VHP nog tegen Bouterse als president Suriname

68

PARAMARIBO, 11 jun – Desi Bouterse is nog steeds onaanvaardbaar als president van Suriname. Dit zegt VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe. De partij handhaaft het standpunt. Gesprekken op lager niveau met Bouterse’s Mega Combinatie leidden niet tot andere inzichten. De deur is nog altijd open, zij het op een kier.

“Voor zover de Mega Combinatie met andere voorstellen komt, willen wij daar naar kijken. Maar nu blijven we erbij dat de president een breed maatschappelijk draagvlak moet hebben”, zei Sardjoe tegenover STVS. Bouterse zou een dergelijk draagvlak missen. Nationaal en internationaal kan dit vroeg of laat opspelen. Het is niet alleen het standpunt van de VHP, maar ook van het Nieuw Front.

Praten kan altijd nog. “De bal is nu bij de Mega Combinatie. Wij zeggen dat de voorzitter van deze combinatie voor ons extreem controversieel is. Ik heb het dan over de persoon van Desi Bouterse”, aldus Sardjoe. Na de formele beëindiging van de gesprekken met Bouterse, is nog informeel overlegd. Onder meer sprak minister Chandrikapersad Santokhi met Charles Pahlad, de tweede man in Bouterse’s NDP.


68 REACTIES

 1. Tijd verlies verhaal…ik zeg laat democratie zijn of haar werk doen daar ligt de bal.
  VHP zoek dan maar een ander spel maar niet met de democratische bal.
  10 jaar aaneengesloten VHP/NPS…niks en ook niks gedaan, maar nu komen en land en volk rotzooi vertellen…VHP zoek het ergens anders hoor.
  DIT IS PUUR MENSEN DOM MAKEN EN HOUDEN OOK NOG
  EN LET WEL :::::: BEJAARDE STREKEN::::: BEJAARDE ROMMEL.


  Maak melding

 2. De VHP doet alsof zij het voor het vertellen hebben. Ze hebben 8 zetels van het volk gehad en de MEGA Combinatie met DDB aan het hoofd 23 zetels.
  Het lijkt me duidelijk dat ze op kunnen zouten..ze komen niks bepalen, het volk heeft al bepaald dat is brde basis genoeg!


  Maak melding

 3. Beste Sardjoe,
  Je bent en blijf een achterlijke politicus.
  Waar staat Suriname internationaal gezien met een regering van jouw icm Lonny Brunsie.
  Of ben je een marionet van Nederland?
  Gelet op de voorkeur stemmen van plusminus 18000 op dhr.Bouterse is het toch duidelijk dat hij presidentskandidaat moet zijn?
  OF ben je zo achterlijk dat je dat niet eens kan uitrekenen?


  Maak melding

 4. Bouterse is zo loyaal naar de Hindoestanen om hen ook een plek in de coalitie te bieden. Santhokie vice-president en Bouterse president. Dan hebben we een regering van formaat.

  Sardjoe? Sinds wanneer is bouterse veroordeeld voor de decembermoorden? volgens mij is hij nog steeds verdachte en geen dader. Lullig en duidelijk dat jullie hem bij voorbaat al veroordeeld hebben.

  Sardjoe een grotere smeerlap dan jouw bestaat niet. Jij bent geridderd zijnde officier in de orde van de NEderlandse leeuw.
  DIt zegt genoeg over jouw als persoon zijnde.

  JIj behartigt dus alleen belangen van Nederland en niet van het Surinaamse volk


  Maak melding

 5. De surinaamse kiezer heeft gesproken! En de meerderheid was luid en duidelijk! De strukturen hebben ook gesproken en het is duidelijk. NPS en VHP oude politiek met neo koloniale adviseurs die ook daar door de kiezers zijn weggestemd. ook dit is helder en duidelijk.


  Maak melding

 6. Het CoPa-team dat werd opgricht voor de jacht op dhr. Bouterse heeft ’t nooit waar kunnen maken om onomstotelijk bewijs aantoonbaar bewijs te produceren! Het was ze wel gelukt om met een Britse undercoveragent de voormalige narcoticarechereur in Par’bo Indersain te vangen. De heer Bouterse hebben op basis van ’n gelogen verklaring in ruil voor minder straf veroordeeld. Die kroongetuige moest 8 jaar brommen.In België is nu nog steeds bezig met z’n praktijken. Men is hier als door een wesp gestoken als de zaak herzien wordt. De jacht op de kroongetuige is nog gaande! Een verdachte is nog niet schuldig! Dan heb ik ’t over ’t proces in Par’bo!


  Maak melding

 7. Geen draagvlak voor Bouterse als president? Ik denk dat Sardjoe de verkiezingsuitslag niet helder op zijn netvlies heeft. Het volk heeft voor minimaal 40% op NDP oftewel Bouterse gestemd. Het volk kiest en iet meneer Sardjoe.


  Maak melding

 8. Masra Ram sabi yu srefi, “ering de na bari alla na ering ma alla no bigi a wang”.

  Gaat u terug naar de ontstaansgeschiedenis van dit land. toen de blanke overheersers de hier aangetroffen- en eerste bewoners van dit continent vernederden en zelfs poogden uit te roeien.

  Nu één hunner zonen poogt de kansel te bestijgen is ineens Leiden inlast.

  Let’s be cool, wait and see. Wij zijn allen onder uiteenlopende vernederende omstandigheden hierheen gebracht.

  U zult niet kunnen stoppen wat de voorzienigheid nu bezig is te voltrekken in Suriname.

  Just wait and see!


  Maak melding

 9. TIJDPERK CHANTAGE-POLITIEK IS VERLEDENTIJD
  IN de jaren 80 had VHP alle ruimte voor “POWERPLAY” wat ook resulteerde in het afvaardigen van personen uit eigen gelederen en laten benoemen tot “President van Republiek Suriname .
  MEGA is door de meerderheid gekozen en de wil van het volk dient gerespecteerd te worden , rede te meer waarom chantage-politiek tot het verleden moet behoren .
  Was het bezoek van dhr.Sardjoe enkel een familie aangelegenheid ?
  Is het puur toeval, gezien de timing van het bezoek hier in Nederland ?
  Kwam hij steun zoeken bij DenHaag als bij zijn achterban hier in Nederland , gezien de dreigende splitsing bij de VHP duidelijk manifesteerd .SARJOE / SANTOKI
  Nederland kiest voor zijn mannetje , sherif Santoki ,is dat een der redenen om niet in de regering deel te nemen ?
  Is het belang van Nederland belangrijker dan die van het achterban ?
  DA FAWAKA NANGA DING PVV-ers ???
  God zij met ons SURINAMERS

  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  OPO KONDREMAN UN OPO
  EENDRACHT MAAKT MACHT
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

 10. Planetje is mislukt.
  De NDP ers vergeten dat elke partij uit democratische overwegingen verplicht is het gesprek aan te gaan. Maar dit is iets geheel anders dan alles slikken wat DDB verzint.

  Uit de reacties van de NDP aanhang blijkt tekens weer hun algemeen en politiek onbenul.


  Maak melding

 11. “VHP nog tegen Bouterse als president Suriname”

  Who cares. vhp pleegt geen verraad aan de nps, dus hebben ze niets meer in de pap te brokkelen. De MC karavaan gaat gewoon door.

  Voorspoed en ontwikkeling daar is waar MC voor gaat, niet die zgn stabilitiet, verdeeldheid, en ontwrichting waar vhp en nps altijd voor hebben gestaan.

  Geef mij een brik sardjoe, jou tijd van gaan zijn we al jaren gepasseerd.


  Maak melding

 12. De koersen vliegen weer omhoog in Suriname
  dinsdag, juni 01, 2010

  De dollarkoers vliegt de pan uit. Op de ‘zwarte markt’ wordt voor de dollar SRD 3.45 neergeteld. De aankoopkoers is SRD 3.20. De officiële koers van de Centrale Bank is voor de verkoop SRD 2.80. Niemand verkoopt de dollar voor dit bedrag. De cambios zitten met hun handen in het haar. De stijgende koers van de dollar maakt dat goederen in de winkel ook omhoog gaan. Groothandelaar Ashok Sahai zegt dat de handelaren geen dollars kunnen kopen om goederen te importeren. De banken verkopen geen dollars. De handel is voornamelijk aangewezen op de ‘straatkoers’. De Euro is in kleine bedragen verkrijgbaar. De aankoopkoers voor de Euro is ‘op straat’ SRD 4.16 en de verkoopkoers SRD 4.24. Cambiohouders zeggen dat de concurrentie moordend is. Er zijn veel cambios en het aanbod is niet groot. De cambios zijn gebonden aan de koers van de Centrale Bank, terwijl in elke supermarkt met vreemd geld betaald kan worden. Dit maakt dat de cambios grote verliezen lijden. Bovendien houden de meeste mensen hun vreemde valuta vast. Voor de verkiezing begonnen de koers omhoog te gaan en de stijging is nog steeds niet gestuit. De prijzen in de winkels gaan enorm omhoog. Een winkelier geeft aan dat de goederen duur ingekocht zijn in het buitenland. Ook hij moet meer neertellen voor de goederen. Een blik sardines is van SRD 2.80 naar SRD 3.40 gestegen. Knoflook, suiker, uien en andere basisgoederen zijn ook verhoogd. Bron: starnieuws


