Kans deelname VA in Surinaamse coalitie slinkt

22

PARAMARIBO, 9 jun – De kans dat de Volks Alliantie van Paul Somohardjo deelneemt in de coalitie, neemt hoe langer hoe meer af. Mega Combinatie, MC, lijkt steeds minder te vinden voor het inwilligen van de eisen. Volgens de Ware Tijd valt de combinatie van Desi Bouterse vooral over de kandidaat voor het vicepresidentschap.

De Volks Alliantie wil niemand anders dan Somohardjo zelf als vicepresident. De MC vindt dit onaanvaardbaar. Mogelijk wordt gewoon aangestuurd op een crash. MC weet dat niemand anders naar voren geschoven zal worden. Dus zal de Volks Alliantie automatisch afhaken. Of wordt het slikken of stikken. Kennelijk is de steun van A Combinatie genoeg.

A Combinatie gaat zelf ook voor het vicepresidentschap. Volgens een van de leiders, Caprino Allendy, is het een kwestie van afwachten. “We zijn nu bezig het aantal ministeries vast te stellen en consensus te bereiken over het regeerprogramma. Op het presidentschap na is alles nog open.” A Combinatie gaat er vanuit dat de nieuwe vicepresident uit hun gelederen komt.


22 REACTIES

 1. Goed zo, zonder die glad janus lukt het ook.
  Wat denkt ie wel, inrukken Salem, voor jou geen plek op die stoel waarop jij zo graag wil gaan zitten, zitten ja, want voor de rest zullen ze niet veel aan jou hebben, dank God nogmaals dat je tegenwoordig in Sranang kondre woont, ik herhaal het telkens weer naar jou toe , je weet veel beter waarom!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 2. Brunswijck(AC) en Somo(PL) willen beiden VP worden. Maar beide figuren hebben in het verleden dood en verderf gezaaid in Suriname. Somo was lid van de Bevrijdingsraad en Brunswijck was van het Jungle Commando. Deze personen zijn dus ongeschikt. Wie geschikt zou zijn is Willy Soemita. Sedert 2000 heeft hij Bouterse gesteund en is mede aan hem te danken dat de MC een eclatante overwinning heeft behaald bij de laatstgehouden verkiezingen. Soemita was tientallen jaren lid van het parlement, minister van LVV en minister van Soc.Zaken. Ook was hij vice-prmier onder Henck Arron. Hij heeft de vredesbesprekingen met het JC geleid en ontving in 2005 de Kwakoe Award in Amsterdam. Een man dus, die kan bogen op een ruime bestuurlijke en politieke ervaring. Hij heeft de onafhankelijkheid van Suriname helpen realiseren. Hij maakt geen vlieg kwaad en heeft de wapens niet opgenomen om andere Surinamers het leven zuur te maken.
  Voorwaar Soemita is een betrouwbare en geschikte kandidaat voor het vice-presidentschap.

  Benito


  Maak melding

 3. Als mega combinatie slechts 40% van de stemmen (en niet eens van de bevolking) achter zich heeft gekregen dan vertalen ze dat als de wil van het volk om de presidentspositie op te eisen. Dat AC met 9.000 stemmers denkt het recht te hebben een hoge positie op te kunnen eisen dan een comninatie met meer dan 30.ooo stemmers en dat veroordeelden de leiding van het land overnemen is te triest voor woorden. Dit is alleen een vertaling van een machtswellustige naar dictatoriaalneigende politici.

  Nu al nemen WC/AC alvast een voorschot om zichzelf in te dekken door de frontregering de schuld te geven van de onrust op de kapitaalmarkt. Waar gaan we geen met suriname. Geloof mij maar: het kiesstelsel zal onder deze komende regering niet worden gewijzigd. Want wie het binnenland heeft heeft alvast een/vijfde van de macht. Dit heeft BVD ingezien: en ja hoor wie het spelletje door heeft mag niet mee spelen. Somo heeft het spelletje door. Vandaar dat hij zijn huid duur wilt verkopen en daar geef ik hem gelijk.

  Sterkte sranangmans.


  Maak melding

 4. Geachte redactie,

  Eerder hebben wij u erop gewezen, dat wij de ‘volhardende’ eis van de Volks Alliantie met slechts zes (6 zetels ) zeer merkwaardig vonden. Dit in tegenstelling tot de zelfde eis van de A-Combinatie met zeven (7) zetels. Waarbij beide combinaties het waarnemend Presidentschap ambitieren.

  Vervolgens hebben wij gewag gemaakt omtrent de wijze ‘hoe’ de Volks Alliantie o.l.v. hun voorzitter Paul Somohardjo de eis naar zich toe probeert te trekken. Welke houding steeds meer op een ‘dictaat’ neerkomt. Alles of niets! Chantage?

