Bouterse: nieuwe regering Suriname erft niets

89

PARAMARIBO, 12 jun – De nieuwe regering erft een lege pot. Dit zegt voorzitter Desi Bouterse van de Mega Combinatie, MC. Schulden en uitgaven steken ver boven de inkomsten uit. Het financieringstekort van de overheid loopt tegen de miljard Surinaamse dollar (ongeveer tweehonderd en vijftig miljoen euro) aan. De huidige regeerders laten een tijdbom achter.

Die heeft verschillende uitingsvormen. “Er is veel te veel geld in omloop. Het aantal ambtenaren heeft een recordhoogte bereikt en hun lonen stegen met ruim zestig procent. De monetaire reserve van ruim zeshonderd miljoen Surinaamse dollar (ongeveer honderd en vijftig miljoen euro, red.) bestaat waarschijnlijk alleen op papier”, zei Bouterse tijdens een partijbijeenkomst.

De nieuwe regering komt dus voor gigantische uitdagingen te staan. Onder meer moeten de wisselkoersen en de inflatie worden beheerst. “De problemen zijn groot. Maar we hebben ons huiswerk gemaakt de afgelopen maanden. Er is een beleidsnota uitgewerkt, die al is voorgelegd aan de Wereldbank en het IMF”, aldus Bouterse. Hij wil zo spoedig mogelijk aan de slag.


89 REACTIES

 1. Heer Bouterse,
  Kunt u in staatsbelang aan het volk doorgeven hoe de staatskas eruit zag in 1988 toen u zogenaamd de regering overdroeg aan een burgerregering? Zogenaamd. Wie zaten tydens uw periode in de Rekenkamer en hoe zag te monetair systeem er toen uit? Verder, hoeveel ambtenaren en militairen zyn onder uw regiem in dienst genomen? U gaat nu aan de slag he, good luck. Wedden, tydens uw nieuwe periode gaan we dezelfde weg op als tussen 1980 en 1988, want de koers dropt niet meer. De enige manier waarop u my het tegendeel kan bewyzen is met “geweld,” als toen. Anders niet want u heeft het volk niet op uw hand.


  Maak melding

 2. Dat was te verwachten de regering zat daar namens de handelaren….wie dat niet wist weet het nu.
  FRONT is gewoon STRONT :::: als staatsolie er niet was wat zouden wij anno 2010 vreten….poeplucht of stront van FRONT.
  Die lummels als Vniksaan hebben niks en ook niks voor de toekomst gedaan, dan maar keellucht van kabaal van moro e doro.
  Maar de valuta schurken vol wellustigheid zaten te gieren van vreugde door domheid van bepaalde personen.
  Daarom heeft Ronald zich weken lang verstopt..!!!!!!!!!!! OMDAT HIJ WIST DAT HIJ ZAT TE LIEGEN. DE BOEL ZAT TE BELAZEREN……………. Land en volk.


  Maak melding

 3. hij dek zich nu al in voor wat er komen gaat ik ken deze beest bouterse alsof ik hem zelf hebt gemaak, surinamers die deze monster bouterse geloven hebben een schrijnend gebrek aan meeste elementaire vorm van menselijk waardegheid, de pers in suriname is ook zo één die je alles kan vertellen wie heeft bouterse de vraag gesteld waneer hij zijn beleidsnota aan de wereldbank en het IMF heeft voorgelegd het zijn deze zelfde organisatie die door bouterse en zijn aanhagers als onbetrouwbaar werden bestempeld. landgenoten bouterse is de persoon die onze faluta binnen twee jaren heeft vernietigd en nu komt hij mooi weer spelen ik vraag mij iedere dag af of bouterse nou zo slim is of zijn mijn landgenoten zo dom? you can fool some peopel sometimes but you can’t fool all the people al the time.


  Maak melding

 4. de rovers hebben zich verrijkt met onze zweet en dient gestraft te worden.de bevolking heeft niks van vooruit gang kunnen merken van al de jaren dat deze idioten aan de macht zijn geweest.we zijn alleen achteruit gegaan en de criminaliteit blijft maar stijgen.

  niemand is veilig in dit land,elke dag wordt je geconfronteerd met asociaal gedrag.we moeten onze duur verdiende geld terug gaan halen uit de broekzak van de schurken.


  Maak melding

 5. Die 8eruitkijkspiegel heeft ons puur sang alleen maar gebakken lucht opgeleverd.

  Die stabiliteit en rust was-/is je reinste comedie.

  El Vene heeft decennia lang huisje zitten spelen met staatsfinancien. Nu gaat er daadwerkelijk beleid gemaakt worden.

  Moge God ons in deze bijstaan.


  Maak melding

 6. Niet te hopen dat dit een voorschot is dat het MC neemt wetende dat men de kasreserve weer denkt leeg te plunderen en dus alvast mededelen dat men een lege kast en grote tekorten heeft geërfd.

  Dit lijkt gewoon op het volk voorbereiden op onheilstijden.
  Laat ons duimen dat dit niet het geval is but you never know.

  Overal zie je ontwikkelingslanden landen stapvoets vooruit komen,enkel in SME lijkt men soms te willen kiezen voor 2 stapjes vooruit en dan weer 3 stappen terug.

  De grote leider heeft al ge-inventarisseerd.

  Niet te hopen dat Suriname het land wordt van “OP HOOP VAN ZEGEN”

  Dit soort uitspraken van DDB vallen onder de noemer “Op voorhand INDEKKEN”.

  Als men evt. weer plundert zoals tegen eind 2000, dan mogen de mensen straks weer uitkraaien dat zij de oude schoenen terug willen,en mogen de oude schoenen weer trachten een reserve op te bouwen, en zo kan in SME een EZEL zich dus meerdere keren aan dezelfde steen stoten.

  I don’t hope the Suriname will play the same record/song again.


  Maak melding

 7. Waarom lieg je weer Bouterse. Heb je problemen met de waarheid? Je weet dat de monitaire reserve 650 miljoen US $ is en geen SRD. Daarnaast is het begrotingstekort minder dan 10% van het BNP.
  Als je nu al zo liegt, hoe moet het later. Ik vindt het jammer dat de Surinamse pers niet massaal springt op dit soort leugens inplaats van klakkeloos alles maar overnemen.
  Als je denkt een land te kunnen besturen moet je op zijn minst integer zijn. Ik merk toch steeds weer dat je daar enorm veel moeite mee hebt.


  Maak melding

 8. Zo zien je hoe het is,een president met schone handen die altijd zij dat er genoeg geld in kast was,maar het schijn een bedrieg te zijn,vandaar dat ze weer aan de macht wouden komen,maar het is schandalig dat dit in Suriname zich voordoet, ik heb geen recept voor de front regering.Ik hoop dat MC en AC de ambtenaren die geen werk hebben hun wachtgeld stop zetten,want dat lijk mijn geen goed plan van aan pak om het nieuw beleid uit te voeren. Het lijk mijn ook zeer positief naar te kijken naar de belangen van de ex-minister en hoge functionarissen om een vermogenbelasting gaan betalen,anders is er geen mogelijkheden voor de MC/AC om het land op een hoog niveau te brengen en een menswaardig bestaand voor het volk en milieu te waarborgen.Ook alle contracten met multinationals moet open gebroken worden, voor een betere balans voor het land om het op te bouwen,ik ben bereid om ook mijn bijdrage te leveren aan verbetering en ontwikkeling van ons geliefd Suriname.Laat maar weten en ik meld mijn wel aan.Het moet duidelijk zijn dat er geen misverstanden hierover zijn.
  Suriname moet en zal naar een hogere niveau geplaatst worden,kom op MC/AC laat zien dat we klaar voor zijn.
  Tang Boeng


  Maak melding

 9. Wat een leugenachtige onzin. Die amn is nog geen eens begonnen en hij komt al tories vertellen om te verbergen dat hij en zijn matie straks de gehele financiele reserves in hun zak steken.

  Als het waar was wat DDB beweert dat had SME nooit zulke goede waarderingen van gerenomeerde instituten als S&P, IMF, Wereldbank, etc gekregen.

  De zittende regering moet gewoon direct terugslaan met een overzicht van de opbouw over de reserves en schulden posities van de laatste 15 jaren en de ontwikkeling van de ratings.

  SME is niet gebaat bij domme uitspraken van een slecht geschoolde torieman die geen enkele economische kenis bezit en amper kan rekenen.


  Maak melding

 10. De vorm van leugenachtige volksmisleiding door Venetiaan, Sardjoe, Santhoki, Ronald Hooghart, Boesaid, en anderen is misdadig.Ze gaven het geld is grote aantallen uit om kiezers mee te winnen.

  Ambtenaren werden in grote aantallen aangetrokken,gigantische loonsverhogingen, tuinhuisjes zonder voorzieningen werden als politieposten gebouwd en door hoogwaardigheidsbekleders ingewijd om het kiezersvolk te misleiden.De kiezers hebben hen toch afgestraft.Nu blijkt de staatskas leeg te zijn.


  Maak melding

 11. Laat nu de groede kant van het maga combie laten zien..

  onderlijding van de grote baas..

  En nu doen wat altijd gezegd is..geen woorden maar daden inclusief het klein geld..


  Maak melding

 12. Ookee
  Dus dat is de reden waarom daarlijk de koers helemaal gaat vallen.
  Dan weten we alvast wat gaat gebeuren tog.
  Baas geef jongeren de kans.
  Je hoef niet bang te zijn.
  Ze gaan het heel goed doen.
  Dan hoef ook niemand bang te zijn voor verschrikkelijke devaluatie.


  Maak melding

 13. Op zich niets nieuws wat de heer Bouterse verteld, Telting heeft toch ook hetzelfde verteld dat de nieuwe regering niet met hun kont in de boter valt. Regering vene had vanaf 2000 moeite met het betalen van salarissen.
  De brotingstekort is ook wereldkundig gemaakt door telting, dat de buitenlandse leningen zover zijn opgelopen weet iedereen, zo ook dat DSB sinds 2002 geen jaarverslagen meer heeft gepubliceerd.

  De nieuwe regering moet direkt met het laatste beginnen, laat de accountants de boeken goed nakijken en laten we alle jaarverslagen publiceren, dat heet transparantie, laat het volk weten welke clowns we aan het stuur hadden.


  Maak melding

 14. Je kunt je afvragen, waarom Hildenberg, niet zo lang geleden heeft besloten, de invoerrechten per 1 juli 2010 te verhogen, alsof die niet hoog genoeg zijn. Juist, omdat er niet genoeg geld is, om al die schulden te betalen!!!


  Maak melding

 15. Deze onzin kennen we al van de vorige keer.
  Was de staatskas na regering Wijdenb. niet leeg?
  Heeft de vorige regering niet alle schulden van de W-brug afbetaald.
  volgens de wereldbank en het IMF, staat Suriname er echt niet zo beroerd voor. En zij zijn geen vriendjes van Vene of wie dan ook. Het zijn feiten.
  Dit is gewoon alvast indekken, tegen grotere tekorten. De vorige keer was het land/staaskas leeggeplunderd.
  Wat de MC regering moet doen is al de belasting op het goud dat uit het land weggesleept wordt ophalen.
  Zie dan hoe goed de staatskas gevuld zal zijn.
  De binnenlandse betalingsbalans ziet er niet rooskleurig uit, maar een lege kas is onzin.
  Zie het als een uitdaging om die te vullen.
  Wij gaan niet lullen, over de vorige regering, want daar doen we niets meer aan, hoe jammer dan ook.
  wat jullie moeten doen is de staaskas VULLEN.


  Maak melding

 16. Heer Bouterse, liegen dan al die rapporten en waarderingen van gerenomeerde instituten als S&P, IMF, Wereldbank ? Kom ons geen larikoek vertellen. U weet dat u GEEN vlieguren bezit om President te kunnen zijn. U bent al jaren uit het MANAGEMENT & ADMINISTRATIE VAK. U weet dat de kans bestaat dat u kunt falen, dus u probeert alvast de schuldige vinger te sturen in de richting van de ander tegenover wie u uw wandaad gepleegd zal hebben. Zo is de aard van de mens. U bent niet minder of meer, een mens als alle anderen. Come clean and be honest with yourself man !!


  Maak melding

 17. Weer zo`n doorzichtige beschuldiging van DDB.
  Hij weet namelijk dat straks de staatskast leeg gerooft zal worden.
  Dus begint hij nu al te zeggen dat de staatskast leeg is.

  Weer zo`n NDP beschuldiging. We hebben het niet gedaan !!! Zij hebben het gedaan.Is altijd de schul van anderen


  Maak melding

 18. Door anderen te beschuldigen zeg je al luidop dat jij al overtredingen tegen die anderen sowieso en hun wereld en belangen, begaat, begaan hebt en zult begaan !

  DE PERSOONLIJKE INNERLIJKE STRIJD VAN DEZE MAN. Chaos verkopers allemaal. Nu zeggen ze dat het Front een groot financieel tekort achterlaat. Zie je ? Dit is chaos doen ontstaan voor het volk, en nu al economische wanhoop aankondigen. Het was niet allemaal rozen geur en maneschijn, maar er ging heel veel goed. Veel meer dan ooit tevoren ! De gepassioneerde ‘Wish I were Pres ‘does not like’ andere goeddoeners omdat ie overtredingen tegenover die goeddoeners gepleegd heeft. Dus moet hij ze altijd ‘schuld’ geven. Dat is zijn persoonlijke strijd en nu sleept hij de hele gemeenschap mee in zijn chaos parade !! Maar hij moet ons allemaal die hier commentaar schrijven nu gaan bewijzen hoe ‘wijs en geweldig’ ‘hij’ is en ‘zijn mannen en vrouwen’…………Je hebt maar EEN kans, brada !! And we’re all watching you. We will help, but you have to come clean and take some more responsibility and make up the damage you and your friends have done to all of us in the past !


  Maak melding

 19. schrijnend gebrek aan de meest elementaire vorm van de menselijke waardigheid ligt in ons zelf.bouterse heeft het heel knap gedaan,dit moet men niet zien als een beklaagt.maar meer als bewijs van de vele onbetrouwbare leugens dat het nieuw front al de jaren ons heeft voorgehouden.

  bouterse heeft alvast de leugenaars schaakmat gezet.en hebben geen houwvast om in toekomst verwijten te maken aan het adres van de mega combinatie.
  ma no spang het komt wel goed.

  kritische opmerking is altijd welkom en goed voor de democratie in bijzonder.

  let wel op het schrijnend gebrek van menselijke waardigheid bij venetiaan tegenover zijn ex partij genoot paul somohardjo.

  volgens somo heeft het nieuw front het mega combinatie 200 dr en rr zetels cadeaus gemaakt.en venetiaan zegt,dat hij hiervan niet wakker van blijft.verder zijn de beschuldiging van venetiaan aan het adres van somo niet fraai.


  Maak melding

 20. Desi,Je denkt dat je nog oppositie voer wel die bermpraatjes zullen nu worden door geprikt.Je beloftes aan het volk zal je naar alle waarschijnlijkheid niet na komen omdat jij en consorten dat geld ook nodig hebben. Willen jij en de zelf benoemde deskundige Wirth beweren dat IMF, S&P de boel ook bedonderen. Dat kunnen jullie in Ocer beweren, maar ik ga ervan uit dat het Surinaamse volk niet dom is vraag maar aan Vene,Somo,Bosje enzv.


  Maak melding

 21. Moro e Doro
  Schrijnend gebrek aan de meest elementaire vorm van de menselijke waardigheid ligt in ons zelf.

  Publicist Theo Para krijgt vrij baan op de website van de NPS om zijn mening te ventileren.Hij trekt,zo mogen we wel stellen,
  volop ten strijde tegen het eventuele presidentschap van Bouterse

  President: SRD 28.688 per maand – Minister: SRD 16.444
  vice-president (SRD 25.102 per maand
  parlementsvoorzitter (SRD 15.000 per maand
  parlementsleden (SRD 14.344 per maand

  Een schande in een land waar 70% van de burgers onder de armoedegrens leeft.


  Maak melding

 22. Ai boi Suriname, jullie die in bouterse geloven zijn dom hoor, maar dat verbaasd me niet als 93 % van de beroepsbevolking niet geschoold is. Als ik hier soms lees hoe bepaalde zinnen worden geformuleerd schaam ik me rot. Ga eerst een degelijke opleiding volgen voordat je commentaar geeft. Mi gado mang..


  Maak melding

 23. Geachte Brantimaka (reactie #5),

  En dat maakt de onderhandelingen van de MEGA-Combinatie met deze partijtjes van het Nieuw Front nou zo verdomd lastig.

  Want hoe moet je dit nou aan de kiezers uitleggen, dat je een ‘verliezende oude politieke partij’ met slechts acht (8) zetels, wil belonen met de functie van ‘Waarnemend President’.

  Terwijl de recente politieke ontwikkelingen van na 25 mei 2010 dat totaal NIET meer nodig achten. Een partij die reeds tien (10) jaar deel uitmaakt van een regerende coalitie van het Nieuw Front en waarvan je uiteindelijk als toekomende regeercoalitie NIETS erft.

  Een ‘neokoloniale’ partij die langer dan vijftig jaar (50) deel uitmaakt van het Surinaamse politieke arena, zonder intenties voor het ‘Nationaal Belang’ te hebben gehad. Tevens tegen de Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname was in 1975, een voortouw had in je vernietiging en/of het ten onrechte willen veroordelen van de leider van je combinatie. En die zelfs racistisch van oorsprong is.

  Een partij die gaarne een ‘doorstart’ wenst te maken, echter op een wijze die naar ons idee te hoog gegrepen lijkt. Terwijl onder toeziend oog van de Surinaamse massa, zij de combinatie waar zij momenteel deel van uitmaakt heeft doen verworden tot een ‘politiek kruitvat’.

  Zuiver en alleen door het ‘Partij Belang’ boven het ‘Nationaal Belang’ van de Republiek Suriname te stellen. Terwijl ook nog komt bij kijken, dat de kiezers op 25 mei 2010 jl. de vloer met deze partijtjes en hun combinaties letterlijk geveegd hebben.

  En dan zul je je afvragen van waarom het ‘Waarnemend Presidentschap’ wel naar de A-Combinatie zou gemoeten.

  Maar ook daarvan staan wij NIET te trappelen. Omdat het verschil in zetels van de A-Combinatie t.o.v. de overige kleine Nieuw Front partijtjes, slechts minimaal van mekaar verschillen. Dit in relatie tot het aantal van 23 behaalde zetels van de MEGA-Combinatie.

  Dit stellen wij ondanks dat wij van mening zijn, dat de plannen en de politieke intenties van de A-Combinatie, ‘optimaal’ aansluiten bij de plannen van de MEGA-Combinatie. En ook ondanks het respect welke wij hebben weten op te brengen, vanwege de moeizame start van de A-combinatie bij de aanloop naar de verkiezing op 25 mei 2010 jl.

  Vandaar dat wij van mening zijn, dat het ‘Waarnemend Presidentschap’ nimmer vacant gesteld had mogen worden, daar waar de zetelverschillen tussen de overige partijen veels te weinig van mekaar verschillen. Vooral ook in relatie tot de zetelwinst van de winnende combinatie nogmaals.

  Derhalve veronderstellen wij dat de inzet hiervan een andere rede zal hebben gehad, dan wat sommige kleine partijen menen te willen geloven.

  Want de MEGA-Combinatie heeft gezien haar langer termijn strategische ontwikkelingsplannen, gelukkig veel meer te bieden aan deze kleine politieke partijtjes, dan het geaas op slechts een enkele topfunctie alleen.

  Jammer dat de Volks Alliantie van Paul Somohardjo zich daar ‘onverschillig’ op verkeken heeft.

  http://www.youtube.com/watch?v=Jx3MZHla3GA


  Maak melding

 24. Het is goed om dit aan te geven dat regering venetiaan een legel pot heeft achter gelaten,maar het is ook goed om aan te geven hoeveel regering wijdenbosch heeft in de periode 1996 tot en met 2000


  Maak melding

 25. Ach ja het is maar hoe je het bekijkt he, iedereen met verstand weet dat de bouterse aanhangers geen moraal hebben over menselijk waardigheid gesproken de ndp-ers zijn de laaste die het daarover moeten hebben bouterse heeft in de jaren 80 laten zien hoe waardig een mensen leven is en hoe hij nu omgaat met de rechtsgang in suriname.
  Menselijk waardigheid,is de naam voor een kwaliteit die kenmerkend is voor menselijk leven.het begrip word gebruikt ter aanduiding van onder meer de basis van de menserechten, een kwalitatief niveau van het leven dat door het respect van anderen wordt beschermd,en een menselijk bestaan waarin de basisvoorzieningen zijn verzekerd.het zijn altijd de zelfde die hier grote leugens vertellen lees reaktie nummer 25 hij aanbid de man die miljoenen aan wapens uit heeft gegeven terwijl zijn volk in de rij moest staan voor hun eerste levensbehoeften brantimaka is een demagoog van de hoogste rang .


  Maak melding

 26. De nieuwe regering erft lege-pot”Het verbaast me niets dat er niets meer in de “pot”zit.Trwouwens het heet nooit wat ingezeten,wel schulden.Nooit positief(overschot)wel negatieve saldo..Maar wat heeft U,de as president,achtergelaten na uw regeerperiode? Ook niets toch??
  De pot verwijt de ketel dat hij zwart is.Zo is het leven eenmaal.In iedergeval veel succes.the big is watching you…haleluja amen


  Maak melding

 27. eduard lipson stop is met blijven hangen in het verleden als je daar zo graag bent ga dan dood .
  ik als een jongere surinamer vind dat die oudjes maar blijven zeuren over hun ding het gaat niet meer om jullie geef de jeugd nu hun keus jullie hebben al jaren gekozen en al die slaafjes van nederland shut up !!!!! please !!!!


  Maak melding

 28. Hoeveel heb jij en de zijnen leeg gehaald destijds in jouw Couptijd?? hoe heb jij het achter gelaten?? enige idee???

  Ga niet denken dat de mensen na jou tijd dom is geweest!!! Stuk voor stuk hebben allen een graantje mee gepikt!!! Niet voor niets zijn jullie allen boeven boven boeven!!!

  Al met al!! Jij(publiek) hebt nu voor het zeggenJe weet nu waar je aan toe bent, dus maak het gezond. Leef en laat leven. Lach en laat ook lachen!!!

  Pak de criminelen op en zet in Santo Boma!! Je weet nu wel wie dat geweest is!! Pluk ze kaal!!


  Maak melding

 29. mischien moet baas aan bosje en goedschalk vragen om die $180.000.000 terug te geven die ze de vorige keer onder zijn toezicht hebben genakt!


  Maak melding

 30. Deze constatering van l miljard dollar Staatschuld is niet door Bouterse gepleegd, maar door de deskundige, de econoom Winston Wirth. Over 2010 is er verder een begrotingstekort van 1,1 miljard dollar, waarvoo r er geen financieringsplan door de regering Nieuw Front is gepresenteerd,aldus Wirth. Het Nieuw Front en haar sympatisanten hebben altijd de NDP beschuldigd van pet plegen van economische chaos in Suriname, maar wat blijkt nu overduidelijk, dat het Nieuw Front de allergrootste boosdoener is in deze kwestie. Wacht maar even, de beerput komt spoedig tevoorschijn.
  Men ziet dus een splinter in andermans oog, maar men ziet de balk in zijn ogen niet. Foei toch Nieuw Front. Vandaar dat het volk het Nieuw Front heeft afgewezen. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel……

  Benito


  Maak melding

 31. Wat verder wordt overgenomen is een politiek-etnisch verzuilde ambtenaren apparaat, een verpauperd leger waar niets vliegt, vaart of noemenswaardigs rolt. Een Caricomverband waar Suriname geen rol van betekenis speelt. De Pres vond het blijkbaar al leuk als hij zich onder ondere Caricom-staatshoofden kon/mocht begeven met een gezamenlijke output van 0,00.

  Een heel land is meegenomen in een persoonlijke vete van El-Vene tegen de militairen. De wortel- en takspook dus.

  Het kind Suriname is met het badwater weggegooid.


  Maak melding

 32. Ik plaats onderstaande berichten weer voor de gasten die beweren dat Bouterse niet de waarheid spreekt.

  Surinamers zijn toch een raar volkje, eigenlijk willen we nooit de waarheid weten. Let wel “de veel bezongen monetaire reserve mag dan echt bestaan”. De vraag is hoeveel is de monetaire reserve precies, het publiek heeft steeds verschillende bedragen gehoord, waarom is er sinds 2002 geen DSB jaarverslag gepubliceerd. Staat er ergens beschreven hoe front het begrotingstekort voor het regeringsjaar 2010-2011 zou financieren, front heeft heeft toch de begroting ingediend.

  “Nieuw kabinet Suriname niet met kont in boter

  PARAMARIBO, 31 mei – Het nieuwe kabinet valt niet bepaald met de kont in de boter. De veel bezongen monetaire reserve mag dan echt bestaan, het financieel beheer wordt er niet makkelijker op. Volgens André Telting, vertrekkend president van de Centrale Bank van Suriname, is het een strijd van dag op dag. Het ophoesten van ambtenarensalarissen is een ware uitdaging.

  “Het kost de grootste moeite de salarissen uit te betalen. Het is de afgelopen tien jaren steeds hetzelfde geweest: elke maand is het passen en meten”, zei Telting in het actualiteitenprogramma Welingelichte Kringen. Met de invoering van het nieuwe beloningssysteem Fiso is het alleen maar erger geworden. Het geld moet hoe dan ook ergens vandaan komen.

  De nieuwe regeerders mogen hun borst dus nat maken. De monetaire reserve biedt weinig soelaas. Die is immers niet bestemd voor de dagelijkse uitgaven. Politici en deskundigen van uiteenlopend pluimage mogen daar dan wel anders over denken. “Het gaat om de stabiliteit. Dat is niet iets dat is vast gevroren. Mensen moeten betaald worden met iets van waarde, niet iets dat in je zak verdampt”, aldus Telting.

  Begrotingstekort Suriname bijna één miljard
  Geplaatst op Friday, October 2nd, 2009 om 3:44 am in Economie, Nieuws uit Suriname, Politiek
  PARAMARIBO, 2 okt – Het tekort op de staatsbegroting voor 2010 bedraagt ruim negenhonderd miljoen Surinaamse dollar (ongeveer tweehonderd miljoen euro). Dit zei president Ronald Venetiaan in zijn jaarrede. Het tekort is ruim tien procent neer van het bruto binnenlandsproduct. Beperkt genoeg om optimistisch te blijven.

  Voor het optimisme is er reden zat. “Dankzij de karakteristieken van de Surinaamse economie zijn de desastreuze gevolgen van de economische wereldcrisis ons bespaard gebleven”, zei Venetiaan. Zowel de overheid als de particuliere bedrijven zijn zeer behoudend geweest. Door de jaren heen is slechts schaars geïnvesteerd in buitenlandse financiële markten.

  Suriname boert nog redelijk goed. Er is zelfs sprake van economische groei, zij het minder dan aanvankelijk voorzien. Toch is vaak de klacht te horen dat van die groei weinig te merken is. “Dit slechts deels waar. Het voordeel moet zit vooral in voor de kwaliteit van het leven belangrijke voorzieningen”, aldus Venetiaan. Vandaar de zware investeringen in infrastructuur, onderwijs en nutsvoorzieningen.


  Maak melding

 33. @ pinto,
  waneer ga jij jou schamen voor die dom geleuter wat jij iedere dag heer schrijft het zijn de zelfde militairen die zich nu als democraten voor doen, wie is nou die grote ezel pinto vertel mij dat, militairen zijn om een land te beschermen pinto. de ndp-ers storten suriname wederom in de ellende zo kortzichtig zijn ze .


  Maak melding

 34. Beste Rob (reactie #13),

  Pijnlijk hoe u ons met deze waarheid confronteert. En zie ook o.a. het ‘beschamend wangedrag’ van die meneer President van de Centrale Bank van Suriname dhr. André Telting. En niet te vergeten die minister van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen dhr. Gregory Rusland.

  Die V.H.P. en N.P.S. ministers willen wij buiten beschouwing laten, omdat hun partij politieke houding als vanzelfsprekend gezien kan worden. Dit vanwege hun partij cultuur, waarbij het ‘Partij Belang’ boven ‘Nationaal Belang’ gesteld wordt. En in de afgelopen vijftig (50) jaar hebben zij zich absoluut niet anders gedragen.

  Bij de politieke organisatie de V.H.P. bijvoorbeeld is deze cultuur het sterkst ingebed. Haast onuitroeibaar.

  Vandaar dat wij zeer kritisch zijn jegens de politieke onderhandelingen van de MEGA-Combinatie o.l.v. Presidentskandidaat Desire Delano Bouterse met deze politieke partij de V.H.P. momenteel. Welke onderhandelingen ten doel hebben een breder regeerdraagvlak te creëren voor de komende regeerperiode 2010-2015. Maar dat mag NIET zonder meer plaatsvinden stellen wij.

  Eerder hebben wij u zelfs erop gewezen, dat de V.H.P.-partijcultuur van langer dan vijftig (50) jaar, in vergelijking met de partijcultuur van de N.D.P. als grootste partij binnen de MEGA-Combinatie, als ‘twee uitersten’ gezien mogen worden. De N.D.P. is een Nationale Democratische Partij, waarbij het ‘Nationaal Belang’ boven het ‘Partij Belang’ gesteld wordt. Dit in tegenstelling tot de V.H.P. waarbij alles draait om ‘Eigen Partij Belang’ omgeacht de consequenties.

  VANDAAR DAT WIJ EEN SURINAAMSE REGERING ONDER EEN ‘NATIONALE PRESIDENT’, MET TEGELIJKERTIJD EEN ‘WAARNEMEND PRESIDENT’ VAN EEN ‘ANDER UITERSTE’, ONS DAT ABSOLUUT ‘NIET’ KUNNEN VOORSTELLEN.

  Wij zijn benieuwd hoe dit door de MEGA-Combinatie aangepakt zal worden. En meer nog hoe dit eventueel aan de kiezer zal worden uitgelegd.

  Vooral waar het gaat om een politieke partij die racistisch van oorsprong is en zelfs vanwege die houding TEGEN de Onafhankelijkheid van Suriname was in 1975. Nota bene wiens combinatie jongslede op 25 mei 2010 door de Surinaamse kiezers massaal werd afgewezen.

  En over het algemeen hebben velen moeite met politieke organisaties, die telkens weer geneigd zijn te zwerven van de ene combinatie of Alliantie naar de andere. Vooral als blijkt dat er ergens wat te halen valt. Een houding die menigeen geruime tijd ernstig stoort. Zonder dat eens een poging gewaagd wordt, om die organisaties een ‘hoognodig’ stukje ‘bewustwording’ op dit stuk bij te brengen.

  http://www.youtube.com/watch?v=6xh2YpA1JzE

  En trouwens van ‘Underdog’ naar ‘Waarnemend President’ lijkt ons te gek voor woorden. Vooral wanneer intussen gebleken is, dat die partij organisatie in combinatie verband, eerder alle krenten uit de pap gehaald heeft.

  Surinamers wees derhalve waakzaam!

  http://www.youtube.com/watch?v=uL6qMnRP6_U


  Maak melding

 35. Steeds weer het zelfde gejank. Wie gelijk heeft zullen we nooit weten. Het enige dat helpt is een grote scherm tonen die per dag aangeeft het staatschuld van Suriname hoeveel van nu tot in eeuwigheid. Zie Washington Amerika daar hebben ze ook zo’n scherm. En het werkt heel goed, iedereen kent het bedrag, we leven toch in een data information tijdperk. welnu
  olrac


  Maak melding

 36. Mega combinatie zal mega problemen brengen.

  MC kiezers zijn jullie zo dom, hoe kan 3 boeven ons land vooruitbrengen?, een Ongeschoolde Joeka een Moordenaar en een Paje die zijn land in stukken aan zijn families heeft verdeeld belachelijk.