  Maak melding

 13. De Mega Combinatie zou onder geen beding een samenwerking mogen aangaan met een partij als de VHP. Dat zou in tegenspraak zijn, gezien de essentiele doelstelling van de Mega Combinatie, namelijk etniciteit binnen de politiek uit te bannen. Een partij als de VHP is naar binnen en naar buiten toe te raciaal van samenstelling, qua structuur en dergelijke en betekent zij letterlijk een sta in de weg voor de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Een partij die altijd alleen met zich zelf bezig is geweest en nimmer afstand heeft willen doen van haar last, namelijke haar op raciale basis gestoelde inborst. Bouterse zou in deze een totale misrekening maken. Dezelfde fout of zelfs blunder welke de NPS van Drs. Runaldo Venitiaan zou hebben gemaakt. De MC zou voet bij stuk moeten houden wat dit betreft en de VHP in haar “waarde” laten, tot zij ooit tot inkeer komt. Een partij als die van de NPS, zou zo’n samenwerking wel staan, gezien de samenstelling van deze partij door de jaren heen. De kans om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren is bij een samenwerking met de NPS is deze zeker gegarandeerd, gezien de cultuur van de partij. Als de MC beweert voor vernieuwingen in te staan, mag/kan zij niet hetzelfde doen, als wat zij de NPS beweert dat die doet, namelijk dat de NPS en/of haar leider een haatdragende houding zou aannemen jegens de MC en/of haar leider. De MC zou zich uitnodigend mogen opstellen naar de NPS toe en niet dezelfde houding welke zij de NPS zou verwijten, door deze ook aan te nemen. De Mega Combinatie moet/behoort een partij zijn die openstaat voor een ieder. Een bundeling van met name politieke know-how zou een voordeel en tevens voorbeeld kunnen zijn voor de gehele natie. De MC hoeft het wiel niet wederom volledig te gaan uitvinden. Venitiaan met al z’n tekortkomingen zoals een ieder die heeft, is hoe je het wendt of keert tot een zegen voor de Surinaamse natie in het algemeen totnogtoe geweest. De bal ligt bij de Mega Combinatie. Bouterse met zijn ook christelijke achtergrond zou dit mogen beamen en niet zaken of ooit gedane uitspraken een eigen leventje te laten leiden. Venitiaan heeft zich vanuit zijn positie als President van de Republiek Suriname, redelijk nationalistisch (Revo) en verstandig opgesteld en is geen nodeloze confrontatie aangegaan met dubieuze partijen. Dat de AC van Ronny Brunswijk grotendeels ook een etnische achterban heeft, is uit nood geboren en meer een historisch gegeven. Elke partij zou evenals de MC zich toegankelijker mogen maken voor elke Surinamer en zich gaan concentreren op uit te voeren programma’s ten voordele van een ieder en niet gebasseerd op waar men vandaan komt. Bouterse zou zich nimmer mogen laten verleiden door het traditionele leiderschap, door in dit geval president van de Republiek Suriname te willen worden. Elke andere plek zou hem niet misstaan. Dan zal hij ook buiten Suriname zijn stempel alom hebben kunnen drukken en tegelijkertijd die van Suriname, als een persoon en persoonlijkheid. Het zou uniek zijn. Leiders worden immers niet gemaakt, maar geboren. Wij kijken uit naar de daadwerkelijke LEIDER.


  Maak melding

 14. vhp lieden moeten in nederland president worden ze zijn toch oranje dus ze doen toch wat de hollanders zeggen onderkruipers vandaar dat ze geen onafhankelijkheid wilden
  suirname wil niets hebben van mensen die samen spannen met hen die ons land willen ontwrichten land vhp waar het is en ga verder met zij die wel voor ons land voelen
  oprotten sar-joe je heb je tijd gehad ,hoelang al voeren ze politiek als ze het zo goed wisten waarom hadden zij geen bruggen gebouw wegen ga zomaar door dus op zouten met die huigelaars


  Maak melding

 15. 18750 voorkeursstemmen,leider van de grootste politiekepartij,in persoon zelf de meeste stemmen gehaald,waar praat sardjoe over.99% vhp stemmers staat nu achter mega.
  Sardjoe je tijd is voorbij.
  Please hou de ontwikkeling van ons geliefd SURINAME niet achter.Doe een aantal stappen terug


  Maak melding

 16. Ramdien Sardjoe te Dominant

  Heer Ramdien sardjoe is ook heel erg koppig ,hij blijft de NDP in de weg lopen met zijn opmerkingen dat D.Bouterse weinig draag vlak heeft.
  Soms vergeet heer sardjoe dat hij niet de enige is of de Nieuwfront,maar het volk van Suriname heeft gezorgd dat Megacombinatie groot geworden is niet de Nieuwfront,noch Ramdien Sardjoe.
  Als wij kijken vind overal verschuiving plaats op het gebied van politiek of regeringen.
  Kijk u maar naar Engeland en niet te vergeten recente overwinning in Nederland waar VVD en PVV de grootste partijen geworden zijn.Belgie volgt nog korte termijn.
  Heer Sardjoe vergist zich in 1 ding,bij de Rechtse partijen in Nederland moet je goed gebekt zijn om wat in Nederland los te krijgen.want sinds kort zal heel andere wind waaien door Nederland
  Trouwens heer Bouterse als de President van Suriname zal onschendbaar zijn,dat is ook al meegedeeld uit Europa en Amerika.
  In Nederland wordt heer Mark van rutten president en heer Wilders de vice president
  en ieder is op haar hoede waar zal het land terecht komen.
  Deze partijen hebben alleen gemunt op bepaald doel groepen en het economie van Nederland weer gezond te maken.
  Dus laat heer Desi Bouterse maar ook als president uiterste best doen voor ons land en volk opkomen.
  Trouwens wij allemaal hebben volste vertrouwen in hem.
  blok;hetuurvandewaarheid
  Shivan.B


  Maak melding

 17. Of je nu door de hond of de kat gebeten wordt, maakt in principe niet uit. Met de kleur van mijn Surinaamse paspoort word ik door Zwarte Bosjes Mannen gebeten. Met mijn geschonken Paarse paspoort zijn dat de Witte bleekscheten. Van de Bosjes mannen kregen 15 Surinaamse Intellectuelen de kogel. Van de Witte bleekscheten krijg ik maandelijks 1500 euro geld gestort op mijn rekening, waarmee ik lekker de hele dag in de Bijlmer/Amsterdam Z-O mijn biertje kan drinken en Nasi eten. Ik ken laffe mensen, maar die zijn niet de gekke Henkies. Sommigen denken dat alle “witten” discrimineren en alle zwarten goed zijn. Luister Suri man, zolang ik mijn handeltje heb, maakt voor mij Normen, Waarden en Fatsoen niks uit, omdat dit geen geld oplevert. Dit zijn deugden die slechts met de mond beleden moet worden. Of er nu 15 of 15000 neergeknald worden, maakt mij niks uit en met mij denkt 40% van de Surinaamse bevolking zo. Stel dat Somo vicepresident wordt. Brunswijk neemt Bouterse (President in Spe) te grazen. Somo wordt dus President. Parmessar, Prahlad en Rachied Doekhie en nog een paar worden op de vlucht neergeschoten. Iedereen opgelucht, blij en gelukkig want je eigen volk verraden is een zwaar misdrijf. Ik heb geen fatsoen en bovendien ben ik als Hindustaan tot op heden laf en volgens mijn cultuur, traditie en religie ben ik onsterfelijk dus ik ga nooit dood. Maar dit hoeft niet omdat ik al levend dood ben. Ik ben een Hindustaan dus van huis uit laf en kan geen bescherming bieden aan mijn opgebouwde have, goed, familie, vrouwen en kinderen. Zolang de kroesharigen in Suriname de dienst uitmaken ben ik volgens jullie een racist. Denk na Suri, gelijk iemand van racisme betichten is erg goedkoop en typisch een uiting van minderwaardigheidsomplex.
  Kijk ik zit niet in de politiek dus mag ik laf zijn. Hoe zit het bij de VHP in de politiek. Is er niemand die desnoods de oude structuren van de VHP opblaast en de belangen van de Hindustanen gaat behartigen. Hindorie heeft ons volk eerder verraden en nu ziet het ernaar uit dat de oude aan dementie lijdende Sardien ons gaat verraden. Lachman met Pengel in de Dhoti en Venetiaan in Koelie Kurta van Sardjoe.
  Ik ga nu door de bleekscheten geschonken euro’s mijn biertje drinken. Proost. Groet van laffe Hindustaan.


  Maak melding

 18. Geachte redactie,

  Elke politieke organisatie of combinatie die opgrond van Algemene en Geheime Verkiezingen het vermoeden heeft, dat het in de komende jaren in de oppositiebanken zal moeten plaatsnemen, zal hoe dan ook een rechtvaardiging vinden, om een soort van oppositie te kunnen voeren.

