dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameNieuwe regeercoalitie Suriname kwestie van tijd

Nieuwe regeercoalitie Suriname kwestie van tijd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 mei – De vorming van een nieuwe regeercoalitie is een kwestie van tijd. Dit zegt Mega Combinatie-leider Desi Bouterse. Het kan nog even duren. Formaliteiten komen op de eerste plaats. Zoals gesprekken met eventuele partners. Ook de presidentsverkiezing in het parlement staat nog op stapel. Veel partnerkeus is er niet.

Tenminste niet als de Mega Combinatie nog wil meetellen bij de verkiezingen over vijf jaar. “Samenwerking met het Nieuw Front zal betekenen dat de Mega Combinatie hen voedingsbodem geeft en dat ze de strijd in 2015 verliezen”, zegt politiek analyst John Krishnadath tegenover de Ware Tijd. Ook met A Combinatie die zeven parlementszetels haalde, is samenwerken geen optie.

De Mega Combinatie kan in dat geval zijn laatst overgebleven zetels in het binnenland vergeten. De meest voor de hand liggende partner is de Volks Alliantie van Paul Somohardjo. “De Volks Alliantie vormt het minst gevaar voor de groei van Mega Combinatie”, aldus Krishnadath. Ook Doe kan worden meegenomen. Deze politieke partij haalde één zetel.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
 1. Precies front en a-combinatie in huidige vorm zijn geen optie punt uit. Of deze twee combinaties splitsen zichzelf op, zodat uit de winnaars uit hun gelederen wordt gekozen (BEP en VHP) of men gaan met PL en DOE verder.


  Maak melding
 2. Als de MEGA combinatie enkel moet gaan handelen vanuit het oogpunt wat hen over 5 jaar aan zetels kan schaden, dan zou dat triest zijn.

  Het zou ook zo moeten kunnen zijn (theoretisch) dat indien zij met een ander dan VA regeren, en daarwerkelijk resultaten neerzetten, zij erop kunnen wijzen wat zij hebben aangedurft en met de gekozen partner gerealiseerd hebben als WINST voor SURINAME.

  Dan kan MEGA in 2015 alsnog extra zetels binnen halen van degenen waarmee zij niet hebben geregeerd indien het VOLK in 2015 heel tevreden zou zijn over 2010 – 2015.

  Ook aan die visie gedacht?

  Vooralsnog zien velen de VA als een uitgesproken opportunistische groepering die alles zal doen om mee te regeren.

  Als dat niet in oud verband kan dan even makkelijk MEGA opzoeken,terwijl MEGA met VA als partner (29 zetels) zich zal moeten realiseren dat zij net zo manipuleerbaar worden als het FRONT de afgelopen jaren, waarbij de slappe leider het nooit heeft aangedurft een PL minister naar huis te sturen.

  Daar waar hij het wel deed bij een A-combinatie minister na haar verjaardagfeest op ’s landskosten.

  Dus wie dan ook VA kiest, kiest voor MANUPILEERBAAR ZIJN.
  Koop zijn “Wij zijn vrienden SHITverhalen dus niet”

  Hij heeft reeds arrogant aangekondigd: “Niemand kan zonder VA regeren”,dus wie dat doet zal zich ook moeten realiseren dat VA in dat geval voor nieuwe verkiezingen kan zorgen.

  Stapt VA eruit,dan meteen een kabinetscrisis.

  Weet dus WAAR U aan begint bij een coalitievorming met VA.

  ALLE WIJSHEID aan de SURINAMERS.

  P.S. Een vos verliest zijn haren, maar de streken verliest hij NOOIT, en een ieder weet inmiddels dat dhr. Somohardjo ALLE KENMERKEN van een VOS in zich heeft.

  Hij zit nu en wacht alle stappen van anderen rustig af.

  Zijn grootspraak is niet beloond. Hij dacht groot genoeg te zijn voor 10 zetels.

  Uiteindelijk geeft zijn grootspraak en de ARROGANTIE van ene heer Venetiaan (Front-oud) zetels gekost (Zie Coronie e.a districten)

  Waar arrogantie en domheid toe kan leiden,en MEGA de lachende derde.

  HET ZIJ ZO.


  Maak melding
 3. de strijd is gestreden maar de problemen zijn hierdoor nog niet opgelost.ik zie niet in waarom het nieuw front combinatie zonder venetiaan niet zouden kunnen samen werken met de mega combinatie.

  zoniet wordt de v h p de grootste verliezer. als somo de tien zetels niet binnen haalt kan hij fluiten op zijn verlangens om president te worden.

  intussen heeft spong zijn mening bij de
  n o s kenbaar gemaakt.om te zeggen dat met de overwinning van de mega combinatie.is een ramp voor Suriname.

  nu al is deze meneer een ramp voor de surinamers.in elk geval geen aandacht verspillen aan deze waardeloze surinamer.

  de mega combinatie is nu aan zet,laten wij even wachten tot dit zo ver is.


  Maak melding
 4. laten we hopen dat ze integer mensen plaatsen op de belangrijke posten vooral het ministerie van financien en de centrale bank president,anders gaan wij als volk de prijs daarvoor betalen


  Maak melding
 5. Hopelijk worden er verstandige keuzes gemaakt, hetzou zonde zijn als er door politiek gekibbel een mooi land en hard werkende bevolking er de dupe van wordt.


  Maak melding
 6. Doe is doe no doe(rommel)…politieke wijze VA…..maar ja SOMO….SOMO.
  Maar ja de tijd…….zal ons wijs maken.
  Laten wij hopen dat zij hem aan banden legt.


  Maak melding
 7. DD Bouterse president van suriname. Gefeliciteerd volk van suriname. Verder komt niemand ons vertellen wie onze president moet worden. De surinaamse bevolking bepaald zelf wie president wordt en niet een anderland. Wij als surinamers zijn ervan overtuigt dat de heer Bouterse suriname op weg zal helpen naar een eerste wereld land.

  Door nederland zal suriname zeker niet geisoleerd kunnen worden. Daarvoor heeft suriname teveel vrienden in de wereld.
  Wanneer de nederlandse politiek Zich zo blijft opstellen m.b.t. het verleden, dan moet de surinaamse politiek 465 miljard gaan eisen van nederland i.v.m. de slavernij verleden.

  Wij als surinamers zullen zeker niet, met ons laten sollen door de nederlandse politiek.

  Bovendien moet de veroordeling in nederland van de hr. Bouterse wegens drugs-handel, nader onderzocht worden door de surinaamse justitie. Het arrest van de hoge-raad moet tegen het licht worden gehouden. De waarheid in deze zaak moet naar boven komen.Dit omdat de enige getuige in deze zaak, verklaart heef dat het een opzet van de nederlandse justitie is geweest, dat hij onwaarheid heeft verklaard tegen de heer Bouterse.

  Ook een kleinland kan zijn rechten halen in de wereld. dus de surinaamse leiders mogen niet bang zijn voor de misleiders in de nederlandse politiek en justitie.


  Maak melding
 8. Naaktloper Spong is gefrustreerd! Suriname is een echtstaat en democratisch! Het volk en de jeugd(de toekomst) heeft gesproken. Accepteer de realiteit! Als gedaan word wat beloofd is, zijn de kinderen die nu niet kunnen stemmen in 1015 ook stemgerechtigd en met Bouva komt het wel goed. Zonder partner!


  Maak melding
 9. MC heeft de meerderheid in de VVV. Daarmee kiest zij de president die eens in de zoveel tijd zijn beleid mag komen uitleggen aan de assemblee. Daar mag hij ook af en toe langs als er een wet veranderd moet worden of een nieuwe wet moet worden aangenomen. Er is dus helemaal geen “coalitie” nodig. De president moet er slechts voor zorgen dat hij door goed te regeren hij zijn beleid en wetten goedgekeurd krijgt in de assemblee. En de ene keer zal het mee zitten en de andere keer tegen.


  Maak melding
 10. MC moet de VHP los zien te weken uit het NF met de afspraak dat Sardjoe van het toneel verdwijnt om een coalitie te vormen, met bv de BEP en SEEKA.

  Gaande weg zouden deze partijen moeten integreren om één entiteit te vormen en je zal zien dat eindelijk het land Suriname als natie zal ontstaan.
  De volks alliantie of enkele onderdelen hier van zijn dan ook vrij om zich aan te sluiten.

  De NPS kunnen wij vanaf vandaag vergeten !


  Maak melding
 11. Gelukkig dat MC overduidelijk heeft aangegeven dat ze geen enkele partij uitsluit, alleen met Brunswijk hebben ze terecht een probleem, deze soldaat van oranje heeft zich laten misbruiken door Nederland en daar kan niet mee gewerkt worden, basta.

  De rest ook VA is welkom om te komen praten en dat wil Somo graag, volgens Somo heeft hij ook niemand uitgesloten en hij is vergevingsgezind.

  Alleen de front partijen dezen aan uitsluiting a sori kaba, nps 3 zetels.


