jij en anderen kunnen slechts 1 ding doen;you have to DEAL with IT.
  Raar heel raar,als een mede Fronter van DU iets negatiefs van MegaC typt danst DU de polonaise,maar als een mede MegaCer iets negatiefs over Front typt(EBU bv)is het DU die ze dom noemt,wat raar,dus maw ieder moet voor Front zijn volgens DU?In wat voor wereld leven we eigenlijk?De DU-Democratie zeker.
  Ik blijf er bij,nog een regering Front en het wordt ,de armen worden ARMER en de rijken RIJKER.


  Maak melding

 45. Na Mi,libi a siki sani DU jereh,ga gewoon door met je eigen mening.Want volgens DU mogen de voorstaanders van MegaC,geen eigen mening hebben alles is voorbehouden aan Front,wil hij denken met zijn verwarde hersenen.
  En neen DU,ik behoor niet tot jouw akademiya der dwazen,ik pas er voor om zo te eindigen als jij een grote DWAAS.


  Maak melding

 46. hahahahaha de aanbidders van een massamoodenaar zeggen tegen de genen die kritiek op die massamoordenaar leugenaar en volksmisleider hebben dat zij gek zijn de omgekeerde wereld noem ik dit.titia ik vraag mij af in wat voor wereld jullie leven. ik ben blij dat jullie zeggen dat de keuze voor bouterse jullie eigen keuze is morgen wil niet horen dat het de schuld van holland of de blanken is waneer het wederom verkeerd loopt ik ben de geschiedenis van bouterse niet vergeten, zijn verleden spreekt boekdelen.


  Maak melding

 47. suriname evalueert pinto
  ik vraag mij af wat jullie gaan evalueren??
  de mc-ers zijn koeienen dat zullen ze ook blijven één advies maak een goede en eerlijke evaluatie over massamoordenaar bouterse ik ben benieuwd wat de uitkomst zal zijn pinto is de notulist hahahahhaa die schoolmeester.laten wij blij zijn dat iedereen in suriname nu een vrije mening mogen hebben de pers mag zijn werk vrij doen verkiezing worden gehouden dat zijn de basis pinciepes in iedere democratie als wij de jaren 80 bekijken dan zie je een heel ander beeld ik hoef niet allemaal hier op te schrijven hoe het aan toe ging. niemand heeft het recht een andere te doden om zijn mening, niemand heeft het recht om media gebouwen kapot te schieten omdat ze een andere mening hebben, niemand heeft het recht om surinamers die opkomen voor de terugkeer van democratie af te slachten dit zijn paar van gruwel daden van bouterse ik kan en mag uit princiepe nooit van mij leven aan de kant van zo een vrezelijk persoon gaan staan.@ na mi jij durf echtwaar weet jij wat mensonwaardig is?? mensonwaardig is wat er in fort zeelandia is gebeurd ik zal jou de gruwel daden die onder leiding van bouterse hebben plaats gevonden besparen en ook wat in moi wana is gebeurd over geslachtsdelen en zwageren vrouwen en kinderen waarvan de helft van hun hoofd is weggeschoten door bouterse zijn prive leger. NA MI is een onmens een waardeloos figuur. na mi om het op te nemen voor iemand die zoveel bloed aan zijn klauwen heeft maak jij jou zelf ongeloofwardig en inconsequent mi boi, neem eerst afstand van bouterse en zijn gruwel daden dan kan pas mag jij mee praten over democratie rechtsstaat zolang jij dat niet hebt gedaan stel ik voor dat jij jou grote revo waffel dicht houdt waneer echte democraten praten afgesporoken????


  Maak melding

 48. Maar DU,over welke democratie heb jij het eigenlijk?jouw eigen gecreeerde zeker.Want jij probeert iedereen die een eigen mening heeft over MegaC.de mond te snoeren,jij kijkt maar 1 richting nl,die boeven van NF.Jij hebt geen respect voor het volk die hun voorkeur,democratisch,hebben geuit.Je maakt iedereen uit voor koeien,ezels ,dommerds enzovoort,alleen omdat ze een eigen mening hebben.Volgens mij is dat een eerste vereiste in een DEMOCRATIE,het recht van VRIJE MENINGSUITING.
  Dus leg uit DU,welke democratie bedoel je nou eigenlijk.
  Bijna heel Zuid-Amerika werd geregeerd door coupplegers met of zonder steun van de westerse wereld,bijna allemaal zijn nu democratisch,zie Argentinie,Venezuela,Peru,Bolivia ,ga zo maar door,desalniettemin hebben de voormalige dictators hun eigen aanhang,doen mee aan verkiezingen,democratisch,bestempel jij die aanhangers van die dictators ook als dom,ezels,koeien en wat dies al niet zei.
  Ga goed nadenken als je echt een democratisch denkend persoont.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.