Tentoonstelling: Edgar Cairo, de schrijver als schilder

5

De tentoonstelling ‘Edgar Cairo (1948-2000), de schrijver als schilder’ bij CBK Amsterdam is een van de vele activiteiten in het Edgar Cairo jaar. Om Edgar Cairo en zeker zijn werk uit de vergetelheid te halen organiseert de Stichting Cimaké Foundation een manifestatie over de Culturele Nalatenschap van deze Surinaamse schrijver, dichter, schilder en performer.

Hoewel zijn werk als schrijver als bekend mag worden verondersteld, zijn Cairo’s schilderijen voor velen onbekend. Op de tentoonstelling zijn deze schilderijen nu te zien. De schilderijen van Cairo zijn, zoals Dirk van Weelden ze beschreef, met dezelfde passie, ongeduld en avontuurlijkheid gemaakt als zijn geschreven werk. Figuratieve en abstracte werken,van bont tot bijna monochroom.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling is een catalogus van zijn hele oeuvre samengesteld. Opening vrijdag 18 juni om 15.00 uur. De tentoonstelling is te zien van 18 juni t/m 17 juli 2010


5 REACTIES

 1. @ pinto ,
  mag ik jou vragen hoe het voeld dat deze twee beesten die mijn land op de rand van de afgrond hebben gezet door hun drugsoorlog nu samenwerken??? ben jij geen tegenstander meer van brunswijk pinto? hey pinto waneer ga je weer de grafsteen van jou makkers schoonmaken? kijk uit dat ze zich niet omdraien in hun graf .


  Maak melding

 2. pinto,
  ik hoop dat jij een trap in jou gezicht krijgt waneer jij weer die graven van jou srtijdmakkers gaat schoonmaken jij vind de samenwerking van de twee laffaard die verantwoordelijk zijn voor de dood van duizenden surinamers goddelijk pinto.
  pinto jij ben vals


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.