‘Bouterse niet welkom in Nederland’

107

PARAMARIBO/DEN HAAG, 26 mei – De voorman van de Nationale Democratische Partij Desi Bouterse is niet welkom in Nederland als hij president van Suriname wordt of in de regering komt. Dat zei minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken woensdag in reactie op de verkiezingsoverwinning van de partij van Bouterse, de Mega Combinatie.

Volgens de demissionair minister ligt het ook niet voor de hand dat koningin Beatrix in dat geval een staatsbezoek aan Suriname brengt. Verhagen benadrukte dat het nog helemaal niet zeker is dat de vroegere legerleider president wordt of dat zijn partij in de regering belandt.

De Nederlandse Tweede Kamer reageert voorzichtig en afwachtend op de overwinning van de oud-legerleider. Volgens het CDA, de PvdA en de VVD is het niet aan de Nederlandse politiek om een oordeel te vellen over de keuze van de Surinaamse bevolking, lieten ze woensdag weten.


107 REACTIES

 1. Alsof Nederland het enige land in de wereld is waarmee Suriname banden onderhoudt.

  Is de Nederlandse koningin in Suriname geweest na Suriname’s onafhankelijkheid? Denken deze domme Neanthertalers nou werkelijk, dat er 1 Surinamer in Suriname op haar komst heeft zitten wachten?

  Dream on….


  Maak melding

 2. Dit is de arrogantie van de Nederlanders die nog steeds niet snappen dat wij uit die melk en honing politieksystemen van ze willen stappen

  En wat moeten we met miss Bea in Suriname?
  Ze is vanaf 1975 niet geweest dus waarom zou ze nu ineens moeten komen? O belang dang?

  Maxime ruim eerst die troep in Nederland op voordat je verder over de grens kijkt.


  Maak melding

 3. Dan heeft hij pech want wij verkopen onze eigen broer niet het is geen 1863.
  En er zijn op dit moment vrij weinig Redi-muzu’s overgebleven in Su.
  Ook heel weinig Pieterbazen.
  Dus dan zeg je laat die man met zijn lulkoek verhalen.
  Hij toont op geen enkele wijze respect voor de Surinaamse bevolking.
  Denkt hij anno 2010 dat Suri’s als kinderen gaan zitten huilen omdat de Sint niet meer langs komt.


  Maak melding

 4. wat wil verhagen daarmee zeggen , denk hij dat we springen om zijn verdoemde land .
  weet je nog toen we voor jullie holanders maandag centen moesten verzamelen om jullie aarmoede te bestrijden ondankbaarschepsel dat je bent .
  het is niet meer voor het oprapen in suriname,je verschild niet veel van wilders ,met jullie omstreden politiek kijkdaar eens naar ,jullie moeten ons dankbaar zijn dat we nederland niet aanklagen voor genocide wat je voorouders toen met onze voorouders gedaan hebben ik ben een van de achterkleinkinderen van hun dus denk erom dat er een vloek op dit berust,en die blijft eeuwig bestaan ,stik maar in je eigen ellende .raaf


  Maak melding

 5. het zo de waar is vertrouwd hij zijn gasten. daarom hoop ik dat de pvv de verkiezing windt, die man spreek de waarheid en dat is moeilijk in nederlandse politiek te aanvaarden.


  Maak melding

 6. Maxime Verhagen is demissionair dus mag hij alles roepen of zeggen wat hij wil voor z´n partij
  Let wel, dit is geen standpunt van de Nederlandse regering want die is er niet !

  Surinamers laat je niet gek maken door deze kerels of uitspraken en denk in het belang van jou geboorteland.

  Power to the people of Suriname !


  Maak melding

 7. Beste lezers,
  laat het nu eindelijk een zware lesgeld zijn die het toenmallige regering nl. het nieuwfront moet incaseren.

  Men heeft duidelijk genoeg tijd gehad om het volk te dienen daar waar er naar gevraagd werd.

  Suriname heeft toendertijd zelf de onafhankelijkheid getekend samen met de koningin en prins uit nederland. Ze waren allemaal blij.

  laten wij nu samen met de nieuwe gekozen kandidaten het land verder gaan besturen, er is geen enkele invloed vanuit het buitenland vereist en nodig. laten wij nu zien of de overige landen het wel menen met suriname. Men moet niet naar de hoofdfiguranten gaan kijken, maar in het belang van het land en volk.
  Het heeft geen zin om oude koeien uit de sloot te halen en te gaan smijten met modder, wij moeten verder en ver voor ons uit kijken.
  Respecteer de resultaten van het surinaamse volk.

  Suriname heeft gesproken. MEGA COMBINATIE is de grote partij en dat hebben ze terecht verdiend.

  Love and Peace

  Radj GangaramPanday


  Maak melding

 8. Verhagen, ik neem aan dat je uit je eigen zak spreek want je bent nu op het ogenblik demissionair en moet je hopen dat jouw party bij de a.s verkiezingen in juni weer aan bod komt, wij surinamers hier in Nederland weten nu ook op wie we NIET moeten stemmen op 9 juni a.s. Over de koningin gesproken; die is sinds haar jonge jaren niet meer in Suriname geweest, haar moeder wel die was gek op ons land en wij op haar. U voorbarige uitspraak werkt polarisatie in de hand, stagneert en destabiliseert de vriendschapsband met ons Surinamers, gezien de wijze hoe er in Nederland met de belangen van de Surinamers die daar wonen wordt omgegaan en uwer uitspraak over de beslissing van het Surinaamse volk bij de verkiezing, wijst aan dat u de waardigheid van het Surinaamse volk niet hoog heb staan en wij hebben u ook laag ingecalculeerd. Na 300 jaar van Suriname geroofd te hebben en wat het surinaamse volk tijdens de waterramp in 1956 ( excuses als ik het jaartal verkeerd heb )voor Nederland heeft betekend, is er van jullie kant nog geen enkel respect voor ons volk, in Nederland worden de wensen van de marokkanen en turken eerder bediend dan de onze, ra ra ra ra, ik weet waarom, maar ik kan u verzekeringen, dat als jullie zo doorgaan met het behandelen van ons surinamers, het een keertje goed uit de hand gaat lopen, ik hoop dat het niet zo ver hoeft te komen. LANG LEVE HET SURINAAMSE VOLK EN LEIDERS, MAAR VOORAL LANG LEVE DESI BOUTERSE DE LEIDER VAN HET N.D.P


  Maak melding

 9. als DB pres word min van buitelanze zaken is hij vrij man om naar nl te komen zie art 8 het volkerenrecht van het wetboek prrrrrrroficiat het beste en kracht kies je mensen


  Maak melding

 10. neem hem niet kwalijk..hij stamt uit het koloniale tijdperk. 99% van de Surinamers weten niet eens wie hij is. Bea op staatsbezoek ?? What for ?? why ??
  Bea, welkom met vakantie, bye bye.


  Maak melding

 11. Verhagen, ik neem aan dat je uit je eigen zak spreek want je bent nu op het ogenblik demissionair en moet je hopen dat jouw party bij de a.s verkiezingen in juni weer aan bod komt, wij surinamers hier in Nederland weten nu ook op wie we NIET moeten stemmen op 9 juni a.s. Over de koningin gesproken; die is sinds haar jonge leeftijd niet meer in Suriname geweest, haar moeder wel die was gek op ons land en wij op haar. U voorbarige uitspraak werkt polarisatie in de hand, stagneert en destabiliseert de vriendschapsband met ons Surinamers, gezien de wijze hoe er in Nederland met de belangen van de Surinamers die daar wonen wordt omgegaan en uwer uitspraak de beslissing van het Surinaamse volk niet te respecteren bij de verkiezing, wijst aan dat u de waardigheid van het Surinaamse volk niet hoog heb staan en wij hebben u ook laag ingecalculeerd. Na 300 jaar van Suriname geroofd te hebben en wat het surinaamse volk tijdens de waterramp in 1956 ( excuses als ik het jaartal verkeerd heb )voor Nederland heeft betekend, is er van jullie kant nog geen enkel respect voor ons volk, in Nederland worden de wensen van de marokkanen en turken eerder bediend dan de onze, ra ra ra ra, ik weet waarom, maar ik kan u verzekeringen, dat als jullie zo doorgaan met het behandelen van ons surinamers, het een keertje goed uit de hand gaat lopen, ik hoop dat het niet zo ver hoeft te komen. LANG LEVE HET SURINAAMSE VOLK EN LEIDERS, MAAR VOORAL LANG LEVE DESI BOUTERSE DE LEIDER VAN HET N.D.P


  Maak melding

 12. Verhagen benadrukte dat het nog helemaal niet zeker is dat de vroegere legerleider president wordt of dat zijn partij in de regering belandt.

  Als je nog helemaal niet zeker bent dan spreek je voor je beurt meneer verhagen!!!!!!

  Maar ja….Het zijn andere tijden en er zit ook nog een andere Amerikaanse president in Washington die kennelijk de zaken nuchter bekiijkt en respect heeft voor een volk.Hij heeft tenminste nog de handen geschudt met Chavez van Venezuela maar zijn oorlogzuchtige voorganger Bush heeft het nooit gedaan.


  Maak melding

 13. De Surinaamse gemeenschap heeft gesproken. Een ieder zal zich daarbij neer moeten leggen.

  Suriname is een volwassen onafhankelijke natie die zijn eigen beslissingen kan en durft te nemen.

  Suriname gaat vooruit. Een ieder die het meent met Suriname zal dit als een stap voorwaarts moeten zien.

  Ik wens de nieuwe toekomstige regering en de Surinaamse gemeenschap het beste toe in de toekomst en ben ervan overtuigd dat er op 25-5-2010 een stap in de goede richting is gezet, eindelijk, na jaren.

  ” Wie de confrontatie schuwt zal altijd klein en afhankelijk blijven”


  Maak melding

 14. Suriname heeft al dat beetje geloofwaardigheid wat ze had verloren.
  nu gaan we zien hoe ongeloofwaardig bouterse is woorden moeten nu omgezet worden in daden . ik schat de toekomst van suriname onderleiding van bouterse heel sober in .


  Maak melding

 15. HIJ heeft hier ook niets te zoeken .Wat hij nodig heeft heeft hij in SURINAME en nog veel meer .Als SURINAME niet onafhankelijkwas oke dan had hij een probleem .OF als hij nu in de plaats van Henk AAron toen was om hier een grijp stuiver te komen bedelen oke dan .maar hij is nu de leider van een democraties gekozen winnende partij zo wie is maxiem verhagen die niet eens weet als hij nog gekozen word ? AS YOU know weer zo`n K.. nederlander die weer vooroordeelt.Zij gaan straks op hun knieen bedelen in SU. REMEMBER THE WATER PROBLEMS IN 1953.


  Maak melding

 16. Dit is typisch een reactie van iemand die te lang is blootgesteld aan eenrichtingsinformatie over de ontwikkelingen in Suriname.

  Ik zou zeggen, die Surinaamse dame van jullie is geen afspiegeling van de doorsnee Surinamer.

  We moeten het verleden niet vergeten, o nee? Waarom beginnen jullie het benauwd te krijgen als wij het hebben over 3 eeuwen slavernij en kolonialisme.

  Trouwens wanneer gaan jullie weer met een handelsmissie naar de Chinezen. Die zijn toch zulke lieverdjes met 10 schone vingers.

  Echte democraten zijn dat.

  Wat is de bedoeling van deze boodschap denken jullie echt dat de doorsnee Surinamer daar wakker van ligt?


  Maak melding

 17. Dank je wel Z.E Maxime Verhagen .juiste reactie .ik hoop dat Bouterse opgepakt wordt en voor de rest in de bak gaat zitten.15 december moorden.coke ? en wat we nog niet weten…..
  Suriname dient door bestuurlijke en kappabele mensen bestuurt te worden en niet door iemand die maar roept en roept.Bouterse heeft op geen enkel punt verstand van strategische politiek zaken.hij is sportleraar geweest.en ja met die capaciteiten kan je geen goede president worden >kijk maar naar VENE .dr in de wiskune
  Ik hoop dat God Suriname van hem behoed


  Maak melding

 18. De voorman van de Nationale Democratische Partij Desi Bouterse is niet welkom in Nederland als hij president van Suriname wordt of in de regering komt. Dat zei minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken woensdag in reactie op de verkiezingsoverwinning van de partij van Bouterse, de Mega Combinatie.Alsof Nederland de sleutel is naar de rest van de wereld.DDB zit echt niet te wachten op Nederlands bezoek en ik hoop dat de Nedrelandse delegatie, die de afgelopen periode Suriname plat liepen ook weg blijven.Ze hebben trouwens niets meer te bieden.Ontwikkelings geld is op.Volgens de demissionair minister ligt het ook niet voor de hand dat koningin Beatrix in dat geval een staatsbezoek aan Suriname brengt.Alsof de Surinamers niets belangrijkers hebben te doen, met respect voor de Koningin die men als wapen wil inzetten.Suriname voorwaarts……….de wereld en vooral China,India en Rusland worden eerlijke en goede Handels partners.
  GOD ZIJ MET DE SURINAMERS.


  Maak melding

 19. Wel,wel,wel, ik denk niet dat er 35 jaar na dato (nov.1975) nog ene Surinamer in Suriname geinteresseerd is in de komst van queen Beatrix, of dat een toekomstige president van Suriname zit te springen om een Staatsbezoek aan Nederland.

  Na 300 jaar kolonisatie weten de Surinamers immers dondersgoed WAT zij van een land als Nederland mogen verwachten, en is SME reeds lang bezig banden aan te knopen met andere landen waar zinvollere samenwerking mee te realiseren is.

  Nederland veroordeelt een Surinamer voor mogelijke drugsmokkel (met welk bewijs ??) terwijl hetzelfde Nederland Nederlanders,die wegens kinderporno in Brazilië of Thailand
  aangehouden zijn, middels hun eigen ambassades aan een nieuw paspoort helpt om het land uit te komen.

  Hoezo “twee gezichten” ???

  Dus Nederland “Ga uw eigen weg” en laat Suriname ook haar eigen koers varen.

  Laat het vingertje wijzen achterwege s.v.p. of wijs eens met dat vingertje naar NL zelf.

  In de 2e wereldoorlog “hebben zij het niet geweten” zeggen zij immers altijd, en verhalen over dappere verzetsdaden, terwijl zij procentueel in Europa de meeste Joden hebben verraden en uitgeleverd, om vervolgens de huizen van de Joden te PLUNDEREN.

  DAT VERTELLEN ZIJ NIET EN DE ANDERE MISSELIJKMAKENDE geschiedenis van de eeuwen durende Slavenhandel.

  Vertel die geschiedenis eens aan de Nederlandse jeugd. KEN UW EIGEN GESCHIEDENIS ALVORENS ZO HOOG van de toren te blazen.


  Maak melding

 20. Minister Verhagen:

  Bemoei je uitsluitend met jouw eigen land. Er valt in Nederland meer dan genoeg te doen.

  Wat dacht je bijv. van de opkomende overheersing door Marokkanen in Nederland. Deze bevolkingsgroep zal jullie een paar flinke (Arabische)scheten laten ruiken. Wat de Molukkers in de jaren 70 hebben geflikt, is slechts kinderspel vergeleken met wat de Marokkanen jullie zullen aandoen. Ik hoop van harte dat zij jullie dagelijkse leven in elke stad of dorp zullen verpesten en ondragelijk maken. Jullie verdienen niet beter. Amsterdam- West en Gouda is nog maar het begin. There is much more to come….

  Marokkanen zijn anders dan Molukkers en veel radicaler dan de slappe Antillianen of slappe Surinamers; een groep dus, die je niet zomaar in een hoekje wegdrukt. Zij zullen keihard terugslaan. Jullie Hollanders, zullen of je het wil of niet heel veel van jullie zgn. “eigen identiteit” moeten prijsgeven en ook de beste baantjes/posities aan hen moeten overlaten. Zo niet, staat jullie hele voortbestaan op de tocht.

  Dus Verhagen: bekommer je met je soortgenoten, liever om dit soort feiten en laat Suriname eindelijk met rust. Laat het eindelijk tot jullie doordringen dat Suriname Nederland gelukkig niet meer nodig heeft aangezien er meerdere wegen naar Rome leiden.


  Maak melding

 21. Het pad van hulp voor dit altoos getergd land loopt echt niet via den Haag alleen!

  Dat gezegd hebbende is Verhagen hier ook niet welkom. Gaat u maar zachtjes op het dak zitten.


  Maak melding

 22. So what en wat heeft sr dan te verliezen.
  vene en consorten zijn meerdere keren, naar Nl geweest wat is sr mee opgeschoten??
  vene is zelfs totaal 15?? jaar pres geweest, was altijd welkom in nl wat is sr mee opgeschoten.
  vene’s eigen ministers zijn op schiphol LETTERLIJK IN ( niet aan, maar IN) hun kont betast en vene keek er met een smile naar toe.
  bouta had ook tussen 80 en 85 ook zonder Nl veel meer bereikt dat vhp en nps in 50 jaar met hulp van nl ooit heeft kunnen doen. check this out!!!
  dat hij waarschijnlijk tegenstanders omgebracht heeft wil ik niet tegenspreken of goed spreken.
  Maar… wie heeft licht water en elektriciteit en asfalt gebracht naar de districten. A No lachmon a no arron. die zetten elektriciteitsmasten neer bij de districten kort voor verkiezingstijd en droegen alles weer weg naar par’bo na de verkiezing.
  Du of Vene ik daag jullie uit om dit tegen te spreken.


  Maak melding

 23. Bouterse heeft de verkiezingen gewonnen zonder enig hulp van buitenstaanders. Laat deze buitenstaanders buiten staan en niet lullen over Suriname. Verhagen zegt, wij moeten niet vergeten over Bouta zijn beleid in het verleden. Nee dat vergeten we niet, maar we geven hem nog een kans, hij is een geboren leider. Wij zijn ook niet vergeten wat jullie kolonisten met ons hebben uitgehaald, laat staan de slaventijd.Wij zijn niet vergeten!!! jullie bloedzuigers. Dank zij Suriname zijn jullie vandaag een rijk land. Jullie hebben ons uitgezogen en nu moeten de nakomers ervoor boeten. Wij hebben toen keihard gewerkt en we zullen het weer doen. Lul niet klootzakken bijmekaar.
  Let op wat er nu in jouw land gebeurt, bij ons is het al voorbij. Red wat jij nog kan redden. Wij hebben ons land gered.En gewoon ophouden met je neus in andersmans zaken stoppen. Je gaat lelijk op je neus vallen, joe kletskoek. Jij bent demissionair, dus jij moet minder praten. Het volk van Suriname is zich verder gaan ontwikkelen dan maar naar jullie pijpen te dansen. Wij in Suriname hebben genoeg mooie en jonge prinsessen,we hebben geen oude koningin nodig, die niets van Suriname wil horen. Anders was ze allang hier geweest.
  Nederlanders stikken jullie allemaal en de zg Nederlandse-Surinamers houden jullie je bek. Want di pina fadong ung long nanga un tere.Was je hier gebleven om het land te redden, had jij alle recht om te praten. Blijf waar je bent. We don’t need you
  shari


  Maak melding

 24. Suriname heeft je “nieks” gevraagd Maxje,en Bea nog minder !!
  Oprotten met je zogenaamde big stick policy
  uitspraken.
  in Su is er genoeg te doen,wij zijn doof voor jouw vals gejank !!


  Maak melding

 25. Ach God, meneer Verhagen is boos! Boos op het feit dat Surinamers hun eigen koers willen uitstippelen!!
  Bouterse veroordeeld wegens drugssmokkel…

  A vergeet iedereen dat het vorstenhuis van Oranje zich heeft verrijkt, omdat koning willem de eerste in 1824 een monopoliepositie had voor opiumvervoer uit Java? jarenlang? Iedereen sprak er schande van, maar Nederlanders zijn handelaren toch?

  B Is Mabel Wisse Smit niet de snuivende ex bedgenoot van topcrimineel Klaas de Bruin?

  C En was het niet de vader van Maxima, die ten tijde van het militaire regime in Argentinië met raad en daad heeft meegeholpen om meer dan 40.000 politieke tegenstanders uit de weg te ruimen, te vermoorden, tranen in de ogen latend van de dwaze moeders?

  D Toen Nazerbajev, een dictator en moordenaar die nog steeds alleenheerser is, en alle politieke tegenstanders voor het vuurpeleton plaatst en baas van Kazachstan is, twee jaar geleden naar Nederland kwam, kreeg hij van koningin Beatrix een staatsbanket, ondanks protesten van alle mensenrechtenbewegingen. Want de handelsbelangen zijn te groot.

  E Waren het niet de Nederlanders die in voormalig nederlands Indie in october 1740 in 3 dagen tijd 10.000 Chinezen de keel hebben doorgesneden en vermoord, zelfs vrouwen en kleine kinderen, omdat de Chinezen betere handelaars waren?

  F Was het niet vreemdganger en playboy Prins Bernhard die alle grootwild ter wereld afschoot, als fervent jager en toen hij zag dat er niets meer af te schieten viel, toen werd hij opeens een natuurbeschermer!! jaja en toen hij overleed, erkende hij zijn blanke europese buitenechtelijke kinderen, maar nooit zijn buitenechtelijke kinderen van Afrikaanse afkomst.

  Nederlanders en hun bemoeizucht!!! Je moet al die Hollanders uit Suri schoppen en ga zaken doen met de Chinezen. Wat hebben de Hollanders in 4 eeuwen gedaan in Suri? Hier werden vliegvelden, waterzuiveringsinstallaties, bruggen, spoorlijnen enzv. gebouwd en wat had Suriname? Niets, helemaal niets!! Het is aan meneer Bouterse en de NDP te danken dat er een Coppenamebrug bestaat in Suriname, en dat er een brug is die Paramaribo met Meerzorg verbindt. Wat geen enkele gekozen regering voor elkaar kreeg, kreeg Bouta voor elkaar. Arme boeren die nooit enig bezit hadden, bezitten nu eigen stukken land, de Weg naar Zee zo belangrijk voor de Hindoestanen wegens hun crematies, waar geen VHP-er ooit naar omkeek, is verhard door Bouterse, Saramacca heeft stroom en water leiding dankzij meneer Bouterse… Zo kan ik nog wel even doorgaan, wat die man allemaal aan positiefs heeft gedaan.
  Het belangrijkste: door bewuste racistische politiek beleid van Arron en Bruma na de onafhankelijkheid waren Hindoestanen tegen 1980 verworden tot vierderangs burgers, ze telden niet mee, werden behandeld als honden, marginaal, in 1980 stond het land daarom op de rand van een burgeroorlog, de man die dit heeft voorkomen heet Desi Bouterse!!! Hij heeft het racistische patroon van Arron en Bruma doorbroken, hij heeft gezorgd dat de etnische groepen nader tot elkaar kwamen, hij heeft waarschijnlijk duizenden doden voorkomen door een burgeroorlog te voorkomen. De 15 doden in 1982 blijven verschrikkelijk, daar ben ik me van bewust.
  Maar ik durf te beweren dat alle gekozen regeringen daarvoor en daarna, met hun economisch en sociaal wanbeleid voor duizenden doden hebben gezorgd. Hoevelen hebben zelfmoord gepleegd, omdat ze het niet meer zagen zitten? Hoevelen zijn het land ontvlucht, anderen ontredderd achterlatend? Hoevelen zijn gedwongen gescheiden, in de prostitutie beland, kinderen die hun lichaam verkopen, in de criminaliteit belanden, die op straat leven, anderen vermoorden, aan de drugs zitten door wanbeleid van gekozen regeringen! Bouta heeft misschien 15 mensen vermoord, maar Arron, Bruma, Lachmon, Sardjoe en Venetiaan hebben duizenden mensen vermoord!! Duizenden!! En duizenden in wanhoop achtergelaten, gezinnen ontwricht… Laten we het maar niet hebben over Nederland, het kleine landje aan de Noordzee, jarenlang op de zesde plaats als grootste wapenleveranciers ter wereld, in 2008 zelfs op de eerste plaats en nu op de vijfde plaats. Het land, waarvan alle pensioenfondsen hun geld 50 jaar lang hebben belegd in de wapenindustrie, in mijnen, in bunkerbommen….
  Het land dat Jozef Luns, ex-secretaris generaal van de Navo een staatbegrafenis met alle egards deed toekomen, terwijl deze man in zijn jonge jaren lid was van de NSB van Balkenende, ehh… sorry, Adolfje.
  Neelie smit kroes wordt misschien onze premier namens de VVD. Het was deze mevrouw Kroes die destijds minister van verkeer en waterstaat was en door de Algemene Rekenkamer op de vingers werd getikt, omdat er 250.000.000 (250 miljoen!!) gulden van haar ministerie spoorloos verdwenen was!! Haar beloning was een post in de EU, ook toen ze met haar man, Bram Peper, ex burgemeester van Rotterdam voor de rechter stond wegens sjoemelen met reiskosten. En moeten deze …Hollanders nu met een vinger naar Bouterse wijzen? Ik ben blij dat Bouta heeft gewonnen en van mij mag Nederland in de stront zakken!!


  Maak melding

 26. O nog dit, MIJN email hoeft NIET geheim te worden gehouden, ik ben Surinamer, ik hou van Suriname en ik hou van ALLE Surinamers en ik ben bereid om de gevolgen van mijn daden te dragen, ik verschuil me er niet voor, dus mensen die me willen bereiken: radjindre@gmail.com.
  En ja, ik heb jorka torie geschreven en zielcontact en ook ik vind de decembermoorden onverteerbaar en vreselijk voor de nabestaanden, maar ik ken ook de andere kant van het verhaal en ik wil niet dat een barbaars en onbeschaafd volk als de Hollanders weer alles gaan verknallen voor Suriname.


  Maak melding

 27. Dacht je dat de overige landen staan te trappelen om te gaan onderhandelen en handelen met een moordenaar en wapenhandelaar? Oh ja, was drugsdealer nog vergeten.
  Dit gaat niet alleen om Nederlands reactie.
  Suriname kan kennelijk nog steeds niet verder kijken dan zijn neus lang is.
  Bouw je 4 baans weg maar en je bruggen naar de buurlanden, dan kan Venetiaan over 4 jaar weer gaan puinruimen met de honderden miljoenen extra schuld.
  En nu maar feestvieren met Bouterse…


  Maak melding

 28. Typisch de Nederlandse hypocrytie. Ik denk dat Verhagen veel beter aan zou doen om zich te concentreren op de zaken in zijn eigen land, dan proberen de ontwikkelingen in ons land te beinvloeden!


  Maak melding

 29. slaap kindje slaap.suriname heeft niks meer aan een samen werking met de bakra:s er valt niks meer te halen.alle ontwikkelings gelden zijn opgemaakt door regering Vene.gewoon uitkijken naar nieuwe partners China India V.NL.volk van suriname kies als 1 maN VOOR ddb ALS PRESIDENT WIJ BEPALEN EN NIEMAND ANDERS.


  Maak melding

 30. Wat ben ik blij voor suriname!!!!
  En wat ben ik blij dat bouta gewonnen heeft.
  hoop dat die eindelijk een keer hervorming kan doorvoeren, en dat die zakkenvullers het een keer NIET voor het zeggen hebben.

  ik woon in NL, maar denk erover om me te gaan vestigen in SURINAME.
  als we hier op 9 juni nog meer belasting moeten dokken ben ik weg!
  op naar het beloofde land SURINAME!


  Maak melding

 31. Als Desi Bouterse president wordt van Suriname,ligt het niet voor de hand dat koningin Beatrix een staatsbezoek aan dat land brengt.Ook is Bouterse dan niet welkom in Nederland.Demissionair minister Verhagen zegt dat in reactie op de verkiezingswinst van Bouterse

  Deze man is net geschikt om als cabaretier op te treden.en denkt zeker,dat wij surinamers uit een achterbuurt in afrika zijn opgevoed.

  Romeo Hoost van het Comité 8 december herdenking denkt dat het kan betekenen dat Bouterse het proces
  dat tegen hem loopt accuut laatstopzetten.
  Hij heeft al gezegd tijdens een van zijn laatste massameetings dat hij een sociaal contract wil sluiten met de bevolking en daarbij passen nieuwe rechters die eerlijk zijn.Dat houdt in dat hij zichzelf zal vrijpleiten.Suriname is een rechtsstaat
  tot nu toe.En dat zal Suriname ook blijven onder hem,maar met kunstgrepen.aldus romeo hoost

  zie hier de bevooroordeling of is dit weer een uit de zovele angststoornis.


  Maak melding

 32. Ik denk niet dat er een Land ter wereld is, wanneer je internationaal serieus genomen wil worden, die het kan maken een staatshoofd te kiezen met een besmet verleden.Er zullen weinig landen zijn die met jou willen werken. Dan alleen Iran, Cuba,venezuela enz… Robert Mukabe heeft het ook geprobeerd echter zonder succes.
  Surinaamse dollar is hard. Daar hoef je geen econoom voor te zijn.Suriname slaat de plank volledig mis wanneer zij emotie laat prevaleren op ratio.NF heef Su op de kaart gezet. Heeft Su een hogere IMF ranking bezorgt.dwz dat Su op een verantwoorde manier is omgegaan met de beschikbare middelen waardoor zij makkelijk geld kan lenen, want iedereen leend ook nederland. Er is dus geld achetrgelaten . De vraag is wordt het op een goede, danwel verantwoorde manier besteed. Ik wens het Surinaamse volk sterkte en wijsheid toe.


  Maak melding

 33. Hoe meer vuil je op D.D,Bouterse, gooit, hoe sterker je hem maakt en dat is hoe de karma werkt.
  Er is ook iets anders en dat is vergis je niet in de politiek, met steun uit Nederland was het Front, verder gekomen en dat staat vast.
  Helaas ziet de Nederlandse politiek ook dat het Front, afstevende op herhaling van de jaren 70 en 80 en de uitkomst daarvan.
  D.D.Bouterse, heeft iets zeer menselijks gedaan en niet met even vuil gesmeten tijdens zijn campagne.
  82 was fout, de Binnenlandse oorlog was fout en helaas helaas, maar Front steunde de Binnenlandse oorlog.
  Wat niet fout was,is 25 Februari 1980,de ommekeer van een foute politiek en etnisch geraleteerd waardoor er onvrede was.
  De verworvenheid van D.D.Bouterse, was en is dat alle etnische bevolkingsgroepen toen met elkaar konden omgaan en nu ook omgaan.
  Dhr.Verhagen, mag de Wijj en Zij politiek in eigen land goed gaan bekijken en dan praten want ondanks alle middelen is er geen integratie en zal die er ook nooit komen.


  Maak melding

 34. bevolking vansuriname heeft verkeerd gekozen
  men heeft gekozen voor Bouterse, die achter de decembermoorden zat
  onschuldige mensen neerschieten, en als je mensen wil praten over bouterse, en men durft niet echt hun mening te geven, en bang zijn voor hun leven
  is dat dan vrij leven in suriname, en dat men niet echt hun mening durven te uitten
  vrijheid van meningsuitting noemt men dat
  en als men over bouterse schrijft, en niet ten gunstigste is van hem, dat men zelfs vervolgd wordt iiin het buitenland, en toch neergeschoten wordt door de aanhangers van bouterse
  zie de meningsuitting van u journalist van een krant bij u, doodgeschoten dus


  Maak melding

 35. Laat het nu een direct gevolg zijn dat Suriname ook zijn deuren direct sluit voor alle Nederlandse politici die voor een snoep reisje naar Suriname willen komen. Tevens dienen ook mensen als G. Spong te worden geweigerd. Het zijn dat soort surinamers hier in Nederland die het misvormde beeld van Suriname aanwakkeren.


  Maak melding

 36. We hebben de Olanders niet nodig.
  Mc dit is jullie kans om aan te tonen dat Surinamers niet afhankelijk zijn van olanders.
  DB gefiliciteerd


  Maak melding

 37. Trouwens laten we de geschiedenis boeken even openslaan he want deze familie of hun voorvaderen ( mi nabi trobi het blijft een plaksel) handelde vroeger tijdens de slavernij ruim in Opium.

  En daar hebben ze zich onder andere mee verrijkt. Dus sera bo kabei aub!!!!!!! meneer Verhaagsel


  Maak melding

 38. Wat heeft de jeugd van Suriname aan zo´n bezoek van Beatrix? Wat moet dhr Bouterse in nederland? Brazilië, Venzuela. China, Inia en Indonesië. Van deze opkomende economiën moet Suriname het hebben. Over 10 jaar gaan ze graag willen komen. En toch zijn welcom onder surinaamse voorwaarden.


  Maak melding

 39. DDB is intussen voldoende ‘gegroeid’ om zetbazen als M.Verhagen hun eigen kwijl te laten oplikken > ik verzin even wat : 1).B.regelt een bezoek aan Israel, terwijl V.daar is voor instructies hoe de moslims in NL harder aan te pakken 2).de israeliers regelen een ontmoeting tussen B.en V., waarin zij elkaars christelijke overtuigingen onderschrijven of de hoogte van een aflaat vaststellen >> wedden dat V.na terugkomst in NL een vergevingsgezinde standpunt tov DDB inneemt ?.


  Maak melding

 40. @23 denk je dan niet dat de heer D.D.B de surinamers niet in een hoekje gaat drukken als hij de kans krijgt????? als hij durft president te worden zal binnen 2 jaar de persvrijheid dusdanig zijn aangetast dat er geen een surinamer nog zijn mond durft te roeren en/of de echte waarheid zal horen en alleen nog maar zal worden gehersenspoelt door ndp/megablok propaganda, maar goed waarschijnlijk woon jij lekker in Holland en maak jij je daar niet druk om van je zit daar lekker rustig op je luie mars.
  Maar goed ik denk dat hij het toch niet aandrurft deze verantwoording van het presidentschap op zich te nemen want als het straks fout gaat kan hij niemand anders de schuld geven, dus zal hij achter de schermen blijven en dan andere verwijten maken net zoals toen met Bosje.
  Droom verder!!


  Maak melding

 41. Is het niet de Surinaamse bevolking die naar de Stembus is gegaan om zijn stemmen uit te brengen of niet? wat heeft Nederland daar mee te maken.Ik vind dat men de uitslag van deze verkiezing moet accepteren.Bouterse hoeft niet naar Nederland toe hij heeft toch zijn hele leven in Suriname gewoond of niet.Ik vind dit allemaal stront praat en niets anders.Het wordt tijd dat de Surinamers de relatie met Nederland anders gaan bekijken en zich meer gaan orie”nteren in het Caribisch gebied.


  Maak melding

 42. Wie neemt Verhagen nou serieus. Ten eerste is hij demissionair en niet onbelangrijk: als zijn eigenpartijbonzen hem als een pro-israelische (bevooroordeeld)politicus is. Dan heeft hij inderdaad niets te zoeken in Suriname. Maar laten wij surinamers (anno 2010) hem een lesje leren: de koningin en andere politici en zakenlieden die het met suriname menen zijn welkom!!!


  Maak melding

 43. Bouterse, hoeft alleen Verhage te antwoorden met:Let niet op mij,houd je bezig met Israel die dagelijks de mensenrechten met voeten betreedt,Israeldie bijna dagelijks vrouwen en kinderen vermoorden,mensen uit hun huizen zetten,die er sinds voor Palestina gestolen werd door Israel er woonden, om daarin Joodse boeven in te zetten,dat mag allemaal van die hypocriete Verhagen.
  Zeg ze Bouterse jij hebt Nederland niet nodig,de tijd van schoothondje spelen door Vene is voorbij.Er zijn meer landen in de wereld waar je terecht kan.
  Sommige blanke slijmerds,SurNeds,zullen gelijk in de pen springen om je ondankbaar te noemen ,who cares,Nederland heeft zijn ex-kolonieen nooit netjes behandeld alleen maar leeggeroofd en berooid achtergelaten,ze waren/zijn Nederlanders op papier verder niets.Mijn respekt gaat eerder naar Frankrijk,die zijn ex-kolonie alle rechten heeft gegeven als de Fransen,de euro heeft in Frans-Guyana dezelfde waarde als in Frankrijk,alles wat de Fransen toekomt is ook weggelegd voor de Frans-Guyanezen.Maar SOMMIGE SurNeds willen dat niet inzien,en zien Nederland nog steeds als hun redder in nood uchhhhhhhhhhh.

  WijdenBosch For President.


  Maak melding

 44. Een vreemde reactie van Verhagen. Nederland moet nu pas op de plaats maken met zijn felle reacties richting Desi Bouterse. Immers de schoondochter van Beatrix is niemand minder dan de dochter van een Argentijnse oorlogsmisdadiger Zorreguita. Die mocht ook eerst niet op de bruiloft verschijnen, maar inmiddels is hij de lieve opa van de 3 kleindochters van de koningin. Er loopt nu een onderzoek naar deze man in Argentinie. Ik ben benieuwd wat de Nederlandse regering zal doen indien er een aanhoudingsverzoek komt vanuit Argentinie. Zullen de Nederlanders dan ook zo reageren als nu tegen Bouterse en de vader van de toekomstige koningin van Nederland arresteren en uitleveren aan Argentinie. Ze worden binnenkort op hun wenken bediend. De piloot die enkele maanden terug is gearresteerd heeft al aangegeven dat de hele Argentijnse regering, incluis Zorreguita op de hoogte was van de dodentransporten over zee. Nederland wacht zeer binnenkort zijn eigen Bouterse in de persoon van Zorreguita oftewel de papa van Maxima. En de Surinamers hebben alle recht om hun eigen leiders te kiezen en ook hun eigen president. Geen enkele wereldleider heeft schone handen, op een of andere manier zijn ze bijna allemaal verantwoordelijk voor misdaden tegen de menselijkheid. De bommen in Afhangistan, Pakistan, Irak en andere delen van de wereld worden ook gegooid in opdracht van een of andere president/regering. De slachtoffers daar vinden deze regeringsleiders ook criminelen en moordenaars van hun geliefde families. We leven nu eenmaal in een wereld die bol staat van dood en verderf, maar het leven gaat verder en alleen de toekomst zal uitwijzen wie gelijk heeft. Een mens kan veranderen zegt men, we zullen het zien.


  Maak melding

 45. Men moet één ding goed gaan begrijpen.
  Als men Bouterse niet als Pres wilde hebben.

  Denk jij dat zij de NPS zo massaal zouden weg stemmen.

  En denk jij dat men op de zo vele politieke partijtjes zouden stemmen.

  Laten wij eerlijk zijn men is niet dom en ook niet gek.

  Men heeft bewust voor BOUTERSE gekozen en geeft hem de gelegenheid zijn werk te doen.

  Dit is DEMOCRATIE en men moet geen onnodige verhalen van vooral van hen die het liefst voor het buitenland werken luisteren.

  Als het buitenland zo goed was voor Su. waren wij even groot als NEW YORK of PARIJS.

  Maar bepaalde zien Su het liefst als plantage met stamhoofden aan het roer.

  Dus men heeft bewust gestemd niet anders…

  Wilde men BOUTERSE niet dan moest men niet stemmen op AC of VA of Doe of BVD enz.enz.
  Men heeft dit nagelaten en is gaan stemmen hoe men wilde en duidelijk niet tegen BOUTERSE maar voor eigen partij of belang of eigen mensen……..DUS LATEN WIJ EERLIJK ZIJN NIET TEGEN BOUTERSE.
  DAAROM DES FOR PRES NIKS EN OOK NIKS ANDERS.


  Maak melding

 46. De tijd dat wellicht de Vorstin naar Suriname
  gaat,dan is die Verhagen allang weg, laten we dat hopen, ik heb een tip voor je Maxim
  jij moet niet naar Suriname gaan, na 9 juni
  is het afgelopen met je, je bent geschikt voor een ministerie van hopeloze zaken, mocht ja mocht je een keer weer ten tonele
  verschijnen. Laat Suriname met rust, veel mensen zijn daar nu in een roes, maar jij snapt er geen donder van, daar in Suriname
  zijn ze eindelijk af van die sukkels!!!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 47. Beste meneer Verhagen,

  Dat u met meerdere maten meet en onbetrouwbaar bent wisten de meesten van ons al. (snake in de grass)

  Kabinet is gevallen, dankzij een vies en gluiperig spelletje van u.
  Wilt u dat wij u nog enigs serieus nemen, steek aub uw handen in eigen boezem.

  U hebt u mond vol van Dhr. Bouterse, en wat we wel niet moeten vergeten.

  Ik weet dat ik zeker niet moet vergeten wat mijn voorouders hebben meegemaakt.
  Dat uw voorvaderen barbaren, slavenhouders, zonder enige beschaving waren, en dat ze geen enkel respect hadden voor mens en natuur.
  Zie alle wreedheden.

  Dit wordt door uw president Balkende met trots genoemd “ de VOC mentaliteit”.

  Een paar voor beelden waaruit blijkt dat u geen principes heeft en dat dit u typeert;

  Olympische zomer spelen in China;

  De hele regering zat in CHINA ondanks de vele protesten over de mensen rechten daar.

  De Dalai lama mocht niet officieel worden ontvangen, (bedreigen van China) bang voor handels betrekking.

  Als de naam Bush valt in de regering, wordt u zo mak als een lam, (knikkende knieën) heel nederig.
  Held op sokken.

  Ik denk dat u Suriname harder nog heeft dan andersom.

  En geloof u mij We zijn Nederland liever
  Kwijt dan rijk.(raadpleeg de geschiedenis boeken)

  En dat de koningin niet naar Suriname wil/mag prima.

  Argentinië is veilig, en de vader van Maxima die heeft schone handen.

  U bent een hypocriet, en heel erg laf.(tegen groten landen niets durven te zeggen, dom weg volgen oorlog Irak, Afghanistan, (Uruzgan) en tegen mijn Suriname een beetje de stoere man uithangen.

  U bent voor mij de Pussy van de klas.

  DAG


  Maak melding

 48. verhagen, moet goed na denken wat hij zegt.er zijn ook veel hollands in suriname DESI BOUTESE IS DE LEIDER VAN SURINAME. EN HET SURINAMES VOLK WILLEN HEM HEBBEN als leder GOD ZEGEN SURINAME


  Maak melding

 49. Terecht!!!

  Minister Verhagen heeft terecht zijn mening geuit.

  1. Het gaat niet dat om Suri, neen, maar wel om de 300.000 Suri-Ned, die vallen onder Verhagen.
  2. Ondanks dat er tientallen Bijmelfiguren juichend hun baas hebben gefeliciteerd, blijven er duizenden over die een andere mening hebben en niet in de Bijlmer wonen.
  3. Er is een reden waarom die mensen hier zitten, maar aangezien jullie aan verstandsverbijstering, “a la achteruitkijkspiegel” lijden, heeft het geen zin om dit te herhalen.
  4. Het Nederland-syndroom, ondanks dat het 300 jr. geleden is, is jullie ingestampt. Een soort van partiële verstandsverbijstering, want de rest zijn jullie voor het gemak effe kwijt.
  5. Het Internationaal Gerechtshof zit in Nederland, dus een beetje logisch hé, dat Verhagen wel alert moet zijn, aangezien er een nog niet vervulde straf loopt, weet je nog, of is dit ook weggedrukt middels “geheugenverlies”.
  6. Elke Suri-ned heeft familie in Suriname, en had je dezelfde kansen gehad, dan had je die ook met beide handen aangegrepen. Daarom is het belangrijk dat Verhagen zijn standpunt verduidelijkt. Jullie zijn niet alleen op de wereld, nee, deze mensen hebben ook familieleden in Suri, die weliswaar op een andere kleur hebben gestemd.
  7. Verhagen kijkt wel uit, om te bemoeien met de binnenlandse politiek, dat moeten jullie zelf oplossen met de Chinezen en Brazilianen.

  Persoonlijk ken ik alleen maar NDP’ers die geld zat hebben(ja, Suri is klein, iedereen is ergens je oom of tante), dus die zullen er niet onder lijden, die zijn vaak in Nederland dus.., maar het plebs… tsja…


  Maak melding

 50. Gelukkig is dit een persoonlijke reactie van de heer Verhagen. Maar zulke uitspraken is niet meer vreemd voor ons. De arrogantie druipt er vanaf. Ook de NOS heeft er een handje van. Ik citeer “President Bouterse” niet welkom in Nederland. Hoezo???? Bouterse heeft terecht de opmerking geplaatst dat de wereld niet bij Nederland eindigt. Nederland moet weten dat Suriname niet meer afhankelijk is van hun. De oude politiek in Suriname heeft drastisch gefaald naar hun streven naar vooruitgang. Op regionaal niveau zijn onze toenmalige leiders (NF) komen bedelen. Wij Surinamers hopen dat dit een afgesloten tijdperk is geweest. Suriname heeft zoveel ellende gekend dat ze Nederland nu mogen laten varen. Wij hebben Nederland niet meer nodig. Deze zelfde Nederland is mede schuldig aan de aan de coup die heeft plaatsgevonden met alle gevolgen van dien. De decembermoorden zijn niet goed te praten en moeten hoe dan ook onderzocht worden. Schuldigen moeten ook berecht worden. En als de heer Bouterse schuldig bevonden wordt, zal hij ook voor de consequenties moeten instaan. Alleen maar om die reden is het verstandig dat de heer Bouterse niet gaat voor het presidentschap. Er zijn teveel onduidelijkheden over de decembermoorden. Zo simpel is dat. Anders is hij geen waardige leider van een democratish land. Jammer dat de hele militaire periode niet belicht wordt (vanaf couppleging tot einde tijdperk). Deze periode verdient een grondig onderzoek. Er is zoveel gebeurd. Allemaal het gevolg van grove wanbeleid van de oude politieke garde. Deze oude politieke garde moet tot het verleden behoren. Deze mensen mogen niet terug. Anders vrees ik het ergste weer. En aan Nederland wil ik zeggen: “LAAT ONS MET RUST”. Wij lossen onze problemen zelf op. De NPS en de oude garde binnen de VHP mogen gaan genieten van hun pensioen. Ik ben benieuwd naar de kracht van de NPS binnen het NF. Tegen de vernieuwing binnen de VHP wil ik zeggen: “STAP UIT HET NF EN GA SAMENWERKEN MET MC EN EVENTUEEL VA.


  Maak melding

 51. Meneer Verhagen, Nederland is niet het enigste land op deze aardbol. En als de Koningin voet op Surinaamse bodem zet,gaan we met z’n allen gillen en dranghekken omver duwen.
  Als dat niet helpt, gaan we in Susuki swift’s rijden!!!!!!!!


  Maak melding

 52. Veel NFers, wonen ook in Nederland bv sardjoe zijn vrouw penderlt op en naar van Sur.naar Nederland.
  En dat mag allemaal van sommigen.
  De Nederlandse MegaC.aanhangers wonen veelal niet in de bijlmer zijn juist de NPSers,is te merken aan no.54,zich zelf duidelijk in de spiegel kijkend, ik althans niet,ik woon in een mooi bloemendorpje,hoe rijm je dat dan.
  De FrontStonters zijn slechte verliezers,nu worden de MegaCers voor alles en nog wat uitgemaakt pffffffff.


  Maak melding

 53. Onbegrip!

  Eigenlijk begrijp ik niet waarom de aanhangers van Bouterse zo’n hekel of haat koesteren jegens Nederland en de vele in Nederland woonachtige Surinamers. Waarom?

  Alle zogenaamde leiders die hun volk ophitsen tegen een andere staat of inwoners van die staat zijn uit op oorlogsvoering. Dat heeft de geschiedenis bewezen. En een oorlog tussen Suriname en Nederland kun je op je grote achterwerk schrijven. Komt nooit!

  Maar waar komt de haat vandaan? Is het omdat Bouterse ooit in Nederland veroordeeld is? Is het de jaloezie van de Valuta-rekening? Is het een kleuren-syndroom? Rassenhaat? Of is het de onmacht om je in te houden tegen vrijheid van meningsuiting? Is het de warmte? Of het temperament en euforie dat loskomt na een gescoord doelpunt of een overwinning? Ik begrijp er geen snars van!

  Niemand die nu in Suriname of in Nederland leeft heeft zelf de Slavernij meegemaakt. Zeker de jonge mensen die op Desi gestemd hebben niet. Die redenen kunnen we dus vergeten. Maar waarom die haat? Ik proef het in heel veel reacties hierboven en begrijp er niets van. OK! We zijn kolonie geweest.
  Maar zonder het koloniaal verleden zaten we ergens in Swaziland, Ghana, India, Indonesie in een of ander vluchtelingenkamp of droge reservaat opgesloten en hadden we te maken gehad met Mugabe of rassenhaat in Z-Afrika, maar ook met het kastensysteem in India en Indonesie. Vanwaar die haat?
  Velen van ons hadden het niet overleefd in de Afrikaanse rimboe of Indiase sloppenwijk. Vandaag zijn we deels een gefatsoeneerd volk, eten met vork en mes, hebben de mooie mogelijkheid om te studeren in welke moderne richting we ook wensen. We hebben te eten, rijden in SUV’s en kunnen onze kinderen een toekomst bieden, dat allemaal dankzij de kolonialisatie. Dus die redenen kunnen we ook vergeten; maar waarom die haat? Ik snap er de ballen niet van!
  Is het het minderwaardigheidscomplex? NEEN!!!
  Een Surinamer is nooit minderwaardig maar durft wel een ander die klassificatie te geven. Vanwaar al die haat?

  Streven naar gelijkheid, saamhorigheid en vrijheid siert het volk dat daarvoor gaat.
  Maar verdeeldheid zaaien en haat, is de oorzaak van ondergang. Surinamers, pas op!!!

  Bijna iedere in Suriname woonachtige heeft familie in Nederland wonen. Familie die om hen geeft en die ze altijd zal helpen in moeilijke tijden. Familie en vrienden die niet betweterig willen overkomen maar juist de economie in Suriname willen stimuleren.
  Familie die keihard in weer, sneeuw en wind jaren lang heeft gewerkt en iets opgebouwd waarmee ze velen in Suriname ondersteunen.
  Familie die als Nederland er niet was, niet tot die mogelijkheden in staat was.
  Waarom al die haat? Als ik jullie was zou ik die haat omzetten in daadkracht en helpen Suriname op te bouwen in plaats van afgeven op anderen.
  Jullie hoeven de Surinamers in Nederland niet dankbaar te zijn want ze doen gewoon hun plicht. Doen jullie in Suriname ook je plicht en ga werken aan de opbouw van je land zodat je oprecht kan zeggen dat je geen hulp van buitenaf nodig hebt. Van niemand!

  Dat siert een volk dat zegt dat ze trots is.


  Maak melding

 54. Ik begrijp jullie niet hoe kunnen jullie goed vinden dat iemand als bouterse in nederland of ergens anders in de wereled toegelaten wordt .VERGEET NIET WAT DEZE MAN GEDAAN HEEFT.Ik ben volkomen eens met verhagen .


  Maak melding

 55. Een demissionair minister die voor zijn beurt praat kan juist de politieke verhoudingen op scherp zetten.
  Wat de veroordeling betreft inzake de Stellendamzaak, is dhr.Patrick.van.Loon, sinds enkele jaren spoorloos nadat hij is omgekocht om tegen Dhr.D.D.Bouterse, te getuigen, dit staat op Schrift en zal binnenkort worden bewezen.
  Wat de 8 December, zaak betreft,kan ik met alle stelligheid zeggen dat dhr.Bouterse, de zaak bij de rechter zal laten en nimmer van plan is geweest niet te getuigen ongeacht of een staathoofd onschendbaarheid geniet.
  Nee er komt een verrassing uit de toverhoed van Pandora en dat het een politiek proces is, ach dat zie je toch ook nog al ben je blind.
  Wat wij ook nooit moeten vergeten is dat een militaire eed, heilig is tussen staatshoofden, schend je die, dan pas sta je er alleen voor!!!!!!!!!!!!!!!!!
  De waarheid zou velen het schaamrood op het gezicht doen krijgen,helaas doet het de ene niets vanwege hun macht en de ander, de hitsers die blijven alleen achter.

  Alle niet westerse staatshoofden zijn in eerste aanleg gecreeerd dan verguisd, tot ze zelf kracht kregen van een betrouwbaar volk.
  Bang om een doos levensmiddelen uit Nederland
  Bang om die 50 euro uit Nederland
  Bang voor de macht van Nederland
  Bang om herhaling van 80/82
  Bang als anderen wel over 300 jaar geleden willen praten,maar 40/45 baja, nanga 4 Mei, vieren ze alsof het een pre is, tja ik sta ook even stil, en toch voel ik dan de zweep slagen van mijn tro tro!!Maar is het niet Nederland die een tachtigjarige oorlog heeft gehad, 80 jaar baja, 80 jari feti, kiri, na so so kiri mang alla VOC mentaliteit
  Bang om zelf eens op te staan en te zeggen wij doen het zelf
  Maar vooral bang om niet meer bang te zijn!!

  Hebben de Surinamers in Nederland om de oorlog in Afghanistan, of om terug te gaan naar mijn tijd in Libanon of etc,
  Hebben wij Surinamers om de oorlog in Irak, gevraagd
  Hebben wij Surinamers dan geen trots
  Is het Kwakoe toernooi zo heilig dat jullie niet beseffen dat , ook dat een vorm van knechten is door je eigen volk,want 6 wekenlang spek je zijn portemonne om straks geen schoolboeken en kleding te kunnen betalen, zo bang zijn Surinamers en zo afhankelijk van wat een ander zegd.

  Massa media puru…ini un ede

  Ach de AIVD heeft nu weer enkele namen om te noteren!!!


  Maak melding

 56. Brantimaka nog gefeliciteerd met de overwinning van het surinaamse volk en de Mega-Combinatie. Verder moet ik op merken dat; het niet is, of dat de hr.Bouterse president moet worden van suriname, hij moet het zeker worden. Deze keer moet hij zelf de kar trekken om de toekomstige generatie te laten zien hoe het moet.

  Hij die de echte leider is van de revolutie moet de voortouw nemen in de organisatie en bestuur van ons land. Het is bewezen dat hij alleen in staat is het volk te inspireren en de bestuurders team onder controle te houden om de ontwikkeling te trekken voor suriname.

  Het is niet voor niets, dat degene die ons land achter wil houden de hr. Bouterse wil uitschakelen om president van suriname te laten worden. Zij weten dat hij de visie en de doorzettings-vermogen heeft om suriname tot een eerste wereld land te maken. Vandaar dat de onderdrukkers van het surinaamse volk, die ook wereldweide vertakking heeft, de hr. Bouterse probeert te isoleren in suriname. Daarbij komen zij steenvast met de stelling dat de hr.Bouterse in ieder-geval geen president van suriname mag worden.

  Tegen deze stelling van de criminelen onderdukkers der mensheid dienen wij krachtig stelling te nemen. Wij als surinamers moeten op allerlei manieren proberen onze landgenoten bewust te maken tegen deze manipulators , die ons volk stelselmatig in armoede willen houden.

  LEVE DE REVOLUTIE, HET SURINAAMSE VOLK ZAL OVERWINNEN.

  Brantimaka power, het gaat je goed en blijf aub schrijven.


  Maak melding

 57. geachte Rebel.
  als Nederlander en getrouwd met een Surinaamse vrouw vind ik het toch jammer dat er door U gepraat wordt over de aanslag tijdens Koninginnedag 2009, want dat is de verwijzing in Uw reactie ( Suzuki Swift )
  Het valt mij altijd op dat veel Surinaamse mensen blij zijn met de Onhafhankelijkheid.
  Ik kan me dat goed voorstellen want de geschiedenis laat vervelende dingen zien!
  Maar waar veel Surinamers ook goed in zijn is heel hard roepen en klagen, maar de handen uit de mouwen steken ho maar…?
  Suriname is een mooi land waar je iets moois van zou kunnen maken,maar ik betwijfel het of U meneer Rebel daaraan een grote bijdrage zal leveren en zo trots te kunnen zijn op Uw land?
  Veel succes en troost: De Koningin zal je niet lastigvallen.
  groetjes uit Nederland!


  Maak melding

 58. wo 26 mei 2010, 18:50

  President kan niet worden aangepakt.

  DEN HAAG – Als Desi Bouterse president wordt van Suriname en hij koopt een ticket naar Nederland, dan lijkt hij vooralsnog niet te kunnen worden opgepakt. Hij is hier bij verstek veroordeeld wegens drugshandel.

  Het Wetboek van Strafrecht volgt in artikel 8 het Volkerenrecht en bepaalt dat zittende staatshoofden, regeringsleiders en ministers van Buitenlandse Zaken strafrechtelijk ‘immuun’ zijn voor de tijd dat ze hun functie uitoefenen.

  Het ministerie van Justitie wil zich niet uitlaten over de zaak-Bouterse op zich, maar verwijst naar het wetboek


  Maak melding

 59. Als Desi Bouterse president wordt van Suriname en hij koopt een ticket naar Nederland, dan lijkt hij vooralsnog niet te kunnen worden opgepakt. Hij is hier bij verstek veroordeeld wegens drugshandel.

  Het Wetboek van Strafrecht volgt in artikel 8 het Volkerenrecht en bepaalt dat zittende staatshoofden, regeringsleiders en ministers van Buitenlandse Zaken strafrechtelijk ‘immuun’ zijn voor de tijd dat ze hun functie uitoefenen.

  Het ministerie van Justitie wil zich niet uitlaten over de zaak-Bouterse op zich, maar verwijst naar het wetboek


  Maak melding

 60. Bouta proficiat!!!! De eerste stem had je al toen van mij. Verhagen even diemen a.u.b.!! en weet wel wat je zegt!! Jij gefeliciteerd met je Beatrix. Bouta loop vrij rond maar Beatrix niet. wat een buitengewoon leven heeft toch deze Bouta. Bouta heeft Nl niet nodig. Integendeel!!!

  Bouta gaat verder en jij niet! Hij wil ook niets van NL te maken hebben. Crises tijd he??? geen uitbuiterij meer he?? met economie in NL gaat ook niet goed he vanaf 1975!!! alleen maar bezuinigen en de ingezetenen bloed uit de nagels uithalen. Ik weet dat het jullie Blanke-Hollanders geen pijn doet.

  Ga jij maar verder met jouw idiealen voor Nl en Bouta voor SME!!! was de JOGO wel lekker bij WATERKANT??? Succes!!! en Bouta ook.


  Maak melding

 61. Mr verhagen,dit bedoel ik nou met HYPOCRITEN vooroordelen,bouterse hoefd helemaal niet naar nederland wat moet hij hier zoeken,niets WIJ SURINAMERS HEBBEN GEKOZEN en dat moet u gewoon accepteren mr verhagen, het is ons land die jullie nederlanders hebben vernietig en uitgebuit vandaag aan de dag rijd de koningin in een gouden koets waar komt al dat goud vandaan het is SURINAAMS GOUD WAAR IN ZIJ RIJDT,mr verhagen begin ervoor te zorgen dat onze miljoenen terug word betaald aan het surinaamse volk,zorgen jullie er voor dat die troep die jullie hebben achter gelaten komt opruimen,dat de koningin niet naar suriname gaat voor die plechtige ceremoni moet je aan haar overlaten,de toenmalige nederlandse regering met het konings huis en een paar grote koppen in suriname hebben er toe geleid dat we zo een benaarde situatie moesten meemaken,maar mr verhagen het is afgelopen OVER D>D>B> kunnen jullie niet overheen lopen zoals jullie met vorige regeringen deden,niet bij deze en dat weet nederland ook,vandaar dat jullie hem zo tegen werken,maar dat is hij van nederland gewend DUS “”HET VLOK HEEFT GESPROKEN””


  Maak melding

 62. Suriname heeft de Nederlandse regering echt niet nodig. Maar er wonen ook nog eens 250.000 Surinamers in Nederland, die aan veel familieleden geld en voedselpaketten sturen. Ook gaan ze vaak naar Suriname terug op vakantie. Deze bedragen gaan om vele miljoenen en dat helpt de Surinaamse economie. Niet voor niets begint Suriname als vakantieland zo populair te worden. Dit kan ernstig in gevaar komen op deze manier. Ook wordt Bouterse international gezocht en mag hij Suriname niet uit. Hoe kunnen we op deze manier zaken doen? We hebben juist andere landen nodig om zaken te doen en economisch te groeien?
  Het volk heeft gekozen, maar Bouterse aan de macht is geen slimme zet. We kunnen wel heel trots denken dat we het zelf kunnen, maar geen enkel land kan het alleen. Dat de NDP de enige partij is die hier wat aan kan veranderen is duidelijk. Ik denk dat we op deze manier twee vliegen in een klap kunnen slaan. Bouterse als machtige man achter de schermen en een jonge frisse president kandidaat van de NDP als president. En ons aandacht richten op Zuidamerika en niet op de rest.

  Perry


  Maak melding

 63. Het is geen haat wat er speelt,zie het maar zo:Nederland meet met 2 maten,Israel is nog nooit veroordeeld wat zij met de palestijnen doen,vrouwen en kinderen worden vermoord,de huizen waar de Palestijnen generaties lang inwonen worden nu ingepikt door de Joodse boeven,maar als het om het zwarte voolk gaat staat Nederland als 1st in de rij om hen te veroordelen.
  De apartheid in Zuid-Afrika werd niet veroordeeld Nederland(vooral de Shell) deden rustig zaken met die racisten,of wil je anders beweren.
  Wilders die laat openlijk blijken dat hij een racist is:onderzoek naar de kosten van de migranten waaronder,ook de Surinamers vallen,niemand van de Nederlandse politici die dat veroordeeld.
  Dus DAS,het is echt geen haat,als de Surinamers voor Bouterse stemmen mogen ze,vraag je je ook af waarom zoveel Nederlanders voor Wilders stemmen?

  Moeten we de slavenhandelaars/houders dankbaar zijn?Ik vind van niet,als deze blanken nooit als piraten de wereldzeeen opgegaan waren en ieder mens in hun waarden hadden gelaten,was de wereld een prachtige plek om te leven,zonder terreur,oorlogen,ziektes enz.enz.
  Vandaar dat de veelal zwarten,voor profiteurs worden uitgemaakt hier in Ned.ze verwachten nog steeds dat jouw soort,DAS,nog steeds danke danke meester zeggen.
  Nogmaals zonder de blanke overheersers,zat ik misschien nu in de jungle van Indonesie of India,lekker te genieten van de wilde natuur en jij misschien in jungle van 1 of ander Afrikaans land,waar die mensen ontzetten gelukkig zijn,nav groeten uit de Rimboe,kom ik tot deze conclussie.
  En wer die steek,je familie helpen in Suriname pffffff,ja je familie helpen lui te blijven en profiteren van de profiteur.


  Maak melding

 64. @45 smara, Bouterse heeft zeker niet heel zijn leven in Su gewoond hij heeft vanaf 1968/69 tot 1975 in holland gewoond eerst gewerkt en toen dienstplicht vervuld en daarna is hij beroeps geworden en heeft een opleiding gevolgt aan de KMS te Weert zijn zoon is daar in Holland geboren.

  Als je wat schrijft zorg dan dat klopt wat je schrijft.

  Bovendien is het logisch dat hij niet welkom is in holland want hij is daar immers bij vestek veroordeeld. ik ben het met je eens dat holland de wil/keuze van het surinaamse volk moet respecteren en gewoon moet afwachten wat er gebeurt en als holland hem niet wenst te ontvangen is dat aan holland ook dat moet geresecteerd worden.
  Ik denk dat Bouterse toch niet zelf President durft te worden want als het straks mis gaat kan hij dan een ander niet de schuld geven dus, hoeft hij niet naar holland te gaan. ik hoop maar dat het allemaal goed komt, maar een ding…. de banden en de belangen van families en holland blijven altijd met elkaar verstrikt, en laten we eerlijk zijn…… het is toch altijd weer lekker om over holland te zeiken als er iets mis gaat in Su er moet toch iemand de schuld krijgen en front is er straks niet meer dus blijft alleen maar Holland over om tegen aan te schoppen toch????


  Maak melding

 65. Hallooooo, ik begrijp dat er nu een bepaalde euforie heerst, maar a.u.b. niet te overmoedig worden met de reacties. Gewoon verder denken en niet de bekende Surinaamse mentaliteit manifesteren. Eerst goed lezen wat de man (Maxime) bedoelt. En dan ben ik niet eens een pvda’er.


  Maak melding

 66. Verhagen ,
  wie denk jij dat je bent,om ons Surinamer te gaan bedreigen.Wij hebben Nederland niet nodig,wat ziet gij een splinter in een andermans oog terwijl gij een balk in jou eigen oog heb.Kijk maar wat er met griekenland is gebeurd als deze zelfde lot jullie daar niet overkomen.
  Surinaamse volk heeft gesproken NDP aan de macht en weg met die ja knikkers die het land voor niets weggeeft.


  Maak melding

 67. Beste Allen,

  Uiteraard denk ik niet dat Delano Bouterse President kan of wil worden. Dat zou politieke onzin zijn, mede omdat er zeker nog een internationale samenwerking moet bestaan , hetzij met nederland, hetzij met de usa, hetzij binnen de caricom. Dit geldt ook voor Paul Somohardjo.
  Echter houdt een groot deel van Surimane duidelijk van Delano. Ook heeft hij zeker goede ideeen.
  Oplossing: iemand voordragen die zijn ideeen en plannen uitvoerd. Zo simpel is dat.

  Veel succes, NRM


  Maak melding

 68. #56 (rebel) spant de kroon. Die is zielig. Het is werkelijk de euforie die optreedt bij een doelpunt. Maar als je een doelpunt maakt, heb je nog geen kampioenschap. Ik gun Suriname het beste, ongeacht welke regering er zit. Met de nadruk op “zitten” 🙂 Maar ik kan me (op bepaalde momenten) wel ergeren aan zulke reacties.


  Maak melding

 69. Ik ben nooit een fan geweest van nieuwfront. Als echte sranangmang heb ik altijd hokjes politiek eng gevonden. Megacombinatie is wel een weerspiegeling van alle groepen van het Surinaams volk, maar nimmer zal ik mij aansluiten, cq stemmen op deze combinatie omdat ik absoluut afkeur wat prominenten van megacombinatie hebben gedaan in het verleden. Niemand heeft het recht zonder proces iemands leven te ontnenem.

  Veel gehoort is nu dat wij als Surinamers niet moeten kijken wat er in het verleden is gebeurd, dat is totaal onzin.

  Waarom is de megacombinatie zo groot??? Omdat het volk duidelijk moe is van de oude frontleiders die altijd in het VERLEDEN op basis van eigen belang en kleur hebben geregeerd.

  Een ieder die wet en recht met de voeten betrapt moet gestraft worden.
  Kwalijk vind ik het dat velen zeggen, was je erbij toen de december moorden werden gepleegd, heb je gezien dat Bouterse medeplichtig is. Onzin allemaal. Willen wij zo mensen beschermen? Wanneer iemand opgepakt wordt wegens roofmoord en berecht wordt zullen we toch niet zeggen, wij weten niet of hij schuldig is aan roofmoord omdat niemand erbij was, heb je met je eigen ogen gezien????????

  Ik geloof echter ook wel dat Bouterse goede kwalitieten bezit om mensen te inspiereren en te leiden naar een beter Suriname maar gedane zaken nemen geen keer. Bouterse heeft ook minder goede kanten.

  Ik zal nooit een mens, ex diktator vertrouwen om een land Democratisch te besturen, zo zal niemand ook een ex pedofiel vertrouwen met zijn kind. Jammer dat ik het moet zeggen, Bouterse is niet te vertrouwen en heeft zich naast mensenrechten schendingen ook schuldig gemaakt aan zelfverrijking ten koste van het volk.

  Meest recent nog 3 dagen terug stond in de krant speculatie met domeingrond (times 25 mei) en ook was het op de tv te zien. 1.7 hectare grond gehad, vijf minuten rijden van hartje Paramaribo en door verkocht. Schandelijk is dat terwijl vele aanhangers van megacombinatie smachten naar een klein perceel. De bewering van Bouterse dat hij het perceelland had gekocht van een kapper Robby is met het plaatsen van de toewijzing van het perceelland in de krant duidelijk dat Bouterse loog. Laat mij metteen zeggen dat ook vele toppers van NDP EN OOK TOPPERS VAN NIEUWFRONT ZICH SCHULDIG HEBBEN GEMAAKT HIERAAN.

  Wet is wet en wie zich schuldig heeft gemaakt aan ernstige strafbare mensenrechten schendingen moeten berecht worden.

  In ben een echte sranangmang die vooruit gang wil voor land en volk.

  Weg met alle oude Frontleiders, maar ook weg met Bouterse en Consorten.

  Er zijn genoeg capabale mensen in de Megacombinatie en andere politieke partijen die nu de kans krijgen om Suriname naar grotere hoogte te brengen. Het zou Bouterse, Somo, Sardjoe en Venetiaan sieren om zich terug te trekken en een schone Megacombinatie met andere Partijen de kans te geven Suriname vooruit te brengen en afterekenen met hokjes politiek.


  Maak melding

 70. Maakt niet uit of je van Surinaamse, Japanse of Zweedse origine bent. Verhagen moet het Surinaamse volk met respect respecteren. Moderator je wist mijn tekst niet uit. Ik ben kwaad op Maxime Verhagen en zijn Bende. Beatrix van Saxen Coburg Gotha moet thuis blijven… Wij willen haar niet hebben op de mooie Surinaamse grond!


  Maak melding

 71. ach, de hollanders leren het nooit meer. ze blijven zich maar bemoeien met hun voormalige kolonie’s! aan Indonesie durven deze lafaards zich niet meer te branden, want van de Indonesiers krijgen ze meteen lik op stuk! Hoe komt het dat ze steeds weer hun mondverlegen VOC-snuiten opentrekken als het om de Caribische kolonie’s gaat? Terwijl Suriname al minstens 35 jaar lang een soevereine staat is en geen kolonie! wat Curacao iig, inmiddels weer geworden is, n.l. een onvervalste kolonie!! mede door (ei)landverraad van de maffiose marionettenregeringskliek te Curacao! wat een vieze hollandse zeeroversmentaliteit!

  hebben we nog steeds niet door hoe deze hollandse smeerkazen opereren? Het gaat hier niet om wie de verkiezingen in Suriname gewonnen heeft of wie er verloren hebben. maar het gaat er om eerbied op te brengen voor de keus, de eigen vrije keus van de Surinaamse bevolking die voor MC gekozen heeft! dáár gaat het om! verhagen en zijn hele bemoeizuchtige demissionaire VOC-kabinet kunnen voor mijn part de pot op! ik kan echt absoluut geen respect voor deze hollandse kaaskanibalen opbrengen.

  wanneer verhagen prematuur zijn misprijzen over Bouterse’s zege uit, beledigt hij “en passant” ook al de Surinamers die voor Bouterse gekozen hebben! respectloos naar die grote groep kiezers dus, zoals we al eeuwen gewend waren én zijn van deze onbeschofte hollandse rovers/piraten!
  iig hoop ik het allerbeste voor Suriname en haar inwoners.


  Maak melding

 72. Wat denken ze wel?!
  Als ik Bouterse was zou ik me niet druk maken met zoals ze zichzelf noemen nl. Klootjesvolk.
  Ze liggen nu zelf aan de gallemiesen, en hun gedrag zal alleen negatief uitpakken voor het nederlandse bedrijfsleven!
  Ze denken, dat ze wat betekenen in de wereld maar op een wereldkaart zie je ze geeneens.
  We zijn de beelden niet vergeten hoe Balkenende en de Hoop Scheaffer bijna Bush zijn ballen wilden likken toen ze hem ontmoeten!!


  Maak melding

 73. wie niet wil komt niet,degenen die wel willen komen wel,zoals ik geen behoefte hebt om naar NL te gaan ga ik niet,als ik op vakantie ga ik naar Miami of brazilie of caribisch gebied,ik vindt dat gewoon geluld van de Minister van buitenlandse zaken


  Maak melding

 74. Het machtsveroon scenario. E’n van de mogelijke toekomst perspectieven als DDB president wordt.

  DDB kennende zal hij proberen president te worden en dan zgn op bezoek moeten bij de ambassade. Dit alles in de hoop veel publiek op de been te krijgen en er een grote vertoning van te maken.

  Maar de gevolgen zullen er naar zijn. Veel van zijn aanhang-vee zal gehoorgeven aan een oproep langs te komen maar zal al spoedig de opdracht krijgen zich te verspreiden. Er zal een rel ontstaan en de kans is heel groot dat de ambassade in NL opgeheven wordt. Andere landen zullen het voorbeeld volgen en SME zal geheel alleen staan. Niet alleen DDB zal niet meer naar het buitenland kunnen. Alle SME zullen problemen krijgen en als SME nog Suri-Neds of andere touristen wil ontvangen zal dit alleen mogelijk worden met een visumburo op JAP.

  De economie zal wankelen omdat zakenlui haast niet meer in de mogelijkheid zijn naar het buitenland te gaan. SME is een paria in de internationale wereld.

  Binnen 2 jaar is de economie van SME weer geheel ontregeld. Verzoeken om dozen te sturen worden niet langer gehonereerd. De SuriNeds hebben er genoeg van om op te draaien voor hun familie.


  Maak melding

 75. Te belachelijk voor woorden eigenlijk,ik schaam me diep als surinamer voor ons eigen mensen die zo positief reageren op de overwining van bouterse ,als jullie denken dat deze nieuwe partij suriname vooruit zal brengen dan hebben jullie zwaar mis .
  GELOOF ME!!!

  EN AL DIE PERSONEN DIE BLIJ ZIJN OMDAT BOUTA HET GEWONNEN HEEFT ZIJN DE GROOTSTE HUIGELAARS .


  Maak melding

 76. zoooooo die reaktie van Radja is keihard,saaang jongoe dat ik al deze dingen niet wist van NL. Schande mang het is duidelijk dat we deze dingen niet leren op school. De schoolboeken moeten dus ook herzien worden en feiten over Nederland en andere schurkenlanden (want dat zijn ze) moet aan de jeugd verteld worden. Die hypocrieten moeten nu voor eens en voor altijd de ^%^%& gesnoerd worden.dat Surinamers die nu hoog en droog op Curacao zitten met de NL natio komen %$^% over Desi en Suriname is triest te noemen en die moeten echt hun %^&& houden want jullie zitten niet in Suriname. Jullie zijn al jaren geleden gevlucht en dan van afstand je commentaar leveren.Het is gewoon %$%$^$. Ik heb geloof in Suriname. Ik heb vertrouwen in de a.s regering en dat mogen we als Surinamers wel hebben een volk dat niet achter zn regering staat is gedoemd te mislukken.Wij gaan er met zn allen voor en hebben vertrouwen. YES WE CAN !!!


  Maak melding

 77. Wij kennen Nederland veel en veel beter dan Verhagen. Wij hebben in voldoende mate rond gedobberd in Breda, Weert, Crailo, Havelte, Steenwijk, Ripperda-Haarlem, Johannes Post, Dumoulin Soesterberg, Kromhout Utrecht en weet ik waar al meer en hebben derhalve geen enkele behoefte om Holland aan te doen.


  Maak melding

 78. reactie 81

  Jimi, waar jij je voor moet schamen is je beheersing van de Nederlandse taal. Na een komma hoort een spatie, Surinamer moet met een hoofdletter, het woord ‘overwinning’ moet met twee nn-en, Bouterse moet ook met een hoofdletter beginnen, na een komma hoort ook een spatie, de NDP is geen nieuwe partij, wel de combinatie, huichelaars schrijf je met een ch en niet met een g.
  Een aantal fouten laat ik buiten beschouwing.
  Hoe presteert iemand het om in 7 kleine regels meer dan 10 taalkundige fouten te maken??? Dan moet je wel heel erg stom zijn. En jij schaamt je voor Bouterse???? Schaam je voor jezelf, want elke Surinamer schaamt zich voor jou, Bouta spreekt en schrijft beter Nederlands, dan jij.

  Radja.


  Maak melding

 79. Alle anti Bouterse reacties verliezen in een keer hun waarde, alle anti Bouterse argumenten worden een een keer van tafel gevaagd door het stuk geschreven als nummer 28 en 29!!


  Maak melding

 80. @neus,neus jij kleine zwarkijker,

  Gooi die glazenbol en pijp nou eens weg, heb je nogsteeds niet door dat je niet slimmer op bent geworden.

  Ambassade dicht, economie vernietiegd in 2 jaar, dat hoop jij allemaal, jou gaat het niet eens meer om het land Suriname, volgens mij hoop je diep in je hart dat morgen nog een orkaan over Suriname waait en alle NDP’ers dood gaan.

  DAS dit is nou haat, zie je die verdeeldheid die front heeft gecreeerd. Verder zie ik geen haat naar Sur-Ned toe het zijn die fronters die niet tegen hun verlies kunnen en nu mag alles kapot, ambassade weg, economie weg, alles weg wat dan kunnen de fronters schreeuwen zie je nou.

  Trouwens ik las al een stukje van Somo die al aangaf dat hij telefoontjes heeft ontvangen van front parlementariers, om geen enkele medewerking te verlenen, obstructie is al begonnen so bun.

  Dit is precies wat ik bedoelde met front het gaat ze niet om Suriname, het ging/gaat altijd om de macht.


  Maak melding

 81. Volgens mij woont Radja heerlijk en veilig in nederland , want van afstand praten is altijd gemakkelijker.
  Als je maar de inhoud van mij reactie begrijpt .


  Maak melding

 82. @87 jimi

  “Als je maar de inhoud van mij reactie begrijpt .”

  Dat is het punt juist, voor alle zekerheid heb ik het driemaal gelezen, je zal het niet geloven maar ik heb het nogsteeds niet begrepen integendeel heb ik hoofdpijn van gekregen.


  Maak melding

 83. #61/Theo
  en de rest alsnog gefeliciteerd.
  ik doe me best en bedankt.
  Blijft ook door schrijven en vooral kritisch zijn.

  Kritische opmerking mag wel zijn en mag niet tot vijandschap leiden
  verdraagzaamheid is volgens mij het beste redmiddel om dit mooi land tot ontwikkeling te brengen.

  Sranan sa wini.
  Soso lobi


  Maak melding

 84. Pure liefde!

  Pure, toch haat ik je niet, ik heb je zelfs lief. Ben je Surinamer of Surinaamse, ik hou van je. Echt!
  Maak me uit voor wat je wil, scheld me echt verrot, gooi zand in mijn eten of druppel azijn in mijn drinken, ik hou van je, punt!

  De waarheid Pure, zal altijd in het midden blijven. Uit mijn wereldreizen heb ik ervaren hoe krom, scheef, arm en corrupt de wereld is. In India en Indonesie had je de sloppenwijken of de TSUNAMI het niet overleefd. In Afrika was je op je 24ste al dood aan AIDS of op je 34ste aan ouderdom.
  In Suriname wordt je 80. Dat heeft allemaal te maken met je geschiedenis en een beetje geologische kennis. Wordt wakker, Pure!
  Je mag jezelf voor de gek houden dat je in de India of Indonesie lekker aan de pinda zat, maar de realitiet is anders. Ik weet dat ik ergens in een Afrikaans dorp ruw besneden zou worden, jij misschien ook, en daardoor iedereen de oorlog had verklaard tot de dood.
  Wees maar blij dat je in Suriname woont of in de Bijlmer, want daar komen dit soort praktijken niet voor.

  Ik hou van je en wens je het allerbeste toe in de nieuwe wereld.

  ps: Kijk Pure, NaMi en ik zijn politiek verschillend. Maar we respecteren elkaar en houden ook van elkaar, ondanks het verschil.
  De realiteit onder ogen zien is helemaal niet verkeerd. De realiteit verdoezelen, daar heb ik problemen mee. Jij toch ook?


  Maak melding

 85. NaMi Matie,

  Tegenwerking kan en moet je verwachten. Niet iedereen kan of wil zijn verlies dragen zoals het hoort. Ik wel! Het is nog net geen haat, maar meer misgunning. Men gunt de ander het geluk en de voordelen van het regeren niet.
  MC moet haar verstand gebruiken en wat jij en ik zo graag willen; samenwerken! Toch?


  Maak melding

 86. Nl, jullie leren het nooit af..O over de schutting kijken naar anderen.. Spiek even in het nl politiek. Er valt veel te discussieren..MC is al gekozen..Jullie commentaar is niet van belang.Het is makkelijk commentaar te leveren vanuit een afstand.Het zijn weer de bangerikken die vertrokken waren na 1975 en geen bijdrage hebben geleverd voor de opbouw van ons SU.. Liefs vuil opgeruimd voor NL, per jaar op vakantie komen en genieten van die su die je in de steek hebt gelaten.Koning spelen in Su maar werkelijk de Slaaf van de bakras..


  Maak melding

 87. Heeft iemand de persoonlijke emailadres van Verhagen voor mij? Dan stuur ik een mail naar hem toe met goed nederlands!!
  Verhagen wij nodigen je uit voor een bezoek naar tropische SU, dan mag jij van natuur een kleurtje krijgen..En we ontvangen je op de rodeloper……..


  Maak melding

 88. Lieve Sandra,

  Ik ben toevallig een van de Surinamers die in ’75 SU heeft verlaten om zich in Ned te vestigen. Ik ga ook sinds 2005 twee keer per jaar naar SU op vakantie. Maar ik voel mij helemaal niet aangesproken, integendeel.

  Dit is nou koren op Maxim Verhagen’s molen.
  Wat zal hij toch genieten als hij leest hoe die Surinamers elkaar in de haren vliegen.

  Ga zo door!


  Maak melding

 89. aan de reaktie van de aanhangers van massamoordenaar bouterse kan je zien dat deze lieden geen moet begrijpen wat verhagen bedoeld ze reageren als stier die een rode lap zien . nederland maakt zelf uit wie hun land mag bezoeken er is geen plaats in nederland voor massamoordenaars, als jullie een massamoordenaar als president willen moeten jullie ook voor de consequentie instaan. @ sandra vertel mij wat voor bijdrage bouterse heeft geleverd aan de opbouw van suriname ? zweef maar lekker waneer jullie weer met bij benen op de grond staan gaan jullie je zien wat voor schade deze keuze is en wat de gevolgen zullen zijn ik wil morgen niet horen dat het de schuld van de nederland of de blanke is waneer fout gaat .


  Maak melding

 90. DU
  Jou reactie begrijp ik volkomen eindelijk iemand die het zelfde denkt als ik bedankt.
  De meeste die Bouterse steunen zitten lekker
  in nederland, want van een afstand ouwehoeren is lekker gemakkelijk voor ze .
  Verhagen is een slim en intelligent persoon hij weet waar over hij praat .
  En dat kan kan je aan sommige van ons niet duidelijk maken .
  Samengevat ” VERGEET NIET WAT BOUTERSE IN HET VERLEDEN GEDAAN HEEFT”

  P.S. Radja wil je mij weer corrigeren want hier ben je erg in !!!


  Maak melding

 91. Beste Jimi,

  Natuurlijk wil ik je corrigeren. Echter, ik heb van meneer Verhagen ooit de stelling gehoord: ‘Met een ezel moet je niet discussieren.’
  Dus laat ik het hierbij, i rest my case.


  Maak melding

 92. Vergeet Bouterse, vergeet dat we internationaal tot een grap verworden zijn en laat Bea idd lekker thuis.Maak je toch niet druk om wie wat fout doet over de grens. Maak je druk om onze kinderen. Ze hebben een heel duidelijke les over de voordelen van misdaad gekregen.Niet ontwikkeling en scholing maar drugs, afpersing en moord maken je in ons mooie Su president. 8-12-82.


  Maak melding

 93. Piet Hein was een Zeerover, misdadiger,moordenaar en bandiet; Maar door de Hollanders wordt hij vereerd als een held.
  Kielstra was een Hollandse Dictator; maar door de Hollanders word hij vereerd als een held.
  Stuivezand is de gene geweest die de handel in Afrikanen in Amerika en de rest van de wereld introduceerde (mensen handelaar); maar in Nederland word hij vereerd als een held.
  Zijne Excellentie Anton De Kom was een Revolutionaire Vrijheidsstrijder (geliefd bij het Surinaams volk); Door Nederland gezien als een orde verstoorder en crimineel.
  Zijne Excellentie Louis Doedel was een Vakbondsleider en Revolutionaire Vrijheidsstrijder (geliefd bij het Surinaams volk); Door Nederland gezien als een orde verstoorder en crimineel.
  Baron, Bonie en Kwakoe, waren vrijheidsstrijders; Door Nederland gezien als orde verstoorders en weggelopen slaven.
  Zijne Excellentie President Desi Delano Bouterse is een Revolutionaire Vrijheidsstrijder (geliefd bij het Surinaams volk); Door Nederland gezien als een crimineel.


  Maak melding

 94. Wie tegen de keuze van het Surinaams volk is, is tegen het Surinaams volk en is ook niet welkom in Suriname. Blijf dan maar friezen daar in jullie welvarende Koelkast, en laat ons met rust hier in Suriname en het heerlijk zonnetje dat God ons gegund heeft. Het schijnt dat jullie niet zonder ons kunnen leven, omdat jullie je steeds met binnenlandse aangeleden van Suriname bemoeien, terwijl jullie overheid nog steeds geen regering kan vormen. Jullie wantrouwen elkaar en gunnen elkaar helemaal niets. Afgunst en Jaloezie beheersen jullie manier van denken, en is ook nog de bakermat van alle kwaad die jullie voorouders gepleegd hebben. LEVE DE VREDE TUSSEN DE POLITIEKE PARTIJEN IN SURINAME. Wij hebben in ieder geval reeds een President gekozen, en over enkele dagen hebben wij een volop functionerende regering.


  Maak melding

 95. Kunta Kénte (nr. 99) luister noh:

  Louis Doedel, Baron, Bonie en Kwakoe:

  – hebben nooit een staatsgreep gepleegd en daarmee de grondwet verkracht;

  – een land onder dictatuur gebracht en met geweld, wapens en militairen de burgers klein gehouden;

  – ongewapende burgers laten vermoorden (minimaal 15 in december 1982);

  – zijn niet veroordeeld wegens cocaïne handel.

  Dus die vergelijking van je van hun met Bouta is heel erg achterlijk. Maar dat is typerend voor de Bouta aanhangers.


  Maak melding

 96. No.101 ,begrijpend lezen is moeilijk noh,of wil je l beweren dat je slavendrijvers nooit geen misdaden hebben gepleegd in Suriname?KuntaKinte zit heel goed in zijn beweringen,Louis Doedel is toen onterecht opgesloten in de LPI,zijn hele leven lang heeft deze grote vakbondsman,zijn leven doorgebracht in die inrichting DANKZIJ jouw slavendrijvers ,niemand is ooit veroordeeld voor deze erge vorm van mensenschending en nog velen gepleegd door je afgoden:de blanken.
  Idd je woont hier neem ik aan ,dus houd je bezig met Nederlandse aangelegenheden,jij en een paar blanke-slijmerds lopen te zeiken over een paar dooien tijdens de revo,maar die ergste misdaden die zijn gepleegd door de blanken zien jullie of willen jullie niet zien.Hup vooruit ga kijken hoe je gaat doen bij een regerijng VVD/CDA en PVV,en laat de dingen in Surinamers voor de ECHTE SURINAMERS.


  Maak melding

 97. REVO ~REVO
  wij zullen onze eigen produkten produceren.
  viva Che
  vertel het maar aan die arme mensen die euro’s van uit familie in Ned. ontvangen.


  Maak melding

 98. Kunta Kénte (nr. 99) beledigd de ervenis van Louis Doedel, Baron, Bonie en Kwakoe door hen gelijk te stellen met een charlatan als DDB die niets om zijn mensen geeft en uit puur eigenbelang meerdere van zijn matie heeft laten vermoorden.


  Maak melding

 99. Ok, heel veel slimme mensen en ik roep namen. REMI,shano henki theo etc. Julli zijn echt op de hoogte

  En ii ben een man van actie…

  Ik stel voor om wat meer met elkaar te praten en onze kennis omtrent de surinAamse zaak met elkaar te bespreken. Ook de negatieven onder ons zijn welkom… De profeet mohhamed vocht eerst tegen zijn vijanden voordat hij hen bekeerde tot de islam…

  Wat suriname nu nodig heeft is buurtopzichters.criminaliteit verbannen net als hoe het eerst was.
  Criminelen mogen best dwangarbeid verrichten als het ten goede komt aan de staat,doen ze overal in de wereld, als t wasknijpers maken is tot hele straten repareren schoonmaken.
  De broko’ ossos herbouwen we hebben genoeg plek en hout.

  De ouwe stad in het bos afbouwen voor de toestroom van nedsuris die Cker terug komen als het land weer op poten staat.
  De treinen weer in gebruik zetten,suriname is het inige land in zuid amerika zopnder een treinenstelsel hoewel we die wel hadden

  Het leger uitbrijden tot een volle verdedigingsmacht.van de 2000 die we nu heb ben naar 10.000 ,meer grensbewaking. Basisen bij de grens zorgen weer voior werk. Mogelijkheden voor nieuwe dorpen, die tot stad groeien .

  De monopoly van KLM meteen tot stop zette , we hadden een idioot die een 100jarig contract op ong. 50 jarige leeftijd tekende en nog veel meer.

  Misschien worden de eerste 2 jaren zwaar maar de uitkomst is het belangrijkste,afgelopen met lui zijn

  Voor me nl’ surinamers zou ik als eerste zeggen, meer culturele informatieve buurtcentras openen
  Hoe kan het dat marokkanen dat alles wel hebben? De NL surinamers leven soms een raar leven. De ouwere vaak bij de. Bingo. De 40tegers weten niet wie ze zijn meer en de jeugd patriotischer dan ooit.
  Mijn boodschap voor de nl suris is dan ook om meer te organiseren want de jeugd heeft het nodig… Kennis is macht,veel zitten in een strijd wie ze zijn.

  Nederlanders vinden het heel leuk on suriname uittelagen,als er in nl is op tv komt over su zijn ze er net de kippe bij om hun mening te geven,
  Maar als men over slavernij enzo wil praten dan is het te lang geleden en hebben hun voorouders het gedaan.

  Ik zie het als een fundering die is gelegt en daarom al hebben wij nazaten van de dwangarbeiders recht om in NL geen belasting over inkomsten,vermogen etc hoeven te betalen. En dat is nog niks voor 500 jaar slavernij en moord


  Maak melding

 100. @ Allochtoon (nr 102)

  Je bent duidelijk een domme allochtoon ja die geen Nederlands begrijpt. Die staman van je kunta kente vergelijkt Louis Doedel, Baron, Bonie en Kwakoe met Bouterse en daar reageer ik op.

  Maar wat nog erger is zijn die achterlijke Bouta likkers (zoals JIJ) die hoog en droog vanuit Nederland hun baas ondersteunen. Dat zijn mensen zoals jij die vanuit Nederland veilig lopen te blaffen op deze site. Mars mang! Ga naar je baas in Suriname als die het zo geweldig doet. Wat doe je hier dan??
  Van twee walletjes eten? Je bent toch maar een allochtoon hier waar op wordt neer gekeken door de witte man.


  Maak melding

 101. Ridiculous!

  Super hilarisch, dat the chief of crabs, niet gekozen heeft voor kunta kénte , maar zichzelf abrupt heeft gebombardeerd tot “Chief black Hawk”, de indiaan.

  Slim hoor desi om het “kunta kente” -gedachtengoed te gebruiken, to get them crabs!

  Chapeau…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.