dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameSomohardjo laat Surinaams regeringspluche schieten

Somohardjo laat Surinaams regeringspluche schieten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 jun – Wat met zoveel hoop was begonnen, zakte met een plof in elkaar. Paul Somohardjo geeft het op. Zijn Volks Alliantie kan geen overeenstemming bereiken met de Mega Combinatie. In plaats van het begeerde vicepresidentschap, wordt hij vlees noch vis.

Somohardjo wil niet in de regering. Maar hij zal ook niet echt oppositie spelen. “We worden een zelfstandige fractie”, zegt Somohardjo. Het wekenlange gespeculeer is ten einde. Een plek in de regering is niets zonder het vicepresidentschap, is het uiteindelijke standpunt. Dan maar gewoon in het parlement. De houding wordt dan: steunen als nodig en afwijzen als het moet.

Leidraad is het ‘nationaal belang.’ Dat biedt ruimte voor standpunten per geval. En een zekere rekbaarheid. Somohardjo laat in het midden of hij de presidentiële kandidatuur ondersteunt van Desi Bouterse. In dat geval kan vlees noch vis ervoor zorgen dat het parlement de president kiest. De dure en tijdrovende gang naar de Verenigde Volks Vergadering wordt zo bespaard. En zo houdt ‘Somo’ een slag om de arm.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. Brunswijck(AC) en Somo(PL) willen beiden VP worden. Maar beide figuren hebben in het verleden dood en verderf gezaaid in Suriname. Somo was lid van de Bevrijdingsraad en Brunswijck was van het Jungle Commando. Deze personen zijn dus ongeschikt. Wie geschikt zou zijn is Willy Soemita. Sedert 2000 heeft hij Bouterse gesteund en is mede aan hem te danken dat de MC een eclatante overwinning heeft behaald bij de laatstgehouden verkiezingen. Soemita was tientallen jaren lid van het parlement, minister van LVV en minister van Soc.Zaken. Ook was hij vice-prmier onder Henck Arron. Hij heeft de vredesbesprekingen met het JC geleid en ontving in 2005 de Kwakoe Award in Amsterdam. Een man dus, die kan bogen op een ruime bestuurlijke en politieke ervaring. Hij heeft de onafhankelijkheid van Suriname helpen realiseren. Hij maakt geen vlieg kwaad en heeft de wapens niet opgenomen om andere Surinamers het leven zuur te maken.
  Voorwaar Soemita is een betrouwbare en geschikte kandidaat voor het vice-presidentschap.

  Benito


  Maak melding
 2. Gezien de eerdere reactie’s van de publiek was duidelijk gebleken dat deze Pindaman van Papaya Rumoer van geen enkele betekenis voor de Surinaamse gemeenschap zou zijn.

  Hij ging voor zijn eigen succes! Ben wel blij voor deze egoist dat het niet gelukt is! Het enige wat hem rest, is Telo en Petjel voorbereiden. Tretek en garam-garam gudang roken!! Hij neemt ook de Javanen in de maling en de Javanen laten zich ook nemen!! Javanen doe eens je ogen goed open!!
  Jullie hebben goedrecht!!!!


  Maak melding
 3. zo mensen nu komt de aap uit de mouw.
  dit noemt zich nou een staatsman .
  het zijn gewoon pionnen die voor eigenbelang gaan .
  zulke mensen horen helemaal niet in de politiek ,weg met de zakken vullers , geef hem nooit meer de kans om verdeeldheid en paniek te zaaien .


  Maak melding
 4. moro e doro

  laat somo in zijn waarde,deze man heeft geen haast.dus laat hem a u b met rust.er zijn genoeg andere wegen dat bewandeld kan worden.

  jammer dat de wens van de mega combinatie niet in vervulling kan gaan om zo`n breed mogelijke regering te kunnen vormen.verder onderhandelen met v h p de partij van sardjoe beschouw ik als tijdsverlies.

  het persoonlijk belang heeft wederom getoond geen oor te hebben voor het algemeen belang.suriname heeft een lange weg te gaan eer wij dit mooi land tot andere gedachten brengt.de persoonlijke politieke waardigheid bij mijn landgenoten rammelt aan alle kanten.

  zijn deze mensen werkelijk van goede wil of lopen deze met andere gedachten.

  ik denk dat de mega combinatie het zeer moeilijk zal krijgen met de volksvijand,ook mag niet uitgesloten,dat wij van dit land moeilijke tijden tegemoet gaat met de volksonvriendelijke assemblee leden.

  de overwinning van de mega combinatie heeft heel wat negatieve tongen lost gemaakt en wrok berichten de ether instuurt.de mega combinatie moet volhouden anders komt er nooit veranderingen in dit land,doorzetten tot het bittere einde.

  wie de strijd heeft verloren moet de eer aan zich zelf houden en consequenties daaruit trekken,zoals de heer balkenende direct na de nederlaag bij de verkiezingsuitslag zijn leiderschap ter beschikking gesteld aan de partij.

  de politiek verslavingsleiderschap in mijn land moeten nog veel leren hoe je met moraal omgaat.

  de n p s-sers moeten leren,om met verlies om te gaan en de achterlijke mentaliteit achterwege laten.
  Sranan sa wini


  Maak melding
 5. Beste Somo,
  Weet niet wie je wil imponeren met dit huzarenstuk, maar het rammelt aan alle kanten.
  Nu hebben ze je weer een of andere totaal niet op bestuurlijk niveau hanteerbare oplossing aan de hand gedaan. En jij maar orakelen. zielige vertoning, weet deze man nog wat hij allemaal uitkraamt.
  Tja een kat in het nauw…
  Je doet je best, maar niemand die een beetje kennis van zaken heeft trapt hierin.
  Het zou Somo beter staan als hij een echt standpunt in zou nemen.


  Maak melding
 6. Steunen als nodig en afwijzen als het moet.
  Ja soms komt de wind van links maar soms ook van rechts. En als je somo heet dan moet je met alle winden meewaaien. Vooral wanneer het je een stukje grond of een stukje land oplevert.
  Lands belang noemt hij dat. Fout somo. Met landsbelang wordt wat anders bedoeld. Het belang van de mensen in het land; weet je wel. Niet het stukje land dat je kan worden toegeschoven als je ja of nee zegt.


  Maak melding
 7. HEEL SLIM SOMO. DE PARTIJ DIE NOOIT SLAAPT BLIJFT ALERT ZIE IK. Respecteer de wil van het Surinaams volk en de wens van Desie. Wacht de volgende ronde af en laat de jongeren meer profileren.

  Zo heb je iedereen tevreden gesteld. Is er dan nog iemand anders waarop men van chantage of verraad zal betichten. WAT EEN STILTE!!!!!!!

  lAAT DE GRONDROOF MAAR AAN DE ANDEREN. DE ANDEREN ZIJN NU AAN DE BEURT.

  IN SURINAME GA JE DE POLITIEK IN OM JE ZAKKEN TE VULLEN. IN NEDERLAND GA JE DE POLITIEK IN OM JE CV OP TE KRIKKEN OM VERVOLGENS JE DIENSTBAAR TE STELLEN AAN HET BEDRIJFSLEVEN. Was dit maar ook het geval in Suriname!!! Maar je weet maar nooit: over 20 jaren mischien.


  Maak melding
 8. Je hebt een ingang, een uitgang, een brandgang,een nood uitgang,een invaliden ingang en uitgang, zelfs een roltrap, lift,kruipgang, vliering, spauwmuur.
  Allen mogelijkheden om ergens toch aanwezig te zijn, maar ook afwezig, want het ene sluit het andere nooi uit.

  Wai mi gado, so o lafu nanga STRATEGO, hebi STRATEGO

  Het water staat nooit stil en als het stilstaat, drink er dan niet uit want je zou misschien wel via kunnen vluchten.
  Wie springt nu in de kier die dan dichtgaat en niet meer open dan alleen als laatste groet??!!
  19346812/1-07-10


  Maak melding
 9. Die man Somo is slim hij is sluw hij heeft nu een poepje voor de anderen achtergelaten.

  Dus wie heeft nu de durf dwars doorheen te lopen…..GA JIJ NU EISEN KOM JIJ(SOMO)ZIJN PUFFIE TEGEN…zeer zeer zware job voor VHP om dit te kunnen inzien.
  Maar ja zij gaan willen betalen maar dan heeft Su..alweer een behoorlijke corruptie erbij.
  SUMA WANI KAN ANDO TIKKI….WANT NA SOSO PROBLEEM….BAR’YU.


  Maak melding
 10. Het stem-vee heeft zijn plicht gedaan en nu wachten op de volgende poppenkast vertoning..

  Als baas het wil tenminste..

  Ondertussen groeit het gras,jammer voor de tjé-poties..movinas..


  Maak melding
 11. Somo je geeft het niet op he.Ze willen alleen je steun maar jou lusten ze niet.Kijk Balkenende hij is opgestapt na een verkiezings nederlaag ook de partij voorzitter.Jij verzamelde heel wat partijen rond jou PL.Jij deelde staatsgronden uit aan vrienden en familie en zei;mijn partij is gegroeid.De leuze was we go for more then ten. Hoeveel heb je nu???? je chantage strategie is mislukt.Teveel moordenaars en bandieten in een regeringis niet goed.


  Maak melding
 12. Somohardjo je eisen zijn niet aanvaardbaar ze waren gezegd te hoog niemand geeft gezegd zijn beste vlees beentje zo maar af.De positie als vice president is gezegd de tweede man in het land en dan moet je geschikt voor zijn en dat ben je niet.


  Maak melding
 13. Alle vrienden die willen niet dat bouterse als President komt. Er zijn Betere Kandidaten
  Somo en Brunwijk deze moeten uitgestoten worden van elke regeer functie. Volks verraders.

  Sital.W


  Maak melding
 14. Hr somo je ben een slimme man, je kent die spreukwoord, tjopo foe wan taki na tra taki lek wang kesi kesi a no neks maar foe graboe en hori dan na kunst alleen pientere mensen kan dat doen.
  dus je bent gewaarschuwt.verkoop alles wat je hebt ga in nederland je pensioen zoeken.

  k. joe mati


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES