Winnaar Surinaamse verkiezingen heeft geen haast

32

PARAMARIBO, 29 mei – Er is geen haast bij het selecteren van toekomstige politieke partners. Dit zegt de leider van de Mega Combinatie, Desi Bouterse. Hier en daar wordt wat aftastend gesproken. Het Nieuw Front staat bovenaan het lijstje. Er is al een ontmoeting geweest met een Nieuw Front-delegatie. die werd geleid door VHP-leider Ramdien Sardjoe.

Dat is een kwestie van ere wie ere toekomt. “Elke politieke partij die mensen achter zich heeft, moet geconsulteerd worden. We beginnen met de grootste, het Nieuw Front. We moeten hen spreken voordat we een kabinet beginnen”, zegt Bouterse. Hetzelfde geldt voor de andere politieke partijen of combinaties. Het gesprek ging vooral over randvoorwaarden voor samenwerking. Een nationaal kabinet is niet direct aan de orde. Het gaat nu om een werkbare coalitie.

Menige deskundige suggereert een dergelijk kabinet om te breken met polarisatie. “Men loopt op zaken vooruit. We zijn bezig met de verschillende politieke partijen om te zien wat de mogelijkheden zijn”, zegt Bouterse.


32 REACTIES

 1. als de nieuw front leiders met twee gedachten rond loopt,dan is dit meer dan genoeg om niet met deze machtswellusteling te gaan praten.

  de mega combinatie moet zich niet onder druk laten zetten door wie dan ook.en vooral niet door front.de mega combinatie mag ook niet de dupe zijn van een nationaal kabinet,want front is vals bezig.

  venetiaan moet gewoon weg deze man is een struikelblok voor de een wording van de surinaamse natie.
  wat heeft deze man al de jaren dat hij daar heeft gezeten voor de binnenlandse bevolking gedaan.

  in feite heeft hij geen moer gedaan om de bevolking uit hun nood te helpen.de ambtenaren zijn in salaris vooruit gegaan en wat moet dan gebeuren met de ouderen en de jongeren in dit land.

  het nieuw front heeft alleen ellende en criminelen geschapen en geen vooruitgang.de mega combinatie moet oppassen met de infiltranten uit het nieuw front,want deze zijn niet van goeie wil.


  Maak melding

 2. Haastig spoed is zelden goed!!! laat je goed informeren my friend!!!

  Niet met Somo van Papaya Rumoer samen werken svp.
  Ook deze Moer heeft het land naar de klote geholpen en overal op vuist gegaan!!! Toen met de partij Pandawalima.
  Nu is het Partij Papaya Rumoer!!


  Maak melding

 3. Misdaad loont in suriname ze kiezen een massamoordenaar als president kandidaat hoe ver kan je als gemeeschap zakken?

  DU
  TOT HET DOM EN ACHTERLIJK GEDOE VAN DU.
  Heb jij die witman gevraagd waarom hij slaven nodig had.
  Daarom kom ons geen rotzooi vertellen blijf in Holland idioot DOMBO.


  Maak melding

 4. Ho,ho, ho, men is in gesprek en nu reeds allerlei voorbarigheden en vooroordelen.

  Laat ons hopen dat in het belang van LAND & VOLK een brede coalitie tot stand komt dat dus breed gedragen wordt.

  Wie bevat nu de wijsheid of zekerheid te beweren dat DDB zich daadwerkelijk bezig houdt met ” persoonlijk bekleden van de functie van PRESIDENT”?

  Ook binnen het FRONT zijn reeds lang stromingen aanwezig die zaken anders willen en vernieuwen (ik denk o.a. Santokhi en Rusland)maar die door de oudere lieden tegen worden gehouden.

  Ik denk dat de 2 genoemde heren aspiraties en visies hebben die ook binnen MC gedragen zullen worden en omgekeerd ook zaken vanuit het MC die door het FRONT gedragen zullen worden.

  Los van bepaalde zaken die lopen tegen DDB moet het eens opgehouden zijn dat hele volkstammende MC of het NDP enkel en alleen zien als een club met een alleenheerser (DDB).

  Uiteraard zijn er altijd personen die teleurgesteld zijn na een uitslag.
  Zwartkijkers zullen er altijd zijn, totdat ook die na bewezen daden zijn overtuigd.

  Feit is en blijft dat de NDP een door mij lang gekoesterde wens heeft doorbroken n.l. het voeren van politiek gebasseerd op etnische sentimenten, terwijl het volk in feite dat stadium in doen en laten reeds lang voorbij is.

  Laat ons hopen dat Suriname de kans nu pakt.

  Ik zou hopen dat een MC (met wat op de achtergrond operende figuren) en een verjongd FRONT, waarbij in elk geval de heren Venetiaan en Sardjoe hun politiek leven vaarwel zeggen een kabinet vormen.

  Dit zorgt voor de meeste stabiliteit. Ook DOE mag daarin wat mij betreft worden meegenomen.

  Het is voor Suriname niet te hopen dat welke combinatie dan ook in zee gaat met de Volks Alliantie, omdat daarin het grootste gevaar schuilt manipuleerbaar te zijn de komende 5 jaar. Wie dat niet in de gaten heeft is ZIENDE BLIND.
  (Zie gedrag PL en weet wie de VOS is).

  Zowel het programma van MC en FRONT zullen ongetwijfeld elementen bevatten die voorspoed kunnen brenben.
  Het gaat er enkel omdat wij personen hebben die het ook DAADWERKELIJK menen met LAND en VOLK en niet de politiek wensen te gebruikenvor eigen gewin of vriendensdiensten. Daar staat of valt alles mee de komende jaren (Geloofwaardigheid)

  Hopelijk zijn zowel aan MC als FRONT zijde leidende figuren bereid arrogantie en rancune achterwege te laten, en een vruchtbare SAMENWERKING tot stand te brengen.

  GOD BLESS SURINAME

  P.s. Net ook vernomen dat Reinard de VOS(hr. Somohardjo) nu plots bereidt blijkt te zijn,ZONDER voorwaarden, met MC samen te werken.

  Trek zelf uw conclusies omtrent de persoon en neem daarbij het gedrag uit zijn verleden in ogenschouw.

  Hoe dan ook in het machtscentrum zijn ongeacht hij zich erin zou moeten LIKKEN.

  Deze man verkoopt zijn ZIEL nog aan de duivel als hij maar regeermacht kan verkrijgen.

  Wie dat toestaat heeft zelf vast geen goede bedoelingen.


  Maak melding

 5. Het volk heeft gesproken. De stem van het volk is de stem van God. Het zij zo.
  Indien Bouterse president wordt, dan is hij niet welkom in Nederland. Aldus de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, M. Verhagen. Beste meneer Verhagen, u bent fout, discriminatoir en inconsequent bezig. Weet u, dat
  1,- Indonesië 350 jaar was gekoloniseerd en dat de inwoners van Rawahgedhe, dichtbij Djakarta, werden uitgemoord door de KNIL-militairen in 1949 ?
  2,- de nabestaanden een schadeclaim hebben ingediend en dat de Nederlandse regering vindt, dat dit al is verjaard?
  3,- Suriname 300 jaar was gekoloniseerd door uw voorvaderen en dat de Afrikanen werden gedreven tot slavernij en behandeld werden als dieren?
  4,- de Hindustanen in 1939 op Mariënburg door de Koloniale militairen werden neergeknald, toen zij in opstand kwamen tegen de Hollandse barbaren?
  5,- de Javanen op het Oranjeplein door de TRIS-militairen werden doodgeschoten, toen zij om de vrijlating van Anton de KOM eisten?
  6,- zelfs de rechten van de Surinaamse oorlogsveteranen uit de Tweede Wereldoorlog (Korea gangers) wil Holland niet erkennen?
  7,- de coup d´état van 1980 werd verwelkomd door Nederland door de overmaking van 500,000,000,00 gulden aan Bouterse uit de ontwikkelingshulp?
  U weet bliksemsgoed, dat de veroordeling van Bouterse tot 11 jaar gevangenis kon worden vernietigd, als de Hoge Raad zijn zaak in behandeling nam. Het vonnis was uitgesproken op basis van een verklaring van een Belgische crimineel in ruil voor strafvermindering.
  En nu is de afstammeling van een door Holland onderdrukte bevolkingsgroep NIET meer welkom in Nederland. Anno 2010 kiest het volk van Suriname haar eigen leider zonder invloed van buiten, of u dat leuk vindt of niet. Een schrale troost voor u. Misschien wordt Bouterse geen president. Hij laat anderen president worden, zoals in het recente verleden, z.a. Ferrier, Chin A Sen, Kraag, Wijdenbosch, enz. Wie het nu zal worden is des volks van Suriname. Ik heb de zonnestralen langs de horizon zien schijnen boven Suriname. Met de zegen van de Almachtige zal de toekomst van Suriname langs rozegeur en maneschijn gaan…….

  Benito


  Maak melding

 6. Toelichting:

  Mocht binnen het FRONT (14 zetels: 8 VHP, 4 NPS, ? 2 SPA/DA91?) de NPS de poot(lees Venetiaan die met meerdere complexen rondloopt) de stijf houden t.a.v samenwerking met de MC, dan niet aarzelen de NPS terzijde te schuiven (het land gaat voor en geen persoonlijke kronkels) en vervolgens met MC 23, VHP 8, DA/SPA 2,(+ evt. DOE 1 = 34) tot een accoord zien te komen.

  Just face reality: Het hoofdstuk NF is ten einde [(34 (2000) naar 23(2005) naar 14 (2010)].


  Maak melding

 7. Reinaard de Vos is gestart. Wij zijn 5 dagen na de verkiezingen en wat kraait een voorzitter van de VA al uit:

  ” Paramaribo – Volks Alliantie (VA) voorzitter Paul Somohardjo zegt niet mee te werken aan een strategie voor een minderheids- regering.

  Somohardjo deelt dWT mee door Nieuw Fronters benaderd te zijn een front te vormen tegen de Mega Combinatie (MC) om hen zo te verhinderen aan een meerderheid te komen in De Nationale Assemblee (DNA).
  De strategie houdt vervolgens in dat er tegen de begroting gestemd zal worden die in oktober door de MC-regering ingediend zal worden.”

  Hoe zaai ik in elk geval tweedracht zodat MC en NF elkaar niet zullen vertrouwen en ik (Reinard) met het bot vandoor kan.

  Wees op uw hoede voor meer van dit soort geluiden de komende tijd van Reinaard de VOS alias Somohardjo.


  Maak melding

 8. Verraad!

  Dit is een goede zaak maar………….
  Dit kan door een aantal MC stemmers als verraad worden gezien. Waar ze hun best gedaan hebben om de in hun ogen falende Frontministers weg te stemmen, krijgen die van hun leider de gelegenheid om weer te gaan regeren. Zie maar hoe boos Brantimakka op #3 al is en er is nog niets geregeld.

  Vrouwen!
  Alleen vrouwelijke ministers plus een vrouwelijke president kan Suriname helpen.
  Desi niet, Wijdenbosch niet, Venetiaan niet en Sardjoe ook niet als president.
  De mannen hebben hun kansen gehad en die geheel verpest. Nu vrouwen aan de macht.
  Desnoods capabele vrouwen beschikbaar gesteld door alle partijen, behalve die ene van AC die op Transport zat.

  Er wordt een regeerprogramma gemaakt die los staat van alle partijprogramma’s met als doel: Suriname voorruit!

  De Haantjes in onze politiek moeten een stapje opzij doen want met hun aan het roer worden er geen eieren gelegd. Een ei is het symbool van groei en leven. En dat kan alleen de vrouw ons geven.


  Maak melding

 9. Ik zou echt niet weten wat veel mensen onder massamoordenaar bestaan.
  Kijk maar wat er in andere landen is gebeurt zoals afghanistan.
  Hoe europa en amerika daar mensen hebben afgeslacht onder het mom van, massavernietigings-wapens.
  Wat achteraf niet bleek te zijn wat gebeurt met die massamoordenaars.


  Maak melding

 10. @ no 5 hoeveel moorden heeft nederland cq amerika niet op hun geweten? stop met papegaaien en kom met voorstellen om ons land vooruit te helpen. suriname bestaat niet uit 15 “vooraanstaande”mensen en hun gezinnen alleen. De rest kan het niet zo schelen zie verkiezingsuitslag!!! je zit waarschijnlijk in het buitenland blijf daar!!!!!!!!!!! Laten we die man een kans geven om te zien wat hij kan realiseren voor het LAND en niet voor een groepje elite mensen die als ze de kans hadden gekregen steeds maar rijker zouden worden en de rest armer


  Maak melding

 11. ach ja DU, ze hebben ook een bankrover, moordenaar,verkrachter,drugsveroordeelde, pure crimineel lonny gekozen, en alsof dat niet genoeg was, heeft jouw baas vene hem nog omarmd terwille van macht. Jouw baas vene heeft ook een veroordeelde van zedenmisdrijf, oplichter,fraudeur voorzitter laten worden van staats hoogste college. Vertel eens, wat is jouw leider vene waard ? geen knip voor z’n neus. DU, kijk naar de splinter in je eigen oog, en hou toch op met al die achterlijke praatjes .Sterkte, gecondoleerd.


  Maak melding

 12. Hoe is het mogelijk. Een internationaal gezochte crimineel die in 1982 het land in diepe rouw heeft gezet waordt nu verheven als een keizer. Dit geeft weer eens aan dat de surinaamse gemeenschap nooit als volwaardig kan worden gezien. Een ding is zeker. Mocht hij president worden dan zal hij alleen maar in suriname macht hebben, maar hij zal ons land nood internationaal kunnen vertegenwoordigen. Mocht hij buiten suriname gaan dan zal hij zeker worden aangehouden en vanuit een cel regeren. Suriname mijn diepe medeleven met dit verlies. Suriname is DOOD.


  Maak melding

 13. DU, hoe diep ben jij zelf gezakt?
  – momenteel zijn er al 24 soldaten gesneuveld in Uruzgan
  – economische crisis veroorzaakt door de bankiers
  – jouw staats-secretaris neukt zijn adjudant
  – jouw commmissaris zit de hele dag de billen van de vrouwen in het vn-gebouw te knijpen
  – jouw facistische vrienden in de tweede-kamer gaven advies aan de politie om zgn relschoppers en verwaarloosde-/hangjongeren op hun knieen te schieten
  Dit zijn maar een paar voorbeelden!!!
  DU , ga verder en dieper zakken(onderzoeken)
  Jij bent nog nat achter je oren om de MORAALRIDDER te spelen.Dat BEVELHEBBER D.D.BOUTERSE binnenkort PRESIDENT BOUTERSE wordt , bezorg je slapeloze nachten en dat weet ik . Mag ik zo vrij zijn om jou van twee adviezen te bedienen ?
  1 – voor het slapen gaan zeg je stilletjes ” goeden nacht PRESIDENT BOUTERSE”
  100% garantie voor een goede nachtrust
  2 – stem niet op de pvv
  Ben jij een witte-nederlander , dan stem je op jouw eigen beul
  Ben jij een zwarte-nederlander , dan stem je
  op jouw eigen beul en dat in het kwadraat

  Stree de fu stree
  Wi no sa frede
  SURINAME VOORWAARTS
  HET VADERLAND OF DE DOOD
  2 –


  Maak melding

 14. Misdaad loont niet DU. Maar jarenlang het volk gebruiken puur om aan de macht te blijven is ook een vorm van misdaad en zoals je hebt gezien loont dat ook niet.

  Daarvoor heeft de NPS nu z’n straf gehad.
  Door zijn haat naar Bouta heeft Vene ervoor gezorgd dat Bouta nu (democratisch)is gekozen en daar kun jij de Surinaamse gemeenschap niet aanrekenen. Dat is allemaal het werk van Vene geweest.

  Wat Bouta betreft, je moet maar afwachten of misdaad inderdaad loont. Ik denk dat SU een moeilijke tijd tegemoet gaat.

  Niet alleen Nationaal maar ook Internationaal zullen alle ogen gericht zijn op SU. En dat niet alleen, er moet ontzettend veel gedaan worden om het land tot ontwikkeling te brengen.

  Er moet een mentaliteitsverandering plaatsvinden en de corruptie, die tot in de diepste laag van de bevolking van SU plaatsvindt, heb je niet binnen enkele jaren de kop ingedrukt.

  Naar mijn mening zal het niet gaan lukken als men dat niet voor elkaar krijgt.

  Ik heb al eerder gezegd dat ik een dubbel gevoel heb bij de overwinning van MC maar ik ben bereid om Bouta en aanhang het voordeel van de twijfel te geven.

  Wanneer ik aan Bouta’s verleden denk dan zie ik hem eerlijk gezegd niet als de persoon die de twee zo belangrijke items (mentaliteitsverandering & corruptie)zal kunnen realiseren.

  Wil men serieus genomen worden door het volk en de Internationale gemeenschap dan dient de president van Suriname absoluut geen smet op zijn naam te hebben.

  Ik zie dit als een nieuwe kans om er wat van te maken. Hopelijk hebben wij geleerd van het verleden en gaan wij inderdaad nu voor verandering.

  Want DU, verandering is wat men uiteindelijk met de coup wilde bereiken, maar wat uiteindelijk Suriname heeft verscheurd.

  Weet je Du als je aan zo’n coup deelneemt moet je er altijd vanuit gaan dat het verkeerd kan aflopen. De reden daarvoor is dat je absoluut geen wettelijke en/of gerechtelijke bescherming geniet. Dat hebben de militairen die destijds zijn vermoord zich waarschijnlijk te laat gerealiseerd.

  Ik begrijp je gevoelens DU maar je zult je erbij neer moeten leggen.


  Maak melding

 15. Een ding is zeker; De conclusie die thans en na de recente verkiezing getrokken mag worden, is dat het moraal, het fatsoen van een groot deel van de surinaamse bevolking niet deugt. Het moreelverval heeft zijn werk gedaan en zal nog meer bewijzen.

  Men is schaamteloos zo diep gezonken en dat is een surinamer onwaardig. Dit geldt niet alleen voor de aanhangers van MC maar ook de politici die nu een coalitie met MC willen vormen. Spijtig voor diegene die zichzelf Surinamer met een hoofdletter mogen noemen.


  Maak melding

 16. dit bedoel ik nou met de aanhangers van bouterse iedere keer als je ze confronteerd met het verleden en het heden van bouterse komen ze met argumenten die nergens op slaan daarom lopen mijn zwarte broeders achter de feiten aan. ik pik een paar reaktie uit reaktie nummer 8,17,13 deze figuren hebben volgens mij een complex, omdat mijn buurman een moordenaar is mag ik ook moorden daar komt de redenering van die ezels die bouterse aanbidden op neer.@ donna lees reaktie nummer 21 ik ben het voor de volle 100% eens met de reaktie van tell me.Dictaturen brengen niet alleen economische en politieke schade aan,ze tasten ook de moraal aan,ze vernietigen maatschapelijke waarden,het vertrouwen in de democratische instututie. het heeft ook corrumperende effect op het bewustzijn en de ethiek.dat is op lange termijn misschien het het ergste.dit is nu gaande in suriname een deel van het volk is apatisch men onderschat de gevolgen van een brute dictator dit zijn nu de naweeen ervan de schade zal tot in de volgende generatie voelbaar zijn vooral als de jeugd misdadigers als hun voorbeeld zien.


  Maak melding

 17. Misdaad loont wel in suriname want nu is de kans groot de twee grootste misdadigers samen een regering gaan vormen in suriname mooi voorbeeld naar de wereld toe en voor jou bevolking.het is best wel triest gesteld met het moraal van velen surinamers.


  Maak melding

 18. DU, ik kan je begrijpen.
  Door hier absolute shit neer te zetten moet jij jou sociale steun van de Neerlandse belasting betaler veilig stellen. Arme sloeber!


  Maak melding

 19. @Du/22
  Een goede analyse dat begrepen is, een visie waar het in essentie ook om gaat. Jouw visie is dan ook breder dan waarop die van de MC aanhang is gebaseerd. Zij staren zich echter blind op de beloofde gebraden duiven die MC hen voorhoudt zonder kritisch erbij stil te staan.

  Dat Vene heeft afgedaan behoeft geen betoog want die verdient m.i geen schoonheidsprijs. Maar jammer is destemeer dat het electoraat zich niet heeft laten leiden langs de weg van moreel/ethische normen en waarden die als basisvoorwaarden gelden voor het herstel van een ons aller geliefd en een beschaafd Suriname. Wat dat betreft waren er immers andere voorbeeldige leiders,zonder smet op het blasoen,waarop er gestemd kon worden.

  Ik voorzie thans weer bange en onzekere tijden, maar God zij met ons Suriname.


  Maak melding

 20. Ik was het er niet zo mee eens dat MC met hun zg vijanden ging samen werken,maar als het niet anders kan so be it,zal me er bij neer moeten leggen,met MC aan het roer zal het veel beter gaan,als ze de durf hebben,de jonge en daadkrachtige Melvin Bouva als President te benoemen,die zal wel de anderen fel in de gaten houden.
  Er zal toch wel een No Nonsens kabinet te vormen zijn?
  Waarom wordt er steeds afgegeven op Bouters?De MC bestaat niet alleen uit Bouterse,ja hij was de blikvanger voor de verkiezingen,maar MC op zich heeft heel veel daadkrachtige kaders in hun gelederen,ik durf te beweren dat Bouterse niet verder deel zal nemen aan een regering,hij zal wel de boel op afstand in het gareel gaan houden.

  Melvin Bouva For Pres.


  Maak melding

 21. wat zijn surinamers ego s zeg
  we moeten 8 dec vergeten waarom dan
  zijn er geen surinamers dood gemarteld door een surinamer.als ik zeg we moeten de slavernij vergeten kan dat iemand doen dan?
  steletje ego s dat we zijn

  suri


  Maak melding

 22. @ pinto ga lekker in jou hangmat liggen die gedraden duiven komen eraan en ook die driebaan snel naar brazilie . pinto voor het gemak wil ik jou en de rest van de kudde uitnodigen om jullie reaktie te lezen toen brunswijk in de beroep ging tegen de uitsluiting voor deelname aan de verkiezing in bepaalde gebieden ga rustig lezen dan zal jij zien hoe emotioneel dom de aanhangers van bouterse zijn.


  Maak melding

 23. Nr 7 Suri: Ga even je mond spoelen!!!! Als je denk aan ego’s dan heb jij je zich zelf bekend.

  Kan jj wel vergeten aan de gene wier je fam. of ouders vermoord en of mishandeld heeft?? Als het antwoord ja is, dan ben je een Hyena!!!

  Het gebeuren van 8 dec. heeft plaats gehad door toedoen van ja,ja!!!! Nederland. Laat je vooral goed informeren en ik hoop dat je van het woord BIEB gehoord hebt. SUCCES!!!!!

  Labaria


  Maak melding

 24. alles is de schuld van nederland en de blanken in de ogen van die kudde ik vraag mij af waneer jullie één keer de schuld bij bouterse gaan leggen niemand is goed vene niet nps niet nederland niet, alleen de man die mijn land heeft beroofd van al zijn onschuld en zijn moraal is goed in die idioten hun ogen de man die bloed aan zijn klauwen heeft de man die voor drugs is veroordeeld. suriname word nu gegijzeld door een stelletje domme ezels die vast geroest zijn in een revo doctrine.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.