VHP wil praten over nieuw Surinaams kabinet

50

PARAMARIBO, 28 mei – Nieuw Front-partner VHP is bereid te praten over vorming van een nieuw kabinet. Dit zegt VHP-topper en minister van Justitie & Politie Chandrikapersad Santokhi. Praten met de Mega Combinatie van Desi Bouterse behoort tot de mogelijkheden. Het Nieuw Front heeft wel voorrang.

Er wordt eerst met de partners gesproken. Vooral VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe is niet happig op het verlaten van het Nieuw Front. Toch gaan er stemmen op voor het inzetten van de acht VHP-zetels in het parlement. “We moeten rustig afwachten welke stappen de leiders zullen nemen, maar we mogen niets uitsluiten en alle mogelijkheden openhouden”, zegt Santokhi.

Formeel zijn er nog geen gesprekken gevoerd met Mega Combinatie. “De leiders zullen eerst binnen hun structuren en combinatie nagaan wat de mogelijkheden zijn op basis van regeerprogramma’s en politieke visies. Dan wordt het kijken naar waar de bindingen het sterkst zijn en waar die minder sterk zijn”, aldus Santokhi. De Volks Alliantie en A Combinatie toonden al interesse voor een coalitie met Mega Combinatie.


50 REACTIES

 1. Ik had al dit voorstel gedaan om een coalitie te vormen van Megacombinatie,VHP en Volks Alliantie.Mocht een van de twee laatsten uit de coalitie stappen dan blijft er altijd nog een (krappe) meerderheid om te regeren.Gezien zijn verleden (chantagepolitiek)is Somohardjo niet zo betrouwbaar en daar dient men degelijk rekening mee te houden.Met AC zie ik het niet zo zitten.


  Maak melding

 2. er is een plaaggeest/virus bezig op dit net met het vertalen/verdraaien van reacties.

  de reactie komen niet tot hun recht en moeilijk te volgen.


  Maak melding

 3. VHP is te etnisch en juist dit is een belemmering voor een nieuwe Suriname
  Waarom zij zo de verkiezing zijn ingegaan weet niemand en juist anno 2010.
  Maar ik weet belangen eigen belangen.
  Maar dan zo krijgt men rotzooi in staatsbestuur dat weten wij.
  Sluw en slim daarvan moeten wij het niet hebben, dan het land verstandig brengen op een behoorlijk niveau, maar geen praktijken van in de regering maar eigen belang dienen.
  MC is NPS niet. Het heeft de NPS de kop gekost.
  Door vooral anderen in bescherming te nemen en niet wijzer en rijker van worden.(zij betalen de rekening voor Somo)
  Maar zij zijn uit den treuren gewaarschuwd dat zij fout zaten. Door zaken te doen voor anderen en nooit rijker en wijzer van worden.
  Nu zit de NPS zwaar gewond aan het infuus.


  Maak melding

 4. Een coalitie van MC + DOE + VHP zou het beste zijn voor de ontwikkeling van Suriname, maar ik verwacht niet dat de VHP zonder de NPS in de boot zal stappen. De VHP is in dit opzicht een betrouwbare partner. Ik kan mij herinneren dat Bouterse in de jaren tachtig heeft geprobeerd om Lachmon aan zijn zijde te krijgen. Lachmon heeft hieraan niet meegewerkt en geeist dat in alle besprekingen de NPS erbij moest zijn.


  Maak melding

 5. ik neem alle uitspraken aangaande de samenwerking met massamoordenaar bouterse met een dikke korreltje zout ik blijf erbij dat samenwerking met een partij onderleiding van massamoordenaar bouterse nooit goed zal zijn voor suriname.


  Maak melding

 6. De leerling zal uiteindelijk toch zijn meester gelijk moeten geven in zijn standpunt en zeer zeker deze leerling.
  Ik zeg het zo vaak en zie nu het voorbeeld verschijnen, zelfs op Schrift heb ik zulke voorbeelden vaak genoeg voorgestelt en waarschuwde de lieden aan de zijlijn.
  Politiek is een kattenpis, het stinkt echt, maar ook mest stinkt en geeft vruchtbaarheid aan onze gewassen, ruik hoe heerlijk.
  Ha ha ha, ik kom niet meer bij en ooit hoop ik dat sommigen hier op het forum mij gaan snappen.

  Ondanks alles hoop ik dat de mensen die de reacties moeten controleren op waardevol of gevaar, het verschil echt kunnen zien.

  Stre def Stre

  Krin Kondre
  Krin takkie
  Krin Libie
  Krin denkie


  Maak melding

 7. Isri,

  Dit voorstel heb ik drie dagen geleden ook al gedaan maar zonder VolksAlliantie. VHP en Doe geven een betrouwbaardere regering omdat VHP over kapabele mensen beschikt en VA over boeven.
  Het gaat om het belangvan ons land dus moeten er goede mensen regeren.


  Maak melding

 8. Als Santhoki een probleem heeft met Bouterse dan moeten ze het onderling maar uitpraten in het belang van het volk.. Er moet over alles gepraat kunnen worden. Belangrijk is dat het land goed geregeerd word en mensen een goede toekomst tegemoet kunnen gaan. Het volk heeft duidelijk zijn stem laten blijken en dat moet men respecteren.


  Maak melding

 9. In Suriname is alles mogelijk.Behalve in Groenjarieland van de NPS.Ik denk niet dat deze partij in haar geheel niet wil samenwerken met de Mega Combinatie.Venetiaan heeft zijn wil opgelegt aan de partij maar niet iedereen is het met hem eens. Venetiaan moet met pensioen.Wie neemt deze man nog serieus. Het lijkt me een leuk idee als er een regering komt van nationale eenheid met uitzondering Venetiaan en zijn kliekje en zonder Somo.


  Maak melding

 10. Het gaat om volksbelang dus persoonlijke problemen opzij zetten.. Trouwens VHP de hindu volk heeft jullie gestemd om te helpen regeren en niet kleven aan Vene kont, dus denken jullie na ,, want anders weten jullie wel , wat de uitslag zal zijn..Wij bepalen. Nps is aan het uitbloeden.. NU kiezen,, voor het massale die jou gezet heeft of 1 per heden werkloze expresident


  Maak melding

 11. nu komt er natuurlijk ook een vervolging voor sheriff dus die zal er ook alles doen om daar onderuit te komen
  die case van die 90 kilo coke, mensen handel en vrouw auto+perceel gekocht van drugs baron.

  time will tell. wie gaat wie nu oppakken?

  rollen zijn omgedraaid.


  Maak melding

 12. Hoe kan de VHP samenwerken met de MC ??? de enige partij en optie voor de MC om echt geloofwaardig te blijven is MC – AC – DOE .
  Alle andere opties zullen hun de volgende keer veel stemmen kosten.
  Laten ze een voorbeeld nemen aan de NPS .
  De VHP zal weer gaan profiteren en de NPD zal voorgoed kapot gaan.
  Kijk wat ze met de NPS hebben gedaan.
  MC je bent gewaarschuwd , werk niet samen met de VHP …


  Maak melding

 13. Deze combinatie heb ik gelijk na de verkiezingsuitslag voorspeld. De VHP is de chantage van de vorige verkiezingen niet vergeten. De president zou uit VHP huize komen was afgesproken met de NPS. Maar toen het erop aankwam ging Veni voor een 3e termijn. De oude garde van de VHP wordt nu buitenspel gezet en de nieuwe garde neemt de macht over. Nu is Santhoki de grote man bij de VHP en Sardjoe kan de boom in. Hij kan dan oneens zijn om het NF te verlaten, het landsbelang gaat voor. De nieuwe garde heeft dat feilloos door, die zijn minder ethnisch georienteerd dan menigeen denkt. Zie de NDP, bestaat ook uit alle bevolkingsgroepen, Hindoestanen vormen een significant deel van deze partij en de voorkeur voor de VHP is begrijpelijk. Zorgt ook voor de nodige stabiliteit voor de regering en het land.

  De AC heeft weliswaar 7 zetels weten te bemachtigen, maar de draagvlak is nog geen 10 duizend stemmen. Allemaal gewonnen in de 3 achtergebleven en dunbevolkte gebieden. Bovendien zit NDP niet te wachten op een samenwerking met Brunswijk, die kan voor hun part regelrecht de boom in. De Alliantie van Somo is tot op het bot onbetrouwbaar, na enkele maanden begint hij weer met zijn aloude strijdkreet: “”we go for ten””.

  NDP en VHP zorgen voor een meerderheid in het parlement en een grote draagvlak onder de bevolking. De VHP vertegenwoordigt de economische elite in Suriname en dat wordt wel heel vaak vergeten. Zonder een sterke VHP is er geen succesvolle regering.
  Bovendien kan de VHP heel capabele bestuurders leveren, over alle geledingen heen en daar heeft Suriname dringend behoefte aan.

  Jenny Simons als president en Chander Santhoki als vice-president is kiezen voor 2 capabele en integere personen als nieuwe leiders voor een nieuwe Suriname.


  Maak melding

 14. DU ik neem aan dat jij spookt, want jij bent massaaaaaaaaaaaallllll vermoord door deze masaal moordernaar.. Wil jij hem niet gan berechten > Of is het alleen maar jammeren. zielige kneus


  Maak melding

 15. Mensen toch: het is of zijn niet de lieden die gekozen zijn om electoraat te vertegenwoordigen. De VHP bazen zijn de miljonairs. Als zij geen baat hebben dan komt er niks van een samenwerking met MC/NDP.

  Wat mij uit al de reacties op valt betreft dat het rationeel denken. Er wordt niet meer gesproken over zetels die alles bepalen. Thans wordt zetelwinst direkt gekoppeld aan de zwaarte van een behaalde zetel. gezonder dus.
  En wanneer een gekozen lid geen rekenschap wil geven aan dat electoraat, dan nu meteen bedanken. want die staat de verdere soc.econ.ontwikkeling in de weg.

  Nog deze opmerking: Suriname moet geen criminelen in huis halen. Het zou goed zijn om na te gaan wat voor chinezen zich vestigen in Suriname. Verbod op export van goederen en mensen naar Sur.


  Maak melding

 16. Felicitaties aan MC met geweldige overwinning. Hoewel ik een dubbel gevoel heb bij deze overwinning wil ik DESI en de zijnen het voordeel van de twijfel geven.

  Ik gun het de jongeren in SU zo dat zij een betere toekomst krijgen. Ik hoop dat
  DESI ze niet teleurstelt.

  Ik hoop dat zij de juiste partners uitkiezen om mee samen te werken. Het belangrijkste is dat het land tot ontwikkeling wordt gebracht.

  Daar is heel veel kennis voor nodig wat betekent dat de juiste mensen op de juiste plekken moeten komen en niet zoals het al decennia gaat met vriendjes politiek, iets waar de VHP overigens heel goed in is.

  Ik wens MC heel veel wijsheid toe met de komende onderhandelingen.


  Maak melding

 17. Wanneer wij goed geluisterd hebben naar desi tijdens capange tijd , is er gesproken the right man on the right place.met ander woorden Als je geen opleiding hebt kan je ook geen minister worden.Dit geld voor iedereen die een minister post ambieert inclusief de president. De opleiding wat hij heeft is een crimineel verleden. Als u mij vraag ben ik blij met MC maar niet als minister president. Dit is niet te verkopen


  Maak melding

 18. Suriname ontwikkelen zonder het binnen-land is niet mogelijk, aangezien de grondstoffen uit het binnen-land moeten komen, Verder heeft de AC 7 zetels behaald, oneerlijke kies-stelsel of niet; het gaat nu om de DNA zetels. Bovendien kan de AC tegewicht bieden aan de VHP, mocht de VHP tot de Coalitie toe treden van een Megacombibatie geleide regering. Ook kan bij het eventueel uit-treden van een van de partners, de regering niet hoeven te vallen aangezien de regering dan toch een meerderheid blijf houden in de DNA.

  Voordeel van een coalitie van MC/VHP/AC is dat het kan bouwen op een brede draagvlak in de samenleving. Verder kan zo’n regering zorgen voor financiele vertrouwen , vooral op de korte-termijn. Daardoor kan de nieuwe aangetreden regering een betere start maken in de ontwikkeling van het land.

  De partners die willen samen-werken moeten beseffen dat de MC de hoofd-lijnen uit-zet waar-lans het beleid gevoerd zal gaan worden.

  Een van de belangrijke verandering in het nieuwe kabinet, is dat elke ministerie haar gevoerde beleid perodiek moet laten toetsen op deugdelijkheid bij de logistiek-centrum voor het regerings beleid die onder het gezag valt van de president van de republiek suriname. De bedoeling is transparantie naar de sameleving toe en vooral naar de hoofd verantwoordelijke, de president van suriname.
  Hier mag niet gelden: als de kalf verdonken is demp men de put, ‘Maar voorkomen is beter dan genezen’. Ook kan de stelling gehanteerd worden van; ‘vertouwen is goed, maar controle is beter’. Dus de MC heeft lering getrokken uit de fouten van de front-regering en mag deze fouten niet meer maken door de organisatie van het bestuur, aan strenge controle onderhevig te laten zijn.

  Tevens pleit in voor een instutuut die volksvertegenwoordegers opleid in het besturen van een land. Elk dna lid en regerins functionaris in belangrijke functies moeten verplicht worden op cursus te-gaan. Want Contracten zoals bij IMGOLD mogen niet meer voor-komen. Zo’n Cursus kan elk jaar herhaald worden, zodat men bij de les kan blijven. In de cursus moet het surinaams belang goed onderwezen worden, dat de bestuurders in alle zaken die zij doen, het surinaams belang op de voorgrond moeten plaatsen boven het buitenlands belang.

  Nu is de vraag of de AC en de VHP het zullen accepteren dat de partij belang onderschikt is aan het algemeen belang, door controle op werkzaamheden aan de door hun geleide ministeries toe te laten .

  Maar voordat een samenwerking met Brunswijk gaat plaats vinden zal eerst een vorm van verzoening komen met betrekking tot de binnenlands oorlog en de slachtoffers aan weers-kanten die gevallen zijn in ogenschouw te nemen. Geen gemakkelijke zaak !!!
  Maar regeren zonder AC kan een probleem zijn om in het binnen land aan de slag te gaan, en te ontwikkelen. Want men dient ook de mensen ter plaatse te betrekken bij de ontwikkeling en dat gaat niet zonder hun leiders.

  Toch is het zo dat MC/VHP/AC de beste balans is in de huidige omstandigheid, vooral op veiligheid gebied, zowel nationaal (criminaliteits bestrijding) en international de grensen van suriname in het oosten en westen van het land, in geval eer een conflict dreigt met een van onze buurlanden.

  Al bij Al: geen gemakkelijke zaak in de formatie van een nieuwe regering en ook gelet op de wensen die zij zelf zullen hebben m.b.t. de macht.


  Maak melding

 19. nee geen geen vhp is te etnisch want die moeten ook door die molen net zoals hun strijdmakkers van de nps.mc is een voorbeeld van nationalisme vhp verstoord te veel het nationale denkbeeld in verhouding tot mc.


  Maak melding

 20. De enige zuivere actie volgens de partijregels is dat Sardjoe nu net als in 2000 alle ‘ dissidenten, verraders, overlopers’ uit de partij zet en ze daarna jaren met de nek aankijkt, zoals dat in het verleden is gegaan. De rest van de VHP kan dan verder met behoud van integriteit en…. wacht dan hebben we het over een eenmansfractie???


  Maak melding

 21. @Paagal,

  En wat heeft het volk van Su dan beslist?
  Veertig procent van de stemmen naar Mega combinatie. Zestig% dus niet naar de Megacombinatie.


  Maak melding

 22. Ja, ja, en nu staan ze wel allemaal in de rij om met Bouterse te onderhandelen….
  Heel grappig is dat.

  André

  Je kan het ook anders zien de NDP heeft hoe dan ook nog een partij nodig om te regeeren!!! Dus wie heeft wie nodig??


  Maak melding

 23. Ram Sardjoe en Jules Ajodhia, in 2000 konden jullie wel mensen met een andere mening de partij uit zuiveren en ze op straat laten uitschelden, maar waarom doe je dat nu dan niet met Santokhi, Gajadien en Kandhai? Doe jullie ding man. Brandmerk ze als verraders en overlopers dan? Dicteer je partijstructuren om ze in de ban te doen dan? Wat is er? Je weet toch nog hoe dat moet? Jullie hebben dit varkentje toch vaker gewassen? Laat mij zien dat jullie deze mensen zonder gevolgen eruit kunt gooien. Jullie doen het in jullie broek.


  Maak melding

 24. Verkiezing kent verliezers en winnaars. Winnaars verdienen felicitaties en verliezers verdienen troost. Wij zijn met elkaar Surinamers, dus als je mijn president van de afgelopen jaren voor klootzak uitmaakt dan beledig jij ook mij en met mij vele anderen. Dus a.u.b. houd op met schelden en toon respect. Verliezen en winnen hoort bij het leven. Wie zegt op dit moment dat Bouterse als persoon niet ouder en wijzer is geworden en in het belang van het land misschien een stapje opzij gaat zetten. Misschien kiest hij voor familie & gezin en gaat daarvan nog genieten. Democratie, rechtstaat en vrijheid van meninguiting (persvrijheid) gaan gepaard met politiek, dat vies, vuil en corrupt is. Politiek trekt aasgieren aan die van carcassen leven (uitzonderingen daargelaten). MC is de winnaar dus is het logisch dat zij het voortouw nemen. MC en een deel van NF samen lijkt mij een redelijk stabiel evenwicht te bieden voor de toekomst van Suriname. De schoppende en slaande dieren in DNA horen niet thuis in een regering. DNA is ons nationale trots en iedereen moet zich daar netjes en correct te gedragen. Schoppen doe je maar thuis en pak het liefst een klein kind want die kan nu nog niet terugslaan. Proficiat MC.


  Maak melding

 25. @ sandra .
  ik vind het jammer voor suriname en dat schuif ik niet onder stoelen of banken bouterse is een onbeschofte, laag opgeleide en hoge dunk van zichzelf hebbende persoon de jongeren die voor bouterse hebben gekozen leggen hun toekomst in vekeerde handen.ik ben geen rechter dus ik hoef bouterse niet te berechten ik ben wel vrij om mijn mening te geven over iemand die veel bloed heeft aan zijn klauwen. deze uitslag laat duidelijk zien hoe het is gesteld met het moraal en historisch besef van veel surinamers. toen ik de uitslag van de verkiezing hoorde schaamde ik mij als surinamer voor mijn land en volk ik schaam mij nog steeds als surinamer, suriname heeft zeer slechte bootschap richting de wereld gestuurd en dat zal suriname heel duur komen te staan let op mijn woorden .


  Maak melding

 26. Front heeft gestreden en verloren en dat moeten zij ook kunnen accepteren.Het Surinaamse volk wil hiermee en signaal afgeven voor verandering.Misschien op dit moment ook goed zonder de NPS en de VHP want ze hebben jaar en dag de kans al gehad.Het is nu aan de NDP geeft ze de kans.


  Maak melding

 27. er komt een nationaal kabinet Dat is het allerbest voor ons Suriname
  Verdeel en heerspolitiek heeft ons de afgelopen jaren behoorlijk de das om gedaan.

  Een ieder zal water bij de wijn moeten doen en elke Surinamer inzetten voor de opbouw van dit mooie land

  Als ik me niet vergis zijn er 237 landen op de wereld of 236 neem niet kwalijk ( tis een tijd geleden)
  Dus plaats nummer 17 op de lijst van grondstoffen en bodemstoffen is echt niet niks

  Daar kunnen we echt veel mee doen om ons land op te bouwen.
  We hebben geen hulp nodig van Nederland wij kunnen het zelf.


  Maak melding

 28. @ 20 er zit wel muziek in ja mc/vhp/ac alleen in die samenstelling zou de vhp misschien wel op z,n plaats zijn.
  met op de lange termijn werken naar een nationale samenvoeging van alle partijen in de de mega combinatie(ndp ktpi dnp vhp en abop)(nieuw suriname ofzo)
  einde nps?


  Maak melding

 29. Ik zou toch NPS kiezen en alleen NPS omdat wat ik nu zie en lees is dat men massaal en doelbewust NPS in poeptroep hebben achtergelaten. NPS moest het doen in FRONT.
  En juist nu loopt iedereen weg.

  Dan zeg ik, nu zie jij wie de echte schurken frommel boys zijn.
  Waarom de NPS zolang door bleef dom doen, weet ik niet.
  Maar nu moeten zij alleen het gelag betalen, de slimme boys lopen nu hard weg.
  Als ik MC zou zijn koos ik NPS.

  Omdat niemand mij tot nog toe, heeft kunnen wijs maken waarom VHP of AC of DOE of VA.(allen te etnisch)Doe staat nu even buiten.

  Zij hebben juist de handen nooit in de modder gestopt om b.v. Somo tot orde te roepen.
  Die Tjadrieka had zich moeten terug trekken i.p.v. dat zocht hij Bouterse op voor een confrontatie om de boel te verdonkeremanen.
  NPS moet weg lopen en die hele FRONT achter zich laten. SPA, DA 91 incl.
  Alleen zo krijgen zij kans om van zuurstof en infuus toediening te ontkomen.


  Maak melding

 30. Aan aboi,

  Je hebt je ogen ergens anders zitten he?
  Weet je Wie etnisch gestemd hebben dat is de a combinatie de bep enzz.
  Ze hebben via luidspeakers de bosnegers opgeroepen om niet op koelies te stemmen heb je dat niet gehoord op de radio?

  Maar zonder die koelies komen ze om van de honger doe je ogen open Aboi(koni)


  Maak melding

 31. Santhoki spoort niet…. NF kan beter oppositie voeren en volgende verkiezing weer regeren .laat dit een rustperiode zijn
  Santje en Bouta gaat nooit samen .hoe zou hij de drugs die Bouterse gaat invoeren tegenhouden??????? een vos verliest zijn haren maar niet zijn streken denk ik


  Maak melding

 32. VHP in de regering!! Neem economische zaken en Justitie, hou die boven van MC bij het geld en macht weg!!!!!! Het land is nog te redden!

  Update: NPD wilt AOV bijna verdubbelen!!! alleen waar komt het geld vandaan? Suriname heeft al een begrotingstekort, 1996-2000 gaat zich herhalen, MC is nog niet eens aan de macht, en de geldpers word door hun al aanbeden! IEDER VOOR ZICH en GOD VOOR ALLEMAAL want kapitein bouta stuurt de Suriname richting zandbak!


  Maak melding

 33. Wat een gedroom allemaal over coalitie tussen MC en VHP, met Simons als Pres en Santhoki als Vice-Pres…
  En hoe willen jullie dan omgaan met een niet te voorkomen veroordeling van Bouterse voor de decembermoorden? Die krijgt dan gratie van Simons en Santhoki blijft dan gewoon zitten???

  Mensen mensen houd toch eens op met dagdromen.


  Maak melding

 34. Zwaar gefrustreerde NPS-ers, vol van rancune zoals Romeo Hoost, laten zich totaal leiden door hun foute emoties dan door hun ratio.Dat de partij van Bouta heeft gewonnen gaat boven hun verstand.Deze gasten willen aan het volk dicteren dat Bouterse fout is terwijl de bevolking hem ziet als een held.


  Maak melding

 35. Ik heb de afgelopen twee jaar op 1 persoon gelet en vooral de`laatste maanden,wat zo frappant is dat alles wat hij zegt uitkomt.
  Hoe kan dat vraag ik mij af al weet ik het omdat ik hem in Suriame in het gezelschap zag van hoge militairen,de vraag is of niemand het doorheeft dat Bouterse zijn spion de zelfde persoon is als RMD.de achternaam klopt ook, hij lijkt ok op hem, en is alleen bruin,dezelfde rokkenjagers mentaliteit,gemene lach, dat hebben ze gemeen met elkaar.


  Maak melding

 36. Binnen 2 jaren gaan we weer naar de stembus.
  Want de VHP zal koste wat koste samen met de NPS willen regeren. halverwege de rit stappen ze eruit en de NDP is de klos


  Maak melding

 37. @Radja,

  Een partij wat 40% van de stemmen krijgt van zijn volk moet serieus rekening mee gehouden worden, dit kan men zeker niet negeren.

  Daarom een acceptabele coalitie vormen om toch een democratische meerderheid te vormen.

  Maar wel eentje die capabel is en economisch vooruitstrevend, bereid is om offers te doen, niet voor eigen belang maar voor landsbelang moet opkomen. Bovendien vind ik het zeer belangrijk dat er in elke district werkgelegenheids projecten moeten komen, ondanks tegenwerkingen van mensen die geen zin hebben erin. Dan maar met enige dwang.


  Maak melding

 38. ten eerste wil ik de mega combinatie feliciteren met het behalen van het meerderheid zetels. ten twee wil ik de mc toppers aanrraden om samen te gaan werken met de VHP (verenigde hervormings partij).
  van mijn kant kan de top 3 positie verdeel t worden nl. president en vice president voor de mc. en de DNA voorzitter voor vhp. Pamesar pres. mvr simons vice pres. en de heer santokhie DNA voorzitter.


  Maak melding

 39. VHP wanneer stop jij dat etnisch gedoe….wanneer.
  Heb jij nog steeds belangen (wensen en grieven)die jij aan de kolonisator moet wijs maken.


  Maak melding

 40. OPPORTUNISME VIERT HOOG TIJ. VHP IS AFGESTRAFT ALS NF, IS DOOR DE HINDOESTAANSE NDP LEDEN TE WOORD EN TE ZWAARD BESTREDEN. De aard van de partijen binnen NF is helaas beperkt gebleven de bekende raciale lijnen. Dat betekent dat men de achterban geen algemeen verhaal moet houden over de staatskas en de relatief stabiele euro maar de hindoestaanse of creoolse kiezer moet erop gewezen worden wat er voor hun specifiek is gedaan. Er is dus sprake van een discongruentie tussen partij en achterban. dit in tegen stelling tot de A combinatie en de volksalliantie, bv de tel bereikbaarheid en het grondbeleid, resp.
  Wat zorgwekkend is dat de nieuwe kiezer zonder enig historisch besef en kritisch onderscheidingsvermogen haar stem massaal heeft gegeven aan de MC. in historisch perspectief zijn misschien de decembermoorden van pre-historische waarde maar recentelijk is de puinhoop die ‘bosje’ had achtergelaten met een geplunderde staatskas en een brug die door de NF is afbetaald.
  wie niet horen wilt moet voelen. des te prangender en ongeloofwaardiger wordt de wens
  van de VHP om haar verslaving ad macht te doen botvieren ten koste van de shantipolitiek gestoeld op een langdurige samenwerking met de NPS.
  NDP is MC is Bouta, als hij komt weg te vallen, valt het geheel als een kaartenhuis in elkaar en springen de DNA-leden als de bekende kikkers uit de kruiwagen in alle richtingen, immers, hoeveel leden zijn er die verschoond zijn van opportunisme, nepotisme en vriendjespolitiek. er wordt slechts lippendienst bewezen en de arme naieve kiezer trapt er nog steeds in.
  de juiste vertaling van de verkeizingsuitslag is dat de MC een coalitie vormt met de andere winnaar de volksalliantie, en helaas zal blijken dat voor de AC geldt dat de honger naar de ‘honingzoete’macht de bezwaren tegen bouta slechts reduceren tot het bekende blaffende honden bijten niet.
  de realiteit gebied te zeggen dat in het kader van de internationale verhoudingen het belangrijk is dat sur niet door president Bouta is handen wordt gedreven van ander rare figuren als Chaves etc.
  het beste alternatief is dat NF samen met VA en AC met DOe een pakt vormt tegen een dictatorale partij als MC. hoe goed en charismatisch de leider ook moge zijn, immers iemand die gemoord heeft, veroordeeld is wegens drugssmokkel moet eerst zijn straf uitzitten, ed dan de rest. Robinhood is niet meer dan een goede film.


  Maak melding

 41. Dat politiek geen kattenpis is heb ik altijd begrepen want al bemoei je je er niet mee het bemoeid met jou,ha ha ha.
  Ik dacht vorigjaar en ook dit jaar om die twee heren tot elkaar te brengen,mocht het niet baten.
  Als bewijs zal ik zeer binnenkort mijn schrijven aan demissionair premier Venetiaan, door de forum bezoekers laten lezen omdat het volk niet blind moet zijn en haatdragend moet zijn.
  Je kan en mag een land niet in de achetruit ontwikkelen, achteruit kijken is primam, maar hoe rij je dan en hoeveel slachtoffers maak je.
  Een bestuurder die alleen achteruit kijkt maakt meer slachtoffers en dat is een feit want je geeft het volk dan een zogenaamde hoop.


  Maak melding

 42. Niet slecht, #43.

  Het AKB (onafhankelijk kiesburo) heeft haar werk naar behoren gedaan en dat kan niet gezegd worden van de kiezer. Als onderzoek straks uitwijst dat de 2000 18-jarigen die dit jaar voor het eerst mochten stemmen allen op MC hebben gestemd, dan heeft de kiezer recente historische zaken laten liggen.
  Bewust hebben de MC stemmers alle kritiek en navolgbare en bewezen zaken uit het verleden naast zich neergelegd. Na Bosje was de pot leeg en het land ook. Wie dit niet inziet is niet bezig met de vooruitgang van zijn/haar land maar met verering.

  Hoe danook de uitslag van deze verkiezingen hebben een voordeel: we zijn verlost van die meneer Brunswijk in de regering en hopelijk ook van meneer Somo als Parlementsvoorzitter.
  Hopelijk weet Bouta zich in te houden en blijft hij buiten de regeermacht. Dan is er al enige verschoning geschiedt.
  Uw alternatief NF, AC, VA en DOE brengt ons terug naar Brunswijk en Somo en dat is een te riskante zaak, alhoewel ik DOE wel heel geschikt acht.
  De verering van Robin Hood in de film is terecht, dat kun je niet van alle vereringen zeggen.


  Maak melding

 43. Aan aboi,

  Je hebt je ogen ergens anders zitten he?
  Weet je Wie etnisch gestemd hebben dat is de a combinatie de bep enzz.
  Ze hebben via luidspeakers de bosnegers opgeroepen om niet op koelies te stemmen heb je dat niet gehoord op de radio?

  Maar zonder die koelies komen ze om van de honger doe je ogen open Aboi(koni)

  Blaka

  XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX…..XXXXxXXXX

  Blaka
  …ik weet jij bent blaka a blaka koelie boi…….maar laat mij jou iets duidelijk zeggen AC-VA-VHP….allemaal etnisch.
  Mag ik jou daarop wijzen .
  Jou gelul dat zonder de koelie de Djuka niet zou vreten gaat mij duidelijk te ver, jij bent een echte racist of een of ander dier….. wie ben je…………je bent compleet gek geworden idioot.
  Door jouw uitspraak is VHP niet waardig mee te mogen doen.
  Laten zij zich maar melden in Grundjari dan kunnen zij weer mee doen met wortel en tak vernietigen.
  En ondro amandra bon zitten….klootviool ezel jij.


  Maak melding

 44. “Als onderzoek straks uitwijst dat de 2000 18-jarigen die dit jaar voor het eerst mochten stemmen allen op MC hebben gestemd, dan heeft de kiezer recente historische zaken laten liggen.
  Bewust hebben de MC stemmers alle kritiek en navolgbare en bewezen zaken uit het verleden naast zich neergelegd. Na Bosje was de pot leeg en het land ook. Wie dit niet inziet is niet bezig met de vooruitgang van zijn/haar land maar met verering.”

  DAS, dit soort idioterie verwacht ik van DU en Neus.

  Hebje het nogsteeds niet door dan.

  De kiezers hebben bewust MC gekozen, ze hebben voor verandering gekozen, CHANGE en nogmaals CHANGE, jouw verering mag je in je broek stoppen. Ze wilden geen uitverkoop meer van hun grondstoffen aan het buitenland, ze willen geen rancuneus politiek, ze willen geen etnische politiek, ze willen geen grondroof, ze willen geen verhaaltjes over stabiliteit die front alleen ziet maar de gewone man niet, ze willen een einde aan het onvermogen om zaken gedaan te krijgen (2 bruggen die men niet eens kan afbouwen), ze wilden een einde aan de corruptie, ze wilden een einde aan de diefstal, ze willen een president met daadkracht ik zou nog dagen doorkunnen gaan.

  Als je het ook nog niet wist Bouterse is alleen in Paramaribo op de lijst, waarom denk je dat MC in heel het land zetels heeft behaald.

  Dit is de kracht van democratie, niet die democratie die jij en die andere domme fronters voor ogen hadden, jullie mogen gaan stemmen maar aub niet op MC.

  In Palestina heeft USA het ook geflikt, men mocht daar vrijstemmen maar toen de tegenstaander had gewonnen was het geen democratie meer.

  Wel voor jou info Democratie ten aller tijden, basta.


  Maak melding

 45. ach ja gaan we weer naar palestina.
  @ na mi niet iedere verandering is een verbetering dat moet jij weten de jare 80 is nog vers in onze geheugen en de regering bosje ook genoeg voorbeelden toch of niet na mi? hoor die laffaard hij heeft het over de kracht van de democratie je ben zeker vergeten hoeveel bloed zweet en tranen het heeft gekost en de democratie weer gestalte te geven in suriname, ondankbaar geval dat je ben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.