Real Sranang viert 50-jarig jubileum

7

Op 1 juni 2010 bestaat s.v. Real Sranang (Koninklijk Suriname) 50 jaar. Ter gelegenheid daarvan zullen er gedurende een jaar jubileumactiviteiten plaatsvinden. Te beginnen met uiteraard een receptie op 1 juni om 19.30 uur op het Sportpark Middenmeer aan de Radioweg 67 te Amsterdam. Op 4 juni zal een afvaardiging van 25 mensen naar Suriname afreizen voor een twee weken durend programma aldaar.

De oprichters van Real Sranang waren voetbalminnende Surinamers die destijds de typische Surinaamse voetbalsfeer hier in Nederland misten en hoopten die met Real Sranang weer te kunnen ophalen. Bekende spelers als George Gullit (vader van Ruud), Arnold Winter(familie van Aron), Michiel Leysner, Wim Ijzer en Daisy Liong-A-Kong traden toe tot de vereniging in oprichting.

De Amsterdamse cafés De Cotton Club aan de Nieuwmarkt en Café Cycloop aan de Nieuwendijk waren in de jaren vijftig de sociale ontmoetingsplaatsen voor Surinamers die zich in Nederland vestigden.
Ten behoeve van de bezoekers organiseerden beide cafés in de zomermaanden vriendschappelijke wedstrijden waarin men het tegen elkaar opnam. Deze wedstrijdjes groeiden gestaag uit in toernooien van een serieuze voetbalvereniging. Toen de aansluiting bij de KNVB eenmaal een feit was, behaalde het eerste elftal van Real Sranang, dat getraind werd door Herman Rijkaard, vier jaar op rij het kampioenschap. Uitslagen met dubbele cijfers waren in de beginjaren meer gewoonte dan uitzondering.

Sport Vereniging Real Sranang bestaat reeds 50 jaar met voetbal als voornaamste activiteit en voorziet van oudsher in een bepaalde sociale behoefte van met name de Surinaamse gemeenschap.
Real Sranang is een gastvrije club en staat voor iedereen open. Zij hechtten belang aan sociaal maatschappelijke betrokkenheid. Het doel is dan ook om een positieve bijdrage te leveren aan de bewoners van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer maar ook daarbuiten.

Dit doet Real Sranang door sport en spel aan te bieden. Maar ook andere levenskwaliteit verhogende activiteiten zoals gezondheidsadvies, onderwijs en carriere en culturele programma’s horen daarbij.
Zodat de voetbalvelden en gebouwen van Real Sranang niet alleen door sporters bevolkt worden maar ook door hun families en belangstellenden die informatieve bijeenkomsten bezoeken. SV Real Sranang is alleszins van plan om de volgende 50jaar heel vruchtbaar te laten zijn op sportief en sociaal gebied.


7 REACTIES

 1. Van harte gefeliciteerd.
  Wie had ooit gedacht dat Real Sranang Abraham zou zien.Het is geweldig.
  Groetenen succes
  Liong


  Maak melding

 2. That’s the way of the power what we got HAPPY BIRTHDAY. FOR ALL THE PEOPLE THAT WE GOT A REAL SRANANG.

  GOD BLESS WE ALL
  Maak er nog meer van dat wij met ons allen kunnen genieten van de mooije dingens die Jullie doen. GA ZO DOOR BROTHERS AND SISTERS. En ook de felicitatie van Delano `tZand uit suribo


  Maak melding

 3. En ze gaan de wedstrijden spelen met een voetbal van BLUE SPRINGS: de MADRID (is model Fevernova – WK bal 2002). De MADRID komt binnenkort op de markt als FIFA APPROVED. Deze bal is gelijkwaardig aan die van het wereldbekende merk, het verschil zit alleen in de naam BLUE SPRINGS. Met deze mooie bal speel je net zo lekker als met die van het wereldbekende merk, absoluut geen verschil. Wel ca. 50 procent goedkoper !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.