MC wil Bouterse als presidentskandidaat

60

PARAMARIBO, 1 jun – De Mega Combinatie, MC, gaat hoogstwaarschijnlijk Desi Bouterse naar voren schuiven als kandidaat voor het presidentschap. De partij behaalde bij de verkiezingen vorige week een klinkende overwinning. Dat bevestigde Winston Lackin, woordvoerder van de MC vandaag.

Bouterse moet nog officieel tot kandidaat gekozen worden, maar er wordt veel druk vanuit de achterban op de partij uitgevoerd om dit te doen, zegt Lackin.

Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) heeft eerder laten weten dat Bouterse, mocht hij president worden, niet welkom is in Nederland.


60 REACTIES

 1. DENK JIJ DAT IK EEN PRESIDENT WIL….DIE OM DE HAVERKLAP OP REIS IS….MAAR NOOIT MET GELD OP ZAK RETOUR SURINAME KOMT. (ze komen retour Su. dan blazen zij een hoop stank leugen lucht uit van dit zo, en dat komt,(kijk maar en zie) Jaar in jaar uit nooit een Pres retour reis met miljarden voor land en volk op zak…..enkel en alleen poeptroep verhalen.

  Ik heb die presidenten van Su. juist staatskas zien leeg plunderen om snoep reisjes….en let wel op vaak ging z’n blaffende hond op reis en als lummel klootzak nam hij ook nog 40 tot 60 man mee.

  Dus u kunt begrijpen Su heeft geen pres nodig die overal welkom is…..want wij moeten de rekeningen betalen en niet het buitenland…wij…. want je wil Pres. op reis
  Die tijd moet voorbij zijn…snoepreisjes…benadeeld land en volk.
  Dan heeft Su. eindelijk een echte Pres.


  Maak melding

 2. Offer!

  Ben ik Bouterse, dan offer ik mezelf op uit liefde voor mijn land. Dan neem ik afstand van het presidentschap om mijn land niet te schaden.


  Maak melding

 3. Als ik de Mega combinatie was zou ik nog even wachten met hetgeen ze hierboven aangeven. Ik denk zelf dat er toch anderen
  zijn die dit ambt zouden kunnen bekleden.
  Bouterse op de background zou niet slecht zijn. En wat Verhaege uitkraaide de vorige week daar moeten wij Surinamers ons niet druk maken, want stel dat Baas toch uiteindelijk de President wordt, het zal dan zo zijn, ja dan moeten die gasten hier in Den Haag het maar nemen zoals het is.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 4. Maar Natuurlijk, als leider moet je ook je verantwoordelijkheid nemen, zelf doen en laten zien dat je het ook goed kan.

  Trouwens de laatste alinea in dit stukje snap ik niet, wat heeft een reactie van een Nederlandse minister te maken met het voordragen van een Surinaamse President kandidaat.

  Nou dan gaan we weer, dat de toekomstige president van Suriname niet welkom is in Nederland prima, dan gaat hij naar andere landen. Voor de rest moet Suriname de reactie van deze Mini-ster aan zijn modderige laars lappen, Suriname is een Souverein en onafhankelijk land.


  Maak melding

 5. Ik kan de ongerustheid van MC best begrijpen.Hetgeen nu gebeurd bij het tellen van de stemmen is niet transparant meer voor buitenstaanders zoals de waarnemers van de Caricom en OAS.Deze waarnemers zijn immers vertrokken naar de landen van herkomst.

  De boze geest van Venetiaan,de vermeende man met schone handen,de man vol wrok,koenoes en hebies,de man die mensen monddood maakt in de NPS,de man die de partij naar de afgrond heeft gemanouvreerd,kan vals gaan spelen om zijn aanzien te redden.Een hopeloze maar ook gevaarlijke man.


  Maak melding

 6. Maxime Verhagen lult uit zijn nek!! en of Beatrix in SME komt of niet laap ik dat gewoon aan mijn laarzen.

  Wat hebben zij in SME te Zoeken. Nog meer uit laten plunderen?? Een graantje mee willen pikken? Boeven dat zij zijn!!!

  SME, laat zien dat jullie zonder NL kunnen en dat kan, ik ben ervan overtuigd!!! Wat heeft SME niet?? Moet eigenlijk de rijkste land ter WERELD ZIJN!!!!!

  NL, blijf waar je bent!!!!! NL bedank wat je tot nog toe ons aangedaan hebt en bemoei met je eigen zken. Probeer je eigen regering op orde te krijgen!!! en ga mee verder!!!


  Maak melding

 7. en terecht,waarom geen jenny simons,de eerste vrouwelijke president in suriname,maar hij wil de tweede fout niet maken,net als bij wijdenbosch.


  Maak melding

 8. Link!

  Ik begrijp de woede bij de MCstemmers niet op de uitspraak van Verhage. Leg het naast je neer en reageer niet om het bericht nog groter te maken dan het is.
  Jullie leggen zelf de link met Nederland om daarna te gaan klagen. Vergeet de uitspraak!

  Vraag daarna aan Desi om geen president te worden dan heeft de uitspraak van Verhage helemaal geen enkel effect, toch? Zo pak je het diplomatiek aan en niet met schelden.


  Maak melding

 9. Daar gaan we dan de man die weigert te zitten voor zijn daden. Het is hem gelukt het surinaamse volk zover te krijgen hem onschendbaar te maken. Bet on it de uitspraak valt in zijn voordeel. God bless Suriname. You will need it.


  Maak melding

 10. Als het aan Maximverhagen ligt,99% van de surinamers niet welkom in Nederland.Zie hoe moeilijk hetis om aan visum te komen.
  Beste mensen vergeet nederland,sme kan best zonder..
  Kangmin


  Maak melding

 11. Bouterse als President is een goed idee!

  Hij kan dan eindelijk dat gene bewerkstelligen waar Suriname al lang voor had moeten staan en dat is echte zelfstandigheid.

  We moeten af van de arrogantie van de zogenaamde wijke landen die onder valse voorwendselen onze bodemschatten leegroven.

  Het toch algemeen bekend dat er jaren diamanten geroofd zijn uit ons Suriname.

  Onze rijkdommen in eigen beheer en exploiteren in voordeel van heel Suriname
  En niet een kleine groep eliten.


  Maak melding

 12. De ANALYSE:

  MC zweert bij DDB als President om hem zodoende de komende 5 jaar ONSCHENDBAARHEID te schenken en dus het proces “on hold”komt, of een uitkomst waarbij de President zichzelf gratie mag verlenen.
  Hoe belachelijk kan een land zichzelf maken? Time will tell.

  Nu zal de uitkomst zijn dat zondermeer VA/PL als een haas aansluit om in elk geval zonder condities mee te regeren, ook te accepteren dat DDB President wordt en Somo weer 5 jaar de lachende (verzoende) politicus uithangt.

  Sommigen kunnen hun ZIEL aan een ieder verkopen en laten zien voor welke PRINCIPES zij wel/niet staan.

  FRONT kiest ervoor gesloten te blijven en evt. enkel samen te werken mits bepaalde figuren geen sleutelrol vervullen (uit principe)) en binnen A-combinatie wenst men ook voor eenheid te kiezen.

  De meest springerige groepering(in het verleden KTPI en nu PL) slaat dus nu weer hun slag en terecht gaan deze groeperingen door als de meest onbetrouwbare partners in Surinam politics.

  P.s. Het is aan de Surinamers om uiteindelijk te kiezen wie zij als President wensen, maar ik ben benieuwd naar het effect voor SME gedurende de komende 5 jaren indien DDB die functie gaat vervullen.

  Hopelijk ondervindt het land daar geen nadelen van, maar het blijft afwachten.

  Wordt er dan gekozen voor lands-belang of persoonlijk belang?
  TIME WILL TELL

  GOOD LUCK SURINAME the country where high (political)principles still doesn’t count (YET).

  .


  Maak melding

 13. Maxime geef ons stof tot nadenken.
  Wat zou het gezicht van Suriname zijn internationaal.
  Niemand hier op dit forum, wil opgezadeld zitten met een crimineel, vooral wanneer je dochter je verteld “pa dit is mijn vriend”en blijkt dat het een crimineel is.
  Dit is even erg wanneer wij dit vertalen naar Suriname
  Dus ook hier geld denk goed na voordat je aan begint.
  Ik sluit mij helemaal aan bij Das, wanneer hij zegt als Bouterse ballen heeft en het land vooruit wil helpen, dan doet hij het niet maar schuift mevr. Simons naar voren


  Maak melding

 14. Het is een gemiste kans voor Suriname dat
  Minister Chandrikapersad Santokhi geen president van Suriname wordt.
  Betrouwbaar en vooral schonen handen.
  Een persoon die zich internationaal kan presenteren.


  Maak melding

 15. @DAS 10

  Volgens mij snap je het nogsteeds niet.

  Met zijn uitspraken probeerd een Nederlandse Minister nogsteeds invloed uit te oefenen in een Souverein en Onafhankelijk land, dat je deze link nogsteeds niet doorhebt.

  Nu stel jij voor dat Suriname Desi moet gaan vragen om geen President te worden, Suriname moet rekening houden met wat een nederlandse minister vind, Suriname moet die beinvloeding bevestigen en dat noem jij diplomatie.

  Diplomatie zou inderdaad zijn gewoon negeren en doen wat je goed dunkt.


  Maak melding

 16. Men moet niet dom blijven doen tot de dag van vandaag anno 01062010 heeft geen enkele Pres geld voor Suriname uit het buitenland gehaald.
  Wat ik nu zie zijn juist uitbuiters die Pres uit het buitenland heeft binnen gehaald.

  Daarom laat die buitenlanders met rotzooi….want nog steeds zijn wij niet rijker nog wijzer van hen geworden.

  GEWOON DES FOR PRES denk jij dat wij als idioot stonden te stemmen op…BOUTA.


  Maak melding

 17. Gekoloniseerde mensen hebben diep in hun binnenste een vrees voor de witteman. onbewust vogt men toch de aanbeveling van de witteman. De manipulators in de westerse maatschappijen hebben daar wetenschap van dat gedrag bij onze bevolking.

  Maar daartegen is de NDP/Megacombinatie meester in DECOLONISATIE. Daardoor wordt de Megacombinatie gehaat in Den Haag, omdat zij niet kunnen profiteren van hun manipulatie.

  Zij weten dat de MegaCombinatie een groei proces doormaakt en dat dhr.Bouterse de bindmiddel is in de NDP/MC. Dus door dhr Bouterse uit te schakelen verwacht men dat de Megacombinatie uit elkaar valt.

  De MC is zelf verzekerd; DD Bouterse president van suriname.

  Wij moeten lering trekken uit het Bitter gedrag van president Venetiaan en Brunswijk vergeven voor zijn fouten. Brunswijk moet ook inzien dat je toch eerst moet verzoenen eerder je kan gaan samenwerken.

  Brunswijk hoeft zich niet onderdanig te gedragen , maat toch laten blijken , dat hij met de kennis van nu hij de zaken toch andres zou aanpakken, dan toen het geval was.

  Ook denk ik dat het voor de maatschappelijke stabiliteit, het geen goede zaak is dat de AC uit elkaar valt. Naar mijn mening zal dat geen rust in het binnenland teweeg brengen die nodig is om de economie van de totale surinaamse volk tot ontwikkeling te brengen.
  De bittere fronters gaan Brunswijk manupileren om herry te schoppen in het binnenland en zodoende de ontwikkelingsdoelen te frustreren. Dus ik zou Brunswijk binnen boord houden en laten mee-helpen het land op te bouwen, door hem ook goede scholing aan te bieden op bestuurlijk vlak.


  Maak melding

 18. Maxim Verhagen en zijn bevriende politici en sommige landgenoten,nemen het op voor een kleine marginale groep mensen die continu hameren over de december moorden.Ik vind het daarom ook goed dat Bouterse een potentiele president kandidaat is en dat hij het ook mag worden.

  In Nederlands Indie hebben Nederlandse militairen een heel dorp uitgemoord,een ware massamoord is er gepleegd,en niemand durft Nederland aan te spreken.Israel moord dagelijks onder de Palestijnen en Maxim Verhagen keurt het gedrag van Israel goed. In China een land waarmee Nederland belangrijke economische betrekkingen mee heeft,vermoord men in naam van de regering dagelijks Oeigoeren.In Tibet worden dagelijks mensen gemarteld en ook vermoord,en Nederland is van mening dat er een dialoog met China onderhouden moet worden.

  Het Surinaamse volk mag haar eigen leider kiezen en Nederland blijft zich maar bemoeien met de Binnenlandse aangelegenheden van het land.Dit keer heeft Nederland nederlaag geleden omdat hun stemadvies aan het Surinaamse volk niet geholpen heeft.


  Maak melding

 19. Hallo!!! NDP is een democratische partij! De man moet nog gekozen worden! En als hij gekozen wordt, wie zijn jullie contras om dat te becriticeren? De jeugd die nu nog geen stemrecht heeft kiest over 5 jaar weer voor BOUVA! Want het is: Van Bouta naar Bouva! let wel. Accepteer de realiteit!


  Maak melding

 20. Dom Dom Dom…
  Ik dacht dat MC veel slimmer zou handelen…
  Wie en welk land zal willen onderhandelen met een onbetrouwbare moordenaar?
  Deze beslissing zal nadelige gevolgen hebben voor Suriname…Hopelijk zullen wij als volk nu beter nadenken voordat we gaan stemmen.

  Jenny Simons als president!!! Dat is pas een vernadering voor Suriname!


  Maak melding

 21. Jorge Zorreqiueta (vader van Maxima) was wel welkom in Nederland. Verhagen moet nu ophouden met inmening in binnenlands politiek.

  Wie zegt dat Bouterse naar Nederland wil gaan?


  Maak melding

 22. Sheila
  er zit stront van Front op je ogen.

  Noem een Minister President….noem er een…die overal mocht komen en echt wat uit het buitenland meegenomen heeft…chinezen…dat wel I’am Gold om uittebuiten dat wel.

  Dus de rest van zij die het niet willen (buitenland) bekijken het maar….het is niet de bedoeling om snoepjes reisjes te organiseren…NDP no law.

  Ik heb zelf een voorstel er moet een budget komen voor reizen naar het buitenland…..alle minister incl. President zij mogen niet meer ongecontroleerd reizen.
  Reizen naar het buitenland moet een taak zijn…in voordeel Su…..en behoorlijk voordeel ook…..geen Rommel.


  Maak melding

 23. Wij Surinamers

  Jammer, Jammer.

  Zien wij als Surinamers niet dat wij alleen nodig zijn tijdens de verkiezingen?

  Zien wij Surinamers niet dat wij altijd benadeeld zijn door de oude frontleiders en ook door de oude garde van NDP.
  Zien wij Surinamers niet dat het arme volk nooit een stuk grond heeft gehad om een woning erop te kunnen zetten.

  Feiten.

  Frontleiders : Altijd hun eigen mensen tevreden stellen, altijd etnisch gedacht, nimmer omgekeken naar het gewone volk, praten niet met het volk na de verkiezingen enz enz.

  NDP : Alibux, Dragman veroordeeld, Bouterse heeft ook geprofiteerd. Waar was hij al die jaren als volksvertegenwoordiger. Nooit gezien in de DNA totdat amnesty tersprake kwam toen pas sprintte hij naar de DNA. Recent nog gelogen door Bouterse dat hij 1.7 hectare grond had gekocht van een barber Robby hartje stad. In de krant stond breed de beschikking van 1.7 hectare die hij had gehad van Alibux. Schandalig. Frontleiders en NDP kopstukken hebben allemaal zich zelf, vrienden, fam. en consorten verrijkt en wij steunen nog steeds deze mensen.

  Wat zou ik blij zijn als de heer daar boven ons verlost van deze mensen en Suriname zo de kans geeft werkelijk met nieuwe eerlijke niet etnische denkende mensen een stap voorwaarts te maken.

  Ik wil ook als echte sranang man verandering.

  Lieve Mega aanhangers en Fronters en alle andere Surinamers. Voor Suriname zou de wereld open gaan als Venetiaan, Sardjoe, Bosje, Bouterse, Alibux en hun consorten de politiek vaarwel zeggen en capabele eerlijke mensen in hun partij de ruimte geven Suriname te leiden naar eenheid, vooruitgang.


  Maak melding

 24. The hell with Verhagen!!! Who the F** does he think he is?? Beste mensen de wereld eindigd echt niet bij Nederland. Dat heef DDB reeds eerder bewezen….en toen waren natuurlijk de Nederlands rapen gaar. En als Beatrix niet komt, no problem, want zo een bezoek zou Suriname alleen maar geld kosten. Suriname is en souvereine staat en heeft democratisch gekozen voor DDB en daar kan NL niet tegen, want hun belangen komen dan in het gevaar. Suriname heeft genoeg andere vrienden in zowel het caribisch gebied als in azie, midden oosten etc. Su heeft NL niet nodig voor haar ontwikkeling, dat heeft NL in de honderden jaren van kolonisatie niet gedaan en daarna ook niet. DUS DAT!!!


  Maak melding

 25. jullie zitten hier op je droge te springen voor bouta,ga maar in sur wonen ,dang yo schijt,en als het zo beter was wat doe je hier dan,jullie zijn toch ook gevlucht voor de armoede.zijn jullie vergeten 1980 t/m 1990dat je voor alles in de rij moest staan.
  ga maar in sur wonen dan zal je over 6mnd anders piepen


  Maak melding

 26. NaMi,

  Eindelijk snap je me.

  Verhage heeft dit in Nederland op de Nederlandse TV gezegd, niet op de STV en ook niet in Suriname. Hij zegt wat hij vindt en bemoeit zich nergens mee. Daar maken de MCers wat van. Negeer ’t zoals je schrijft.

  Ik schrijf tenslotte ook maar mijn mening op, maar jullie bepalen zelf wat jullie doen, toch?
  Dat is vrijheid van meningsuiting. Die vrijheid heb jij ook en ook Verhage.

  No hartfeelings!


  Maak melding

 27. Men heeft dit meer dan 15 jaar tegen gehouden…FRONT….. Wij… Suriname….. zijn er niet rijker nog wijzer van geworden.
  Dus nu begrijpen en beseffen wij dat wij het zelf moeten doen en niet het BUITENLAND.

  DUS DES FOR PRES…die man moet gewoon doen waarvoor hij stond niks meer en ook niks minder.
  Dan hadden de anderen bewuster moeten stemmem….NDP ging voor DES FOR PRES.


  Maak melding

 28. Het MC wil Bouterse als presidentskandidaat.ER is nog helemaal niets vastgesteld.
  Mark my words,Bouterse zal bedanken voor de eer en kiest of Bouva of J.Simons als president.
  Wat Verhage betreft,die moet nu Israel openlijk veroordelen en ook zeggen jullie zijn niet welkom in Nederland,er zijn 10 mensen zomaar voor niets VERMOORD,afgeslacht eigenlijk,mensen die met hulpgoederen voor de arme Palestijnen onderweg waren, door Israel,ze worden wel berispt en daar houdt het mee op.
  Maar iets dat 28 jaargeleden gebeurd is in Suriname wordt nog steeds veroordeeld door de veroorzakers Nederland,meten met 2 maten noemt men dat.

  Melvin Bouva For Pres.


  Maak melding

 29. @ teo
  zou het niet beter zijn dat jij en bouterse en de rest van de kudde zich laten om scholen tot betere burgers van het land.nu hebben jullie macht en dan is er twijfels wie president moet worden laat bouterse het worden zo kan hij eerder op zijn bek gaan. MC kan niets anders zeggen dan dat bouterse president moet worden ze hebben allemaal hun lot verbonden met dat van de grootste massamoordenaar van onze republiek suriname.
  ik ben het helemaal eens met verhagen bouterse mag zijn poten niet hier zetten nu niet en nooit niet.ik wil niet weer voor lul gezet worden herrenberg heeft suriname hier voor schut gezet bouterse hoef dat niet te herhalen weg wezen ermee opkrassen met die moordenaar bouterse.


  Maak melding

 30. toen bouta in de verste verte nog niet eens droomde van een presidentschap wou hij al niks met Nl te maken hebben ne bracht hij de suri’s het zo gemiste nationaal denken en nationaal gevoel.
  Bouta heeft dus bij Nl en maxim niks te winnen en niks te verliezen!!!
  des for pres!


  Maak melding

 31. Aruba,naar aanleiding van de overwinning van de mega combinatie in de verkiezind van suriname en een mogelijk presidentschap van de ex-dictator bouterse is rainbow warriors van mening, dat bouterse niet welkom is op aruba als hij president word
  Als internationale menserechten-organisatie in het koningkrijk is rainbow warriors-international van mening, dat iemand die verantwoordelijk is voor volkerechtelijk misdrijven als stansdrechterlijke executie en massa-moord, ook al staat een grote minderheid van kiezers in zijn land achter hem,moreel onacceptabel is voor democratische landen. en dit hebben wij te danken aan die malloten in suriname die niet verder kunnen denken dan de schijthuis kakdoos mentaliteit noem ik ze .


  Maak melding

 32. Ha ha ha als President is Desi dan onschendbaar i.v.m. met het proces van de december moorden.Maar of dat goed is voor Su.dat denk ik niet het ambt van president wordt na Bosje weer besmeurd door Bouterse.Sorry MC.


  Maak melding

 33. Bouterse als president?! Ongelofelijk! Leren mensen dan nooit van hun geschiedenis? 60% van de Surinaamse bevolking heeft de moorden van Bouterse niet meegemaakt. Krijgen zij geen geschiedenis onderwijs?
  Mensen krijgen de leiders die men verdiend! Hebben Surinamers dit verdiend? Suriname is langzaam opgekrabbeld uit de misere. Jammer dat het wederom te grabbel wordt gegooid. Surinamers, wees verstandig!


  Maak melding

 34. DAS,

  Eerlijk gezegd snap ik je niet, vooral als je doodleuk beweerd dat verhagen zich er niet mee bemoeit.

  Weet je met welke reactie hij blijk zou geven zich niet te bemoeien, ‘als hij had gezegd dat dit Surinaamse aangelegenheden zijn en dat Nederland zich verre houd van Surinaamse zaken’. Met zijn reactie is hij vooruitgelopen op zaken en heeft hij geprobeerd zaken te beinvloeden, vooral omdat totaal nog niet duidelijk was dat MC de heer Bouterse zou voordragen als Presidentskandidaat.

  Maar nogmaals waarom denk je dat de redactie de laatste alinea toegevoegd heeft aan een bericht die gaat over het feit dat MC Bouterse wil als presidentkandidaat, wat is de link volgens jou?

  Jij en ik kunnen ons permiteren en ons ten aller tijde beroepen op vrijheid van meningsuiting, bij een minister ligt dat anders, hopelijk hoef ik je dit niet nader uit te leggen.

  Trouwens misschien dat hij de schuld kan leggen bij het democratie proces, die vooralsnog duidelijk gevoerd is in Suriname nl;
  – MC heeft eerlijke en vrije verkiezingen gewonnen
  – MC wil zijn partijleider voordragen voor de ambt van President
  – Mogelijke coalitiepartners gaan akkoord met de voordracht

  Meer kan ik er niet van maken, jij wel?


  Maak melding

 35. Als Bouterse president wordt moeten die arme Surinamers weer in de rij gaan staan voor een pak melk, en dit zijn ze even vergeten. Ontwikkelings geld stop misschien vanuit Nederland. Geen enkelland zal Suriname meer steunen en zaken doen. Dus Suriname moet reden met belastinggeld enz van de Suriname.

  Ik hoor vaker van familie uit Suriname zeggen ja Bouterse heeft dit gedaan dat gedaan voor ons, vooral omdat een brug bij is gekomen. Surinamers moeten even gaan afvragen met wiens zijn geld. Bouterse werk toch niet? Het is allemaal jullie geld en wat Suriname van Nederland krijgt en van anderelanden. Als dit allemaal stopt staat Suriname weer op de lijst van derdewereldlanden.

  Lekker hoor Surinamers, jullie hebben goeie keuze gemaakt. Over 2 jaar gaan jullie allemaal anders piepen als jullie weer in de rij moeten gaan staan voor pak melk enz. nu hoeft het niet en toch klagen jullie dat andere partijen niks hebben gedaan. Ze hebben heelveel gedaan alleen zijn jullie nooit dankbaar dat is het probleem met Surinamers. Je kan alles in Suriname krijgen wat je wilt. En een ding is zeker jullie zijn zo lui als wat.


  Maak melding

 36. @ na mi
  ik vraag mij af of de aanhangers van bouterse zich zelf wel snappen deze zelfde brunswijk en sommo worden hier voor alles en nog wat uitgemaakt en nu blerren jullie weer anders, ik sta achter mijn mening ik wijk niet af, dat kan niet van bouterse zeggen en ook niet van zijn aanhangers als hun het maar goed hebben dan maakt het niet uit hoe en ten kosten van wat. ze verkopen hun hele yeye voor muziek dans sopie en luchtballonnen.


  Maak melding

 37. Wie gaat suriname dan vertegenwoordigen op een wereldconferentie/Topconferentie,waar alle staatshoofden over de hele wereld aanwezig zijn. Bouterse??? Somohardjo??? Lonnie Brunswijk??? Hard times God zij met ons surinamers.


  Maak melding

 38. Dat eeuwig gezeik over Bouterse worden jullie er ook niet moe van ?Deze verkiezingen doen er niet toe,laat Bouterse lekker in zn eigen soep gaarkoken. Nu heeft hij net als Vene 2 handboeien om en kan hij niks doen.De verkiezingen van 2015,die doen er toe,dan hebben ze nieuwe leiders die beter voor rede vatbaar zijn.Met verkiezingen die voldoen aan de juiste standaard voor de democratie,ondersteund door debat waarbij men elkaars visie kan toetsen.Dat is te nimmer gebeurd omdat de oude leiderschap geen tegenspraak duldt.Zo ook Bouterse.
  President Bouterse da a keba now.


  Maak melding

 39. Voor verandering heb je leiderschap nodig. Leiderschap vereist ook de nodige offers, Bouterse toont dat hij een echte leider is die niet vies is om te verzoenen met zijn tegenstaanders, dit kan niet gezegd worden van die rancuneuze Vene, die nu op zijn blaren zit.

  Tuurlijk zullen Somo en Brunswijk niet de eerste keus partners geweest zijn van MC, maar het volk heeft gekozen en de partijen van deze twee politicie hebben stemmen gekregen en aangezien MC genoodzaakt is een coalitie te vormen om een regering te vormen is dus gekozen voor partijen die het MC regeerprogramma willen uitvoeren.

  Voor natievorming en verandering heb je verzoening, een verzoening kan alleen komen als de leiders zelfs het voorbeeld geven. Onder front zou er dus nooit aan natievorming gedaan kunnen worden, een etnisch verdeeld volk is onder alle omstandigheden het beste voor front geweest om altijd in het machtscentrum te vertoeven.

  Vene zei op de 60ste verjaardag van NPS, NPS is een partij die altijd aan de macht zal blijven, wat een arrogante en onrespectvolle vertoning naar de Surinamer toe, op grond waarvan deze man dacht dat nps altijd aan de macht zou blijven werd er natuurlijk niet bij gezegd.

  Suriname is van ons allen en niet van front of fronters, die gedachtegang wordt nu hardnekkig doorbroken, tuurlijk zijn er mensen ongelukkig mee, so be it. MC heeft een contract gesloten met het volk en daar horen wij ze op af te rekenen, het gezwets hier van negatievelingen kan de echte waarachtige en oprechte Surinamer gestolen worden.

  MC met of zonder Bouterse als President is een Surinaamse zaak, geen enkele SURNED of NEDSUR zal en kan daar wat aan doen.

  De echte Surinamer weet dat de strijd nog niet is gewonnen en zullen door moeten vechten voor een eerlijke, oprechte samenleving, waarbij voor wrok, rancune en haat geen plaats is.


  Maak melding

 40. NaMi,

  Reacties 3 en 10 van mij hierboven vragen de uitspraak van Verhage te negeren. Had Chavez dat gedaan, dan had je je niet zo druk gemaakt. Het schijnt dat een souverein land als Suriname zich niet los kan rukken van NL.
  En altijd maar de kolonisator als zondebok aanwijzen voor het onvermogen in eigen land.
  Kijk niet terug! Als je Nederland niet nodig hebt laat dan los! Met dit soort reacties op de uitspraak van Verhage blijven jullie aan de kont van de Nederlanders hangen. En aangezien je weet dat het daar stinkt, lijkt het alsof het Eau de cologne voor jullie is.

  En ik vraag in dezelfde reacties hierboven aan Desi om geen president te worden in belang van land en volk. Dat is hetzelfde wat Verhage bedoeld, al zijn jullie blind en doof om dit te begrijpen en in te zien.
  Time will tell!


  Maak melding

 41. DAS,

  De uitspraak te negeren??? Jij bent degene die het steeds heeft over isolatie enz. Jij hebt zelfs in je glazenbol kunnen zien dat of Nederland of Amerika of Brazilie zou gaan coupen in Suriname mocht MC winnen.

  Voor jou informatie, In Suriname negeren ze echt wat vergaen te vertellen heeft hoor, Bouterse wordt mogelijk President, had je het nog niet door dan.

  Wat heeft Chavez hiermee te maken, ook hier weer, Chavez had zo’n uitspraak nooit gedaan want die weet dat Suriname een Souverein en onafhankelijk land is.

  “En altijd maar de kolonisator als zondebok aanwijzen voor het onvermogen in eigen land.
  Kijk niet terug! Als je Nederland niet nodig hebt laat dan los! Met dit soort reacties op de uitspraak van Verhage blijven jullie aan de kont van de Nederlanders hangen.”

  Dit snap ik je al niet meer, jij was toch degene die mij had beschuldigd dat ik Nederland niet moet uitsluiten, want we zouden ze nodig hebben enne Surneds sturen dozen en al dat soort flauwekul. Volgens mij ben jij degene die aan de kont van Nederland wil blijven hangen, want je zou bang zijn dat Suriname geisoleerd zou worden als Bouterse President wordt, en ja geisoleerd in je kleine wereld door Nederland. Je stukken staan hier op dit forum.

  “En ik vraag in dezelfde reacties hierboven aan Desi om geen president te worden in belang van land en volk. Dat is hetzelfde wat Verhage bedoeld,al zijn jullie blind en doof om dit te begrijpen en in te zien.

  Nu breekt mij de klomp zou verhagen zeggen als hij bovenstaande zou lezen. Eerst moesten we het negeren, nu wil je mij uitleggen wat hij bedoelde.

  Wel ik negeer wat hij zei, ik wil niet weten wat hij bedoeld, het is voor jou bestemd, klamp je maar lekker aan de kont van verhagen vast, aangezien je precies weet wat hij bedoeld.

  De vraag is natuurlijk weet je wel echt wat zijn bedoeling is of was?????

  Zoveel tegenstrijdigheid in een reactie zie je niet elke dag hoor.

  Een ding kan ik je zeggen Verhagen lacht zich een aap, hij heeft zijn doel bereikt kijk maar naar de reacties op dit forum, hij heeft het dom volkje weer lekker verdeeld.


  Maak melding

 42. nr.17 – Maxime verhagen is demissionair
  Hij moet nu hard zijn best doen,
  als hij herkozen wil worden.
  De kans is groot dat hij door
  zijn eigen achterban wordt bedankt
  Niet te vergeten de peilingen

  nr.19 – Dat vondt Ajax ook
  Maar Twente is Kampioen
  Het gaat niet om doelpunten-saldo
  Behaalde competitiepunten dat
  maakt je tot Kampioen

  nr.43 – ME_neer@du, Subversieve activiteiten ontplooien en deze met het doel om het wettig
  gezag omver te werpen of ondermijnen , wordt door geen enkel land of natie getoloreerd , helemaal niet in jouw Olland .
  Ironisch genoeg, jouw Olland had/heeft het regie in handen .

  nr.45 ME_neer@du , Aruba en jij hebben de status aparte (NOG GEKOLONISEERD )

  Uitspraak van het volk van REBUBLIEK SURINAME
  ; MEGA-COMBINATIE (MC) 23 ZETELS
  ” RESPECT ”

  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  SURINAME VOORWAARTS
  NIEUWE ORDE
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

 43. Faya burn! Al die Pessimisten!Weterusten!
  Die Nederlanders hebben het nog steeds niet door.The table is turning.
  Ze denken nog steeds,dat ze zomaar een land binnen kunnen vallen,de inwoners uitmoorden en dan hun vlag in de grond steken.Net zoals in Zuid-Afrika, om eeuwen later hunzelf en hun kinderen voor de gek te houden dat het hun land is.
  Zeerover en piraten zijn het geweest.
  En nu gedragen ze zich als welvarend en beschaafd.Suriname heeft Nederland niet nodig,wanneer gaan wij Surinamers in Su en in Ned ze dat diudelijk maken.
  We moeten ons eigen weg volgen om ons land op te bouwen.One Love-One Aim-On Destiny. Ileen


  Maak melding

 44. Even reactie op Ileen,

  Zeerovers en piraten….Ik wordt beetje moe van dit soort onzinnige reacties. Table is turning. Leg mij even uit hoe het komt dat een beschaafd land als Suriname 2 veroordeelde criminelen straks als leiders van het volk hebben gekozen. Een eigen weg volgen om het land op te bouwen. Dat is de afgelopen 30 jaar in ieder geval niet gelukt. En dan dat afgeven op Surinamers in Nederland. Dat schijnt ook een nationale sport te worden. Iedereen heeft altijd de mond vol over het land opbouwen. Praat eens wat minder en steek de handen uit mouwen. Suriname produceert bijna helemaal niets en moet letterlijk alles duur importeren. Elke bevolkingsgroep ( Chinezen Brazilianen) die de afgelopen jaren het land binnenkwam opent winkels en ondernemingen en de Surinamers staan langs de kant toe te kijken, hoe door hard werken een complete nieuwe middenstand wordt opgebouwd. Elke nieuwe winkel, supermarkt bouwmarkt is van een buitenlander. Misschien iets minder feesten en harder werken. Daarmee bouw je een land op. Het is zo simpel. De werkmentaliteit is ook schrikbarend. Kom je een winkel binnen, dan wordt je bijna letterlijk door het winkelpersoneel weggekeken. Sorry dat ik wat willen kopen waardoor jouw baas je loon kan uitbetalen.


  Maak melding

 45. Ileen,

  Wees blij dat de blanken jou uit ghana gehaald hebben anders liep je nog steeds in je blote reet aldaar. De blanken hebben jou beschaving bijgebracht. Altijd dat gezeik over Nederlanders dit Nederlanders dat.
  Kijk maar naar wat voor teringzooitje het is in het afrika. En Suriname begint ook afrikaanse trekken te vertonen of zie je dat niet?
  Probeer de mouwen op te stropen en ga werken in plaats van te feesten en te beesten.
  Aan je reactie is ook te zien dat je bent omgekocht door een portie bruine bonen met zoutvlees na het feesten ga je weer schreeuwen help buitenland help ons.

  Dankzij de blanken heb je nu internet anders zou je nog steeds met rookpluimen communiceren.


  Maak melding

 46. #58
  Heldere taal! Bedankt voor het commentaar.
  Hoewel je mij en vele anderen wat typwerk uit handen hebt genomen, wil ik toch het volgende toevoegen.

  Surinamers hoeven Nederlanders niet te attenderen op hun geschiedenis, want daar zijn Nederlanders zelf van op de hoogte. Dat heeft ook de mogelijkheden geschapen om als natie te kunnen werken aan de negatieve aspecten. Immers, die zijn er altijd.

  Nederland is een gastvrij land waar iedereen gelijke kansen heeft, als je niet schuw bent van werken. Er zijn op veel vlakken voorbeelden te noemen waaruit blijkt dat ze hebben geleerd van hun geschiedenis.

  Dit in tegenstelling tot Surinamers die helemaal niet op de hoogte (willen) zijn van hun geschiedenis. Oke, altijd teruggrijpen naar de slaventijd, daar zijn ze goed in, want dat is de enige geschiedenis die ze willen kennen. Maar ze hebben al moeite om uit 35 jaar geschiedenis de negatieve aspecten te herkennen, onderkennen en erkennen, laatstaan er iets aan te doen.

  Uiteraard geldt ook hier: uitzonderingen daargelaten, en wie de schoen past…..


  Maak melding

 47. #59 jannSSer ,
  Volgens jouw beleving moeten wij blij en tevreden zijn , dat wij uit Ghana zijn gehaald
  Absoluut niet , wij werden niet uit vrije wil (vrijwillig dus) uit onze huizen ,dorpen en vaderland uitgehaald
  De feiten liggen anders , herr janSSer
  Afrika werd plat gewalst , dorpen en huizen in brand gestoken en de bevolking die niet zijn vermoord met bruut geweld gevangen genomen en deze als slaven weggevoerd naar de plantage’s in de Amerika’s en elders op deze wereld .
  Onze traditie’s en cultuur-beleving werden met enorme geweld onderworpen aan jullie z.g.n Westerse beschaving
  Is dat de beschaving wat jij bedoelt en wij daarom blij moeten zijn ??
  Teringzootje in het huidige Afrika is een gevolg en nalatenschap van de Westerse Koloniale overheersing
  Heden ,anno 2010 , zijn jullie nog steeds zeer actief in het uitzuigen en uitbuiten van de natuurlijke hulpbronnen van Afrika( diamanten, aardolie , goud ,hout , uranium enz. enz)
  En als tegenprestatie dumpen jullie wapens en chemisch afval op Afrikaanse bodem en wateren
  Jij kan misschien het gelijk hebben, dat REPUBLIEK SURINAME in jouw beleving, Afrikaanse trekken vertonen en daarom zijn dat redenen te meer om te juichen en verwelkomen wij de nieuwe coalitie
  Enkel een REGERING onder de leiderschap van “PATRIOT D.D.BOUTERSE” kan een waarachtig VOLKSDEMOCRATIE bewerkstelligen .
  Wij, Slaven van REPUBLIEK SURINAME zijn altijd harde werkers ( zowel in het verleden als in het heden ),en dat ligt in het feit is mede terug te vinden/zien in de weelde en rijkdom in jouw Nederland
  Wij, SURINAAMSE PATRIOTTEN, zijn niet te koop
  Wij hebben nooit en te nimmer een mens verkocht of gekocht , dat in tegenstelling tot jou en consorten
  Wij verkopen of verlinken geen JODEN ,RECHTGEAARDE LANDGENOTEN of BUITENLANDERS(b.v.b ONZE ANTON DE KOM) aan HITLER en dat voor wat knollen of een stuk oud droog brood als beloning
  Wij zijn mensen met principes(ANTI FASCISME) en zijn overdosis aan SOSO LOBI
  De z.g.n hulp uit jouw HOLLAND waarop jij doelde kan in principe enkel maar op een manier geinterpreteerd worden ,” EEN DOEK OM EEN BLOEDENDE WOND”
  Een bloedende wond dat veroorzaakt werd door de bemoeienissen en inmenging in onze BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN ( 3 eeuwen kolonialisme niet meegerekend )
  Betreffende internet : Moeten wij jullie bedanken of zijn het niet misschien soms de chinese broeders die het verdienden ???
  Wij communiceren op onze eigen manier , vraag het maar aan jouw vrouwen en daar waar
  rookpluimen nodig zijn , aarselen wij geen enkel seconde deze te handhaven

  LANG LEVE REPUBLIEK SURINAME
  HOERA HOERA HOERA
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  TELKENS VOORWAARTS , VOORWAARTS RICHTING HET GELUK/OVERWINNING
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.