VHP ziet kans op deelname in regering Suriname

22

PARAMARIBO, 10 jun – De Verenigde Hervormde Partij, VHP, zegt nog niet definitief ‘nee’ tegen deelname in de regering. Dit zegt minister van Justitie & Politie en aankomend VHP-parlementariër Chandrikapersad Santokhi. Er vinden nog steeds gesprekken plaats met de Mega Combinatie. Weliswaar verlopen deze niet op het hoogste niveau.

Vertegenwoordigers van beide zijden ontmoeten elkaar regelmatig. Het standpunt dat Desi Bouterse onaanvaardbaar is als presidentskandidaat blijft gehandhaafd. “Maar samenwerking zonder meer afwijzen, is er niet meer bij”, zegt Santokhi. Het weer kan nog meer klaren als Bouterse op een of andere manier uit beeld verdwijnt. Hoe dat precies voor elkaar te krijgen, is nog onduidelijk.

Bouterse schijnt het aan te sturen op zijn verkiezing. Hij weet zich al verzekerd van de steun van A Combinatie. Weliswaar wordt het vicepresidentschap van de republiek angstvallig open gehouden. De Volks Alliantie van Paul Somohardjo beet al de tanden stuk op het ambt. Ook A Combinatie heeft niet de garantie dat zij de post krijgt. Met kandidaten in de buitenring kan het nog alle kanten op.


22 REACTIES

 1. Gebrek aan slagvaardigheid en daadkracht ten top in SURINAME.
  Men zal wel weer wauwelen dat men “zorgvuldig te werk gaat”.

  Een ieder loert zijn/haar kansen af. Eerst kwam VA, toen AC, nu na afvallen VA , dan weer de VHP.

  Het enige positieve dat vernomen is, is de mogelijke invulling van de Centrale Bank door kennelijk een zwaargewicht die van wanten weet binnen de financiële wereld.
  (Afkomstig van het IMF?)

  Ondertussen is er onrust op de financiële markt (US $$), en zit het huidige demissionaire kabinet incl. de huidige governor van DCBvS
  muisstil toe te kijken en niks ondernemend of zeggend, alsof deze lui eigenlijk voor het volk (als afstraffing) wensen dat het gewoon verkeerd loopt.

  Wil het FRONT de mensen als het ware zeggen : “Jullie wilden toch MC kiezen, dus krijg nu maar alvast de rekening? “.

  Als dat al zo mocht zijn (die houding) dan toont het ook meteen de sterkte van de ,door hen zo gepropageerde, STABILITIET aan ofwel hoe ZWAK die niet is.

  Anyhow, inhetbelang vanSME wil ik een ieder aansporen zo rap mogelijk besluiten te nemen en te komen met een regering/president, vice president etc. want er is genoeg werk aan te de winkel.

  Geen tijd voor politieke spelletjes en persoonlijke belangen.

  Kennelijkis ook de VHP onder bepalde conditie bereid het FRONT vaarwel te zeggen.

  Niks daarop tegen zolang men maar aan hun principes vasthoudt, en zich zeker niet laat leiden door de starheid van ene Venetiaan die zijn NPS toch al naar de vernieling heeft geholpen door zijn misplaatste ARROGANTIE en gebrek aan LEIDERSCHAP en VISIE en bovenal gebrek aan REALITEITSZIN.

  Wat de “Vlees nog Vis club” betreft een prima opstelling als men aangeeft te zullen meestemmen indien iets goed is/lijkt , en tegen indien men vindt van niet, en niet zoals tot op heden gebruikelijk was dat de oppositie per definitie tegen alles stemt wat de coalitie wenst uit te voeren ookal is het GOED.

  In SME voert men oppositie om overal tegen te zijn wat de coalitie wenst.
  Duimen dat wij die tijd achter ons mogen laten.

  Ook aan de coalitie om goede zaken van de oppositie mee te nemen en dus niet per definitie elk goed plan van de oppositie af te wijzen.

  **** GOD ZIJ MET SURINAME ****


  Maak melding

 2. Inderdaad is NDP op zich wel de moeite waard. Veel jonge capabele mensen. Maar dat vasthouden aan een oude impotente bestuurder die met zijn verouderde ideën het land in economische malaise drijft is niet acceptabel. NDP heeft genoeg frisse potente figuren. Gebruik ze. Een opkomende bloeidende partij verdient een kans. Laat je beloftens niet beschaduwen door een rancuneuze figuur die zijn tijd gehad heeft.


  Maak melding

 3. “Het standpunt dat Desi Bouterse onaanvaardbaar is als presidentskandidaat blijft gehandhaafd. “Maar samenwerking zonder meer afwijzen, is er niet meer bij”, zegt Santokhi.