  Maar meer nog wordt deze vasthoudendheid van de Volks Alliantie o.l.v. Paul Somohardjo met slechts zes (6) zetels, steeds ‘heftiger’. Dit tegenover de MEGA-Combinatie met liefs 23 zetels officieel. Waarbij gezien de houding van de VA dan nog, nu steeds meer richting ‘Power-Play’ drijft.

  Terwijl wij wel begrip kunnen opbrengen voor de houding van MEGA-Combinatie in deze kwestie. Dit gezien het feit dat een ‘Waarnemend President’ een evenwichtig mens hoort te zijn. En dat is de VA- voorzitter Paul Somohardjo gezien zijn persoonlijke geschiedenis beslist niet.

  http://www.youtube.com/watch?v=L94yCS8VooY

  Of kan het zijn dat de VA-voorzitter ‘bezeten’ van z’n eis, niet alleen de verkiezingsuitslag van 25 mei 2010 jl. over het hoofd ziet. Maar ook de algehele geschiedenis van politiek Suriname, inclusief dat van zijn recent verleden.

  http://www.youtube.com/watch?v=LXAvYKynyIk&feature=related

  Ten slotte belangrijk om niet over het hoofd te zien, is de politieke cultuur van de politieke organisatie van de Nationale Democratische Partij o.l.v. Desire Delano Bouterse. Als belangrijkste partner binnen de MEGA-Combinatie.

  En degenen die deze grootste volkspartij van Suriname vanaf haar ontstaansgeschiedenis van dichtbij gevolgd hebben, zullen het beamen. Dat zulks een houding (Power-Play) van de Volks Alliantie, bij de MEGA-Combinatie beslist NIET in goede aarde zal vallen. Ondanks dat de indruk wordt gewekt, alle geduld met de VA te willen betrachten in landsbelang.

  http://www.youtube.com/watch?v=Pda4zULB3EA&feature=related


  Maak melding

 5. als reactie op 2: ik mis bouterse in het verhaal…en de onafhankelijkheid van Suriname helpen realiseren is niet echt iets dat getuigt van inzicht en staatsmanschap vooral niet als je weet dat de nps de scepter zou zwaaien…anyway, de vhp kan nog altijd meedoen met de coalitie om het land enigszins te redden..de vhp moet durven denken en doen en niet steeds onder de slof van de partij die het land naar de filistijnen heef geholpen blijven…


  Maak melding

 6. De film “The Crook, the Bad and the Ugly” gaat hopelijk dus niet door. U kunt zelf invullen welk benaming bij Somo, Bouta of Brunsie past, zij zouden er zelf namelijk ook niet uitkomen.


  Maak melding

 7. @Ferdinand Hossenbux, Benito, Soko & Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya

  Vreemd dat jullie problemen hebben met een domme kleine crimineel als SOMO en hosana roepen als de grootste crimineel uit de SME geschiedenis president wordt.

  Blijkbaar is jullie acteruitkijkspiegel afkomstig van een lachspiegel die alles vertekend of hebben jullie een ernstige oogafwijking. 😆

  Stelletje idioten, maak SME niet nog meer belachelijk.


  Maak melding

 8. Nu gaan de spoken dansen, onverstandige kiezers MC, het is al te laat jullie hebben al genoeg gelachen nu is de tijd om te huilen, prijzen gaan omhoog, koers US Dolars gaan omhoog

  Familie`s van Nederland binnen kort moet je weer dozen met levensmiddelen naar Suriname posten.
  .
  Onverstandige MC kiezers denk even na, kan een Joeka een land regeren samen met een moordenaar en een Paje die zijn land in stukken heeft verdeeld?.

  Lafoemang


  Maak melding

 9. Somo, zelf Balkenende gaat naar huis!! Wordt het nu ook geen tijd dat je met je rattenstreken plaats maakt?
  Please go home. Je slaat zo een plee figuur. Zelf heeft hij geen ruggengraat, hij wordt heen en weer geslingerd door zijn zgn. achterban. Ze hebben je gewoon het bos ingestuurd.En iedere keer komt deze noknow met een ander sterk verhaal. voor iemand die zeker wist dat hj pres. zou worden is dit wel een zielige vertoning. Hou er mee op, dan behoud je nog wat over, maar nu shame on you.
  Dat somo een domme pae was wisten we al, maar dat hij zo een pajongwaaier was, gaat zelf de moraallozen te ver.


