Somohardjo wil werken aan regeercoalitie Suriname

84

PARAMARIBO, 27 mei – Met de Mega Combinatie werken aan een nieuwe regeercoalitie is niet uitgesloten. Dit zegt Paul Somohardjo, leider van de Volks Alliantie. Met zijn nieuw verworven zes parlementaire zetels ziet hij een coalitie wel zitten. Niets bindt immers aan de oud coalitiepartners van het Nieuw Front.

Die hadden immers elke vorm van samenwerking bij voorbaat van de hand gewezen. “Ik heb Nieuw Front aangeboden samen te werken op het niveau van ressortraden. En als dat niet kon, dan stembusafspraken te maken. Ik heb tot op heden geen antwoord gekregen”, zegt Somohardjo tegenover de Times of Suriname. De kous is dus af. Niets staat gesprekken met Mega Combinatie in de weg.

Die gesprekken moeten nog komen. Intern valt ook nog het een en ander te doen. Somohardjo overlegt binnenkort met de andere partners in de Volks Alliantie. Ook moet hij de structuren raadplegen van zijn eigen Pertjajah Luhur. “Hieruit moet komen vast te staan wat de voorwaarden zullen zijn voor samenwerking.” Ook Caprino Allendy van A Combinatie is niet onwillig in te komen met zijn zeven zetels.


84 REACTIES

 1. De Profeet!

  Als Jezus nu in Suriname leefde dan was Somo Judas van Oscariot. Wat een smeerlap zeg!

  MC mag van mij met alle partijen regeren, maar niet met de man die zei dat hij twaalf zetels zou halen en president van het land wil worden. Stuur Somo 5 jaar de opositie in dan heeft hij tijd om te leren wat het verschil is tussen smerige politiek en laffe onderdanigheid.

  De Profeet van de laffe houding en verraad.


  Maak melding

 2. Ook Caprino Allendy van A Combinatie is niet onwillig in te komen met zijn zeven zetels. ….deze man moet weten dat het maar 8000 stemmen zijn dus ook 8000 mensen…..8 Zetels…..dus hij moet begrijpen en uit alle respect niet in verhouding,
  tot andere zeer grote groepen want dit is puur misbruik maken van de situatie.


  Maak melding

 3. Nee Somo, jou team is uitgespeeld met het Front en het MC. Ga maar lekker oppositie voeren is ook een mooie taak. Het graaien is over


  Maak melding

 4. Akeba frontaal nanga Front, als ik het zo lees dat zelfs A-Combinatie, met Mega.Combinatie, wil regeren.
  Ha ha ha, maar niet heus zei de reus, want dat had ik je toch vertelt kleine dwerg, en ook gezegd.
  Kom lekker onder de paraplu en je bent beschermd zoals echte Surinamers elkaar moeten beschermen, want wie gaf de Bevrijdingsraad, alle ruimte, wie???
  Tori sa kongna doro,tru tru diesie na biegie sma Stratego e prey dja ini na oso.


  Maak melding

 5. Wat een hielelikker zeg!!!! Die Somo van papaya Rumoer partij.

  Proberen de heil elders te zoeken nadat de uitslag bekend is.

  Nr 5: Deze Somo van Papaya Rumoer heeft niet alleen in NL maar ook diverse malen in SME die pak rammel gehad en misschien elders nog meer wat wij niet weten.

  Deze man moet gewoon Pinda voor ons gaan planten. Wij hebben dan tenminste iets aan hem.


  Maak melding

 6. SOMO ofwel “BAMBOO javaan” die bereidt is alle kanten om te BUIGEN zolang hij maar kan meedoen.

  Dezelfde man die bij Karel van der Graaf op de NL TV fel van leer trok tegen alles wat DDB betrof,
  dezelfde man die in het SME parlement samen met rambo Brunswijk klappen uitdeelde aan een lid van de NDP, en ja ja dezelfde man die beweert met IEDEREEN vrienden te (kunnen )zijn als het hem maar GOED uitkomt.

  Van elke combinatie in SME die nu nog met dhr. SOMO wenst samen te trekken mag meteen geconcludeerd worden dat die combinatie nergens voor staat, het niet meent met het land, aangezien de bewuste combinatie er dan bewust voor KIEST de komende 5 jaar manipuleerbaar te zijn.

  Laat de man eens 5 jaar oppositie voeren,en dan merken wij wel hoe constructief hij wel/niet, of hoe vaak hij zich meldt.

  Misschien het verstandigste indien SME kiest voor een breed kabinet waarbij sommige kopstukken van het FRONT (ZEKER Venetiaan) zich volledig terug trekken uit de politiek, en sommige kopstukken van MC zich in elk geval terug trekken op de achtergrond zodat
  er eindelijk breed gedragen aan de opbouw van Suriname kan worden gewerkt.

  Geen vriendjespolitiek, geen verwijdering van capabale mensen op posten vanwege het feit dat zij niet van dezelfde politieke kleur zijn. DAN PAS kunnen wij stellen dat de politiek in SME eindelijk VOLWASSEN lijkt te worden.

  Laat ons niet meteen commisarissen die goed functioneren bij bedrijven verwijderen omdat de persoon niet van de partijkleur is.

  Doet men dat wel,dan mag de conclusie meteen zijn dat het dus gewoon de bedoeling is dat de nieuwe commisaris(sen) naar de pijpen van de POLITIEK danst en uiteraard enkel vriendendiensten levert zonder daarbij het belang van het bedrijf (v.b Telesur,EBS, of Staatsolie) echt te behartigen.

  S.v.p. ophouden instituten zoals het ADEK te politiseren.

  Laat nu eens bewezen worden dat de politiek het MEENT MET LAND EN VOLK.

  S.v.p. niet meteen trachten binnen de komende 5 jaar middels de politiek (uit eigen gewin) uw oude dag veilig stellen.

  Laat ons over 5 jaar kijken naar de welstand van jongelui als Melvin Bouva en andere jonge politici die hun intrede hebben gedaan.

  In het verleden te vaak gehoord van hen die de politiek in stapten: “Ik heb zoveel voor de partij gedaan, en de partij heeft niks voor mij terug gedaan” indien zij hun gewenste welstand niet hadden bereikt.

  Hopelijk stapt de nieuwe lichting niet met die intentie de politiek binnen.

  GOD BLESS SURINAME


  Maak melding

 7. Een regering die geen optimale ondersteuning krijgt van het bestuursapparaat in Paramaribo zal weinig tot stand kunnen brengen. Meer als de helft van de bevolking van Paramaribo heeft niet op de Mega Combinatie gestemd. Samenwerking met Somohardjo / Brunswijk levert wel meer zetels voor een mogelijke coalitie, maar dit is geen draagvlak van een groot deel van de bevolking. De A-Combinatie heeft met circa 9000 stemmen 7 zetels, terwijl DOE met 12000 stemmen op 1 zetel komt. Een regering die alleen maar kijkt naar het aantal zetels en geen rekening houd met weerstand onder de bevolking als gevolg van een onrechtvaardig kiesstelsel zal het niet gemakkelijk krijgen.


  Maak melding

 8. Beste combinatie: NDP plus VHP.
  De NF combinatie heeft fors verloren en de NPS heeft slechts 4 zetels behaald. De VHP daarentegen een stabiele uitslag van 8 zetels. Alleen een ezel zou nog in de NF combinatie blijven zitten. Laat de NPS van Venetiaan maar zijn eigen boontjes gaan doppen. Het zware verlies van NF kan volledig op de konto van deze Venetiaan worden geschreven. Slimme zet van Santhoki om de VHP als partner van NDP naar voren te schuiven. Die heeft allang genoeg van Vene en Sardjoe. Dat zijn 2 oude versleten demogogen, terwijl wij nu techneuten en bestuurders nodig hebben. Santhoki laat je ballen zien en stap uit de NF. De VHP is aan zijn achterban regeringsdeelname schuldig en zorgt voor een stabiele regering met voldoende potentie om de problemen aan te pakken en dat kan NDP niet met Brunswijk en Somohardjo. Jenny Simons als president en Santhoki als vice-president lijkt een koningskoppel met voldoende macht en uitstraling. Dit is wat Suriname nu nodig heeft. Jonge mensen met een andere visie.


  Maak melding

 9. Ik snap ff iets niet:misschien dat ik het verkeert bekijk.Paul Somohardjo, leider van de Volks Alliantie had met de PL bij de vorige verkiezing ook 6 zetels.Corrigeren jullie mij als ik fout zit.Nu in in Volks Alliancie met meer dan 25.0000 uitgegeven beschikkingen blijft hij anno 2010 op 6 zetels.Dit is een uitkomst om trots op te zijn, want het bewijst dat het SURINAAMS VOLK niet om te kopen is met gifs.Ze volgen hun HART en INGEVING bij de stembus.PROFICIAT VOLK VAN SURINAME met jullie keus.Ik ben trots op jullie.Nu blijkt dat Ook Caprino Allendy van A Combinatie niet onwillig is in te komen met zijn zeven zetels.Mijn inziens is de beste keus die MC kan maken als partner,de VHP (8 zetels)los te weken van NF.dan kom je op 31 zetels met een betrouwbare partner die graag in de economische machtscentrum vertoeft.Ik benne benieuwd.GOD ZIJ MET DE SURINAMERS EN HUN NIEUWE LEIDERS.


  Maak melding

 10. Nu gaan wij zien wie zich aan hun afspraken houden en wat de betekenis is van al die grote bek op de podium en wat de komentaar van die kudde beesten zal zijn, somo is toch een pedofiel in hun ogen en hij is een jangpanesie nu moeten jullie karakter tonen en kleur bekennen dan gaan wij zien hoe laf bouterse is en zijn aanhangers.


  Maak melding

 11. Politieke leiders worden geconfronteerd met de geopolitieke versie van risico’s, variërend van terrorisme- en armoedebestrijding tot verbetering van de gezondheidszorg en aanpak van de klimaatverandering. Daarnaast zetten vraagstukken als immigratie, demografische verschuivingen en criminaliteitsbestrijding ze ook binnenlands onder druk. Vooral op het internationale vlak zijn sommige urgente problemen, zoals klimaatverandering, steeds moeilijker op te lossen. Hoe de huidige generatie leiders met dergelijke kwesties omgaat, zal bepalend zijn voor de richting waarin de wereld zich de komende eeuwen zal bewegen.

  Informatietechnologie wordt bij het oplossen van zulke vraagstukken steeds belangrijker. In de afgelopen decennia heeft de IT de efficiëntie van bedrijven verhoogd, hun besluitvorming verbeterd en het management van internationale bedrijfskolommen en markten vergemakkelijkt. Zonder deze technologische ondersteuning was dat bedrijven nooit gelukt. Het strategisch belang van IT is voor hen een absolute realiteit geworden. IT kan ook buiten het bedrijfsleven van grote betekenis zijn. IT heeft de potentie om een groot deel van de huidige problemen in de wereld op te lossen.


  Maak melding

 12. Oooh my God, behoede Suriname voor deze Judas van Oscariot, zoals DAS hem zo mooi noemt.
  Alleen nog een paar palmbladeren op z’n kop, dan doet hij z’n gedrag eer aan. Palmbomen waaien ook met alle winden mee.


  Maak melding

 13. De grootste partij bepaald de koers, en die is nationalistisch van aard. Er mag geen zaken in het nadeel van de Republiek Suriname gedaan worden. Dat is de hoofd doelstelling.

  Verder bepaald de MC wie president van suriname gaat worden. Het is voor de achterban van de MC en voor heel suriname van belang dat de hr.Bouterse het wordt.

  Daarmee wordt aan de internationale gemeenschap duidelijk gemaakt dat het surinaamse volk zich niet laat beinvloeden door nep democraten die grote mensen-rechten schendingen op hun naam hebben staan , zoals bush en de verdere westerse bontgenoten van de vs. Die mensen rechten schendingen hebben in irak plaast gevonden, waar 100 duizenden mensen zijn omgebracht van wege de invatie van het westen in irak, zonder toestemming van de vn.

  Dus wanneer westerse leiders een illegale oorlog beginnen waar honderd-duizenden mensen om het leven zijn gebracht is er niets aan de hand, niemand kan hen voor het gerecht dagen, vanwege hun machtsbasis. Maar die uilskuiken in onze burgerij die begrijpen dat niet/zien dat niet/zijn blind voor de werkelijkheid. Maar nu hebben wij middelen om onze bevolking wakker te schudden voor de grote criminelen in de wereld politiek die de derde wereld landen uitbuiten en discrimineren en dom houden met hun handlangers in onze midden. Het zijn dat soort lieden die op 8 dec terug-gebracht moesten worden tot normale porporties.

  Wij moeten onze verstand niet in het zand steken maar de dingen benoemen en zien zoals ze zijn. Dus niemand moet mij komen vertellen dat de hr. Bouterse geen goede naam heeft. Voor mij heeft hij een uitstekende naam , omdat hij bewust is van de criminele praktijken die de werterse zogenaamde democratie uitspook in de derde wereld.

  Stelt u zelf de vraag waarom treft men geen sancties tegen landen zoals Egypt waar de mensen rechten zwaar worden geschonden en grote delen van de bevolking in armoede leeft. Daar help men juist de regering om de gewone man uit te buiten.Dat doet de zogenaamde westerse democratieen.Dieven dat zij zijn. En zo dachten zij suriname leeg te halen, zie IMGOLD, EN ZIJ TRACHTEN OOK TOE TESLAAT MET DE NEW-MONT-DEAL. Maar de MC liet venetiaan de deal stoppen door te dreigen herry te schoppen als de uitbuiting van suriname door zou gaan.

  De hr. Bouterse moet zelf president van suriname worden.


  Maak melding

 14. Ai boi, dit is Somo. Schaamteloze slijmbal. maar a lee. Niemand wil zo een judas. hij was toch reeds de nieuwe president van Suriname. Zo zien we weer HOOGMOEDSWAANZIN is gevallen. please Somo, go home, misschien volgende keer beter.


  Maak melding

 15. Ik denk da wij allen noch de affaire kennen van Dhoekie vs Somo en Brunsie.
  Het is uitgerekend deze partij die graag MC aan een meerderheid wil helpen.AC niet Front niet Doe steld voorwaarde Somo wil wel heeft hij geen dubbele agenda wat wil Somo bereiken?.
  Het zoeken is begonnen.
  Succes Suriname


  Maak melding

 16. Die gesprekken moeten nog komen. Intern valt ook nog het een en ander te doen. Somohardjo overlegt binnenkort met de andere partners in de Volks Alliantie. Ook moet hij de structuren raadplegen van zijn eigen Pertjajah Luhur. “Hieruit moet komen vast te staan wat de voorwaarden zullen zijn voor samenwerking.” Ook Caprino Allendy van A Combinatie is niet onwillig in te komen met zijn zeven zetels.


  Maak melding

 17. Somo wordt president van Suriname.Neem van me aan dat dit geen hersenschim is.Somo kan met zijn 6 zetels overlopen naar de Mega Combinatie.Hiermee houdt hij Venetiaan en Sardjoe in een dubbele houdgreep waar ze niet meer uitkomen.

  Somo zal zijn kaarten duur verkopen aan het Nieuw Front.De Mega combinatie zal daarom ook dubbel uitkijken om met een geboren oportunist als Somo in zee te gaan.De knapkoppen van de Mega Combinatie hebben de positie van Somo allang genaliseerd en ze zullen dan ook met een intelligente move komen.


  Maak melding

 18. Geachte lezers,Het is allemaal leuk om te lezen wat jullie denken over de politiek su.
  Mc is op een democratische wijze gekozen door de ontevreden volk van su..Deze zwarte dag voor front heeft front zelf voor gewerkt.Degene die voor het volk als oppositie op kwam was steeds het paarse kleur die in het openbaar steeds beledigd werd in het parlement.. Het gaat nu om volksbelang..en bij deze zien wij zelf dat nf met de noordezon is vertrokken.. Tenminste is derest wel bereid om samen te werken voor het volk, zo zijn wij zeker verzekerd van de speculaties die het volk had dat nf voor eigen belang waren.. Het volk wil ze niet, derest heeft het volk weer gezet, om zich te bewijzen.Nieuw su


  Maak melding

 19. Thanxs muriel en das ook nog enkelen van derest..Laat zien of vhp ballen heeft om op te stappen anders is de hindoestaanse rijk samen met vene begrave..VHP doodbloeden.. of de hindu gaan jullie noooit vergeven.. Sheriff durft niet, ze kunnen in de ogen van mc niet aankijken. Mc is onheus behandeld. GOD bestaat wel..Ik ben benieuwd wie voor het su volk nu wil werken..Kom op mannen die echte ballen hebben, het volk heeft het woord , handel nu. of het volk nu niet wakker wordt dan vind ik het triest.. Het zijn toch excoalitie leiders die zo graag voor het vlok zouden gaan werken, Wij wachten.Jullie zijn niet uitgesloten dat is allang bekent. MC wil werken aan su, voor het volk niet voor zich zelf, juist daarom zijn jullie uitgenodigt.. Volk blijft volgen..Over 5 jaren komt het antwoordt weer..


  Maak melding

 20. Muriel nr.10, ik hou er niet van om complimenten te geven, maar je hebt een zeer goede analyse gemaakt van een eventuele coalitie, ik heb ook vertrouwen erin.

  VHP was op sommige cruciale momenten met handen en voeten vastgebonden en kon door tegenwerking van andere coalitie partijen, niet daadkrachtig optreden, tegen bepaalde burgerlijke onrechtvaardigheden.

  Ondanks enige onderlinge meningsverschillen denk ik dat de VHP en de MC het wel op grote lijnen met elkaar overeenstemming kunnen bereiken hoe een land optimaal te kunnen ontwikkelen en te behoeden voor verpaupering en achteruitgang. Ik ben er ook van overtuigd dat men ook van de fouten in het verleden heeft geleerd, dus de geschiedenis zal zich niet gaan herhalen.

  Bouterse hoeft helemaal niet op de voorgrond te treden, de machtigste man van Suriname kan ook op het achtergrond controleren en aansturen….


  Maak melding

 21. Somohardjo geen goeie maat voor NDP

  Aangezien de asociale gedrag van Paul somohardjo in het parlement,die Heer Bouterse uit het parlement heeft verdreven en daarnaast aan het voetballen is geweest.
  Dit zou Surinaamse volk in het meerderheid nooit accepteren.
  Heeft ooit Paul Somohardjo die als parlementvoorzitter excuses aan het volk geboden,heeft hij ooit dit uit gepraat met de NDP nee.
  Dus wrom PL met NDP,dit zal op zware verzet leiden.Paul is ervaren iemand en zou de NDP leider op den duur toch kunnen ondermijnen.

  Omdat Paul Somohardjo goede band met Nederlandse politiek onderhoud,is het
  onbetrouwbaar dat hij eerlijke politiek met Bouterse gaat voeren,Dit is echt heel veel vraagtekens? en uitroep tekens.
  Het is waar en mooi,maar megablok moet de juiste overweging maken .
  bron:hetuurvandewaarheid
  Shivan.B


  Maak melding

 22. Het beste voor het land SME is,, MG en VHP …

  nps is op leven na dood verklaart.

  MG en VHP is de grootste vertegenwoordiger van het volk en zij moeten de regering kiezen en verder niks..
  somo is totaal onbetrouwbaar alleen eigen belangen voor op degene die op hem somo lijken..


  Maak melding

 23. Onderhandelingen!

  MC is aan zet! VHP los plukken van Nieuw Front middels onderhandelingen. Gooi met de titel van president of vice president en het zal rond komen. Doe ook nog zaken met DOE want die hebben met hun 12000 stemmen meer recht op regeren dan de ACombinatie. De zetelverdeling is krom dus trek het direkt recht.
  Met Somo in zee gaan vraagt om grote problemen. Al vechtend zal de regering voortijdig vallen dan komen nieuwe verkiezingen. Dan heeft MC haar macht en regeerperiode verspeeld. VHP heeft ook meer capabele mensen in haar gelederen dan de mensen die Somo naar voren schuift. Zijn 3 ministers zijn toch al demissionair.


  Maak melding

 24. VHP etnisch AC etnisch VA etnisch..NPS ook beetje etnisch verzoeke MC dat alle partijen 2 man leveren met clausule.
  Geen knopendraaiers, partij krijgt de kans deze schurk te vervangen bij belazeren, van land en volk

  Beste oplossing voor land en volk.

  Willen zij niet dan een minderheids regering.
  Wie niet meewerkt,kan dan ook niks en ook niks voor zijn mensen realiseren.

  Alleen zij die meewerken en vooral VHP en AC moeten het etnische gedoe achter zich laten en let wel op wij leven in 2010 deze rotzooi hebben wij aan FRONT te danken, koloniale ezels.
  Het OKB /CKB moet de ongeregeldheden Sipaliwini tot de bodem onderzoeken ook het laat inleveren geknoei gedoe moet ook aan orde komen er liggen zeker nog 3 MC zetels daar.


  Maak melding

 25. De oude koeien van de NPS zijn verslagen door de jonge paarden van de Mega Combinatie.Met andere woorden Venetiaan en zijn aanhang moeten de eer aan zichzelf houden en terugtreden uit de politiek.Deze gasten moeten met pensioen gaan.De NPS heeft maar 4 zetels gehaald.Dit is een enorme blammage voor de kop van deze partij.Dit monsterkop moet afgehakt worden of symbolisch van de Wijdenbosch brug geduwd worden.De tijd is aangebroken dat de mensen in deze partij in opstand komen tegen de leiding. De overige partijen in het Nieuw Front zullen de NPS-ers niet serieus nemen.Hoera,hoera,hoera voor de Mega Combinatie.


  Maak melding

 26. Deze verkiezingen maken het tot een tombola.

  Wil Somo bv wel echt met MC of is hij gewoon bezig met spelletjes om zo veel mogelijk er uit te slepen als hij straks toch weer voor NF kiest.
  En MC die wilde toch beslist niet met AC & PL!

  Kortom ongeacht welke regering er straks komt vele kiezers zullen zich straks zwaar belazerd voelen. Maar de kiezers moeten zich vooral realiseren dat zij zelf de schuldige zijn. Bij de voorgaande verkiezingen en regering had Somo ook veel te veel macht omdat hij simpelweg nodig was voor een meerderheid. Op dezelfde manier zijn de 8000 stemmen voor AC opeens heel veel waard gebleken.

  De kans is door vele oorzaken groot dat we over 12 – 18 maanden weer verkiezingen hebben omdat het land onregeerbaar zal blijkne. Hopelijk is de politiek dan zo volwassen om in te zien dat we naar enkele grote partijen moeten met echte verkiezingsprogramma’s en zonder criminelen.


  Maak melding

 27. Met zijn nieuw verworven zes parlementaire zetels ziet hij een coalitie wel zitten. Dit zegt Paul Somohardjo, leider van de Volks Alliantie, zodat MC geen onderzoek meer kan verrichten naar onregelmatigheden op grondbeleid.Dan wordt het weer als chantage gebruikt met zijn bekende uitspraak” 29 minus 6 “.Gaat niet door Paulie……je bent doortrapt maar mijn LEIDER is een strateeg.Remember…everthing you said in the past wil use against you….


  Maak melding

 28. somo de smeerlap die in 1985 juist op de vuist ging met pro bouterse aanhangers in het avro programma televizier… wil nu juist met hen wel samen werken om president te worden????? hij kan niet eens de wegen van tamandredjo behoorlijk asfalteren, juist waar de javanen wonen???


  Maak melding

 29. Ai mie boi Somo.Eerst was het dat je vond dat je partij gegroeid was nadat je zoveel beschikkingen had uitgegeven. Je stapte uit het front om je te kunnen profileren je wilde een gooi doen naar het presidenstschap door te gokken dat je genoeg zetels zou krijgen om andere partijen te chanteren.Ons volk is er niet ingetrapt ga ook gewoon oppositie voeren anders zal je Doekhie teveel tegenkomen bii de MC. ROG


  Maak melding

 30. Het volk heeft duidelijk gekozen voor de MC
  omdat het de shantage politiek van Somo beu
  was en het grond uitgifte beleid zat was, dat hebben Vene met zijn NPS en de VHP ondervonden. Ik verwacht niet dat de MC de shantage politiek van Somo binnenshuis zal halen want dat zal de val en de ondergang van
  de MC betekenen en bij het volk overkomen als
  verraad. De kiezers zullen diep teleurge steld zijn en de MC bij de volgende verkiezing de rug toe keren.


  Maak melding

 31. Op dit moment zijn de coalitiebespreking nog bezig. Dus voor je beurt praten is not done! Natuurlijk zal men alles proberen om regeermacht te krijgen. Op dit moment heeft de MC nog geen absolute meerderheid in de DNA, wel in de DR en RR. Dus als de VVV straks een president gaat kiezen, zal die ongetwijfeld uit de MC-coalitie komen. Mocht het blok contra de MC tot een alliantie komen, dan zal het MC met een minderheidsregering worden opgezadeld. Eens kijken wie de ballen heeft. Als het pluche of de macht lonkt, blijkt iedereen zijn principes overboord te gooien. Er is op dit moment nog NIETS zeker!


  Maak melding

 32. #34.
  Voor de goede orde zonder meerderheid, lees absolute meerderheid (minimaal 34 zetels), heeft u dat? Kan een weldenkend mens niet spreken over het volk heeft duidelijk gesproken! Ja! Het criminele gedeelte van het volk heeft zich uitgesproken voor de van moord verdachte en voor cokesmokkel veroordeelde zogenaamde verlosser van het volk.

  Ik weet niet waar u woont, maar het zou mij niets verbazen dat het land waar u het goed heeft Nederland is.

  Hier komt het;

  Stel de Amsterdammers mogen een nieuwe burgemeester kiezen en vervolgens stemmen zij massaal op Willem Holleder.

  Maak je je als stad dan niet onsterfelijk belachelijk?


  Maak melding

 33. somo moet eerst zijn schoenterug kopen die hij altijd als propoganda gebruik. hij moet schamen om met MC te werken laat hij eerst veronschuldigen wat hij in de parlement met Hr doekhie heeft gedaan.toch geen mens.laat hij terug naar de peuterschool.


  Maak melding

 34. MC gewoon een minderheids regering.

  De overlopers staan nu in de rij.
  Neem alleen zeer betrouwbare mensen mee.
  Somo heeft bewezen zich niet te kunnen houden aan afspraken.
  Zijn tjikri tjikri gedrag moeten wij nu stoppen.
  Anders blijft de jeugd met dit soort gedrag zitten.
  Vniksaan is een rekenkundige maar heeft nooit de zogenaamde ken jij de menskunde afgerond.
  Daarom laat Somo precies zo waar hij daar is.
  Die man is een hardhoofd Javaan.
  Laat hem daar ik vrees deze man..


  Maak melding

 35. Deze man heeft de kans gekregen alle tanden uit de bekken van de blaffende honden te slaan.
  Puur omdat die blaffende honden een zeer ondoordachte huisbaas hebben zal met spoed hadden moeten worden.
  Die man Somo komt MC wijzen alla sani fout.
  Vertrouw die man niet, al hoor je hem smeken, weet hij komt terug om je te pijnigen.
  Dit heeft hij in het verleden tot heden bewezen.

  ahi-boi pikin boi san opa Ronald fridi.


  Maak melding

 36. Want een politiek onbenul hier op deze reacties.

  – VHP losweken, hahahaha, hihihihi,
  baasje moordenaar als president en Santoki als zijn futuboi, hahahahaha, hihihihihi!

  http://www.trouw.nl/opinie/article3078249.ece/Spotprent_27_mei_-_Len.html

  Nog iets;

  Maak van je scheet een donderslag!

  ndp heeft in vergelijking 1 zetel meer dan voorheen, heeft GEEN 34 zetels (André Misbaksel) en waant zich de absolute overwinnaar, hahahahaha, hihihihihi!

  W. Whome
  ……………………………………………………………/////////////////////////////////////////////////.
  JIJ BENT BLIJ DAT DIE WIT MAN JOU EIGEN SOORT GENOOT JOU EIGEN LAND GENOOT BELACHLIJK MAAKT….dan geniet jij als domme ezel.REDI MUZU……lag ding ben je.


  Maak melding

 37. W. Whome
  Vieze vuile land ontwrichter ben jij nu al met die rotzooi van je begonnen.
  Ga jij die mensen in Su niet lastig vallen.
  Smeerlap: jij zet kwaad bloed dus houd ermee op.Stop ermee stop het.
  Wil jij de bil van de witman likken lik dan maar kom ons niet lastig vallen idioot.


  Maak melding

 38. Op het gebied van klimaatverandering kunnen systemen als het door ons voor India ontwikkelde Tsunami Early Warning System (TEWS) vele levens redden. TEWS, geïnstalleerd in India’s nationale alarmcentrale voor tsunami’s in Haiderabad, is de eerste toepassing van dergelijke informatie- en georuimtelijke technologieën rond de Indische Oceaan. Het systeem verstrekt wetenschappers real time seismische gegevens op basis waarvan aardbevingen kunnen worden ontdekt, beoordeeld en bewaakt. TEWS maakt het daardoor mogelijk een tsunamialarm voor kustgebieden af te geven.

  http://www.youtube.com/watch?v=qi6soWlz6Cc

  Een ander voorbeeld is MKrishi, een adviessysteem voor de landbouw op basis van mobiele telefonie. Via MKrishi kunnen boeren in hun eigen taal vragen stellen aan deskundigen en snel advies inwinnen. Dit innovatielaboratorium brengt technologie direct bij de eindgebruiker: boeren in de opkomende wereld. Met behulp van eenvoudige sensoren en foto’s kunnen zij gegevens over hun gewassen naar deskundigen sturen, waarna ze worden geïnformeerd over de wijze waarop ze de teelt kunnen optimaliseren en attent worden gemaakt op risico’s in verband met weersveranderingen. IT zal op macroniveau ook vreedzame economische ontwikkeling bevorderen. De IT-sector kan opkomende landen een enorme impuls geven door talentvolle jongeren banen te verschaffen en de lokale economie fors vooruit te helpen


  Maak melding

 39. PARAMARIBO, 27 mei – Met de Mega Combinatie werken aan een nieuwe regeercoalitie is niet uitgesloten. Dit zegt Paul Somohardjo, leider van de Volks Alliantie. Met zijn nieuw verworven zes parlementaire zetels ziet hij een coalitie wel zitten. Niets bindt immers aan de oud coalitiepartners van het Nieuw Front.


  Maak melding

 40. Muriel, ben je vergeten dat Santhoki en Bouterse ruzie hebben, +/- twee jaar geleden?

  Ik geloof dan Santhoki zijn bil nu begin te beven en zo een hele boel mensen, omdat ze nu bang zijn dat Bouterse wraak zal nemen.

  Maar Bouterse is niet dom. Hij zal de zelfde fouten niet meer maken, anders moeten de kiezers hem over vier jaar weer afstraffen.

  Politiek is zoveel mogelijk jouw gelijk halen en profiteren van de fouten van anderen.

  Dus de fout die front gemaakt heeft, is de jeugd van Suriname onderschat door hun bang te maken. We leven niet meer voor 1975.

  Ik vind het niet erg dat front verloren heeft, het is een nieuwe kans voor Suriname en de jongeren die komen. De oude gaarde heeft al genoeg verzameld en kunnen gaan rusten en genieten van hun oude dag.
  De groeten,
  Alfa


  Maak melding

 41. Somo is toch de lafaard, die bij een handgemeen tijdens een uitzending van Karel de Graaf zijn toevlucht nam tot een pen-pistool, zoals het een echte lafaard betaamt?

  Somo is toch de man, die is veroordeeld, omdat hij een Javaanse miss die minderjarig was had aangerand? Hij wilde haar graag zijn kleine garnaal laten zien, maar gelukkig was de miss daar niet van gediend. In elk geval is hij dus een pedofiel.

  Somo is toch de man die zich nooit voor heel Surinamer heeft ingezet, maar alleen maar voor zijn Javaanse medemens? Derest kon hem niets schelen.

  Somo is toch de lafaard die een aanvaring had met Doekhie in de Nationale Assemblee. Hij vluchtte, pas toen de hersenloze uiterst gewelddadige crimineel Brunswijk, Doekhie tegen de grond had gewerkt, durfe Somohardjo verscholen achter Brunswijk, de op de grond liggende Doekhie te trappen. (zie de beelden op you tube). En deze lafaard met zijn kleine garnaal, deze pedofiel zou mee mogen regeren??? Deze pedo die ook de hersens heeft van een garnaal?
  God behoede Suriname voor Somohardjo.

  Radja


  Maak melding

 42. Heer Venetiaan,

  Voor u en de NPS een goede les. U heb altijd uw “schone” handen boven het hoofd van deze gasten gehouden (PL en AC). Door uw slap optreden is de NPS op sterven na dood. Iets meer dan een etmaal na de verkiezingsuitslag krijgt u al een dolk in uw rug gestoken. Juist ja, door die gasten die u altijd tot het uiterste beschermd hebt. De eens zo “schone” handen van u zijn in die periode tot de smerigste van alle politici geworden. U bent zelf zover gegaan dat u min of meer geaccepteerd hebt dat u zo zwaar beledigd bent door de parlementsvoorzitter. Mijn grootste wens is nu dat de VHP u ook vaarwel zegt. U hebt de ceoolse achterban zwaar teleurgesteld. U hebt ieder verkiezing weer de decembermoorden als politieke issue gebruikt. Geen rekening meehouden dat het ooit zal verzwakken. Sterker nog, het Surinaamsvolk zal nooit weten wat de werkelijke toedracht is geweest van de decembermoorden. Wij zijn nu bezig met een onderzoek naar de moorden en het kost de Staat miljoenen en alle betrokkenen worden vrijgesproken. Dit alles is ontstaan doordat u een zwakke leider bent. Geniet maar van uw pensioen en trekt u terug uit de politiek.


  Maak melding

 43. Hij heeft(javaans) de durft een neger te vernederen op tv..dus dat zegt genoeg.

  Somohardjo had een neger moeten zijn..waren alleen positieve ..reactie.

  parbo,take care


  Maak melding

 44. De reacties van w. Whome zijn typische de laatste stuiptrekkingen van een oneerlijke verliezer,vergis je niet hoor er zijn nog veel meer van die landverraders die nog liever het land Suriname ziet verpieteren als de NDP maar niet aan de macht komt.

  Dit zijn de mensen die geen enkel zelfrespect hebben en die dus ook geen respect verdienen en krijgen, ze zien toch graag dat een buitenlandse minister zich schaamteloos mengt in Suirnaamse aangelegenheden alsof Suuriname geen Souverein land is.

  Maar zoals ik ergens las, de houdbaarheidsdatum van dit soort reacties is allang verlopen mi boi.

  Het Surinaamse volk heeft gesproken en gekozen, basta.

  Met Godszegen en alle wijsheid zullen de toekomstige regeerders proberen het land tot grote hoogten te brengen.


  Maak melding

 45. Jullie honen Somo uit omdat hij nu wel met Bouta wil praten, maar wat about VHP dan? In ’96, trad een groep VHP-ers olv Atta Mungra en Dilip Sardjoe uit de VHP en ging samenwerken met de NDP, Deze groep wordt tot op de dag van vandaag bejegend als verraders en overlopers door de rancuneuze skeletten van Front. Wie zit nu te rennen en te springen om baantjes te bemachtigen onder Baas? Mijn god man, de hele partij is aan het overlopen. Sterker nog, de rest van Suriname zit de VHP te verzoeken om ‘over te lopen’ omdat ze A-Combinatie en VA niet aan de macht willen hebben. Ga op die stoel zitten die PPP en BVD 14 jaar geleden warm voor je hebben gemaakt, Blaka Ram. Sdon tap eng joe mars.


  Maak melding

 46. Ik ben het volkomen eens met Shivan somo was in het verleden meer in holland dan in Su.om advies te winnen voor zijn shantage politiek.
  Aan Whome voor zover die doet alsof die het niet weet, Chandrika was in het verleden bij de politie en heeft in sharlesburg koelbloe-dig een onschuldige hindustaanse jongen in een sloot voor de ogen van buren en Familie dood geschoten verder was hij hoofd van de narcotica brigade waar 90kg coke spoorloos is verdwenen. Coke en DADER(S) zijn spoorloos
  maar de coke was wel op aanwijzing van Chandrika op een zg.veilige plek opgeslagen elke koe of ezel weet dat je 90kg coke niet per ongeluk in je broekzak kan meenemen…FR.


  Maak melding

 47. Radja
  Ik ben het 100% eens met je deze man past niet in de politiek hij moet er uit en hij is niet de enigste je kunt ook Brunswijk bij hebben.


  Maak melding

 48. Cyclus, mooi geschreven thanks.

  Een kanttekening, VHP zal NPS verlaten of Sardjoe wordt afgezet of er komt een scheuring in VHP. Niet vergeten ook VHP wil regeren ze zijn tenslotte de grootste partij in front en hebben hun aantal zetels behouden.

  Santokie en een paar van die die vernieuwingsbeweging boys hebben al aangegeven dat ze met MC samen willen.

  Komt nog bij dat VHP nooit een vijand is geweest van MC of wie dan ook, zelfs niet VA toen die zich terugtrok uit front, Vene had zelfs huiswerk gekregen van Sardjoe maar heeft die blijkbaar niet gemaakt.

  Nog een ander scenario, is dat Vene wordt afgezet. Lees maar vandaag NPS’ers leggen de schuld bij vene, dus het messenslijpen is al begonnen, als vene het veld heeft geruimd staat alles open voor een samenwerking tussen MC + front (minus DA91 die geen achterban heeft en bonje heeft met VHP).

  Op zich zou zo’n coalitie te prefereren zijn ipv met AC of VA.

  MC levert dan de President, VHP de VP en NPS (mevr. Wijdenbosch) DNA voorzitter. Neks no fout, ma Vene mus gwe.


  Maak melding

 49. Waterkant zacht moedige waterkant zo nu en dan ben jij bij mij!Suriname heeft een vrouw nodig als president wij alle werden geboren uit een vrouw en aten ook uit een vrouw ,Zij zal het volk voeden, zo ook de surinaamse binne
  landse en buitenlandse economie! Waka nanga koni Suriname land van vreug en zonneschijn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 50. Als het de Mega Combinatie lukt om een regering te vormen zou ik ze aanraden om met Russische investeerders in zee te gaan.De goudwinning,glasindustrie,producten uit aardolie,ijzer,enz.zouden een goede basis kunnen gaan vormen voor economische ontwikkeling.


  Maak melding

 51. Fundering!

  Het bouwen van een huis/woning is byzonder afhankelijk van de fundering. Een laagbouw woning heeft een minder sterke fundering, terwijl bij een hoogbouw woning daar extra op gelet moet worden.

  Als MC gaat bouwen met een zwakke fundering dan kan men nooit omhoog gaan, wat wel de bedoeling is. Fundering met Somo is zwak!
  Het huis valt binnen enkele maanden om, ook vanwege oedoelosso.
  Een fundering met ACombinatie is nog zwakker.
  Geen kennis, sterk etnisch en onbruikbare en corrupt verkregen zetels. Dat wil zeggen dat een stem van AC 6 keer meetelt, dus geen draagvlak heeft.

  Kan MC niet aan de vereiste meerderheid komen
  dan hebben de verliezers van Front toch nog een mogelijkheid die niet uit te sluiten is. Stel dat geen enkele partij wil samenwerken met MC, dan gaat MC gedwongen op de Somo toer. Andre Kamperveen zou dan zeggen: een voetbalwedstrijd tussen vv brokkokiendie en kotenkelboys. Zeer riskant!

  MC gaat regeren, proficiat! Maar ik zit te kijken naar de aasgieren die achter Desi aanlopen met dollartekens in hun ogen. En dat is geen goed teken. Die Dollar en vele Eurotekens in de ogen van mensen die niets met valuta te maken willen hebben. Ik ben bang! Bang voor mijn gelijk. En toch geef ik MC het voordeel van de twijfel.
  Maar zodra njangpatoe-torie bekend worden, zal ik de eerste zijn die er mijn mond over open doe. Ik hoop dat MC haar les van toen heeft geleerd. Want een doodgewone Korporaal van dienst die in zes maanden tijd vier woningen en drie discotheken met prima fundering rijk is, is corrupt! Dat mag niet meer gebeuren, punt!
  Ik hou jullie in de gaten, dus pas op!


  Maak melding

 52. De true story = noch Soma noch Brunswijk. Deze mannen zijn een aanfluiting voor de surinaamse politiek, die aan een totale hervoming toe is. Toegegeven het is te vroeg om nu reeds vast te stellen dat NDP dat zal doen, maar beschaving kan je niet kopen. Als het volk deze twee knopendraaiers had gewild, dan waren ze binnen.
  Het volk zegt NEE, dus dan ook niet via de achterdeur.
  Een brede coalitie is het antwoord, maar dan zonder VEne en zijn leeftijdgenoten. Een samenwerking met alleen VHP wordt veel te etnisch, dus waarom niet beiden.
  Vene mag veel beweren, maar het is tenslotte het volk dat bepaald en die paar armoedzaaiers die wel Vene gestemd hebben, willen ook iets te zeggen hebben. Dus NF ga er voor. Het land is niet van Bouta. Hij toont zijn ballen en reikt jullie de hand dus tek a anoe en zorg dat je ook kan meepraten namens je achterban. Want anders zeg je van, jullie hebben op mij gestemd maar ik wil eigenlijk niet meeregeren.
  Als dat zo is waarom je dan niet helemaal uit de politiek terugtrekken.
  Niet zo laf, ga de dialoog aan en kijk wat je ondanks het pakslaag van het volk nog kan betekenen, MAAR leer je les hieruit.
  Blijf die twee ongure figuren niet steunen. Ze hebben bewezen het niet waard te zijn. lieb’a torie van schone handen. Tijd voor een schone mind!!!


  Maak melding

 53. Whome, wat als Wilders wordt gekozen ,dan zal je je koffers moeten pakken mi boi,want je bent ook een immigrant in zijn ogen die Nederland “veel geld kost”,ik raad je aan naar Suriname met hangende pootjes te gaan misschien dat die Front(aal) je nog kan helpen met het geld wat ze buit gemaakt hebben van de bevolking.
  Waarom huil je toch zo,is het dat je criminele aktiviteiten wat je voor Brunswijk doet,op een zijspoor komen te staan?
  Ik kan het niet anders plaatsen hoor,de ene mag niets van jouw ,maar die andere nog ergere crimineel (Brunswijk)mag alles.
  Als jij nou Somo en Brunswijk ook zou zien als de grote criminelen op dit moment,kon ik je best begrijpen,maar je komt erg ongelooflijk over ,om maar steeds Bouterse en de NDP te beschimpen.
  Santoki is ook niet zonder zonden maar die laat je voor het gemak buiten schot.

  Nog ff dit Whome,joe kang kree teh tamara,what is done has done,Megacombinatie is eerlijk gekozen door het ontevreden Surinaamse volk deal with it jereh.


  Maak melding

 54. Felicitaties aan MC. Hopelijk loopt het niet uit op een teleurstelling.

  Warning:
  SOMO is een sluwe vos en een vos verliest zijn haren maar zijn streken niet.

  MC succes en wijsheid toegewenst bij de komende onderhandelingen.


  Maak melding

 55. Q Donna als je dat van Somo vindt over de vos geldt dat dan ook voor Bouta???
  Want waarom zouden wij hem wel moeten vertrouwen?Hij heeft laatst nog gelogen over het perceel!!2x doorverkocht een perceel dat hij gratis heeft gekregen!!!Dat is pas een vos!!!


  Maak melding

 56. Deze sopropo van de partij Papaya Rumoer durft wel!!!! heeft al tig keren het land proberen naar de soep te helpen en nu probeert hij weer!!

  Bouta schiet deze man af of stop hem in de gevangenis.

  Nou probeert hij zijn heil bj jou te zoeken.
  Als hij geen andere mogelijkheden heeft, laat hij dan pindas gaan planten zoals toen met de partij Pindawalia.

  En inderdaad! een vos verliest zijn haren maar niet de streken. Hij is wel een uitgehongerde sluwe Vos!!! Als en uitgehongerd Vos honger heeft vreet hij van alles!!!! Bouta kijk uit!!!!


  Maak melding

 57. Je hebt helemaal gelijk Gloria. Ik geef DESI het voordeel van de twijfel. Hij heeft heel veel jaren gehad om aan zijn streken te werken. Het zal wel blijken of dat inderdaad ook is gebeurd.

  Wij hebben in deze niet veel in te brengen lieve schat dat doet het universum voor ons.

  Ik zou zeggen, leun rustig achterover en kijk hoe de dingen zich ontwikkelen of help meedenken wat wij kunnen doen om het land een goede toekomst te geven.

  Weet je dat Suriname daarom niet tot ontwikkeling komt. Je kunt niet vanwege hun leider een hele partij benadelen. Dat heeft Vene jaren gedaan en kijk waar het hem en het land naar toe heeft gebracht.

  Laten wij ons nu druk maken om al het werk wat moet worden verricht in SU.


  Maak melding

 58. @zoete

  Whome kan dan kiezen naar welk land hij wil dankzij zijn goede opleiding, ervaring en NL paspoort.
  Jij zal straks na 2 jaar DDB weg willen maar niet kunnen omdat geen enkel land een ongeschoolde SME meer wil opvangen, zelfs NL niet meer.


  Maak melding

 59. als de officiële cijfers binnen zijn,dan zullen de fronters anders kraaien.mocht de mega combinatie op 23 zetels blijven dan heeft de mega combinatie echt geen moeite met de informateur/formateurschap.

  anders wordt het bij de beëdiging van de parlementsleden.tot dus ver is gebleken dat venetiaan de oudste in leeftijd en tevens president is.en wie zal dan zorgen voor het afnemen van de geloofsbrieven.

  volgens mij zal er geloot moeten worden als dit zover is.zoniet wordt het bouterse.dit wordt spannend.hoe zal dan de president reageren en wat zal de arrogantie of principeloze venetiaan doen.
  ten kon draai.

  hij zal moeten slikken en nogmaals slikken.


  Maak melding

 60. Vrouwen zijn net Mannen!

  Ze kunnen alles! Geef de vrouw een nietmachine en je hebt een jurk. Geef de vrouw de voetbal en je hebt een zoon. Geef de vrouw een ladder en je hebt citroensap.
  Geef de vrouw de leiding en je hebt een gezin. Geef de vrouw jouw salaris en je hebt een eigen huis.

  Vrouwen moeten onze nieuwe regering vormen.
  Alleen vrouweijke ministers en een vrouw als president. Geef ze vijf jaar de tijd en we leven gelukkig, zonder spijt.

  Het gedonder, gebrul en het op de borst slaan van de mannelijke Gorillas in de DNA begint al op een opera van marktvrouwen te lijken. Sluit ze uit van regeren want ze hebben dat jarenlang gedaan, zonder succes.

  Suriname is een uniek land. Met alleen vrouwen in de regering worden we nog unieker maar wat belanrijker is, we worden een verzorgde en nette Rechtsstaat zonder boeven en criminelen die regeren.
  Maar die ene van AC die op Transport zat mag nooit terugkomen.


  Maak melding

 61. ik word moe van al de vingerwijzing van die malende aanhangers van massamoordenaar bouterse. de één heeft het over wilders maar vergeet één belangrijk ding dat wilders en iedereen die hier in dit land woond ondergeschikt is aan de democratie en zijn wetten en dat de rechters hier in nederland het laatste woord hebben.arrogant e principeloos zijn mensen die hun land verkopen aan de duivel voor vals belofte en onder invloed van alcohol eten en drinken en muziek, principeloos zijn mensen die kiezen voor een massamoordenaar dan heb je in mij ogen geen yeye.daarom komen zwarte mensen niet vooruit het enige wat ze kunnen doen waneer het fout gaat is de slavernij of de blanken de schuld geven van hun falen.


  Maak melding

 62. Neus jereh dja noh, ik woon ,studeerde en werk mijn gehele blije leven in Nederland.
  En ja als afgestudeerde socioloog,ga ik mijn land(Suriname) dienen en neen zonder kruiwagen ,nog voordat de verkiezingen inzicht waren had ik al een baan,had ik mezelf beloofd als het MC zou winnen.
  Dus kom niet zomaar jouw psychopathische
  suggesties uit onmacht uiten.
  Ik typ het nog een keer:Whome ,als Wilders in het kabinet komt,zoals VVD dat wilt,kan je je biezen gaan pakken en rennen naar Front(aal) misschien is er nog een beetje van het geld wat ze gestolen hebben van het volk over voor je.
  DU,Neus en Whome zijn toe aan een psychiater,ze typen een hoop rommel enkel omdat de grootste boeven geelimineerd zijn,slaat nergens op,snel snel snel psycho`s voordat jullie niet meer te helpen zijn.


  Maak melding

 63. @zoete
  Niet vergeten je pilletjes mee te nemen. Je hebt ze zo te lezen hard nodig.

  En over pak weg 18 maanden spreken we elkaar wel weer.


  Maak melding

 64. zoete
  ……………Maak jij je niet druk het zijn bekenden.

  Hebben een doel voor ogen …HET LAND ONTWRICHTEN.
  Dit keer zullen zij echt niet ver komen.
  Deze ezels denken dat wij in de jaren ’80 leven.
  Dus laat deze ezels maar zweven.
  Geen woord aan hen besteden…zij zijn het niet waard.


  Maak melding

 65. Neen neussie,ik wil je pilletjes niet,ze zijn jouw voorgeschreven dus neem ze maar in raad ik je aan,anders raak je dieper in je depressie.
  I am not a quitter jereh,ja na may be 18 maanden spreek je me wel,als ik toe ben aan een welverdiende vakantie.
  Want, met MC aan het roer,nothing will and cant goes wrong,mark my words.

  Melvin Bouva FOR Pres.


  Maak melding

 66. Aboi, eigenlijk heb je gelijk,het zijn idd de typische oude bokken die wars zijn van veranderingen,maar mik ding kong ontwricht Sranang,weh waktie ding.

  Melvin Bouva For Pres.

  S.Zoete has spoken.


