Aantal ministeries in Suriname wordt verminderd

12

PARAMARIBO, 8 jun – Het aantal ministeries wordt verminderd. Dit zegt Henk Ramnandanlal van de Mega Combinatie. Hoeveel minder is nog niet duidelijk. Met partner A Combinatie wordt bekeken hoe ministeries samen te voegen. Een gemeenschappelijke commissie is nu druk aan het matchen. Er komt ook een regeerprogramma.

Daarin komen de belangrijkste elementen van de wederzijdse verkiezingsprogramma’s. Ook wordt het pad uitgestippeld voor het nieuwe parlement. “Wij bespreken de procedures voor het kiezen van een voorzitter en uiteindelijk de president en vicepresident”, zegt Ramnandanlal. Dit moet al direct na achttien juni kunnen. Op die dag verklaart het Onafhankelijk Kiesbureau de verkiezingen bindend of niet.

Partijen willen geen tijd verliezen bij een positief besluit. De beide commissie moeten daarom zo snel mogelijk uitkomen. De twee combinaties zijn samen goed voor dertig zetels in het parlement. Dat is niet genoeg voor het verkiezen van de president in het parlement. In de Verenigde Volks Vergadering hebben de twee samen ruim zeshonderd zetels. Dat is wel meer dan genoeg.


12 REACTIES

 1. Dan zijn de kansen van Somo haast bekeken.
  Ik zelf haat rommel bestuur.
  Het wordt zeer moeilijk Tjikri Tjikri boi te accommoderen..zeg maar probleem VA.


  Maak melding

 2. Minder ministeries is prima. Het is belangrijk dat het ambtenaren-apparaat afgeslankt wordt. Nu is 60% van de beroepsbevolking in ons swiet Sranan ambtenaar.
  De vraag is of Mega en AC dit probleem willen aanpakken. Zo ja to hoeveel procent zal het aantal ambtenaren worden gereduceerd en binnen welk termijn?


  Maak melding

 3. Volgens de laatste pijling in maart 2010,telt Nederland ruim 16,5 miljoen inwoners waarvan ruim de helft,8,3 miljoen,een baan heeft.Bij de overheid (lees ambtenaar) werken er:Onderwijs en wetenschappen 504.000
  Gemeenten 171.000
  Rijk 123.000
  Defensie 68.000
  Politie 62.000
  Provincies 13.000
  Waterschappen 10.000
  Rechterlijke macht 4.000
  Totaal 955.000
  ===============
  Suriname heeft rond de 500.000 inwoners waarvan 250.000 werkzaam is.Weer de helft daarvan zit bij de overheid dus 125.000.
  Volgens Telting van financien is het elke maand een waar karwei om deze “(spook)ambtenaren” van salaris te voorzien!!!!Reduceren tot minstens de helft zou een mooi begin zijn.


  Maak melding

 4. Somo neem mijn advies aan: ga niet in de coalitie met de combinatie dictator/moordenaar en hersenloze/boef/rover.
  Als D.D.B. zijn zin niet krijgt wordt je op een dwaalspoor gezet en als Brunsie zijn zin niet krijgt ben je genoodzaakt met tien lijfwachten te lopen. Kijk maar naar allendy: wat zei Brunsie toen tegen allendy. “teken ? neks no teken” kort daarna moest allendy lijfwachten inroepen. Dit is de manier waarop straks leiding wordt gegeven aan het land. Somo je ben een kei in het oppositie voeren. Mek denk mang denki tak you drungu gi a VP-post.


  Maak melding

 5. Tot nu toe betekent het vermeerderen van ministeries veelal vrienden helpen aan een nieuwe overheidsbaan(lees soort zekerheid), maar het reduceren van Ministeries in SME betekent geens- zins het verminderen van aantal ambtenaren.(Tot nu toe)

  Wel wat ministers- of directeurs-posten minder, maar niet de overige ambtenaren.

  Menig kabinet heeft de mond vol gehad over het afslanken van het Overheidsapparaat, maar zij weten ook geen werkgelegenheid aan te wijzen buiten de overheid om deze mensen onder t accomoderen.

  Laat de Surinamers zich dus geen illusie maken omtrent het verminderen v/h ambtenaren apparaat.

  Inmiddels kom je steeds minder capabele mensen tegen achter de diverse balies die service willen verlenen en veelal de antwoorden schuldig blijven.

  Het zwakste en meest onefficiënte apparaat van SME ofwel het OVERHEIDSAPPARAAT.

  Kijken wat MC en AC ervan kunnen bakken. Wij benne benieuwd.

  S.v.p. De VA buiten de regeermacht laten,want dat vraagt enkel om GROTE PROBLEMEN.

  Iedereen is bekend met het gedrag van deze groepering zodra die de kans krijgt te chanteren, dus niet ZIENDE BLIND regeren.

  *** GOD BLESS SURINAME” ***


  Maak melding

 6. De dollarkoers schiet omhoog. Kapitaalvlucht is begonnen. Afbraak van de eens stabiele economie is ingezet. Straks zijn alle winkels leeg. Terug naar de tijd van het C.I.S.??? In die periode werden alle inporten verboden. Vele honderden bedrijven zijn op de fles gegaan of moesten flink saneren. Vele zijn toen het land uitgevlucht. STAAT DIT ONS WEER TE WACHTEN???? NIEMAND HEEFT VERTROUWEN IN DEZE SCHURKEN!!!!!


  Maak melding

 7. De ministeries worden samgengevoegd, hetgeen een functionele wijziging betekent, maar niet het aantal werknemers reduceert. En als het aantal werknemers/ambtenaren wel wordt teruggebracht, wat doe je dan met ze? Omscholing, ontslag, gouden voetdruk etc? Hoe dan ook, een goed plan is gewenst, want het kost altijd geld.


  Maak melding

 8. “antal ministeries in Suriname wordt verminderd”

  Minder ministeries prima, maar heel duidelijk en voorzichtig zijn in ontslaan van ambtenaren, waar moeten die mensen een andere baan vinden.

  Waar wel naar gekeken moet worden zijn de etnische ministeries, waar mensen tot managers zijn gebombadeerd enkel en alleen omdat ze geaccomodeerd zijn door etnische partijen, managers zonder een diploma, dat soort mensen moet je direkt de laan uitsturen, spookambtenaren dito, daarna automatische afvloeing zoals bijna pensioengerechtigd, dan reorganiseren en kijken welke kwalificaties mensen moeten hebben voor bepaalde functies, en daarna de rest die buiten de boot valt met bijv. een jaarsalaris en behoud van ziektekosten verzekering ontslaan of proberen te werk te stellen in het bedrijfsleven.


  Maak melding

 9. ja krepi heeft absoluut gelijk hij is een van de personen die de dollar laat stijgen en somo een bravo heeft gegeven.
  dat na egte sranang mang met een rok


  Maak melding

 10. Huidige gang van zaken
  Aangezien dat stabiliteit noodzakelijk is van de aankomend regering,word het halsreikend gekeken naar de op stelling en aantal ministeries.
  een ding staat vast dat megacombinatie zal regeren met een ondersteunend partij.
  Partijleider D.Bouterse moet het ook in de gaten houden dat hij niet te veel uit handen geeft aan A combinatie.
  leukste is het moment dat men nu de leider van PL leert kennen.
  Als hij zijn zin niet krijgt en de dominante rol niet krijgt ,loopt hij weg.
  Wat heb je aan zo iemand.
  Enkele weken geleden waarschuwde ik hier omtrent het gedrag van Paul Somohardjo.
  Over heer santokhi heb ik ook toen geschreven dat hij zeker spijt had over zijn uitlatingen.Maar van fouten leert men.
  Ik hoop dat straks ook een stabile regering komt dat onze ecomie gezonder wordt,
  en de koersen stabiler blijft.
  Het zou mooi zijn dat onze doorsnee volk minimaal elke maand valuta tegen redelijk koers bij de Centrale Bank CQ alle banken konden kopen ,net als vroeger.

  Nu rijzen de prijzen van de eerste levensbehoefte de pannen uit,maar dit gebeurt alleen om verwaring onderhet volk te veroorzaken.Ik hoop dat de nieuwe aankomend regering de tij keert.
  hetblokvandewaarheid,Shivan .B


  Maak melding

 11. @isri
  Sinds wanneer is 995.000 gelijk aan 8,3 miljoen?

  We weten dat jullie meester zijn in het posten van onzin, leugens en stomme opmerkingen maar dit is weer eens buitengewoon absurd.

  En moet ik uit je posting op maken dat DDB het ambtenaren apparaat met zeg 90% gaat inkrimpen (mooi woord voor iedereen ontslaan zodat er maandelijks meer overblijft om onder de eigen armen te verdelen).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.