  Maak melding

 10. BriepBap

  HEBBEN JULLIE HET REEDS GEHOORD…SOMO heeft zich ingezet als vader van Su….vader van het land mi boi.
  Met dit neemt die man een gigantische voorsprong op Ram. S.& R..Ven.
  En hij laat nu duidelijk zien dat wortel en tak vernietigen niet van hem afkomstig is maar van anderen…laten wij dit nu duidelijk gaan begrijpen…….. IS HIJ ZO WIJS…… OF ZIJN DE ANDEREN TE DOM.
  MAAR EEN DING IS DUIDELIJK, HIJ IS NU GROTER DAN NPS.incl VHP…komt het dat hij wijzer en slimmer is..………..SOMO kiest voor……….. COALITIE…zonder één eis op tafel te leggen…..niemand en ook niemand had dit verwacht….geen vriend nog vijand…….SOMO heeft weer gewonnen let maar op!

  dWT


  Maak melding

 11. ja srang mang
  laat die pl pae ons vertellen van welke schoolopleiding hij heeft genoten.
  hij wil VP worden jaja hij bedoeld vp met klein letter dat is viese pae


  Maak melding

 12. Nu gaan de spoken dansen, onverstandige kiezers MC, het is al te laat jullie hebben al genoeg gelachen nu is de tijd om te huilen, prijzen gaan omhoog, koers US Dolars gaan omhoog

  Familie`s van Nederland binnen kort moet je weer dozen met levensmiddelen naar Suriname posten.
  .
  Onverstandige MC kiezers denk even na, kan een Joeka een land regeren samen met een moordenaar en een Paje die zijn land in stukken heeft verdeeld?.

  Lafoemang

  lekkermang


  Maak melding

 13. iedereen ziet dat het regen behalve de ndp-ers zij beweren dat de zon schijnt, lees reaktie van die demagoog op nummer 7.
  @ nummer 14 geld dat ook niet voor die massamoordenaar die jullie als een soort god zien .


  Maak melding

 14. En wat voor opleiding en ervaring heeft DDB?

  – sportschool
  – porno verkoper, souteneur.
  – drugsbaron
  – martelaar.
  – moordenaar.
  – etc.


  Maak melding

 15. ME_neer@du-tjie , yu@das, Neusjie en consorten
  Wie creeert de staatsgreep van 1980 en wie heeft er belang bij ?
  Er is de afgelopen 30 jaar een blinde drang bij Den Haag om “Patriot D.D.Bouterse “tot verdachte te maken en tevens veroordeelt te krijgen .
  Nederland heeft tig- miljoenen geinvesteerd en er moet zeker rendement voortkomen .
  Het is jullie Olland(politiek Den Haag)die er baat bij heeft dat “Patriot D,D,Bouterse” veroordeelt wordt , want zij wil immers bepalen (Paternalistisch) wie er in REPUBLIEK SURINAME “PRESIDENT” wordt en wie niet .
  Het zijn helaas aspecten die niets met het recht te maken hebben .
  Het is niet mijn bedoeling om achteruit te kijken in de historie van jullie Olland , maar als ik een vergelijking mag maken dan verbleek de wandaden van Nazi-Duitsland .
  Jullie Ollandse Vrouwe van Justitia is niet geblinddoek .
  Zelfs een blind paard begrijpt dat er politiek met deze zaak wordt bedreven .
  Dat noemt men “DUBBELMORAAL”
  PROCES D.D.BOUTERSE IS ILLEGAAL
  Waarom vormen jullie geen RAAD om opening van zaken te krijgen omtrent de rol en bijdrage van DenHaag
  Alle bewijzen zijn gedocumenteerd en houden
  domicillie in “HET BINNENHOF”
  Niet te lang mee wachten , gewoon doen en neem Kathleen Ferrier ook mee .
  Ik reken op jullie , LEFGOZERS , en in gedachten ben ik bij jullie

  Jullie PVV heeft gewonnen , wat zullen jullie trots zijn op jullie-lijder .

  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  EENDRACHT MAAKT MACHT
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  TELKENS VOORWAARTS , VOORWAARTS RICHTING HET GELUK/OVERWINNING
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

 16. weer zo een ziekelijk en domme reaktie op nummer 18. het zou beter zijn als jullie zeggen dat de hele wereld fout is behalve bouterse dan zijn we toch klaar.voor mij is bouterse een ongeschoolde en onbeschofte crimineel.


  Maak melding

 17. DU,
  Wanneer het niet in jou kraam te pas komt heet dat ziekelijk en dom. Waar woon je feitelijk.

  Hier bepalen wij het, blijf jij maar met je brikettenkachel.


  Maak melding

 18. Luister mensen,
  als somo zegt dat zijn achterban wil dat hij vp wordt dan lieg hij.
  somo heeft zijn achterban voorgehouden dat v.p wordt dus daar liegt hij echt verschrikkelijk hopend dat BAS hem aldoor heeft

  joe brada


  Maak melding

 19. ik ben blij dat jij dat niet ontkend pinto maar waneer het fout gaat zal ik jou deze woorden herinneren pinto.
  jullie bepalen wat er in suriname gebeurd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.