  Lafoemang


  Maak melding

 37. Het is niet waar dat NDP niets erft. Kijk maar
  1. Complete controle NDP+AC van de DRUGShandel in het binnenland
  2. Wapendepot van AC/Junglecommando in het binnenland
  3. Alle malaria muskieten in het binnenland
  4. Alleen kroesharigen aan de macht
  5. Alle Aziatische volk aan de zijlijn
  6. Kwik in het drinkwater in het binnenland
  7. Neerstortende Blue Wing vliegtuigen in het binnenland
  8. 40% heeft geen normen, waarden en fatsoen
  9. En mij, de achterlijke gladiool
  10. Mag je zelf invullen


  Maak melding

 38. Voorzitter Desi Bouterse van de Mega Combinatie, MC heeft het mis!!
  De nieuwe regering erft wel degelijk wat van het Front nl. KOPPIJN!!!


  Maak melding

 39. Soh! Hier houdt de massamoordenaar van, op de berm kan niemand hem van repliek bedienen!

  Yere noh! Kom het nog een keer vertellen, maar dan in het parelement, dan krijg je de wind van voren. Maar ja! Er bestaat nog altijd een Standard & Poor’s Ratings

  http://www.library.hbs.edu/go/ratingsdirect.html

  En :
  http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/28/greek-debt-crisis-standard-and-poors-country-credit-ratings

  Bovenstaand komt niet uit de bakba-winkel van de ndp-moordenaars.

  Die denken, even het domme volk iets wijsmaken, dat maakt het stelen gemakkelijker.

  ER LIGT VOLDOENDE GOUD TER DEKKING VAN DE SURINAAMSE MUNT BIJ DE CENTRALE BANK.

  Ter herinnering, er lag neks toe soppieman president met de geheimerekening vertrok.

  Maar wees gerust, zeer spoedig kunnen ouders corrigerend tegen hun kinderen optreden.
  Hier komt het:

  Jonge je komt weer thuis met een rapport vol achten en negens! Je geeft ons schande! En kijk hier een 8 voor vlijt, en een 9 voor orde. Hoe vaak heb ik je niet gezegd, neem een goed voorbeeld aan je president

  Sla de leraar in elkaar, pleeg roofovervallen, steek mensen hun huizen in brand, martel mensen en vermoord ze.
  Dan pas wordt je later iets in de maatschappij, althans in de Surinaamse maatschappij.

  Jonge je moeder en ik geven je nog een kans, om je leven te beteren.
  Ik ga morgen met de president praten, misschien kan je hem helpen om het Surinaams volk te beroven. Dan kunnen je moeder en ik met vol trots tegen de buren zeggen dat is onze jongen, wij zijn trots op hem.


  Maak melding

 40. #8.
  Ik denk niet dat God jullie gaat bijstaan met het leegroven van onze bezittingen.

  Want dit is het niveau van de ndp, alles en een ieder zwartmaken in jullie geval witmaken.

  Dit alles onder het mom van in troebel water is het goed vissen. Wanneer hebben wij in Suriname dit ook alweer meegemaakt?

  Militaire landverraders plegen met behulp van een Nederlandse Kolonel (wel een echte kolonel) een coup. Jaren later wordt het land finaal vernietigd achtergelaten.

  Achteruitkijkspiegel of niet, de waarheid valt niet onder stoelen of banken te schuiven.


  Maak melding

 41. Het is wel jammer dat wij Surinamer zo negatief kunnen zijn
  En steeds maar achteruit kijken. Dat heeft ons land gemaakt wat het nu is.
  Er is nooit een beleid gemaakt van waar moet het land over 10 a 20 jaar staan.
  Wat wij nu moeten doen is de oude bij het oude laten en van af heden naar de toekomst werken
  Met z’n allen ook al ben je voor of tegenstander er moet ergens een begin gemaakt worden.


  Maak melding

 42. Eduard Lupson waar zijn de door een accountant goedgekeurde jaarverslagen van de Centrale Bank van Suriname gebleven tijdens het bestuur van Telting onder Venetiaan-3. Ik wil het graag van u vernemen. Ach het antwoordt weten we inmiddels ….NOOIT GEPRODUCEERD, NOOIT OPDRACHT GEGEVEN DOOR TELTING. NOOIT VERZOCHT DOOR PRESIDENT VENETIAAN. Het IMF heeft daar ooit in informele sfeer twijfels over uitgesproken.


  Maak melding

 43. Leugens vertellen om de ware aard van je te verbergen is kwaadaardig. Recentelijk hebben wij voor de zoveelste maal de man beluisterd met zijn wazige kristallen bol. Bij de late indiening van de A-commbinatie hun kandidatenlijsten wist de Mega Combinatie leider ons te vertellen dat de rechstzaak die de A-combinatie aangespannen had in hun voordeel beslecht zou worden. Een afgang van je welste, want de onafhankelijke rechter heeft gesproken in het nadeel van de A-Combinbatie, waardoort zij niet konden meedoen aan de verkiezingen in 3 kiesdistricten (Paramaribo-Wanica en Para). In herinnering wordt ook gebracht de leugens over minister Ch.Santokhi die verspreid waren op een Mega politieke vergadering door de zelfde “helderziende”. Ook daar heeft de rechter hem veroordeeld en moest op last van de rechter rectificatie plaatsvinden. Een constante lijn van “eigen braaksel inslikken” valt te constateren. Het Surinaamse volk wordt voorbereid op Mega problemen. In twijfel wordt getrokken dat de monetaire reserve niet aanwezig zou zijn. Een grotere leugen na de verkiezing van 25 mei j.l. is niet uitgesproken. In een artikel in het rapport van de IMF citeren wij letterlijk het volgende :

  Monetary policy:
  The stance of monetary policy seems to be appropriate. Notwithstanding the sharp decline in inflation, the authorities should maintain the monetary policy stance at this stage, given that private sector credit growth at 18 percent is still quite high, at a time when domestic demand has already been boosted by the large wage awards for civil servants. Over the medium term, the central bank should move toward relying on open market operations as the main monetary policy tool to adjust interest rates. The mission encourages the central bank to seek technical assistance to strengthen its capacity in this area.

  Prices:
  Twelve-month inflation is expected to drop to -1 percent in 2009, thanks to lower international prices for food and fuel, and softer domestic demand. While food, energy, and transportation have a large weight in the consumer price index (55 percent) and their prices are rapidly falling, core inflation is also easing

  Public debt:
  In recent years, healthy fiscal surpluses, along with robust economic growth, and the clearance of longstanding arrears with bilateral creditors have helped to lower the debt-to-GDP ratio from 37 percent of GDP in 2005 to a projected 16 percent at end-2009. Following the clearance of US$118 million in Brazilian debt—including a write-off of US$44 million—Suriname now only has remaining bilateral arrears with the United States, estimated at US$31 million (1 percent of GDP). Suriname has offered to pay the principal and interest, while asking the United States to waive the penalties, estimated at about US$15 million


  Maak melding

 44. #Gino,

  “Leugens vertellen om de ware aard van je te verbergen is kwaadaardig.”

  Dat is precies wat front heeft gedaan, stabiliteit schreeuwen terwijl er geen enkele stabiliteit er is. Doe koersstijging heb je gezien, en het is kwaadaardig van de zittende regering om geen enkele stap te ondernemen.

  Weet je hoe front de economische stabiliteit meet, naar de volle supermarkten. Die ezels hebben niet verteld dat zij gewoon een import economie hebben gecreerd, die ze gewoon met geleend geld hebben gefinancieerd, dat is de front economische stabiliteit, geen productie of self-reliance maar import stimulatie.

  Wat jij als een afgang ziet in hetgeen Bouterse had gesteld, zien sommige als hogeschool politiek nl, het tegenovergestelde uitvoeren wat Bouterse heeft beweerd.

  Nl. deze front clowns hebben altijd alles wat Bouterse zei verdraait en voerden het tegenovergestelde uit.

  Nu heeft Bouterse ze in hun eigen vet gebakken, heet dat, als ik A zeg zullen jullie B doen.

  ” In twijfel wordt getrokken dat de monetaire reserve niet aanwezig zou zijn. Een grotere leugen na de verkiezing van 25 mei j.l. is niet uitgesproken. In een artikel in het rapport van de IMF citeren wij letterlijk het volgende :”

  In het IMF rapport wordt niet verwezen naar monetaire reserve maar naar een monetaire policy. Dat je het verschil niet eens weet, neem ik je niet kwalijk, een typische front gedrag, grote muil op zetten maar weinig kennis van zaken hebben, kwaadaardige leugens verspreiden daar zijn ze nou juist goed in.

  Nogmaals voor jou en onderstaande komt niet uit de koker van de heer Bouterse maar telting zelf, en dit heeft hij dus na de verkiezingen verteld, voor de verkiezingen was het een grote stabiliteit paradijs.

  “Nieuw kabinet Suriname niet met kont in boter

  PARAMARIBO, 31 mei – Het nieuwe kabinet valt niet bepaald met de kont in de boter. De veel bezongen monetaire reserve mag dan echt bestaan, het financieel beheer wordt er niet makkelijker op. Volgens André Telting, vertrekkend president van de Centrale Bank van Suriname, is het een strijd van dag op dag. Het ophoesten van ambtenarensalarissen is een ware uitdaging.

  “Het kost de grootste moeite de salarissen uit te betalen. Het is de afgelopen tien jaren steeds hetzelfde geweest: elke maand is het passen en meten”, zei Telting in het actualiteitenprogramma Welingelichte Kringen.”


  Maak melding

 45. @Whome

  “Ik denk niet dat God jullie gaat bijstaan met het leegroven van onze bezittingen.”

  Blijkbaar heeft GOD front ook niet bijgestaan bij het gratis weggeven van onze bezittingen.

  Gelukkig hebben de Surinamers ze op tijd uit het machtscentrum verdreven zodat ze hopelijk het beetje dat nog rest zelf ontwikkelen.


  Maak melding

 46. Onderstaand een recicht vandaag uit de dwt.

  “‘NF wil nieuwe regering hak zetten’
  Paramaribo – Het Nieuw Front (NF) probeert zijn ‘oude’ partners Volks Alliantie (Pertjajah Luhur ) en A Combinatie over te halen een pact te vormen in het parlement om de nieuwe Mega Combinatie-regering een hak te zetten. Uiteindelijk doel moet zijn het aantredend kabinet het regeren onmogelijk te maken, waardoor er binnen anderhalf jaar weer verkiezingen moeten worden uitgeschreven.”

  Ziehier de constructieve benadering van de oprechte fronters, het gaat om de ontwikkeling van Suriname beloofden ze.

  Hun ware aard dat van destructie, obstructie kwaadaardige inborst, leugens en bedrog moge wel duidelijk.

  Bovenstaande hebben ze al eerder geflikt samen met de vakbonden. Begin jaren 70 hebben ze dat ook gedaan.

  Kan de echte front democraat opstaan????


  Maak melding

 47. Bouta
  ‎Bouterse gaat een Lagere School bezoeken in een dorp. In de klas worden de kids al voorbereid….De juf zegt:”Als Bouta komt , dan lezen we van het bord : Ons land wordt geregeerd door academici !”.
  Als Bouta voor de klas staat geeft hij echter per toeval de beurt aan het domste jongetje vd klas. Deze leest : “Ons land wordt geregeerd door a ka die me sjie !


  Maak melding

 48. Mindful
  Thank you for let me “shut up,” want dat is de slogan van je communistische leiderschap. Zeg tegen de zielen die jy en de jouwen hebben verminkt en vermoord to “shut up.” Zeg tegen de lange ryen van 1980 tot 1988 to “shut up.” Suriname gaat weer naar de afgrond voor altyd en eeuwig, en dit is een feit. Jullie zyn nog niet eens aan de macht en alles is al chaotisch. Zo, “shut up,” namens de familieleden van Roy Horb, van Elst, Slagveer, Rambocus, en Keerveld. Meneer Doedel, jy doet jouw naam geen eer aan. Je hebt gelyk dat enkele rapporten van de Centrale Bank niet zyn uitgegeven. Ik zit hier niet om het Front te beschermen zoals jullie met Baas doen. Helaas, als je gelyk hebt, kun je Hildenberg en zyn kliek voor het gerecht slepen. Echter, wie kon de “cohones” opbrengen om jouw kliek tussen 1980 en 1988 voor het gerecht te slepen met in hun ogen de loop van een pistool?


  Maak melding

 49. #54.

  Ik ken een Sgt. mjr. die het eerst met wapengeweld probeerde en naderhand gekozen werd. Hij kwam alleen nooit op vergaderingen om dat hij de kunst van debatteren niet machtig is. Hij kan alleen via dictaat communiceren, denk hierbij aan de berm, niemand spreekt hem tegen. Hij vond het maar een poppenkast. Wel vreemd, nu wil hij poppendokter spelen!


  Maak melding

 50. Bouterse maakt de Surinamers warm door publieklijk te propageren dat er geen geld in het staatkas is. Hierdoor kan hij ongestoord alle landsrijkdommen in Geld en andere waarde volle spullen zich toeeigen. Hij denkt dat hij dan geen verantwoording aan het volk moet afleggen door vooraf aan te geven dat hij geen geld van de huidige regering gaat overnemen. Een slimme zet van hem om het land wederom te leeg te roven.


  Maak melding

 51. Beste Na Mi (reactie 54),

  De beste houding in deze situatie van ‘onderhandelingen’ om te komen tot een nieuw te vormen regering en een breder regeerdraagvlak, is dit soort berichten NIET al te serieus te nemen.

  Begrijpelijk ook vanuit welke hoek deze gelanceerd worden en waarom. Slechts om de tegenpartij waarschijnlijk vanwege een bepaalde ‘inschatting’ die de ene partij intussen gemaakt heeft van de tegenpartij. Om deze onder druk te zetten en tenslotte over de streep proberen te halen.

  Als gevolg hiervan willen wij nogmaals benadrukken – de N.D.P. kennende – , dat deze volkspartij als belangrijk deel van de MEGA-Combinatie, zich door dit soort berichten NIET onderdruk zal laten zetten. Slechts om een ‘verliezende partij’ met slechts acht (8) zetels te belonen met een ‘Waarnemen Presidentschap’. Dat zou te gek zijn voor woorden en tevens ook niet waarachtig uit te leggen zijn aan de MEGA-achterban.

  En uiteraard zit niemand te springen om nieuwe verkiezingen, die hoogstwaarschijnlijk nog groter voor de MEGA-Combinatie zouden kunnen uitpakken.

  Maar zelfs deze ‘pressiemiddelen’ zouden naar ons idee de MEGA-Combinatie NIET kunnen weerhouden, om momenteel die besluiten te nemen, welke ‘waarachtig’ relateren aan de verkiezingsuitslag van 25 mei 2010 jl. Waarbij wij van de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya nadrukkelijk van mening zijn en blijven dat:

  1. Presidentskandidaat Desire Delano Bouterse van de MEGA-Combinatie, ‘onherroepelijk’ tot de volgende president van de Republiek Suriname gekozen wordt. Niet anders als hoe het volk van Suriname bij de Algemene en Geheime Verkiezingen van 25 mei 2010 jl. zich helder daarover uitgesproken heeft.

  2. De V.H.P. GEEN aanspraak kan en mag maken op het ‘Waarnemend Presidentschap’ van de Republiek Suriname. Noch op het Voorzitterschap van het Surinaams Parlement.

  3. Wij samenwerking met partijen die de verkiezingen van 25 mei 2010 jl. ruimschoots verloren hebben, toejuichen. Dit in het kader van het ‘Nationaal Surinaams Belang’.

  Echter mag of kan zulks een samenwerking in de ogen van de ‘gebeten kiezers’ op grond van het wanbeleid van de afgelopen 10 jaar, NIMMER enige indruk wekken alsof deze ‘afgewezen’ (afgestrafte) partijen door de MEGA-Combinatie daarvoor tot hun verbazing alsnog beloond worden. Daarvoor zou de MEGA-Combinatie in 2015 even als de Nieuw Front-combinatie in 2010, alsnog hard voor gestraft kunnen worden. En dat is nou exact de ‘valkuil’ bij deze gesprekken, waar de V.H.P./NF-combinatie momenteel naar toe stuurt.

  Voor de A-Combinatie daarentegen zijn wij van de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya bereidt water in onze wijn te doen. Dit vanwege de vele ‘intriges’, die deze nog jonge combinatie vanwege onervarenheid tijdens deze verkiezingen van jongslede, zelfs vanuit de Nieuw Front-combinatie zelf, heeft moeten doorstaan. Waardoor zij NIET volwaardig aan de verkiezingen heeft kunnen deelnemen. Maar toch kans gezien heeft zeven (7) zetels in de wacht te slepen.

  Drie zetels meer dan de N.P.S. o.l.v. de ‘ervaren’ Ronald Venetiaan, een zetel meer dan de ‘ervaren’ Volks Alliantie van Paul Somohardjo en ‘slechts’ een zetel minder dan de V.H.P. o.l.v. ‘ervaren’ Ramdien Sardjoe. De MEGA-Combinatie behaalde liefs 23 zetels. De overige partijen rekenen wij hier niet bij.

  Vandaar ook dat wij zeer veel respect weten op te brengen voor zulks een strijdlustige combinatie. Die ondanks een valse start toch nog heeft weten door te zetten. Waardoor haar verworven zetels in principe een ‘dubbele’ eigenwaarde bezitten. Wat niet van de andere overige partijen gezegd kan worden. Dit gezien hun meer dan vijftig (50) jaar actief zijn in de Surinaamse politieke.

  De V.H.P. o.l.v. dhr. Ramdien Sardjoe echter met slechts acht (8) zetels is van mening, dat zijn partij en/of de Nieuw Front-combinatie met slechts veertien (14) zetels o.l.v. dhr. drs. Ronald Venetiaan, recht maakt op het ‘Waarnemend Presidentschap’ van de Republiek Suriname.

  ( N.P.S. en Nieuw Front voorzitter Rinaldo Venetiaan heeft speciaal vanwege deze onderhandelingen, intussen zijn vertrek uit de Surinaamse politiek “herroepen” (even uitgesteld).

  En omdat een samenwerking in een regering tussen een ‘Neokoloniale Waarnemend President’ en een ‘Nationalistische President’ (twee uitersten) in de praktijk nimmer kan werken, eist de V.H.P. bij de onderhandelingen met de MEGA-Combinatie, dat deze haar presidentskandidaat terug trekt. Naar ons idee de ‘omgekeerde wereld’.

  Terwijl reeds beklonken samenwerkingsverbanden, een samenwerking van de V.H.P./NF-combinatie met de MEGA-Combinatie NIET ‘zeer’ nodig achten. (Zie ook Zimbabwe Verkiezingen van 2008).

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Zimbabwe

  Vandaar dat wij eerder ook stelden, dat deze gesprekken zowel met de Volks Alliantie van Paul Somodardjo als met de V.H.P./NF-combinatie o.l.v. Ramdien Sardjoe, gezien mogen worden als ‘valkuil-gesprekken’ van neokoloniale aard. Slechts bedoeld om de MEGA-Combinatie bij de verkiezingen in 2015 een hak te zetten. Omdat de Surinaamse kiezer die deze onderhandelingen momenteel op de voet volgt, het eerder op 25 mei 2010 op die manier NIMMER bedoeld zou hebben.

  Het zelfde scenario, een ander variant.

  Srananmans wees waakzaam!

  http://www.youtube.com/watch?v=XQepG7sD6vk


  Maak melding

 52. De moordenaar die het bericht overigens van een briefje voorlas heeft zich wederom niet goed uitgedrukt. Met wij erven niets van het Front wil hij aangeven; wij erven geen schulden van het Front. Je weet toch die openstaande rekening bij Brazilië van die wapens die ik via mijn zoon Dino voor Coke had geruild is door Front voldaan.


  Maak melding

 53. #60.
  Dat eeuwige gehannes over neo-kolonialisme komt jullie wel goed uit noh?
  Wij werden als Surinaams volk gekoloniseerd door de zogenaamde revolutie.

  Even voor de goede orde het was helemaal geen revolutie trouwens het was een revolte.

  Hou nu eens op over neo-kolonialisme.

  Waar woont u trouwens? Toch niet in Nederland he!


  Maak melding

 54. hoera hoera ik ben blij voor al die surinamers die op bouterse heeft gestemd!!!nu gaan ze voelen…WIE NIET WIL HOREN MOET VOELEN!!jullie hebben zelf gekozen, dus niet zeuren gewoon accepteren wat bouterse doet en wil.want bouterse is niet zelf komen zitten jullie hebben hem gestemd toch? oke dang, succes!!!!en niet klachen…jullie weten heel goed hoe bouterse is, en toch? mi Gado,,dit is jullie verdiende loon!!!


  Maak melding

 55. @Na Mi, ik ga niet overal op in.
  Ik verwijs slechts naar onderstaand artikel van vandaag. Dit dekt een belangrijk deel van de lading wel zo’n beetje. Anders ben ik genoodzaakt om de achteruitkijkspiegel te gebruiken. Jij mag het zeggen!

  PARAMARIBO, 15 jun – Een rookgordijn. Zo noemt minister Ricardo van Ravenswaay de bewering van Mega Combinatie, MC, dat de schatkist leeg staat. Er is geen sprake van. Het heeft er veel van dat er naar excuses wordt gezocht.

  Als het straks eventueel fout gaat, kan altijd naar het verleden worden gegrepen. “Het is spijkers op laag water zoeken. Wij hebben een nog slechter situatie aangetroffen. We hebben vanuit een failliete boel een welvarende economie opgebouwd”, zegt Van Ravenswaay tegenover Radio 10. MC doet er goed aan zich te bewijzen. Tijdens de verkiezingscampagne is flink wat beloofd.

  Nu beweert MC-leider Desi Bouterse dat Suriname met een schuld zit van ruim een miljard dollar. Het lijkt er dus op dat er een scenario wordt opgezet. “Hij moet bewijzen waar de schuld van een miljard vandaan komt. Men moet niet alvast komen met een rookgordijn voor als het slecht gaat en dan zeggen dat de situatie al slecht was. We staan er nu een stuk rianter voor”, aldus Van Ravenswaay.


  Maak melding

 56. @Na Mi,
  Je geeft een reactie op het artikel “NF wil nieuwe regering hak zetten” uit DWT.
  Het is echter slechts een artikel, zonder eventuele waarheids-controle. Nogal voorbarig, vind je niet?


  Maak melding

 57. Desi kan weer zijn geld druk apparaat tevoorschijn halen. Daar is hij toch zo goed in, alleen kan hij deze keer mischien wat extra nullen op de biljetten laten drukken zodat de er niet meer gesproken wordt in miljoenen, maar in miljarden dat klinkt veel intressanter….


  Maak melding

 58. Gino,

  Je verwijst mij naar een artikel waarin een grove leugen staat, dat maakt natuurlijk allemaal niet uit natuurlijk.

  @66

  Lees maar hieronder, staat ook gewoon op waterkant, heb je het verhaal van Sardoe, vandaag en Vene gisteren gelezen in de Surinaamse kranten. Dat maakt allemaal niets uit voor jullie fronters, die in je eigen leugenachtige wereld vertoeven.

  “Somohardjo zal regering Suriname niet ondermijnen
  Geplaatst op Tuesday, June 15th, 2010 om 1:42 pm in Nieuws uit Suriname, Politiek
  PARAMARIBO, 15 jun – Paul Somohardjo, leider van de Volks Alliantie, werkt niet mee aan complotten tegen de aanstaande regering. Als die complotten gesmeed worden bij de verliezers van de verkiezingen, is hij daar niet bij. Het Nieuw Front moet zich maar bij zijn verlies neerleggen. “


  Maak melding

 59. Na Mi is even niet aanwezig! Hij is naar de Berm voor nieuwe (leugenachtige) instructies.

  Ik heb in een eerder posting president moordenaar uitgenodigd om het geen hij vanaf een vel papier voorlas, het te komen herhalen in de voor hem poppenkast, voor ons het parlement. De reden om het in het parlement te komen doen berust op het gegeven dat wij daar deze voorgekookte revo-leugens onmiddellijk kunnen ontzenuwen. Op de Berm duldt hij geen tegenspraak. In het parlement moet hij antwoord geven op gestelde vragen.

  Het gaat nog heel moeilijk worden, niet alleen voor het land, maar vooral voor de poppendokter baasje moordenaar. De lafaard kan alleen met een uzi argumenteren.


  Maak melding

 60. Whome je leeft in het verleden, de uzi is allang vervangen door de stembiljet, dat je dat niet eens doorhebt, zal door je ziekelijke gemoedstoestand komen.

  Ter informatie de verkiezingen zijn al geweest nl 25 mei 2010 en MC heeft gewonnen.
  Je vecht een achterhoede gevecht die je niet zal kunnen winnen, yu lati mi boi.


  Maak melding

 61. @Na mi, als er iets mis was met de monetairy reserves, dan had de Wereldbank daar wel melding van gemaakt en dus niet alleen maar van de monetairy policy.


  Maak melding

 62. Gino,

  Onderstaande heb jij zelf verzonnen staat letterlijk hierboven:

  “In twijfel wordt getrokken dat de monetaire reserve niet aanwezig zou zijn. Een grotere leugen na de verkiezing van 25 mei j.l. is niet uitgesproken. In een artikel in het rapport van de IMF citeren wij letterlijk het volgende :”

  Je bent een echte fronter dat moge duidelijk zijn, je gelooft in je eigen grote leugen om doodleuk iets anders van te maken, alles staat zwart op wit.

  Jij wilde met jou IMF verhaal aangeven dat er dus een monetaire reserve zou zijn, kan je in jou IMF copietje aanwijzen dat ze ergens zelf het woordje monetaire reserve hebben gebruikt er staat overal policy.

  Geef gewoon toe dat je engels niet het beste is, dat je dacht dat policy en reserve het zelfde was. Ergo dat je eigenlijk geen flauwbenul hebt van waar IMF het precies over heeft, omdat je niets van verstaat.

  Of weet je wat ga maar lekker googlen jij kleine mandraak tovenaar.


  Maak melding

 63. Oops, sorry, Gino de Tovenaar zegt in #73 “dan had de Wereldbank daar wel melding van gemaakt en dus niet alleen maar van de monetairy policy.”

  jij hebt toch een IMF rapport gecopieerd, of had het een wereldbank rapport moeten.

  Ik had al het vermoeden dat ik met een nobody hier te maken had, het heeft niet lang geduurd voor je het heb bevestigd.

  du, neus en whome jullie hebben een nieuwe maatje genaamd gino. maak kennis.


  Maak melding

 64. #72.

  Het is van groot belang om vast te stellen hoeveel stemmen er zijn uitgebracht. Van de 51 zetels zijn er 23 zetels naar de partij van de moordenaar gegaan. Komt een andere veroordeelde bij met 7 zetels. (Hoe hoog is de kiesdrempel in het binnenland?)

  Van het totaal aantal kiezers hebben numeriek minder mensen op de toekomstige Poppendokter gestemd. Met andere woorden in het parlement heeft deze samenwerking 30 zetels, maar het maatschappelijke draagvlak is niet aanwezig.

  Ergo conclusio, a tori o moeilijk tog!


  Maak melding

 65. #72.
  P.s.

  Uit mijn benamingen voor de persoon die u als uw toekomstig president ziet, kunt u toch wel bemerken dat er geen gram respect is voor deze allesvernietigende Moordenaar. Hoe moet zo iemand MIJN president worden!?


  Maak melding

 66. hahahahahaa me gado na mi geeft nou toe me boi jij geloofd en verteld leugens, weet je wat erg is na mi als je in jou eigen leugens en bedrog gaat geloven.


  Maak melding

 67. DU, ik heb ’t je al zo vaak gezegd. Sabi diri, volg geheel gratis een inburgeringscursus.

  In dat pakket krijg je voor noppes een pakket nederlands erbij.

  Yu horans faja!


  Maak melding

 68. #76 zegt het volgende.

  “Met andere woorden in het parlement heeft deze samenwerking 30 zetels, maar het maatschappelijke draagvlak is niet aanwezig. Komt een andere veroordeelde bij met 7 zetels. (Hoe hoog is de kiesdrempel in het binnenland?) ”

  De vorige frontregering had niet eens 30 zetels in de DNA, ondanks ze met de anderen in het binnenland zijn gaan samenwerken waar blijkbaar de kiesdrempel niet zo hoog is.

  Wanneer leugens niet meer werken, dan stellen we gewoon de democratie ter discussie.

  De fronters zijn nu wel echt ten einde raad, dat moge duidelijk zijn.

  Je komt in ieder geval over als iemand die het niet meer zitten mi boi, get over it, voorkom die hartverzakking.


  Maak melding

 69. Kennelijk vindt Na Mi het belangrijker om iemand op een “slib of the keyboard” (IMF i.p.v. Wereldbank) te vangen belangrijker dan het geven van echte inhoudelijke antwoorden.
  Door het toekennen van allerlei bijnamen aan personen geeft hij bovendien zijn niveau wel aan.
  Zoals ik al vaker heb opgemerkt over Bouterse-aanhangers: Veel wol, weinig stof!


  Maak melding

 70. Gino,

  ok, ok een slib of the keyboard kan IMF versus wereldbank.

  Maar hoe zat het weer tussen monetary policy en monetary reserve, ook slib of the keyboard.

  Enne je lijstje was het nou jaren 80 of jaren 90, ergo was het de waarheid wat je allemaal gecopieerd heb.

  Op onzin reageer ik nooit inhoudelijk eigenlijk kan dat niet eens.


  Maak melding

 71. hahahhaaa pinto na yu ai me gado yu dong moro sopo me boi dus laten wij maar over opnouden het enige wat jij kan is een massamoordenaar aanbidden, je doet jou best maar eens kom jij tot volle verstand.


  Maak melding

 72. @ pinto ,
  is goed bedankt voor jou advies zal ik doen mi boi, ik heb ook advies van jou pinto leri skrifi yu sranang tongo,efu yu wani taki negre nanga mi geen probleem hoor. pinto voor jou geld het ook verbeter de Wereld maar begin a.u.b bij jou zelf ga niet de grote schoolmeester hier uithangen terwijl jij ook fouten maakt ik heb zoete al op zijn plaats gezet maar jij blijft doorgaan vooral als jij geen argumenten hebt om te reageren dan zie jij wil die splinter in ander mans ogen maar die grote Balk in jou ogen zien je donkaw yu.


  Maak melding

 73. ik vind het wel jammer als je gaat kijken naar wat een andere heeft gedaan . als je een huis gaat kopen moet je voorbereidingen maken om meubels te kopen. sardjoe die zei eens als je geen geld heb dan moet je geen verkiezing houden. bouterse ik zou je aanraden al die onterechte bezittingen terug te geven en te verkopen van jou en je zoon en van die maatjes van jou . dat de staat kas leeg is is geen wonder tijdens jou regering is er ook nooit iets achter gelaten. bosje zei eens ding tak we njaming , maar woo njaming moorrooooo


  Maak melding

 74. en ik snap nog steeds niet dat er boeven worden neergeknald vandaag de dag terwijl jullie da grootste zijn en ook nog door gaan vooral je zoon in de goud gebieden


  Maak melding

 75. en als je iemand als brunswijk in een regering plaats die geld uit bank(en) heeft geroofd en nooit zijn strafheeft uitgezeten . dit geld voor bouta als vene heel slim


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.