zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameSomohardjo ziet gat in nieuwe coalitie Suriname

Somohardjo ziet gat in nieuwe coalitie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 jun – Er is nog steeds ruimte voor deelname in de aanstaande coalitie. Dit zegt voorzitter Paul Somohardjo van de Volks Alliantie. Weliswaar maakt het akkoord tussen Mega Combinatie en A Combinatie alles een beetje ingewikkelder. De Volks Alliantie neemt geen genoegen met restanten.

Het is alles of niets. Dit betekent in elk geval het vicepresidentschap. Andere posities zijn misschien interessant, maar niet voldoende. Somohardjo vindt zijn combinatie alle aanspraak maken. Makkelijk zal dat niet vallen, ook omdat A Combinatie voor hetzelfde gaat. Somohardjo wil hoe dan ook blijven praten met Mega Combinatie-leider Desi Bouterse. Hij ziet voorlopig geen reden af te zien van deelname.

Bouterse houdt de boot nog af. Een afspraak voor verder onderhandelen is ter elfder ure afgezegd. Vor Somohardjo is het geen reden tot pessimisme. Hij heeft alle geduld. De nieuwe coalitie is er beter af met hem erbij. Zonder betekent een meerderheid van slechts dertig parlementszetels. Dat is niet genoeg om de president in een keer te kiezen. Mogelijk stuurt Bouterse het op een Verenigde Volks Vergadering aan. Daar kan hij wel bogen op een ruime meerderheid.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

33 REACTIES
 1. leuk geprobeert Somo…maar ik geloof dat Deci de schade beperkt zal houden…Dus hij heeft jouw niet zo nodig bij de echte opbouw van het land.


  Maak melding
 2. De keuze van het Surinaamse volk

  De top tien voorkeursstemmen, gekozen door het volk:

  1. Bouterse 18.322 MC
  2. Santokhi 14.416 NF
  3. Venetiaan 12.370 NF
  4. Simons 11.119 MC
  5. Kandhai 9.361 NF
  6. Pahlad 8.197 MC
  7. Breeveld 7.488 DOE
  8. Misiekaba 6.706 MC
  9. Sapoen 5.227 VA
  10.Parmessar 5.027 MC

  Somo en Brunswijk niet in de top 10. Dat zegt al genoeg.
  Als nu de “oude politieke gaarde” plaats maakt voor de nieuwelingen, dan heeft het volk een goede keuze gemaakt.

  Oproep aan: Steve Meije en aanhangers bid dat hij tot inkeer komt en niet kiest voor MP. Als hij echt hart voor Suri heeft, dan doet hij een stap terug. We weten het al, hij heeft gewonnen!!!

  1. Santokhi Pres.
  2. Simons Vice Pres.
  Het volk heeft gekozen, uitgaande van bovenstaande voorkeursstemmen!!! Doe er wat aan…

  bron:Starnieuws.


  Maak melding
 3. Somo wil duidelijk aansluiten om de boel te ontwrichten…..en komt nu al met een etnisch verhaal.
  Dan hoe wil hij helpen mee te regeren….deze man is zeer gevaarlijk….niet te vertrouwen….waarom zou men MC stemmen en plotseling toch anders gaan handelen.
  Die man Somo denkt dat anderen handelen als hoe hij te werk gaat(zeer ONBETROUWBAAR).

  Of naar alle waarschijnlijkheid heeft FRONT hem op pad gestuurd…IEDEREEN WEET DAT MEN MENSEN GAAT OMKOPEN….jaja vanuit FRONT.
  DIT soort gedrag noemt FRONT….DEMOCRATIE.


  Maak melding
 4. Tuurlijk ziet Somo nogsteeds gat in de nieuwe colatie.

  VA heeft deelgenomen aan de verkiezingen om in elke coalitie te zitten en niet in de oppositie samen met de loosers van front. Daarom zal het verraad van de VHP aan het Surinaamse belang, Sardjoe nog duur komen te staan, mark my word.

  Deze domme man sardjoe heeft zijn lot verbonden aan de looser vene, terwijl de VHP’er niet om die reden naar de stembus is gegaan.

  Momenteel speelt dus het volgende.