  Maak melding
 12. ik ben heel blij dat bouterse gewonnen heeft,
  ik hoop dat hij president word en suriname naar de top brengt.

  Want nederland is bang dat Suriname veel beter word, en als je niet oppast gaat dat ook gebeuren.

  Suriname gaat een mooie toekomst tegemoed,met Bouterse als PRESIDENT van SURINAME


  Maak melding
 13. Men vergeet steeds dat Nederland Bouterse aan de macht had geholpen. Daarna heeft Nederland Brunswijk met raad en daad ondersteund. Enu schreeuwt Nederland moord en brand!

  Wat isolatie?
  Is het land nu niet geisoleerd? Alle ontwikkelingshulp is opgegaan.


  Maak melding
 14. Coalitiepartners samen voorsprong ? ja dus kunnen ze weeer regeren denk ik tog
  samen goed voor 28 ZETELS .dus meerderheidregering.Bouterse kan zo weer buitenspel gezet worden en de mandaat niet bij de VVV en de DR en RR neerleggen.dat is geen democratie meer.maar een andere vorm van dictatuur ,als het zover komt dan levert de MC tog de president..hier moeten we voor waken.Bouterse hoort zijn AOV in Santo Boma te ontvangen zolang hij leeft


  Maak melding
 15. Somo is nu de enige onbetrouwbare oplossing, tenzij venetiaan zijn trots op zij zet en met bouterse gaat samen werken. Het gaat om het land. en vergeet niet bouterse heeft jaren terug het front de kans gegeven om weer de democratie te herstellen.
  Brasa dei, met henk arron,soemita , bouterse en Lachman. Toen hebben ze een pacht gesloten.

  Nou nu is de kans. en ik denk dat bouterse nu op een eerlijke manier de verkiezing heeft gewonnen. Want hij heeft de verkiezing niet georganiseert maar de regering van venetiaan die jaren de boel heeft belazert.

  Kies ding mooi.

  alfa


  Maak melding
 16. Mijn advies aan Bouterse is:

  1. Bouterse president
  2. Somohardjo vice president
  3. wijdenbosch Parlement voorzitter.

  Dan is het probleem opgelost.

  Succes:
  Alfa


  Maak melding
 17. 1=Nederland wil de police uit hangen tgen suriname terwijl ze in het verleden alles kapot hebben gemaakt.Nederland moet zijn klote smoel houden. Kijk wat in China was gebeurt tegen de opstand. Maar daar durven ze geen bek open te doen.NEEEe dan staan ze in de rij voor zaken te zaken met de chineese te doen voor lands belang.
  Alls in het belang van sur gaat dan hebben ze gelijk kritiek. En wat zeg Veni die aap…hij wil niet met boeven werken.Hij moet lands belang denken en niet de tijd terug.Wat een gelul van hem.Bouta is geen crimineel maar wordt als een crimineel gezien door paar bakru die de staart van Nederland en de kont liken.Suriname en ers moet eenheid vormen en tot ontwikeling brengen van het land en niet terug kijken.
  Wat gebeurt in NEderland / Europa…Over 20 jaar zijn ze een 3e wereld land met alle crisis. Kijk VS die doen geen zaken met Europa…met China ..India…Brazil en Oosten.Wat betreft coke…Adam staat bekend om Homo stad en drugs stad een de regering hier heeft alles gelegliseert een kwart van de economie van Nederland draait op drugs.
  Ze voelen zich superiure maar bedelen wel bij de Aribieren voor geld om dit en dat te doen.Kijk hoeveel club in England zijn van Arabieren.Dus NL jullie schenden de mensen rechten en niet Bouta of sur of andere landen.Prisident van suri is gekozen of tot stand gebracht door de volk,Ook moet dit systeem van Suri weg een appel hier een peer daar is net als je naar de markt gaat koop je dit en weer dat,Front moet nu rust nemen. En Veni denk zolang ik leef komt bouta of iemand niet meer aan de macht of president.
  Bouta heeft zelf gezegd ik wil verantwoording leggen in Nederland. Waarom wil de Nederlandse staat het niet.
  Daarom dop je eigen boontje.
  Lang leve suriname.


  Maak melding
 18. @Alfa, heb je het nog steeds niet door ! De NPS incl Venetiaan en staf stellen niets meer voor in de Surinaamse politiek.
  Ze hebben maar 3 van de 51 zetels en is zelf de VHP de grootste partij binnen het Nieuwfront.

  Het is dus na bijna 60 jaar;’exit NPS’ uit het machts centrum.
  Let wel, zelf in Coronie heeft de NPS niets meer te halen, en in PARA maar 1 zetel !
  De PL die nimmer daar iets te zoeken had of heeft wist 1 zetel in PARA te halen !

  En voor jou info, Somo is geen optie voor een coalitie want hetgeen deze vent de afgelopen periode heeft geflikt zal Bouta echt niet pikken !
  Dan maar een coalitie met de VHP, BEP, SEEKA en/of Trefpunt2000 en alles onder regie van DDB !


  Maak melding
 19. Het is wel vreemd dat jullie somo uitscholden en nu als beste partner zien. Stelletje huigelaars.

  Bouterse willen jullie als president en hoe staat het met INTERPOL die tegen hem loopt. Een poot buiten Su en hij is in de bak.


  Maak melding
 20. Het is wel vreemd dat jullie somo uitscholden en nu als beste partner zien. Stelletje huigelaars.

  Bouterse willen jullie als president en hoe staat het met INTERPOL die tegen hem loopt. Een poot buiten Su en hij is in de bak.


  Maak melding
 21. Meneer Bouterse, het contract met de Canadese I’m Gold openbreken en zorg ervoor dat Suriname minimaal 70% van de omzet opeist.Met de extra inkomsten kan er meer geivesteerd worden in huisvesting het onderwijs de gezondheidszorg,enz.


  Maak melding
 22. Ik heb me altijd al afgevraagd wat el Vene consuis bedoelde met “moro e doro”!

  Welnu 23 + 1 = 24.

  Dat is het per nu en moro e doro.


  Maak melding
 23. Ik heb me altijd al afgevraagd wat el Vene consuis bedoelde met “moro e doro”!

  Welnu 23 + 1 = 24.

  Dat is het per nu en moro e doro.


  Maak melding
 24. No maan, Des MOET het zo regelen : Jules wordt president, Salam vice-president en de voorzitters-stoel van DNA blijft even ‘waarnemend’ bezet > Jules verleent Des algehele gratie, wordt definitief voorzitter en Des pres. Salam zit in de tang (evenals Ram nu) en kan de ontwikkeling van Swit’Sranan worden opgepakt volgens de inzichten van Jules (lees zijn boeken over de ontwikkeling van SME).


  Maak melding
 25. De beste combi is :

  Mega + Vhp

  Als Vene en zn rollatorclub opdonderd valt er vast wel te werken met Nps.

  Vergeet niet,het zijn ook onze broeders en zusters die weliswaar een andere politieke partij steunen maar ook genoeg knappe mensen in hun gelederen hebben en net zo hard nodig zijn om het land verder op te bouwen.

  De “Redi Musu’s” ? terug naar Afrika !!

  Salaam aleikum


  Maak melding
 26. Reactie op 21
  Ik heb Somo ook flink van katoen gegeven ja
  vind jij hem dan zo briljant, wat ik toen ook meegaf is dat ie anno 2010 blij mag zijn dat ie er nog is, remember!!!! het wordt lastig om een regering te vormen, en ja ik denk dat Bouterse niet zo gecharmeerd is van Somo, de tijd zal leren wie met wie, bakra e taki, water bij de wijn doen, politiek doti, dat oen sabie toch, en oeng no sab fa a joka e lollo!!!!

  Ma mi breti tak Baas wien a torie

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding
 27. Zie je het al voor je 2 veroordeelde drugscriminelen – couppleger – hoofdverdachte van 15 moorden en als sluitstuk beiden veroordeeld voor een gevangenisstraf van enkele jaren in het buitenland en voorkomend op de lijst van Interpol.
  Dat zijn de verdienste van de mogelijke toekomstige president en vice- president van Suriname.
  Suriname het land van de democratische onbegrensde mogelijkheden.


  Maak melding
 28. Tuurlijk is de nieuwe regeercoalitie een kwestie van tijd.

  Momenteel hebben, DOE, BEP, VA, A-combinatie, een paar VHP’ers allemaal al aangegeven dat ze mee willen doen.

  Hoogstkwalijke zaak is dat iedereen de MC al heeft gefeliciteerd behalve onze rancuneuse President, zsoals ik al eerder aangaf is deze man nooit het presidentschap waardig geweest, hij is nooit de president geweest van alle Surinamers, hij kent zijn taak niet, weet niet hoe het hoort enz.

  Hij heeft nooit zijn twee petten kunnen scheiden dat van NPS voorman en President, als President hoor je de winnaar te feliciteren, als NPS voorman hoeft dat natuurlijk niet.

  Ik kan persoonlijk niet wachten op de dag dat deze man helemaal van het politieke toneel verdwijnt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES