zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse wint verkiezingen Suriname

Bouterse wint verkiezingen Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 mei – Met de meerderheid van de stemmen geteld komt de Mega Combinatie van oud-legerleider Desi Bouterse op 23 parlementszetels. Verschuivingen zijn nog altijd mogelijk, maar de stand levert sowieso de meerderheid op in de Verenigde Volks Vergadering. Dit biedt rijke perspectieven op het kiezen van Suriname’s nieuwe president. De president zal ongetwijfeld gekozen moeten worden in de Verenigde Volks vergadering. Die bestaat behalve uit het parlement, ook uit de districts- en ressortraden.

Op grond van de huidige uitslagen heeft MC de meerderheid in de VVV. Ruim 500 zetels in de 919 leden tellende VVV vallen deze combinatie toe. Dat betekent ongetwijfeld dat MC de president zal kiezen. Zonder coalitiepartner zal MC met een minderheid moeten regeren. Aan de andere kant wordt MC een stuk aantrekkelijker als partner, vanwege de troef van het presidentschap. Het Nieuw Front krijgt voorlopig 13 zetels, A Combinatie 7, Volksalliantie 7 en DOE 1.
Bouterse wint verkiezingen Suriname

opening
Fernandes Express
Passion in concert

85 REACTIES
 1. Mijn felicitaties aan de Mega Combinatie.
  De uiteindelijke uitslag dat horen we nog
  Maar feit is en blijft Vene en zijn kliek
  excit!!!!! Het heeft nu ook geen zin dat men zich zal afvragen vooral de vijand, hoe kan die man de zaak daar gewonnen hebben. Het volk was die oude troep zat. Een volk kiest zijn leider, wie zijn wij hier om dat te beoordelen. Democratie toch of niet, en ik denk dat eea rond de verkiezingen daar toch eerlijk zijn verlopen, maar goed,we zien wel
  wie met wie samen zal gaan, het zal moeilijk worden.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding
 2. Gefeliciteerd, waar zijn de anderen achter gebleven die volop kritiek had op Bouterse. Hij heeft bewezen dat hij zeer geliefd is in Suriname. En als toekomstige staatsman zal hij zeker niet falen. Ti de tamara we stre go moro fara. wi na wi een vuist maakt macht.


  Maak melding
 3. Eens een strateeg, altijd een strateeg want belangen doen beslissen wanneer je verliest en wanneer je wint.
  Nederland wil nu eindelijk zich niet meer met de politiek in Suriname inlaten maar op gelijkwaardig niveau,handel drijven.
  Ja,en nu nog het e.e.a recht zetten,Stellendamzaak, 8 december, maar dan met die 3 mappen die gesloten blijven.

  TAN BUN MI LOBI BRADA D.D.Bouterse,UN SA TAN HORI BAKKA DJI JU


  Maak melding
 4. En nu is het rustig afwachten hoe de 2e JAWA koorddanser heel rap de sprong maakt richting MC om straks zowel DDB als Jules Wijdenbosch op het podium te omhelsen.

  Gewoon in de voetspoeren van ome Willy Soemita treden,want daar staan deze groeperingen bekend om.

  Waar hij ook heen springt onthoud dat hij enkel springt om EIGEN belang en niet het Volksbelangd.

  Laat verder de democratie zegevieren en het GEZONDE VERSTAND.

  GOD BLESS SURINAME


  Maak melding
 5. Zonder coalitiepartner zal MC met een minderheid moeten regeren. Aan de andere kant wordt MC een stuk aantrekkelijker als partner, vanwege de troef van het presidentschap. Het Nieuw Front krijgt voorlopig 13 zetels, A Combinatie 7, Volksalliantie 7 en DOE 1.

  http://www.youtube.com/watch?v=NODmgbq0gYM&feature=related

  Een brede gedragen Coalitie is altijd in het voordeel van de regerende partij om belangrijke beslissingen die genomen moeten worden in het NA te kunnen doorvoeren.

  Ik wens de MC in ieder geval heel veel succes de komende regeer periode van 2010-2015 en dat het land en volk van Suriname profijt mag hebben van haar gekozen regering.


  Maak melding
 6. ONGELOFELIJK dat de mensen niks hebben geleerd wat er sinds de jaren 80 met Suriname gebeurd!! Deze man hoort achter de tralies te zitten, maar toch kiest merendeels van de surinaamse bevolking voor Bouta. Wat is er aan de hand met de mensen in dit land??!! Wilt men geen vooruitgang en een beter leven? De wereld is verbaasd als Bouta wint.


  Maak melding
 7. Gefelicieteerd MEGACOMBINATIE.
  Het volk heeft massaal gekozen voor veranderingen,10 jaar wanbeleid is meer dan genoeg.
  Wijdenbosch For President.


  Maak melding
 8. MC heeft wel een meerderheid in de VVV maar geen meerderheid in het DNA. Zonder VA/AC geen power. VA/AC bepaalt door wie Suriname geregeerd wordt en niet alleen MC. Ik moet toegeven dat MC de president zal leveren maar nog niet de meerderheidsregering.


  Maak melding
 9. AI Baas ,ie doe ing,ik wil er niet te veel woorden aan vuil maken,laat ons zien dat Suriname goeie kansen heeft en deze ook volop gaat benutten t.b.v de gehele bevolking en niet voor een handjevol piraten,die alleen hun fam veiligstelt op bepaalde functies.Ik hoop dat het een veeeel beter en prettiger land word .Zodat alle mensen in ons mooie land een waardig en hoopvol bestaan kunnen leiden.


  Maak melding
 10. Laat mij alvast het gehele surinaamse VOLK feliciteren met het verloop van de verkiezingen in SME.

  Wij hebben nogmaals aangetoond dat ondanks er tegenstellingen bestaan wij alles VREEDZAAM kunnen doen verlopen. Proficiat.

  Verder moet alles zijn beloop hebben. Voor hen die MEGA vrezen wil ik erop wijzen dat men zo zoetjes aan moet gaan inzien dat MEGA niet enkel staat voor DDB.

  Laat men zich ook afvragen waarom het FRONT (met name NPS, VHP) gestaag zijn afgestraft.
  De neergaande lijn in zetels was immers al duidelijk (34, naar 23 naar 14).

  De ARROGANTIE van dhr. Venetiaan wordt afgestraft. Niet regeren met zus of zo. Totaal gebrek aan DAADKRACHT.
  De man had 1 doel n.l. de rit uitzitten, Nooit moesten bewinsdlieden (denk o.a. aan PL minister) consequenties trekken uit hun foute handelingen.

  Men heeft voor het jaar 2000 politiek willen bedrijven met decemberprocessen, maar 10 jaar later heeft men het toch niet af kunnen ronden.

  Dit heel bewust om het telkens als stok achter de deur te kunnen gebruiken, maar dat kon ditmaal niet meer. Allang niet meer geloofwaardig.

  Dan het verhaal van steeds weer achteruit kijken waarvan nu ook duidelijk blijkt dat het ook allang aan kracht heeft ingeboet.

  Het FRONT is niet in staat gebleken met iets nieuws te komen, zoals zij ook niet in staat zijn gebleken werkelijke impulsen te geven aan enige PRODUCTIE verbeteringen in Suriname.

  Men heeft genoeg termijnen gehad.

  Laat ons nu duimen dat ook MEGA van gemaakte fouten heeft geleerd, en dat de regering die nu aan het bewind komt ook DAADWERKELIJK aan het volk laat zien dat beloftes nagekomen worden en dat niet enkel “Zij die op hen lijken” of VRIENDEN beloond worden.

  Suriname is een heel mooi en gezegend land (beseffen te weinig Surinamers).

  Laat ons nu ook met geduld trachten op langer termijn voor de toekomstige generaties een mooi en bloeiend land achter te laten, en laat ONS de mentaliteit van het korte termijn EIGEN GEWIN achterwege laten.

  De tijden van het snelle geld maken met COKE en andere duistere zaken s.v.p. achter ons laten en hopelijk geven de leiders de komende 5 jaar WEL het GOEDE voorbeeld aan de opgroeiende jeugd.

  GOD BLESS SURINAME


  Maak melding
 11. alvast mijn felicitaties aan de mega combinatie.met de behaalde overwinning.

  alle hoop is nu gevestigd op de toekomst van land en volk.
  ik hoop,dat wij als een natie de koppen bij elkaar steken om dit mooi land tot ontwikkeling te brengen en een leefbaar klimaat te scheppen voor de jeugd en de minstbedeelden.

  nu moet meneer venetiaan zijn conclusie trekken of duidelijk laten blijken of hij het goed meent met dit land.de Surinamers/Landgenoten moeten de kans krijgen om een stabiele regering te kunnen vormen met of zonder venetiaan.het sta in weg van deze man moet opgehouden te bestaan.
  Sranan Sa Wini


  Maak melding
 12. Ja dhr.Bouterse heeft gewonnen,van harte.
  Hoe nu ?De toekomst zal ’t leren.
  Hoop dat ’t goed gaat.
  Hebben wij in Sur.niet iemand nodig die echt
  voor Suriname is?
  dhr.Bouterse doe je best,mijn zegen heb je en mik Sranang en
  onze sranangpeople koong vooruit.

  Wan Srananglobi mang


  Maak melding
 13. Ik schaam me voor mijn Surinaamse afkomst. Gelukkig liggen mijn roots in India. Hoe dom kan een volk zijn om op deze man te stemmem.


  Maak melding
 14. Obama had gezegd,”ook al heb jij niet op mij gestemd en tegen mij bent, ik wordt ook JOU president!!!!!Des for pres ook al zijn er tegenstanders!!!


  Maak melding
 15. Eindelijk gerechtigdheid. Weg met die kliek van Venetiaan. Alleen denk ik niet dat het een goede keus zal zijn om Bouterse tot president van Suriname te kiezen. Je krijgt dan een isolatie-politiek tegen Suriname, een president die een behandeling krijgt a la de president van Iran. Daar zit niemand op te wachten. Er zijn toch andere goede kandidaten voor het presidentschap. En de eerste krachtmeting staat al voor de deur: de contracten met buitenlandse investeerders herzien in een betere deal voor Suriname. Een deal gebaseerd op een win-win situatie, een blauwdruk hiervan is te vinden in de deals die de arabische landen hebben met de olie-industrie. Alle contracten zijn gebaseerd op een minimale inkomstenbron van 50 procent voor de staat. Dit brengt genoeg inkomsten voor de surinaamse schatkist om alle beloftes van de MC inn te lossen. Een structurele herziening van alle lopende contracten met buitenlandse investeerders is de enige kans om een duurzame ontwikkeling, vrede en stabiliteit in Suriname te waarborgen. Dit leidt op den duur naar meer welvaart, terugkeer van Surinaamse Nederlanders naar hun geboorteland en een welvarend land, een land waar de Nederlanders jaloers naar zullen kijken. MC gefeliciteerd met deze verkiezings uitslag!


  Maak melding
 16. DAS mi matie, het Surinaamse volk heeft strategisch gesproken en gekozen.

  Samenwerking maar op MC voorwaarden, dus iedereen zal met zijn programma moeten komen aanfietsen, nu hoop ik dat de verliezers hun verlies als mannen kunnen verdragen en hun medewerking verlenen want uiteindelijk gaat het om Suriname dus zoals je zei samenwerking en geen obstructie of coupe.

  MC de grote Surinaamse Nationale Partij die overal in Suriname zetels heeft behaald, de meeste stemmen heeft behaald, dat wil toch wat zeggen. Suriname voorwaarts, geen etnische politiek meer vanaf 2010.


  Maak melding
 17. aaaaaai eindelijk gaat t gebeuren…!!
  De baas is terug.
  hopelijk gaan we een koers varen van een strak regime met internationale aanzien.
  eindelijk is het klaar met die theater in het Surinaamse parlement..

  Bouta on top
  Jah Bless..!!


  Maak melding
 18. GEFELICITEERD GEFELICITEERD

  Beste mensen dit zou gebeuren,eerst de bloesem en nu de vruchten.

  Mega blok gefeliciteerd,uw allen hebben bewezen wat eenheid betekent dat is zeker hier ook zichtbaar.samen maak je sterk
  U allen merkt op ,ondanks met modder gooien,vernedering enz op het adres van heer DC(desi) Bouterse heeft hem alleen maar geluk gebracht.Dit is realiteit.
  NieuwFront heeft lelijk vergist in de verkiezing van 25 mei 2010.waarschijnlijk was de NieuwFront vergeten wat 5 jaar geleden was gebeurd.Met andere woorden NieuwFront heeft haar huiswerk niet goed gemaakt,vooral de VHP die haar eigen vinger gesneden heeft door geen eenheid in haar eigen huis te creeren.
  Santokhi heeft flink moeten onder lijden onder de bewind van NieuwFront door leijke uitspraken te doen op het adres van heer Bouterse.Ik weet ckr hij heeft spijt van dat hij dat gedaan heeft.maar nu is te laat voor hem en tegelijk ook werkloos.
  Als Santhoki zijn hachje wil redden zou hij met zijn partij met NDP moeten samen werken.
  Het is ook erg sneu voor bepaalde figuren van de media,die persoonlijk heer Bouterse probeerden zwart te maken.
  een bekende is Krish bandhoe en joyce Abdoelakan die dat letterlijk geprobeerd heeft met hun uitspraken via media te doen.
  als media medewerker moet je zo neutraal mogelijk opstellen opstellen in dit soort situaties.
  Meest voor de hand liggende Coalitie zou zijn Megablok van Bouterse samen eventueel met VHP.

  NPS zal niet gaan ,Brunswijk zal ook niet gaan.en de PL is een optie,maar gezien haar verleden met name van Somohardjo die samen met brunswijk aan het voetballen was in het parlement en een NDP DNA lid omver schopte kan hij nooit een voorbeeldfunctie kunnen bekleden.Niet te vergeten dat heer Somohardjo tot kort ook niet in Amerika welkom was.

  Trouwens Heer Desi Bouterse is een geschikt kandidaat voor President,en hij zou altijd
  zijn functie kunnen overdragen aan zijn opvolger.
  eerlijk is eerlijk ,het volk heeft gesproken
  dat respect moet zijn.
  ik hoop ook dat de nieuwe regering in staat zal zijn om wijzigingen in de grond wet te brengen
  dat in de toekomst de winnende partij ook de President uit haar eigen partij mag kiezen.

  bron:hetuurvandewaarheid
  Shivan.B


  Maak melding
 19. Proficiat,meneer Desi Bouterse de nieuwe President van Suriname.GOD BLESS YOU.
  Namens honderden NDP aanhangers in Nederland
  en speciaal door FERDY-DON RAY-DINO.


  Maak melding
 20. Mega Combinatie van harte gefeliciteerd, Bouterse moordenaar of geen moordenaar. Voor de tweedemaal van harte gefeliciteerd met jullie overwinning. jullie hebben tenminste de inzicht om het land te regeren! Iedereen die gedacht had een stukje van de taart mee te komen halen in Suriname, kan nu ze mond netjes vegen. Want de mens wikt, maar god beschik nog steeds. of het nou democratie wordt of dictatuur. Dan hebben de mensen genoeg tijd om uit hun duistere slaap te ontwaken.Want ze zitten te wachten op buitenlands hulp terwijl ze er zelf over na kunnen denken hoe ze het land op dreef kunnen brengen. Niemand komt ons meer knollen voor citroenen verkopen!!!!!!!We verkopen geen bauxiet en goud en vele andere grondstoffen meer voor 1 CENT!!

  Mega Combinatie LObi nanga Blessi,

  Herfst Edutainment & Promotions


  Maak melding
 21. ! proficiat MEGA !

  dat nu “alle” Surinamers ,zij aan zij schouder aan schouder, de Surinaamse droom waarmaken.

  ook felicitaties aan andere partijen ,waar ook onze broeders en zussen zitten.

  Bismillahir rahmanir rahim


  Maak melding
 22. Beste mensen,

  Het is nog afwachten wat er gaat gebeuren met de grote overwinning van megacombinatie. Ik hoop dat front zijn gezond verstand gebruikt en gaat samenwerken met de megacombinatie. Zonder samenwerking komen wij nergens het blijft vechten om macht. Ik dacht dat hun motto ter allen tijden was” vechten voor ons volk en vooruitgang van ons land” Ik hoop dat dit in ere wordt gehouden en men niet terug verzakt naar macht en lust. Door samenwerking kan je elkaar daarvoor behoeden. Gebruik de vakkundigheid en deskundigheid van mensen om ze te plaatsen op de juiste functie. Laat zijn/haar politieke kleur achterwege en ga voor zijn kwaliteiten, met als doel een beter SURINAME met als resultaat een tevreden volk. Daarna valt de rest zelf op zijn plaats. Ouwe lieden geef de jongeren een kans. Laat los. Ik weet dat het moeilijk is, want je voelt je verantwoordelijk, maar je blijft niet eeuwig leven, dus draag over met het oog gericht op de toekomst. Ik wens de surinaamse bevolking met zijn leiders sterkte en succes.

  Marjorie


  Maak melding
 23. Nieuw Front heeft hun bedje gespreid en Bouterse is er in gaan liggen.

  Ze hadden 10 jaar geleden het districtenstelsel moeten hervormen. Nu krijgen we een herhaling van 1996-2000 met een instorting van de SRD en de Surinaamse economie als gevolg.

  Maar tegen al die MC’ers. Weet wel dat meer dan een derde van alle kiesgerechtigde Surinamers NIET heeft gestemd. Dus denk niet dat je een mandaat hebt omdat je een meerderheid in de VVV hebt.

  Deze srananman zal over een paar maanden naturaliseren en zijn Surinaams pasport inleveren.

  A san ati, ma mi musu kot a kumbatey.


  Maak melding
 24. De felicitaties aan MC.
  Als oud-ingezetene van Suriname vind ik het jammer dat Bouta nu aan de macht komt (zie 8 december en “geld kun je bij de drukkerij halen”), maar Nederlanders hebben niet het recht om te gaan roepen dat Surinamers dom zijn.
  Het kiesgedrag van de Surinamers verschilt nameljk niet veel van die van de Nederlanders. De populistische taal van zowel Wilders als Bouterse spreekt het gewone volk (helaas) wel aan. In combinatie met de matige prestaties van de huidige regering is het geen wonder dat men voor Bouterse heeft gekozen.
  Ik hoop niet dat het gebeurt, maar ik voorzie weer een sterke achteruitgang van de economie. Het zal de volgende regering dan weer enkele jaren kosten om dit te herstellen (zie regering Wijdenbosch). Maar ja, door schade en schande wordt men hopelijk wijzer.


  Maak melding
 25. ja gefeliciteerd desi
  ons land had het nodig
  zzoals je altijd al zei

  GELOOF IN EIGEN KUNNEN
  nogmaals gefeliciteerd

  nu maken wij de dienst uit en niet een ander
  (nederland)


  Maak melding
 26. Het is zo stil aan de overkant…………
  DDB gefeliciteerd…….
  Het VOLK van Suriname heeft gesproken en het buitenland eindigt niet bij NEDERLAND.
  Wij hebben de Grondstoffen en dat vertegenwoordigt in CRISIS tijden geld,dus zijn wij bedelaar af.
  Ontwikkelings geld is op dus geen pressie middel meer……
  Gefeliciteerd VOLK VAN SURINAME.
  GOD ZIJ MET DE SURINAMERS…..


  Maak melding
 27. Kan iemand me vertellen waar deze feest stemming vandaan komt? Ik heb geen enkele voorkeur/afkeur voor surinaamse politieke partijen, maar constateer bar weinig vooruitgang de afgelopen 30 jaar. Trappen we niet weer allemaal in een val waar we al eens ingetrapt zijn? Een paar feiten in de periode van 1980 tot vandaag onder leiding van deze bestuurders:
  1) In 1980 leefde ongeveer 2% van de surinamers van 1gulden per maand, vandaag de dag is dat gestegen naar ruim 11%,
  2) Een inflatie van 934% in die periode (een parbobiertje dat in 1980 1gulden koste, zou nu ongeveer 934 gulden kosten als we geen SRD hadden).
  3) In goede tijden hebben de bestuurders niet gekeken naar wat suriname nog meer voor moois te exporteren heeft (42% van de totale inkomsten is nog steeds afhankelijk van Bauxiet). Dit is ongeveer net zo riskant als naar de WK gaan met alleen spitsen, geen middenveld en geen verdediging.
  Ik maak me zorgen en had gehoopt dat er een jonge frisse wind door de Nationale Assemble zou waaien.

  Ook al is Bouta niet verantwoordelijk voor alles dat ik hierboven noem, zijn er niet veel signalen die erop wijzen dat hij dit kan veranderen!
  Wi moe siti kondre boen!!


  Maak melding
 28. Natuurlijk doen er weer verhalen de ronde dat er gefraudeerd is met de stemmen. Vooral in Sipaliwini. Voorzitters van stembureaus die ongevraagd “hulp” hebben geboden aan slechtziende, slechthorende of anderzins gehandicapte mensen. Bovendien zou er sprake zijn van omkoping van mensen door een partij/combinatie om op hen te stemmen. Ik zou mevr. Van Dijk-Silos willen adviseren dit tot op de bodem uit te zoeken, nog voordat de nieuwe DNA wordt geĂŻnstalleerd.


  Maak melding
 29. @4 en ook is het zo eens een dief altijd een dief. De komende 5 jaren zullen we zien of mega echt zo geweldig is en de oplossing voor alle problemen, er is nu qweer wat geld in de staatskas nu maar hopen de ze het er niet doorheen jagen aan nuttelose zaken en/of eigen zakken. ik hoop dat D.D.B zelf president wordt zodat hij als het toch mis gaat niet andere de schuld kan gegeven zoals hij in het verleden wel heeft gedaan, maar ik wed dat hij weer een goede smoes heeft waarom hij niet president te worden dat ligt natuurlijk weer aan andere, maar de waarheid is dat hij niet durft want hij weet dat het moeilijk gaat worden om gemaakte belofte na te komen en om het Surinaamse volk tevreden te stellen en meer vooruit te helpen. het is het front ook niet gelukt om grote stappen te maken maar toch zijn er kleine verbeteringen vooral economisch (dus voor buitelandse inversteerders) en op natuurlijke bronnen, dat de gewone surinamer hier nog niets van merkt is jammer maar niet gek het zal langer duren wil het duurzaam zijn die vooruitgang, het gespaarde geld nu over de balk gooien voor kortstondige oplossingen is nutteloos en ik ben bang dat mega dat wel gaat doen.
  Voor de goede orde ik ben niet tegen mega en niet voor front maar heb wel een probleem met de heer D.D.B maar ok, als hij bewijst de oplossing te zijn zal ik mijn ongelijk graag toegeven. Ik hoop alleen voor het volk dat het maar snel beter mag gaan met Su ongeacht wie er regeert.


  Maak melding
 30. Bouterse heeft mijn zegen, ik wil niet zeggen dat zijn partij minder corrupt zal zijn. Maarrr….. Hij op de achtergrond met een paar goede economen op de voorgrond heb ik de volste vertrouwen erin. In de jaren tachtig ging het economisch zo slecht vanwege de buitelandse sancties. De wereld moet nu gewoon accepteren, dat democratisch Suriname hem gekozen hebben, punt uit. Vooral met de veiligheid van de burgers van Suriame is het verschikkelijk achteruit gegaan in de afgelopen jaren.

  Maar in de tijd van Venetiaan zijn de mensen die dievenijzer gingen verkopen miljonair geworden. In de tijd van Venetiaan voelde je net een gevangene in een gevangenis, achter tralies notabene in je eigen huis. Hopen dat je nu gewoon weer rustig kan slapen snachts.


  Maak melding
 31. Waar zijn de gasten met hun 10 schone vingers beland?????
  Integendeel, het omgekeerde is bewezen…..hoe meer kritiek, hoe meer aanhang.
  They think they can keep on fooling us….to hold us in the past…..the past is gone…..the best is yet to come


  Maak melding
 32. Hoe zo mogen wij niet op Bouta stemmen ? En natuurlijk willen wij verbetering in suriname maar heeft Venetiaan dat de afgelopen 10 jaar gedaan ?? Ja een gouddeal van 5% -95% sur canada pfff. Laat me hoor. Mi wan Bouta in voor en tegenspoed.

  Bri


  Maak melding
 33. Matie NaMi,

  Ik heb je op een aantal plaatsen reeds gefeliciteerd met de uitslag van deze verkiezing. Het is nu tijd om te gaan samenwerken, alhoewel dat een hele klus wordt om te bepalen met wie.

  De uitslag respecteren moet iedereen. Ook al had ik anders gehoopt. Maar goed; samen werken binnen een democratie met de juiste mensen op de juiste plaatsen is vereiste nummer een. En als deze uitslag Suriname kan verlossen van het etnisch stemgedrag, dan wens ik je veel succes toe!
  Een ding: geen bevlekten in de regering.


  Maak melding
 34. MEGA COMBINATIE!!!!!!!!!!!!!!!!

  van harte gefeliciteerd met jullie overwinning. het Surinaams volk heeft gesproken.

  Succes met jullie overwinning.

  Soso lobie.


  Maak melding
 35. Nu blijkt hoe dom mensen kunnen zijn. In meerderheid twee drugsdealers kiezen als bestuurders!! Dieper zinken kan het volk niet zinken.


  Maak melding
 36. wel wel het is jammer met sommige mensen die bepaalde uitspraken doen.maar ja dan weet je ook welke ontwikkeling zulke mensen hebben.je land ontwikkelen gebeurd met zijn allen en niet alleen.laat blaka bakra maar gelijk weg gaan.die bakras wachten hier op hem.Als je geen nationalistisch gevoel hebt dan ga maar gelijk weg .you free to go and also free to come.love your country.oke


  Maak melding
 37. Uiteraard zijn er mensen die hun vreugde betuigen, en anderen die hun teleurstelling uiten.

  Toch vind ik het overtrokken als ik verneem dat (alweer vanuit Nederland) enkel negatieve reacties komen van o.a het NL kabinet(Verhagen) en ene heer Spong.

  Welke wijsheid bezit dhr. Spong om nu al te concluderen dat dit “Een ramp is voor Suriname”?

  Laat ons de komende jaren eerst afwachten en dan conclusies trekken.

  Het is niet gezegd dat DDB zichzelf
  als President kandidaat naar voren schuift. Doet hij dat inderdaad, dan is hij minder slim als sommigen denken.

  Als “trekker” van een grpoepering verricht hij immers uitstekend werk.

  Hopelijk bezit hij ook de slimheid om uit zichzelf op een slimme wijze de Dec’82 issue af te sluiten naar de nabestaanden en het Surinaams volk.

  Ieder mens mag en kan fouten maken.
  DDB heeft die ZEKER ook gemaakt.

  Aan hem nu om aan te tonen dat hij met zijn fouten ooknog een groot Surinamer zou kunnen zijn.

  NL beschouwt Suriname immers als een leuke speelbal.

  Immer maar het vingertje wijzen naar dec’82 en andere zaken, maar over de 88 doden in Thailand onlangs gevallen wordt met geen woord gerept.

  Naarmate de tijd verstrijkt moeten de mensen in Suriname Nederland niet al serieus nemen, ook al zal NL Internationaal immer pogen Suriname een poot dwars te zetten.

  Het geziek over de 3,4 miljard guldens kannu ophouden (het is op) en Suriname zal het gewoon op eigen kracht moeten doen.Dat zullen de SURINAMERS ook.

  Het zal uiteraard met vallenen opstaan gaan, maar zzelfs met Nederland als kolonisator heeft het SME geen welvaart gebracht.

  De gebieden waren immers voor Nederland “WIN-gewest” en geen “Op te bouwen gewest”.
  Als er niks voor hen te winnen valt,dan is het een last(Kostenpost).

  Ga eens na hoe zij hun best doen om Curacao op te bouwen. Niet dus.

  Dus ..SURINAME voorwaarts en laat U niet van de wijs brengen door negatief ingestelde gasten.

  THE FUTURE WILL TELL.


  Maak melding
 38. js en blaka bakra opgeruimd staat netjes, we toch alleen maar Surinamers in Suriname nodig die hun schouders eronder willen zetten.

  Er is werk aan de winkel voor de echte oprechte Surinamers.


  Maak melding
 39. Dames en Heren

  Laat die man en geef hem een kans.
  Ga niet liggen huilen over slavernij en de december moorden. En ga zeker niet janken over zijn drugs verleden.
  Er zijn honderden Suries die nog steeds slikken vanwege armoede. daar staat Desi helmaal los van.
  laten we hiervoor gaan en laat hem die klote criminaliteit en corruptie in Suriname voor eens en altijd aanpakken.
  heb geduld !!!


  Maak melding
 40. He mi matie DAS,

  Samenwerking zou geen hele klus moeten zijn toch, elke partij die heeft meegedaan heeft aangegeven dat het ze om Suriname ging of gaat.

  Geen bevlekten in de regering, daar ben ik niet bang voor, het contract met de Surinaamse bevolking staat nogsteeds, alleen capale mensen die van wanten weten is beloofd.

  Ook ben ik niet bang dat Bouterse President wordt, zal hij NOOIT doen, niet vergeten Bouterse is een Volksleider en die voelt het volk het beste aan, beter dan welke andere leider in Suriname.

  Niet vergeten dat Bouterse tijdens Bosje regering de eerste was die ministers bekritiseerde, hopelijk kan je je dit nog herinneren (Ali Baba), ook hiervan heeft hij geleerd.

  “Politieke invloed is belangrijker dan politieke macht”, ook dit kwam van Bouterse.

  By the way, ik had het niet over etnische stemgedrag maar over etnische politiek.

  Etnisch stemgedrag zal niet zo gauw verdwijnen, maar de Surinaamse jeugd is daar al mee bezig, zie MC.


  Maak melding
 41. Gefeliciteerd ,alleen hij kan de dieven een halt toe roepen ,nu pas kunnen we praten over een regeering dat wat er was deugde gewoon niet ,ik heb liever 1 die fouten heeft gemaakt dan 15 die fouten blijfen maken .
  dus bouta ga dervoor en geen omkijken ,sla die rechteweg in en gewoon door gaan .


  Maak melding
 42. Hoi hier ook een reactie uit amsterdam.
  Het volk van suriname wil ik feliciteren met IN HUN OGEN de beste oplossing en bouta de man maar ik persoonlijk die erg lang in nederland woond,ben nooit meer teruggeweest naar suriname.ik ben 35 en denk niet dat ik het ooit wil hoef en zal terug zien want het trekt me niet meer en dat kleine beetje hoop die ik nog had om terug te gaan naar suriname is helemaal vergaan .mijn opa heeft j.lachmon heeft erg lang in het parkement gezeten en is er helaas niet meer.Dus weer ene pund om te zeggen dag suriname barsten jullie daar maar lekker kapot ik hoef niet.
  Geef mijn maar een EZEL WANT DIE BEGRIJPT BETER DAN HET SURINAAMSE VOLK MAAR GOED
  hun keus ik voel me ook gene suriname en heb er niks mee ben er alleeen geboren meer niet en als je het mijn vraagd dan zeg ik
  1HET LAND STINKT
  2DE MENSEN STINKEN ZIJN EGOISTISCH EN CORRUPT ALS DE NETE
  3 JE KAN OOK OP DE MASSAMEETINGS ZIEN DAT HET TYPISCH HET VOLK IS DIE VAN ETEN DRINKEN DANSEN EN SPRINGEN HOUD.HEBBEN DURE HOBBYS ENDE ENIGE MANIER OM ALLES VOORMEKAAR TE KRIJGEN IS HET DRUGSWERELDJE
  Suriname word een doorvoerhaven nu dus nederland verscherp de controle ,stuur die nieuwkomers meteen terug want ons nederland zit vol want ik neem aan als bouta zo goed voor ze zal zijn hoeven ze hier ook niet te komen of het nationaliteit hebben want ze kiezen voor het dure luxe drugsleven dus nederland laat ze oprotten naar hun land minister vamn vreemdelingenzaken WAKKER WORDENNNNNNNNNNNNNN
  GROETJES ROBERTO


  Maak melding
 43. ik ben blij dat het volk is heeft gekozen,
  voor wat men wil, ook al is het een gedeelte
  van het volk, kijk vooruit en werkt aan de toekomst zorg voor meer werk, en voor een beter leven in suri.
  schoerpioen.


  Maak melding
 44. #49 du
  ik sluit me aan bij de woorden van spong en verhagen.aldus #49 du

  eigenlijk zou de mega combinatie jou moeten bedanken voor de vele anti propaganda.

  je wordt bedankt en gecondoleerd voor de inspanningen dat jij al de tijd tentoon hebt verspreid op dit net.mede door jou stommiteit/achterlijkheid heeft front het niet gehaald.hoop dat jij hierdoor een zeer dure les hebt geleerd.


  Maak melding
 45. wie is nederland om te zeggen wij bepalen en niet nederland de wereld bestaat uit 188 landen dus vaarwel nederland ga andere landen lastig vallen ga naar indonesie ze zullen je verwelkomen als laat maar je weet het zelf wel uitbuiten was vroeger nu is het de 21 ste eeuw dag holland die blaka bakras komen terug succes ermee we hebben niets aan nederland de ontwikkelingshulp is meer dan uit buiting geweest ga verder maar wij zijn wel de 14 de rijkste land ter wereld gelukkig maar en rijker dan koeweit. gelukkig hadden ze die grondstoffen niet ge exploteerd anders waren die parasieten gebleven.ze hebben sud afrika geroofd bij ons is het niet gelukt jammer voor die blaka bakra en die indier mag terug naar india. misschien jaagt india hem ook wel weg ik hoop het want wij ,ongeacht ras geloof en huidskleur WIJ ZIJN EN BLIJVEN SURINAMERS DIT IS ONS LAND LANG LEVE DE REPUBLIEK SURINAME GADO DE WIE FESI MANG.LANG LEVE DE REPUBLIEK ZEGEN AAN ALLE SURINAMERS. WORD WAKKER GENOEG VOOR NU LATER MEER


  Maak melding
 46. Desi Bouterse for President.
  in 1980 waren 99% van de surinamers en nederlanders trots op Desi Bouterse inclusief
  Nederlandse regering toen hij coup pleegde om de democratie terug te brengen in Suriname.
  Terug brengen van de democratie gaat nooit zonder stoot en slag.
  Na de december moorden heeft men een strakke houding genomen tegen persoon bouterse.
  vergeet U niet er is groot verschil in
  persoon Bouterse
  Legerleider Bouterse
  politicus Bouterse
  Men moet wel van bewust van zijn dat heer D.Bouterse nu als politicus tevens aankomend president van Suriname met meeste uitdaging tot nu toe.
  Hij is de man nu op de juiste plaats om weer orde te roepen om de donkere gangen die nieuw front met Nederland aangegaan is halt te roepen.
  een voorbeeld:er word heel veel persooninformaties uit suriname gewisseld over het volk door nederland.
  Er is geen sprake van privacy bescherming in Suriname.
  Er is ook gezegd de crimelen hebben de hoofdbureau van de poltie kapot geschoten
  en nieuwfront zou gaan bouwen,helaas dit lukt niet,maar leukste is Dat de regering van Bouterse gaat dat bouwen (afbouwen).
  Dus regering Bouterse gaat bewijzen dat zij wel in staat zijn om dat af te bouwen.

  heer Paul Somohardjo is niet betrouwbaar,omdat hij niet zonder de advies van Nederland kan,want hij heeft heer Bram peper als adviseur genomen,dus Paul is ook niet overtuigend stabiel om de regering te leiden.
  men heeft opmerking gemaakt over de hervorming van distriktstelsel,maar men weet niet dat dit soort informatie alles in de handen van Europa beland.
  er moet zo asnel mogelijk persoonsgegevens in Suriname beschermd worden.
  Dus NDP moet goed en efficienter te werk gaan .
  bron hetuurvandewaarheid
  Shivan.B


  Maak melding
 47. Desi Bouterse for President.
  in 1980 waren 99% van de surinamers en nederlanders trots op Desi Bouterse inclusief
  Nederlandse regering toen hij coup pleegde om de democratie terug te brengen in Suriname.
  Terug brengen van de democratie gaat nooit zonder stoot en slag.
  Na de december moorden heeft men een strakke houding genomen tegen persoon bouterse.
  vergeet U niet er is groot verschil in
  persoon Bouterse
  Legerleider Bouterse
  politicus Bouterse
  Men moet wel van bewust van zijn dat heer D.Bouterse nu als politicus tevens aankomend president van Suriname met meeste uitdaging tot nu toe.
  Hij is de man nu op de juiste plaats om weer orde te roepen om de donkere gangen die nieuw front met Nederland aangegaan is halt te roepen.
  een voorbeeld:er word heel veel persooninformaties uit suriname gewisseld over het volk door nederland.
  Er is geen sprake van privacy bescherming in Suriname.
  Er is ook gezegd de crimelen hebben de hoofdbureau van de poltie kapot geschoten
  en nieuwfront zou gaan bouwen,helaas dit lukt niet,maar leukste is Dat de regering van Bouterse gaat dat bouwen (afbouwen).
  Dus regering Bouterse gaat bewijzen dat zij wel in staat zijn om dat af te bouwen.

  heer Paul Somohardjo is niet betrouwbaar,omdat hij niet zonder de advies van Nederland kan,want hij heeft heer Bram peper als adviseur genomen,dus Paul is ook niet overtuigend stabiel om de regering te leiden.
  men heeft opmerking gemaakt over de hervorming van distriktstelsel,maar men weet niet dat dit soort informatie alles in de handen van Europa beland.
  er moet zo asnel mogelijk persoonsgegevens in Suriname beschermd worden.
  Dus NDP moet goed en efficienter te werk gaan .
  bron hetuurvandewaarheid
  Shivan.B


  Maak melding
 48. Roberto, jij bent nieteens Surinamer, ik wwet niet wat jij lult. Jij die Suriname in geen jaren heeft gezien, komt nupas bijkijken. blijf in het land dat stinkt van de bakras. Alleen de luxe vandaar trekt jullie aan en niet de hollanders. Dus lul jij liever niet en jouw reactie heeft geen input dus, blijf waar je bent. Denk jij dat wij op jouw komst wacht duh??!Wie ben je in Godsnaam. Gewoon een grote lulzak, die niets van Suriname weet, dan van kranten, tvs ne radios.Laat Suriname een doorvoerhaven worden voor drugs, kijk jij maar hoeveel drugsverslaafden Nederland. Wie nem jij om over ons een oordeel te vellen. Wij kennen jou nieteens en jij lult maar uit je neks. BOEHHHHH!!!


  Maak melding
 49. megacombinatie….
  hoe ver wil je gaan…
  toen mensen van sme samen werkte met dictator b. die mensen kunnen geen functie krijgen met een verantwoordelijkheid.
  niet in het buitenland.
  de dame berkhout is een mooi v.b. maar een ieder die met een dictator werkt wordt niet als stipte eerlijke mensen gezien….hoop dat er geen dictatuur praktijken plaats vind…anders het je weer de poppen aan het dansen ,en zij die dan op hun beurt met een dictator zal doorgaan…zullen het zelfde weer meemaken…
  dus mensen die werken met de megacom.let er goed op wanneer jullie stoppen met samenwerking.
  u zeid gewarschuwd..uit amsterdam


  Maak melding
 50. megacombinatie
  is deze partij niet ,de partij die het sme volk aan elkaar bind?
  ik hoop dat het voor goed voorbij is dat sme etnisch gaat stemmen.
  er moesten offers vallen voor dat dit werd gerealiseerd.
  maar uit het diepste van mijn hart en ook uit amsterdam.wens ik het volk veel sterkte toe..God heeft ons alle soorten vormen en kleuren gegeven..hoe gaan wij met elkaar om..niet alleen in sme maar ook geld dit voor het hollandse volk of een ander volk van een ander land.
  dus zeg ik tegen het sme volk jullie hebben niet alleen gekozen voor democratie ,maar jullie jonge sme beginnen te beseffen wat God had gewild.
  toen wij kolonie waren was de bedoeling van de hollander verdeel en heers.
  het heeft nu 30 jaren geduurd en het sme volk heeft de kans gekregen om zo af te rekenen met het kolonialisme…
  is dat niet prachtig.
  en nu zullen sme mensen uit holland dit lezen en denken a mijn hoela..
  tegen die surinamers zeg ik blijf maar waar je bent …jullie sme blijven toch in de minderheid en worden niet verder ontwikkelt.
  als ik naar een creools feest ga zie ik buiten sme alleen maar creolen.
  als ik naar een javaaans feest ga zie ik alleen maar javanen
  als ik naar een hindostaans feest ga zie ik alleen maar hindostanen.
  dat betekent dat de surinamer nog steeds de wetten volgt van hun kolonisator..
  dus er is een overwinnning van het volk van sme in sme….met de overwinning van de megacombinatie….
  en daarom feliciteer ik uit amsterdam deze mensen van de megacombinatie …
  ga zo door….


  Maak melding
 51. Ik schaam me voor mijn Surinaamse afkomst. Gelukkig liggen mijn roots in India. Hoe dom kan een volk zijn om op deze man te stemmem.

  robert
  Een advies:Ga terug naar India naar jou laagste klasse want dat is jou plaats gezien jou denkwijze.Suriname wacht niet op jou en neem de Indiaase Nationaliteit dan hoef je niet meer te schamen voor je roots…..In zelfs India kijkt men neer op de Suri’s die met vakantie daar gaan.en ik kan het weten.Dus tjoep karee


  Maak melding
 52. Bouta brainwash is te werk gegaan, en hij is erin geslaagd.Kan hij Surinamers helpen in Suriname, met alleen Suriname, en het buitenland weg laten? Ja, door het land te verkopen om ze te helpen. Zie een maand later hoeveel ontevreden mensen van deze partij er zullen zijn. Surinaams bevolking is nog geen 1/2 miljoen, en toch kan een ieder niet te vreden zijn. Ik brijp dat; maar de meerderheid? Wat is fout gegaan?


  Maak melding
 53. Hoi Roberto uit Amsterdam,

  Ook ik zeg, geef mij maar een ezel want die zal ik nog beter begrijpen dan het gebrabbel van jou.

  Laat ik het zo zeggen wij waarachtige en oprechte Surinamers zijn echt blij dat jou soort, niets meer met het “stinkende” land Suriname van doen wil hebben, houden zo.

  Voor de rest heten wij zoals MC al heeft gezegd, elke Surinamer welkom die zijn bijdrage wil of kan leveren voor het verder ontwikkelen van ons geliefde Suriname, MC sluit niemand uit, maar wie zichzelf wil uitsluiten vooral doen zou ik zeggen.


  Maak melding
 54. Theo, het Surinaamse Volk, de Mega-combinatie en alle Mega-Combinatie sympatisanten:

  Middels deze, mijn oprechte felicitatie.

  Samen op weg naar een betere en welvarende Suriname.

  Suriname voorwaarts.


  Maak melding
 55. surinamers veel heb ik niet te schrijven ,vertrouwen mekaar geeft bouterse een kans hij is de man die we nu in su nodig hebben .leren vergeven anders wort su niets hij kan het .hij zal jullie bewijzen velen zullen niet eens zijn ,laat nederland niet voor jullie bepalen .kijk wat er nu in su gebeurt ,venitiaan geeft ons land weg .hoor die man niet in haitti thuis.


  Maak melding
 56. Matie NaMi,

  Hoe je het ook draait of keert, iedereen zal zich moeten neerleggen bij de verkiezings-uitslag. Het volk heeft haar eigen keus gemaakt. Je weet dat het niet mijn keus is.
  Tenslotte is dit de realiteit.

  Desi doet er goed aan om op de achtergrond te blijven en geen president te worden of mee te regeren. Hoewel hij onschendbaar wordt als president, zal hij zich de echte leider moeten tonen door deze onschendbaarheid niet te accepteren. Hij zal de echte leider zijn als hij het recht laat zegevieren door zijn proces af te wachten en zich neer te leggen bij de uitspraak van de rechter inzake 8 december.
  Hij zal de grote leider zijn als eenmaal zijn straf is opgelegd en zonder protest zijn straf gaat uitzitten.
  Maar als hij er voor zorgt dat het volk dat voor hem gekozen heeft in opstand komt tegen zijn berechting, dan is hij geen leider.

  Hoe zie jij de toekomst?
  Ik heb gemerkt dat MC werkelijk een combinatie is met vertegenwoordiging van alle etnische groeperingen in ons land. Je hebt gelijk als je zegt dat de etnische politiek hierdoor minder belangrijk wordt.

  Jij hebt gewonnen, ik heb verloren, maar laten we beiden hopen dat Suriname hier de vruchten van plukt. Daar gaat het uiteindelijk toch om?


  Maak melding
 57. Ach, moet je het volk nu feliciteren of sterkte wensen. Het volk heeft gesproken en het leeuwendeel is momenteel tevreden. Dus gefeliciteerd!

  Toch heb ik mijn bedenkingen over deze keuze, en rijst bij mij tevens de vraag; hoe is het mogelijk dat het Surinaamse volk heeft gekozen voor iemand die veroordeeld is voor drugshandel en momenteel (nog) als hoofdverdachte midden in een ander juridisch proces zit. Zo is, en denkt het volk niet. Dan ben je wel heel erg wanhopig en staat met de rug tegen de muur. Daarom mag Front goed over het antwoord gaan nadenken terwijl het zijn wonden likt.

  Ik ben van mening dat Meneer B. beter niet een gooi kan doen naar het presidentschap. Het zou hem sieren als hij alleen op de achtergond meekijkt, zodat internationale samenwerking in ieder geval kan worden gecontinueerd. Voor de rest is de NDP een normale politieke partij in een democratie.

  Ik heb altijd geroepen dat ze allemaal 1 pot nat zijn en – net als bij estafette- gewoon weer het stokje doorgeven om verder te gaan met frauderen, diefstal en corruptie.

  Toch hoop ik dat bij de vorming van de regering er een goede mix kan ontstaan, waardoor de samenwerking perfect zal verlopen. Als iedereen bereid is het beste te geven in het belang van land en volk, dan ben ik gerust. Dan weet ik ook zeker dat het land op een hoger niveau kan worden gebracht. Hoewel ik in Nederland woon, en voorlopig echt niet van plan ben te remigreren, hoop ik de komende jaren overtuigd te worden van de goede bedoelingen van de toekomstige regering. Ik hoop het beste voor land en volk omdat ik daar geboren ben, en nog familie en vrienden heb.

  Succes!!


  Maak melding
 58. Ja, zoals Brunswijk ook een veroordeelde,stemmen heeft binnengehaald,wat denk je zelf als Brunswijk had gewonnen was het precies hetzelfde.Waarom steeds de daden van Biuterse ter discussie stellen en dat van Brunswijk buiten schot laten.
  Het Surinaamse volk is tenminste eerlijk geweest en heeft zijn afschuw voor het wanbeleid van Vene en zijn bende kenbaar gemaakt.
  Een veel gehoorde ergernis in Suriname:Waarom die ongeschoolde slechterik Brunswijk wel en de goed geschoolde Bouterse niet.
  MegaC.haters gaan jullie je wonden likken,next time better luck.


  Maak melding
 59. Mi Mati DAS, what’s cooking, onderstaande snap ik al helemaal niet meer, you lost me here.

  “Desi doet er goed aan om op de achtergrond te blijven en geen president te worden of mee te regeren. Hoewel hij onschendbaar wordt als president, zal hij zich de echte leider moeten tonen door deze onschendbaarheid niet te accepteren. Hij zal de echte leider zijn als hij het recht laat zegevieren door zijn proces af te wachten en zich neer te leggen bij de uitspraak van de rechter inzake 8 december.
  Hij zal de grote leider zijn als eenmaal zijn straf is opgelegd en zonder protest zijn straf gaat uitzitten.
  Maar als hij er voor zorgt dat het volk dat voor hem gekozen heeft in opstand komt tegen zijn berechting, dan is hij geen leider.”

  Desi Delano Bouterse is momenteel al de enige echte Volksleider in Suriname, er is geen andere hoor, of had je dat nog niet door?

  Er komt geen berechting er hoort ook geen enkele berechting te komen, berechting door wie?? Berechting door de Front aangestelde politieke rechtbank? no way, geen enkele Surinamer hoort een berechting door deze rechtbank te respecteren, punt uit, uit den boze geen discussie punt.

  Deze hele rechtszaak is gepoliticeerd, zelfs tijdens de laatste front massameeting in Grun Dyari heeft Jessurun uitspraken gedaan betreffende deze rechtzaak, on-acceptabel.

  Trouwens niet Bouterse zal kiezen dat het volk in opstand zal komen; mocht men in Suriname in hun dolle kop halen om zoiets stoms te doen, het zal een spontane opstand worden, en dat zijn de meest gevaarlijke.

  Daarom zeg ik nogmaals, verklaar de zaak niet ontvankelijk. Bouterse belegd daarna een persconferentie, bied zijn verontschuldiging aan de nabestaanden, het Surinaamse volk enz. enz., verklaard dat er fouten zijn gemaakt en dat het hem oprecht spijt dat er door bepaalde zaken leed is geleden, zoiets nooit meer in Suriname, bla di bla.

  Daarna Zand ervover en we gaan met vereende krachten werken aan de ontwikkeling van ons land.

  Sorry DAS, maar jou voorstel slaat totaal nergens op.
  Bouterse zou volgens jou dus een echte leider zijn als hij zichzelf naar de slachtbank laat leiden door zijn politieke tegenstanders, dan zit ie 20 jaar te brommen en dan? heeft het volk daarom op MC gestemd????


  Maak melding
 60. hahahahahhahahahahaha waarom enige aanstoot nemen aan die Robert?Hij kan amper goed Nederlands typen hahahahah.
  Stuur hem naar de blanken om dit verhaal te vertellen,ik garandeer jullie dat hij als een getikteling wordt uitgemaakt,maar geen nood Wilders wacht op hem hahahaahhahaha.
  Suriname stinkt?is hij 1x naar India geweest?In de krottenwijken?Waar de mensen gewoon voor de deur schijten?
  Surinamers stinken?Goh die arme sloeber is zeker uitgemaakt voor stinkerd door de echte Nederlanders en denkt op die manier dat Surinamers stinken.
  hahahahahahaahah wannabe Nederlander Robert,blijf lekker hier van de sociale dienst genieten of de diensten van het Leger des Heils,Suriname heeft jouw soort niet nodig echt niet,daar is het HARD werken voor je centen handjes ophouders hebben ze niets aan.


  Maak melding
 61. Toch matie Nami,

  Kunnen wij geen van beiden bepalen of er een rechtszaak komt met of zonder berechting. Daar hebben we niet de macht en de middelen toe. We zullen het moeten afwachten.

  Kijk, de mensen die op MC hebben gestemd willen het proces niet. Dat zijn er heel veel. Toch zijn er mensen in het land die het proces wel willen om af te sluiten.
  Wordt Desi vrijgesproken dan kunnen ook de MCĂ©rs deze zaak afsluiten en verder gaan.

  Ik heb gemerkt dat wij elkaar, ondanks de verschillende politieke keuzes, fatsoenlijk aanschrijven en het zal ook zo blijven, toch?
  Vooruitgang van Suriname is ons beider doel.

  Tang boeng!


  Maak melding
 62. VOOR ALLE SURINEDS DIE IN GEEN EEUWIGHEID IN SU ZIJN GEWEEST, OF BETER GEZEGD HEBBEN GEWOOND EN SURI’S UITSCHELDEN VOOR DOM:

  Pas wanneer je hier woont (als Surined woon ik er sinds 4 jaar) begrijp je waarom mensen vandaag de dag voor MC hebben gekozen. Persoonlijk heb ik geen boodschap aan Bouta, gelet op zijn verleden.

  Ironisch genoeg is Bouta echter wel de enige die in de afgelopen 23 jr oor heeft gehad voor de noden van de gewone man en zo iedere verkiezingen meer zetels heeft weten te behalen. Ook heeft MC toegegeven fouten in de jaren ’90 te hebben gemaakt en gezegd het nu beter te willen doen. Bouta heeft vandaag de dag zoveel deskundigen om zich heen weten te verzamelen, die heel goed inzien welke nationale, regionale en internationale uitdagingen Suriname te wachten staan en die staan te trappelen met de nodige plannen.

  NF daarentegen heeft in de ca. 15-20 jaar waarin ze regeermacht had weinig gedaan om te voldoen aan de wil dan wel basisbehoeften van het volk (b.v. huisvesting, werkgelegenheid, behoorlijk bestuur). Dit hoewel NF op zijn minst 2 miljard verdragsmiddelen tot haar beschikking had.

  In plaats daarvan hebben zij de basisbehoeften gepolitiseerd en zo het volk afhankelijk gemaakt van etnische politiekvoering,partijloyalisme en het patronagesysteem. Vandaag de dag zitten (veelal incompetente)partij-loyalisten en familieleden op strategische overheidsposities alle voor het volk belangrijke initiatieven, van niet aan hun partij gelieerde deskundigen, tegen te werken. Hierdoor is de ontwikkeling van het land onnodig vertraagd en is veel hoger kader uit frustratie naar het buitenland uitgeweken. Stabiliteit is er wel en ook wel enige vooruitgang, maar mn voor een select elite groepje.

  Bovendien heeft Vene ten nadele van het volk toegestaan dat belangrijke staatsbedrijven/sectoren in verval zijn geraakt, terwijl natuurlijke hulpbronnen en Suriname’s vreemde valuta voor praktisch noppes worden weggedragen door multinationals en (illegale) vreemdelingen.

  Maar iedere verkiezing probeert NF het volk aan het eind van de regeringstermijn te paaien met vluchtig uitgevoerde show-projecten en tot vervelends toe te ‘gijzelen’ met de jaren ’80.

  Vandaag de dag gaat de Achteruitkijkspiegel naar ’80 en rancuneuze verkiezingscampagnes richting MC niet meer op. Immers, het verdeelt Surinamers en helpt pas afgestudeerden niet aan een baan of dak boven hun hoofd.Bovendien ligt de 8 december case al bij de rechter.

  De Surinaamse kiezers zijn kritischer geworden, willen vooruitgang en derhalve een regering die weet te dealen met de issues die VANDAAG de dag spelen. Zij hebben heel goed door dat Surinamers hun ontwikkeling zelf ter hand moeten nemen. De verdragsmiddelen zijn op!

  MC en DOE zijn 1 van de weinige partijen/combinaties die hebben begrepen dat er een paradigm shift moet komen en Surinamers (overal ter wereld)moeten SAMENWERKEN en ZELFVERTROUWEN moeten hebben om die issues te tackelen.

  Aan bemoeizuchtige praatjes van NL-politici en wel/geen bezoekjes van Koningin Bea hebben zij dus echt geen boodschap.


  Maak melding
 63. Nou beste sra-namangs, voor degene die op de partij van Bouterse gestemd hebben, jullie hebben het voor elkaar hoor. Bouterse heeft de verkiezingen gewonnen, weliswaar nog niet officieel, weet je wat ik grappig hieraan aan vind, de december moorden willen jullie wel vergeten maar de slavernij moet iedereen aan herinnerd worden, denken jullie hier maar eens over na, en denk dan maar eens aan de nabestaanden .


  Maak melding
 64. Nena #80,

  Lees de tweede alinea uit mijn reactie #75.
  Jouw reactie geeft hetzelfde weer.

  Ik ben geen Bouta noch Front aanhanger maar moet toegeven dat ook Front tot op heden er ook niet veel van heeft gebakken. Het is uiteraard ook niet zo dat ze niets hebben gedaan in hun regeerperiodes, maar er is geen progressie. Het volk snakt naar verandering en is bereid daarvoor bepaalde normen aan een kant te zetten.

  Dat kan alleen Front zichzelf aanrekenen.

  De uitstraling van MC wordt zeker beĂŻnvloed door de negatieve historie van zijn leider, maar het blijft een politieke partij in een democratie.

  In het leven is niets zeker, net zoals het ook niet zeker is dat MC de reddende engel voor het land is. Wat nu wel zeker is, is dat er weer hoop is bij de mensen.

  Ik hoop dat hun vertrouwen in MC de komende jaren uitbetaald zal worden. Uiteindelijk gaat het toch om vooruitgang voor land en volk.

  Succes daar in Su.


  Maak melding
 65. DAS Mi matie,

  Eerlijk gezegd heb ik geen moment getwijfeld dat ook jou doel is vooruitgang van Suriname. Een nette inhoudelijke discussie voeren met je politieke ’tegenstander’ moet kunnen vind ik.

  Trouwens alvorens ik verder ga, gisteren heb ik een gesprek van onze Lonnie gehoord, die gaf aan op de vraag, waarom hij wel met MC wil samenwerken, zijn antwoord was; We zijn politike tegenstanders maar geen politieke vijanden. Front was passe voor Lonnie dat moge wel duidelijk zijn, zijn antwoord vond ik mooi verwoord.

  Gelijk heb je als je zegt dat wij niet bij machte zijn om te bepalen als er een rechtspraak komt met/of zonder berechting, mijn antwoord is gelukkig, maar niet.

  Waar het mij om gaat, wat momenteel wenselijk is in Suriname, om de rust en eenheid te bewerkstelligen of te bewaren om zodoende met vereende krachten aan onze ontwikkeling en vooruitgang te werken?

  Jij ziet blijkbaar een berechting als noodzakelijk en ik vind dat het momenteel niet wenselijk is, ergo de verdeeldheid wordt groter en kan tot erupties leiden omdat het overgrote deel van de bevolking dit als een politiek berechting kan gaan zien (ze hebben geen verkiezing gewonnen en daarom willen ze hem nu opsluiten alleen om weer te gaan regeren).

  De engelsman zou zeggen, ‘you’re between a rock and a hardstone’.


  Maak melding
 66. Nederland probeert al jaren lang Suriname op internationaal gebied in een kwaad daglicht te brengen. Door allerlei leugens te verspreiden met als doel het volk van Suriname tegen elkaar op te hitsen en de economie van Suriname te saboteren. Terwijl hun voorouders meer dan de helft van de Surinaamse bevolking op brute wijze hebben uitgemoord. Wij hebben de Hollanders helemaal niet nodig. Er zijn genoeg andere landen waarmee Suriname samen kan werken. We hebben een bodem die rijk is aan grondstoffen. Ik wil daarom even weer de Surinamer waarschuwen voor de Hollander, omdat die helemaal niet te vertrouwen zijn.
  Slavendrijverij, Roof en Moord beheersen de geschiedenis van Nederland. Nederlanders zijn altijd de grootste en wreedste slavendrijvers geweest en dan hoef ik het niet eens te hebben over roof en moord praktijken. En dan zou je als Hollander door onwetendheid (omdat dat stukje van de geschiedenis voor jullie verzwegen is)kunnen zeggen van ‘ ja dat was toen, zij hebben het gedaan , maar de generatie Hollanders van nu heeft daar helemaal niets mee te maken’ . Dan kan ik jou zeggen dat de generatie van nu alles daarmee te maken heeft. Omdat je voorouders alles wat ze toen gedaan hebben, voor jullie gedaan hebben, zodat jullie het vandaag niet zo moeilijk hoeven te hebben. Dat ging gepaard met heel veel bloed vergieten en mensen levens. Mijn voorouders hebben nooit hun land verlaten om mensen in Nederland te gaan uitmoorden beroven van hun rijkdommen en van de rest slaven te maken , systematisch te folteren en te moorden om zo hun doel te bereiken, zodat ik het vandaag beter zou hebben. Nederland heeft ons van onze rijkdommen beroofd, om daarna daar in het westen een koninkrijk op te richten, om zo het gestolen goed te kunnen bewaken. Waar denk je dat het goud in de kluizen van de CENTRALE BANK die de economie van Nederland dekt , vandaan komt ?? Nederland heeft helemaal geen goud in de grond. Niet dat ik de generatie Hollanders van nu wil beschuldigen van dit alles. Sterker nog, ze hebben helemaal geen schuld. Maar laten wij wel even heel eerlijk zijn,, ze profiteren er ook van (ondanks er bloed aan kleeft)..Ik zal de geschiedenis nooit vergeten en zal hun voorouders die gruwelijke daden nooit en te nimmer vergeven,,en het hangt van het gedrag van de tegenwoordige Hollander af, als ik hun dat wel of niet aan zal rekenen..De ontwikkelingshulp is ons eigen geld. Is net als wanneer een dief bij je zou inbreken en je daarna zou zeggen dat je jou spullen terug krijgt onder bepaalde voorwaarden. Ik vertel alleen maar de waarheid. Zo ook over het gedrag van de Hollander en zijn mentaliteit. Dat ze een laf en schijnheilig volk zijn is alom bekend. De Nederlandse geschiedenis kent geen helden. Piet Hein was een zeerover, piraat en bandiet zoals velen van hun voorouders. Nederland is het enige land ter wereld waar de leiders en de leden van het koningshuis het land zijn uitgevlucht, en het volk aan zijn lot overgelaten hebben tijdens de tweede wereldoorlog. En dat laf gedrag van de Hollander herhaalde zich weer bij de moslimenclave in Srebrenica door Dutchbat. Wanneer het schip zinkende is, verlaat de kapitein het schip pas nadat iedereen in veiligheid gebracht is. Bij de Hollander geld deze regel niet. De kapitein is de eerste die het schip verlaat en aan wal toeziet hoe zijn passagiers verdrinken. De slavernij is geschied, omdat de mensen in afrika geen gelijke wapens hadden om het tegen hun voorouders op te kunnen nemen. Als de Afrikanen gelijke wapens hadden, ben ik er 100% zeker van dat hun voorouders door hun lafheid het nooit in hun hoofd hadden gehaalt om naar Afrika te gaan en de mensen daar het leven moeilijk te maken. EN DAT GESPUIS WIL MIJ VANDAAG DE DAG KOMEN ZEGGEN WELKE LEIDERS WIJ MOETEN KIEZEN ?? ALS ZE TEGEN ONZE DEMOCRATISCH GEKOZEN LEIDER ZIJN…EEN LEIDER DIE GELIEFD IS BIJ HET SURINAAMSE VOLK EN GEKOZEN IS DOOR DE MEERDERHEID, MOETEN ZE ZO SNEL MOGELIJK UIT HET LAND OPROTTEN !!!
  Groeten, Kunta Kenté


  Maak melding
 67. Ome Prinsi hier,

  Ik ben over de eerste rouw heen, nu kan ik ons volk enkel nog maar sterkte wensen. mi lobbi you all!! hopelijk worden we niet nog meer uitgebuit.

  Bewezen feit is dat in alle gevallen van het aan de macht zijn van de MC/MDP onze inkomens zijn gedaald. maar goed we krijgen wet ons toekomt en we hebben er zelf voor gekozen.

  Succes ouwe graai vos, (hij ziet ons allemaal als dome kippen waar je van kunt vreten)

  Prinsi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES