Brunswijk en Bouterse klaar voor Surinaams kabinet

40

PARAMARIBO, 3 jun – Voormalige aartsvijanden Ronnie Brunswijk en Desi Bouterse gaan samenwerken. De twee gaan akkoord met een coalitie waarin hun respectievelijke politieke combinaties prominent meedoen. Wat aanvankelijk onmogelijk leek, werd werkelijkheid.

Brunswijk en Bouterse konden decennialang niet door een deur. Aan die periode van onverzoenlijkheid lijkt nu definitief een eind te komen. “We hebben besloten met elkaar in zee te gaan”, zegt Bouterse. Hij is bereid Brunswijk’s politieke partij Abop te accepteren als coalitiepartner. Daar leek het aanvankelijk niet van te komen. Mega Combinatie wilde alleen met de Bep tekenen.

Bep en Abop maken samen deel uit van A Combinatie. Abop was niet bereid buiten gelaten te worden. Bouterse ging uiteindelijk overstag: “We moeten met elkaar kunnen samenwerken.” Met A Combinatie erbij beschikt Bouterse over dertig parlementszetels. De Volks Alliantie van Paul Somohardjo is de potentiële derde partner. Het wordt dan zes en dertig zetels. Dat is genoeg voor het verkiezen van de president.


40 REACTIES

 1. U ziet het bij gebrek aan respect voor de Democratie is dit het resultaat, men moet later niet komen klagen vooral FRONT niet.(men had Somo harder moeten aanpakken om geloofwaardig over te komen men heeft dit nagelaten)
  De karavaan trekt verder zei Somo en als Somo in deze stoet meetrekt, zal het zij die hem als vriend belachelijk zaten te maken behoorlijk pijn doen.


  Maak melding

 2. MC = Mega Crimineel +
  AC = Altijd Crimineel +
  VA = Vooral Aansluiten en
  desnoods crimineel,
  levert mogelijk een SUPER CRIMINELE STAAT.


  Maak melding

 3. Weer eens een bewijs hoe het kan verkeren binnen de politiek,but it happens all over the world that’s why some say “Politics stinks”.

  Nog niet zo lang geleden kon DDB zich niet voorstellen ooit met Brunswijk samen te werken,maar vandaag de dag blijkt verzoening en vergeving een toverwoord in Suriname. Of is het bittere noodzaak?

  Laat ons rustig afwachten wat de toekomst in petto heeft voor SME.

  Welke MEGA deals zullen uit de toverhoed tevoorschijn komen?

  De wederopbouw van PARA INDUSTRIES zal in elk geval niet door het jungle commando gesaboteerd worden.

  Als de TUCAJANA’s zich maar koest houden.

  GOD BLESS SURINAME


  Maak melding

 4. Dit is toch eigenlijk te gek voor worden. Alle Surinamers zouden zich moeten schamen.
  In Nederland hebben we Geert Wilders, maar die is nog niet veroordeeld. Bouterse en Brunnie zijn alle twee openlijk crimineel. Probeer maar eens naar Moengo te gaan.

  Door Bouta als president te kiezen, zal Suriname zich nog meer isoleren in de westerse wereld. Waar hij wel welkom is, zal bij Chavez zijn.


  Maak melding

 5. Als Surinamer schaam ik mij heel erg. Ik ben geen aanhanger van nieuwfront, A combinatie en Megacombinatie.

  Niet van nieuwfront omdat daar men eerst vanuit partijbelang/etnisch denkt.

  Niet van Mega, omdat daar ook geen nieuwe personen zonder een slechte immago het daar voor het zeggen hebben.

  Niet van AC omdat ik nimmer mij terug zal vinden aan het gedrag van leiders die zij tentoonstellen.

  Zelfs als een tuinman, misschien het laagste beroep een werk zoekt verlangt men goed gedrag. Voor elke baan is er een gewenst profiel.Is het nou voor een tuinman, looper, secreterasse, administratie, bediende, schoonmaakster enz enz.

  Ongelooflijk dat voor de hoogste functies in ons land geen profiel eisen gesteld worden.

  President: Bouterse
  Vice Preseident Somohardjo
  Parlementsvoorzitter: Brunswijk

  Het zou allemaal kunnen, niet mijn keus maar de wens van het volk zou men zeggen.

  Het enige wat ik weet is, hard werken voor je eigen toekomst en niet wachten en hopen van lantie zal AOW , kinderbijslag en huizen bouwen voor ons.


  Maak melding

 6. Als ze het land samen en snel kunnen opbouwen zoals het land in het verleden het land samen hebben vernietigd vind ik het goed.

  De verwachting is erg hoog!

  Ze hebben heelveel goed te maken.


  Maak melding

 7. Allemaal leuk die coalitie perikelen, maar wat zijn de concrete plannen van de MegaCombinatie, wat kan de MegaCombinatie feitelijk betekenen voor Suriname nu ze in het centrum van de macht staan?

  Als buitenlandse investeerder sta je namelijk niet echt te springen bij het idee dat een veroordeelde drugsdealer en moordenaar van Surinaamse staatsburgers als eerste burger cq president wordt aangesteld.

  Rust en goed beleid is dus essentieel!!!

  Het benoemen van de juiste mensen op belangrijke posten zoals Financieen is ook essentieel, het straalt vertrouwen en rust uit naar de financiele markten, aangezien Suriname met een zeer kleine economie met handen en voeten afhankelijk is van buitenlandse investeringen voor verdere ontwikkeling van de economie.


  Maak melding

 8. Dit word een regering zonder IQ de één is nog dommer dan de ander. valt wel op dat die ezels van de npd niet zo een grote waffel meer hebben.


  Maak melding

 9. Dit is de schuld van VHP, MC wilde graag met VHP’ers werken. Beide partijen beschikken genoeg capabele mensen. VHP is vooruit-strevend en Bouta wil alleen met hard werkende mensen werken. Wat VHP vaker gedaan heeft gewoon onder de paraplu van NPS te gaan schuilen en macht laten uitoefenen door de NPS’ers. Sardjoe wil gewoon de baas blijven en profiteren van machts misbruik. Wat heeft de VHP in al die afgelopen 40 jaren voor de hindoestanen gedaan. Nickerie waar de meeste hindoestanen wonen zou in feite een welvarend, rijkelijk en aantrekkelijk district kunnen worden, maar ja VHP is altijd blind geweest voor de hindoestanen.Trouwens het was de zelfde Bouterse die gezorgd heeft voor de verharding van de henarweg en de crematie oord te weg naar zee in belang voor de hindoestanen. Door optreden van Brunsie in de coalitie is de kans groot dat de criminaliteit gaat groeien onder de Djoeka’s. En wie worden de slachtoffers van ” de hindoestanen en chinezen”‘ door te doen van VHP.


  Maak melding

 10. Ik ben een ndp’er. Ik was eerst keihard voor de NDP, maar nu ben ik wel wat teleurgesteld in de NDP bestuurders. ik zie liever dat de NDP samen met de VHP en/of Volksalliantie in een regering zitten, maar niet met Ronnie.

  Ik zie dit eerder als een soort verraad aan de NDP kiezer. bijna iedereen die op de NDP hebben gestemd, delen deze mening met mij. Het kan en mag niet zo zijn, dat iemand die alleen de basisschool heeft afgemaakt zo ver in de politiek kan komen. Een slechtere voorbeeld voor voornamelijk de Surinaamse jeugd kan je niet geven.

  Door deze zet zie ik wel gebeuren dat de Hindoestanen die voor de NDP waren, flink hun kritiek zullen uiten op de NDP.


  Maak melding

 11. De ene is Tom de andere Jerry!!!

  De tijd is nu al aangebroken!!! Deze twee criminelen gaan het land nog meer naar de soep helpen. Het is niet hun schuld maar van de burgers wier voor hen hebben gekozen.

  Ba soekoe, ba fenie a tjarie!!!

  Niet klagen voor straks want, dan is het koekje van eigen deeg!!! Succes!!!!

  Zelfs die succes komt jullie niet toe door je eien gekozen partij!!! Zeg niet dat je niets wist van de achtergronden van deze criminelen!!!

  Verzuip in je eigen stront!!! Geen medelijden!!!!!!!!!

  Het volk heeft hun stem uitgebracht en gesproken!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 12. Het is niet te ontkennen dat er momenteel internationale onrust heerst, omtrent de samenstelling van de coalitie. Denk maar aan investeerders die zich massaal gaan terugtrekken.

  Bouterse, Brunswijk en Somohardjo hebben bewezen in het verleden waartoe ze in staat zijn. Onze regering bestaat straks uit moordenaars, kinderverkrachters, straatvechters, drugsdealers, gronddieven, scheidsrechter bedreigers enz.enz.enz. Mensen die denken dat je met een gelddruk machiene alle problemen heb opgelost.

  Waar zijn de intellectuelen die beloofd waren. Economen, ingenieurs, professors, doctors enz.enz. Maar eerlijk is eerlijk, het is democratisch gegaan en het volk krijgt ook een regering die het terecht verdient. Gelukkig heb ik alleen maar belegd in vastgoed.


  Maak melding

 13. Ik wil graag reageren op de ontwikkelingen in Suriname.

  Ik vind het belangrijk dat wij een optimistische kijk hebben op de ontwikkelingen in Suriname.

  Als wij kijken naar het onze bestuurders in het land dat hebben vele geen schone haden.

  Niet goed doen is een ruim begrip.Daar moeten wij ons van bewust zijn. Als je 7 even werkt doe je niet goed, als je spullen van lanti mee naar huis neemt doe je niet goed, als je jarenlang ‘ziek’thuis zit maar toch lanti geld ontvangt, doe je niet goed, als je moord, anderen sexueel intimideert met drug bezig bent doe je ook niet goed.

  het verschil is de het niet goed doen in bovengeoemde voorbeelden in gradaties van minder erg naar zeer erg, maar voor beide gradaties geen geoorloofd gedrag is.

  Wij mensen moeten gaan inzien dat wij onze gedragingen moeten gaan veranderen. aan de hand van bovengenoemde opsomming zullen wij nu allen tot de conclusie komen dat er weinig integere mensen overblijven waar wij op kunnen stemmen. Ik heb slechts enkele voorbeelden genoemd, maar u kunt zelf nog veel meer toevoegen.
  dus het volk kunnen wij niet kwalijk nemen dat zij hebben gestemd, want iedereen die zich verkiesbaar heeft gesteld heeft wel wat.
  door wanhoop kiest men maar, want wij moeten toch eenmaal kiezen. Dan speelt nog de diep ingewortelde partij politieke voorkeuren, of de vertegenwoordigers nog wel deugen of niet. van oudsher stemt met omdat je bedovergrootouder nps was of vhp er.

  Wat wij nog moeten leren is dat wij voor landsbelang moeten kiezen en niet voor personen. die loyaliteiten moeten wij achterwege laten.

  willen wij normen voor behoorlijk bestuur invoeren, dan moeten wij afrekenen met vriendjes politiek en regelarij. wij moeten onze mensen niet in verlegenheid brengen of een druk op ze leggen dat ze ons kunnen regelen, of een post kunnen geven omdat b.v. je tante hoofd is van de afdeling.
  dat soort dingen moeten wij voor de toekomst achterwege laten. zo creeren wij situaties dat mensen zich niet aan wet en regelgeving kunnen houden, waardoor het altijd onder en boven de wet blijft.

  terugkomend op het begin van mijn ‘betoog’. ja, er blijf weinig over om voor te kiezen. ik heb geen politieke voorkeur, maar heb wel een mening. misschien moeten wij alle oudzeer achterwege laten en met positieve verwachtingen naar de toekomst kijken.
  het is tekenend aan de wand dat de nps zo weinig stemmen heeft gehaald. ik wil bijna met zekerheid zeggen dat deze partij vanwege vergrijzing aan het uitsterven is.
  het feit dat deze partijen ondanks dat zij zo professioneel zijn hun oud zeer niet aan de kant kunnen zetten en ook kunnen meeregen in het belang van het volk is misschien niet verstandig. dit zou de kans zijn om een vinger in de pap te houden.

  ondanks alles moeten wij bouterse wel meegegen dat hij alle deuren opengegooit heeft en iedereen heeft uitgenodigd mee te doen.
  hoe je het draait of keert, het volk heeft gekozen en tot teleurstelling van velen voor bouterse. wij zullen echter de keuze van het volk moeten respecteren. so if you cannot fight the enemy than join them.
  wat bij ons allen het probleem vormt is onze grote mond en de grootpraats die wij bezigen. het disrespect dat wij voor elkaar hebben en feit dat menige Surinamer zich hoger verheven voelt boven de andere. dit alles zijn zaken die wij achterwege moeten laten willen wij gaan voor het landsbelang. als wij elkaar op een waardige wijze gaan behandelen, zullen doorhebben dan niemand meer is dan de ander, accepteren dat ieder op eigen kracht vooruit moet komen en ieder zijn eigen verantwoordelijkheid zelf draagt, dan kunnen wij een heel rijke toekomst tegemoet gaan. een hoog eigenwaarde als natie, kan resulteren in het sluiten van goeie deals met buitenlandse multi nationals, waardoor wij af zijn van de minimale percentages die voor ons land geclaimd worden terwijl de multi national er met de buit van door gaat.

  er is veel werk aan de winkel. laten wij vooruit kijken ipv constant in het verleden te leven. ik vind de overwinning van MC ook een teken aan de wand. Misschien is hetgeen wij hieruit moeten leren, dat wij ongeacht afkomst, politieke kleur, partij en ga zo maar door samen moeten werken en al onze oordelen, vooroordelen achter wege moeten laten. ik denk dat dat de boodschap van Hogerhand is. een eenheid vormen. gek genoeg is bouterse degene die daarin nu de hand rijkt. en wij moeten vooral niet oordelen op anderen, want ik denk dat bouta degene is die zich tzt zal moeten verantwoorden bij de Hemelse rechter.
  zie het voorbeeld van wat nu met Joran van der Sloot gebeurt. dus tot slot.
  wij moeten leren niet te oordelen, wij mensen geven niet de straf, als iemand de aardse rechter ontloopt, dan is er altijd nog de Hemelse rechter. het is niet aan ons, de energie kunnen wij geven om vooruit te kijken en voor ons zelf te na te gaan welke positieve bijdrage wij kunnen leveren. immers is dit het leven die wij te lijden, er is geen 2e leven, waar wij ons na deze van bewust zullen zijn.

  dit was mijn bijdrage.


  Maak melding

 14. Horen zien en zwijgen.
  we zijn er klaaar voor, over 5 jaar gaan wij de balans opmaken, en zien wat wij als MC voor elkaar hebben gekregen, wij praten niet wij doen. dat is onze motto niet lullen maar vullen.


  Maak melding

 15. wellicht dat de jungle bewoners eindelijk de stad kunnen overnemen en zich zullen aanpassen (integreren) aan het stadsleven!In ieder geval zal het jungleleven in Suriname aanzienlijk verbeteren en zullen er meer airstrips worden aangelegd om nog meer specerijen uit overig deel van Zuid – Amerika te kunnen verwerken naar Europa en USA te exporteren!


  Maak melding

 16. Suriname is diep gezonken om zulke mensen te kiezen als president/vice president.het gaat om de macht.brunswijk en bouterse hebben geen verstand van economie wel van coca.die mensen hebben gekozen dus moeten wij maar onze mond houden.


  Maak melding

 17. A torie setie now, en nu afwachten en kijken
  sang deng pa o doe dape now. Het is so wie so werk aan de winkel, genoeg te doen, en een regering met capabele mensen is ook belangrijk, Er is een lange weg te gaan, en hopen wat je hier en daar hoort en als dat zo is, buitenlandse investeerders de kans geven om binnen te komen. Schoon schip maken moet ook gebeuren, want er loopt zat gespuis daar rond!!!! Ze staan onder aan die ladder, ze moeten naar boven toe.
  Baja me winsie deng kraktie na alla boeng sani. A tang so

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 18. wat Bouterse en brunswijk doen is gewoon
  geschiedenis en om van te leren,is gewoon wat God van ons wilt we moeten vergevend gezind zijn.want indien u,uw overtreders niet vergeeft zal de Here uw God u ook niet vergeven .ik vraag me af als deze regering (ned/sur)wel vergevend gezind is. wij Surinamers zijn een vredelievend volk vooral die slaven we zijn zo vernedert en vermoordt mishandelt alles wat maar laag is hebben wij moeten accepteren .trots dat hebben wij Nederland nooit voor het gerecht gesleept integendeel worden wij nog steeds in de moderne slavernij geduwd (zie 100% controle Schiphol )wij hebben daarnaast Nederland niet nodig voor onze ontwikkeling want ze geven niets en hebben ook niets alleen de ouwe politieke leiders geloven nog in Nederland omdat zij het leuk vinden dat wij zo slecht en vernedert worden. maar wij hebben gekozen voor Bouterse mc omdat wij van mening zijn dat hij ons alleen kan halen uit deze droom waarin die ouwe gasten nog leven die daar zitten voor de politieke en Nederlandse belangen en niet kijken en doen wat het volk van hun verlangd .wij hebben gekozen voor een beter Suriname zonder aanzien der persoon of eer en principe, wij hebben op mc gekozen omdat hun hebben bewezen een dienaar van het volk te zijn wij hebben gekozen voor bouta omdat wij weten dat hij een ras echte Surinamer is en geen creool of Hindoe of Javaan of chinees of Libanees of bonti. laat deze boodschap duidelijk zijn .;


  Maak melding

 19. Surinamers gefeliciteerd met de geboorte van jullie “verlossers”. De drie aartsvaders zijn terug gekeerd uit de hemel: Mozes (bouta), Jacob (Brunswijk) en Abraham (Somohardjo)

  Deze drie grootmachten zullen ons land doen bloeien als nooit van te voren. De cocaplantages zullen ons land zulke winsten brengen dat Surigold en de staatsolie bedrijf kunnen sluiten.

  De 1 kan in het binnenland de djoekas goed onder druk houden (onze vrijheidsstrijder die niet eens zijn naam kan schrijven), de ander heeft alleen verstand (althans dat wordt beweerd) hoe hij een wapen moet hanteren (en mensen kan executeren) en de derde weet hoe hij alle kindertjes tot hem kan laten komen (in donkere woningen om ze te verkrachten)

  Maar niet getreurd, wij worden het rijkste land ter wereld, want de cocaine mag nu als handelsproduct onze economie ondersteunen.

  Kijk op het internet hoe grote drugsdealers hun geld verstoppen….niet op de bank, maar ze geven het weg aan een ieder die hun steunen. Ik kan me als de dag van gisteren herinneren dat Brunswijk in de Bijlmermeer met geld liep te strooien en het gepeupel elkaar bijna doodsloeg om een bankbiljet te kunnen krijgen.

  By the way, wie zijn de toekomstige ministers? Ik kan niet wachten tot ik die namen gepubliceerd zie. Het maakt niet uit wie ze zijn. Alleen het5 feit dat ze aan een dergelijke kabinet zullen deelnemen zegt al iets van hun verstandelijke vermogens.

  Maar de democratie heeft gesproken. HET VOLK heeft het laatste woord gehad. Zwijg dus en laat het over u heenkomen. Zorg dat u wel dagelijks in het wit of zwart gekleed gaat (rouwproces)

  SURINAME gefeliciteerd met uw keuze.


  Maak melding

 20. Op de achtergrond!

  Op de voorgrond hebben MC en AC bevlekten.
  Op de achtergrond heb ik me laten vertellen dat er economen, ingenieurs en proffessoren
  staan te popelen om aan het werk te gaan.
  Dus Paagal, maak je niet te ongerust.

  Wat wel belangrijk is, is dat Desi en Brunsi zich naar de achtergrond moeten begeven. Geef de onbevlekte doctoren en economen de kans om het land te besturen en ga geen bigi-mang spelen. Geen presidentschap voor Desi en geen ministerspost voor Brunsi. Dat vraagt om problemen.


  Maak melding

 21. Bouterse samenwerken met Brunswijk: wel eens gehoord van kiezersbedrog??

  trouwens, vergis je niet in de verstandelijke vermogens van Bouterse: volgens mij is hij al 10 jaar aan het voorbereiden geweest voor deze verkiezingen. Hij heeft het geduld gehad om te wachten op het juiste moment om toe te slaan.
  En ja, het volk heeft gekozen, dus zullen ze ook de gevolgen moeten dragen.


  Maak melding

 22. @ nummer 16 ,
  he is nu al zo ver volgens mijn informatie zijn heel veel surinamers terleurgesteld zijn in de ndp over de samenwerking met brunswijk wie niet horen wil moet voelen , wie zijn billen brand moet op de blaren zitten ze werden gewaarschuwd nu is het te laat me boi.


  Maak melding

 23. dat oud gezeur moet nu ophouden.het sur volk heeft geen afstandsbedieners nodig.zij heeft haar uitspraak gedaan basta.HEEL SURINAME IS PAARS…ACCEPTEER HET AUB.


  Maak melding

 24. Suriname heeft gekozn degene die aan de noordzee zittn moetn maar lettn op hun eign crisis en teren op hun voedselbonnen deze regering krijgt voordeel van de twijfel maar alleen een rasechte Surinamer met vaderlands liefde zou kritiek mogen levrn de armzalige allochtonen die daar 2jobs hossln om tog rond te komn als 2de rangs burger moetn hun bek houden


  Maak melding

 25. ik zie niks veel goed voor mijn geliefde suriname. ik zie ze tijdens de verkiezingen gewoon weer samen werken hoor. dit wat ze nu aan het doen zijn is achteruitgang voor het land. somo met zijn grote bek allemaal blaffen ze nodeloos. het wordt gewoon weer een poppenkast maar dit keer veel en veel erger, deze zelfde Somo speelt het toneel gewoon mee, zie ze gewoon weer samen in 2015 en wij nu maar blij zijn dat hij is bedankt. Politiek is Vies, Vuil en Laag. Er is al geen geld ala seey dij waka e mik walo pai mang, ze laten me denken aan een heleboel Ambtenaren/Lantimangs!!! Lantimangs kunnen maar met 2 leningen rondlopen maar deze regeringen no mang is meer dan dat. hoe betalen ze dit alles terug als er geen beleid is, begroting tot nu toe niet goedgekeurd. gaan ze ons verkopen aan de Chinezen later?????? om over de Justitie niet te spreken waarover had Belfort het eigenlijk? zelf overstraat zijn de kinderen niet veilig meer je wordt gewoon als kind zonder dat je wil meegesleurt in de wagen. wat een F…cking PEDOFIELEN allemaal. A kondre disi e verval met de dag. Zeggen jullie me wie onze Leiders zijn zal ik je zeggen hoe de Gemeendschap eruit zal zien. Wat is het beleid eigenlijkk!!!!!!!!!!!!!!!!! A kondre e Pina, men komt al niet uit, Dey fu dey a Prijs e stijg na Omu sneesie. Ze doen geen Malle Moer voor ons!!!!!! Doen alsof alweer en wij domme Kiezers maar gillen Paars Paars!!!!!


  Maak melding

 26. wij focussen maar op Nederland netals wat de President ons ook doet geloven. Nederland heeft ons helemaal niet nodig let maar op. Ze isoleren ons gewoon van de buitenwereld of zijn jullie blind. Men gilt de regering werkt niet mee met Nederland Hoeraaaaaaaa, maar hoevelen van jullie vechten fu gwa Nil, wiens un pina un wan tang dape. Rare mensen. Ik blijf in me geliefd suriname ook al wat gebeurt, die rommels waarop men nu stemt moeten ook door ons als Volk een Natrap krijgen netals hoe Somo en Doekhie het kregen. Wat hoe je het draait of keert ze voelen het niet. Wij als bevolking hebben een Olifanten verstand maar de Regering een Olifanten huid. Ook al wie komt en het gaat niet goed gewoon een Natrap moeten ze krijgen van de gehele bevolking want na unu e pina wij worden de dupe niet hun!!!! Dus wiens suma wini anno 2015 Mega, PL, VHP, ABOP, BEP, NPS enz enz, als ze niet deugen en we de dupe worden gewoon massaal op straat en ze naar huis sturen deze beesten. Soso zakkenvullers en Vriendjespolitiek!!!!!!!! Een flinke Natrap moeten ze van ons krijgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.