  Maak melding

 67. @Aboi

  Onder verwijzing naar mijn recente reactie in: http://www.waterkant.net/suriname/2010/05/26/bezorgde-reacties-uit-nederland-na-winst-bouterse/#comment-353801

  Elke normale organisatie kent interne controle maatregelen als functie scheiding, administratie, vastleggen van afspraken, verantwoording afleggen, decharge verlenen, etc.

  Ook SME had na de onafhankelijkheid een set van dergelijke maatregele.In de jaren 80 meende echter een aantal arrogante figuren dat zij dat niet nodig hadden en dat zij zo geweldig waren dat niemand ze tegen mocht spreken en dat zij recht op alles hadden.

  Met jouw reactie ondersteun je hun oude visie. Je bent daarmee een gevaar voor SME.


  Maak melding

 68. “DU,Neus en Whome zijn toe aan een psychiater,ze typen een hoop rommel enkel omdat de grootste boeven geelimineerd zijn”

  Het is duidelijk dat het bij deze ezels inderdaad nooit om de Surinaamse zaak ging of gaat.

  Een ding is zeker, hun schaamteloze democratische front masker kunnen ze niet langer ophouden, hun ware aard is als schijt komen bovendrijven.


  Maak melding

 69. Das wil alle mannen eruit en dan alleen vrouwen in de politiek, want vrouwen zouden van de aarde een paradijs maken, waar iedereen op een roze wolk zou zweven. Dit soort prietpraat wordt vaak verkondigd door feministen die vrouwen bovenmenselijke Goddelijke krachten toeschrijven.
  Das, kijk eens naar de geschiedenis van de laatste 5000 jaar.
  Ik zal het houden bij de vrouwen die recent aan de macht waren. Van marie uit Frankrijk, tot mevrouw Marcos, van Thatcher tot Indira Ghandi: allemaal machtsgeile, zeer extreem rechtse vrouwen, die alle politieke tegenstanders monddood maakten, kozen voor het kapitaal en de rijken en een wanbestuur vormden. Zelfverrijking, corruptie, niets was hun vreemd.
  En weet je nog dat achter elke grote man een vrouw staat? Zoals Eva Braun achter Hitler?

  Hou toch op, niets menselijks is de vrouw vreemd!! Ik ben wel voor meer vrouwen in de politiek, maar dan alleen omdat ze het verdienen op basis van kennis en kunde.

  radja


  Maak melding

 70. Arme Radj,

  Je zo opwinden over een voorzet die al lang ingekopt is hoeft echt niet. Tussen al die scheldkannonades van reacties moet er iemand zijn die de zaken neutraliseert. Dat ben ik!

  Je hebt gelijk! De titel van mijn stuk zegt dat vrouwen net mannen zijn, toch? Ze zijn in feite niet anders. Ik moet je gelijk geven als je 6 (zes) vrouwen kan opnoemen die het leven op Aarde zo verschrikkelijk verkloot hebben. Het verwondert me dat je Susanna Duplessi en Winie Mandela niet genoemd hebt. Voor elke vrouw van jouw heb ik 600 mannen die hetzelfde of nog erger met onze mensheid hebben uitgespookt. Van Judas tot Bush en van Idi Amin tot Blair.

  Zo zie je maar; je gedraagt je ook als een van de mannen die de splinter in het oog van een ander ziet, maar de balk in zijn eigen ogen niet. Dat noem ik Gorrila mentaliteit.
  Dat zijn onschuldige dieren die niet kunnen lezen of schrijven dus had ik dit van jouw niet verwacht omdat je dat wel kan.

  Neem niet alles wat een ander schrijft serieus Radj, het zijn tenslotte woordjes achter elkaar.


  Maak melding

 71. @ zoet,
  als afgestudeerde socioloog had ik een heel andere benadering en reaktie van jou verwacht.
  en als jij echt hier hebt gestudeerd dan is jou reaktie over wilders een heel domme voor socioloog want jij moet weten dat ook wilders zich hier aan de wetten en de regels van domocratie moet houden dus jou gebler over wilders is weer zo een stomzinnige reaktie van die ndpers.opvallend aan de bouterse aanhangers is dat iedereen die hun met feiten en de waarheid confronteerd voor gek word verklaard. zoete bouterse heeft een militaire opleiding hier gehad toen ging ook hij terug om suriname op te bouwen zie de gevolgen en de schade ik kom van de lagere school maar ik laat mijn niet in de maling nemen door een onbeschofte, laag opgeleide en hoge dunk van zichzelf hebbende persoon zoals bouterse.schaamteloos zijn mensen die van hun onderdrukker zijn gaan houden en aanbidden. zoete ik weet dat het probleem bouterse een moreel probleem is mensen die een lage moraal hebben klampen zich altijd vast aan duistere figuren criminelen drugsdealers moordenaars. buiten suriname kan niemand het begrijpen dat iemand met zo verleden als bouterse en alles wat hij het surinaamse volk heeft aangedaan als winnaar uit de verkiezing komt mss kan een PSEUDO socioloog onderzoek doen naar dit gedrag van een volk of samenleving. dit nog zoete hier in dit land gaat economische vooruitgang boven alles dus waneer wilders zijn gedrag schadelijk zou zijn voor de economie dan is het zo gedaan met hem in suriname werkt het anders hoe meer schade je aan de economie en het land toe brengt hoe meer je word aanbeden wie is nou gek zoete vertel mij dat en als socioloog verwacht ik een iets genuanceerd antwoord van jou.


  Maak melding

 72. Beste administrator,
  meteen na mijn reactie #81, heb ik een correctie gedaan. Helaas kan ik mijn correctie vandaag niet teruglezen. Misschien iets fout gegaan?

  Tussen alle verkiezingsgebral op Waterkant is dit misschien niet belangrijk genoeg.
  Maar voor mij wel,…….als het me is opgevallen. Graag wil ik mijn correctie doorgevoerd hebben.

  Dus in #81 prefereert i.p.v prefereren.

  Thanks!


  Maak melding

 73. DU,heb ik getypt dat Wilders de democratie gaat aantasten?Dus waarom moet ik je een genuanceerde antwoord geven?
  Met Wilders in een kabinet kan ook jij je biezen pakken als IMMIGRANT,want daar wil deze heerschap iets aan gaan doen en dat is absoluut mogelijk.
  Tijdens mijn stage in Suriname ,is het mij gegunt om het collectief gedrag van de mensen te kunnen bestuderen ,dat resulteerde dat ik heb kunnen vastellen wat ze over de huidige regering vonden.Vooral de sociale ongelijkheid speelt ze parten,toen wist ik al dat deze regering geen lang leven beschoren was.
  De mensen snakten naar veranderingen,de meesten wilden af van Venetiaan en gaven toen al aan dat Bouterse moest gaan regeren,want hij is de enige die voor de sociaalzwakkeren op kon komen.
  En dat DU is de reden dat ik een symaptisant van het MegaC ben geworden.
  Eerlijk gezegd,heb ik van geen van mijn geintervieuwden,ik heb er zeker 200 of meergesproken , 1 onvertogen woord vernomen over Bouterse,maw blijkbaar hebben ze hem vergeven.Bij onze evaluaties,we waren met 10 man,kwam steeds Bouterse naar voren als de reddende engel,voor een beter Suriname.
  Achetraf kwamen we tot de conclussie dat de regering Venetiaan geen oog had voor de sociaal zwakkeren in de Surinaamse maatschappij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.