Humberto Tan kritisch over verkiezingsprogramma PVV

44

TV-presentator Humberto Tan vertelde donderdagavond in het tv-programma Knevel & Van den Brink hoe de maatregelen in het verkiezingsprogramma van de PVV hem persoonlijk raken. In het verkiezingsprogramma staat onder andere dat Nederland voor twee keuzes staat: de multiculturele afgrond of nieuwe normen en waarden in Nederland.

“Ik maak ook deel uit van die ‘multiculturele afgrond’. Iedereen die een ouder heeft die niet in Nederland is geboren verklaart hij eigenlijk buitenspel in zijn programma”, aldus Humberto. Ook maakt hij zich zorgen om de wens van de PVV om iedereen etnisch te registreren aldus FunX.nl.

Gedurende het WK Voetbal hoor je Humberto Tan elke vrijdagochtend in FunX Start. Hij kijkt vooruit en blikt terug op de wedstrijden. Presentatoren Fernando en Veronica spraken met ‘m en hadden het ook nog even over zijn tv-optreden bij Knevel & Van den Brink. Beluister op de FunX site wat hij er over te zeggen heeft.


44 REACTIES

 1. Bountys, klagen altijd als het te laat is, dus ach, het zal wel loslopen en andrs ga je maar bij Migranten TV kijken of je die zender omhoog kan helpen.


  Maak melding

 2. Umberto heeft gewoon gelijk en het goed onderbouwd. Hij moet idd de politiek in. En dan dat gezeur over een etnische registratie… ???…… waar slaat dat nou op ? OP NIKS !!! ”Nee hoor we zijn niet rascistisch, we doen alleen maar zo…”


  Maak melding

 3. En de SurNeds maar denken dat ze buitenschot zullen blijven als de pvv mee gaat regeren.Er wacht ons roerige tijden.
  Dus Surneds die zich bezig houden met het reilen en zeilen in Suriname,ga je hierop focussen,want dit is jullie ding,laat de Surinaamse politiek voor wat het is en ga als de dooie bliksem tegen Wilders en zijn pvv in opstand.


  Maak melding

 4. Humberto moet niet zeiken die woont niet in een buurt waar die relschoppers wonen .Dat marrokaanse tuig .Als ze naast hem zouden wonen piepte hij wel anders hypocriet figuur die Tan in zn mooie pakkie . waarom geen commentaar over bouterse die heeft wat op zn kerfstok wilders niet die heeft niet gemoord .Nee Tan dat durf je niet he dan ben je bang als je naar suriname gaat .


  Maak melding

 5. Humberto, ik ben het helemaal eens met Jan Marijnissen. Je hebt het uitstekend verwoord. Als men objectief en helder over bepaalde zaken gaat nadenken kom je meestal tot zinnige uikomsten 😉
  Ik zou zeggen ga zo door, ben trots op je!


  Maak melding

 6. @ 4, Surinamefan.
  Ik heb niet de indruk dat jij goed geluisterd hebt naar Humberto Tan en ik weet erg zeker dat jij er geen ene pepernoot van snapt. Misschien heb je het`t nieteens gezien, is ook niet erg. Vraag aan iemand in je leefomgeving om het voor je te vertalen jouw voor of waar het over gaat. Reageer in ieder geval niet eer je snapt.


  Maak melding

 7. Tja, zo ziet men weer hoe het kan lopen met egoistische bounty’s zoals Umberto Tan, rustig levend, denkend dat hij buiten schot staat en blijft. De schrik is hem werkelijk om het hart geslagen toen hij het programma van de PVV gelezen had. Toen besefte de intelligente Umberto opeens dat OOK HIJ tot de allochtonen behoort, want nergens in het PVV verkiezingsprogr. kon Umberto een passage ontdekken die de Surinamers uitsloot (of voortrok) van de rest van de andere allochtone groepen in Nederland! Umberto kon maar niet begrijpen dat ook hij tot die multicultirele nachtmerry hoorde, dus Umberto raakte spontaan in een shocktoestand!

  En dat is nog niet alles, Umberto heeft duidelijk bewezen een zwaar egoïstische negerbounty te zijn. Waarom egoïstisch?, hoor ik de lezers denken. Een pur sang egoïst omdat Umberto Tan alleen maar aan zijn eigen positie dacht toen hij in Boulevard zijn zegje deed. Hij had het over zijn en alleen maar ZIJN plaats in deze racistische samenleving. Meneer vroeg zich af waar ZIJN plaats in dit alles was. IK IK IK, in plaats van naar de positie van dé “Surinamers in het algemeen” te informeren en desnoods ook die van de Antillianen, had de man het over; “waar staat Umberto in deze multicultirele nachtmerry?” Vraag het maar aan een psycholoog.

  Later in knevel& brink was hij iets duidelijker, maar hij had het alleen over de marokkanen, nergens spreekt hij over zijn eigen bevolkingsgroep. Het woord Suriname of Surinamers komt gewoon niet voor in het progamma. Schaamt hij zich voor zijn Surinaams zijn? Overigens is Umberto er ook voor om niet-kansrijke, dus kansarme immigranten te weigeren, dat betekend dus ook Surinamers die niet kansrijk genoeg zijn! Vergetend dat hoe men het ook bekijkt of wil bekijken Surinamers en Antillianen een hechte, maar niet erg leuke GEZAMENLIJKE geschiedenis van minstens 350 jaren MET ELKAAR hebben!! Een wrede geschiedenis die nu nog steeds voortduurt.

  Ook repte hij niet over de officiele “etnische registratie” van Antillianen in dit land. De Antillianen zijn n.l. de enige groep in nederland die “etnisch geregistreert” worden! Een schande voor nederland natuurlijk. Antillianen worden onder leiding van de marokkaanse moslimse burgermeester van Rotterdam nog steeds “etnisch geregistreerd”!! En daar is burgemeester Aboesimpel het helemaal mee eens Umberto!!

  @Suriname fan
  Ik ben ook niet dol op wat je noemt marokkaans tuig, ik hou trouwens al helemaal niet van die cultuur. Maar ik weet dat er ook genoeg Surinaams en Antilliaans tuig voorradig is in dit land, misschien niet zoveel als die marokkanen. En vergeet vooral niet het hollandse tuig te benoemen die hele plattelandsdorpen onveilig maken! Dus je moet wel eerlijk blijven anders ben je net zo’n hypocriet als Umberto Tan in zijn apepakkie!


  Maak melding

 8. ff iets rechtzetten, heb in mijn vorige stuk over de gezamenlijke Surinaamse en Antilliaanse geschiedenis geschreven, maar het moest natuurlijk “de gezamenlijke Surinaamse, Antilliaanse ÉN de Nederlandse geschiedenis zijn!” Dus onze gezamenlijke geschiedenis mét nederland!! dit voor de goede orde.


  Maak melding

 9. Humberto heeft volkomen gelijk want dit slaat nergens op wat de PVV van plan is dit zijn pure Gestapo en KKK-clan praktijken (apartheid naar ras) waar men naar toe wil gaan!!!
  Dus die Surneds die op de VVD of PVV gestemd hebben moeten niet denken dat ze buiten schot zullen blijven!!!
  Degene die ook niet hebben gestemd moeten ook niet achteraf gaan klagen over de gang van zaken, want dan heb je geen recht van spreken.
  En dan wil men het hebben over Bouta, terwijl het in tatakondré het nog erger aan het worden is!!!


  Maak melding

 10. Zoete(nr.3),

  je hebt volkomen gelijk. Te veel surineds weigeren hun werkelijkheid hier in Nederland in te zien en verschuilen dit door maar steeds te blijven reageren naar onderwerpen uit Suriname.

  Het probleem van de Surineds ligt hier in Nederland en hierop moeten zij ook reageren.
  Surineds, wees allert op wat komen zal in Nederland.De multiafgrond is al nader.Organiseer je en blijf steeds hiertegen openlijk protesteren !!!!!!!
  Srika


  Maak melding

 11. Mijn allochtone persoonlijke ervaring in de Nederlandse samenleving komt overeen met het programma van PVV. Heel veel “witte” mensen denken en handelen zoals Wilders denkt en uitschreeuwt. Ook binnen bedrijven en overheidsinstellingen. Maar gelukkig is een keerzijde van de medaille. Alle andere landen op deze Aardbol krijgen nu een gecorrigeerd en bijgesteld beeld van Nederland en de Nederlanders. De goede NL-ers zullen dus hier onder de slechte lijden. Precies zoals bij de Marokkanen. In mijn cultuur zeggen wij:”Het scheiden van melk en water schept altijd duidelijkheid”. Het scheiden van waarheid en leugen. Gelukkig is NL ten opzichte van nu nog de arme derde wereld landen heel klein. Het vingertje en grote mond zal niet altijd blijven voortduren. Iemand moet beginnen om Nederland kapot te maken en de PVV is daarmee heel goed op de juiste weg samen met haar aanhang. Gelukkig kan de aanhang niet verder denken dan hun neus lang is en dat schept een versnelling in het afbraakproces. Hoe meer en harder Wilders schreeuwt hoe beter het is voor het buitenland, want daar gaan sneller de ogen nog verder open. Meneer Wilders en aanhang blijf a.u.b. nog harder schreeuwen dat versnelt het hele proces van bewustwording van de derde wereld. U bent de Messias van de nu nog de arme derde wereld. Kunt u in deze functie van Messias uw haren zwart verven? Mohammed had in de Joods Islamitische cultuur zwart haar.


  Maak melding

 12. niet zeuren over roberto; hij was als voorbeeld figuur voor surinamers in nederland al in 1980 het boegbeeld als persoon te bewonderen als personeel dat gezocht werd door asb uitzendburo. toen had roberto tan al zijn zaakjes op het droge. dus niet zeuren maar laat zien wat je in je mars hebt. dat had hij toen al..geschoold en diploma,s op zak. dus als jij dat niet hebt of niet hebt gedaan of als je lui bent geweest en nu maar werkloos bent sorry dat heb je zelf in de hand.
  ik ben persoonlijk ook benieuwd welke koers wilders gaat varen in de politiek en misschien als hij het zover laat komen dat de holocaus op korte termijn weer opgang richting surneds en andere minderheden die in nederland woonachtig zijn. dan is het feit om toch de biezen te pakken en dan het land rustig te verlaten. vergeet niet dat dit gaande was ook al in 1981 door de toenmalige centrum partij. indien het toch moet blijken dat het na 30 jaar daarna zover gekomen is dan is het helemaal geen probleem om alsnog nederland de rug toe te keren, als je bedenkt dat je leven hier in gevaar is of dat je gevaar denkt te lopen van de vooravond van de holocaus die in 1933 in duitsland begon richting de joodse gemeenschap van toendertijd..de wereld is groot je kunt overal wonen als je dat wilt. nederlanders kunnen het niet vinden dat hun geboorteland zo veranderd waarbij zij zelf ook een oorzaak aan debet zijn en de veranderende wereld van het heden.


  Maak melding

 13. Wat met de joden hier in 1940-1945 is gebeurd staat ons misschien ook te wachten met de plannen van wilders.Zij moesten ook geregisteerd worden.Mensen worden jullie wakker.


  Maak melding

 14. sommige suriname zien liever iemand die met de wapen in zijn hand zijn volk onderdrukt als voorbeeld, inplaats van iemand die geschoold is integer en een voorbeeld is voor veel mensen waaronder mijn landgenoten.
  voor wie het niet weet hier in dit land word de discussie over wilders in het openbaar gevoerd in suriname zijn jullie bang om de discussie over bouterse in het openbaar te voeren omdat men bang is voor zijn leven.eingelijk laten een aantal van jullie zien hoe eenzijdig en dom jullie geinformeerd zijn, de media in dit land neemt geen blad voor de mond daar kunnen de surinaamse colega wat van leren.


  Maak melding

 15. HEB JIJ HET FILMPJE OOK NIET GEZIEN?
  @ remi. Jij moet ook goed gaan leren luisteren en vatten wat mensen zeggen! De PVV heeft `t gemunt op iedereen van wie een van de ouders (dus je vader of moeder)buiten Holland is geboren. In het boek KIES VOOR VRIJHEID van Wilders, staan veel meer zaken die wij niet weten. Heeft Humberto Tan niet meerdere malen gezegd dat hij ook allochtoon is? Hij hij niet gezegd dat hij ook deel uitmaakt van de “multiculturele afgrond” waar de PVV over praat? Heeft hij niet gezegd dat hij zichzelf wel red,(lees: Tan is jurist van beroep!!!), maar dat hij zich meer zorgen maakt om diegene die niet in een bevoorrechte positie zitten zoals hij? In Nederland ben je als doro see mang allochtoon of je bent een niet westerse allochtoon. En de PVV wil dus de twee groepen allochtonen etnisch registreren zodat ze gericht kunnen wijzen naar: de Surinamer, de Antilliaan, de Pool, de Roemeen, de Turk, de Marokkaan, de Indiër, de Ghanees, de Nigeriaan etc. etc. etc. You should`ve known better.


  Maak melding

 16. Inhoudelijk goed geformuleerd. Je kon zien dat de tafelgasten ZEER onder de indruk waren van het niveau…Zo kan het dus ook … Hopelijk wordt dit onze nieuwe Leatitia Griffith aan de LINKER zijde van het politieke spectrum

  SoSo Lobi


  Maak melding

 17. DU,leeghoofd,jij en denken? whawha,ie go eh brong no,of ga je bleekmiddel gebruiken om toch maar blank te lijken?Maak je borst maar nat whawhawhawha Wilders gaat je hoe dan ook wegpesten.


  Maak melding

 18. ps DU en dat ding is reageerT,ga eerst wat doen aan je spelling,kom dan terug om je zegje te doen.En zulke domme kwallen als jij ziet Wilders liever gaan dan komen.


  Maak melding

 19. Goed zo Humberto! Hij durft in ieder geval voor zijn mening uit te komen op een nette en waardige manier. Niet zomaar met ongenuanceerde feiten maar met bewijzen die zwart op wit in het partijprogramma van de pvv staan. Inderdaad hebben “bounty’s” jarenlang gedacht dat zij geen deel uitmaken van de multiculturele samenleving. Daarom ben ik heel blij dat Humberto dat (misschien als een van de weinigen) gerealiseerd heeft en dat OOK DURFT te uiten! Hij is een voorbeeld dat mensen met een multiculturele achtergrond succesvol kunnen zijn in de samenleving en zich ook inzetten voor de sociaal zwakkeren. Ik ken een heleboel mensen die hun afkomst verloochenen en denken dat zij “100% blank” zijn (ik heb niets tegen blanken hoor). Als straks de pvv in de coalitie zit, zullen zij van een koude kermis komen want ook zij zullen zich “etnisch” moeten registeren (op zich een facistische maatregel). Humberto ik ben TROTS op jou dat jij je niet schaamt over je multiculturele achtergrond en dat jij de discussie aan durft te gaan!


  Maak melding

 20. Sinds de verkiezing van bouterse is RDM leider lees Roy de Miranda weer uit zijn hol gekropen. Boerenveen, Melvin Linscheer, Alibux Laurence ( verkrachter ) Neede en meer van dat soort gasten, zie je opeens weer in het openbaar verschijnen. We weten wat voor ellende dat soort lui Suriname en de Surinamers berokkend hebben. Als Bouterse veranderd is En hij een vader des vaderlands wil worden. Distancieerd hij zich van dit soort lui. In plaats van zich door hen te laten omgeven. Ik zie het somber in voor Suriname als dit soort mensen weer de dienst gaan uitmaken. De NDP zit vol capabele integere mensen. Maar het zijn dit soort ratten die je op de vorgraond ziet rondkruipen.


  Maak melding

 21. Beetje overdone reactie Umberto. nadat jullie vrolijk die wildersgasten hebben uitgenodigd bij RTL boulevard. Als je echt consequent was, had je geweigerd om op die avond te presenteren.

  Voor wat betreft die registratie, dat gebeurt al sinds mensenheugenis. Staat zelfs in mijn mooie paarse paspoort, geboren in Suriname. Ik weet niet van jullie, maar krijg altijd complimentjes, want Surinaams zijn, wordt meestal geassocieerd met de grote voetballers. (gelukkig nog wel).

  Bovendien als je een beetje baan hebt moet je opgeven waar jij of je ouders zijn geboren. En met trots schrijf ik in hoofdletters op Suriname.

  Deze aantallen worden gebruikt om onder andere na te gaan hoe immigranten het doen. Nou mooi toch!
  Als wilders denkt dat hij maar ook iets anders zou kunnen doen dan met deze cijfers, dan wordt het oorlog!

  Het land is in de ban van een stelletje 8-18jr kids, die de boel verzieken en vele mensen hebben om emotionele redenen pvv gestemd. Woon je niet in zo’n buurt, dan heb je er niets mee van doen! Ja sorry, ben je geboren en getogen Nederlander en je hebt geen gebruik gemaakt van de mogelijkheden die het land biedt, dan heb je het aan jezelf te danken.

  Onderschat de Polder-Power niet het is geen tijd nu om mensen te deporteren, maar tijd om aan te pakken, er is een wereldcrisis, das nou eenmaal belangrijker. En de Polder-Clan zal wel een strategische oplossing vinden om hem te lozen. Hij zal mee mogen regeren, maar hij zal eraan moeten geloven wie de baas is. En ik wil wedden dat geen enkele idiote regel die hij zou willen invoeren door zal gaan. Wordt het een stuk veiliger meegnomen. Minder immigratie gebeurt al, wat blijft over, niets dus…

  De pvv-stemmers zijn merendeels proteststemmers en weglopers van het CDA. De harde kern is niet zo groot. Nederland is lid van de EU, en voor nationalistische toestanden is er geen plaats. De rest van Europa is dit stadia al voorbij, dit soort partijen wordt met de jaren weggevaagd, zie België en Frankrijk! It’s Just a matter of time!!


  Maak melding

 22. zoete,
  lees de reaktie van sam a.u.b
  leeghoofden zijn ezels die zich op een heel kinderlijke wijze laten inpakken door een massamoordenaar,


  Maak melding

 23. Zelf denk ik dat de heer Wilders veel tegenstand zal ontmoeten als hij met een beleid aankomt dat geheel gefocused is op het vernederen van ethnische minderheden terwijl de meeste zware misdaden worden begaan door ethnisch blanke Nederlanders, die zitten in de internationale vrouwenhandel, drugshandel, pleger zijn van zinloos geweld. Laten we kindermisbruik in de katholieke kerk niet vergeten(massaal gepleegd door de blanke geestelijken en dat nog steeds gepleegd wordt op het platteland bijv in Brabant, maar ze zijn hier heel goed in het “in de doofpot stoppen” van hun eigen schandalen en struisvogelpolitiek) Ben benieuwd wat “Profeet” Wilders gaat doen aan mensen zoals de Benno L’s en de Joran vd Sl’s en aan incestueuze misdadigers op het gereformeerde platteland. Gaat hij ze liefkozen en gedogen in plaats van ze samen met die lastige Marokkanen het land uit zetten want die komen in zijn programma niet voor? Verder kan ik me voorstellen dat Umberto zich achteraf beetgenomen voelt want er zijn veel allochtonen die, en daartoe bewust of onbewust misleid door hun blanke omgeving, denken dat ze een echte Nederlander zijn geworden omdat ze tot de elite zijn opgeklommen. Sterker nog, er zijn allochtone werkgevers die zich zo “supernederlander” voelen dat ze hun allochtone werknemers, ook behorende tot hun eigen bevokingsgroep, op de werkvloer discrimineren in arbeidsvoorwaarden en zich schuldig maken aan sexisme terwijl de blanke werknemers wel keurig worden behandeld, hoe vinden jullie dat!


  Maak melding

 24. Umberto maak je niet druk jongen, wat Wilders zegt en denkt, wat ie wil etc gaat ie nooit kunnen bereiken, alleen het aantal moslims maar, die hier wonen, en dan nog niet bij gerekend de rest waaronder wij, no span boi, lieb eng, eng go foeroe. Do skotting, laat ie meeregeren, dat kabinet zit haar tijd echt niet vol,als alles wat donker etc is in dit land een keer opstaat
  ie sabie toch dan, ja dan zijn de rapen echt gaar!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 25. @Esmerald
  De joden waren tijdens de 2e WO ook zo naief geweest en konden NOOIT vermoeden dat hun registratie hun dood zou betekenen. Als je de geschiedenis nagaat moesten ze de (joden)ster op hun kleding spelden. Ik vrees dat de pvv met de etnische registratie dezelfde bedoelingen heeft. En je zou nu kunnen denken “maar we leven toch in de 21ste eeuw”. Die gedachte is net zo NAIEF als de joden toen dachten. Ik ben daarom blij met kritische en alerte mensen als Humberto die de partijprogramma daadwerkelijk goed heeft gelezen en nog belangrijker vraagtekens DURFT te zetten. Waar zijn de kritische lezers van de andere partijen?

  @Sam
  Volgens mij moet je een andere topic openen, want jouw inbreng slaat nergens op!


  Maak melding

 26. Lisa,

  Eén van de verworvenheden van een “echte” Democratie is, dat iedereen het recht
  heeft om naar eigen believen zijn mening te geven. Je denkt toch niet dat deze VRIJHEID, door “Blonde Dolly”, in één(1) klap wordt weggevaagd.? Wij allochtonen hoeven niets te doen, er zijn genoeg Nederlanders die dit absoluut niet zullen toelaten. Nederland en de rest van Europa heeft genoeg geleden onder dit fenomeen.

  Dus sorry, voor mij valt dit niet onder naïviteit, er spelen veel grotere belangen. Zoals een Wereldcrisis. De Nederlandse inkomsten zijn voor 60% afkomstig van het buitenland. Je denkt toch niet dat ze alles op het spel zullen zetten, om een dergelijk figuur. Dacht het niet.
  Als ook maar één van de grote partijen zijn punten vwb immigratie en veiligheid in gematigde vorm overneemt, dan is het afgelopen met wilders., dus dat…
  Ik ben ook van harte gefeliciteerd door mijn collega’s met het Drugskartel, zoals ze onze nieuwe politici noemen. Ik op mijn buurt heb ze ook van harte gefeliciteerd met wilders, er zijn nl ook Nederlanders die zich kapot schamen voor dit “gebleekte orakel”dus…

  Zou niet weten waarom bang te zijn, ken je plichten, maar ook je rechten. Das nou het mooie van Nederland. Je moet de wegen kennen om jezelf te kunnen beschermen.
  Zelf ben ik geen voorstander van “verdeel en heers politiek”, aansluiten bij je eigen soort. Sorry B.S. Dat is een slap aftreksel van het kolonialistisch tijdperk.
  Als Surinaamse heb ik geleerd om met andere volken en culturen te leven, ben zelf een mix van 4, dus ik weiger om me bij 1 van die groepen aan te sluiten en welke groep zou het worden? Persoonlijk vind ik dat de Suri’s hier nog roomser zijn dan de Paus. Plots komen ze uit India of Afrika en in Suri zou je ze bij wijze van spreken nooit in een Koto of Sari zien. Zwaar bezig met cultuur, nou bedankt, gelukkig ben ik mix en katholiek en belangrijk “mie no habie treef”, heerlijk!!!

  Ingeborg,

  Ik heb het hierboven ook vermeld, ken je rechten. Niemand, maar dan ook niemand kan jou
  misbruiken voor een baan. Je bent er zelf bij. Het offer dat je zult moeten brengen is, die werkgever aangeven, met als gevolg even werkloos, maar wel met financiële dekking, en met opgeheven hoofd verder. De power zit bij jezelf, even de Telegraaf bellen en hij hangt. Beetje creatief denken, niet zo hulpeloos.

  Sam geeft heel erg belangrijke info, die jij Lisa waarschijnlijk niet zult begrijpen!


  Maak melding

 27. Waarom?DU.
  Sam heeft zijn eigen mening en dat zal ik respekteren.
  Ik reageer niet op anderen hun mening en zal ze ook niet mijn mening opdringen ieder zijn meug toch.
  Neem een voorbeeld aan Sam en reageer op het artikel en wel inhoudelijk.


  Maak melding

 28. zoete,
  ik zal op mijn schrijffouten letten bedankt voor jou advies zoeten ik hoop dat jij ook op de jouwe let me boi is het respecteren of respekteren zoete???. maar daar gaat het mij niet om zoete waar het mij omgaat is dat jullie alle soorten drog-redenen hier naar voren brengen om bouterse te verdedigen en daar stoor ik mijn mateloos aan. als ik jou reaktie lees op nummer 3 vraag me af waar het opslaat, dat heb ik met veel reaktie van de aanhangers van bouterse.wilders en bouterse hebben heel veel overeenkomsten kijk maar naar de manier hoe ze hun partij leiden, kijk maar hoe ze problemen benoemen zonder goede oplossing aan te dragen.ze zijn bijde onbeschoft en asociaal. een mooie overeenkomst is hoe wilders zijn breekpunt inslikt en hoe bouterse zijn kiezers heeft bedrogen om met brunswijk samen te werken .maar zoete weet jij wat (Wbeaa)is??? laat mij duidelijk zijn in vind sam zijn reaktie heel goed zoete mss kan jij ook wat van leren me boi.ik hoor hoeveel fouten er zijn meester zoete de socioloog .


  Maak melding

 29. Aan Moestafa

  Ik denk dat jij het verstand hebt van een doodgeboren kalf .Die tan reageerde subjectief en niet objectief als je de worden begrijpt tenminste . De essentie [begrijp je denk ik niet dat woord]van het verhaal gaat erover dat veel nederlanders het regime van het vorige kabinet zat zijn .
  Het feit de cijfers bewijzen het dat er veel meer criminaliteit voorkomt bij o.a marokanen etc die naar mijn mening gast zijn in ons land .Gasten hoor je goed te ontvangen maar dienen zich overeenkomstig te gedragen ,ook wel aanpassen aan de cultuur hier .Als men daar moeite mee heeft moet je hier niet gaan wonen .Als ik in suriname ben pas ik mij ook als gast aan en gedraag mij ernaar en loop ook niet met klompen aan en een boerenkiel door paramaribo . Ik verniel daar de boel ook steek ook geen auto s in de brand etc .


  Maak melding

 30. Beste Surinamers in Nederland,

  Het is nu tijd om jullie te focussen op SRANANG.
  De Hollanders hebben (zullen)jullie Nooit en te Nimmer als volwaardig beschouwen. Dat zit in hun aard. Het is ene genetische afwijking bij die gasten aan de Noordzee.
  Wel de Indo’s als Nederlander( Hollander) bestempelen, maar de Surinamer( die geboren is onder de driekleur) niet ! Zie hier een vorm van subtiel reacisme.

  Maar ach: wie maakt zich nu druk om die hollandse jongens en meisjes? Hun rol in de wereld is uitgespeeld.
  En Wilders??? Ach, die is zo weer van het toneel verdwenen, let maar op. Het is een zootje ongeregeld.

  Trouwens: ik hoop dat het Nederlands elftal flink verliest op het WK in ZA: hun arrogantie zal hen nekken.
  En SUri’s in Nederland: KRAAK VOOR BRAZILIE en of ARGENTINIE: wij zijn Zuid-Amerikanen!!!!!!!!!!!!!! EN GEEN EUROPEANEN.

  Advies aan alle mannen/jongens in Nederland met een Nederlands paspoort: GA NIET IN HET NEDERLANDS LEGER OM UITGEZONDEN TE WORDEN. Laat Wilders cs hun blanke jongens maar sturen die als kannonnenvoer dienen voor de Taliban. De oorlog is niet onze oorlog.

  Come home brothers and Sista’s: and let the white men solve his ouwn problem!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 31. Sorry hoor DU,waar lees je in mijn reaktie,dat ik het over Bouterse heb?
  Jij bent het die in elke artikel Bouterse naar voren brengt,alleen maar om je gelijk te halen soms?
  En ja,de Surneds hebben heel veel te doen hier in Nederland,om tegen de plannen van Wilders in opstand te komen daar zullen ze de handen aan vol hebben.Nogmaals laat de politiek in Suriname voor wat het is en gaan jullie je op de pvv focussen.


  Maak melding

 32. @Esmerald
  Ik dacht dat deze discussie ging om Humberto die de GUTS heeft om vraagtekens te zetten bij de etnische registratie in de partijprogramma van de pvv. Volgens mij gaat het niet om Bouterse die de verkiezingen in Suriname heeft gewonnen.
  En ja, als nederlander van surinaamse afkomst wordt je nog afgerekend op wat er in Suriname gebeurt. Eh, nee ik schaam me er niet voor dat ik niet 100% blank ben, ik maak trouwens deel uit van de nederlandse (lees OOK multiculturele) samenleving. Maar dit wil nog niet zeggen dat ik mijn afkomst verloochen en ik loop ook niet in surinaamse kleding om mijn afkomst te benadrukken (want zulke figuren heb je ook). Ik wilde met mijn bijdrage op deze forum alleen maar zeggen (nogmaals) dat ik TROTS ben op Humberto dat hij als BN-er de discussie aan wilt gaan op zo’n kalme en voor mij respectabele manier. Ik mis zulke dappere mensen.
  Trouwens Esmerald (zie reactie nr 23)ik heb nooit de geboorteplek van mijn ouders hoeven te vermelden bij het zoeken van een baan. Ik dacht dat jouw competenties belangrijker waren dan de geboorteplek van je ouders. Of vergis ik me?


  Maak melding

 33. @Moestafa, met alle respect, maar ik denk dat jij degene bent die niet goed naar Umberto Tan geluisterd hebt! Als je mijn stuk goed gelezen had (#9), had je ook kunnen merken dat ik het filmpje in 2 gedeelten behandel, n.l. het begin waar hij in het progr. Boulevard wilders confrontreert met zijn PVV verkiezingsprogr.,dat ongeveer 1 minuutje duurt. En vervolgens waar hij als gast bij knevel&brink zit. Waarbij ik bovendien ook nog heel duidelijk schrijf/aangeef dat hij zich daar bij knevel&brink wat duidelijker, (iets specifieker) uitlaat.

  Ik zal hier de tekst van de allereerste minuut van het filmpje opschrijven, misschien dat je dan wél zult begrijpen waarom ik hem van egoïsme verdenk. het gaat ook om de body language. Okay, daar gaan we dan.

  Eerst confronteert Umberto Wilders met wat er in zijn pvv progr. staat. Vervolgens zegt Umberto op “enigszins verbaasde en verongelijkte wijze”, met de hand op zijn borst;
  Umberto; Toen dacht IK wel, ehm, waar pas IK in dit verhaal? Want IK maak onderdeel uit van volgens dit, volgens uw programma van de multiculturele nachtmerry.

  Wilders; Nee, die wordt niet door U gevormd.

  Umberto; Het is natuurlijk wél zo dat áls je zegt, mijn programma is voor Henk en ingrid, dan denk IK, WAAR IS UMBERTO?

  Zie je Moestafa, op die tot 2x toe bewezen ego-trekjes van deze man reageerde ik. De eerste keer waar hij zich dus zeer verongelijkt afvroeg;”waar pas IK in dit verhaal?” kan ik nog wel laten gaan,,alhoewel dat al een indicatie was van zijn IK stijl.Maar de tweede keer vraagt hij nog een keer;”dan denk IK, WAAR IS UMBERTO? en dan denk ik Remi; ‘WIE IS UMBERTO dan wel?

  Snap je ’t nu een beetje Moestafa? De man kon de tweede keer dat hij zich weer afvroeg en zei;’dan denk IK, WAAR IS UMBERTO?’ zich ook kunnen hebben afgevraagd ; “waar zijn de Surinamers en de rest van de allochtone groepen in dit verhaal?..waar staan ‘niet alleen Umberto, maar ook moestafa, jopie, antonio, shirley, paco, rasheed, enz.enz.’ in dit verhaal? Het gaat namelijk niet alleen maar om Umberto Tan. Neen, het gaat idd óók om de rest van de bijv. 380.000 Surinamers of mensen met surinaamse roots in dit land, ook om de rest van de andere allochtone groepen in dit land!

  Dus mijn bewering dat hij een egoïstische bounty is klopt gewoon, kijk, daar kan hij niets aan doen, het komt o.m. door zijn levensloop. Wanneer je je in het zelfde stuk van het verhaal, die nog geen minuut duurt, tot tweemaal toe afvraagd waar JIJ in het verhaal of progr. past of staat, ben je gewoon iemand die door de jaren heen vergeten bent waar je vandaan komt, en erger, Umberto Tan vindt zichzelve een heel belangrijk persoon! Vraag het maar aan welke goede psycholoog dan ook, en zij/hij zal het beamen!

  Maar verder vond ik zijn betoog bij knevel&brink ontzettend goed, want hij heeft de gasten tot nadenken gezet. Het kon ook beter want Umberto is een intelligente man, het verbaast me trouwens ook dat hij al die tijd dat Wilders aan het zeiken is, verzuimd heeft het programma te lezen. Als jurist zijnde had hij ook allang dat progr. van de PVV kunnen hebben gelezen. maar dat heeft ie pas gedaan toen hij hem in Boulevard uitnodigde. Resumerend, Umberto Tan was werkelijk geschokt wat in het Pvv-progr. stond. Want toen pas realiseerde hij zich, zoals trouwens zovele surinamers, dat ook hij niet ontzien wordt, wie hij dan ook is! dát heeft hem geschokt, het was geen toneelstuk van hem.


  Maak melding

 34. Ben het wel eens met suriname fan.

  In bepaalde wijken in de grote steden wil je echt niet wonen.
  En men zegt altijd dat er een klein groepje verpest voor de anderen maar in veel grote en middel grote steden kom je zo een groepje tegen en dat bij mekaar opgeteld vormt dit kleine groepje een grote groep.

  Ik kom vaak in den haag maar daar worden wijken overgenomen door je weet wel?
  Je wordt heel geraffineerd weggepest, je auto wordt bekrast, je brievenbus wordt gesloopt onze dochters worden voor hoer uitgemaakt.

  En inderdaad als je je hier niet kan aan- passen moet je oprotten. Maar laat ons met rust. Bekijk het even andersom als jullie in Suriname last hebben van brazilianen dan krijgen je op het gegeven moment een hekel aan deze mensen.

  Maar ja inderdaad dit gedachtengang is ver doorgeschoten in alle lagen van de bevolking waardoor je dit ook op de werkvloer te horen krijgt. Maar geef de mensen die dit dagelijks meemaken geen ongelijk!!!!


  Maak melding

 35. Lisa,

  Niet zo Emo reageren dame.
  Je bent niet gegroeid, merk ik, nog steeds de Suri-style.
  De tekst is niet van toepassing op jouw persoon, dat kan niet, want ik ken je niet!
  Je moet een beetje tussen de regels door lezen en niet alles op jezelf betrekken, je laat je kennen! Desi zijn naam wordt niet genoemd in mijn stuk, lezen aub.

  En waarom hangt je leven af van Humberto, kun je niet voor jezelf opkomen, heb je geen eigen Guts?? Je mag trots zijn op Humberto, maar het is verstandiger eerst trots te zijn op jezelf. Wees je eigen role-model.
  Denk goed na aub, het programma van Bleached Willy, is al maanden bekend, waarom een dag na de verkiezing, dus na de uitslag, erop terug komen? Denk een beetje na aub, niet alles voor zoete koek aannemen!

  Wat niet weet, wat niet deert, in antwoordt op de competenties die horen bij een baan!!
  Das nou een grote- mensending.

  Een aantal van je (onze) kondremangs, die hindu’s uit India hebben op wilders gestemd, die zijn dus niet bang. Ze waren in beeld tijdens de overwinning op de Pier(Scheveningen), misschien heeft NOS een kopietje voor je, schijnt dat je het zo belangrijk vind.
  Als je zo bang bent, koop maar alvast een dagboekje en bouw alvast een kelder!!!!

  Suc6


  Maak melding

 36. Sjonnie

  Je bent wreed hoor 🙂

  Maak je niet druk Suri-ned’s zijn altijd voor Brazilië en ook een beetje voor de landen waar de Suri-Ned’s spelen: Spanje en Italië. In ieder geval alles wat warm en temperamentvol is!
  Maar uit beleefdheid voor de gastheer, dragen we soms een oranje-shirt en doen we mee aan polls en schreeuwen we luid mee, bij een bijna -score. Je moet de gastheer af en toe “kor koren, baja ie moesoe kor kor de mang, anders deng ne nodig ie uit moro dus:). En er valt nog veel te halen dus :).


  Maak melding

 37. Zoete,
  verbeter de wereld maar begin bij jou zelf me boi, wilders zal zich moeten gedragen aan de regels en wetten van dit land , vraag aan bouterse waneer hij zich gaat vertonen in boxel waneer gaat hij het volk vertellen wat er op de avond van 8 en 9 dec is gebeurd in het fort zeelandia.


  Maak melding

 38. Tussen al de reacties hiero las ik ergens ook dat een deel van de Surinamers het de hollanders kwalijk neemt dat ze de Indonesiers wél onder “westerse” allochtonen rangschikken of beschouwen als.., maar de Surinamers niet. Dat terwijl Suriname ook 300 jaar gekoloniseerd geworden is door de nederlanders. dat is dus het argument.

  Maar laten we ff realistisch zijn, zelf Antilliaans, vind ook ik NIET dat de Surinamers noch de Antillianen westerse allochtonen zijn. Ook de Indonesiers zijn volgens mij helemaal geen westerse allochtonen, dat weet ik wel heel zeker! De Indonesiers worden echt “alleen maar” in holland als westerse allochtonen beschouwd! Verder nergens anders in Europa of de Wereld. Bovendien laat het de Indonesiers echt koud dat holland ze als westerse allochtonen wil beschouwen, die Indonesiers zijn heus niet gek hoor. Zij weten heus wel dat het slijmerij van hun voormalige kolonisator is. En dat het de hollanders gewoon spijt dat ze hun bek niet meer kunnen opentrekken als het om Indonesie gaat, en dat de Indonesiers helemaal niets van de Hollanders willen weten! Dus ik snap het verdriet van de Surinamers niet.

  Mochten de hollanders in de toekomst de Surinamers als westerse allochtonen gaan aanmerken of beschouwen, dan zullen ook de Antillianen en Arubanen als westerse allochtonen beschouwd gaan worden, want ook daar is nederland al 365 jaren de baas! Tot op de dag van vandaag zelfs. laat je niet ringeloren door de term “autonome landen in het koninkrijk”, want dat is echt de grootste nonsensepraats die er bestaat! Nederland is daar nog steeds gewoon de baas, maar achter de coulissen. Bovendien zouden we alleen maar in Nederland als westerse allochtonen beschouwd worden, en nergens anders ter wereld!

  Want noch de Indo’s, noch de Suri’s en ook niet de Antillianen zijn westers, of westerse allochtonen. Want als dat zo zou zijn, dan zijn bijna alle eilanden van Engelse of Franse origine in de Caribean ook westers! toch? Dus who the hell is Nederland???? Persoonlijk denk ik en de meeste Antillianen nooit of zeer zelden over dit soort zaken! Ik heb het iig nog niet meegemaakt.

  Misschien dat de Surinamers na de openlijke verrechtsing in Nederland, nu ook iets bewuster van zichzelf worden i.p.v. te focussen op dat soort nonsense, zielige gedachten zoals bijv. autochtoon te willen zijn..dus te leven in een leugenballon! Vroeger, zo’n 20 tot 40 jaar geleden werden hollanders hysterisch als ze van racisme beschuldigd werden, zwaar emotioneel reageerden ze op zo’n beschuldiging! Tegenwoordig zijn ze eindelijk uit de kast gekropen, na Pim fortuin en nu Geert Wilders. Nadat ze jarenlang de Duitsers in de slechte en racistische hoek gezet hebben, zijn ze er nu opeens achtergekomen dat ze nooooit een haar beter dan de Duitsers geweest waren en zijn geweest. Je weet wel, die rotmoffen. Terwijl ik persoonlijk de Duitsers nog veel nettere en beleefdere mensen dan de hollanders vind!

  Tja, natuurlijk zijn er een boel hollanders met het hart op de goede plek, dat weet ik zeker! maar de hollander is echt bijna van nature racistisch, dat wordt ze met de paplepel ingeprent, vaak weten ze het niet eens van zichzelf.. En geloven jullie me nou maar, als je een neger(in) en een Indo of Javaanse voor een hollander neerzet om uit te kiezen, zal hij voor de Indo of javaanse kiezen. Negers vinden ze gewoon lelijker, met al die harde kroeze haren, ze zijn banger voor negers dan voor die javaanse jongens. hahaha. terwijl een javaanse zacht en sierlijk is en een negerin zou ze dood kunnen slaan ze dood met hun grote bollebillen…en dat snap ik wel hoor. 😆


  Maak melding

 39. Ook in wijken waar er Surinamers wonen hebben de Nederlanders problemen,de Bijlmermeer is een groot voorbeeld,bijna allle blanken zijn verhuisd ,door de invasie van Surinamers,nu wordt de bijlmeer bevolkt door Afrikanen,die voor Surinamers worden aangezien door de autochtonen.
  De Surinamers doen net alsof de Marokkanen voor problemen zorgen.
  En praten de blanken klakkeloos na.Wel ze houden zichzelf voor de gek,Surinamers zijn nooit voor vol aangezien toen niet en nu ook niet.Ze liegen als ze hier komen vertellen dat ze uit hun wijk verhuizen om de Marokkanen of een andere etnische minderheid,waar moeten ze heen?Ze krijgen ook geen huis in een veelal blanke wijk.
  Dus doen jullie gewoon jereh,want jullie worden nooit en te nimmer gelijk behandeld als een blanke,hoe graag jullie dat zouden willen.
  Umberto is 1 van de allochtonen die weet waar hij vandaan komt en zal niet doen alsof hij tot het blanke ras behoort,hij weet als geen ander hoe moeilijk het is om je staande te houden als allochtoon.
  Surinamers hebben hun deel gehad nu is het de beurt van de Marokkanen,straks krijgen de Polen hun deel,let maar op.
  Zij die denken dat Wilders het niet tegen Surinamers heeft,blijf maar in een ontkenningsfase zoals altijd.


  Maak melding

 40. Beste Sam,

  Mijn naam is inderdaad RMD.Leider en geen RDM, ook ben ik geen Roy.de Miranda, dus je praatjes kloppen niet.
  Ik ben ook altijd in het openbaar dus ookdat is niet vreemd of wat je ook anderen wil doen denken.

  tan bun ju sapakara


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.