  Spreekt hiet de nieuwe voorzitter van de VHP.
  Ik snap het niet meer hoor, praten waarvoor als je standpunt gehandhaafd blijft, praten is altijd goed zegt men, dus ik benne benieuwd.

  Feit is en blijft dat MC momenteel niemand meer nodig heeft, Somo heeft iedereen de wind uit de zeilen gehaald, met zijn constructieve politiek vanuit de DNA. Voor hem mag Boutedrse zelfs president worden en er wordt gewoon voor gestemd in de DNA, dus VHP onderhandelingspositie is verzwakt, maar dat weet tokkie toch al, dus no pre ekte man.


  Maak melding

 4. Die mannen VHP wat denken die mannen…denken zij dat NDP’ers dom of zelfs achterlijk zijn.

  Wij hebben het hier puur over DEMOCRATIE…nu gaan eisen democratische regels over boord te gooien en dan gaan doen wat anderen willen…dan zeg ik VHP jij bent hondsbrutaal zelfs onwaardig om aan democratische procesgangen mee te doen…..IK ZEG VHP ROT OP !!!!smeerlappen ontwrichters van democratie incl. land en volk…oprotten schurken….het heeft mooi en heel lang geduurd vooral die dombo NPS heeft jullie flink laten genieten nu zitten zij op de blaren en pinaren……….rot op man.


  Maak melding

 5. Liever geen hudustaanse hervormde partij.
  eerst moeten ze kleur bekennen .
  daarna moet hun partij niet alleen uit hindustanen bestaan , we zijn niet in idia …


  Maak melding

 6. Bouterse wordt president, take it or leave it. Somo zegt deze kandidatuur te ondersteunen in DNA. Mocht dat gebeuren dan is er geen VVV nodig. Houdt hij zich niet aan zijn woord, dan maar VVV, maar de VHP is vrijpostig om eisen dat Bouterse moet wijken. Laten ze rustig in de oppositie gaan zitten. Ze zijn toch ‘getrouwd’ met de NPS? Blijf dan maar in je huwelijksbootje hoor VHP! Jullie hebben geen recht van spreken/eisen.


  Maak melding

 7. Wie kan mij vertellen waar meneer el vene zich nu bevind,of hij ook nog in surbo is of het land heeft verlaten..

  Is hij soms zo ziek,dat hij niet aanspreekbaar is..

  Sinds de uitslag van de verkiezing nooit meer iets van hem vernomen..

  Moet er een oproep geplaatst worden in het programma spoorloos verdwenen of als vermist opgeven..

  Ik weet het zelf niet en maak mij erg zorgen..

  Hij moet toch minstens de tegen parij feliciteren met de behaalde resultaten en zijn verlies kenbaar maken eventueel officieel bedanken..

  Maar op deze wijze niks laten horen is erg verdacht..

  van meneer ramsardjoe djoe hoor je tegenwoordig ookal niks meer..wel gehoort dat hij plotseling verdween naar holland i.v.m. duistere ziekte van familie lid ,heel byzonder allemaal..


  Maak melding

 8. ’those who do not know the past, are condemned to repeat it’ en blijkbaar ook diegenen die het verleden wel kennen.
  vhp/-ers waren in 1982 een van de de eersten die de nieuwe machthebbers steunden > nu ook weer ?!.


  Maak melding

 9. Ik herhaal nogmaals: Bouterse inzetten als president is niet verstandig. We weten dat hij een goede leider is maar dit kan ook via de achtergrond gebeuren, wat is daar mis mee. Hij kan en als hij meer van het land houd dan van zichzelf dan stuurt en leidt hij gewoon vanuit de achtergrond.

  Bouterse als president van Suriname kan nadelige economische gevolgen met zich meebrengen, die we zelf dan niet in de hand hebben i.v.m. internationale handels wantrouwen en onzekerheden. Je ziet nu al de SRD koers flink dalen. Investeerders zullen wegblijven.


  Maak melding

 10. Het lijkt mij een juiste beslissing met de VHP te gaan regeren!!
  Zonder de hardwerkers kan SME alleen maar de ondergang ondervinden en dat wenst SME niemand!!!

  Na vele onderzoek is gebleken dat Bouta in de weg zal staan als hij President wordt voor buitenland wat de samenwerking betreft.

  Bouta laat SME niet leegplunderen door de buitenlanders zoals de anderen!!! Somo kan het niet hebben, want hij heeft kunst gebit vandaar dat hij stuk gebeten heeft. Alles wat hem in de weg komt of staat maakt hij stuk die vernietiger.

  Al met al heel veel succes!!!!


  Maak melding

 11. Geachte redactie,

  Ook deze gesprekken tussen de MEGA-Combinatie en de VHP zien wij ‘op deze wijze’ bij voorbaat al op een mislukking uitlopen. Omdat het een minachting van het kiezersvolk is van de VHP, om vooraf te eisen dat deze kiezers hun presidentskeuze herzien. Zeer arrogant en naïef van de VHP. Zelfs typisch klassiek neokoloniaal.

  En moet je nagaan hoe ver de ‘durf’ van het neokolonialisme in de Republiek Suriname zelfs nu nog geneigd is te gaan. Want het was toch deze zelfde politiek organisatie de VHP, die ’tegen’ de onafhankelijkheid van Suriname was? En die zelfs onze held en strijdbroeder Ir. George Dewinderpersad Hindori momenteel historisch dood wil laten verklaren? Dit vanwege zijn historische bijdrage als enige VHP-er aan de Onafhankelijkheid van Suriname op 25 november 1975? Waarbij zelfs branden werden gesticht vanuit het partijcentrum van deze partij de VHP, als poging om de onafhankelijkheid van Suriname op het laatste moment te kunnen tegenhouden? Hindori heeft nodeloos bloedvergieten weten voorkomen en met gevaar voor eigen leven bijgedragen aan ons ‘vrijheidsverlangen’.

  En om het maar nog niet te hebben over de houding van de VHP (Minister van Justitie en Politie Chandrikapersad Santokhi) jegens de voorzitter van de Nationale Democratische Partij van Suriname dhr. Desire Delano Bouterse. Dit in het kader van het zogenaamd ‘December Proces’.

  Nimmer hebben deze volksverraders, noch aan het Surinaamsvolk en noch aan de familie van Ir. George Hindori hun excuus aangeboden voor hun ‘historisch wangedrag’. Integendeel wenst deze politieke organisatie de VHP met haar politieke activiteiten door te willen gaan, alsof er in 1975 totaal ‘niets’ noemenswaardig gebeurd was.

  Door dit historisch wangedrag manipulatief proberen weg te cijferen. Door Ir. George Hindori historisch weg te moffelen, een standbeeld van VHP voorzitter Jagernath Lachmon op het Onafhankelijkheidsplein van Suriname te laten plaatsen. Opdat o.a. de kuli en de kafri toch prachtig voor eeuwig historisch konden worden ‘ingepakt’?

  http://www.youtube.com/watch?v=QmQ2ZNyz3x0

  Echter, tenzij op het zelfde Onafhankelijkheidsplein van Suriname een standbeeld van en voormalig premier Henk Arron als van Ir. George Hindori pal naast dat van Mr. Jagernath Lachmon komen te staan. Dan wordt het historisch gezien een totaal ander en vooral realistisch plaatje voor historici, volk en de VHP zelf.

  Of wil de VHP een samenwerking met de MEGA-Combinatie aangaan om o.a. te proberen voorkomen, dat de niet afgebouwde brug over de Saramaccarivier naar hem Ir. George Hindori vernoemd wordt?

  Echter typisch de ‘attitude’ van een neokolonialist. Maar erger nog, hoe ‘zwaar’ deze conservatieve partij de VHP verziekt is van arrogantie, racisme en een vals superioriteitsgevoel, in de ware zin des woord.

  Om nota bene aan de ‘winnende combinatie’ zulks een eis te stellen, om af te zien van hun voorzitter als Presidentskandidaat. Trouwens, eerder ook al als partij leider. Een eis die nota bene afkomstig is van een politieke partij, die slechts acht (8) zetels in de wacht heeft weten te slepen. Terwijl zij ook nog de regerende partij is. Dit tegenover de MEGA-Combinatie met liefs 23 zetels officieel. Dus waar is ook de VHP feitelijk toch mee bezig.

  Maar meer nog vragen wij ons benieuwd af, waar deze ‘kleine’ politieke organisaties ergens het ‘gat’ zien in de broek van de MEGA-Combinatie i.s.m. de A-Combinatie. Terwijl de voorzitter van de MEGA-Combinatie dhr. Desire Delano Bouterse deze partij de VHP eerder reeds te verstaan gegeven had, dat over het ‘Presidentschap van de Republiek Suriname n.a.v. de uitslag van de verkiezingen van 25 mei 2010 jl. niet te praten valt.

  Vandaar dat wij van mening zijn, dat het hier slechts gaat om ‘valkuil gesprekken’ van de zijde van de VHP en de Volks Alliantie. NIET met het minste doel van deze partijen zelf om een samenwerkingsoverkomst met de MEGA-Combinatie te willen aangaan. Maar om de MEGA-Combinatie i.s.m. de A-Combinatie in 2015 door de kiezers hard te willen laten afstraffen. Dit vanwege ‘eventuele’ ‘ondoordachte’ beslissingen, die zij eerder in 2010 genomen hadden.

  Een oorzaak welke ook de Nieuw Front-Combinatie o.l.v. drs. Ronald Venetiaan NPS/NF als de Pertaja Luhur/VA voorzitter Paul Somohardjo vandaag (te) duur is komen te staan.

  http://www.youtube.com/watch?v=jcXvanpe2VQ


  Maak melding

 12. Hoe lang moet het gaan duren voor dat de vhp respect gaat tonen voor de gene die de verkiezing gewonnen heeft in suriname. Als de VHP geen respect toon voor de winnaar, dan mogen zij geen deel van de coalitie uitmaken. Je kan dan op jouw klompen aan voelen dat het nooit goed kan komen met zo’n houding.

  Geen vice-presidentschap voor de vhp, maar voor DRS.R.Parmessar van de NDP binnen de MC.


  Maak melding

 13. de vhp moet haar verantwoordelijkheid voor haar achterban opnemen: ofwel toch meeregeren met veel minder zetels en compromissen sluiten ofwel een eigen stukje suriname claimen (noordwestmidden). als de vhp anders buiten de regering blijft gaat de vhp-achterban echt te lijden hebben…zoals eerder gezegd de bvd-ers kopen zich overal door (mooie overlevingsstrategie, evolutionair zeer gunstig)


  Maak melding

 14. Als dhr. Santhokhi onder bouterse gaat werken, wil ik dan wel geloven dat men aan kiezers bedrog doet, en dan is het echt niet in s’lands belang, maar puur eigen belang, en dat is heel ERG!

  P.S. heeft dhr Santokhi zoals bouterse altijd zij soms BOTER op zijn hoofd? ik hoop het niet. ANDERS HEBBEN WIJ ECHT EEN GROOT PROBLEEM IN SURINAME MET ONZE LEIDERS.


  Maak melding

 15. Persoonlijk mag ik Bouterse niet maar dat heeft niets met zijn politiek te maken.Hij heeft de verkiezing gewonnen met 23 zetels dat wil zeggen hij heeft de mogelijkheid een coalitie te vormen. Tot nu toe is het redelijk goed gegaan met A-combinatie maar het vreemde vind ik de reacties van de V H P zij willen mee in de Coalitie maar willen niet dat Bouterse de president wordt, gezegd de winnaar van deze verkiezing,dus vind ik dat deze partij er buiten moet zijn,het geld ook voor de Volk Alliantie met hun 6 zetels zij willen in de Coalitie ten zij ze de post van de vice presidentschap in hun handen hebben.Deze eisen leiden niet tot geen coalitie.De grootste partij krijgt altijd de topposities zo gaat het altijd toe in coalitie.


  Maak melding

 16. Nr 6: Ga je mond spoelen!!!! en let wel op je woorden!! laat je goed informeren wat de hindoestanen betekend heeft en nu nog betekent voor SME!!! nog niet van Bieb gehoord? Succes!!!

  Neen, inderdaad geen India!! maar dan ook geen Africa! Bij hardloprij winnen ze altijd.

  Er wordt ook niet gezegd dat ze de eindstreep als eersten halen omdat daar de brood is neer gezet!

  Ga geen landgenoten of bepaalde groepen beledigen en geef reacties wat niet kwetsend is. Denk eens over na!!!
  In elk geval vind ik jou een buitengewoon onbeschoft!! zonder verstand!!


  Maak melding

 17. Mensen,

  Het heeft geen nut meer om te bakkeleien, de strijd is al gestreden, doen jullie net als Somo..dat is pas in landsbelang, ” hij wil niks, geen ministers niks, maar zal de regering ondersteuen in landsbelang.
  Een ieder die de afgelopen jaren commentaar leverde op de surinaamse politiek in het bijzonder op Somo, kan met deze stap van Somo, in het stof bijten.

  Eet smakelijk


  Maak melding

 18. nummer 20 nps en ac hebben een gemengde patij.
  maar vhp is altijd een hundustaanse partij geweest en daar is er niets aan te veranderen.
  als jij het niet eens bent met de realietijd moet je zelf op onderzoek gaan,dan merk je het wel.
  vhp moet ophouden zijn eige mensen voor te trekken .
  daarmee zaai je alleeen maar paniek en tweedracht .
  dus ik blijf bij mijn standpunt ………..


  Maak melding

 19. rozenblad,

  Is algemeen bekend dat afride soort niet in staat is om te regeren.
  Het is genetische probleem bij jullie.
  Kijk maar naar het zwarte continent en de nazaten in andere werelddelen ze feesten en beesten maar intelligentie en strategieën om te overleven no way.
  Het is niet beledigend bedoeld maar is gewoon de harde realiteit. En toon geen rancune maar probeer ermee te leven en leer van anderen. Het leven bestaat niet uit kont schudden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.