Akkoord nieuwe Surinaamse coalitie op 3 juni

28

PARAMARIBO, 2 jun – Het principeakkoord voor de nieuwe regeercoalitie is gepland voor 3 juni. Dit zegt Winston Lackin, woordvoerder van de Mega Combinatie, MC. De leiders van MC, Bep en Volks Alliantie zijn bereid tot samenwerken. Abop van Ronnie Brunswijk blijft voorlopig buiten beschouwing.

Dit betekent niet dat deze politieke partij uitgesloten is. “We houden het voorlopig zo. Dat is ook afgesproken met Ronnie Brunswijk”, zegt Lackin. Afgesproken is dat Bep namens de A Combinatie tekent. “Andere politieke partijen kunnen zich altijd nog achteraf aansluiten. We sluiten niemand uit”, aldus Lackin. De coalitie kan rekenen op drie en dertig parlementszetels.

Bep is hoe dan ook klaar voor het grote werk. Stemmen voor Desi Bouterse als president is geen probleem. “Het moment dat het zover is, tekenen wij. Je zal moeten kiezen voor degene die de kwaliteiten heeft. Als de structuren vinden dat het Desi Bouterse moet zijn, dan zij het zo. Ik ben dienaar van het volk en ben daar voor het volk om de right man on the right place te kiezen”, zegt Bep-leider Caprino Allendy.


28 REACTIES

 1. Drie Agama’s!

  Zwart, groen en rood. Dat waren de gevechts-kleuren van Brunsi, Desi en Somo. Ze hebben elkaar met wapens bestreden tot dodens toe.
  Nu zijn ze alledrie paars.

  Ik geef ze het voordeel van de twijfel maar ik twijfel echt of Suriname hiermee geholpen is. De tijd zal ons leren.


  Maak melding

 2. dit noem ik in één woord schadalig en VOLKSVERLAKKERIJ,Tuurlijk maakt het niets uit allendy wat bouterse allemaal heeft gedaan in het verleden in moi wana en op 8 dec het maakt allemaal niets uit als allendy en sommo maar aan de macht kunnen komen om hun zakken te vullen dan maakt het ook niets uit hoe de buitenwacht naar suriname zal kijken.


  Maak melding

 3. “Ik ben dienaar van het volk en ben daar voor het volk om de right man on the right place te kiezen”, zegt Bep-leider Caprino Allendy.”

  Dus! Uw achterban heeft gekozen voor baasje als opperbaas, volgens mij vergist u zich en zal blijken dat uw achterban de man niet lust!

  Uw achterban heeft gekozen voor isolatie van Suriname, dat betwijfel ik.

  Uw achterban heeft gekozen voor de hoofdverdachte van de Moiwana-moorden, dat betwijfel ik.

  Waar u op moet letten wanneer de volledige uitslag bekent is, hoeveel mensen totaal op de moordenaars-combinatie gestemd hebben en hoeveel daar niet op gestemd hebben.
  Mocht blijken dat de meerderheid der stemmen op andere partijen gestemd hebben dan op de moordenaars-combinatie, dan heeft u een probleem.

  Baasje kan dan door kiezersbedrog gekozen worden, maar, wordt niet door de meerderheid gedragen (denk hierbij aan de geld-coup).
  President weg, binnen twee jaar, wel was helaas de staatskas leeg en de goudvoorraad verdwenen.


  Maak melding

 4. Veel wijsheid toegewenst met zijn allen in Suriname.

  Dat het binnen de Surinaamse politiek eindelijk blijkt dat de Right men on the right places worden gezet moeten wij allen maar rustig afwachten.

  Als ik tot nu toe de Surinaamse ministeries binnen stap om fatsoenlijk en efficiënt geholpen te worden,dan blijkt helaas telkens weer dat niet de right men or women op the right place zit vanwege het feit dat men in Suriname driftig mensen plaats vanwege vriendschapsrelaties en niet vanwege hun capaciteiten.

  Ook de toekomst mag uitwijzen of DDB de right (oprechte?) president voor Suiname blijkt te zijn.

  Goede voornemens hebben wij altijd wel, maar die ook waar maken is een ander verhaal.

  GOD BLESS SME en voor land en VOLK veel voorspoed toegewenst.


  Maak melding

 5. Ik heb geen bezwaar tegen de Mega Combinatie, zeker niet, maar Bouterse inzetten al president is het domste wat het land kan doen. Gezien zijn verleden en internationale reputatie. Ik krijg sterk het gevoel dat hij de dans van zijn proces wil ontspringen. Okee So be it. Sommigen mensen zullen altijd egoisten blijven i.p.v. aan het landsbelang denken. Ik snap niet waarom hij niet gewoon op de achtergrond controleerd, zou veel beter zijn. Begin uw SRD alvast in te wisselen voor echte valuta.

  Wordt vervolgd. Let maar op mijn woorden.


  Maak melding

 6. “DWT 2 juni: Na afloop van de ontmoeting tussen A Combinatie en Bouterse, verklaarde Brunswijk dat het om een ‘informele en spontane ontmoeting’ ging.

  Het ‘weerzien’ tussen de voormalige rivalen Brunswijk en Bouterse, iets na tien uur ‘s morgens op de binnenplaats van de assemblée, was verbazingwekkend hartelijk. Breed glimlachend drukten Bouterse en Brunswijk elkaar stevig de hand, waarna ze samen een bewaakte vergaderruimte introkken.”

  Zo,zo, eerst fel tegen gekant en zie nu hioerbovenhet weerzienen de hartelijkheid.

  Hopelijk gaan deze 2 oudstrijders nu niet de koek verdelen en samen bekokstoven hoe zij elkaar met rust laten om de drugdeals vanuit SME of de goudsmokkel uit het land 50/50 te verdelen.

  De afgelopen jaren hebben beiden al genoeg rijkdom vergaard voor een onbezorgd leven,dus zichzelf verder verrijken zou enkel getuigen van een ziekelijke zucht naar geld en macht.

  Laat ons hopen dat dit SURINAME bespaart mag blijven.


  Maak melding

 7. Brunswijk komt tot mijn tevredenheid in de nieuwe regering. En nu moet dhr Doekie gerustgesteld worden, of hij dat al niet is gezien de politieke realiteit.

  In ieder-geval komt Brunswijk en Somo onder een andere leiding te staan dan Venetiaan. De heren zullen het behoorlijk druk krijgen om een zo goed mogelijk job te leveren voor de samenleving gezien de planning van de MC.

  Met Brunswijk erbij is er een zekere maatschappelijke rust ontstaan in de beeld vorming, dat er tenminste geen heibel komt in het binnenland, van een groep die zich buiten gesloten voeld.

  Als dhr Bouterse dit werkelijk voor elkaar heeft gekregen om Brunswijk te vergeven, dan toont het toch dat hij over grote staatsman-schap beschikt, om het surinaamse belang boven het partij belang en persoonlijke belangen te plaatsen.

  Het surinaamse volk moet geld gaan verdienen, dus ons eerste staats-goudmijn-bedrijf is aanstaande, en dat moet miljarden dollar gaan opleveren voor suriname. Bovendien kunnen wij eerst op relatief kleine schaal beginnen,om minder risico te nemem. Suriname voorwaarts. Zie de visie van DRS. R. Parmessar van de NDP/MEGA daaromtrent. http://www.ndp.sr en dan de tema eldorado.


  Maak melding

 8. Het gaat uitstekend met Suriname!

  Suriname wordt binnenkort geleid door 3 personen met de volgende kwaliteiten op hun palmares:

  2 personen : meerdere moorden gepleegd of aanzetten daartoe, meerdere drugsdelicten gepleegd, meerdere gewelds delicten in het openbaar gepleegd en diefstal met verrijking van staatseigendommen.
  1 persoon : verkrachting, bedrog, geweld in het openbaar, meerdere diefstallen met verrijking van staatseigendommen.

  Deze personen zullen binnenkort de dienst gaan uitmaken in Suriname.
  Een meer dan “perfect” voorbeeld voor de Surinaamse jeugd. Ik ben ook zeer benieuwd hoe deze 3 “role models” zullen reageren op toekomstig gepleegde delicten van dezelfde aard maar dan door anderen. Zullen deze delicten voortaan ook als “normaal” worden bestempeld?
  Treurig toch dat Suriname vandaag de dag is afgezakt naar dit niveau leiders.

  Met weemoed denk ik in dit verband terug aan grote Surinamers van geheel onbesproken gedrag zoals Johan Ferrier, Biswamietre, Findlay, Jan Adhin, Wijntuin, Coen Ooft, Lou Lichtveld en nog heel veel andere.
  Zou het soms toch te maken kunnen hebben de zeer hoge ontwikkeling van alle genoemde personen in vergelijking tot het huidige 3-manschap die nauwelijks enige scholing heeft genoten en daardoor alle know-how, class/style maar ook zelfrespect ontbeerd?

  Nogmaals: het gaat uitstekend met Suriname!


  Maak melding

 9. allemaal leuk die coalitie perikelen, maar wat zijn de concrete plannen van de MegaCombinatie, wat kan de MegaCombinatie feitelijk betekenen voor Suriname nu ze in het centrum van de macht staan?

  Als buitenlandse investeerder sta je namelijk niet echt te springen bij het idee dat een veroordeelde drugsdealer en moordenaar van Surinaamse staatsburgers als eerste burger cq president wordt aangesteld.

  Rust en goed beleid is dus essentieel!!!
  Het benoemen van de juiste mensen op belangrijke posten zoals Financieen is ook essentieel, het straalt vertrouwen en rust uit naar de financiele markten, aangezien Suriname met een zeer kleine economie met handen en voeten afhankelijk is van buitenlandse investeringen voor verdere ontwikkeling van de economie.

  Dit zijn zaken waar wij Surinamers nog altijd niet veel kaas van hebben gegeten…


  Maak melding

 10. Heel wat anders, wij Surinamers moeten ons meer verdiepen in bepaalde personen…

  Ik lees elke waarom blijft DDB niet op de achtergrond, niet aanzien des persoon bedoeld maar wat verwacht men? dat DDB als een braaf hondje op de achtergrond blijft…

  De man heeft ALTIJD in het centrum van de macht gestaan gezien zijn geschiedenis en staat van dienst, de ene keer als sportleraar, de andere keer als bevelhebber van de SKM, als coupepleger, als hoofd van een gezin, als partijvoorzitter, als adviseur van staat dus waarom zou dat deze keer anders zijn!?!


  Maak melding

 11. Ik heb geleze dat die SRD koers weer stijgt.
  Dat is niet eens zo erg.
  Bouta moet wel nieuwe ideën een kans geven.
  Hij is nu duidelijk te oud.
  Bouta is nu al meer dan 30 jaar in die polietiek.
  We willen frisse ideën in de NDP.
  NDP moet vooruit.
  Iedereen moet zien dat het land vooruitgaat met NDP regering.
  Een niewe Revo. Van een jonge frisse NDP-er.


  Maak melding

 12. Ik vind het heel fijn dat al die mensen die zoveel te zeggen hebben over Suriname, de Surinamers, Desi Bouterse, etc. allemaal netjes in het buitenland zitten. Erger vind ik het dat men allerlei vernederende woorden en uitspraken doet richting de Surinamers vanwege hun keuze tijdens de laatste verkiezingen. Al die mensen die vinden dat Venetiaan het geweldig heeft gedaan, hebben toch GEEN reden voor zichzelf en hun gezin gezien om terug te keren naar Suriname. Vanuit het buitenland allerlei zaken roepen is heel gemakkelijk. Het volk dat met de werkelijkheid wordt geconfronteerd heeft een keuze gemaakt. Laten wij dat respecteren. Zij alleen weten of en hoeveel zij te eten hebben wanneer de dag begint, zij alleen weten hoe gemakkelijk of hoe moeilijk zij hun kinderen naar school kunnen sturen, en zo zouden wij door kunnen gaan. Het Surinaamse volk zou echt gek moeten zijn om Venetiaan met vier zetels te belonen als hij het echt zo goed gedaan had. Het volk dat in Suriname woont en echt geconfronteerd wordt met alle pijn en ellende heeft een keuze gemaakt. Dan moeten allen die Suriname alleen maar willen zien als een voor hun zeer aantrekkelijk vakantieland of als een land waar zij, met in het buitenland vergaard geld, hun oude dagen komen doorbrengen, hun grote mond maar houden.
  JONGEREN en VERKIEZING 2010
  Iedereen weet dat de jeugd alleen geen 23 zetels bij mekaar kan stemmen. Het is duidelijk dat de Mega Combinatie door een zeer brede laag van de totale Surinaamse bevolking wordt gedragen. De stelling dat de jongeren die op de MC gestemd hebben nog niet geboren waren en dus niet weten wat er in het verleden is gebeurd, is dus zeer verwerpelijk. Of dan zou ook moeten worden aangenomen dat deze jongeren ten tijde van de “successen” van Venetiaan ook nog niet geboren waren, … geen wonder dat zij dat dan ook niet weten. Als we dan stellen dat zij die het verleden kennen allang dood zijn, dan is de NPS van Venetiaan en ALLES dat daaraan hangt ook allang dood. Waar praten we over.
  TOT SLOT — DECEMBER MOORDEN
  Dit is een zeer gevoelig gebied. Met alle voorzichtigheid betreed ik dus dit terrein, met alle respect voor alle slachtoffers, alle nabestaanden en alle Surinamers. Maar wat velen buiten Suriname al jaren NIET begrijpen is dat de doorsnee Surinamer ECHTE MOEITE heeft met de BENAMING “December Moorden”. Vanaf de eerste dag van de Revolutie tot de binnenlandse oorlog en daarna zijn er doden gevallen. Maar men doet de indruk ontstaan alsof er maar 15 doden gevallen zijn, die op de een of andere manier superieur zijn boven alle andere doden. Mijn familie werd door Rambocus meegenomen om te vechten tegen Bouterse, … mijn familie werd gevangen genomen en geëxecuteerd. Niemand praat meer over hem. Hij sterft enkele dagen voor Rambocus. Hij valt NIET onder “december moorden”, maar Rambocus wel, … hoe dan??? Hoe moeten mijn familieleden zich voelen en met hun ook vele andere families van wie hun dierbaren de dood ingejaagd zijn door personen, groeperingen en landen die Bouterse en zijn mensen wilden ombrengen? Zou het u bevreemden als deze mensen niets voelen wanneer er gesproken wordt over “De 15 December Moorden”??? Maar … zij hebben zelf, zonder sympathie van politieke en andere (invloed)rijke vrienden, de draad van het leven SUCCESVOL weten op te pakken IN SURINAME. Misschien moet men STOPPEN om politiek te blijven bedrijven met deze issue, dan zal het de andere nabestaanden, met de kracht van God de almachtige, zeker lukken om in alle rust verder te gaan met hun leven; zij verdienen dat.
  EN TOCH OM NOG EVEN MET EEN ANDERE TOON TE BEËINDIGEN: Meneer Maxime Verhage had het over “Geen staatsbezoek van de koningin aan Suriname tijdens Bouterse”, … weet er iemand nog wanneer de koningen “gepland” had om op staatsbezoek te gaan naar Suriname tijdens de 15 jaren van Venetiaan? Meneer Verhage, heel veel succes voor u en uw partij op negen juni …


  Maak melding

 13. De zon komt van links en schijnt toch naar het midden,de klok staat even stil en wijst een tijd aan die alleen voor cultuur gebonden bewoners van mama sranan is te begrijpen.
  Zie het als een blinde die de geur heeft moeten volgen om te weten dat er geen brand is maar een gewone vlam, hij dacht zich te zullen branden want de associatie met vuur is brand en verbranden.
  Zie daar, broeders zullen broeders blijven omdat mama sranan dat zo wil, ma no meri na gotu tapu ju ede bika ju sa bari.
  Ha ha ha,tangi tangi fu boskopu san doro na pe a musu doro, mi san tan hori bakka!!
  Dji busi, san busi abi fanodu,meki watra wasie na doti nanga na takru denki gwe, keti ku keti bou.

  25213865!!

  Saluut


  Maak melding

 14. Ik vind het heel fijn dat al die mensen die zoveel te zeggen hebben over Suriname, de Surinamers, Desi Bouterse, etc. allemaal netjes in het buitenland zitten. Erger vind ik het dat men allerlei vernederende woorden en uitspraken doet richting de Surinamers vanwege hun keuze tijdens de laatste verkiezingen. Al die mensen die vinden dat Venetiaan het geweldig heeft gedaan, hebben toch GEEN reden voor zichzelf en hun gezin gezien om terug te keren naar Suriname. Vanuit het buitenland allerlei zaken roepen is heel gemakkelijk. Het volk dat met de werkelijkheid wordt geconfronteerd heeft een keuze gemaakt. Laten wij dat respecteren. Zij alleen weten of en hoeveel zij te eten hebben wanneer de dag begint, zij alleen weten hoe gemakkelijk of hoe moeilijk zij hun kinderen naar school kunnen sturen, en zo zouden wij door kunnen gaan. Het Surinaamse volk zou echt gek moeten zijn om Venetiaan met vier zetels te belonen als hij het echt zo goed gedaan had. Het volk dat in Suriname woont en echt geconfronteerd wordt met alle pijn en ellende heeft een keuze gemaakt. Dan moeten allen die Suriname alleen maar willen zien als een voor hun zeer aantrekkelijk vakantieland of als een land waar zij, met in het buitenland vergaard geld, hun oude dagen komen doorbrengen, hun grote mond maar houden.
  JONGEREN en VERKIEZING 2010
  Iedereen weet dat de jeugd alleen geen 23 zetels bij mekaar kan stemmen. Het is duidelijk dat de Mega Combinatie door een zeer brede laag van de totale Surinaamse bevolking wordt gedragen. De stelling dat de jongeren die op de MC gestemd hebben nog niet geboren waren en dus niet weten wat er in het verleden is gebeurd, is dus zeer verwerpelijk. Of dan zou ook moeten worden aangenomen dat deze jongeren ten tijde van de “successen” van Venetiaan ook nog niet geboren waren, … geen wonder dat zij dat dan ook niet weten. Als we dan stellen dat zij die het verleden kennen allang dood zijn, dan is de NPS van Venetiaan en ALLES dat daaraan hangt ook allang dood. Waar praten we over.
  TOT SLOT — DECEMBER MOORDEN
  Dit is een zeer gevoelig gebied. Met alle voorzichtigheid betreed ik dus dit terrein, met alle respect voor alle slachtoffers, alle nabestaanden en alle Surinamers. Maar wat velen buiten Suriname al jaren NIET begrijpen is dat de doorsnee Surinamer ECHTE MOEITE heeft met de BENAMING “December Moorden”. Vanaf de eerste dag van de Revolutie tot de binnenlandse oorlog en daarna zijn er doden gevallen. Maar men doet de indruk ontstaan alsof er maar 15 doden gevallen zijn, die op de een of andere manier superieur zijn boven alle andere doden. Mijn familie werd door Rambocus meegenomen om te vechten tegen Bouterse, … mijn familie werd gevangen genomen en geëxecuteerd. Niemand praat meer over hem. Hij sterft enkele dagen voor Rambocus. Hij valt NIET onder “december moorden”, maar Rambocus wel, … hoe dan??? Hoe moeten mijn familieleden zich voelen en met hun ook vele andere families van wie hun dierbaren de dood ingejaagd zijn door personen, groeperingen en landen die Bouterse en zijn mensen wilden ombrengen? Zou het u bevreemden als deze mensen niets voelen wanneer er gesproken wordt over “De 15 December Moorden”??? Maar … zij hebben zelf, zonder sympathie van politieke en andere (invloed)rijke vrienden, de draad van het leven SUCCESVOL weten op te pakken IN SURINAME. Misschien moet men STOPPEN om politiek te blijven bedrijven met deze issue, dan zal het de andere nabestaanden, met de kracht van God de almachtige, zeker lukken om in alle rust verder te gaan met hun leven; zij verdienen dat.
  EN TOCH OM NOG EVEN MET EEN ANDERE TOON TE BEËINDIGEN: Meneer Maxime Verhage had het over “Geen staatsbezoek van de koningin aan Suriname tijdens Bouterse”, … weet er iemand nog wanneer de koningin “gepland” had om op staatsbezoek te gaan naar Suriname tijdens de 15 jaren van Venetiaan? Meneer Verhage, heel veel succes voor u en uw partij op negen juni …


  Maak melding

 15. Aan:Zijne excellentie de President van Suriname Drs.R.R.Venetiaan
  Van:Dhr.R.M.D.Leider.Sr
  Onderwerp:Normen en Waarden
  Betreft:Uitspraken

  Datum 10-02-09

  Zeer geachte president,

  Ik vraag mij vaak genoeg af waarom iemand van uw niveau bepaalde uitspraken doet die je niet van een president zal en mag verwachten.
  Waarom ik mij dat afvraag is omdat ik wonende in Nederland, Nederlander ben, maar van geboorte Surinamer, wat ik daarmee wil zeggen is dat alles wat iemand van uw kaliber doet en zegt op de gehele Surinaamse samenleving straalt.
  Dat u ook maar mens bent en u misschien door emoties laat leiden, dat zou ik niet eens zo gek vinden, doch bevreemd het mij en ook andere Nederlanders van Surinaamse afkomst, het siert u niet.
  Excellentie, waarom toch en wanneer laat u zien dat u als vader niet uw kinderen kan uitschelden en uitdagen, dat het politieke retoriek is dat besef ik terdege, doch kan ik mij wederom niet vinden in uw aanpak en wederom niet alleen.
  Mijn schrijven kan dan wel vaag Nederlands geschreven zijn, maar het is het Nederlands dat mij is ingestampt in mijn jonge jaren en daar zal ik het mee blijven doen net zoals ik oud Nederlands in kranten artikelen of uitspraken van politici en de rechterlijke macht, het hele politieke apparaat.
  Kortom excellentie, ik zou u willen horen zonder gescheld en verwensingen aan wie dan ook, hetgeen ik u schrijf heb ik ook aan dhr.D.D.Bouterse, geschreven in het verleden, dus waarom niet aan u, u bent de president!!
  Met alle respect voor u wil ik mijn schrijven eindigen met het verzoek mijn schrijven a politiek te zien en te beschouwen, en meer hoe u herinnerd wil worden, de toespraken van Wijlen Drs.J.A.Pengel, zijn memorabel en zonder enig gescheld of verwensing, meer een dominee die zijn kudde toespreekt.
  Als ik naar Somohardjo, luister in Nederland en ook in kranten artikelen dan bekruipt mij het gevoel alsof hij de president van Suriname is, zo wordt er schertsend en smalend over u gesproken in Nederland, en vergis u niet, niet alleen de gewone man.

  Hopende u bij deze te hebben geïnformeerd, verblijf ik met vriendelijke groeten in de hoop dat de hoop die wijlen J.A.Pengel, had, ooit bewaarheid zal worden, den mofina wan den poti wan, den owru wan, den skoro pikin.

  Ik groet u

  Dhr.R.M.D.Leider.Sr
  Oprichter Stichting Krin Kondre Nederland
  Militair. Bd,Sectie Staf Beveiliging
  Lid RMC Regionaal Militair Commando

  ……………………………………..
  Ter illustratie dat Venetiaan, zich had moeten beraden en zijn rabiate haat opzij had moeten zetten.
  Grootspraak van elke politicus in Suriname buiten de NDP, komt door de wetenschap dat er hypocrieten rondlopen.
  Aan Dhr.D.D.Bouterse, zal ik het verzoek doen toekomen,om inzage in het gesloten dossier over 25 februari 1980 en 8 december 1982 te vragen aan het internationaal Straf Hof, om voor eens en voor altijd enkele lieden op dit forum de mond te snoeren.
  Helaas is het geen 2030, het jaar dat er wel openbaarheid en inzage het termijn van politieke en wettelijke geheimhouding heeft bereikt.

  Al die haters weten niets, wij die de kogels moesten opvangen of voor moesten vluchten wij weten wat de waarheid is Brunswijk zou nimmer in Nederland hebben rondgelopen zonder kleerscheuren.

  Moro bewijs is er dat Venetiaan werd vezocht om voor verzoening te gaan en niet voor haat, mi tja papiera.
  Al hoe deze haters mijn zaken hebben doen torpederen door anderen die ik niet benoem, toch vergeef ik ze en ooit zullen jullie als het verstand er is,Dhr.D.D.Bouterse, begrijpen, hij kon namelijk dictator blijven als hij wilde, zolang hij maar met minder genoegen nam,un no sabi neks!!


  Maak melding

 16. bouterse president,

  als hij later veroordeeld in suriname wordt en een strafblad heeft,gaat hij aftreden of de rechtstaat met de voeten treden,selectief.


  Maak melding

 17. Piet Heyn was een ordinaire zeerover, die Holland heeft helpen maken tot het stinkend rijkland dat het vandaag is. Ook niet te vergeten de voormannen en vrouwen van de slavenhandel en verfoeilijke slavernij. Wie praat anno 2010 daar nog over?

  Over hypocretie gesproken. Dan is Bouta “onze Piet Heyn!”

  . uit!


  Maak melding

 18. Degene zonder zonde neme de eerste steen en werpe.Lijkt alsof sommigen ongelovig beginnen te worden.En wie heeft de mens als rechter gesteld om elkander te gaan oordelen.
  De GOD die de hemel en aarde heeft geschapen is een GOD die vergeeft.En als HIJ bouterse vergeeft wie zijn wij mensen om bouterse te gaan oordelen.Denkt erom Suriname de waarheid is dat wij de eindtijd naderen.
  Jezus is de weg de waarheid en het leven.
  Door Hem hebben wij vergeving van onze zonden ontvangen indien wij geloven dat Hij voor ons is gestorven en opgestaan.En hij heeft bouterse zeker vergeven,dat is zonder meer.
  Laten wij Surinamers zijn, in vrede,liefde en eenheid en opzien naar de wil van de almachtige die ons zeker niet in de steek laat.
  God zij met ons Suriname.


  Maak melding

 19. beste redactie,

  Volgen jullie het nieuws eigenlijk wel in Suriname? Er wordt vandaag een principeakkoord getekend tussen MC olv Bouterse en AC olv Brunswijk. Bovenstaande is al lang achterhaald. Op dit moment is er geen sprake van een akkoord tussen MC en VA.


  Maak melding

 20. interview met ronnie;
  1).wat is uw planning > m’e pran bana, kasaba, pikin nengre.
  2).wat is uw visie >> we, m’e yang pireng, anyumara, p’takka.
  3).wat is uw missie >>> aai, a frow mis a bus, dat mek den kanditatenlijst ben latti.
  Wat moet deze man in de hoogste colleges van de staat SME, vraag ik u af ?!.


  Maak melding

 21. Hoi Meneer RMD LEIDER SR,
  u lijkt heel veel te weten.

  Kunt u aub meer comments laten.
  Vooral voor die fronters die halve waarheden van kinds af gehoord hebben.


  Maak melding

 22. Weer een herhaling van 1982. Alleen in Suriname kan een ex-moordenaar tot president gekozen worden.

  Mensen: bereid je voor narige dagen! De moordenaar-combinatie zal Suriname verpletteren. Alle vreemdelingen in Suriname moeten nu plannen maken om richting buitenland terug te keren!


  Maak melding

 23. @ pinto,
  jou achteruitkijkspiegel doet het goed he??
  dommer heb ik ze nog nooit van mijn leven gezien no joke, ai me boi pinto yu dong!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.