  Sardjoe moet dus met spoed vertrekken naar Nederland vanwege familie omstandigheden, de ware reden zullen we waarschijnlijk nooit achter komen, maar heb het vermoeden dat de vhp doodsbedreigingen niet mals zijn, het wordt te heet onder zijn voeten, verraders redden het zelden.

  Vene de looser heeft zich sinds 25 mei niet meer in het openbaar vertoond, waarschijnlijk heeft die man een zenuwinzinking, moro e doro en kon na mama bobi heeft niet gewerkt, het electoraat is slimmer geworden alleen hadden deze dombos het niet door.

  Eigenlijk kan je het dus stellen dat Suriname momenteel onbestuurbaar is, een President die niet meer in het openbaar is verschenen, is hij ziek of wat dan ook? en een VP die halsoverkop naar het buitenland vertrekt, voor hoelang weet niemand?

  Bouterse verplaats inmiddels de gesprekken met VA, misschien worden ook gesprekken gevoerd met VHP’ers. sardjoe vlucht omdat hij niet als verrader van vene te boek wil staan, maw de gesprekken en overeenkomst is getekend omdat ik vanwege familiomstandigheden naar het buiten moest, it wasn’t me.


  Maak melding
 5. Geachte redactie,

  In uw artikel lezen wij het volgende: “De Volks Alliantie neemt GEEN genoegen met ‘restanten’. Het is alles of niets. Dit betekent in elk geval het vicepresidentschap. Andere posities zijn misschien interessant, maar niet voldoende.” Uitspraken van PL voorzitter Paul Somohardjo.

  Wij hebben intussen sterk de indruk gekregen gezien de vasthoudendheid van de PL-voorzitter, dat hier iets veel ‘ernstiger’ aan de hand is, dan slechts de ambitie van de PL voor het vicepresidentschap (waarnemend president) ‘slechts’ onder Presidentschap van Desire Delano Bouterse.

  Want waarom zou een partij-combinatie met slecht zes (6) zetels officieus, zich aan zo’n hoog ambt willen vasthouden. En nog onder een voorwaarde welke politiek in feite nergens op slaat. Of is het omdat het Grieks paard voortijdig achterhaald is geworden, alvorens deze de muren van de stad Troje kon werd binnengehaald. Om vervolgens toch nog een uiterste poging daartoe te wagen?

  Want eerder stelden wij dat gezien het aantal zetels waarover de Volks Alliantie beschikt, een vicepresidentschap (waarnemend president) nimmer aan de orde kon zijn geweest. Dat betwijfelen wij. Deze zou eerder moeten gaan naar de A-Combinatie met zeven (7) zetels. Dus waarom de Volks Alliantie zich nog niet kan ‘onthechten’ van haar streven moet ongetwijfeld andere oorzaken hebben.

  Kennelijk verward de Volks Alliantie ook de Front politieke cultuur met dat van de MEGA-Combinatie, in relatie tot de politieke realiteit n.a.v. de officieuze verkiezingsuitslag van 25 mei 2010 jl. Daarnaast gaat de Volks Alliantie kennelijk ook voorbij aan de principes van de democratie en de Grondwet, dat het de Assemblee en/of de VVV is, die daarover een besluit neemt. En niet een partij of voorzitter van een combinatie.

  En uiteraard kunnen er daarover vooraf afspraken t.a.v. het stemgedrag gemaakt worden. Maar dan blijft het een zaak van de Volks Alliantie zelf, opgrond van haar ‘diplomatieke acties’. En die diplomatieke acties kunnen je niet slechts overlaten aan een man van een winnende combinatie.

  Dhr. Ramdien Sarjoe van de VHP/NF bijvoorbeeld pakt het ten minste wat diplomatieker aan. Die is niet bescheiden om zijn ‘buitenlandse opdrachtgevers/adviseurs ‘ om advies te gaan vragen. Hij is ook met spoed vertrokken.

  En trouwens, wat bedoeld de voorzitter van de Volks Alliantie met ‘restanten’? Zo spreek je naar onze bescheiden mening NIET over ‘overheidsinstituten’, tenzij je deze minacht.

  Vandaar ook onze indruk, dat de PL voorzitter Paul Somohardjo nog steeds ‘denkt’ in termen van extreme dictatuur, met grote minachting voor de ‘volkswil’ en haar instituten. En dat zou hem en zijn combinatie aan het eind van de rit duur kunnen komen te staan.

  Dus op welk ‘gat’ wordt retorisch bedoeld, door de Volks Alliantie feitelijk gefocust.

  Maar zo men zegt; ‘al doende leert men’.


  Maak melding
 6. Praatjes vullen geen gaatjes. Terwijl er eindeloos lang geparaat wordt en zelfs de hulp van God wordt ingeroepen blijft de VV koers alsmaar stijgen.
  Werken mmoeten ze voor het volk zoals beloofd.een dag niet voor het volk gewerkt is een verloren dag heren belofte makers


  Maak melding
 7. Deze Somo is een RAT!! Overal zoekt hij een gat om in te kunnen kruipen!! Wie kent hem niet op zo’n manier die Boefjee. Kosten wat het kost, kan hem geen snars schelen. Probeert altijd een graantje mee te pikken en ligt niet voor wakker.

  Is er dan nu geen tijd hem met een Tamarinde stokje te tracteren!!! Want dat verdient hij denk ik!!!


  Maak melding
 8. Bouterse president en Drs. R. Parmessar vice-president van suriname. Op deze manier is toch een hindoestaan op een vooruitgeschoven positie terecht gekomen. Wat belangrijk is voor de hindoestaanse deel van de bevolking van suriname. Deze samenstelling kan verder van nut zijn in de vvv voor DR en RR leden van hindoestaanse kom-af.

  Bovendien krijgt dhr. Bouterse een zeer deskundige bestuurder van zwaar kaliber als VP die het beleid kan helpen organiseren.

  Nu dient een charme-campagne te worden gestart met de zoveel mogelijk hindoestaanse deel van de MegaCombinatie, Om duidelijk te laten zien aan de surinamers van hindoestaanse-afkomst dat er wel degelijk aan hun belangen wordt gedacht.

  Dus door Drs. R. Parmessar naar de voorgrond te schuiven als VP Kan de Kritisch sie onder hindoestanen de wind uit de zeilen worden genomen. En zal men ontvankelijk zijn voor de nieuwe coalitie, en ook de dr en rr leden
  zullen zich hier in terug kunnen vinden.

  Bovendien kan bij goed presteren van dhr parmessar, over 5 jaren zelf president van suriname worden. Daartoe dient de hindoestaanse deel van de bevolking hem veel meer steun te geven dan nu het geval is.


  Maak melding
 9. Het enige gat dat ik zie is een gat in een van de celwanden in Santo Boma. De moordenaar wil eruit.

  #3.
  Blijf dromen! Santokhi met de partij van de moordenaar!? Soso jugu jugu!


  Maak melding
 10. Een indiaan, als president van Suriname is niet meer dan normaal want dat is het bewijs dat de idiaanse mens, nimmer een Slaaf is geweest.
  En nu een vice president uit de Binnenlandse bevolkingsgroep, ja dat is niet meer dan verwachtbaar want de binnenlandse bewoner is de enige echte eerste afstammeling van de slaven.Niet de stads creool!
  Ja de enige echte en niet de contract arbeiders,en toch mogen die ook een positie, mijn uitleg is ter illustratie en naar waarheid.
  Wat wij ook niet moeten vegeten is dat Brunswijk, nu kan vertellen welke partijen hem hebben uitgelokt om de wapens op te nemen.Die wapens zijn immers afkomstig uit Villa Marheeze, helaas zijn de dossiers er niet meer, niet echt hoor, er leven immers nog betrokkenen!!!!!
  Vreemd hoe er altijd zieke familie van politici in den vreemde ontstaan, tegelijkertijd komen ze met een koffer vol geld terug om hun stro mannen te betalen.

  Deze vrede is het beste wat Dhr.D.D.Bouterse, heeft kunnen bewerkstelligen voor dit getergde land Suriname,helaas heb ik Venetiaan, vele malen opgeroepen dit gebaar waar te maken.

  Bita bere fasi a no a fasie fu tjari na kondre
  Mama gron sa bari watra ai en fadon bun bigi


  Maak melding
 11. Somo vicepresident, Brunswijk neemt Bouterse te grazen. Somo wordt president met 6 zetels in DNA. Parmessar en Pahlad worden tijdens de vlucht neergeschoten. Brunswijk en Somo pakken Rachied Doekhie wederom. Hindustanen kunnen nergens naartoe vluchten. Huizen van Hindustanen veranderen in Town Ships. Suriname verandert van naam in DRUGSLAND of “El Doradodrug”. Mission accompliest. Yes You Can also fullfilled.


  Maak melding
 12. Hij heeft geenszins de intentie werkelijk met het land bezig te zijn.

  Gewoon komen en de boel zitten belazeren dat is zijn behavoir.

  WEG MET DIE MAN.


  Maak melding
 13. Whome,

  Soms is het niet anders en moet je roeien met de riemen die je hebt!!
  En die partij is een democratische partij, dus volgens mij niet in het bezit van 1(een) persoon. De rest heeft een eigen wil. Het is afwachten of ze er ook gebruik van kunnen maken!!


  Maak melding
 14. Somo ziet overal een gat in. Hij ziet zelfs een gat in een put. Ik hoop dat Somo rustik rustik gaat zitten in de oppositie banken. Het gaat die man niet op het land maar om de positie van VP. Ik word misselijk van die man


  Maak melding
 15. Kan iemand die gast van PL SOMO eens leren dat de zin niet luidt
  “om te helsen” maar “te omhelsen”.

  Die stommeling maakt steevast tijdens elk intervieuw dezelfde fout,dus denkt onze DNA voorzitter dat het inderdaad “om te helsen ” is.

  Neen DNA voorzitter U stapt naar iemand toe om hem of haar te omhelsen, en niet naar iemand toe om hem of haar “om te helsen”.

  Leer dit voor eens en voor altijd.

  En dat wenst Vice president te worden van SME.

  Wat moet het niet worden in SME ??


  Maak melding
 16. Beste Lof (reactie #1),

  Het is naar onze analyse veel gecompliceerder, dan men je zou willen doen geloven. Zie daarom onze eerdere reactie #6.

  En naar aanleiding daarvan willen wij het zelfs nog scherper stellen. Omdat volgens onze indrukken nu, begint die zogenaamde ‘eis’ van de PL/VA van Somohardjo voor het vicepresidentschap, steeds meer op een ‘dictaat’ te lijken.

  Maar zult u zich afvragen, hoe een partij of combinatie met slechts zes (6) zetels kan ‘dicteren’ of chanteren, zonder dat deze in de positie voor verkeert.

  En dat is nou precies wat wij eerder bedoelden met het ‘breken’ van de MEGA-Formatie-Kracht d.m.v. fraude (reactie #6).

  Waarbij het naar ons idee de bedoeling lijkt te zijn, om het aantal zetels van de MEGA-Combintie en de A-Combinatie samen zodanig te reduceren, opdat de rol van de PL/Volks Alliantie onmisbaar wordt geacht voor samenwerking.

  Vandaar kennelijk dat de PL/VA o.l.v. Paul Somohardjo ‘zogenaamd’ voet bij stuk houdt. Hoogst waarschijnlijk heel goed ‘wetende’, wat zich momenteel achter de schermen aan het afspelen is (fraude) met de ‘Officiële Verkiezingsuitslag’ van 25 mei 2010 jl.

  Wat anders kunnen wij momenteel niet verklaren.


  Maak melding
 17. De NDP aanhang is bang voor Somo, maar zo is Somo altijd geweest dat heeft hij met het front gedaan en dat wil hij nu weer gaan doen. Deze man is een onberekenbare projectiel.Maar ze passen wel bij elkaar hoor. Somo Verkrachting,Bouta moord plus drugs,Brunsie drugs.En wat te denken van Alibux, Soemita, Dragman en zo kan je verder gaan.Waarheen gaat het met Suriname. Vis


  Maak melding
 18. @ teo
  hoe noem jij jou stelling op nummer 9 ? ik noem het raciaal denken voor een partij die jij beweerd niets met raciaal denken te maken heeft. leg mij dat uit als je wil.


  Maak melding
 19. Hello beste mensen,
  vertrouw Somo niet,ik heb op school gezeten met hem.
  HIj was altijd ondeugend,en hij stal geld uit school kast van de juf.
  Ook is hij erg onbetrouwbaar,vertelde altijd leugens.Opppassen met hem,gevaarlijke man,heeft zijn streken niet verleert.


  Maak melding
 20. Meneer, maak je niet druk, hij bezoekt vaak genoeg het fort zeelandia, onlangs nog omdat het immers de plek is waar veel ndianen en slaven zijn gemarteld.

  Jij nu… ….


  Maak melding
 21. weg met Somo, Bouta voor President. Gedoe met die Somo, hij kan nieteens behoorlijk in het Nederlands praten. Tot welke klas is hij op school geweest? Somo je moet je schamen. Eerst leren goed praten en dan maar eisen stellen.


  Maak melding
 22. Brunswijck(AC) en Somo(PL) willen beiden VP worden. Maar beide figuren hebben in het verleden dood en verderf gezaaid in Suriname. Somo was lid van de Bevrijdingsraad en Brunswijck was van het Jungle Commando. Deze personen zijn dus ongeschikt. Wie geschikt zou zijn is Willy Soemita. Sedert 2000 heeft hij Bouterse gesteund en is mede aan hem te danken dat de MC een eclatante overwinning heeft behaald bij de laatstgehouden verkiezingen. Soemita was tientallen jaren lid van het parlement, minister van LVV en minister van Soc.Zaken. Ook was hij vice-prmier onder Henck Arron. Hij heeft de vredesbesprekingen met het JC geleid en ontving in 2005 de Kwakoe Award in Amsterdam. Een man dus, die kan bogen op een ruime bestuurlijke en politieke ervaring. Hij heeft de onafhankelijkheid van Suriname helpen realiseren. Hij maakt geen vlieg kwaad en heeft de wapens niet opgenomen om andere Surinamers het leven zuur te maken.
  Voorwaar Soemita is een betrouwbare en geschikte kandidaat voor het vice-presidentschap.

  Benito


  Maak melding
 23. Pietjel, pietjel!! nandie jo pa?? Tjekel, tjekel!!!

  Kenthol batjok!!! Jollong!

  Somo ophoepelen jij rat!!! Go plan bana naga pinda!!!

  Ik kom je wel tegen!! en je weet wel hoe ik heet!! Ik rus wel in een gat!!


  Maak melding
 24. Somo in paniek. Hij ziet de bui al hangen. Of hij ziet dat zijn strategie in zijn facie is ontploft hahahhahaa. Ik heb tien schone vingers want ik heb voor niemand gestemd. Het was een keuze tussen het kwaad en het kwaad. Ik wil niet verantwoordelijk meer zijn voor de troep die zich regering noemt.


  Maak melding
 25. @ 23
  heb jij jou reaktie goed gelezen me boi.
  maar het klopt wat jij zegt er werden slaven daar gemarteld over indianen weet ik niet zeker maar dat is niet mijn punt, mijn punt is dat bouterse daar onze landgenoten heeft gemarteld en afgeslacht en toch loop jij als een blinde koe achter zo een crimineel aan RMD.leider je moet jou schamen jullie zijn een grote schande voor suriname, onze voorouders draaien zich in hun graf.


  Maak melding
 26. hoeze neemt SOMO geen genoegen met restanten.hij hoort zelf op een vuilnis belt thuis.verkrachting, coruptie ,ect, dat hij jaren voorzitter is geweest is een schande voor Suriname.


  Maak melding
 27. Wat een tamtam in dit land met nog geen half miljoen inwoners, nogsteeds kan er geen regering gevormd worden.
  Eerst was het AC , die mocht niet deelnemen in Paramaribo met de verkiezingen omdat ze hun zaken niet op tijd hadden ingeleverd, vandaag de dag zijn zij de lachende derde.

  Nu een Volksaliantie die geen raad weet ,wel of niet samenwerken, het duurt te lang ,Somo zal zijn plaats wel kennen bij MC, alla dagoe e fen eng basie.Het wordt hoog tijd dat Somo zijn mentaliteit moet gaan veranderen. Bouterse zal een goed leermeester zijn voor Bravo en Somo,veel succes!


  Maak melding
 28. Pl go for pres?
  wel a pae kies pres no af long.
  If mi na MC basi PL ek foot na chal.
  wani trong pres. njang pinda pres moro boeng pae?
  Go for ten ?
  Somo houd je eer voor je zelf,je heb de javannen al teveel aangedaan.Geef willie Nu de kans.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES