Verkiezingen Suriname voorbeeld Caribische regio

13

PARAMARIBO, 28 mei – De verkiezingen in Suriname mogen als voorbeeld dienen voor de rest van het Caribisch gebied. Dit zegt Michael Flood, leider van de waarnemersmissie van de Caricom. Het vreedzame verloop is niet ongemerkt gebleven. Menig Caribisch land zou er jaloers van worden.

Dat heeft vooral te maken met de geschiedenis van gewelddadige verkiezingen. “We weten dat het niet overal in het Caribisch gebied even vredig aan toe gaat. Wat we in Suriname hebben gezien is echt bijzonder”, zegt Flood. Vooral de propagandisten bij de stembureaus vielen op. Er was geen enkele voorval van onderling geruzie of geweld. Het verschijnsel is niet nieuw.

De propagandisten trokken altijd al de aandacht. Dat had met meer te maken dan hun veelkleurigheid. “In het Caribisch gebied zijn er landen waar het lang niet zo zachtzinnig gebeurt”, aldus Flood. Ongeregeldheden op de stembureaus zelf waren er nauwelijks. Volgens Flood is niet noemenswaardigs gemeld. De missie van de Organisatie van Amerikaanse Staten meldt hetzelfde.


13 REACTIES

 1. Love!

  We zijn verschillend, denken verschillend, doen verschillend, eten verschillend, trouwen verschillend, dansen verschillend, sparen verschillend, stemmen verschillend maar toch houden we van elkaar en vooral respecteren we elkaar. Enig! En dat moet zo blijven ook.


  Maak melding

 2. prachtig, fantastisch, gaweldig,….maar het is daarom des te schrijnend dat het surinaamse volk gekozen heeft voor het vleesgeworden geweld in de persoon van bouterse en consorten.
  die man en de zijnen zijn aan de macht gekomen door moord en intimidatie, een militair blijft een militair, en denkt in termen van geweld. het is menselijk dat het volk verandering wilt, dit is niet surinaams maar universeel, alleen tragisch dat ons lot weer zo een wending neemt met alweer dit uitschot.


  Maak melding

 3. PARAMARIBO, 28 mei – De verkiezingen in Suriname mogen als voorbeeld dienen voor de rest van het Caribisch gebied. Dit zegt Michael Flood, leider van de waarnemersmissie van de Caricom. Het vreedzame verloop is niet ongemerkt gebleven. Menig Caribisch land zou er jaloers van worden.

  http://www.youtube.com/watch?v=1Vd0sjZZUZ4&feature=related

  We weten dat het niet overal in het Caribisch gebied even vredig aan toe gaat. Wat we in Suriname hebben gezien is echt bijzonder”, zegt Flood. Vooral de propagandisten bij de stembureaus vielen op. Er was geen enkele voorval van onderling geruzie of geweld. Het verschijnsel is niet nieuw.

  Ongeregeldheden op de stembureaus zelf waren er nauwelijks. Volgens Flood is niet noemenswaardigs gemeld. De missie van de Organisatie van Amerikaanse Staten meldt hetzelfde.


  Maak melding

 4. Het is toch mooi om te zien dat aanhangers van de NDP of KTPI gewoon een lift naar huis krijgen van VHP of NPS propagandisten die in een bus of pickup rijden.En iedereen is vrolijk en lacht met elkaar.In Suriname kan het nooit stuk.


  Maak melding

 5. Lof een en al Lof. Als ik dit zo lees ben ik trots op mijn land en mijn landgenoten.Ik krijg er kippevel van.Alleen het bundelen tot een vuist wil nog niet echt lukken.


  Maak melding

 6. Waarom laten surinamers zich zo misleiden door bla bla figuren als bouterse .hebben ze niet geleerd van het verleden want zo blijft het land ploeteren en blijft de toekomst voor menig surinamer somber .Met dit soort figuren blijft het een jamboel .Het land zo rijk aan grondstoffen die voor habbekrats worden geexporteerd door z.g. leiders .Deze mensen zijn niet eens in staat een padvinders groep te leiden laat staan een land .Goed gedaan surinamers weer 5 jaar corruptie en armoe. Veel geluk ermee jullie vragen er zelf om al geldt dit niet voor iedere surinamer die gestemd heeft er zijn er ook nog wel wat met gezond verstand maar helaas te weinig .


  Maak melding

 7. is niet alleen een voorbeeld voor de caribische regio,maar ook voor de hollanders met hun bemoeienis.

  met de uitspraak van haverkamp is weer bewezen dat deze kolera patiënt het niet kunnen na laten om zich te onthouden met de bemoeienis van land en volk.

  de stiefmoederlijke behandeling is allang opgehouden te bestaan.Surinamers zijn volwassen genoeg om te weten wat slecht is en niemand komt ons de wetten voorlezen.ook nederland niet.

  nicolai wat je moet doen is een duik nemen in de geschiedenis,dan pas mag jij over de surinamers praten.
  ga je huiswerk maken en praat met je voorzitter om de nederlandse bevolking niet uit te buiten ten gunste voor de rijken.


  Maak melding

 8. wat een dom arrogante reaktie op nummer 9 ik vraag mij af of hij weet wat het verschil is tussen goed en kwaad.je had grote smoel over somo en brunswijk maar nu ze jullie uit de branding moeten helpen hoor ik niemand van jullie meer klagen suruiname is een deel van de wereld en ook daar moeten jullie je houden aan de internationale regels en wetten je leeft niet meer in de middeleeuwen als bouterse zich niet houd aan de nationale en internationale regels en wetten zal hij voor hele grote problemen komen te staan en dat weet hij , hij word in de gaten gehouden. bouterse heeft de surinamers uitgebuit ten gunste van de rijke rijsboeren stelletje ezels dat jullie zijn hij heeft laats zijn hectare grond wat hij kado heeft gekregen verkocht voor meer dan 130,000 dollar. er zal binnen korte tijd een einde komen aan de mythe dat bouterse heet.


  Maak melding

 9. Niet alleen de verkiezing maar ook de economie- sociaal- politiek- rechtstatelijk niveau moet en een voorbeeld zijn voor het Caraibisch gebied


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.