Suriname’s kleinste parlementaire partij happy

12

PARAMARIBO, 27 mei – De partij voor Democratie en Eenheid in Ontwikkeling, Doe, is tevreden over de verkiezingsuitslag. Er is voor het eerst in Doe’s korte levensgeschiedenis een parlemenstzetel in de wacht gesleept. Bovendien zijn ook zeker tien ressortraadszetels binnen. Landelijk stemden ruim twaalfduizend kiezers op Doe.

“Dat is meer dan sommige combinaties. Alles begint bij één”, zegt Doe-voorzitter Carl Breeveld tegenover De West. Sinds de partij in 2000 voor het eerst meedeed aan de verkiezingsrace is steeds net geen zetel behaald. Het is er nu wel van gekomen. Met een reële optie voor deelname in de regering. De kans bestaat altijd op een coalitie met Mega Combinatie en een andere partij of combinatie.

Het is eerst even de officiële uitslag afwachten. “Alles is mogelijk. Intern analyseren we de uitslag goed, zodat duidelijk wordt welke stappen er genomen moeten worden”, aldus Breeveld. Voor de verkiezingen zei hij niet ten koste van alles te willen samenwerken. “Mensen met een besmet verleden of strafblad kunnen liever geen vooruitgeschoven positie innemen.”


12 REACTIES

 1. Doe ga weg veels te veel NPS mentaliteit dit soort figuren heeft een land dat zich echt wil ontwikkelen niet nodig.
  U verkoopt brabbel soso brabbel.
  Wij hebben mannen nodig die weten hoe jij de handen in het zand moet stoppen……WERKEN MET DE KLAUWEN…..geen lulkoek verhalen.
  Het brengt geen brood op tafel en de nakomelingen hebben niks en ook niks aan praatlucht.


  Maak melding

 2. If you can’t fight them join them! Begin naar ’t voorzitterschap in ’t parlement te streven. Daar zit ook macht. Je zag ’t met Somo.


  Maak melding

 3. DOEN!

  Gefeliciteerd DOE! Langzaamaan gaat het Surinaamse volk beseffen dat er meer wegen naar Rome leiden. Dit is de eerste stap in de goede richting, de eerst parlementszetel.
  De toekomst wordt hiermee bepaald.


  Maak melding

 4. Oom Boem ik ben volkomen met u eens, deze figuur van een Carl Breeveld is niet bewust van wat er speelt in de wereld. Hij ken de onderdukkers van het surinaamse volk niet.
  Ik weet zeker dat hij zichzelf nooit de vraag heeft gesteld; waar om de ontwikkelings hulp de derde wereld landen nooit tot ontwikkeling heeft gebracht. Waarom het westen samen werkt met landen zoals Egypte die een nep democratie op na houden en haar bevolking onderdrukt.

  Waarom steld het westen geen sancties in tegen dergelijke staten om werkelijke democratie met eerlijke verkiezing voor de bevolking in die landen te bewerkstelligen.

  Deze soort leiders zijn te achterlijk om te zien wat er werkelijk gebeurd in de wereld. Mocht men, hen daarop wijzen dan gaat hij het gewoon ontkennen dat het zo is en doen of er niets aan de hand is.

  Mijn advies is: nooit mee samen-werken zonder dat hij her politieke scholing heeft ondergaan. De bestuurders in suriname moeten toch weten dat zij met criminele rovers te maken hebben die hun enige doel ons te manipuleren en zwaar te benadelen. Wij moeten intelligent en slim zijn, en om dat te zijn moeten wij bewustzijn van wat er speelt in de wereld.


  Maak melding

 5. @ OOM BOEM.

  Wie zijn zoal de mensen die de handen in de grond weten te stoppen? DDB, Goedschalk,Abrahams, Boerenveen, Linsscheer om maar enkele namen van NIEUWE rijken te nomen die middels “hun handen in de grond stoppen” mentaliteit alle rijkdom hebben vergaard zeker?

  Als wij allen dat voorbeeld moeten volgen,dan weten wij wat te doen.

  P.s Ik beweer niet dat het bij andere clans niet op dezelfde wijze is gebeurd hoor!

  Ook Brunswijk en andere concessiehouders hebben de afgelopen jaren hun handen op een bepaalde wijze in de grond gestopt.

  En zij hebben allen GOED ge-oogst.
  Wij zijn gewaarschuwd.

  Gewoon hopen dat men het ditmaal over de juiste boeg gooit en de mensen van Flora, Tammenga en andere gebieden over 5 jaar niet weer teleurgesteld aan de kant staan.


  Maak melding

 6. Oom boem en Theo
  hoeveel stemmen hebben jullie bijelkaar gehad.nul.
  Carl Breeveld heeft tenminste 1 zetel in de wacht kunnen slepen.
  jullie met die geweldige theorieen van jullie alsof jullie God zijn.Sta op en doe iets,die Suriname opbouwt dan die domme kritieken van jullie.

  Goed zo meneer Breeveld Doe bun gi sranan.


  Maak melding

 7. @ teo nu is het tijd om waar te maken wat je de het volk hebt beloofd en het mooie van alles is dat somo geen pedofiel en verkrachter meer brunsie is geen bankrover meer want hoe dan ook ndp heeft andere partijen nodig op te kunnen regeren het worden spanende dagen in suriname ik benne benieuwd.


  Maak melding

 8. Het begint al vormen aan te nemen. De MC maakt al haast met het nieuwe mediabeleid. Weet u wat dat zal betekenen? Censuur, het vertrappen van de persvrijheid. Twee van de vier punten in het mediabeleid betreffen het nationalisme op revolutionaire wijze. Dan bestaat er binnen de MC nog een Clean Files Tribunaal, die voorafgaand aan de verkiezingen een verklaring heeft afgegeven voorstander te zijn van het aan banden leggen van de media en publicatie van nieuws in de gemeenschap. Overigens heeft de MC zich gedistantieerd van het mediabeleid van het Clean Files Tribunaal en heeft alle publicaties op haar website, die als forum diende voor het Clean Files Tribunaal, laten verwijderen. Maar het geeft wel aan dat binnen het MC groeperingen bestaan die zich het liefst in camouflagepak hijsen en het met de vrijheid van meningsuiting, de persvrijheid en overall de democatie niet zo nauw nemen. Opgepast MC! En opgepast Suriname!


  Maak melding

 9. Het zou de aanstaande nieuwe regering sieren om ook het kiesstelsel een keer onder de loep te nemen. Veel te gecompliceerd en nauwelijks begrijpelijk. AC haalt ruim 9.000 stemmen binnen en is goed voor 7 zetels, DOE haalt landelijk ruim 11.000 stemmen binnen en behaalt slechts 1 zetel. Dit is voor een normaal denkend mens niet uit te leggen?


  Maak melding

 10. One man, one fote!

  Is hier niet aan de orde, toch? Als 1 AC stem voor 6,5 telt dan is een AC stem net zoveel keer belangrijker dan een DOE stem.
  Ik geef je gelijk Blaka Bakra, het is krom.
  Gauw aanpassen!


  Maak melding

 11. Doe heeft 1 zetel behaald. Als we kijken naar het aantal behaalde stemmen is het inderdaad niet evenredig met het aantal zetels. Het huidig kiesstelsel met ongelijkwaardige stemkracht heeft als verdediging de participatie mogelijkheid voor alle districtsbewoners. One man one vote is wel eerlijker, maar garandeert bovenstaande niet. Als partij ben je dus gedwongen om een hoeveelheid stemmen in een bepaald district te behalen om deze ongelijke verdeling teniet te doen. Alhoewel voel ik me heel gekleineerd als stadsbewoner om zo een geringe bijdrage aan zetelvorming te leveren. Als Saramacca 3 kiesgerechtigden over heeft bij de volgende verkiezingen, is elke stem een zetel waard!! Elk gekozen DNA-lid behoort de komende regering kritisch te begeleiden. Doe, doe mee!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.