8 december ’82: getuigen buiten Suriname afwezig

17

PARAMARIBO, 10 jun – Geen van de vijf opgeroepen getuigen tegen Desi Bouterse is verschenen. Het proces rond de Decembermoorden moest het ook dit keer weer doen zonder Bouterse zelf. “Mijn cliënt heeft het te druk met voorbereidingen rond het presidentschap”, zei advocaat Irwin Kanhai.

Het proces is desondanks voortgezet. De krijgsraad besloot te werken met de schriftelijke verklaringen van de getuigen. Die werden voorgelezen. Vier van de getuigen bevinden zich in het buitenland. Onder hen bevinden zich Bouterse’s voormalige minnares Rita Chin A Loi en ex-minister André Haakmat. Geen van hen blijkt bereid naar Suriname af te reizen. Dus houdt de krijgsraad het op de verklaringen.

De vijfde getuige, John Asgarali, is nog immer onvindbaar. Dat was al het geval op vorige zittingen. De raad had medebrenging gelast. Dit betekent zoveel als dat hij gedwongen moest verschijnen. Het OM slaagt er maar niet in zijn verblijfplaats in Suriname te achterhalen. Kanhai wil nog zes en twintig getuigen horen, waaronder procureur-generaal Subhas Punwasi.


17 REACTIES

 1. Het proces is desondanks voortgezet. De krijgsraad besloot te werken met de schriftelijke verklaringen van de getuigen. Die werden voorgelezen. Vier van de getuigen bevinden zich in het buitenland. Onder hen bevinden zich Bouterse’s voormalige minnares Rita Chin A Loi en ex-minister André Haakmat. Geen van hen blijkt bereid naar Suriname af te reizen. Dus houdt de krijgsraad het op de verklaringen.

  http://www.youtube.com/watch?v=G4CMPyuXAo0&playnext_from=TL&videos=HARV5VZNvnQ&feature=grec_index


  Maak melding

 2. Washington, 9 juni. General Motors (GM) heeft in de Verenigde Staten meer dan 1,3 miljoen auto’s teruggeroepen, omdat brand zou kunnen ontstaan door een defect.


  Maak melding

 3. Kan SME niet bij verstek veroordelen? zoals het elders gebeurd is.

  Het wordt niks!!!! alleen maar bluffen of proberen roet in het eten te gooien!!

  Je hebt nobody die een haar van Bouta kan krenken!! onthoudt het goed!!!


  Maak melding

 4. Natuurlijk gaan die gasten niet komen, ze hebben wat anders te doen, dan over te komen
  in een proces, dat over tig jaren nog aan de gang is!!!! De man om wie het in feite gaat, die daar woont en nog nooit de moeite genomen heeft om in zijn auto te stappen, en
  er naar toe rijden om text en uitleg te geven, ze kunnen hem toch ook gaan ophalen
  maar daar zijn wij Surinamers te laf voor,
  we wringen ons door allerlei bochten, met smoesjes etc, en ik blijf erbij het justitieel apparaat daar in het land deugt voor geen flikker, Baas, ja komt nooit in de lik!!! never nooit!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 5. Het proces zal zeker voortgang hebben en daarom is het misselijkmakend dat het proces wordt misbruikt.
  De getuigen mogen maar eens een keer komen opdagen, dan zal er voortgang zijn en de ontknoping uiteindelijk!!


  Maak melding

 6. In en in triest voor de nabestaanden. Wat een lachertje. Hoeveel waarde moet je hechten aan zo’n onderzoek? Kan het geld wat hiermee gemoeid gaat, niet verdeeld worden onder de nabestaanden? Ik krijg steeds het gevoel dat door geen van de partijen in Suriname de nabestaanden serieus genomen worden. Een generaal pardon en smartegeld aan de nabestaanden. De rest is op z’n surinaams, dus stelt niet veel voor. Gezien de huidige situatie lijkt het mij verstandig dat de nabestaanden dit proces laten afblazen en kiezen voor een geld bedrag. Daarmee is het leed niet verzacht, maar bijdragen aan een situatie om dit leed draaglijker te maken. Wat nu gebeurd is bullshit. Niemand krijgt Bouterse en andere medeplichtigen achter de tralies. NU NIET en in de TOEKOMST OOK NIET.


  Maak melding

 7. Beste Surinamers,
  Houden jullie a.u.b op over het proces BOUTERSE !! Weer willen of kunnen getuigen niet naar Parbo. Wij kunnen van hier zo HARD schreeuwen wat we willen… Bouta wordt president ! Zijn advocaat is de BESTE….hij kan steeds maar weer die zaak REKKEN. Bouta kan niet zelf verschijnen…allicht niet, hij is bezig met voorbereidingen om President te worden. Jammer en zielig voor de nabestaanden…maar U moet erin berusten….tot een veroordeling zal het nimmer komen! Daarvoor duurt dit al veeeels te lang. Duizenden Surinames zijn lang de coup, de moorden…VERGETEN ! in SURINAME. Wens U sterkte.


  Maak melding

 8. De hoofdverdachte van de decembermoorden, een misdrijf tegen de menselijkheid,tot president van de republiek Suriname maken is een klap in het gezicht van de nabestaanden,aldus theo para/does

  ik vind dat men de nabestaanden met rust moeten laten en niet als middel gebruiken bij alle Wisje wasjes.dit beschouw ik als zwakte en ongemanierd.om zodoende met hun dwaze emotie/sentiment op anderen te schuiven.

  een verdachte is en blijft een verdachte tot dat zijn onschuld is bewezen.ik begrijpt de ontevredenheid bij de mensen,het zou goed zijn als deze zich beheersen en geen zaken vooruit lopen.

  Desi Bouterse, voorzitter van de Mega Combinatie (MC) is de populairste politicus in Suriname. Dat blijkt uit de officiële verkiezingsresultaten die gisteren door
  het Centraal Hoofdstembureau (CHS) zijn bekendgemaakt. Uit de verkiezingsresultaten blijkt dat Bouterse landelijk het meeste aantal stemmen behaalde, namelijk 18335.

  de bezoldiging van assembleeleden moet drastische omlaag,deze verdienen veels te veel van het niks doen.of moet men definitief afkappen met het amateurisme.ook de privacy bij vakbondsleiders moet aan regels vast gesteld worden,zo ook de maandelijkse contributie van vakbonden aan de vakcentrale.

  met de onoverzichtelijke/bandeloosheid met gemeenschapsgeld moet er een einde komen.


  Maak melding

 9. Het is toch een hele grote schande dat deze beest bouterse president van suriname wil worden, als president moet jij een goed voorbeeld geven maar die klootzak heeft het nu druk.


  Maak melding

 10. Ik heb vanaf het begin van dit proces aangegeven, dat indien je achter de waarheid wilt komen er een waarheidscommissie moest worden geinstalleerd en geen strafproces moest worden ingezet. De realiteit is nu dat er een proces is gestart en veel meer dan wat in de verklaringen staat is men niet te weten gekomen. Verder moeten we rekening mee houden, dat waarschijnlijk geen van de verdachten als die schuldig worden gevonden in de gevangenis zullen belanden. Redenering: als bv. de leden van de Jungle Commando amnestie hebben gehad waarom zouden anderen geen amnestie kunnen krijgen?


  Maak melding

 11. Misschien hier de oplossing : Misschien steekt bouterse x de straat over gas geven dan maar en veel he !!!!!!!!!!!!!!!!!Er zijn toch ook andere oplossingen te bedenken ?


  Maak melding

 12. Die getuigen hebben nog meer te doen dan zo’n Telepopi opvoering bij te wonen en What about de wereld kampioenschappen in Zuid-Afrika?
  Geven jullie me een grote brik no.

  Des for pres, neks no fout.


  Maak melding

 13. Cyclus,
  En wat te denken van die nabestaanden van die vuile binnenlandse oorlog, die het rechtstreekse gevolg is van het so called 08 dec. ’82 incident?

  Daarbij vielen niet 15, maar honderden jonge Surinamers.


  Maak melding

 14. pinto,
  zie hoe jij in elkaar zit jij bent een duivel pinto echtwaar lees jou reaktie goed op nummer 16, morgen zal jij weer krokkedillen tranen huilen waneer het in jou straatje past een echte laffe figuur .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.