maandag, juni 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameGesprek Nieuw Front en MC in belang Suriname

Gesprek Nieuw Front en MC in belang Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 mei – Het eerste gesprek tussen het Nieuw Front en de Mega Combinatie is gevoerd in algemeen belang. Dit zegt vicepresident en VHP-leider Ramdien Sardjoe. Het algemeen belang was ook het leidend motief. “We hebben een gesprek gehad in een goede sfeer, die te maken had met het feit dat de focus gericht was op zaken van algemeen belang.”

Een tweede gesprek is dan ook niet uitgesloten. In ieder geval is al over het bestuur gesproken. “Het profiel voor een president is aan de orde geweest, evenals de voorwaarden voor een goed beleid. Wie en hoe dat moet worden uitgevoerd niet”, zegt Sardjoe. Wel kreeg MC-woordvoerder Jules Wijdenbosch het verkiezingsprogramma van het Nieuw Front in handen.

Dat moet aangeven wat het Nieuw Front gerealiseerd wil zien. “Als ze ons verkiezingsprogramma lezen, en het uitvoeren, zullen ze goed werk leveren”, aldus Sardjoe. In de Nieuw Front-delegatie zat ook minister Gregory Rusland namens de NPS. Hij vindt het nog te vroeg voor conclusies. “We moeten afwachten en kijken wat de leiders van het Nieuw Front beslissien.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

51 REACTIES
 1. en niet vergeten de straf zaak tegen massamoordenaar bouterse moet gewoon door gaan en iedereen moet zich neer leggen bij de uitspraak van de rechters in suriname iederen moet zich houden aan de regels va de democratie niemand is boven de wet ook bouterse niet.


  Maak melding
 2. Beslissing!

  Elke beslissing in het belang van Suriname is goed. Goede samenwerking is de weg naar vooruitgang. Maar pas op!
  Als je dezelfde ministers op hun post laat dan is vooruitgang ver te zoeken. Ga op zoek naar capabele vrouwen voor de ministersposten

  Desi geen president, Wijdenbosch niet, Sardjoe niet en Venetiaan ook niet. Haal Letitia Grifith uit Nederland voor het presidentschap van Suriname en de groei en bloei kan beginnen.


  Maak melding
 3. De verkiezingen fors verliezen en dan nog een grote mond opzetten. Ziedaar de hoogmoed van het NF. “Als ze ons verkiezingsprogramma lezen, en het uitvoeren, zullen ze goed werk leveren”, aldus Sardjoe.

  Stoppen met de onderhandelingen met NF en alleen de VHP als partner uitnodigen voor een solide beleid voor de komende 5 jaar.

  Het NF blijft doorgaan met de uitverkoop van Suriname, illegale vreemdelingen die het land leegplunderen, het milieu onherstelbaar vernietigen en de rijkdommen uit de Surinaamse bodem voor een schijntje leeghalen.

  De Arabische olielanden hebben een betere verdeelsleutel voor hun bodemschatten. De bedrijfsinvesteringen zijn over een lange periode aftrekbaar van de winst. Vervolgens wordt een verdeelsleutel gehanteerd die een gelijke winstpercentage oplevert voor beide partijen.

  De logica achter deze verdeelsleutel is heel eenvoudig: het zijn onze bodemschatten en uw investeringen, dus moet er een win-win situatie zijn die voor beide partijen evenveel voordeel oplevert. Zonder onze bodemschatten had u als bedrijf deze winsten niet kunnen realiseren en andersom hadden wij als overheid geen inkomsten gegenereerd zonder uw investeringen. Het bedrijf wordt vrijgesteld van de directe belastingen en betaalt alleen belasting in het land van herkomst. Dit ter vermijding van een dubbele belasting. Voor de overheid is dit enerzijds een aderlating, anderszijds kan de overheid inkomsten genereren door de inkomstenbelasting op arbeid (de werknemers).

  Een gelijke winstverdeling plus de inkomstenbelastingen tesamen levert de overheid (van Suriname) een dusdanig hoge inkomstenbron dat de overheidsinvesteringen over de gehele breedte voor jaren financieel gedekt zijn. De overheid kan hierdoor een solide financieel-economisch beleid uitstippelen middels een meerjarenplan.

  Dit is de leidraad voor elke onderhandeling, maar dit essentiele punt is steeds over het hoofd gezien door de Surinaamse overheid, wellicht door onervarendheid, onkunde of gewoon desinteresse. Ik denk dat er meer onder de tafel wordt betaald aan diverse personen, maar de nieuwe regering zal dit weldra wereldkundig maken. Ik wacht de ontwikkelingen geduldig af. Time will tell !


  Maak melding
 4. wat verstaat deze mensen onder algemeen belang,de bedoeling kan goed zijn,maar de handelingen laat te wensen over.

  ik denk dat als het nieuw front onder leiding van venetiaan serieus wilt mee helpen regeren dan moet er geen ruimte vrijgelaten worden voor speculanten.

  anders zal de mega combinatie bij de eerst volgende verkiezing de fronters leren kennen.

  we moeten niet vergeten,dat venetiaan een man is dat wij niet mogen vertrouwen.als deze eenmaal zijn wil heeft bereikt dan heeft hij K met de rest.


  Maak melding
 5. maar wat doet die megarover dan bij die onderhandelingstafel? ik heb het over errol alibux. dit gaat nu al niet goed. ik hoop dat bouterse hem wegjaagt, anders zal het mijn eerste en laatste keer geweest zijn dat ik op de ndp heb gestemd. ik heb op de ndp gestemd omdat ik zwaar ontevreden was met de manier van politiekvoeren van het NF.


  Maak melding
 6. @ raj ,
  bouterse is leider van groep schurken nu gaan ze hun masker afdoen let op mijn woorden deze zelfde schurken en boeven worden weer naar voren geschoven zie alibux en bosje. laten wij a.u.b ophouden over algemeen belang en vertrouwen want bouterse heeft het algemeen belang nu weer beschadigd en over vertrouwen gesproken die idioten die bouterse vertrouwen kennen zijn verleden niet goed, een paar voorbeelden haakmat, horp en bosje denk daar maar eens over na.een volk dat kiest voor zijn onderdrukker is naar mijn mening een waardeloos volk.


  Maak melding
 7. Je kan zeggen wat je wilt, maar de Megacombinatie heeft haar grootheid getoond. Toen het nw Front 5 jaar geleden 23 zetels had gehaald, weigerde ze te praten met de tweede grootste partij, zoals overal in de wereld het geval is. De consequenties liggen nu daar. Dit is alvast een goed begin van de Megacombinatie. Houden zo.


  Maak melding
 8. zoals eerder in mijn reactie vermeld is MC lees NDP lees Bouta een garantie voor slecht bestuur.
  het NF heeft dankzij oa navelstaren maar ook door de arrogantie van macht verzuimd een proces van integratie van het NF naar een, lees 1 partij te initieren. het NDP lijkt multiraciaal te zijn maar bij nader inzien bestaat deze partij uit opportunistische ja – knikkers geleid door 1 man, zijn wil is wet.
  welnu, de VHP lijkt van een nood een deugd te maken, verliezen en toch regeren, ten koste van de andere NF-partners. waar is de shanti-politiek, welke algemeen belang wordt gediend te gaan onderhandelen met Bouta. zijn enige voorwaarde gaat zijn, de vervolging, de rechtszaak te stoppen, ‘mijn commissie en zorg ervoor dat ik de robinhood wordt van de arme man’.
  de VHP heeft 8 zetels binnen NF, dat is een groei van 1 tov 2005, maar is deze winst een afstraffing of een ticket om op de MC-trein van niets naar nergens in te stappen.
  een groei van 1 is, gezien het feit dat de VHP zich richt op de hindoestaan die de grootste bevolkingsgroep vormt, toch een verlies.
  dit zou vertaalt moeten worden met een vervanging van de oude garde en een hervorming binnen de partij waarbij inderdaad de essentie van de doelen van de partij nl hervorming, de daad bij het woord wordt gevoegd.
  indien we kijken naar de ministersposten vd VHP rijst de vraag welke tastbare resultaten heeft de vhp behaalt die de achterban aanspreekt. openbare werken en verkeer?? de chinezen asfalteren met welk wisslelgeld, welke werkgelegenheid is gecreerd voor de gewone man.
  Santhokhi heeft een prima beleid gevoerd. LVV ???, binnenlandse zaken ?? wat heeft de hindoestaan, immers de achteban vd VHP ervan tastbaar gemerkt??
  desondanks is voor een stabiele regering de VHP noodzakelijk. tenslotte zou het eea moeten resulteren in een hervorming vh kiesstelsel. de nps heeft moeten boeten en bloeden voor de gemakzucht waarmee het ervan uitging dat in de verre dun bevolkte gebieden 6-8 zetels voor het oprapen lagen. maar hoe kom je aan 2/3 meerderheid. welke partij heeft het meest geprofiteerd van de huidige status qou??
  indien aan bepaalde randvoorwaarden wordt voldaan za eerder vermeld is mc/vhp/ac te billijken maar za eerder vermeld is MC/VA/AC de juiste vertaling vd uitslag om de sur kiezer wakker te schudden , want deze coalitie zal geen lang leven beschoren zijn. het NF kan in de oppositie tot herbezinning komen om samen met een betrouwbare javaanse partij de verkiezingen te winnen met een grotere steun vh hindoestaanse smaldeel


  Maak melding
 9. @Radj,

  Waaruit moet ik afleidien dat Alibux, de rover, ook aan de onderhandelingstafel zat?

  De kop van het artikel luidt:Gesprek NF en Mega in belang van Suriname. Ik vraag mij af:Welk ander belang? Zijn er nog meer belangen?


  Maak melding
 10. Het kan mij niets schelen wat alle critici op dit forum posten, maar één ding weet ik zeker.
  De Mega Combinatie zal een veel betere job doen in de komende 5 jaar, dan de NPS,NPK, NF1,2,3 in de afgelopen 60 jaar.

  Waarvan akte !


  Maak melding
 11. Dit is een heel goed begin van de Mega om met het front te wille praten om een coalitie te vormen,wat ik ook goed zou vinden is als de heren Venetiaan en Bouterse ook met elkaar om de tafel gingen om de misverstanden uit de wereld te praten,natuurlijk moeten de gerechtelijke vooronderzoeken door gaan,want we leven in een rechtstaat,maar als jij Bouterse echt publiekelijk sorry zou kunnen zeggen aan de nabestaanden en rest van het surinaamse volk,zou dat een hele toffe en goede daad zijn.In slands belang dat kan kloppen want zo zouden jullie definitief de deur voor somo dicht hebben gedaan,blijf met elkaar praten,geen chantage politiek meer Suriname dat is waar we naar toe moeten in Suriname.


  Maak melding
 12. Er zijn genoeg ECHTE Surinamers in Suriname die de klus van President kunnen klaren,Melvin Bouva zou een goede keus zijn.
  Griffit??? In Nederland zou ze het niets eens tot staatsecritaris schoppen,Wie wil die blaka bakra nou daar in Suriname.
  Geen enkele SuriNed ,hoeft daar de lakens te gaan uitdelen,waarom moet nu speciaal ene uit Nederland komen,wat een oneerbiedigheid ten opzichte van de Surinamers.

  MegaC,aub niet met het Nw -Front ,dan maar liever VA.


  Maak melding
 13. @ nummer 9
  als kijk wat hij in de jaren 80 heeft geflikt dan zijn de komende 5 jaren niet zo mals als hij ze haald dat moet ook erbij gezegt worden.@ radja dan moet jij ook andere bronnen aanboren om jou nieuws te vergaren .


  Maak melding
 14. Jammer dat onze oude grijsaard RamDIEN SARdjoe (voor het gemak meneer Sardien) geen afscheid kan nemen van de macht/plusje en in toenemende mate een grote obstakel begint te vormen voor de jonge Hindustanen. Neem straks als eerste wet aan dat seniele, oude mensen boven 65 jaar geen deel mogen uitmaken van DNA en regering. Hiermee ben je in één keer Venetiaan, Sardien, Somo en nog meer oude fossielen/mensen kwijt. Deze groep staat echt in de weg voor een mooie rooskleurige toekomstige jonge Suriname. Deze mensen moeten tegen zichzelf worden beschermd en tijd worden gegund om zich goed voor te bereiden op de naderende natuurlijke einde van hun leven. Overpeins je zonden en neem tijd om vergiffenis te vragen. Sardien gun de jonge Hindustaan van de VHP ook licht in hun ogen. Dat krabben in een ton gedrag, als één naar boven wil wordt deze door de anderen naar beneden getrokken, moet eindelijk ophouden. Als Hindustaan tot Hisdustaan:”De afrekening van de opgebouwde karma zal hier op moeder Aarde plaats vinden”. Houd de vooruitgang van een hele grote groep Surinamers (VHP-ers) niet tegen. Jay Hind.


  Maak melding
 15. NDP moet het volgende doen:
  Bouterse President
  Wijdenbosch Ministerie van Defensie
  Santhokie Ministerie van Justitie en Politie
  Permessar Ministerie van Natuurlijke hulpbronnen

  Derest kan naar huis. Gregory is een boef.
  Zijn peperdure villa in Florida is door I Am Gold betaald. Waarom geeft hij geen openheid van zaken?

  afzender:
  Judas


  Maak melding
 16. Geachte redactie,

  Het feit dat de Nieuw Front o.l.v. haar voorzitter drs.Ronald Venetiaan het niet aandurfde, om de MEGA-Combinatie o.l.v. de heer Desire Delano Bouterse tenmindste te feliciteren met haar ruime overwinningszege van 25 mei 2010 jl. En deze Nieuw Front voorzitter drs. Ronald Venetiaan NIET bij deze gesprekken aanwezig heeft willen zijn als voorzitter van de Nieuw Front-combinatie, geeft aan dat het Nieuw Front opgescheept zit met een ‘haatdragende’ man als voorzitter.

  En de praktijk leert ons, dat zulks een eigenschap GEEN gunstige voorbode kan zijn voor een ‘gedegen’ samenwerkingsverband met het Nieuw Front op langer termijn.

  En als deze voorzitter van het Nieuw Front drs. Ronald Venetiaan zijn ‘met wortel en tak uitroeiingsbedoelingen jegens de Nationale Democratische Partij van Suriname o.l.v. Desire Delano Bouterse niet overboord kan gooien, zal welke samenwerking dan ook met deze Front-combinatie gedoemd zijn tot mislukking.

  http://www.youtube.com/watch?v=Qw3Z8Oa7E3Y

  Derhalve hebben wij nochtans de indruk, dat deze gesprekken met de Nieuw Front o.l.v. dhr. Ramdien Sardjoe slechts ‘formeel’ zijn, zonder enige bijbedoelingen van het Nieuw Front. Slechts bedoeld als achterban propaganda. Omdat de haat van de Nieuw Front voorzitter kennelijk ‘onoverbrugbaar’ schijnt te zijn.

  Je kan hier spreken van getraumatiseerde man, die van ‘loslaten’ nergens wil weten. Er daar kun je naar ons idee politiek niet mee in zee gaan, voor de daadwerkelijke ontwikkeling van een natie. Tenzij deze Ronald Venetiaan gezien zijn mentale conditie, tenminste afstand doet als voorzitter van de NPS en als voorzitter van de Nieuw Front-combinatie.

  http://www.youtube.com/watch?v=ThDCQxJg7BQ&feature=related

  De man heeft veel meer tijd nodig om zich van zijn ‘haatverslaving’ te kunnen herstellen. Terwijl de Republiek Suriname daar juist de tijd NIET voor heeft. Het Nieuw Front met zulks een haatdragende voorzitter als Ronald Venetiaan aan het roer, zou je voorlopig tijdelijk moeten parkeren tot ‘gezonde’ tijden. Voor ons lijkt de kous af. Je moet het niet forceren als het niet kan.

  “WANT GEEN VOLK KAN TOT VOLLE WASDOM KOMEN, DAT MET EEN MINDERWAARDIGHEIDSGEVOEL BELAST BLIJFT.”

  http://www.youtube.com/watch?v=9KN8PvEMx2c


  Maak melding
 17. @DU,

  Dus die schurk van Alibux zat aan de tafel. Niet goed! Ik denk dat de Mega van nu van een heel ander kaliber is dan van de NDP van toen. Denk je van niet?

  Overigens, in het land der blinden is Mega koning!Ik ben van mening dat de verkiezingen gingen gelijk staan aan lood om ijzer. Maar misschien, heel misschien….

  Ik heb vernomen dat KTPI goed is voor 2 zetels, Palu voor 1 en NS voor 1. Wijdenbosch nam al 3 zetels mee. 23-7 =16
  In 2005 had NDP 15 zetels! Kunnen we spreken van een Mega overwinning voor Bouterse?
  28 zetels zijn naar anderen dan Mega gegaan.
  Wat heeft het volk precies uitgesproken?


  Maak melding
 18. Uitslag verkiezingen is overduidelijk !!!
  Republiek Suriname accepteerd geen post-koloniaal politiek/beleid .
  De jeugd van vandaag is het volk van morgen ,
  vandaag hebben ze massaal gekozen voor morgen / de toekomst .
  RESPECTEERD DE WIL VAN HET SURINAAMSE VOLK .

  Het beste en werkbare toekomstige kabinet-formatie ;
  MEGA – bep/seeka – DOE
  Conform verkiezings uitslag .

  Gesprekken met overige combinatie/partijen om tot een nationale-regering te komen kan door het SURINAAMSE VOLK als “tegen de haren strijken” worden ervaren en wat neer komt op “DISRESPECT” .
  Dat combinatie’s/partijen die afgestraft zijn , nu met voorwaarden komen om toch te mogen mee regeren, kan enkel maar op een manier worden vertaald :” het niet willen accepteren van de wil van het Surinaamse volk “.
  Het getuig hoe machtswellustig ze zijn .

  Het Surinaamse volk is sterk en heeft gekozen .
  Het Surinaamse volk sluit geen compromis.
  SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS NAAR HET GELUK/OVERWINNING
  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  SRANAN SA WINI
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding
 19. @ nummer 20,
  jou reaktie op nummer 20 zegt alles wat ik al vermoede over de aanhangers van massamoordenaar bouterse.de jeugd die iemand als bouterse als hun voorbeeld zien zal nooit een goede toekomst kunnen hebben kijk maar naar dino bouterse.
  @ nummer 19, de tegenstanders van bouterse hebben meer verstand dan de aanhangers van bouterse dit staat voor mij als een paal boven water. de twee drugsdealers die van suriname een puinhoop hebben gemaakt die gaan nu samen werken hahahhahahahaaaa ik moet wel lachen het is toch te gek voor woorden dat brunswijk en bouterse gaan samenwerken ik zie het al voor mij.


  Maak melding
 20. sempa

  Ik zie steeds en vaak DOE moet erbij.
  Maar heb je een rede voor.
  Kom en leg uit.
  Ik wil dit gewoon snappen waar ga jij met een partij met 1 zetel.
  Laten wij eerlijk zijn DOE is gewoon een man op solo tour had hij genoeg overredingskracht was hij in NPS gebleven.
  Doet dat niet en komt buiten om lopen zeuren.
  Verder heeft hij de NPS nooit bestreden…dus heeft hij juist de NPS bestolen door een zetel bij hen weg te pakken.
  Dus laat die DOE daar waar het is.
  Het is DOE no DOE…puur poer broekoe weer broekoe.


  Maak melding
 21. Wat geniet ik van de vele emotionele reacties.Typisch surinaams,hoewel ik ook geboren en voor een groot deel getogen Surinamer ben geweest.

  Dat de democratie in Suriname gesproken heeft, moeten wij met z’n allen respecteren.
  Bouterse heeft de verkiezingen gewonnen en wij, hier in Nederland van Surinaamse komaf, moeten positief vooruit blijven kijken naar de ontwikkelingen in Suriname en eventueel de regering van de NDP/MC en…? gericht steunen.

  Echter moeten wij niet vergeten, dat wij hier in Nederland wonen en hier onze echte problemen ondervinden.

  Dat het Front(VHP)bereid is met MC te praten over een eventuele regeercoalitie stemt mij tot verbazing. Was het niet die Santhokie die Bouterse zelf de nek wilde omdraaien en nooit in contact wilde komen met het begrip Bouterse? Bij wie valt nu dan het masker af?

  Politiek is politiek en is een voerwijze voor het in controle houden van de bevolking.

  De NDP(misschien ook anderen binnen de MC) voert in haar bannier het eigen kunnen, Suriname voor de echte Surinamers en kansen bieden aan het binnenland en aan de jongeren.

  De enige partij die daar dicht aan zit is de AC.Ik voorzie betere kansen voor zo een regeercoalitie.

  Mensen let op en reageer niet emotioneel.
  Politiek is politiek en laat vaak de werkelijkheid niet zien. Bouterse en Brunswijk werken al jaren, door directe en indirecte lijnen, met elkaar samen.

  Dat is de politieke arena die anders vertoond is dan in werkelijkheid achter de schermen gebeurde. Is dit fout? Naar mijn mening niet.
  Dit gebeurt toch ook in de Nederlandse politiek?

  Laten wij ook hiernaar kijken en de Surinaamse politiek even haar gang laten gaan. Wij kunnen die politiek in Suriname niet beinvloeden,maar de Nederlandse wel.

  Laten wij met z’n allen het de komende tijd hebben over de Nederlandse politiek. Hierin wonen wij of niet!
  Srika


  Maak melding
 22. Zielig!

  Wat een zieligheid zeg! 40% van de kiezers in Suriname heeft MC gestemd. Een combinatie van meelopers die op eigen belang uit zijn.
  Deze 40% heeft uit onvrede of verering van hun leider gestemd. Daarvan is 20% werkeloos.
  Feit is dat deze 20% zo gauw mogelijk aan een baan geholpen moet worden hetgeen niet gaat lukken. In geen 20 jaar!
  Al gauw zal de onvrede binnen die 20% MCers toenemen en de verering omslaan in wanhoop.
  En dan…….weer Jos Steenman dozen uit NL?

  Die Zoete op #12 geeft aan hoe groot de haat jegens SURNEDS is. Die arme SurnNeds hebben niemand iets misdaan, toch? Velen zijn in Nederland omdat de MC leider die zo vereert wordt er een puinhoop van gemaakt heeft in Suriname in zijn vorige regeerperiode. Geen veiligheid, geen voedsel, geen zekerheid en maar graaien in de pot tot een hopeloze devaluatie van de ooit zeer sterke Surinaamse gulden. Waarom die haat Zoete?

  Wijdenbosch voert gesprekken met mogelijke partijen waarmee een regering gevormd kan worden. Hoe dom kan een volk zijn? Hoe kan een volk deze man nog in vertrouwen nemen? Bestaat 40% van onze bevolking uit rovers die achter de hoofdrover gaan staan? Bestaat 40% van ons volk uit etisch onverantwoorde mensen die moord goed keuren? Bestaat 40% van onze bevolking uit mensen die geen vooruitgang van land en volk wenst maar kiest voor eigen belang en verering?
  Ali Baba en zijn 40% rovers gaan toeslaan, let maar op!

  Ik zou zeggen: dan maar geen regering en direkt een dictator aanstellen, want daar komt het er zo langzaam aan op neer. Want als hij geen president kan worden, dan grijpt hij gewoon de macht.


  Maak melding
 23. @ srika , weet jij bij wie de masker af valt ? bij bouterse want hij had grote bek op de poduim om het het volk zand in de ogen te strooien.als jij beweerd dat bouterse en brunswijk al jaren in derecte en indirecte lijnen met elkaar samenwerken vind ik het een bittere pil voor de duizenden ptss patienten en die jonge militairen die hun leven hebben geven voor die waardeloos oorlog.


  Maak melding
 24. DAS, DAS toch ook gij. Het heeft eerlijk gezegd niet lang geduurt ook bij gij het masker van zgn samenwerking en objectiviteit is gaan vallen.

  Ik lees geen enkele haat van zoet #12 jegens Surned, waar blijft je opgeheven vinger tegen de haat van de front Surneds jegens een deel van de echte Surinamers, hoe durft gij op die manier 40% van het electoraat zo aan te spreken, wie geeft jou het recht dit te doen vanuit Nederland.

  weet je wat, ik vind jou reactie van een zodanige zielige gehalte dat ik het erg begint te vinden dat ik met jou een nette discussie bent aangegaan, sorry, ik pas in het vervolg.


  Maak melding
 25. Er zit wel wat in het verhaal van Srika.
  Als AC die blunder niet had begaan door zich te laat bij de kiesbureau’s aan te melden dan had AC veel meer zetels behaald. Genoeg om een meerderheid met MC te vormen.


  Maak melding
 26. Daaraan de Waterkant zit er één met heel wat domme reactie’s…lawlaw dudupupu.
  Du yu pu….Du du yu pu ergens anders hoor.


  Maak melding
 27. Ooh,ooh,ooh, me-neer das en me-neer du
  Hollandse geschiedenis ;
  – In de 18e eeuw verschepen VOC-schepen OPIUM EUROPA cq Holland binnen
  – Slavernij bedreven( aantal doden mogen jullie zelf invullen)
  – Indonesie gekoloniseerd
  Politionele actie uitgevoerd (aantal doden mogen jullie zelf invullen)
  – Zuid-Afrika , Apartheidsregime helpen stichten(aantal doden mogen jullie zelf invullen )
  -Suriname gekoloniseerd
  Meer dan drie(3)eeuwen lang
  Slavernij werd bedreven (aantal doden mogen jullie zelf invullen)
  Rebellerende slaven werden gecriminaliseerd
  in de geschiedenisboeken
  -Prominente surinamers,nationalisten en andersdenkenden werden gedemoniseerd, gevangen genomen , verbannen( Anton de Kom) of belanden in een psychiatrische inrichting(Doedel)
  -In het fort Zeelandia werden personen die sympatiseerden en verdacht waren van lidmaatschap van de NSB doodgeschoten
  -Nederland staat in de wereld bekend als NARCOSTAAT.
  Om maar een paar voorbeelden te noemen
  Wat verstaan jullie onder massamoordenaar en drugsdealers???
  Ik kan ook verder gaan ,maar helaas heb ik geen tijd .
  Wroko lai , Kabinet musu seti

  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS NAAR HET GELUK/OVERWINNING
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding
 28. Du (nr.25),
  bedankt voor jouw gerichte reactie.

  Vegeet niet dat Bouterse kind van het district/binnenland is – wel opgevoed in Paramaribo – en de leiders van AC ook.

  Vergeet niet dat zowel Bouterse als Brunswijk in het binnenland van Suriname, in directe of indirecte vorm, hout- en goudconsessies hebben en hun arbeiders vaak met elkaar in contact staan.

  Vergeet niet dat Bouterse zich het meest ophoudt in het binnenland, zowel bij de Inheemsen als bij de Marrons.

  Vegeet niet dat zich in Suriname een demografische verschuiving voordoet waarbij de spil van de politieke macht en dus ook de spil van de regeermacht in het binnenland van Suriname is komen te liggen. Wie goed is op en voor het binnenland, regeert in Suriname.(Vroeger eas de wip altijd bij de KTPI van Soemita)

  Vergeet niet dat hier in Nederland zeker ook Rutte en Wilders directe of indirecte lijnen hebben ten minste voor politieke mogelijkheden.

  Vergeet niet, dat dit alles de politieke realiteit is. Het gaat om belangen binnen de politieke en financiele machtsstructuren, waar wij als de gewone mensen, door onze tunnelvisie, vaak te laat achter zaken komen. Soms raken wij teleurgesteld maar doen vervolgens verder even leuk aan mee.

  Vergeet niet dat zo een verschijnsel politiek genoemd wordt en de show in een virtuele arena opgedragen wordt.

  Nogmaals Du(nr.25),
  uitgaande van het bovenstaande, zie ik een samenwerking tussen de politieke instituten van MC en AC als de beste optie.
  En vergeet niet, dat wij op 09 juni a.s. hier in Nederland de verkiezing hebben. Je doet toch even leuk aan mee?
  Srika


  Maak melding
 29. Onder geen beding mag de MC samenwerken met wortel-/tak figuren. Mensen die mij in de afgelopen perioden nergens voor deugde. Nu puffen ze stuk voor stuk een buffel!

  Neen, ik wil niet in hun schoenen staan. Op de verschillende ministeries lopen ze er maar verlegen bij en zitten duizenden angsten uit met het gevoel met gelijke munt te worden betaald. Zo’n front slachtoffer is ondergetekende ongetwijfeld.


  Maak melding
 30. Wie neemt nou de halfgod, koning, keizer, admiraal,partijlijder,voorzitter ronald venetiaan van de NPS nog serieus.Onder deze man is de partij vervallen tot een marginale volkspartij.Deze man heeft de partij niet kunnen leiden, maar juist laten lijden.Ook zijn schoothondje de CLO vakbondsman ronald hooghart heeft geholpen de partij te decimeren.De NPS zal nooit meer een grote partij worden.


  Maak melding
 31. DU 25,
  Wij militairen hebben jou bezorgdheid niet nodig, aangezien het overduidelijk is hoever die strekt.

  Voor de rest wil ik je adviseren om Bouta verder met rust te laten.

  Het bewijs is andermaal geleverd, “you cannot fight a soldier, because they’re prepaired to fight.

  When the wind blows you gonna feel it!


  Maak melding
 32. Ik ben het met das eens dat er een vrouw als president moet komen met een verschil
  het moet een vrouw zijn die in Suriname woont en werkt want die vrouw alleen kent de noden van de doorsnee Surinamer


  Maak melding
 33. Raj “Megarover”
  Zit nouw niet te liegen je hebt helemaal niet op de mc gestemd want je weet heel goed dat die z.g. “Megarover” in het bestuur van de NDP zit.


  Maak melding
 34. @sempa

  Ik weet dat er in SME een aantal stomme geschiedvervalsers rond lopen maar jij slaat werkelijk alles.

  Denk je soms dat je nu helemaal ongestraft mag liegen en bedriegen?

  Onbeschofte idioot.


  Maak melding
 35. Dat is me wat hoor hoe los jij deze grap op !!! VHP VHP waarom ben jij zo etnisch.
  Klinkt gek maar VHP is een belemmering.
  Die gasten gaan niet mee in vernieuwing het wordt als gewoonlijk….eigen belang…PROBLEEM PROBLEEM.

  U ziet het zelf NPS zit weer gewoon te slapen en wat denk jij dat zij willen……. ontwrichten i.p.v. gezamenlijk OPBOUW van land en volk…Dus weer in een hoekje en komen, ik vernietig de boel met wortel en tak NPS NPS wanneer worden jullie wakker.…STOP met het KATIBO wraak gedoe, dat nog vast in je zit….verfoeilijk toch.
  LAAT IEDEREEN ZIEN DAT JULLIE WAARDIGE VERLIEZERS ZIJN>>>DAN KAN MEN MEER BEGRIP EN WAARDERING VOOR JULLIE OPBRENGEN.
  Maar om zogenaamd stil te blijven om later weer als in het verleden problemen in het land te veroorzaken….hebben wij anno 2010 echt niet nodig.
  En daar zit niemand op te wachten…..WIJ ZIJN WIJZER GEWORDEN….of niet.


  Maak melding
 36. Een gesprek kan nooit geen kwaad, en wat er dan daarna uit zal komen, dat wordt afwachten
  Wat een feit is, is dat dit alleen maar in het belang van het land kan zijn, gekissebis
  en de vinger naar mekaar toe wijzen heeft geen zin, ik hoop dat die gasten er gauw uit zullen komen.
  Oeng spang anoe makandra,foe setie a kondre boeng.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding
 37. Nou ja DAS,lees jij in mijn reaktie enige haat tov de SurNeds?
  Vind jij het wenselijk dat er een SurNeds snel geneutraliseerd wordt om President van Suriname te gaan spelen?Ik zeg van NIET.
  Suriname herbergt genoeg kader die echt capabel zijn om het land te kunnen besturen.
  Jij wil beweren dat de Surinamer dom is,alleen sommige SurNeds zijn in jouw ogen geschikt,en daar haak ik op in als jij het als haat wil typeren so be it? Gelukkig is er DDB.de man die alles gunt aan de Surinamer ,ik hoop dat Melvin Bouva president wordt 1 van de jonge en daadkrachtige Surinamers,nogmaals Griffith is niet capabel klaar uit.

  Men spreekt graag over het verleden,dat Suriname niet veilig is,maar sluiten heel graag hun ogen voor het heden.
  Bijna alle huizen moeten met dievenijzer beschermd worden,zoals ik verneem was dat niet het geval 20 jaar geleden.Een dagje uit naar St-Laurent via de oostwestverbinding is vragen om overvallen te worden,etc.etc.
  Alles wat er na 3x Vene fout gaat in Suriname geven de anti-MegaCers Bouterse de schuld,lekker makkelijk zeg.

  Melvin Bouva For Pres.


  Maak melding
 38. “Ik weet dat er in SME een aantal stomme geschiedvervalsers rond lopen maar jij slaat werkelijk alles”

  Bovenstaande komt uit de hersenspinsel van de schaamteloze sujet neus, kom op, wie neemt jou nog serieus.

  De geschiedvervalsers zitten in Nederland, want een volk die zijn eigen geschiedenis niet kent of mag kennen is verloren, blijf maar liever de geschiedvervalsers in Nederland bewonderen.

  In Suriname gaan ze de geschiedenis herschrijven zodat we eindelijk aan natievorming kunnen doen, wat jij niet voor ogen hebt want je behartigd enge belangen.


  Maak melding
 39. Ooooohhhh, oooooohhhh , die neusje toch
  Een neus is een reukorgaan
  Daar moet je niet mee kijken en luisteren
  Met je ogen moet kijken
  Met je oren moet luisteren
  En als je de potentie bezit om te luisteren,
  kan je vanzelfsprekend horen
  Indien je goed kan horen , mag ik van jou dan verwachten dat je ook kan denken
  Neusie , hierbij neem ik de vrijheid om je van een advies te bedienen;” NEUSIE , ALS JE NADENK, DENK EEN BEETJE (AL IS DAT MAAR IETSJE PIETSJE)LANGER DAN JE NEUSJE LANG IS!!!
  Het onderwijs dat jij van je meester heeft gekregen , dat houd je onder en jij loopt van je lang zal je leven met de gedachten dat jij ontzettend wijs bent .
  Neusie , je loopt op klaarlichte-dag te dromen
  Jouw educatie staat gelijk aan hersenspoeling
  Neusie , jij bent een pyromaan maar wil de buitenwereld laten geloven dat je brandmeester bent .
  Nee, nee, nogmaals nee , ik scheld je niet uit .
  Ik probeer je alleen te begrijpen .
  Gratis advies voor jou ;
  Lees geen rechtse kranten (bvb de telegraaf)
  Het is alleen maar desinformatie met het doel om personen gelijk jezelve te indoctrineren .
  Daarmee kunnen ze je gedachten kanaliseren
  Voor je meester ben jij maar een product(KOLONIAAL VERWORVENHEID)
  Kom terug bij SRANANMAMA bobi ( roots,naturu)
  want jij zuigt nu op siliconen bobi(nep,is bah , vies)

  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  SURINAME VOORWAATRS
  VOORWAARTS NAAR HET GELUK/OVERWINNING
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding
 40. OK Zoete en NaMi,

  Als het geen haat is dan neem ik mijn woorden terug. Uit eigen ervaring weet ik dat er een afgunst is jegens SurNeds. Ik heb geprobeerd om wat ik in NL heb geleerd om te zetten is Suriname. En op een hele fijne manier. Jullie willen niet weten waar ik allemaal voor ben uitgemaakt en hoeveel tegenwerking ik ondervond. Eigen ervaring!

  Ik ben Surinamer in hart en nieren en zal altijd alle ellende en onrecht in Suriname bekritiseren. Wie de overtreding ook begaat, moraalridders zijn er om op te reageren. En ik ben er trots op een moraalridder genoemd te worden in plaats van fataalridder.

  Dat is het dan!


  Maak melding
 41. DAS jou ervaring heeft niets te maken met wat hier te berde wordt gebracht.

  Ik ken ook genoeg SURNEDS die in Suriname, de mensen daar belerend willen behandelen, je weet wel ik weet het beter gedrag.

  Kijk maar naar jou eigen reacties 40% dom, en rovers, kijk naar de reacties van sommige SURNEDS, de mensen zijn dom, de SURNEDS weten het beter, maar staan vooralsnog niet met hun enkel in de tokotoko in Suriname waar het gebeurd.


  Maak melding
 42. MC, blijf jezelf trouw ; je verwijt de oude politiek al decennia lang van alles > dus nu niet met ze gaan samenwerken en je vooral jonge kiezers opzadelen met de lasten van beschimmelde zakkenvullers !.


  Maak melding
 43. Ook Nami,

  Ben ik de afgelopen 10 jaar bijna ieder jaar in Suriname geweest. Ik sta niet in die tokotoko zoals je het noemt maar ik weet precies wat er in Suriname gebeurt. Wie wil werken, wie wat wil bereiken en wie niet!

  Twee zwagers hebben hun eigen bouwbedrijf.
  Elke week moeten ze op zoek gaan naar nieuw personeel. Als het salaris betaald is komt men twee dagen lang niet werken. Stagnatie!
  Niet iedereen is zo, maar onderzoek dit dan kom je voor een verrassing te staan.

  Als beterweter ga je het nergens redden. In Suriname niet en in Flores of Malta ook niet.
  Op het eiland Flores heeft men de ziekte van G uitgevonden. Zodra ze wat geld hebben verdient gaan ze feest vieren en vergeten dat ze moeten werken. Dat is de ziekte van Geld. Komt ook in Suriname voor maar dan mag je er wel wat van zeggen. Zeg je het hard op dan ben je een beterweter. Je mag komen, je mag je geld hier uitgeven maar je mag niets zeggen. Vooral niet de waarheid!
  En toch kom ik er volgend jaar weer! Het is het land waar ik geboren en getogen ben, het is ook van mij en niet alleen van Desi en zijn volgelingen.
  Tot volgend jaar.


  Maak melding
 44. Laetitia Griffith? Jenny Simons veegt de vloer met haar aan!

  GEEN RECHTSE VVD SANI IN SWIT SRANAN! SOLIDARITEIT ISWAT WE NODIG HEBBEN! GEEN KAPITALISME!!!!!!!


  Maak melding
 45. Ok Das, goed dat je het begrijpt,want ik haat niemand.
  Over de SurNeds,de goeden uitgezonderd,die hebben een houding van ik kom uit Holland ik weet het beter ,want hier in Suriname is het dit of dat en in Nederland gaat het zus en zo en dat DAS is een foute houding,Suriname en Nederland zijn niet te vergelijken.Sommige SurNeds moeten leren om de Surinamers met respekt te behandelen en niet als 2e rang burgers,heb ik vaak meegemaakt in Suriname, hier een voorbeeld,dan denk ik mie gado in een doodnormale patatzaak in Nederland praat je niet zo tegen de patatboer,wie denk zo een snoeshaan wel niet dat hij is.
  Dat ging er echt neerbuigend aan toe in Lelydorp bij de eettentjes,kan je heerlijk eten trouwens,niets deugde in die snoeshaan zijn ogen want in Holland hebben ze goede zitplaatsen en die teloh moest in een plasticbakje net als in Holland iedereen moest weten dat hij uit Holland kwam en dat vond ik erg neerbuigend, dan denk ik oprotten terug naar Holland what the hell zoek je hier.
  Hiermee bedoel ik hoe sommige Surneds zich denken te gedragen in Suriname.
  Ik weet het niet hoor,als ik daar ben voel ik me als een vis in het water,daarom mijn besluit om in Suriname te gaan wonen en werken,nog 2 maanden dan ben ik weg.
  Genoeg getypt, time to sleep,trusten DAS,whawhawha.

  Melvin Bouva For Pres.


  Maak melding
 46. “Gesprek Nieuw Front en MC in belang Suriname”

  de titel klopt van geen kant en de houding van VHP heeft dat bevestigd.

  Front handelt nooit in belang van Suriname, het is altijd het enge eigen of partijbelang dat heeft voorgestaan.

  VHP pleegt geen verraad zeggen ze, nu de vraag, verraad naar wie? geen verraad naar NPS toe, maar wel verraad naar de Surinaamse bevolking en dus het Surinaamse belang.

  Achteraf denk ik dat het toch beter is dat VHP niet meedoet in de regering, een partij die zichzelf zo afhankelijk opstelt heeft geen enkele recht te regeren. Met VHP in de regering hadden we waarschijnlijk ook een beetje NPS erbij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES