Officiële uitslag Surinaamse verkiezingen in juni

15

PARAMARIBO, 28 mei – De officiële uitslag van de verkiezingen zal begin juni bekend worden gemaakt. Dit zegt voorzitter Lothar Boksteen van het Centraal Hoofdstembureau, CHS. De verslagen van de ruim vijfhonderd stembureaus worden nu druk verwerkt. Dat kan nog enige tijd doorgaan.

Het meeste werk verloopt vlot. De zetelverdeling zoals die wereldkundig werd via de media, heeft geen formele basis. Wat niet wil zeggen dat het niet klopt. “De zeteluitslag is voor rekening van de bronnen. Formeel weten wij nog niets. Alles wat we weten, hebben we uit de kranten”, zegt Boksteen. Pas als alle data zijn ingevoerd, is er een volledig beeld.

De media en analisten maken hun eigen optelling. Dit gebeurt aan de hand van data van de stembureaus. De data komen via het CHS binnen. Het gaat er nu om de data te verwerken. “We doen er alles aan het werk sneller af te hebben voor acht juni (de datum in 2005 waarop de verkiezingsuitslag van toen gereed kwam”, aldus Boksteen. De meer kleine hobbels, zoals onvolledige verslagen, worden zo snel mogelijk weggewerkt.


15 REACTIES

 1. En wij surinamers maar schreeuwen : De jeugd is onze toekomst.
  Kijk voor wie ze stemmen en vraag of ze weten wat bouta op zijn kerfstok heeft.
  Nee ze weten het niet, hoe dom kun je zijn als je niet eens weet wat iemand als bouta su heeft vernietigd.
  Bovendien weet de jeugd dat zijn zoon in de gevangenis zit vanwege drugs.
  Nee, want DAT is de toekomst van su met de jeugd.
  Snel en gemakkelijk geld verdienen.

  Ik ben benieuwd

  A tang so


  Maak melding

 2. PARAMARIBO, 28 mei – De officiële uitslag van de verkiezingen zal begin juni bekend worden gemaakt. Dit zegt voorzitter Lothar Boksteen van het Centraal Hoofdstembureau, CHS. De verslagen van de ruim vijfhonderd stembureaus worden nu druk verwerkt

  http://www.youtube.com/watch?v=1Vd0sjZZUZ4&feature=related

  Alles wat we weten, hebben we uit de kranten”, zegt Boksteen. Pas als alle data zijn ingevoerd, is er een volledig beeld.


  Maak melding

 3. gelukkig stemt de jeugd niet op basis van emoties en sentimenten. Leren van je fouten is de beste scholing. Dit laatste kan ik niet zeggen van de regering venitiaan. Als venitiaan een echte leider is dan neemt hij zijn verantwoordelijkheid door op te stappen. Dankszij hem is NPS van 22 zetels teruggevallen naar 4.


  Maak melding

 4. nou ik denk dat jij maar op zoek moet naar de bron van eeuwig leven echt 1 van die kadavers die maar niet weg wil rotten accepteer of niet het is nu zo !!!


  Maak melding

 5. Geen probleem, mag ook een weekje later.
  Feit is………. de buit is binnen!!!!
  Mie ne spang moro, a torie moe setie now.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 6. @ Kolibire

  Ik behoor zelf tot de jeugd. Ben in 1984 in SUriname geboren en in 1992 naar Nederland vertrokken. Kon ik stemmen zou ik ook op Bouterse stemmen. ZIjn verleden kan mij niks schelen maar zijn liefde voor Suriname wel want dat kun je niet zeggen over veel Surinamers. Het gaat om Bouterse. Dat van de decembermoorden. Hij was politiek verantwoordelijk. Daarom beschouwd iedereen hem als moordenaar. Maar hij heeft geen opdracht gegeven tot die moorden en was er niet bij. Plus als er nu uitspraak moets komen in zijn rechtszaak zou dat VRIJSPRAAK zijn. Hij is toch verantwoordelij kvoor die moorden in Moiwana maar daarover hoor je niemand. Dat hij in Nederland is veroordeeld voor drugs heb ik zo mijn vraagtekens bij.
  Hoe je het draait of keert Bouterse is iemand die Suriname voorruit kan brengen. En daar gaat het om.

  DES 4 PRES. Suriname voorwaarts.


  Maak melding

 7. Vind je het gek dat de jeugd stemt op NDP. Ik heb de decembermoorden niet meegemaakt. Het enige wat ik heb meegemaakt is Venetiaan die niks voor het volk doet. Hij mag misschien niet verantwoordelijk zijn voor moorden en veroordeeld bij betrokkenheid tot drugshandelen maar hij is ook niet verantwoordelijk voor voorruitgang in Suriname of betrokkenheid er van.


  Maak melding

 8. Weet iemand wat de zetels verdeling is binnen de AC ???. Naar wat ik proef, dreigt er een scheuring binnen die combinatie. Als Brunswijk 1 of 2 zetels bezit binnen die combinatie, is de kans groot dat de Bep van Alendy en waterberg uit de combinatie stap met de rest van de 7 behaalde DNA zetels in AC verband.


  Maak melding

 9. @ nummer 1 ik ben het eens met jou reaktie, de vraag is wat de toekomst van deze jeugd zal zijn ik zelf zie het heel sober in . beloftes doen is makkelijk maar beloftes waarmaken is een heel andere koek de druk zal enorm zijn voor de ndp de vraag is of zij met deze druk om kunnen gaan? gezien hun verleden heb ik mijn grote twijfels.


  Maak melding

 10. Du en no 1 zijn jullie toekomst al rooskleurig bevestigd?? Als je in NL zit dan lacht ik jullie uit niet toe..
  Bemoei je liever niet want misschien zit je nog illegaal daar. Jullie zijn jaloers dat het Su volk mag stemmen..Waarschijnlijk Asielzoekers…Tijdens de moorden op de fam van DU


  Maak melding

 11. En juist de jeugd is zich er van bewust wat ze allemaal moeten/moesten meemaken met Front,geen schoolmateriaal,afgedankte computers van de weldoeners uit Nederland,kinderen moesten met meubilair van huis sjouwen zelfs wc-papier moesten ze meenemen,bepaalde leerboeken,schriften,pennen etc.etc. werd er vanuit Nederland verstuurd en nog willen no.1 en no.9 beweren dat de jeugd slaapt.
  De jongeren weten alles over de jaren 80 denk ik,zie het poppekast-proces,maar de jongeren kijken niet om,ze ondervinden aan den lijve wat er nu gebeurt.Denkt men nou echt als ze het zo goed hadden onder deze regering,dat ze een ander partij zouden kiezen?
  no.9 ,in elk geval is Bouterse hoger geschoold dan Somo en Brunsie bijelkaar en wat ook getypt is ,die man heeft HART voor Suriname en de Surinamers.
  Bouterse zal geen President worden,let maar op,hij moest wel als lijstrekker fungeren want de meeste Surinamers zijn dol op hem.

  Melvin Bouva FOR Pres.


  Maak melding

 12. Nieuw front mag de verkiezing verloren hebben, maar ze hebben een prima economisch verantwoord beleid gevoerd.
  Wijdenbosch en Goedschald hadden de valuta vd Centrale bank leeggeroofd en ze gingen gigantisch veel geld drukken, zonder dekking, gevolg massa inflatie.
  Nu al doet de MC heel wat belofte, maar het het geld moet nog verdiend worden.
  ALS HET MAAR GOED GAAT !!!!!!!!!


  Maak melding

 13. @ nummer 10 ,
  jij laat zien hoe onwetend en achterlijk de mensen zijn die hun stem aan een massamoordenaar hebben gegeven iemand die jaren lang verkiezingen heeft tegen gehouden in suriname jullie beseffen niet hoeveel leven het heeft gekost om suriname weer op de reel van de democratie te zetten jullie moeten de mensen die met hun leven hebben betaald voor de terug keer van democratie in suriname dankbaar zijn. het is niet makelijk om een discussie te voeren met mensen die gehersenspoeld zijn. toen ik jong was vertelde mijn ouders mij over de ooievaart nu ik volwassen ben weet ik dat een sprookje is maar bij de aanhangers van massamoodenaar bouterse houd het niet op om in sprookjes te geloven bouterse maakt ze van alles wijs en ze geloven dat blindelings zonder een beetje na te denken het is jammer en gevaarlijk en dom om de toekomst van jou land in handen van sprookjes verteller te zetten .


  Maak melding

 14. even hoor : Met de jeugd bedoelen we geen 26 jaar, kom op je gaat al richting dertig, wat nou jeugd, we bedoelen 18 t/m 23 jaar ergens en deze groep is zeer groot momenteel in Su die mensen die na 1987 en zelfs na 1990 zijn geboren kijken naar het NU, daar willen ze verandering in. Zij weten ook hoe het leven de afgelopen 20 jaar was…. en wat ze niet meer willen en wat wel. Op grond daarvan heeft het volk gekozen, men moet het gewoon respecteren. Blijkt het een flop dan komen er nieuwe verkiezingen, klari !


  Maak melding

 15. dat is heel een makelijk manier van denken als het flop is dan komen er nieuwe verkiezing, klari!
  die flop van de jaren 80 zijn we nog steeds aan het reparenen die sterke gulden krijgen we nooit meer en die doden helemaal niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.