Nieuw parlement Suriname binnen enkele weken

6

PARAMARIBO, 8 jun – Het nieuwe parlement kan al over enkele weken bijeen komen. Dit zegt voorzitter Lothar Boksteen van het Centraal Hoofdstembureau, CHS. Nu de uitslag officieel is, ligt de bal bijna op de andere helft. De gekozen leden van het parlement krijgen binnenkort belangrijke post.

Het wordt een zogenaamde bewilligingsbrief. Die moet binnen twee weken worden ingevuld. De aanstaande leden geven zo hun bereidheid aan. “Dan kan het parlement van start gaan”, zegt Boksteen. Met het bekendmaken van de officiële uitslag is de rol van het CHS minder prominent geworden. Het was geen makkelijke. Vooral de Mega Combinatie was nogal sceptisch over het werktempo.

Dat zou aanleiding kunnen geven tot geknoei. Achteraf blijkt er niets van te kloppen. Boksteen is niet anders dan tevreden over het verloop van de stembusgang. “De verkiezingen zijn goed georganiseerd. Dit was onder meer te merken aan het hoge opkomstpercentage.” Ruim vijf en zeventig procent van het aantal stemgerechtigden deed mee. Het aantal ongeldige stemmen blijft wel zorgpunt.


6 REACTIES

 1. In die bewilligingsbrief mogen ze wel met Hoofdletters en vetgedrukt erbij zetten dat echt binnen twee weken antwoord terug moet zijn. Met name mag de voorzitter van AC daarop geattendeerd worden. Een telefoontje erachteraan dat het ernst is zou ook geen overbodige luxe zijn.


  Maak melding

 2. Vooral de Mega Combinatie was nogal sceptisch over het werktempo.
  Dat zou aanleiding kunnen geven tot geknoei. Achteraf blijkt er niets van te kloppen. Boksteen is niet anders dan tevreden over het verloop van de stembusgang. “De verkiezingen zijn goed georganiseerd. Dit was onder meer te merken aan het hoge opkomstpercentage.”……………….

  En toch zijn er 511 stembiljetten “VERDWENEN” waarvoor Boksteen geen verklaring weet.En dat zijn juist het aantal stembiljetten die Megacombinatie op een totaal van 9 zetels in Paramaribo zou opleveren en dus landelijk 24 zetels.Achteraf zal er,volgens Boksteen,een onderzoek hieromtrent worden gedaan maar dat is het paard achter de wagen spannen.Bij de vorige verkiezingen waren er ook onregelmatigheden in het nadeel van de NDP!!!Toen was er volgens het CHS ook niets aan de hand.De Megacombinatie mag wel winnen maar het mag niet overweldigend lijken!!!”In een mand zo vol met pruimen,mist men vijf/zes pruimen niet” denken ze bij het CHS.


  Maak melding

 3. Nu gaan de spoken dansen, onverstandige kiezers MC, het is al te laat jullie hebben al genoeg gelachen nu is de tijd om te huilen, prijzen gaan omhoog, koers US Dolars gaan omhoog

  Familie`s van Nederland binnen kort moet je weer dozen met levensmiddelen naar Suriname posten.
  .
  Onverstandige MC kiezers denk even na, kan een Joeka een land regeren samen met een moordenaar en een Paje die zijn land in stukken heeft verdeeld?.

  Lafoemang


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.