Venetiaan blijft leider Nationale Partij Suriname

45

PARAMARIBO, 11 jun – Ronald Venetiaan peinst er niet over af te treden als voorzitter van de Nationale Partij Suriname, NPS. Venetiaan ziet een eventueel aftreden niet passen in de Surinaamse politieke cultuur. Elders mag een dergelijke stap de norm zijn, in Suriname werkt het niet zo.

Aftreden als leider geeft eerder een foute indruk. “Het is niet de cultuur in Suriname. De ratio bij ons is dat je niet vlucht voor een nederlaag, maar dat je de follow-up aangeeft en een rustige overgang voorbereidt”, zegt Venetiaan. Hij blijft daarom ook gewoon op zijn politieke post. De roep tot aftreden is luider sinds de afgang bij de verkiezingen. De partij viel terug tot vier parlementszetels.

Nieuw Front-partner VHP haalde acht. Venetiaan kondigde eerder zijn uiteindelijke vertrek aan als partijleider. Dat was lang voor de verkiezingen. Maar nu opbreken zou een intern machtvacuüm in de hand werken. “Als ik nu zou wegrennen, aan wie zou ik dan moeten overdragen. Hoe zou mijn opvolger dat moeten opvangen”,aldus Venetiaan. De NPS bereidt zich nu op de eigen rol voor de komende vijf jaar.


45 REACTIES

 1. Dus met andere woorden,als venetiaan de pijp uitgaat,dan zal de NPS ook niet meer bestaan want er is geen opvolger.met deze uitspraak van vene zou men juist hard over moeten nadenken om hem zo gauw als mogelijk te “wippen” uit de partij.Zo`n man denkt dat hij president van een afrikaansland is.


  Maak melding

 2. Deze man vertelt een verhaal zodat wij nu ook duidelijk moeten gaan begrijpen hoe hij met Su.omgegaan is.
  Gewoon macht wellustig, niks meer en ook niks minder, want niemand weet wie een ander moet opvolgen…dit is puur wanbeleid, wanbestuur…rommel… uit eigen hebzucht van domheid veroorzaakt.


  Maak melding

 3. Deze riek naar dictatoriale dwang neurose. Het volk heeft je letterlijk weggecijferd (weggejaagd) maar je blijft met cetaberlijm vastgeklonken op die stoel. Volksoplichter eerste klasse.


  Maak melding

 4. het is hard,maar geloofd maar in,,gwe gwe ga weg ga weg,,hou de eer aan je zelf opa..en donderop..geeft en jonge frisse man en vrouw de kans..daar maak je party weer nwe kansen..ik zeg niet U.. maar JE .. omdat ik JE nu ziet als en gewoon surinamer..neem en voorbeeld aan balkenende ,en kom niet me rommels draai kont verhaal,,zogenaam surinaams cultuur..4 zetels behalen zegt tog genoeng..we willen JE noooooit meer in de politiek ga je met je klein kinderen potje voetbal spelen,,dag opa vene


  Maak melding

 5. Behalve in Afrika treedt de partijleider overal in de wereld onmiddellijk af bij een dergelijke verkiezingsafstraffing.
  Zie maar in Nederland de reactie van JP nog op de zelfde dag van de uitslag voor het CDA. Ook in het verleden is dat bij alle partijen gebeurd, van zowel links als rects.

  Alleen in Suriname blijft de leider van de NPS zitten waar hij zit. Hij zegt: “het is in Suriname niet de cultuur”.
  Net zoals bij zijn soortgenoten in Afrika (diegenen die op hem lijken zoals dat momenteel in Suriname wordt gebezigd)verroert hij geen vin(itiaan). Wat zouden zijn overige overeenkomsten zijn met zijn Afrikaanse soortgenoten? Als die bij hem dezelfden zijn, dan moeten wij ons echt zorgen gaan maken in Suriname. De culturele eigenschappen van de zgn. Afrikaanse leiders zijn n.l. niet om over naar huis te schrijven! zijn


  Maak melding

 6. Vene, wat je wil, blijf maar lekker zitten op die stoel, er gaat niemand zagen aan die poten van jou stoel. Waarom!!!
  Geniet van je oude dag, of denk je in je achterhoofd stiekem, op een come back tzt!!!
  Denk ook maar lekker door, en vooral niet in slaap vallen, wakker blijven ja!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 7. Dit is een boodschap aan de jonge NPS-ers! Stapover naar NDP!. Bouta was ook nps-er! Het schiet niet op met deze oude onderwijzer!Overal streeft men naar versbloed, maar deze man blijft zitten tot er niets meer overblijft van de partij.Behalve pus. Jongeren zoek elders onderdak!


  Maak melding

 8. Gelooft Venetiaan dat hij zijn partij weer naar boven kan voeren na deze nederlaag dan heeft hij het volkomen verkeert.De N P S heeft jonge krachten nodig geen afgedankte personen anders bestaat er geen vooruitgang voor deze partij.Hij moet zijn biezen pakken en naar huis gaan en van zijn pensioen gaan genieten.Blijft hij aan zitten dan wordt zijn partij zeker een partij voor de oude mensen en niets anders.


  Maak melding

 9. deze persoon heeft de natie alleen respectloosheid gebracht en hij gaat stilletjes verder ongemoeid. als front een ander kandidaat naar voren had gebracht, hadden zij misschien nog meer kunnen regeren, maar de smet van 15 jaren heeft nu de stempel gedrukt op de samenleving. meteen is nu paniek uitgebroken. hij zal kennelijk de aow salaris van 259 srd niet kunnen overleven maandelijks. dus heef hij nu een excuus verzonnen om langer in de partij aanwezig te zijn om zo niet van de honger om te komen. venetiaan je bent altijd een zielig mens geweest en je hebt nooit intelligentie vertoond.


  Maak melding

 10. Venetiaan is een exponent van een verloren generatie die aan de macht wil blijven.Voer voor psychiaters. Deze man verkeert in een constante psychose en hij probeert zijn waanwereld zodanig te hanteren om zijn verloren macht te herstellen.

  In deze man zijn psychotische episodes voelt hij zich zeer goed tussen zijn bondgenoten, en daarbij ontgaat het hem aan realiteitszin. Venetiaan heeft zich een andere identiteit aangenomen.Hij is geincarneerd van kolonialist tot waan Bagwan,Napoleon of Jezus.Hij ziet zich als de redder en leider van het zwarte ras in Suriname.

  Die man is gewoon gek in zijn hoofd.Deskundigen zijn van mening dat je deze personen het niet kwalijk kan nemen.Venetiaan is ook in een bepaalde stadia van dementie beland.Het is toch belachelijk dat hij zijn waan-werekelijkheid aan de wereld wilt opdringen.

  http://www.afrosurinamers.nl


  Maak melding

 11. meneer Venetiaan, ik begrijp u wel, maar ik wil u vragen om af te treden als voorzitter van de NPS, want uw aanwezigheid als voorzitter van de NPS belemmerd de doorstroming in de partij, er zijn zeker heel veel jongeren die lid willen worden, maar men wil u niet als voorzitter.
  neem een voorbeeld aan dhr Balkenende, die de ook nog jonger dan u is, en toch eruit gaat. Dus hou de eer aan u zelf.


  Maak melding

 12. “Venetiaan ziet een eventueel aftreden niet passen in de Surinaamse politieke cultuur. ”

  Dit is dezelfde cultuur die Suriname zoveel voorspoed heeft gebracht in de 65 jarige bestaan van NPS.

  Heeft deze vene niet aan gedacht dat Suriname toe is aan een cultuuromslag, waarin leiders niet op de plunch blijven zitten ondanks ze zo zijn afgewezen door de bevolking.

  Blijf maar lij(ei)der van het zooitje loosers, om je rancuneus en haatdragende gedrag te blijven bewerkstelligen. Misschien dat deze man toch in zijn donkere schemerige hoek kon blijven, waarin hij sinds 25 mei zat om te bekokstoven hoe het land te destabiliseren.


  Maak melding

 13. Als ik nu zou wegrennen,aan wie zou ik dan overdragen..aldus el vene..

  Dan ga je strijdend ten-onder..

  Als je morgen ochtend niet meer wakker wordt,wat dan,, wie zal dan overnemen…

  Ieder vader moeder bereidt zijn laatste snik in zijn/haar leven voor en als ze slim zijn,voortijdig het stok overdragen..bij leven en welzijn..

  Maar bij ons nps is dat geen kultuur geen manier van doen,dus zitten tot de laatste adem..ookal poep,plasje in je broek..
  succes..


  Maak melding

 14. Dit had ba Vene maar eerder moeten bedenken!
  Hij denkt zeker dat hij het eeuwigeleven heeft.
  Als hij eerder uit zijn ivoren-toren was gekomen had hij gezien wat hem te wachten stond!
  Over een paar maanden heeft hij genoeg tijd om de dieren in Paramaribo-Zoo de stuipen op het lijf te jagen!!


  Maak melding

 15. Het gaat niet om cultuur norm of waarde. Het gaat om de politieke verantwoordelijkheid en de consequentie die je hieraan verbindt. Met alle respect u bent
  al jaren in de politiek. Geeft de jongeren een kans. Daarnaast kunt u als adviseur fungeren. Geniet van de dagen die nu nog zijn.


  Maak melding

 16. Geachte redactie,

  Deze meneer Ronald Venetiaan is voor zijn vertrek uit de Surinaamse politiek hoe dan ook van plan, om de Nationale Democratische Partij van Suriname ‘zijn’ lesje te willen leren. Dit vanwege het verleden. En NIEMAND zelfs zijn politieke organisatie de NPS noch de Nieuw Front combinatie, zal hem dit kunnen ontnemen. Tenzij hij bij ‘interne’ partijverkiezingen nogmaals zou worden weggestemd.

  De man leeft persoonlijk ‘naar’ zijn revanche toe en zelfs ‘voor’ dit revanche. Een streven welke intussen zijn ‘levensdoel’ geworden is. En zie hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn van het ‘vernegeringsproces’ van ‘Afrikaan tot Slaaf’. Dit opgrond van een bizar proces van meer dan 400 jaar. Ook wel de Slavernij of de Afrikaanse Holocaust genoemd.

  http://www.youtube.com/watch?v=H_A2o8ICcIQ

  En ook al zal zijn politieke partij de NPS of de Nieuw Front combinatie waar zijn partij deel van uitmaakt, een hoge prijs voor moeten betalen. Hoger dan wat zij jongslede bij de Algemene Verkiezingen van 25 mei 2010 reeds hebben moeten betalen, het zal volgens hem Venetiaan ‘moeten’ gebeuren. Dit alles vanwege de ‘haatdragendheid’ van een man. Omdat deze persoon blijkbaar NIET verder zijn leven door kan.

  Dit in tegenstelling tot de ABOP leider Ronny Brunswijk. Waarvan wij u in een eerdere statement nadrukkelijk opwezen, omtrent de ‘karakteristieke verschillen’ van deze twee personen, Ronny Brunswijk en Ronald Venetiaan. Dit opgrond van de loop van de slavernijgeschiedenis.

  Wat ook ervoor gezorgd heeft, dat Brunswijk ‘weerbaarder in het leven staat dan Venetiaan. Mede vanwege de ontberingen die Afrikaanse Surinamers vooral die in het binnenland van Suriname, eeuwen lang hebben moeten doorstaan, alvorens zich enige veranderingen voordeden.

  Maar bovenal heeft het ‘neokoloniaal scholingsproces’ in koloniaal Suriname na de afschaffing van de slavernij in 1863, vooral bij Venetiaan een cruciale rol gespeeld. Voornamelijk tijdens zijn buitenlandse studie. “Afrikanen als afkomstige Afrikanen mochten NIET weerbaar zijn, tenzij TEGEN hun soortgenoten”.

  http://www.weerbaar.nu/pages/home.php

  Echter voor het eerst in de geschiedenis, heeft politiek Suriname te maken met zo’n ‘haatdragend soort’ politicus. Die van ‘onthechten’ nog van ‘uitwijken’ of ‘afscheid’ nochtans nergens van wil weten. Waardoor hij Venetiaan als huidig voorzitter van de NPS en voorzitter van de Nieuw Front combinatie, op zijn besluit tot vertrek uit de Surinaamse politiek is terug gekomen.

  Nota bene als voorzitter met slechts vier (4) zetels voor zijn partij in de combinatie. Dit in tegenstelling tot de VHP als grootste partij binnen deze combinatie met acht (8) zetels officieel.

  Erger nog heeft hij Venetiaan ‘zichzelf’ hierdoor als het ware ‘onmisbaar’ verklaard tegenover zijn partijleden als tegenover de overige Nieuw Front partners. Met als gevolg dat de vlam bij deze politieke organisaties, elk willekeurig moment in de pan kan slaan.

  Doordat deze politieke partij de NPS en tevens ook de Nieuw Front-combinatie, gezien hun huidige vorm in relatie tot recente ontwikkelingen, omstandigheden, beiden ten slotte verworden zijn tot een ‘kruitvat’.

  Dit vanwege een voorzitter die ondanks alles, absoluut weigert om uit zichzelf te vertrekken.


  Maak melding

 17. Vene wake up.Gedraag je als een man zo maak je de partij kapot. Geef het over aan een jongere jij hebt niet alle wijsheid inpact. Je gedraagt je net als de leider van Mega.NPS moet vernieuwd worden maar niet door jou.Dit is een andere tijd en maakt
  dat andere inzichten noodzakelijk zijn.Vene de meeste nps stemmers zijn 60 plus.Als je er niet meer ben moet de partij doorgaan. Wake up man.


  Maak melding

 18. Beste Vrienden

  Ik vind dat nu de tijd is aangekomen om serieus te nadenken over de Kiesstelsel van Sur.
  NPS moet als eerste gaan beraden over dit vraag stuk.
  Verder zou ik niet inhoudelijk op ingaan.
  De Heer Ven. moet zelf te rade gaan waarom.

  Regard,
  W. sital


  Maak melding

 19. Dit had ik wel van deze zielepoot verwacht. Hij kan maar niet begrijpen, dat door zijn toedoen de NPS zo is afgegleden. En daar zijn zijn eigen partijleden het erover eens. En dat is de reden waarom hij de eer aan zichzelf moet houden. Om nog verder afglijden van zijn partij te voorkomen!!!


  Maak melding

 20. Vreemde gang van zaken idd, je zou denken hij geeft de kans aan de jongeren, Vene is toch alweer 70 jaar ???? De cultuur in Su is allang veranderd.


  Maak melding

 21. die bedoel ik met die ezels van de ndp de mc heeft een voorzitter met bloed aan zijn klauwen veroordeeld voor drugssmokkel schuldig aan massamoord zo een klootzak als bouterse mag wel voorzitter zijn een ook president worden


  Maak melding

 22. Als DDB niet hoeft te vertrekken ( die heeft ook meerdere malen een politiek pakslaag gekregen, onlangs nog bij de DNA affaire) waarom zou Veni dan moeten verdwijnen?

  Het lijkt er op dat Veni bewust aanblijft om de confrontatie met DDB aan te gaan. Niet geheel onbegrijpelijk.

  Voor SME zou het beter zijn als al die figuren van het VOLLEDIG toneel verdwenen: Somo, DDB, Veni, Bruns, Bosje, Soemo, etc.


  Maak melding

 23. AUB niet boos worden op hem, hij denkt dat hij de ideale schoonzoon is en dat iedereen hem graag wil bekijken (mooiboy)laat hem maar blijven.


  Maak melding

 24. De NPS,bereidt zich voor op een volledige wegvaging over 5 jaar met Vene aan het roer.
  Wat een valse arrogantie zeg.Als Vene de verantwoordelijkheid op zich genomen had ,over de verpletterende nederlaag,en netjes zijn aftreden had aangekondigd zou hij meer respect verdienen,hij deed in alles bijna Nederland na,dus kon hij Balkenende`s woorden ook gecopieerd hebben,door waardig afscheid te nemen,heel misschien zou de NPS na 5 jaar weer kunnen groeien.Maar neen deze ouwe bok vindt het lekker in slaapvallend op het pluche zitten.
  Geef de fakkel aub aan een jonge dynamische Surinamer over.


  Maak melding

 25. @ zoete,
  ik vindt jou een valse moraalridder vene moet in jou ogen aftreden voor de nederlaag die is geleden maar bouterse hoeft geen enkel conclussie te trekken uit zijn hopeloos verleden streker nog hij mag van jou president worden.iedereen moet in de ogen van de kudde van de ndp consequentie trekken uit zijn verleden behalve bouterse rara hoe kan dat.


  Maak melding

 26. Ba Vene is terug bij af. Het louter heersen om niet geleid te worden heeft geen zoden aan de dijk gezet.

  Het volk heeft gesproken en beslist dat Bouta het roer overneemt.

  Einde N.P.S.-dictatuur. Zelf heb ik het aan den lijve ondervonden! Ik ben misschien geen wortel maar wel een tak. Het blijkt maar weer, “Grontapu na asitere”.

  Gedenk het einde bij alles wat je doet!


  Maak melding

 27. Bouta had zijn militaire bagage en leeftijd mee om terug te vechten en winnen ook nog.

  Met uw 74-jaren is dat een verkeken zaak.

  De primaire taak van de commandant, lees voorzitter is om zijn vervanger klaar te maken om hem natuurlijk te vervangen!

  The show must go on and on.


  Maak melding

 28. De klappen die Veme om zijn oren krijgt deren hem niet.Deze man is schaamteloos en hij is moreel helemaal weggezakt in zijn beerput.In Suriname kan hij pretenderen zeer belangrijk te zijn,maar in Nederland zullen de politici hem niet serieus nemen.


  Maak melding

 29. Ondanks alle mooie theorieen, speelt etniciteit een zeer grote rol in Suriname. Op basis van de eerste zetten van Bouterse verwacht ik dat men voor de volgende verkiezing niet tot 2015 hoeft te wachten. Het volk zal zich binnen kort keren tegen Bouterse, omdat hij de mooie beloften niet waar zal kunnen maken. Nog geen week na de verkiezing heeft hij verraad gepleegd naar zijn achterban door te laten zien dat hij voor lijfsbehoud zelfs bereid is samen te werken met personen die net als hijzelf weinig morele en ethische normen hebben.


  Maak melding

 30. Ai baja DU door je haat zie je door het bos de bomen niet meer,ga mijn reaktie`s na heb ik ooit beweerd dat Bouterse president moet worden?Ai baja,ik heb steeds mijn voorkeur laten blijken nl Melvin Bouva,als het volk wil dat Bouterse pres.wordt dien ik dat te accepteren ik heb ook aangeven dat ik geen fan van Bouterse ben maar ja het volk heeft gesproken wie ben ik op daar tegenaan te gaan nah nah nah.
  DU,volgens mij heb je niets beters te doen dan anderen voor alles wat dies zei uit te maken,heb je de moeite genomen om eens goed bij jezelf te rade te gaan?Doe dat aub,misschien dat je gaat leren begrijpend te lezen , je wordt echt irritant hier.

  Ik blijf er bij Venetiaan doet er goed aan de fakkel over te dragen aan een jonge en dynamische Surinamer,is mijn mening klaar uit.Jij valse democraat.


  Maak melding

 31. Diana6,je laat me denken aan personen als Ronald Hooplot,Romeo Hoost,Para en anderen die vol wrok in het leven staan.Ik ben er 100% van overtuigd dat je thuis je huisdier,je partner en kinderen aan een verschrikkelijke marteling onderwerpt als je je zin niet krijgt.


  Maak melding

 32. DU,
  Heb jij werkelijk geen jéé-jéé? Iedereen heeft al zo’n beetje op je afgegeven en nog snap je het niet.

  Ga zo door en je zult stontji blijven “eten”.


  Maak melding

 33. “Venetiaan zei dat de NPS nog steeds in de politieke arena is. “Wij zijn niet aan de zijkant geplaatst door het volk”. Venetiaan merkte op dat hij nog steeds president is en een belangrijke rol te vervullen heeft in de komende periode. ”

  Onderstaande is duidelijk van een fossiel, die denkt dat hij de winnaar is, hoe ver staat deze man eigenlijk buiten de realiteit.

  Nu snap ik het gedrag van de front doendenkers hier op dit forum, het wil maar niet tot ze doordringen dat het volk ze heeft afgewezen. In plaats van hun verlies te aanvaarden, boren ze Suriname de grond in.

  Maar goed dat heet volgens hun Vaderlandsliefde a la front.


  Maak melding

 34. Hieronder weer een staaltje van de Surinaamse politieke cultuur a la vene.

  De NPS gaat handelen, de grote verliezer die is afgewezen door het electoraat gaat handelen. Wat voor respect heeft deze man voor het Surinaamse electoraat, maar goed met alle andere partijen hebben ze een meerderheid in de DNA.

  Respect voor mensenleven is belangrijk, alleen jammer deze fossiel nog nooit heeft verwezen naar de militaire mensenleven die verloren zijn gegaan tijdens de binnenlandse vuile oorlog.

  Intentieverklaring is niet bindend zegt deze man, dus AC zou die gewoon moeten verscheuren om daarna met front een regering te formeren. Enne somo zou nadat hij heeft verklaard constructief in de DNA te gaan zitten gewoon met front een regering gaan vormen. Weet je wat vene probeer maar.

  Ik heb buitendien niet een keer kunnen lezen dat MC met nps een coalitie wil vormen, maar goed de grote verliezer, is de overwinnaar in Suriname.

  Balkenende is afgetreden nadat ze de helft van de zetels kwijt zijn geraakt. In Suriname zit de voorzitter nogsteeds die de helft van zijn zetels is kwijtgeraakt, ergo hij wil de voortouw gaan nemen om een regering te vormen.

  “NPS zal handelen als MC geen coalitie kan vormen 14 Jun, 11:30
  De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft na de verkiezingen geen initiatief genomen om gesprekken te voeren met de coalitiepartners A-Combinatie en Pertjajah Luhur. “Maar als het nodig is zullen wij zeker handelen, want er is nog niets formeel gebeurd”, zei Ronald Venetiaan, voorzitter van de NPS zondagavond in Grun Dyari na een dankdienst. “De regeringscoalitie heeft de meerderheid in de Nationale Assemblee”, zei Venetiaan. Nieuw Front (14 zetels), A-Combinatie (7) en Pertjajah Luhur (6) hebben samen 27 zetels in het parlement. De Mega Combinatie heeft 23 zetels en DOE 1. Venetiaan zegt dat het initiatief overgelaten is aan Mega Combinatie. “Wij hebben de Mega Combinatie de ruimte gegeven”, aldus Venetiaan.

  Hij had kritiek op de Nieuw Front-partners en stelde de kwaliteit van partnerschap aan de orde. Pertjajah Luhur rende volgens Venetiaan op 26 mei al de Mega Combinatie om een regering te vormen. “Wat is hieruit gekomen?”, merkte de politicus op. Hij had ook moeite met de houding van A-Combinatie, die een samenwerking aangegaan was met het Nieuw Front. Er werden gezamenlijke kandidaten op ressort- en districtsraadsniveau gesteld. A-Combinatie gaf stemadvies om op het Nieuw Front te stemmen in Paramaribo, Para en Wanica. Venetiaan merkte op een vraag van journalisten op er een intentieverklaring getekend is tussen A-Combinatie en Mega Combinatie, maar deze is niet bindend.

  Venetiaan maakte nog eens duidelijk dat de NPS niet zal samenwerken met Mega Combinatie als Desi Bouterse de presidentskandidaat is. Hij kreeg bijval van zijn gehoor toen hij zei dat Bouterse niet geaccepteerd zal worden als presidentskandidaat. “Bouterse, presidentskandidaat? Het antwoord is: nee!”, aldus Venetiaan die hiervoor een daverend applaus kreeg.

  De politicus zei dat deze houding niks te maken heeft met “rancune, arrogantie of wraakzucht”. Hij benadrukte dat verzoening belangrijk is, maar er gaat hier gerechtigheid aan vooraf. Venetiaan legde uit dat respect voor mensenlevens belangrijk is. De NPS-voorzitter zei dat zijn partij zaken op de voet volgt. Hij is helemaal tevreden met de wijze waarop VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe het heeft verwoord: “Geen samenwerking als Bouterse presidentskandidaat is”.


  Maak melding

 35. pinto,
  ezels die bouterse aanbidden hebben geen yeye vooral als je weet hoe deze man mijn volk heeft geknecht , vernederd onderdrukt dan ben jij toch van de pot gerukt.jullie zetten mijn land te schande in de wereld. @ zoete vraag bouterse om de fakkel aan integere mensen over te dragen mensen die geen bloed aan hun klauwen hebben dan pas ben jij eerlijk zoete stelletje demagogen dat jullie zijn.


  Maak melding

 36. du hou een keer die grote be e ka van je.
  ik denk dat je zelf je moeder en je vader niet lief hebt , haatzaaier .

  je zit zeker krab bij kas…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.