Nog even geen akkoord nieuwe coalitie Suriname

29

PARAMARIBO, 2 jun – Een akkoord voor vorming van een nieuwe regeercoalitie laat nog even op zich wachten. Mega Combinatie, de BEP en de Volks Alliantie willen eerst “nog nader overleg met partijstructuren.” Dus gingen de leiders uiteen zonder concreet resultaat op zak. Er is urenlang overlegd.

Tot een akkoord kwam het niet. Mega Combinatie-leider Desi Bouterse had eerder verzekerd dat het akkoord binnen enkele uren getekend zou zijn. Het is er niet van geworden. Volgens MC-woordvoerder Winston Lackin is het toch de verwachting dat het akkoord binnenkort een feit is. Paul Somohardjo van de Volks Alliantie is gelijk gestemd. Partijen komen over enkele uren weer bijeen.


29 REACTIES

 1. Nu zitten alle schurken van het land mooi bijeen.
  De grootste cameleon onder hun somo is het grote gevaar.
  Zo komt dit land nooit vooruit,honger om te regeren maakt plaats voor principes.
  trouwens geen van ze heeft dat.


  Maak melding

 2. inmiddels is de internationale druk toegenomen. De prijzen zijn ook gestegen, tickets zijn duurder conform starnieuws. Betekend dat het arme volk die stemt op basis van emotie het gelach moet betalen.
  Hoe dom kan een volk nou zijn om die man naar voren te schuiven. Er moet rust in het land komen De drie crinminelen zorgen alleen voor onrust.
  Suriname voorwaarts


  Maak melding

 3. Nog even; accoord?

  Het is nog niet zo ver en nu al klagen mensen die op MC gestemd hebben dat ze niet voor deze coalitie gaan. Sluwe Somo en zijn ministerstrio zijn niet te vertrouwen en met BEP kan je geen enkele oorlog winnen. Ook niet tegen illegale Braziliaanse goudzoekers.

  Ik wacht met mijn verder commentaar tot de regering Desi gevormd is dan reageer ik weer.
  Ik wil niet voorbarig zijn.


  Maak melding

 4. Suriname heeft gekozen. De drie ‘leiders’ die het land in de jaren tachtig in de afgrond hebben gestort, vallen elkaar nu weer in de armen. Alles om een flink stuk van de taart Suriname onder elkaar te verdelen. Heeft Suriname nu echt helemaal niets geleerd van het verleden Zijn er nu echt geen jongere politici die een beter alternatief zijn. Is het antwoord nee, dan heb ik intens medelijden met dit land dat 3 criminelen het land gaan besturen. Als er 1 ding duidelijk is geworden door de handelswijze van deze heren is dat ze slechts het eigenbelang dienen, Suriname en Surinamers zijn slechts een middel om zich te verrijken. Een voorspelling voor de komende periode: Suriname wordt het lachertje van Zuid Amerika. Investeerders kijken wel uit dat ze geld investeren in een bananenrepubliek waar de regering wordt gevormd door volkomen onbekwame mensen die vooral hun eigen zakken gaan vullen.
  Om al de beloften waar te maken en de vriendjes op diverse bestuursposten te krijgen is er geld nodig. Geld dat Suriname zelf niet verdiend, want bijna de helft van de beroepsbevolking is ambtenaar. Dus terug naar de jaren tachtig. Papier is goedkoop en geduldig, dus drukken maar die Surinaamse dollars. Die is dus binnen no time geen cent meer waard waardoor de prijzen enorm zullen gaan stijgen en er alleen maar kan worden afgerekend in euro’s en dollars. Wie is de pineut? De gewone Surinamer.De prijzen stijgen nu al enorm en de koers van de Surinaamse dollar keldert. Toeristen zullen ook Suriname links laten liggen. En deze bracht nog enige geld in het laatje. Dit alles was voorspeld en nog koos de Surinaamse bevolking voor de regering en de president die het land voor de tweede keer in de ellende gaan storten.


  Maak melding

 5. Nederland moet volgens hem niet op de borst slaan dat daar de grootste democraten van de wereld zijn, beweert Boldewijn. Wie had ooit gedacht dat 60 jaren geleden prins Bernard bezig was om Soekarno in Indonesië middels een staatsgreep omver te werpen. Iedereen zou je toen hebben uitgelachen als je dat beweerde, maar 60 jaren later is bewezen dat hij inderdaad bezig was met een voorbereiding van een coup tegen Soekarno.

  Deze informatie is voor al de gene die denken dat nederland het echt meent met suriname. Het is tijd dat zij gaan beseffen dat het een pure belangen kwestie is, vanuit de reguliere politiek.

  Bij Bouterse als president van suriname verlies nederland een zekere zeggenschap over de Rep. Suriname en verlies daarmee ook een zekere controle over de economische en politieke koers van het land.

  Het is tevens van algemeen bekend-heid, dat wersterse democratieen zich altijd dominant gedragen naar de ex-kolonies. Zij willen dus altijd de wet voorschrijven.

  Nu is suriname echt onafhankelijk, en maakt zijn eigen wetten en regels. Suriname bepaald nu zelf of een rechtelijke uitspraak op waarheid berust of dat het een politiek arrest is. Bovendien kan suriname aan de hand van nader-onder-zoek in de onderhavige zaak concluderen dat er sprake moet zij van een gerechtelijke-dwaling. In dat geval zal de surinaamse justitie de buitenlandse instantie nader informeren welke stappen er dan zullen volgen.

  In het Stellendam arrest van de hogeraad in nl. tegen dhr Bouterse waarbij hij tot 11 jaren gevangenis-straf is veroordeeld , zal de surinaamse justitie naderonderzoek verrichten naar de getuigenis van de Belg, als enige getuige tegen dhr Bouterse.

  De grondslag voor het onderzoek is de belgische justitie die verklaard heeft dat de belg gelogen heeft dat hij dhr. Bouterse ontmoet heeft en vandaar hem gekend zou hebben. Dus de belg heeft verklaat dat hij dhr. Bouterse nooit ontmoet heeft en dat hij gelogen heeft in zijn erdere verklaringen om strafvermindering te krijgen.

  Ik hoop in deze zaak dat de belgische justitie deze getuige gaan beschermen omdat hij grote kans maakt om vermoord te worden, gelet op het belang van de zaak.

  Wanneer gaat blijken dat het arrest van de hogeraad der nederlanden , onjuist is, dan zal dat de zoveelste gerechtelijke-dwaling van de laatste paar jaren zijn in de geschiedenis van de nederlanse rechtspraak.

  De surinaamse autoriteiten kunnen dan wereld-kundig gaan maken, hoe de ex-kolonisator de surinaamse maatschappij wil beheersen door de nl. rechterlijke-macht te misbruiken om niet welgevallige surinaamse politici of burgers te isoleren, of politiek uit te schakelen.

  Nu is Nederland vanzelfsprekend bang dat dhr Bouterse de waarheid aan het licht gaat brengen en dat nederland dan aan de schand-paal zal worden genageld, international.

  Maar er zijn nog veel meer zaken, die het dag licht niet verdragen voor nederland. Ook daar is nederland bang voor DD Bouterse. Zie bvb de staatsgreep in 1980. Moest dhr. Bouterse suriname over nemen en controleren voor nederland ??? Dat wil president Venetiaan toch weten van nederland.

  Daarom Is het goed om na te denken over de te volgen koers voor dat een coalitie tot stand komt, gelet op de visie van de partners mbt Nederland en hoe verder.


  Maak melding

 6. Wat! Nog niet getekend? baasje neem ze even mee naar Fort Zeelandia, ze tekenen dan onmiddellijk. Tenminste als je tijdens het martelen hun vingers niet verbrijzeld hebt.


  Maak melding

 7. dit is toch lachwekkend.
  Morgen krijgen de jongeren de schuld zo gaat het bij de ndpers zij doen nooit wat fout het altijd de schuld van een anderen.


  Maak melding

 8. Het Surinaamse volk heeft gekozen en dat dienen we te respecteren. Samen moet er gewerkt gaan worden aan een beter Suriname voor de Surinamers. Als we de energie bundelen kunnen we het land een stapje verder helpen. Daar is iedereen bij nodig. Ik daag jullie uit om je steentje bij te dragen!


  Maak melding

 9. Raar hoor,
  Brunswijk en somohardjo hebben jaren deel uitgemaakt van de vorige regering , toen was het niet erg dat “schone” vene met ze werkte, Toen was alleen Bouta de crimineel, op de beide anderen werd ” bijna” niets op aangemerkt , er werd nagenoeg geen punt van gemaakt ( hooguit pas toen Brunsie en Somo het voor gezien hadden in het front ,)!
  Nu daar de mogelijkheid bestaat dat ze met MC samenwerken zijn ze ineens wel crimineel ) hoe openlijk HYPOCRIET van bepaalde lieden !

  Het schijnt dat voor bepaalde mensen iemands “goedheid” ervan afhangt met wie hij
  samenwerkt ! sterke Bouta of de slappe marionet van Holland : Vene die natuurlijk altijd de voorkeur heeft van Roofvogel Holland alleen maar vanwege zn slapte (lees : slaafse koloniale opstelling)

  Mr Molenaar , toendertijd is Nederland geen lachertje van Europa geworden na de vele “handenschudderij” met Soekarno/Soeharto na de vele slachtingen in Indonesie ,

  Amerika word ook nooit een lachertje wanneer ze plotseling als het ze uitkomt een mildere opstelling tegen hun zgn “vijanden ” aannemen

  Ook is Nederland nooit een lachertje geworden na het vele BLOEDGELD welke de schatkist heeft gevuld vanaf o a de zogenaamde held piet hein welke in feite een ordinaire zeerover /dief was !

  Dus : de tijd heeft alle wonden geheeld en zal dat bij Suriname ook doen !

  Na 35 jaar gaat er eindelijk iets dagen bij het volk van Suriname en laten ze zich niet meer massaal misleiden door de vele “schildknapen van oranje” welke nooit iets voor Suriname heeft gedaan behalve het zo veel als mogelijk grondig leegplunderen !

  De betekenis van kappen met het kolonialisme heeft nu in Suriname eindelijk betekenis gekregen !


  Maak melding

 10. Harry Molenaar, bekijk het van de positieve kant. Als het straks weer heel slecht gaat met Suriname, kan ik heel goedkoop percelen kopen. Men zal springen om wat valutas. Als er na enkele jaren weer een regering komt die orde op zaken stelt, en er weer groei is, dan kan ik weer verkopen en aardig geld maken. Bekijk het zo: elke slechte situatie heeft zijn goede kant. Ook met geld wisselen valt straks weer aardig te verdienen. Ik rouw niet om de Surinamers, ze hebben tenslotte zelf op Bouta gestemd. Dus nogmaals, I love Bouta, hiep hiep Bouta, Bouta for president..


  Maak melding

 11. @Theo
  Je verhaal slaat nergens op en het onderwerp is SME niet NL. En als we het over SME hebben dan is toch duidelijk waarin DDB schandalig te kort schiet en waar hij wel toe instaat is.

  @Cees van Barneveld
  Je kakelt als kip zonder kop. Zal wel aan je naam liggen. Niemand zal zijn steentje bijdragen als hij de terechte en stellige indruk heeft er niet voor terug te zien, wetende dat DDB en matie alles inpikken.

  @JOHN
  En jarenlang hebben de NDP & DDB lopen schelden en vloeken op deze figuren en nu zijn ze op eens goed. Laat mij niet lachen. Het is gewoon één grote bende met incompetente oplichters.


  Maak melding

 12. En weer blijkt dat de beste stuurlui aan wal staan. In plaats van dat we alles bekritiseren kunnen we ook kijken hoe Suriname vooruit te helpen. Er zijn gekwalificeerde mensen nodig om het land te helpen besturen maar wat doen wij? Klagen, negativiteit spuien, kritiek leveren en dat terwijl velen niet eens meer weten hoe het reilt en zeilt in Suriname. We zijn het land ontvlucht toen het mis ging en nu gaan we misschien een een keer jaar op vakantie en weten het allemaal zo goed te vertellen!

  Mensen het volk heeft gesproken…
  En ja Desi Bouterse wordt president en de tijd zal uitwijzen of hij bestand is tegen zijn taak.

  God zij met ons Suriname!


  Maak melding

 13. DU(10),

  Ik heb gereageerd op jouw reactie(Srika), maar jammergenoeg is deze reactie niet verschenen. Het was naar jou toe, opbouwend bedoeld.

  Ik hoop dat je nu bewust wordt wat politiek precies inhoud. Politiek is niet rechtlijnig en je moet het zeer goed begrijpen. Mijn verwachting van NDP/MC voor de AC – al is het voorlopig een deel daarvan – is ook gedestileerd uit de realiteit van de algemene politiekvoering. Denk niet dat politieke tegenstaanders daadwerkelijk vijanden van elkaar zijn. Het handelen binnen de politiek wordt steeds bepaalt door de positionering van politieke partijen en/of politieke individuen.Vaak in eigen belang en te weinig in ’s landsbelang. Politiek kent geen allergie. Dat is het politieke spel dat begrepen moet worden.

  Somohardjo had ik niet gezien als directe kanshebber voor het vormen van een coalitie.

  Iedereen schreewt nu vuur en vlam. Maar dat is ook politiek. Ik heb dat van Somo nu ook te begrijpen. Het volk van Suriname heeft altoos gelijk! De uitspraak was het vormen van een coalitie met de NDP als houder van het presidentschap.

  Ik hoop dat een ieder nu wat wijzer wordt van wat de werkelijke betekenis is van de politiek in de praktijk.

  Is Bouterse fout bezig? Ik denk van niet. Hij begrijpt het spel en weet zeer zeker onder welke condities dit gespeeld wordt en voor zijn vernieuwingsgedachte gespeeld zal worden.

  Du (nr.10), probeer het nu ook te begrijpen. Politiek is en blijft politiek. Ook hier in Nederland zal Rutte, indien nodig, niet vies zijn te praten met Wilders over een eventuele coalitie. Wat is politicologie toch een mooi vak!
  En nu kijken naar 09 juni a.s.
  Srika


  Maak melding

 14. Teo waneer hou je op om iedere keer een zondebok te zoeken op jou onzin kracht bij te zetten. jij hebt over 60 jaar geleden dan komt die achteruitkijkspiegel jullie goed van pas maar waneer ik naar 30 jaren gelden verwijst toen bouterse alle wetten en rechten in suriname heeft vertrapt dan mag dat niet, stelletje malloten zijn jullie echt waar. blijf maar in jou waanbeeld geloven ééns spat het uit elkaar. iedere dictator of machtsdronken idioot creerd een vijand om zo het volk zand in de ogen te strooien kijk maar naar wilders mugabe en bouterse.teo je mag lullen wat jij wil hier in dit land heb je de (WOB) wet openbaarheid van bestuur.wij horen al 30 jaren dat er een tegen coup op handen was in suriname maar niemand komt bewijs,we horen al 30 jaren dat nederland achter coup zat niemand komt met bewijs de man die dat kan bewijzen heeft de grootste bek op de podium maar hij zwijgt in alle talen over de meest zwarte dagen in de geschiedenis van mijn republiek suriname. er trekken zich nu weer donkere wolken boven suriname ik hou mij hard vast. wat gaat er gebeuren met de internationale samenwerking met amerika nederland op drugs gebied en op militaire gebied ik ben bang dat suriname in een grote isolatie terecht komt omdat beschaafde democratische landen niets moeten hebben van een drugs veroordeelde als president en een massamoordenaar.misdaad loont in surname


  Maak melding

 15. Waarom laat Bouterse Rabin Parmessar dit keer aan de kant liggen en schuift hem niet als president kandidaat.
  vieze steekspel was het de vorige keer.

  nu komen de apen uit de mouwen.
  kan iemand mij uitleggen.
  Papo.


  Maak melding

 16. Voor verandering heb je leiderschap nodig. Leiderschap vereist ook de nodige offers, Bouterse toont dat hij een echte leider is die niet vies is om te verzoenen met zijn tegenstaanders, dit kan niet gezegd worden van die rancuneuze Vene, die nu op zijn blaren zit.

  Tuurlijk zullen Somo en Brunswijk niet de eerste keus partners geweest zijn van MC, maar het volk heeft gekozen en de partijen van deze twee politicie hebben stemmen gekregen en aangezien MC genoodzaakt is een coalitie te vormen om een regering te vormen is dus gekozen voor partijen die het MC regeerprogramma willen uitvoeren.

  Voor natievorming en verandering heb je verzoening, een verzoening kan alleen komen als de leiders zelfs het voorbeeld geven. Onder front zou er dus nooit aan natievorming gedaan kunnen worden, een etnisch verdeeld volk is onder alle omstandigheden het beste voor front geweest om altijd in het machtscentrum te vertoeven.

  Vene zei op de 60ste verjaardag van NPS, NPS is een partij die altijd aan de macht zal blijven, wat een arrogante en onrespectvolle vertoning naar de Surinamer toe, op grond waarvan deze man dacht dat nps altijd aan de macht zou blijven werd er natuurlijk niet bij gezegd.

  Suriname is van ons allen en niet van front of fronters, die gedachtegang wordt nu hardnekkig doorbroken, tuurlijk zijn er mensen ongelukkig mee, so be it. MC heeft een contract gesloten met het volk en daar horen wij ze op af te rekenen, het gezwets hier van negatievelingen kan de echte waarachtige en oprechte Surinamer gestolen worden.

  MC met of Bouterse als President is een Surinaamse zaak, geen enkele SURNED of NEDSUR zal en kan daar wat aan doen.

  De echte Surinamer weet dat de strijd nog niet is gewonnen en zullen door moeten vechten voor een eerlijke, oprechte samenleving, waarbij voor wrok, rancune en haat geen plaats is.


  Maak melding

 17. mensen,mensen,mensen,als ik zo leest dan kom ik tot de conclutie dat de meesten geen warm hart draag voor su .een ieder mag zijn of haar mening hebben over hoe of wat er moet gebeuren maar uit eindelijk is het volk die er onder leid van al die valse en leugen van politici door de jaren heen als het zo goed was in de tijd van zoutvlees en aardappelen waarom is het dan zover gekomen dat betekeent dat de tijd niet stil heeft gestaan lijk mij wat niet kan door dringen tot sommigen die in die tijd op deeerste rij zatten maar nu achter in moeten aansluiten .
  verpest het niet met uw kritiek laat niet jou emotie jou leiden maar gebruik het gezond verstand zodat we samen het land naar een punt kunnen helpen waar we met zn alleen trost op kan zijn.Als er iemand op deze wereld is zonder zonden dan wil ik graag met hem of haar in contact komen ,kijk vooruit want zij die os achter willen houden door het verleden te blijven herhalen om het land te ontwrichten zijn de zelfde die niets willen horen van hun verleden dus ik praat het niet goed voor zij die worden betichtig van overtredingen van wetten maar er is meer achter .we leven in een tijd waar westerse landen moeten gaan inzien dat het niet meer de tijd is dat je een jaar of zo moet overdoen om in china te komen die tijd is geweest richt je op de toekomst laten we het samen doe dan geloof ik dat we heelver zullen komen god bless


  Maak melding

 18. In een reactie is (getracht) het fenomeen politiek te ontleden.
  Hebben wij het over de betekenis van politiek, of het toepassen van politiek.

  Feit is dat het goed bedrijven van politiek geen garantie is voor vooruitgang van land en volk. Je tegenstanders pakken op hun fouten om er zelf beter van te worden, slijmen, en huichelen is niet zo moeilijk, hoewel het een kwaliteit kan zijn. Maar dat is in eigen belang, en dat is wat nu in Suriname gebeurt. En dan kan men hoog of laag springen, maar zo is dat!

  Het correct toepassen van politiek is een andere strategie. Daar wordt gekeken wat politiek gezien de beste opties zijn om het land vooruit te brengen. Maar dat is niet in eigen belang, en dat is wat nu in Suriname niet gebeurt. En dan kan men hoog of laag springen, maar zo is dat!


  Maak melding

 19. @ na mi , wat ben jij een grote draaikont nu heet het leiderschap ik heb jullie eerder gezegt dat bouterse zijn eigen moeder zou vekopen voor macht . na mi je kan lullen wat jij wil maar suriname zet zich zelf in een heel grote probleem als bouterse president word niemand zal suriname meer serieus nemen.


  Maak melding

 20. du jij denk alleen negatief je hebt een probleem holland wat hebben de surinamers eraan bedelen we kunnen niet ons leven lang afhankelijk blijven wat jij warschienlijk wil blijf lekker in je nederland laat suriname met rust


  Maak melding

 21. je heb je hard tot een moord kuil gemaak en blind geworden voor wat er werkelijk in de wereld speelt.waarom gaan de nederlanders naar china ,worden er niet elke dag mensen gemartelt en gedood bij hun draaid het om geld zaken doen voc mentaliteit en jij wat doe je voor su alleen hopen dat het land ontwricht wordt zodat je kan wijzen naar anderen ,in plaats daarvan zou ik je aanraden je kennis tegebruiken om te helpen mee denken hoe we het land samen kunnen vooruit helpen


  Maak melding

 22. ha ha ha ha ha,kosi na busi na lasi pasi ina a dungru!!!!!!
  libi ini a dungru na begi fu wan dey wakka tiekkie za meki ju aksi a leti pasi puru kemoto ini a dungru pe difreti tong abi na wan jes wan ede wan noso
  wan noso fu smeri
  smeri na mama bobi fu soigi


  Maak melding

 23. Beste Du,

  Heb een beetje respect en praat nimmer over de moeder van Dhr.D.D.Bouterse, no kari san ju man tja.

  Moeders zijn heilig Du, weet hoe ver je gaat!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.