  Het zelfde geldt voor zowel de Volks Alliantie o.l.v. Paul Somohardjo, de Nieuw Front Combinatie o.l.v. Ronald Venetiaan, als voor alle overige oppositionele politieke partijen. Waaronder ook de V.H.P. van de heer Ramdien Sardjoe.

  Dus het feit dat de voorzitter van de V.H.P. dhr. Ramdien Sardjoe (officieel acht (8)zetels), die met zijn partij reeds meer dan 50 jaar in de politieke arena van Suriname actief is, nu anno de 21ste eeuw tegenover STVS roept dat ‘de bal nu bij de MEGA- Combinatie (officieel 23 zetels) is’, geeft aan hoe ver deze verouderde neokoloniale partijen buiten de realiteit leven.

  Ze hebben het blijkbaar nu nog niet begrepen, dat ‘de bal’ sinds 1980 bij een ‘nieuwe generatie’ ligt, waaronder de MEGA-Combinatie o.l.v. Desire Delano Bouterse. En daar is op 25 mei 2010 jl. ook voldoende mee gescoord. En het einde is nog lang niet in zicht. Dit ondanks het controversieel verhaal van de heer Ramdien Sardjoe.

  De heer Sardjoe geeft tevens aan dat de voorzitter van de MEGA-Combinatie ‘extreem controversieel’ is. Maar was het niet zijn eigen voorzitter dhr. Jaggernath Lachmon, die zonder de toenmalige Surinaamse regering te raadplegen, ‘op eigen houtje’ een brug voor een Nederlandse gulden van de Nederlandse regering in ontvangst nam? Die brug heeft Suriname nimmer bereikt. En wat heeft het Suriname allemaal dan niet gekost aan bergingslasten.

  Mr. Jaggernath Lachmon was toen GEEN minister van Ontwikkelingssamenwerking of van Handel en Industrie. Zelfs NIET van Openbare Werken en Verkeer. Hij was nota bene slechts Parlementsvoorzitter van Suriname. En hoe deze kwestie verder opgelost werd, verdween tenslotte in de doofpot. Over ‘controversieel’ gesproken.

  Over de branden gepleegd aan de vooravond van Surinames Onafhankelijkheid in 1975, in relatie tot Ir. George Hindorie’s besluit als enige V.H.P.-er ter ondersteuning van die onafhankelijkheid, is reeds veel over gezegd.

  Maar hoe controversieel moet je niet zijn, wanneer je eerder fel TEGEN die onafhankelijkheid bent, om vervolgens op de Onafhankelijkheidsdag breed lachend met de voorstanders van die onafhankelijkheid op het podium te verschijnen voor een ‘historische publieksfoto’, alsof je het altijd al geweest was.

  En het feit dat de V.H.P. voorzitter hier in het kader van de verkiezingsuitslag van 25 mei 2010 jl., op zulks een amateuristische wijze formele als informele ‘geheime’ gesprekken met de MEGA-Combinatie breed in de media uitmeet, terwijl deze gesprekken met de V.H.P. ook nog gaande zijn, geeft aan uit welk soort hout zulks een soort partij feitelijk gesneden is.

  Echter is het de cultuur van sommige organisaties, die alles voor over hebben, om de ‘aandacht’ naar zich toe te willen trekken (Rel-marketing). Een fenomeen bij vooral ‘kleine’ politieke partijen.

  http://www.youtube.com/watch?v=PMlyr8waCG8


  Maak melding

 19. tuurlijk is vhp tegen?
  hier in holland sporen wij die voodoo mensen op in den haag word gezocht naar ramon dinmohammed.
  deze man doet aan voodoo ?
  pas op voor hem.
  een van deze dagn wodr hij ook opgepakt en als je geld aan hem geeft .hebben jullie je geld verloren.


  Maak melding

 20. als het v h p bestuur in opdracht van de nieuw front leider venetiaan gesprekken wilt aangaan met de mega combinatie,dan moet men zich eerst houden aan regels en fatsoen.

  als het nieuw front vindt dat bouterse geen president mag zijn,dan is er geen aanleiding om verdere gesprekken te voeren met in een sfeer van bedreigingen.de arrogantie bij deze mensen werkt niet in het voordeel van land en volk,maar meer in eigenbelang of zo u wilt partij belang.

  hoelang wilt men nog de bevolking dom en achterlijk blijven houden,de schaamteloze bandieten moeten helemaal van het toneel verdwijnen.het nieuw front is normaal gesproken een gezinsfamilie en vrienden bende.

  vooral bij de v h p is dit duidelijk te merken.ga maar na hoeveel van deze v h p-ers hun namen een begrip is geworden binnen deze kleine gemeenschap.

  slechte verliezers weigert hun verlies te accepteren,waardoor zij niet kunnen handelen volgens de regels en hebben moeite met hunne immoreel gedrag.
  Genoeg is genoeg.
  BANDIET AKABA


  Maak melding

 21. “Voor zover de Mega Combinatie met andere voorstellen komt, willen wij daar naar kijken. Maar nu blijven we erbij dat de president een breed maatschappelijk draagvlak moet hebben”, zei Sardjoe tegenover STVS.Heeft hij meneer de VP.Het electoraat heeft hem dat geschonken samen met de Verenigde Staten.Hij heeft daadkracht om jullie uit het machtscentrum te houden zodat onroerend goed belasting geind kan worden.Wie bezit namenlijk het grote onroerend goed waarvoor geen belasting wordt geheven omdat de eigenaren in het machtscentrum zitten? Hij zal nu belastingen kunnen innen om fiso 1 en 2, die jullie hebben ingevoerd, te kunnen betalen.President DDB zal tonen dat hij een bruggebouwer,leider en strateeg is.Hij gaat zijn 2e droom nl. ONZE STAATSGOUD FABRIEK realiseren zonder miljarden “ontwikkelings hulp” van het buitenland en de WERELDBANK en het IMF zullen hem bijstaan want wij hebben onderpand.”GELOOF IN EIGEN KUNNEN” is de slogan van de MEGA COMBINATIE.
  “GOD ZIJ MET DE SURINAMERS EN HUN LEIDERS”.


  Maak melding

 22. Deze hele sardjoe heeft zelf geen enkele draagvlak onder de Surinamers om zijn muil open te doen.

  Hij was geen lijsttrekker meer van vhp en zie daar vhp is gegroeid.


  Maak melding

 23. Ik heb een week geleden beloofd dat er feiten gepubliceerd zullen worden om de ogen van doemdenkers te openen.
  Dit is dat deel 1 en ik groet u allen met de hoop dat u eens uw ongegronde wrok tegen dhr.D.D.Bouterse, zal doen varen!!
  Het mooiste wat er nog komt is dat Drs.R.R.Venetiaan, het ambtsteken bij dhr.D.D.Bouterse zal omhangen,de grootste nachtmerrie voor doemdenkers en natuurlijk voor de vader des vaderland die niet van verbroedering wil weten.
  Althans, nu nog niet!!
  Bouterse al jaren not wanted
  Interpol schrapte NDP-voorzitter in 1998

  door Pieter Van Maele

  12/06/2010

  Paramaribo – In tegenstelling tot datgene wat doorgaans wordt aangenomen, staat NDP-voorzitter Desi Bouterse al twaalf jaar lang niet meer op de lijst van internationaal gezochte en te arresteren personen van Interpol. Sterker nog: Bouterse stond in totaal nog geen jaar op de lijst van geseinde personen, want de internationale politieorganisatie verwijderde de NDP-voorzitter in 1998 al weer van die lijst. Dat betekent echter niet dat Bouterse nu kan gaan en staan waar hij wil.

  Het verhaal is bekend: in 1997 vaardigde de Nederlandse justitie via Interpol een internationaal arrestatiebevel tegen Desi Bouterse uit wegens verdenking van betrokkenheid bij drugssmokkel van Suriname naar Nederland. In juli 1999 werd hij door een rechtbank in Den Haag bij verstek veroordeeld tot zestien jaar cel. Dat werd na een beroepsprocedure omgezet tot elf jaar cel.
  Onderzoek van dWT wijst echter uit dat het in 1997 bij Interpol gedeponeerde internationale opsporingsbevel tegen Bouterse heel snel naar de prullenmand verdween.

  Op 20 maart 1998, nog geen jaar later, diende een presidentiële delegatie een memorandum in op het hoofdkantoor van Interpol in Lyon, Frankrijk. Van die delegatie maakten Roy de Miranda (secretaris-generaal Clean Files Tribunal), Carlo Hunsel (toenmalig KPS-hoofd en afgevaardigde Interpol-Suriname), Winston Lackin (NDP-woordvoerder) en Ramon de Freitas (juridisch adviseur) deel uit.
  “Wij waren een week lang te gast in Lyon en hebben daar inderdaad een memorandum gepresenteerd bij Interpol. Wij hebben Nederland daar ook mee geconfronteerd, maar kregen helaas nooit een antwoord.
  De conclusie van Interpol was uiteindelijk dat het internationaal opsporingsbevel tegen Bouterse neerkwam op een politiek geschil tussen twee staten, waarna het werd geschrapt”, vertelt delegatielid Roy de Miranda. Daardoor oordeelde Interpol dat het opsporingsbevel in strijd was met artikel 3 van hun handvest, waarin de organisatie stelt niet tussen beide landen te komen in zaken die een ‘politiek karakter’ dragen.
  De conclusie van Interpol las alsvolgt: “Interpol International schuift het uitgeschreven opsporingsbevel terzijde en adviseert alle staten die lid zijn van Interpol hetzelfde te doen.”
  De naam van Bouterse komt inderdaad niet voor op de lijst van ‘gezochte personen’ die Interpol online beschikbaar stelt op zijn website. (www.interpol.int) Telefonisch contact met het hoofdkantoor van Interpol in Lyon bevestigt dat het niet om een vergissing gaat. “Als een persoon niet voorkomt op de lijst, kan dat twee zaken betekenen.
  Ofwel betekent het dat het opsporingsbevel classified is en enkel toegankelijk voor justitiële diensten, ofwel staat er simpelweg geen internationaal opsporingsbevel meer open”, bevestigt een perswoordvoerster van Interpol.
  Dat betekent echter niet dat Bouterse nu zorgeloos naar elk land kan afreizen.
  “Als reactie heeft Nederland bilaterale uitleveringsverdragen met individuele leden van Interpol afgesloten”, weet delegatielid de Miranda.
  De Nederlandse regering sloot bovendien heel wat van die verdragen af, onder meer met Brazilië, Trinidad & Tobago en Frankrijk, waardoor de bewegingsvrijheid van Bouterse uiteindelijk toch sterk beperkt blijft.-


  Maak melding

 24. Ach wat een gezeur, als er gesprekken worden gevoerd en een VHP/NF blijft bij hun standpunt dat is toch goed ! Of moet iedereen met alle winden mee waaien ? Ik zou het gek vinden als VHP ineens wel zou willen, dat is pas gek ! Ik ben neutraal hoe dan ook en wens Su het aller beste, ongeacht wie President is. Ik ga niet denken ”oh die gaan op hun bek” nee ik hoop juist op heel veel successen…. En nogmaals als een partij een bepaald standpunt wilt aanhouden vind ik dat juist een sterk punt. Dan doen ze gewoon niet mee het zij zo.


  Maak melding

 25. @ nummer 27 , ik herinner mij kurt waldheim wel maar zoals het bij de bouterse aanhangers gaat zij herinneren zich alleen dingens die in hun straatje past, maar kurt waldheim heeft ook laten zien dat zijn land belangrijker is dan zijn eigen ego hij heeft in het belang van zijn land een stap terug gedaan in de politiek dus rmd leider sr jij valt mooi in de val demagoog dat je ben .


  Maak melding

 26. @RMD.Leider.Sr

  DDB staat gewoon nog op de “classified list”en is in hoger beroep tot 11 jaar veroordeeld. Dat betekend dat elk land waarmee NL een uitleveringsverdrag is verplicht is DDB aan te houden als hij zich daar ophoud voor andere zaken dan die welke onder de diplomatieke status vallen.

  En als jullie er zo zeker van zijn dat DDB niets te vrezen heeft waarom is hij dan al die jaren nooit naar het buitenland geweest? Waarom geven jullie hem niet een leuk reisje naar Disney Land om de overwinning te vieren?
  Zou een mooi gebaar zijn dat vele ongetwijfeld kunnen waarderen. 😆


  Maak melding

 27. DU,
  Het wordt tijd dat jij je laat overfabriceren>

  Het volk van Suriname heeft gesproken en niet de a.s. President van Suriname.

  Ook voor jou, “President Bouterse ja”.


  Maak melding

 28. Beste Vanity (reactie 28),

  U zegt in uw reactie dat “als een partij haar ‘standpunt’ wil aanhouden, u het juist een ‘sterk’ punt vindt”.

  Gelukkig is dat GEEN ‘algemeen’ geaccepteerde norm bij ‘elke’ onderhandeling. Omdat de ene situatie de andere niet is.

  Eerder wezen wij u ook op de consequenties bij de onderhandelingen met de VA/PL van Paul Somohardjo jongslede. En ook hier bij deze onderhandelingen met de V.H.P. gaat het ‘aanhouden’ van een bepaalde standpunt, beslist NIET op. Vooral omdat intussen blijkt dat de V.H.P. weinig poot heeft om op te staan. Vandaar dat je kunt concluderen dat de V.H.P. hier aan het ‘blufpokeren’ is.

  De MEGA-Combinatie wil ‘slechts’ een ‘zoveel mogelijk’ breed regeerdraagvlak creëren t.b.v. de uitvoering van haar MEGA-plannen. Welke totaal niets te maken hebben met de kandidaatstelling van Desire Delano Bouterse als president. Maar met de welvaart van de Republiek Suriname in het algemeen.

  Per slot van rekening had de MEGA-Combinatie eerder reeds uitdrukkelijk gesteld, dat gezien haar gewonnen aantal zetels (23), het bespreken van het presidentschap tijdens onderhandelingen met andere (kleinere) partijen, NIET aan de orde wordt gesteld. Dit is geen arrogantie, maar ‘realisme’ opgrond van de verkiezingscijfers.

  En om dit nu door de V.H.P. met acht (8) zetels te gebruiken als ‘onderhandelingstroef’, waarbij de tegen partij reeds over een ruime meerderheid beschikt in het parlement, lijkt ons naïef van de V.H.P. te denken, dat ook hier die vlieger op kan.

  Bij de vorige regeerkabinetten tijdens het Nieuw Front daarentegen, heeft deze troef van de V.H.P. zeker wel gewerkt. Maar dat kwam, omdat die verkregen meerderheid sterk afhankelijk was van alle willekeurige deelnemende partij aan die Nieuw Front-combinatie. Viel er een enkele partij van de velen uit, dan was ook het Nieuw Front haar meerderheid kwijt. En opgrond daarvan bleek het Nieuw Front bij haar laatste regeerperiode vooral, regelmatig ook ‘kwetsbaar’ te zijn geweest voor ‘chantage’, zichbaar vanuit vooral de VA/PL van Paul Somohardjo.

  Daarvoor zette de V.H.P. ook zwaar in bij onderhandelingen met het Nieuw Front, opgrond van het geconstateerde ‘minderwaardigheidscomplex’ van N.P.S. leider Ronald Venetiaan. Die koetkekoet het presidentschap opeiste. Terwijl hij vervolgens beslist NIET opgewassen bleek te zijn, voor de excessen welke zich regelmatig vanuit diverse partijen binnen zijn combinatie bleven opspelen.

  Bij onderhandelingen trouwens behoor je de ‘beste deal’ uit te halen, wat geldt voor het de V.H.P. als ook voor de MEGA-Combinatie. Maar wel zal je ervoor zorg moeten dragen, dat je ook de ‘goeie kaarten’ in huis hebt. En gezien de zeer sterke positie van de MEGA-Combinatie momenteel in relatie tot dat van de V.H.P.,ook gezien de zetelwinst van de laatste, is het niet merkwaardig dat de V.H.P. niet anders kan dan te proberen om d.m.v. ‘bluf’ meer uit te halen. Omdat geen enkele partij graag in de oppositie banken wil vertoeven.

  Het probleem echter welke de V.H.P. momenteel parten lijkt te spelen bij deze onderhandelingen met de MEGA-Combinatie, heeft veel van wat je vaak genoeg ook ziet bij een ‘verwend kind’. Die haar ‘thuissituatie als enig kind binnen het ouderlijk gezin’ verward met dat van de ‘harde realiteit in een zelfstandige wereld’.

  Maar erger nog ervan uit gaande, dat de ene persoon de ander is opgrond van ‘etnisch afkomst’. Denkende dat het allen zijn, die eerder van het zelfde ‘vrucht’ gegeten hebben.

  http://www.youtube.com/watch?v=U21IB4G4Osg&feature=related


  Maak melding

 29. Beste Marjon (reactie #2),

  Inderdaad. Wat ons doet denken aan de minderheidsregering van Zuid-Afrika ten tijde de Apartheid.

  De V.H.P. is evenals de N.P.S intussen verworden tot een ‘racistische minderheidspartij’ met acht (8) zetels. De N.P.S met vier zetels (4) officieel. Terwijl deze beide partijen reeds langer dan vijftig jaar (50) politiek actief is in de Surinaamse politieke arena. Het werd tijd voor verandering en welvaart voor allen.

  Vandaar ook dat de V.H.P. houding in relatie tot de politieke onderhandelingen momenteel met de MEGA-Combinatie, gezien mag worden als haar ‘laatste stuiptrekkingen’. Waarbij de V.H.P. manipulatief meent, dat zij haar mondje nog kan roeren t.a.v. de kandidaatstelling van Desi Bouterse als de volgende President van de Republiek Suriname. Terwijl de Nieuw Front-combinatie waar zij momenteel ‘nog’ deel van uitmaakt, intussen weinig meer voorstelt. Die is zelfs verworden tot een ‘kruitvat’. Let maar op.

  En geloof ons maar dat de V.H.P. ook daarvan bewust is. Dat in dien zij niet uitkijkt, zij zowel op de korte als op langer termijn gedoemd zal zijn in de oppositie banken plaats te nemen. En de V.H.P. kennende zal er alles aan doen, dat dit haar partij niet overkomt. Daar hebben zij ruime ervaring mee ten tijde de periode van voor de militaire omwenteling in 1980.

  En de oorzaak van hun hedendaagse bizarre situatie, hebben zij geheel aan zichzelf te danken. Dit omdat deze beide partijen, de V.H.P. en de N.P.S. te laat inzagen, om in ‘jong kader’ te investeren. Ze hadden andere belangen op het oog.

  De V.H.P. drukdoende met het verzamelen van persoonlijke rijkdom. Terwijl de N.P.S. zich focuste op het afhouden van de N.D.P. o.l.v. Desire Delano Bouterse buiten het politiekmachtscentrum van Suriname.

  En de prijs voor hun achterhaalde politieke strategie, wordt nou duur betaald.

  Het wordt of samenwerking met de MEGA-Combinatie ten gunste van een ‘doorstart’, met behoud van wat zij tot nu toe rechtmatig en onrechtmatig aan rijkdom heeft kunnen verzamelen in de afgelopen vijftig jaar. Of voor altijd in de oppositie banken wegteren op die reserves, totdat die geslinkt en op den duur opgeraakt zijn.

  Dat was de politieke situatie, waarin ook het apartheidsregime van Zuid-Afrika ten slotte in belande. Nelson Rolihlahla Mandela werd toen in 1994 de eerste zwarte president van Zuid-Afrika.

  Vandaar dat wij stellig van mening zijn, dat ook de V.H.P. er momenteel ‘zeer beroerd’ voor staat bij deze onderhandelingen met de MEGA-Combinatie. Geheel ook bij af. En dat is helaas de reële situatie. Waarin de verouderde op ‘etnische’ basis geschoeide Surinaamse politieke partijen mede door eigen toedoen, uiteindelijk in 2010 beland zijn.

  http://www.youtube.com/watch?v=hQwifgTxNTw&feature=PlayList&p=D332F592A04A2A3C&playnext_from=PL&playnext=1&index=10


  Maak melding

 30. @ pinto,
  ik weet dat jij dom ben maar a.u.b etaleer het niet zo openlijk ja,mijn president heet balkendende pinto jou president zal straks mijn landgenoten en mijn geboorteland voor schut zetten de hele wereld gaat jullie uitlachen en zich afvragen hoe dom een samenleving kan zijn een samenleving die met een lege doos het bos in is gestuurd mooie ,pinto kan jij mij uitleggen waarom jij op bouterse hebt gestemd ik hoop een eerlijk antwoord van jou want als velen surinamers hier in nederland vraag waarom ze voor bouterse hebben gestemd hoor verhalen van dan kunnen we die blanken een les leren op het land uitzetten , anderen zeggen dat ze nu hun sieraden vrij kunnen dragen in suriname, en dat zij hun drugs nu vrij kunnen uitvoeren zo denkt de doorsnee surinamer allemaal denken ze dat je met wijnig inzet vooruit kan komen dat komt omdat bouterse heeft laten zien dat als je een goede babbel hebt je heel ver kan komen in suriname je kan het schoppen tot president zonder daarvoor de nodige opleiding en intergriteit te hebben. pinto tag boeng nu kan jij alles kopen in suriname straks waneer het niet meer mogelijk is hoop ik dat jij ook zelf kritiek hebt want daar schort het aan bij veel surinamers het is altijd de schuld van anderen die het hebben gedaan ze zijn nooit schuldig het is de schuld van de slavernij en de blanken, nu hebben jullie er zelf voor gekozen.


  Maak melding

 31. Bouta wilt met zijn MULO diploma,coka en moord achtergrond een land gaan regeren! Streker nog president worden!

  Hij kan alleen maar schieten!!!
  Je weet wel!!! een bedelaar droomt altijd van paleizen!!! Kwartje kan hij nooit maken als je voor een duppie bent geboren!!

  Waar wil is, is altijd een weg zegt men!!! Deze man heeft wel een wil, alleen gaat het altijd mis!!! De toekomst zal het uitwijzen. Don’t forget this!!!!

  Ik hoop van harte dat het goed komt met SME!!!


  Maak melding

 32. Uitslag Algemene Verkiezingen 25 mei 2010
  Bron: Centraal Hoofdstembureau d.d. 7 juni 2010
  Combinatie DNA DR RR Totaal
  MC 23 64 420 507.
  NF 14 23 153 190.
  AC 07 09 107 123.
  VA 06 18 60 084.
  DOE 01 02 07 010.
  BVD/PVF – – 05 005.
  DUS
  NU
  PVRS
  TOTAAL 51 116 752 919.

  Is het nouw duidelijk wie de baas is in suriname. De VHP heeft niets in te brengen dan onzin, maar geef niet; straks worden zij wakkker uit de droom als DD BOUTERSE WORDT GEKOZEN TOT PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME.


  Maak melding

 33. “DDB staat gewoon nog op de “classified list”

  Bovenstaande stelt onze eigen domkop neusje stellig, maw neusje heeft toegang tot de “classified list” verkregen om zo een stellige bewering te poneren.

  Neus om de een of andere reden doe je echt hard je best om als domste hier over te komen.

  In hoger beroep tot 11 jaar veroordeeld, tuurlijk in Nederland ja, waarschijnlijk weet je niet eens dat het een politieke veroordeling ging, geen enkele Nederlander zou onder zulk proces gestraft worden, een proces zonder enig bewijs. Ken je die Belg nog, die naar huis mocht als ie maar verklaarde dat hij Bouterse had gesproken terwijl zijn partner aangaf dat ze Bouterse nnooit hadden gezien.

  Voor jou niet interressant natuurlijk, het doel heiligt alle middelen. Alleen Surinamers zonder enige zelfrespect kunnen naar dit politiek proces verwijzen.


  Maak melding

 34. De NDP ers vergeten dat elke partij uit democratische overwegingen verplicht is het gesprek aan te gaan.Dit is wat neus schrijft.

  Ik kan me niet heugen dat de NDP in 2005 was uitgenodigd door NieuwFront. Neus schreeuwt van alle daken dat NF zo democratischen dat de aanhang van mc zo dom is. De aanhang mag in jou ogen dan dom zijn maar de fronters verliezen alle realiteit en blijven maar ranuneus.jij,du en vene voorop


  Maak melding

 35. IK begrijp niet waarom mensen zo moeilijk doen oer het feit dat de VHP een principieel standpunt inneemt. Waren er maar meer mensen met principe in SurinAME. DAT WOORD LIJKT NIET MEER VOORT TE KOMEN IN DE SURINAAMSE VOCABULAIRE. Maar de reacties hier tonen aan hoe demagogisch de NDP en haar aanhangers wel zijn. Geen respect voor de mening van een ander. Dat baart me zorgfen voor de toekomst. EEn wolf verliest zijn vacht maar zijn streken niet. UIt de paar toespraken van DDB en dit soort reacties hier op het net, blijkt dat de NDP nog steeds een partij die in doctrines denkt. Het is toch het goed recht van de VHp om te denken lat bouterse maar regeren maar dan zonder mij. Wat als hij weer begint te moorden, dan zijn ze toch ook mede verantwoordelijk voor het in het zadel helpen van de man. VHP laat hiermee zien dat ze niet kost wat kost hoeven te regeren. Het volk heeft zijn potje gekookt, laat ze het maar alleen opeten denkt men.


  Maak melding

 36. Sam,
  Hoe ver gaan de principes van deze V.H.P. als blijkt dat zij patent heeft op het plegen van branden in dit land?

  De pater-intellectualis van die daden is later nog na zijn detentie, geregeld als hoofd technische-dienst van het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo.

  Sam, we kijken dus allemaal in die grote- en heldere spiegel.


  Maak melding

 37. @2010 #38

  Domme sukkel als je niet weet hoe het werkt kun je beter niet reageren:

  De bal ligt altijd als eerste bij de grootste partij. Nu de NDP toen NPS. Die bepalen wie zij uitnodigen voor een gesprek. Partijen die de democratie hoog houden gaan serieus op zo’n uitnodiging in. Zo ook de VHP.
  Bij zo’n gesprek gaat het erom afstemming te krijgen over de doelen die beide partijen gesteld hebben in hun programma’s en elders. Het gesprek gaat er dan over om te kijken of er tot een vergelijk te komen is. Je weet wel geven en nemen.

  Blijkens de reacties uit de NDP hoek zijn een aantal basale democratische zaken niet echt duidelijk bij hen.
  -1- De grootste partij nodigd in de regel alleen die partijen uit die waarmee zij denkt haar eigen programma zo veel mogelijk te realiseren. Dan is het begrijpelijk dat NPD en NPS elkaar niet snel uitnodigen.
  -2- Bij zo’n gesprek gaat het erom elkaars doelen te respecteren en te komen tot een acceptable gezamelijk programma dat door beide gedragen is. Dwz. het is daarbij heel normaal dat bv de VHP zegt dat zij DDB nooit als president kunnen accepteren. Ook is het daarbij zo dat de NDP nooit of te nimmer haar wil aan andere partijen kan opleggen. Het moet in goed overleg anders is samenwerking uitgesloten. En als er geen goed grondig overleg geweest is ( AC dus) dan is de kans heel groot dat de samenwerking binnen enkele weken strand. We zullen het wel zien.


  Maak melding

 38. @Na Mi #37

  En die 15 zijn op de vlucht doodgschoten en de schatkist is nu leeg en morgen is de S&P rating lager dan ooit, en… nog 100 andere anansie torie van die OCER fantast.


  Maak melding

 39. Mensen zijn nu gewoon wijzer. Je moet je mensen kennen. Het type persoonlijkheid van DDB en zijn daden van het verleden geven duidelijk aan hoe hij is, en welke gevaren schuilen in het plaatsen van hem als leider van het land !! VHP is niet tegen de NDP. Gewoon niet akkoord met de persoon DDB als President. Laat de oude heren nu plaats maken voor de iets oudere jongens @!!! Welke Obama hebben we ???


  Maak melding

 40. Ik vroeg aan mijn oma van 85 jaar of ik haar moest condoleren na de verkiezing. Nee hoor, mijn kind ik heb op MC gestemd op die dame Geerlings. Ik viel zowat van mijn stoel. Het argument van mijn oma was heb mijn leven lang voor NPS gestemd en ga straks dood maar jullie moeten het beter hebben en met NF gaat dat nooit gebeuren. Heeft ze nu dan ineens geen principe meer volgens bepaalde mensen hier op het net.


  Maak melding

 41. lieg niet voor die oude dame meneer op nummer 44, al is de leugen zo snel de waarheid achterhaald hem wel, ik heb al bijna alles gehoord maar deze kan er ook bij meneer op nummer 44, het verbaast mij wel waar jullie die onzin vandaan halen nog even gaan jullie nog beweren dat bouterse de vervanger van jezus is in suriname .


  Maak melding

 42. @Neus.
  Ik ben een sukkel en jij de don quichot van dit forum. Ik scheld mensen niet uit heb nl geleerd dat als mensen schelden dat vaak onmacht is. Nog een fijne zondag verder.


  Maak melding

 43. @2010

  Wat een grote duim heb je. En wel erg over done: een oma van maar liefst 85. Roept ook de vraag op waarom je het niet aan je vader vroeg. O is die er niet meer, nu dan je moeder.
  En hoe oud ben je zelf? 18 jaar met een oma van 85? Was je moeder soms al ver in de dertig toen je geboren bent? Zou je intelectule vermogens kunnen verklaren.


  Maak melding

 44. Beste Shivan (reactie #18),

  De woorden of zo u wilt de “houding” van de voorzitter van de V.H.P. dhr. Ramdien Sardoe moet u beslist NIET al te serieus opvatten. Slechts een staaltje ‘valsuperioriteit’, welke wij gewoon ‘politieke gelul’ noemen. Geeft hem een kluif en je zal zien als hij die niet rapen zal.

  De V.H.P. bevindt zich vanaf na 25 mei 2010 jl. in een bizarre politieke positie. Of samenwerken met de MEGA-Combinatie o.l.v. Desire Delano Bouterse of wegkwijnen in de oppositie banken. Wat ook geldt voor de N.P.S. o.l.v. dhr. Rinaldo Venetiaan. En beiden weten dat absoluut heel goed.

  Dat de V.H.P. momenteel z’n mondje probeert te roeren, is inherent aan aangeschoten wild. Die geen andere mogelijkheid meer ziet dan zo hard mogelijk te piepen, in de hoop dat iemand te hulp schiet. En in deze situatie komt de V.H.P. tot een voldongen feit te staan: Leren haar lot geduldig te dragen, totdat zich eventueel een wonder voordoet of proberen spoedig een doorstart te maken in een samenwerking met de MEGA-Combinatie. Meer keus heeft zij niet. Of wegkwijnen natuurlijk in het onbekende.

  Trouwens de V.H.P. weet heel goed, dat het met deze N.P.S. onder haar huidige leiding, in de komen de jaren niet veel soeps zal worden. En dit is geen grootpraat. De V.H.P. is een zuivere ‘kapitalistische’ politieke partij. En als er ergens weinig meer te halen valt, vaart zij weg.

  De MEGA-Combinatie daarentegen is momenteel de enige politieke organisatie in Suriname, die de toekomst in handen heeft. De V.H.P. ziet dat, de V.H.P. weet dat, de V.H.P. erkent dat (stiekem). En de V.H.P. kennende weet deze haar kansen te ruiken en waar die liggen. Maar hoort behoedzaam en tactisch te werk te gaan. Waarbij blufpoker deel van haar spel is. En de MEGA-Combinatie weet dat. Die herkent de kenmerken van aangeschoten wild. Niet voor niets is de V.H.P. voorzitter Ramdien Sardjoe jongslede naar Nederland gereisd, om advies en/of toestemming van zijn Nederlandse collega’s in te winnen.

  De twee belangrijkste voorwaarden van de V.H.P. voor samenwerking met de MEGA-Combinatie blijken namelijk te zijn:

  1. Terugtrekking van Voorzitter Desire Delano Bouterse van de MEGA-Combinatie als Presidentskandidaat.

  2. Het toewijzen van het ‘Waarnemend Presidentsschap’ aan de V.H.P.

  De V.H.P. is in feite te vergelijken met de racistische ‘Nasionale Party’ van Zuid-Afrika ten tijde de Apartheid. In 1980 was deze partij de V.H.P. opgrond van de politieke omstandigheden in 1980, bitter genoodzaakt een samenwerkingsverband aan te gaan met haar aartsrivaal de N.P.S., die nationalistisch oogde. Later bleek dat zogenaamd nationalisme een wassenneus te zijn. Echter had de V.H.P. in die tijd weinig keus, omdat de N.D.P. o.l.v. Desire Delano Bouterse haar machtsinvloed nog niet had geconsolideerd.

  Vandaag liggen de kaarten totaal anders. Waardoor er voor deze partij de V.H.P. gezien de uitslag van de Algemene en Geheime Verkiezingen van 25 mei 2010 jl., bar weinig keus meer rest. Dan spoedig uit te zien naar een ‘stabiele’ politieke combinatie, die na 2010 de ‘toekomst’ zal beheersen. En dat is de MEGA-Combinatie momenteel o.l.v. Desire Delano Bouterse.

  Dit omdat aansluiting een noodzaakt is, doordat de V.H.P. nimmer een nationalistische partij zal kunnen worden. Vanwege haar racistische oorsprong, welke in de partij cultuur ingebed ligt.

  http://www.youtube.com/watch?v=fnwDeZrGCzI

  Maar ‘hoe’ aansluiting te vinden bij de MEGA-Combinatie, zal nog een harde dobber voor de intellectuelen van deze partij de V.H.P. worden. Omdat de N.D.P. als belangrijke poot binnen de MEGA-Combinatie politiek NIET met zich laat sollen. En daar is de V.H.P. goed van op de hoogte. En in dat licht kunnen de bovengenoemde “eisen” van de V.H.P., welke zullen moeten leiden tot samenwerking met de MEGA-Combinatie, gezien worden.

  Echter zijn het eisen die voor de V.H.P. hoogst waarschijnlijk weinig zoden aan de dijk zullen leggen. Omdat het de V.H.P. is die de MEGA-Combinatie MEER nodig heeft om politiek te kunnen overleven, dan omgekeerd.

  Dit opgrond van de politieke realiteit in de Republiek Suriname op dit moment, anno de 21ste eeuw 2010.

  “HET IS BETER TE STERVEN VOOR EEN IDEAAL DAT LEEFT. DAN TE LEVEN VOOR EEN IDEAAL DAT STERVENDE IS.”

  (Stephen Bantu (Steve) Biko / 1946-1977)

  http://www.youtube.com/watch?v=otuwNwsqHmQ


  Maak melding

 45. @44
  Ik had ook zo’n gesprek met mijn opa van 90. Ook hij heeft op NDP gestempt. Zijn antwoord was:”Kijk mijn zoon, 15 op de vlucht neergehaalde doden zijn geen 15000 dus de opperhoofd van NDP heeft 14985 levens gespaard”. Mijn opa heeft gelijk en kan rekenen, niet waar?
  Hij noemt mij altijd “een achterlijke gladiool”. Ik zeg tegen mijn opa (liefste man van het Universum), ik heb ook op NDP gestemd en met mij 40% van de Surinaamse bevolking. Opa zijn ze allemaal achterlijke gladiolen!!!


  Maak melding

 46. Als ik zie hoe principeloos Bouterse te werk gaat, door zichzelf op te werpen als presidentskandidaat en samenwerking aan te gaan met personen met een crimineel verleden,denk ik dat de VHP zich beter vanuit de oppositie kan gaan opmaken voor versnelde vernieuwing. De zetels van Nickerie, Saramacca,Commewijne en Wanica die nu naar de NDP zijn gegaan zullen terug keren naar de VHP. De volgende verkiezing zal veel eerder komen dan 2015. De NDP profileert zich als nationale partij, maar is dat beslist niet. Als een partij nationaal denkt, moet deze ook durven om creoolse kandidaten op de lijst te zetten in districten met een andere bevolkingsgroep.Als de 8 gekozen Hindostaanse kandidaten de poppenkast van Bouterse beu zijn en uit de NDP treden is het feestje voorbij.


  Maak melding

 47. onderstaande beweerd neusje #41

  “Domme sukkel als je niet weet hoe het werkt kun je beter niet reageren:

  De bal ligt altijd als eerste bij de grootste partij. Nu de NDP toen NPS. Die bepalen wie zij uitnodigen voor een gesprek.”

  neusje, jij bent een leugenachtige ezel.

  Dat je niet eens weet dat NDP in 2005 de grootste partij was met 15 zetels terwijl NPS maar 8 zetels had.

  MAW de bal heeft ook in 2005 bij de NDP gelegen, maar alleen door gesjoemel en rommel heeft nps het voortouw genomen.

  Zelfs de informateurs die door NDP waren benoemd wereden niet door nps ontvangen.

  Nu heeft NDP alle partijen uitgenodigd voor een gesprek.

  Eigenlijk zou je kunnen stellen dat alleen de NDP een democratisch partij is. in 2005 stellen ze informateurs in, in 2010 hebben ze alle partijen uitgenodigs om te praten, zelfs de verliezers.

  nps heeft zo’n democratisch goed nog nooit gebruikt.


  Maak melding

 48. De VHP heeft het meest geprofiteerd van REVO-periode, lees de tachtigerjaren om anno 2010 de moraalridder te komen uithangen.

  Verder is deze partij eveneens debet aan de politieke en etnische verzuiling van de ministeries van Binnenlandse-Zaken; Openbare-Werken en Landbouw, Veeteelt en Visserij.

  Deze partij is geenszins in nationaal belang.


  Maak melding

 49. @ mw pleur,

  Zijn de Nps en A-combinatie geen racistische partijen¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿. Op welke soort lijken deze kiezers ¿¿¿¿

  Wie is uit het Nieuw Front gestapt?

  VHP is trouw gebleven aan het nieuw front.

  De A-combinatie van het Nieuw Front wil heel graag een coalitie vormen met de NDP. De twee ex vijanden en de grootste criminelen willen het land gaan regeren.

  Waarom reageert venetiaan de diklip niet op deze verraders ?
  Nee want het zijn z’n eigen afride soortgenoten daarom levert hij geen kritiek.

  Maar was het de VHP die uit het nieuw front was gestapt dan. Dan had hij deze partij uitgemaakt voor racisten en verraders!!
  Maar nu doet hij zijn bek niet open, hij meet met 2 maten deze randdebiel.

  Nu mag hij als vogelverschrikker fungeren op een stalweide.
  Hij is een arrogante racist deze diklip.


  Maak melding

 50. Bosar Crapeer,
  Onze wijn is mogelijk zuur, maar het is ONZE wijn.

  Zo te lezen is jou ook geen andere dan de titel welke jij Vene toekent, toe te dichten.

  Jij bent blijkbaar teleurgesteld. Volgende keer beter.


  Maak melding

 51. Beste Diana6 (reactie 51),

  “U stelt dat de Nationale Democratische Partij van Suriname zich profileert als te zijn een Nationale Partij, maar dat beslist niet is. Want als een partij nationaal denkt, moet deze het ook durven, om ‘creoolse’ kandidaten op de lijst te zetten in districten met een andere bevolkingsgroep”.

  Maar helaas werkt zulks een revolutionaire gedachte in de praktijk niet zo eenvoudig en voorspoedig naar uw verlangens. Vooral waar wij te maken hebben met een nogal verzuilde gemeenschap als dat van Suriname. Met nota bene een Slavernijgeschiedenis van meer dan 400 jaar. Waarbij het kolonialisme en neokolonialisme zijn sporen ‘dik’ heeft achtergelaten. En waar NIET de N.D.P. voor verantwoordelijk gesteld kan worden.

  Nota bene hebben sommige oude politieke partijen langer dan 50 jaar, die koloniale traditie in Suriname blijven voortzetten. Alsof er nimmer een eind aan zou komen.

  Derhalve hebben zulke ‘veranderingen’ veel en veel meer tijd nodig, waarin primair staat het bewerkstelligen van een ‘ommekeer in denken’. Een ‘Mentale Revolutie’ welke absoluut NIET op zichzelf staat. Omdat het naïef zou zijn om GEEN rekening te houden met de ‘destratieuze’ gevolgen, die bijvoorbeeld ook ene Willy Lynch vele wereldgemeenschappen tot de dag van vandaag mee opgescheept heeft. Slechts voor economisch gewin. En waarvan sommige politieke partijen in de Republiek Suriname, zoals de politieke partij Pertaja Luhur o.l.v. Paul Slamet Somohardjo, de V.H.P. o.l.v. Ramdien Sardjoe en de N.P.S. o.l.v. Rinaldo Venetiaan, nog steeds hardnekkig in de voetsporen van Willy Lynch wensen te blijven lopen. Vandaar ook het ‘Bewustwordingsproces’.

  http://www.youtube.com/watch?v=JvGvxhhBgH0

  En vanwege de gevolgen van dit ‘restant’ opgrond van een eeuwen lang ‘verzuilddenken-patroon’, mede opgrond van racisme als basis, hebben partijen als de P.L, de V.H.P. en de N.P.S. nog wat zetels kunnen bemachtigen. Maar ook dat lijkt op langer termijn een aflopende zaak te gaan worden. De tekenen wijzen er nu reeds op. Een stervend ideaal.

  http://www.youtube.com/watch?v=AuGdgZ844d4

  Dus hou er vooral rekening mee, dat het hier gaat om een ‘ommekeer in denken’ van een gemeenschap, dat ook langer dan vijftig (50) jaar oude politiek in dat racistisch systeem van ‘Verdeel en Heers’ geleefd heeft. En om daarin verandering in te brengen, gaat als progressieve organisatie NIET in je kauwen kleren zitten.

  Maar dat nationale leiders geloofden in zulks een ingrijpende verandering in ‘denken’ van grote delen van de massa, is wat hen ook groot en onvergetelijk gemaakt heeft. Ze hebben grote delen van de wereldgemeenschap voorgoed veranderd.

  http://www.youtube.com/watch?v=mVwCeGxTN-A&feature=related

  Neem als voorbeeld Mohandas Karamchand Gandhi (1869-1948) van de Republiek India, Martin Luther King, Jr. (1929-1968) van de Verenigde Staten van Amerika, Nelson Rolihlahla Mandela voormalig President van Zuid-Afrika en momenteel Desire Delano Bouterse, toekomstig President van de Republiek of Suriname.

  Hun strijd voor ‘Gelijke Rechten, Saamhorigheid’ en Welvaart voor allen, voornamelijk gefocust op de ‘psyche’ van het individu. Wat trouwens ook voor gezorgd heeft, dat de Afrikaanse-Amerikaanse Barack Hussein Obama II. op 20 januari 2009 tijdens de inauguratie op het Capitool, beëdigd werd tot President van de Verenigde Staten van Amerika.

  http://www.youtube.com/watch?v=VhbgiJJ57ic

  Dat ook u momenteel nog worstelt met slechts die zaken welke u in uw omgeving opvallen, is niet direct uw schuld. Wij zien de dingen individueel zoals wij geleerd hebben naar te kijken. En als zodanig ook te beoordelen of te veroordelen. Niet anders als het vogeltje dat slechts piept zoals het gebekt is.

  Wijzelf hebben velen binnen ons netwerk die ‘gemengde’ relaties onderhouden. Rede waarom wij niet zozeer meer van opkijken. Maar het feit dat zij zich daarmee gelukkig prijzen, stemt ons en velen hoopvol gelukkig voor de toekomst van de volgende generatie, de wereldgemeenschap in het bijzonder.

  Omdat het ons allen in elk geval doet herinneren aan de strijd en de aanwezigheid van ‘Grote Geesten’ op deze aardbol. Die voor hun idealen gestreden hebben en zelfs bereid waren voor te sterven. En sommigen doen dat nu nog, indien u goed om u heen kijkt.

  http://www.youtube.com/watch?v=AU1oXlmjZjM

  Een Afrikaanse-Surinaamse kandidaat die propaganda maakt in een overwegend Hindustaanse volkswijk of omgekeerd. Of een Javaanse-Surinaamse kandidaat die op de lijst van een Marronpartij gekandidateerd staat. Is waar wij uiteindelijk gezamenlijk in eensgezindheid en in harmonie met ons zelf en de natuur naar toe moeten werken. Opgrond van de ‘kwaliteit’ van ons denken.

  En kennelijk gaat dat voor velen nog lang niet snel genoeg.

  http://www.youtube.com/watch?v=nGLF0X3WIiE


  Maak melding

 52. @neus ala don quichot
  Ik verlaag me nu tot jou niveau.
  Dat je vader een pakje sigaretten is gaan kopen en nooit meer terug kwam kan ik niet helpen.Je moeder dumpte je het liefst bij het grof vuil dat begrijp ik wel. Iemand die zich Intellectueel vindt en zo tekeer gaat.


  Maak melding

 53. DU en Neus,is jullie waarheid de enige in zijn soort?
  Nou ik heb oma`s ,opa`s , marktlieden het winkelend publiek en jongeren gesproken in Suriname ,die waren de regering Venetiaan erg spuug zat,de arme bevolking kon hun niets schelen ,vandaar dat ze met hun hand op hun hart beweerden voor MegaC te stemmen.En naar de verkiezingsuitslag te zien kan het kloppen.
  Men komt steeds tot de conclussie dat jullie anderen zitten uit te schelden en ze uit te maken voor alles en nog wat,inderdaad DU en Neus reageren uit onmacht,jullie leugens worden steeds achterhaald en dat maakt jullie tot de 2 gezwellen van dit forum.
  DU ,jij vooral vink die site van no.50 aan en ga aandachtig lezen,althans als dat in je vermogen ligt.


  Maak melding

 54. jongens, jongens, reageer op het onderwerp en niet op elkaar ; het heeft toch geen enkele zin elkaar voor vies en vuil uit te maken, omdat de ander een eigen zienswijze heeft ?.


  Maak melding

 55. zoete en pinto jullie mogen elkaar de hand geven.
  De één beweerd dat de VHP-ers hebben geprofiteerd van de revo, en de andere beweerd dat het publiek de NF regering spuug zat was deze twee leugenaars grijpen alles aan om hun zogenaamd waarheid te verkondigen.als jullie willen geloven in die leugens en bedrog van bouterse dan moeten jullie dat zelf weten ik geloof daar niet in omdat ik deze man zijn verleden ken. in Dagblad suriname staat er mooi stuk over ”MC’ers hebben moeite met” president bouterse”als jij dit lees dan zie je dat bouterse geen moer is veranderd vooral als je lees dat die zelfde monsters van vroeger uit hun hol zijn gekropen deze zelfde beesten van vroeger treden nu weer op de voorgrond is toch om griezelig van te worden, zoete zijn het deze Beesten die suriname vooruit moeten brengen over vermogen gesproken.lees die demagoog op nummer 57 hij doet gandhi mandela obama martin luther king te kort om hun namen in één adem te noemen met de slager van paramaribo bouterse, niemand klaag daar over omdat het past in die droomwereld van jullie bouterse stond aan het hoofd van moordeskader bouterse heeft mensen vermoord hij heeft genocide gepleegd op zijn eigen bevolking, bouterde heeft onschuldige mensen vermoord in rijswijk hoe kan jij zo een monster in één adem noemen met wereldleiders is toch belachelijk hier kots ik van EBU.weet je zoete ik heb een normale opleiding achter de rug maar dom ben ik niet mijn algemene ontwikkeling is op redelijk pijl daarom prik ik die lucht ballonnen van jullie door en dat zorg voor irritatie bij de aanhagers die geindoctrineerd zijn ze blijven geloven in een verwerpelijk dogma.


  Maak melding

 56. Terwijl MC een nationale kabinet wil formeren lees maar waar racisten in Suriname mee bezig zijn.

  “Charles Pahlad vraagt Bouterse gesprekken met VHP onmiddellijk te stoppen
  Tuesday 15 June
  PARAMARIBO – De gekozen lijstduwer van de Mega Combinatie (MC) en Nationale Democratische Partij (NDP) in het district Wanica, Charles Pahlad, is woest op, wat hij noemt, de huidige ondermijnende racistische activiteiten van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP). Aan GFC Nieuws zegt hij, dat terwijl presidentskandidaat Desi Bouterse, de deur nog open houdt voor de VHP ,die hij graag wil accommoderen in de komende regering, het dezelfde VHP is, die partijen waarmee overeenstemming of ondersteuning is bereikt, doelende op A Combinatie (AC) en Volks Alliantie (VA) aanzet tot ondermijning van de Mega Combinatie (MC). Pahlad heeft alsgevolg hiervan zijn partijleider, Desi Bouterse in het openbaar en via de media opgeroepen om onmiddellijk te stoppen met wachten en zonder de VHP te starten met de formatie van het komende regeringskabinet.

  Pahlad zegt dat de mensen ongeduldig beginnen te worden en verlangen dat Bouterse nu zo snel mogelijk overgaat tot de bekendmaking van het nieuwe regeerteam. Pahlad zegt dat hij Bouterse vanmorgen telefonisch de verzekering heeft gegeven dat de hindostaanse achterban van de NDP altijd bewust heeft gekozen voor een nationale politiekvoering in Suriname. Volgens Pahlad is Bouterse zelfs populairder bij de hindostaanse achterban dan hijzelf.

  Hij onderbouwt zijn bewering door aan te geven dat er gelijk een groot verschil is in aanwezigheid als de mensen weten dat Bouterse aanwezig zal. “Je ziet dan gelijk massa”. Pahlad hekelt het feit dat de VHP vooral de nieuw gekozen hindostaanse volksvertegenwoordigers oproept om tijdens de Verenigde Volks Vergadering (VVV) niet op Bouterse te stemmen, omdat hij geen hindostaan is.

  De VHP zou,volgens Pahlad, met deze racistische politieketactiek alsnog proberen om een greep te doen naar regeringsmacht. De VHP wil met eigen hindostaanse presidents- en/of vicepresidentskandidaten komen en zet middels racistische politiekvoering de hindostaanse achterban van de MC aan om over te lopen en de kandidatuur van Bouterse te verwerpen. Vandaar dat nu alles ingezet wordt om het daarheen te leiden dat in de VVV de nieuwe president wordt gekozen. Volgens Pahlad is door de MC achterban bewust gekozen voor nationale politiekvoering en niet voor de etnisch-racistische, zoals die gevoerd wordt door onder andere de VHP. Hij zegt tenslotte volledig erop te vertrouwen dat AC en VA hun belofte zullen nakomen om mede met hun ondersteuning Bouterse in het parlement al te kiezen tot president.


  Maak melding

 57. Mensen lees en huiver, wat momenteel in ons geliefde Suriname gebeurd, ter wille van de macht wadt de racistische kaart aan alle kanten getrokken.

  VHP commentaar in de laatste alinea, “we zullen zien ……”, geen ontkenning dus.

  “VHP op ronsel- en racistische toer’
  Wednesday 16 June
  PARAMARIBO-De VHP is volgens Rashied Doekhie, NDP-parlementarier in Nickerie, op de ronseltoer en als gevolg daarvan ook bezig rassensentimenten aan te wakkeren. Zo zou de VHP nu druk bezig zijn de hindostaanse NDP-ers over te halen op een andere presidentskandidaat – vermoedelijk Chandrikapersad Santokhi – dan op Bouterse te stemmen in het parlement dan wel de VVV. In gesprek met GFC Nieuws zegt Doekhie niet te kunnen begrijpen dat de VHP de MC-presidentskandidaat Desi Bouterse nu plotseling een ”blaka man” noemt, terwijl zij drie regeringsperioden lang voor president Ronald Venetiaan – ook een creool – heeft gekozen. “Als de VHP niet wil meewerken om in de regering te komen is dat haar goed recht, maar laat zij niet proberen de volkswil te saboteren”, stelt Doekhie. Hij gaat verder: “Wij hebben alle rassen binnen de NDP. Daarom zijn wij met trots een nationale partij. Wij zullen zorgen dat Bouterse president wordt”. Op de vraag of de NDP al haar gekozen vertegenwoordigers onder controle heeft, zegt Doekhie niets te vrezen, maar dat het streven is om Bouterse in DNA tot president te kiezen. Een VHP-topper om een reactie gevraagd, zegt dat hij geen boodschap heeft aan de uitspraken van Doekhie. “Wij zullen zien wat er uit de bus komt”.”


  Maak melding

 58. @ na mi,
  In Dagblad Suriname staat een mooi artikel, ook racistisch gestemd op de NDP lees het maar dan zie je dat er ook binnen de ndp problemen zijn over parmessar die geen presidentkandidaat is de hundustanen voelen zich bedrogen na mi. ma mi word wakker me boi .


  Maak melding

 59. ” lees het maar dan zie je dat er ook binnen de ndp problemen zijn over parmessar die geen presidentkandidaat is de hundustanen voelen zich bedrogen na mi. ”

  En dit moet men geloven omdat een fronter het zegt. Het wordt tijd dat ze je weer opnemen in die inrichting.

  Het bewijs is weer geleverd, je bent gewoon knettergek du.


  Maak melding

 60. Parmessar probeert DDB sluw af te zijn ala Bosje. Zo werkt het natuurlijk ook weer niet.

  Ik kom net van OCER en heb niet gemerkt dat er verder problemen zijn met Parmessar.

  Splijtzwam DU, tap maar uit een ander vaatje.

  Hier hebben wij andere dingen aan het hoofd. Onder andere het installeren van ONZE president DDB.


  Maak melding

 61. ME_neer@du-bieltje
  Nederland is een MONARCHIE, de koningin is hoofd van de regering en de minister-president is leider/hoofd van het kabinet
  Een Republiek , die heeft een PRESIDENT
  Jouw Balkenende is momenteel een demissionair premier , geen partijleider meer
  en zeker weten nooit een president geweest .
  Heeft jouw intelligentie jou in de steek gelaten ?

  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS RICHTING HET GELUK/OVERWINNING
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.